Keresés

Részletes keresés

berku Creative Commons License 2000.03.28 0 0 1161
Ami minket illet, a körzeti dokinéniék nagyon segítőkészen állnak az ügyhöz, így az ő aszisztensét kértem meg. Kedden csütörtökön reggel odamegyek rendelési idő előtt (ma semmit nem kellett várnom), vasárnap pedig eljött hozzánk némi hálapénz fejében. Először nem akart, aztán én csak erősködtem, végül igent mondott, bár kiderült, hogy nem is a mi kerületünkben lakik, mint hittem, hanem néhánnyal odébb. Erre én kezdtem szabadkozni, hogy akkor mégsem, de addigra már elhatározta magát és csak eljött. Rendes volt.
A talin meséltem, hogy a férjem először mindenáron azon volt, hogy ő adja be nekem az injekciót "mert a katonaságnál látta, hogy kell", de erről inkább lemondtam. Bár most kezdtem tűnődni, ha még sokszor lesz rá szükség, lehet, hogy egyszerűbb lenne...
Előzmény: csinnnKA (1160)
csinnnKA Creative Commons License 2000.03.28 0 0 1160
Noa! :-)
A hangulatom pl. most nekem is egész jó (igen, lehet, hogy a tavasz IS), a reggel kapott bíztató hírek miatt. De azért egy egészen gyenge kis szorongás végig ott lapul bennem a lelkem legmélyén.
26ezer! Huhhh! Már megkezdtem férjuram felkészítését a várható költségkihatásokra! :-/

Tényleg! Már akartam kérdezni:
az injekciózásokat hogy oldjátok meg?
Van köztetek olyan, aki önmagának be tudja adni?
Vagy mi mást csinál ilyenkor az ember?
Eljár a körzetihez és ott szobrozik órákig?
(Azért izgat ennyire, mert lehet, hogy majd injekciós hormont kapok.)

Előzmény: noa (1159)
noa Creative Commons License 2000.03.28 0 0 1159
CsinnKA! Csakhogy!!! Lelkileg mi sem bírjuk sokkal jobban, de nekem most pl. kicsit jobb a hangulatom, mint írtam volt. Talán a tavasz?
berku!
Nem hiszem, hogy találkozunk, mert én kb. vasárnap kezdem az injekciókat, így leghamarabb az azt követő hét végén kell mennem :-(((. Azt hioszem, pont egy stimulációnyi fáziseltolódás lesz közöttünk :-(((

Most jöttem a patikából, 26 ezerrel lett soványabb a buksza. Ebből az Utrogestan több, mint ötezer. Nem is tudtam, hogy az ilyen drága. És ha el se jutunk a beültetésig, akkor még felesleges is lehet... Na mindegy, ez a legkevesebb.

Előzmény: berku (1158)
berku Creative Commons License 2000.03.28 0 0 1158
Bocs az offtopicért!
Köszi a tippeket! :-) Több ablakot szoktam megnyitni, de most kipróbáltam, az alt-tab valóban gyorsabb, mint az egér. :-) Múltkor is, egyszer csak megjelenik a lány mögöttem, hogy "ez az a beszélgetős dolog?" Igen - válaszoltam és ugyanazzal a lendülettel kattintottam is tovább az egérrel. Azért ciki volt, de látom, másnak is van része hasonló és még kínosabb élményekben.

Egyébként, hogy ne csak off legyek, már kaptam két szurit, egyet jobbra, egyet balra. Vasárnap megyek újra a Kaáliba, jaj nagyon kíváncsi vagyok, mi lesz. Noa, vajon találkozunk?

csinnnKA Creative Commons License 2000.03.28 0 0 1157
Sziasztok Régik és Újak! :-)

