Keresés

Részletes keresés

valerya Creative Commons License 2012.05.15 0 0 2025

Sziasztok!

már azt hittem, hogy eltűnik  a fórum, olyan kevesen írnak. 

Igen, megvolt az érettségi, sikeresen túl vagyunk rajta. Sőt, azóta kiderült, hogy az angol középfokú nyelvvizsgája is megvan. Az én fiam is nyelvi előkészítős évfolyamra járt. Az állapotomról annyit, hogy egy kis romlást érzek (fulladás, fájdalmak), de még nem vészes. Továbbra is szedem a delagilt és az aszpirin protectet. 

Előzmény: Reia71 (2023)
.ETNA. Creative Commons License 2012.05.15 0 0 2024

A pattanások hátterében nem lehet esetleg valamilyen allergia? Egyáltalán nem biztos, hogy bakteriális fertőzésről van szó, bár kétségtelen, hogy a Candida is okozhat ekcémát, de az - szerintem - inkább a hajlatokban (könyök, váll, csukló stb.) jelentkezik, nem? Persze ezt csak gondolom, nem tudom biztosan...

Előzmény: Reia71 (2023)
Reia71 Creative Commons License 2012.05.15 0 0 2023

Huh, sziasztok, jól lemaradtam, illetve annyira talán mégsem, de azért...csak mivel én egészen kimenőképes állapotban vagyok, így persze pörgetem a taposómalmot ezerrel....néha érzem, hogy lassítani kellene, még szerencse, hogy idénre sok többnapos ünnep is jut és nem vasárnapra esnek az ünnepek, mint tavaly. Olyankor tudok kicsit töltődni.

Nekem most teljesen ( kopp-kopp ) elmúltak a hátfájásos, ízületi panaszaim, csak a szememmel kínlódok és a szám száraz, de még viselhető. Az allergia szezon nekem sem tesz jót, de arra is szedek gyógyszert. A hízókúrám már olyan eredményes volt, hogy nem férek bele a nacijaimba, amiket 50 kilósan vettem...de az evést nem hagyom abba, inkább  -kihasználva jó fizikai állapotom - tornázni kezdtem újra.

A bőröm kezd csúnya lenni, mindenhol tele vagyok pattanással, szerencséra az arcom csak kevéssé, de a karom, a hátam, a hasam...érthetetlen...de ez legyen a legnagyobb bajom, ugye? Ez szerintem amúgy valami hormonális izé lesz...vagy esetleg candida...

Még szedem az antidepimet, és jót tesz,  mert azóta békésebben szemlélem a világot és a velem történő mindenféle eseményeket, viszont nem vagyok leszedálva, ergo, el tudom látni a munkám, a gyerekeim...stb..és még aludni is szoktam éjszaka, bár a bioritmusom továbbra sem egyezik a társadalmi elvárásokkal és a munkaidőmmel:)

 

Valery, gratulálok a ballagáshoz és hogy ilyen jól bírtad te is! Azóta már az érettségin is túl lesz lassan a gyerkőc. Hogy sikerült neki?

Nálunk nagylányt felvették abba a gimibe, ahova menni szeretett volna, nyelvi előkészítőre....jaj, volt nagy boldogság, mikor megkaptuk a levelet! Ő június közepén ballag majd, nálunk akkor lesz a nagy haddelhadd.

Tipetupának további javulást kívánok....ez a gluténmentes dolog engem is érdekel, csak piszok nehéz ilyen árak és a rohanó élettempóm mellett betartani. Nálunk kisebbikem tejcukorallergiás, és amíg ki nem derült és nem kezdtük el a diétát, folyton arcüreggyulladása volt, mert visszarefluxolta a gyomortartalmát akár egészen az arcüregéig is:( Szóval igenis lehet összefüggés a táplálkozás és a mindenféle nyavalyák között. Mivel nagylány is inzulinrezisztens, így mi most a finomított cuccokat ( liszt, cukor...) iktattuk ki az étrendből, én is azt eszem, amit ő. Hátha nekem is jót tesz!

