Keresés

Részletes keresés

homerx Creative Commons License 2019.04.21 0 0 48002

a hollandi martast te csinalod? hogyan? nekem nem sikerult ilyen surusegure.

Előzmény: beetee (48001)
beetee Creative Commons License 2019.04.21 0 0 48001

Friss, termelői spárga:

 

Holnap quice.

nagypapi51 Creative Commons License 2019.04.21 0 0 48000

Ma tejfölös-vargányás karajszeletek, nokedli,

holnap bőrén sült lazazfilé, aszalt paradicsomos-olívás spagetti.

 

 

nagypapi51 Creative Commons License 2019.04.21 0 0 47999

Boszi!

Könyvespolc revízió zajlik, találtam egy "Wiener Küche im Kriege" 1942-es szakácskönyvet, nem érdekel? Ha latin betűs lenne, érteném, de gót az istenadta. :(

Sztem Nettótól kaptam vmikor.

nagypapi51 Creative Commons License 2019.04.19 0 0 47998

A májasukat nem ismerem, azt a budafoki piacon szerzem be a töpörtyűvel együtt, egy táborfalvai termelő standjáról. A tbálinti Auchan előterében nyílt nemrég a Kamra java nevű kis üzlet, az kifejezetten békési holmikat árul, a kolbászuk átlagos, a szalonnájuk viszont kitűnő, kakastaréjnak, és túrós csuszára is az eddig legjobb.

 

Előzmény: Mazsola0070 (47997)
Mazsola0070 Creative Commons License 2019.04.19 0 0 47997

Mi Knyihár Bosnyák térnél lévő "Csabai Kolbászháznak" nevezett üzletében vásároltunk (az elnevezés megtévesztő, amikor mentünk, azt hittük, hogy többfajta csabai kolbászt is lehet itt kapni, de nem, csak Knyihár), nem rossz, de nekem a  májasuk és a vastagkolbászuk annyira nem ízlett, utóbbiból a Békési vagy a Szilágyi-féle jobban bejön.

 

Viszont az kétségtelen, hogy a békési kolbászosok közül Knyihárnak legjobb a marketingje, nagyon nyomul a médiában (a múlt héten háromszor is hallottam a Kossuthon a húsvéti sonka kapcsán) és szerintem ilyen üzlete a békési kolbászosok közül csak neki van Pesten. 

Előzmény: nagypapi51 (47995)
homerx Creative Commons License 2019.04.19 0 0 47996

a habanerokat csumazas utan tepsiben sutottem, majd fetaval toltottem. egy keves olivat kakukkfuvel futtatam meg, raontottem, majd extra szuz olivaval toltottem fel szinultig.

 

 

nagypapi51 Creative Commons License 2019.04.19 0 0 47995

Este beáztattam a sonkát (Knyihár-féle bőrös kötözött comb) délután megfőzöm, a végén belekerülnek a tojások is 5 percre, így a sárgájuk közepesen kemény lesz.

 

szkati Creative Commons License 2019.04.18 0 0 47994

Holnap póréhagyma krémleves, rántott tök, padlizsán( közkívánatra megismételjük), krumplipürével. Citromos süti.

Előzmény: nagypapi51 (47993)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.04.18 0 0 47993

Holnap korhelyleves (hús helyett szárított vargányával), túrógombóc

nagypapi51 Creative Commons License 2019.04.17 0 0 47992

reggel még megvolt :)

Előzmény: Boarhunter (47991)
Boarhunter Creative Commons License 2019.04.17 -1 0 47991

De a rózsád azért megmaradt? :-)

Előzmény: nagypapi51 (47990)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.04.17 0 0 47990

most jöttem a tanyáról... .)

Előzmény: Boarhunter (47989)
Boarhunter Creative Commons License 2019.04.17 -1 1 47989

Lepotyogott a mangó a fáról, muszáj volt valamit kezdeni vele? :-)

Előzmény: nagypapi51 (47987)
szkati Creative Commons License 2019.04.16 0 0 47988

Vöröslencse levest csináltam( azaz dahlt), sok friss gyömbérrel, curryvel, római köménnyel, borssal, fokhagymával. A legvégén belevágtam egy egész mandarint. Valami isteni lett:))

nagypapi51 Creative Commons License 2019.04.16 0 0 47987

Műsoron kívül mangó csatnit rotyogtatok, lesz 3 üveggel.

Még fél óra, és kész.

 

Előzmény: nagypapi51 (47986)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.04.16 0 0 47986

Ma tojásos nokedli, fejessaláta

nagypapi51 Creative Commons License 2019.04.15 0 0 47985

Tegnap megfőztem egy szép darab kolozsvári szalonnát, így ma a füstölt levével sárgaborsó püré.

szkati Creative Commons License 2019.04.13 -1 0 47984

Heidelberg környékén élő barátnőm ma skypon mesélte, hogy náluk esik a hó.