Noa!
Legalább kétszázas a lemaradásom, még olvasom a topicot. Jólesik, hogy hiányoltál. :-*
Sok volt a meló, dehát mikor nem az? Akik a "köz-izgatásban" dolgoznak, tudják, milyen a szökőár-szerűen ránkboruló meló-hullám. :-/
Most picit nyugi van.
Írok, mert tényleg nagyon elhanyagoltam legfontosabb (s ennél fogva legkedvesebb) topicomat.
De az igazat megvallva, ez a hanyagolás nem volt véletlen. Azt hiszem, nagyon is tudatosan kerültelek benneteket. Volt egy kis érzelmi mélypont, elbizonytalanodás, némi csüggedés (szégyen ide v. oda, hát igen). De már túlvagyok rajta. (Remélem!)
Kronológia:
múlt héten járt le az ominózus 6 hetem, amit ki kellett böjtölni (hormonilag). Belgyogyó dokit felhívtam telcsin, ahogy megbeszéltük, mondtam, hogy Kakukk! (meg Kerceréce, Búbosvöcsök stb.). Jeleztem, hogy letelt, aminek le kellett, mennék újabb vámpírkodásra. Doki tök lezseren (kedvesen és barátságosan) kérdezte, hogy voltam-e a nőgyogyómnál, ahogy megbeszéltük. Erre én: "Ácsi! Szó sem volt semmi ilyesmiről. Elhiszem, hogy ő sem szenilis (a 32-35 évével), én viszont főállású beteg vagyok, saját magamra piszkosul odafigyelek, ilyesmi nem kerülte volna el a figyelmemet, ha mondja. Ergo: nem mondta." Na, itt kicsit "bírkoztunk" a telefonon keresztül, hogy mondta vagy nem mondta, majd azzal zárt: "Sebaj, én a jövő héten úgyis Amerikában leszek, addigra csináltassa meg a vizsgálatot és jövő hét után jöjjön be a lelettel." Így aztán ma voltam a nőgy.dokimnál (aki mellesleg szintén elutazik... ezek valahogy folyton külföldön vannak, mi lesz, ha szülni fogok?). Megvizsgált, minden oké, a vetélésnek nyoma sincs stb. De azért -"ha már itt vagyok!"- elküldött egy UH-ra, amiről utóbb kiderült, hogy hüvelyi UH (nálam most csináltak ilyet először, eléggé meg is lepődtem, mert azt hittem, hogy az UH abból áll, hogy a hasamon zselén csuszmájszolnak egy "mikrofonnal"), erre fel az egész dolog "belülről" zajlott. Viszont annyi hasznom mindenképpen volt belőle, hogy megtudtam, minden rendben, pl. 4 mm a nyálkahártyám, ami a legideálisabb a beágyazódáshoz, és kizárja a vetélést (ebből a szempontból legalábbis!).
Na, szóval ez van velem, itt tartok.
Ha jövő héten véremet veszik, akkor április közepére-végére kiderül, hogy elkezdhetjük-e az akciózást, vagy van-e még valami.
Mindenesetre nagyon izgulok. És az UH-n közös légtérben, csak egy paravánnal elválasztva dolgozott egy másik doki. S át lehetett hallani, ahogy magyarázta: "ez itt a feje, látja? A törzse... végtag-kezdemények... minden arányos és normálisnak látszik... korának megfelelő, szépen fejlett fétus".
És az én szívecském bizony-bizony nagyon elszorult... majdnem elbőgtem magam!
Mert abban a pillanatban ezen a Földön senkit nem irigyeltem jobban, mint azt a másik nőt, akit kifelé jövet meglestem (tekintve, hogy nagyjából egyszerre távoztunk). Bizti, hogy az első UH-ja volt, kb. 4 hónapos lehetett, mert még csak alig-alig domborodott valami. Kezében a lelet és a videokazetta: az első felvétel a gyermekéről. Sugárzott az arca. Én meg azon erőlködtem, hogy juszt se gyűljenek a szememben a könnyek! :-/

Ti hogy bírjátok lelkileg???????????

primera Creative Commons License 2000.03.28 0 0 1156
Sziasztok!
El kell mesélnem a történetemet: Múlt héten vettünk kocsit és szóltam a munkahelyemen, hogy el kell mennem egy kis időre, nagyon siettem,és mondtam is miért megyek el. Másnap a főnököm jött -Tényleg kocsit vettetek? Biztos? Mi a rendszáma stb. közben elpirult,/ gondolkodtam mi lehet vele...?! /mikor kiment kérdezem a kolléganőm aki épp hallotta, hogy mi volt ez : -hát kiderült mivel tudják, hogy gyereket szeretnék és dokihoz járok , azt gondolták most van itt a kellő pillanat és rohanok haza a férjemhez. Na de ilyet....

Nálunk is elég kiváncsiak a munkatársaim még szerencse, hogy egyedül vagyok az irodámban és csak akkor amikor bejönnek nézegetik a monitort.:(

Csütörtökön megyek vissza dokihoz ultrahangra, a vérvétel eredménye is akkor lesz meg. Nagyon kiváncsi vagyok! Mindenesetre ettől a Serophene gyógyszertől úgy érzem mindha 2 kislabda lenne a petefészkeim helyén. Lehet ez?

noa Creative Commons License 2000.03.28 0 0 1155
Katka és Mindenki!