Tipetup, ha lesz valami tapasztalatod akár homeó, akár táplálkozás szinten, mindenképpen oszd meg velünk is....velem is...érdekel..

A többieknek is jobbulást vagy szinten maradást és kellemes napokat kívánok!

.ETNA. Creative Commons License 2012.05.07 0 0 2022

Ja, így már világos ... reméljük, hogy nem fog romlani :-(

Előzmény: anita32 (2013)
tipetupa1 Creative Commons License 2012.05.07 0 0 2021

Én az 59-ben. Lehet, hogy láttuk is egymást :-) Örülök, hogy jól sikerült a ballagás, látod felesleges volt izgulni miatta. Most meg gondolom az érettségi miatt izgulsz, bár amiatt már a gyerekednek kell :-)

valerya Creative Commons License 2012.05.07 0 0 2020

szia!

 

én értágító és izomlazító infúziókat kaptam és voltarent vénás injekcióban. a 63-as kórteremben voltam.

Előzmény: tipetupa1 (2017)
tipetupa1 Creative Commons License 2012.05.07 0 0 2019

Köszönöm,, hogy megosztottad velünk a könyv elérhetőségét. Azt hiszem mindenképp el kell olvasnom, bár egyelőre még kapkodom a fejem a glutén- és tejmentes diéta receptek és ötletek miatt. Még két napot adtam magamnak, aztán indul a kemény váltás... és a gyors gyógyulás :-)

 

Minél jobban beleásom magam a témába, annál jobban rájövök, hogy tényleg mennyit ártunk magunknak ill. használunk az étkezéssel. Egy időben másfél évig vegán voltam, hús- és tejtermék mentesen étkeztem. Nagy változást nem észleltem, viszont megfeledkeztem a megfelelő kálcium bevitelről és sajnos a csontjaim látták kárát, de tanultam belőle. Amikor a debreceni orvosomat megkérdeztem, hogy mit szól a diétához, annyit mondott, hogy semmi köze hozzá, vagyis nem ront a betegségen. Na ezt nem hiszem! A budapesti (volt) orvos professzor pedig azt mondta, hogy ha elhagyom a táplálkozásból az állati eredetű termékeket csak javítok az állapotomon. Most kinek higyjen az ember? Az életmódtanácsadónak _))

anita32 Creative Commons License 2012.05.07 0 0 2018

Az étkezésnek szerintem is nagyon fontos szerepe van a betegségek kialakulásban.

 

Javaslom mindenkinek olvasásra a Kína -tanulmány című könyvet. Hihetetlen dolgokról írnak benne, többek között az autoimmun, rák stb. betegségek kialakulásáról és a hozzájuk vezető útról.

Szó van benne a tejtermékek hatásáról és a túlzott fehérjebevitelről is.

 

Én a múlt héten vettem meg:

 

http://antalvali.com/hirek/kina_tanulmany_dr_t_colin_campbell_the_china_study

 

http://www.libri.hu/konyv/kina-tanulmany.html

Előzmény: tipetupa1 (2016)
tipetupa1 Creative Commons License 2012.05.07 0 0 2017

Valerya, milyen infuziót kaptál?

 

Lehet, hogy egyszere voltunk Debrecenben? HÁnyas kórteremben voltál?

tipetupa1 Creative Commons License 2012.05.07 0 0 2016

Elkezdtem kutakodni a diéta terén, na nem mintha nem hinnék az életmódtanácsadómnak és ilyet is találtam. Csakhát olyan nehéz átállni egy másik fajta szokásra és kétfelé főzni, mert úgy-e a család többi tagja marad az eredeti étkezési szokásnál.

 

 

A gabonafehérjék immunológiai hatása igen sok betegségnek a rejtett oka. A glutenin és a gliadin a bélfalon gyulladásos gócokat alakít ki, ahol az immunrendszer védekezik. Ha a hatás sokáig tart és folyamatos, akkor a bélfal egy idő után átjárhatóvá válik, és egyéb fehérjék is átjuthatnak a bélfalon bejutva a szervezetünkbe. Ha valamelyik betolakodó fehérje és valamely testfehérjék között szerkezeti hasonlóság áll fenn, akkor az idegen fehérje ellen aktivizálódott immunrendszer később a saját testszövetei ellen is fordul. Ezt nevezzük autoimmun betegségnek.