Előzmény: Boszorka (47983)
Boszorka Creative Commons License 2019.04.13 0 0 47983

Én vajból kevés világos rántást készítek, felöntöm vizzel és bele teszem a spárga alsó részét, esetleg egy pici leveskocka darabkát is, valamint sót és kevés cukrot. Mikor gondolom, hogy megfőtt bele rakom a fejeket is egy pár percre. A végén 2 dl. tejszint összekeverek egy tojás sárgájával és rászedem a levest. Ha van, akkor petrezselymet szórok rá. Nálam ennyi, a legtovább a pucolás tart, mert kizárólag fehér spárgából csinálom.

 

Egyébként Berlin.

 

Holnap ha nem lesz se hó se szélvihar, elmegyünk valahova enni, mert még ötletem sincs semmire.

Előzmény: szkati (47982)
szkati Creative Commons License 2019.04.13 0 0 47982

Én a spárgakrémleveshez megfőzöm a spárgát( a fejét nem). Amikor megfőtt összeturmixolom, majd belerakok kb. 1-11/2 dl tejszínben elkevert 1 evőkanál lisztet. Bors, só, és semmi más. Tálalás előtt a meleg levesbe beleszórom a fejeket, és úgy 5 perc alatt készre főzöm. Eddig még senki sem reklamált!

Előzmény: homerx (47980)
szkati Creative Commons License 2019.04.13 0 0 47981

Hová mentek mindenhová?

 

Holnapra brassóit csináltam. Már csak a krumplit kell megsütnöm hozzá.

A mai túrógombócom igazán jól sikerült!

 

25 dkg túró, 2 tojás, 2 dkg vaj és 3 csapott evőkanál gríz. Próbájátok ki! Ha kicsit folyós lenne( mert hogy túrója válogatja), akkor kell egy kicsit több gríz bele. A gombócokat jó sok porcukros tejfölben forgatom meg, na meg természetesen a megadott mennyiség háromszorosával dolgoztam:))

Előzmény: Boszorka (47979)
homerx Creative Commons License 2019.04.13 0 0 47980

ma spargakremleves keszult. nezegettem a recepteket, aztan ezt hoztam ossze: zoldspargat kalsszikus modszerrel kettevalasztottam (meghajlit, ahol eltorik onnan felfele nem fas). a fagyobol kiugasztottam egy doboz libalevest, amiben az also, fas renszeket megfoztem zamatgyarapitas gyanant. egy serpenyoben olivan hagymat, fokhagymat piritottam, majd a spargak felso reszet beletettem egy kis hamozott, darabolt burgonyaval egyetemben. feherbors, so ment ra. azert kimentettem 6-8 rugyet betetnek. egy keves levet atszedtem a serpenyobe, azon paroltam tovabb a spargakat. kesobb atmertem a maradek huslevest a serpenyobe, es foztem meg egy keveset. kozben a bimbokat, es a ma szedett pusztai kucsmagombacsikokat sonkacsikokkal egyetemben megsutottem. egy doboz tejfolt pici liszttel kikevertem, hozzaadtam a leveshez. leturmixoltam, majd belekevertem a piritott alkatreszeket es egy csokor petrezselymet vagtam ra, talaltam. az enyemre reszeltem egy keves parmezant is. nem rontotta el.

konkluzio: ha jobban szeretned erezni a sparga kituno izet, akkor hagyd ki a sonkacsikokat es a parmezant. igazabol szerintem magaban adja ki az izet. lesz meg folytatas.

 

Boszorka Creative Commons License 2019.04.12 0 1 47979

Azt azért nem gondolod komolyan, hogy házhoz szállíttatok 5 darab tetrapak szószt, különösen, hogy van másik. Mire minden honnan vissza jövünk, kb. vége lesz a spárga szezonnak. Viszont Brandenburgban rengeteg a spárga és az étlapokon szinte ki se lehet kerülni.:-)

Előzmény: nagypapi51 (47978)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.04.12 0 0 47978

...Jó a tetrapakos, de azért nem mászok el a Culinarisba...

van házhozszállítás

 

Előzmény: Boszorka (47976)
szkati Creative Commons License 2019.04.12 0 0 47977

Töltött tököt főzök a fiamnak, nekünk holnapra halászlé és túrógombóc. De azért csinálta csupa idei zöldségből egy zöldséglevest, és beleraktam a híres, nevezetes májgombócomat:))

Boszorka Creative Commons License 2019.04.12 0 0 47976

Jó a tetrapakos, de azért nem mászok el a Culinarisba. Ezen múlik nálam.:-(

Előzmény: Caipi (47975)
Caipi Creative Commons License 2019.04.12 0 0 47975

Szerintem itthon is kapható, mert pár hónapja hozott nekem a kollégám, hogy próbáljam ki. De nekem jobban bejön az a TETRAPAK-os, amit a Culinarisban szoktam venni. (Mondjuk sosem önmagában használom, hanem ételbe belefele.)

Előzmény: Boszorka (47972)
szkati Creative Commons License 2019.04.12 0 0 47974

26-án megyünk  sógorokhoz, akkor megnézem. Köszi!

Előzmény: Boszorka (47972)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.04.12 0 0 47973

Por, v. kész folyékony?

 

Előzmény: Boszorka (47972)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!