Jelenleg kb. 150 betegség esetén mutatták ki, hogy a gluténérzékenység az átlagnál jóval gyakoribb e kórképekben.

Hormonális szempontból mikor kerüljük  a glutént?

  • endometriózis esetén (hiszen a betegség gyulladásokkal jár)
  • inzulinrezisztencia esetén (így mintegy megelőzésképpen a szénhidrát-bevitelt egy olyan körrel szűkítjük, mely amúgy is gyulladásokra hajlamosít)
  • pajzsmirigy-elégtelenségnél (főleg Hashimotoban szenvedők)
  • autoimmun betegségek esetén
  • bélrendszeri gyulladások esetén
valerya Creative Commons License 2012.05.07 0 0 2015

sziasztok!

Jelentem, megvolt a ballagás. Nagyon jól sikerült és én is nagyon jól bírtam. ami az egészségemet illeti, köszönöm, jól vagyok. én sem hittem volna, hogy aDebrecenben kapott infúziók ilyen pozitív változást hoznak. Erósebbnek érzem magam és nincsenek olyan erős izom-izületi fájdalmaim. most is szedem a Delagilt és az aszpirin protectet. sookal jobban vagyok, mint mikor az antibiot szedtem a lyme-ra. Remélem, így is marad!

tipetupa1 Creative Commons License 2012.05.07 0 0 2014

Sziasztok!

 

Én is megvagyok még, és minden nap egy picit jobban. Bár már rohannék és mennék, de sajnos az izmaim még nem engdelmeskednek a lépcsőn.

Viszont "új" életet kezd(t)ek(m), ez így nem mehet tovább. Két éve eléggé pörög az immunrendszerem és ennek oka van. Na ennek szeretnék utána járni több síkon. A tegnap volt nálam a homeopátis szakorvos és életmódtanácsadó és mondott olyan tanácsokat, amitől ketté állt a fülem, de ha megakarok gyógyulni áldozatot kell hoznom. Le kell mondanom minden tej- és tejtermékről, valamint a gluténról. Én már voltam vegetáriánus és akkor sem ettem tejterméket és jól elvoltam vele, bár akkor kenyeret ehettem.

Tudományos (sejtszinten) levezette, hogy miért nem jó az autoimmunbetegnek a tej és társai. Van benne valami , az egyik barátnőm 20 (!) év után tudott kimászni a krónikus arcüreggyulladásból, miután a táplálkozásából teljesen elhagyta a tejtermékeket.

Na meg a lelki szinten is lehetnek - sőt biztos, hogy vannak - olyan múltbeli, megoldatlan helyzetek, amik árt(hat)nak a mi ki érző védekezőrendszerünknek. Szóval, van amin dolgozni és hinni abban, hogy sokat tehetünk magunkért.

Ja és kaptam egy csomó homeós gyógyszert. A kórházban volt olyan betegtársam, akinek az izületi fájdalmai teljesen megszüntek a bogyóktól. Igaz, hogy egy évig szedte, de azóta sincsenek tünetei (SLE-s).

 

MIndenesetre úgy gondolom, nemcsak a steroid a megoldás (sőt), vannak lehetőségek.

 

Szép napot Mindenkinek!

anita32 Creative Commons License 2012.05.07 0 0 2013

Bocs ETNA lehet nem voltam egyértelmű :)

 

Szóval az ízületi fájdalmak amikor elkezdtem szedni a Medrolt elmúltak, de most hogy már csökkentem két naponta az adagot elkezdtek visszajönni ezek is. Igaz még nem folyamatosan, de egyre többször érzem az ízületeket.

Még szedem a szteroidot, de már "csak" 24 mg-nál tartok.

Előzmény: .ETNA. (2010)
.ETNA. Creative Commons License 2012.05.06 0 0 2012

... akartam írni: Van olyan Landry-Guillain-Barré-Strohl variáns, amelynek esetében egyébként ..... stb.

 

Így helyes, bocsi:-)

Előzmény: .ETNA. (2011)
.ETNA. Creative Commons License 2012.05.06 0 0 2011

Ezt azért elég érdekesnek tartom, most kíváncsiságból rákerestem a neten az AMAN-ra... gondolom Te is megtetted anno... háááát, elég egyértelmű tüneteket írnak a Landry-Guillain-Barré-Strohl syndroma egyik AIDP variánsáról, az acut motoros axonalis formáról (AMAN). Meglehetősen speciális betegség, szerintem a diagnózis pontos felállításához jó sok vizsgálat kell, nem elég a "megemelkedett fehérje", mert a légzési nehézségek, az általános gyengeség, a reflexek hiánya stb. is jelen kell, hogy legyen! Egyébként is azt írják egy tanulmányban, hogy "Gyors kezeléssel kell megállítani a kórfolyamatot, még mielőtt az axonkárosodás visszafordíthatatlanná válik."... számtalan diagnosztikai lehetőséget felsorolnak attól függően, hogy a tünetek mire engednek következtetni (EMG/ENG kiváltott válaszok, EEG, MRS, fMRI, SPECT, PET, RTG, CT, MRI, DSA, duplex UH, Labor: vér, vizelet, liquor, Hisztológia: izom, ideg, agy/gerincvelő stb.stb.). Van olyan Landry-Guillain-Barré-Strohl variánsainak esetében egyébként azt írják, hogy a betegek többsége 2 éven belül jelentősen javul, meggyógyul, feltéve, hogy időben diagnosztizálták és megkezdték a kezelést. A tanulmány szerint a betegeknek csak 3-8 %-ánál lesz szövődmények (légzésbénulás, embólia stb.) következtében beálló halál, és kb. 5-10 százalékuknál lesznek maradványtünetek. Ha a szövődmények miatt a halál is szóbajöhet, érdekesnek találom, hogy nem kezdtek AZONNAL kezelni!!!!!!!

 

Ha viszont kimutatták a borreliát... és CSAK azt, akkor érthető, hiszen a lyme diagnózis tök egyértelmű, s ezek után, az, hogy az  AMAN diagnózis téves volt, nyilván "kiszúrhatta" az ő szemüket is:-))

Előzmény: boxerkutya (2008)
.ETNA. Creative Commons License 2012.05.06 0 0 2010

A lelki gondok (esetleges aggódás a jövő miatt, a betegséged miatt, az újabb vizsgálat... egyáltalán a következő nap miatt stb.stb.) sokszor manifesztálódnak fizikai tünetekben!!! De most nem értem, azt írtad, hogy szteroid mellett elmúlt az ízületi fájdalom, most meg erősödik... de hiszen most is szeded a szteroidot, vagy nem? Vagy csak én gabalyodtam bele... a lényeg, hogy bár a szteroid viszonylag (!) gyorsan hat és - nincs saját tapasztalatom, csak olvastam, hallottam betegektől - jelentős javulásokat okozhat, de - ahogy minden gyógyszer és kezelés - ez is egyénfüggő - sajnos:-(  Kitartást és sok-sok türelmet kívánok s FŐŐŐŐLEG: BÍZZ A JAVULÁSBAN (!!!), a pozitív gondolkodás is sokat segít. Persze fájdalom és rossz közérzet mellett baromira nem egyszerű bizakodónak lenni, de azért próbálkozz...

Előzmény: anita32 (2009)
anita32 Creative Commons License 2012.05.06 0 0 2009

Lábam javult valamelyest, bár cipőben még mindig nehézkes a közlekedés, de itthon egész jól elvagyok.

Viszont visszatértek az ízületi fájdalmak, ami a szteroid mellett elmúlt és 3-4 napja ébredéskor nehezen nyitom ki a szememet mert erősen szúr belülről, de aztán ha sikerült akkor elmúlik pár perc alatt.

Kezd idegesíteni, hogy mindig jön valamilyen újabb tünet, igaz most már csökkenteni kell a szteroidot 2 naponta 4 mg-mal.

Érdekes, hogy amíg nem volt diagnózisom és még azt sem tudtam, hogy autoimmun beteg vagyok fele ennyi tünetem sem volt. Fél éve viszont egymás után jön minden. Ez véletlen egybeesés lehet, vagy azért van mert jobban figyelem magam?

6 évig aránylag jól elvoltam, illetve jó időben erős fájdalmaim voltak, de az év többi szakaszában el is felejtettem az egészet.

boxerkutya Creative Commons License 2012.05.03 0 0 2008

Nem találtak ők semmilyen specifikus antitestet a borrelia IGG-n kívűl, mégsem a lyme kórt diagnosztizálták, hanem ismeretlen eredetű emlkedett fehérje szint miatt állapítottak meg egy ismeretlen eredetű nem gyógyítható betegséget. Így ismerik fel nálunk az orvosok a betegségeket. 

Előzmény: afintha (2007)
afintha Creative Commons License 2012.05.03 0 0 2007

Es nalad vervizsgalt soran ki is mutattak a AMAN-ra jellemzo antitesteket?

Előzmény: boxerkutya (2006)
boxerkutya Creative Commons License 2012.05.03 0 0 2006

Nekem meg aman nevű autoimmun betegségem volt, míg Esztó dotornő fel nem ismerte hogy lyme kór. A neurológusok, immunológusok nem ismerik el a krónikus lyme kórt ezért fel sem ismerik a betegséget.

Előzmény: afintha (2005)
afintha Creative Commons License 2012.05.03 0 0 2005

Anita32-nek SLE-je van.

A diagnozis elmondasa alapjan megalapozott.

A szteroid nem fogja napok alatt elmulasztani a panaszait.

Sot szerintem meg erosebb gyogyszerre lesz majd szuksege.

Előzmény: boxerkutya (2004)
boxerkutya Creative Commons License 2012.05.03 0 0 2004

Akinek nem hat a szteroid azt ajánlom hogy feljtse el az autoimmunt ,próbáljon meg Lyme kór irányába elmozdulni és 3-4 antibiotikum kúrát bevállalni. Persze mindezt orvosi segítséggel. Dr Esztó Klárát, Dr Bózsik Bélát ajánlom. Más orvossal Lyme irányban ne próbálkozzon senki !

 

Előzmény: anita32 (2003)
anita32 Creative Commons License 2012.05.03 0 0 2003

Sajnos a szteroid nem hat úgy ahogy szeretném :(

Ma megint úgy ébredtem, hogy fáj a lábam és sajnos mindennap újabb sebek, foltok jönnek a lábamon és a lábfejemen is. Borzalmasan néz ki.

Annyit javult csak, hogy gyorsabban múlnak, így rövidebb ideig tart a fájdalmas időszak, de mivel közben folyamatosan jönnek újak, így igazából mindegy mert mindig máshol fáj. A legrosszabb mikor cipőt kell felvennem mert az folyamatosan nyomja, szúrja stb.

anita32 Creative Commons License 2012.04.29 0 0 2002

Kitartást és jobbulást kívánok tipetupának, bár tudom nem könnyű.

 

Ma már én is nehezen tudtam reggel talpra állni a fájdalom miatt. Még ülni is csak úgy tudok, ha a talpam nem ér semmihez.

Sajnos belőlem a jó idő nem az örömet váltja ki, hanem ilyenkor szenvedek a legjobban a fájdalomtól. 2 napja előjöttek az ismerős foltok a talpamon, az elmúlt két napban "csak" estére nem tudtam már menni a fájdalomtól, de ma már reggel is úgy keltem, hogy alig tudok ráállni.

Muszáj lesz bevennem a szteroidot, ha járóképes akarok lenni, úgyhogy ma reggel elkezdem a drnő javaslatára, pedig még húzni akartam egy kicsit, de sajnos a fájdalom erősebb és ha elkezdem szedni akkor a fájdalom mindig megszűnik. Kár, hogy csak így.

 

Reia71 Creative Commons License 2012.04.29 0 0 2001

Tipetupa, bár mi ugye tartjuk a kapcsot külön is, azért itt is csatlakoznék ETNA-hoz, ha a take it easy annyira most nem is megy, azért megbeszéltük, hogy ügyesedni fogsz, amint lehet. Tényleg ilyenkor csakis az akaraterő segíthet, és hogy csakazértis kimászunk ebből a csávából is.

Én ezt kívánom neked és mihamarabbi javulást!

A többiekkel vajh mi lehet?

Ami engem illet, most épp csak a szemem bénázik, nyomom bele a Tobradexet ezerrel, bár a szemészeknek a hajuk égnek áll, csak hát ugye nem az ő szemük használhatatlan, így én megértem az ő hajállapotukat de én meg kimenőképes szeretnék lenni, amíg csak lehet!

Mindenkinek kellemes, pihenető ünnepi hétvégét!

Előzmény: tipetupa1 (1999)
.ETNA. Creative Commons License 2012.04.26 0 0 2000

Ez az előrenézés lenne a legfontosabb, ami már megtörtént, hogy amin - utólag - már változtatni úgy sem lehet, nos, azon tök felesleges idegesíteni magunkat.... segíteni úgysem segít, ha rágódunk, de rontani.... hááát, elvileg, ronthat, egyszóval, ahogy az angolok mondják: Take it easy! - alkalmazkodj, várj ki, addig is - feltéve, hogy minden a Te érdekedben történik - sodródj az árral:-) Jobbulást!

Előzmény: tipetupa1 (1999)
tipetupa1 Creative Commons License 2012.04.23 0 0 1999

Sziasztok!

 

Olvaslak Titeket, de nem akarom a kedélyeket borzolni a hozzászólásommal. Én még mindig Debrecenben, de két hét intenzív után már végre az osztályon vagyok. Kiderült a medrol újabb hatása, ezúttal egy három órás hasi műtét látta kárát. És amikor végre már kezdték a medrolt csökkenteni, műtét előtt 120 mg-ot kaptam vénásan. Azt hittem elájulok. De most igyekszem csak előre nézni. 

 

 

Reia71 Creative Commons License 2012.04.23 0 0 1998

Sziasztok!

 

Én is újra itt vagyok, figyelek, olvasok.

Anitával magánban úgyis minden megírtunk, azt hiszem.

Nekem a szemem kezdett újra rendetlenkedni, nagyon zavar és bánt a dolog, bár tegnap épp jobb napom volt, hisz kialudtam magam ( meg persze nyomom bele a Tobradexet ).

Az ízületeim is hol sajognak kicsit, hol meg semmi.

Tegnap pl. felbuzdultam és megbeszéltük nagylánnyal, hogy majd futni járunk.

A szám is érzékenyke...

És akkor én még társat is szeretnék találni, de így elég esélytelen, ráadásul az egyéb körülményeim sem épp kedvezőek. Néha én is nagyon elkeseredek, mint most is, de aztán  a gyerekeimre gondolok, és akkor jobb minden!

afintha Creative Commons License 2012.04.21 0 0 1997

Ertem.

Igen, a veseerintettseget mindenkeppen alaposan meg kell vizsgalni, es a gyogyszerszedessel parhuzamosan rendszeresen kontrollalni szukseges.

Előzmény: anita32 (1995)
anita32 Creative Commons License 2012.04.21 0 0 1996

Átolvastam a Magyar Lupus Egyesület honlapját :(

Teljesen magam alatt vagyok, de gondolom ez természetes reakció ilyenkor. Már egyáltalán nem tudok örülni annak, hogy 6-7 év után megvan a diagnózis. Nagyon félek attól, hogy mi várhat még rám.....

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!