Jó, hogy Katka megint ilyen érzelmi témákat vetett fel, mert az utóbbi időben egy kicsit kezdett "elcélszerűsödni" ez a topic. Olyanok voltunk, mint a szakemberek, akik mindenféle érzelmi töltés nélkül vitatják meg a probléma technikai részleteit, holott régebben a fő témák azok voltak, ki mit érez a bababolt láttán stb.
Lehet, hogy mindenki kezd belefásulni ebbe a megpróbáltatásba és hidegen szemlélni a dolgokat? Én magamon is észrevettem, hogy kiegyensúlyozottabb vagyok, az egész baba kérdés nem annyira érzelmi kérdés, mint inkább egy megoldandó probléma lett. Mostanában nem annyira zavar az sem, ha valaki terhes, vagy picije van. Sőt, valami örömfélét érzek, hogy biztosan nekem is ilyen lesz.
Ami a munkahelyet illeti, hála Istennek itt fel sem merül ilyesmi, nem pletykásak az emberek magánéleti kérdésekben és nem jár senki a gépem környékén. Ennek ellenére sohasem hagyom nyitva a topicot.
A Fény-emberke beszerzési lehetőségeiről már volt többször szó, megtalálod a régebbi hozzászólások között a telefonszámot, de valaki egy pesti boltot is említett egyszer, ha jól emlékszem. Jó a könyvecske, csak annyiban nem "aktuális" még nekünk, hogy ő nem a lombik-procedúrát írja le, hanem a terhesség történetét, azaz már egy fázissal előbbre van.

Előzmény: katka (1154)
susok Creative Commons License 2000.03.28 0 0 1153
Szia Mosomasa!
Nagyon sajnálom, hogy megint fájt az inszemináció. Lehet, hogy nem értettem jól, de a doki először kacsa felhelyezése nélkül akarta felvezetni a katétert? Ha igen, akkor nagyon csodálkozom ezen. Idáig több nőgyógyásszal volt dolgom, de bármit csináltak, először mindig feltették a kacsát. Ez picit kellemetlen, de nekem még soha nem fájt. A doki idős vagy fiatal?
Előzmény: mosomasa (1147)
berku Creative Commons License 2000.03.28 0 0 1151
Együttérzésem. Nem lehetett volna vmi érzéstelenítést kérni, legalább a méhszájfogó előtt? És most akkor már dolgozol?
Fórum-függés, hajjaj....
Olyan rossz, az én monitoromra mindenki rálát, aki elsétál mögöttem, ill. a kolléganőm, aki mögötttem ül. Ráadásul őt kifejezetten érdekli, hogy "mi is ez a sok sárga csík". Belebámul a képernyőbe (persze, mindig épp ez a topic van kinyitva), múltkor pedig egy megbeszélés után arra jövök vissza, hogy itt ül a gépemnél és vígan kattintgat. Nem pofátlanság? (Jó tudom, munkaidőben Tasztalozni is az.)
Előzmény: mosomasa (1147)
noa Creative Commons License 2000.03.28 0 0 1150
Cic-ről nem tudtok valamit? Ha jól emlékszem, a kórházba vonulása óta nem jelentkezett és ez már több mint régen volt... :-(((
susok Creative Commons License 2000.03.28 0 0 1149
Kedves almacica!
Semmiképpen ne kezdj bele öngyógyitásba, hiszen annak, hogy nem jön össze, ezerféle oka lehet (sőt, lehet, hogy nem is nálad van most a gond). Ennek megállapitása mindenképpen orvos dolga, és egyébként ezeket a gyógyszereket még a körzeti orvos sem irhatja fel, csak szakorvos! Úgyhogy mihabarabb menjetek el mindketten dokihoz, mert nem érdemes húzni az időt. Nem is beszélve arról, hogy az orvosok sem mindig rövid időn belül találják meg az okokat.
Előzmény: almacica (1148)
almacica Creative Commons License 2000.03.28 0 0 1148
Kedves Mindenki!

Nem tudom, hogy merjelek-e benneteket haborgatni... na szoval... nekem mar van egy kislanyom (1,5 eves), es szeretnek egy masodikat, de nem nagyon indul be a dolog...

Ti - mint olvasom - nagyon otthonosan mozogtok a kerdesben.Nem tudtok valami petererest fokozo gyogyszert ajanlani? (Esetleg megvennem, ha van felesleg).

Udv

mosomasa Creative Commons License 2000.03.27 0 0 1147
Régen bírtam írni, de itt vagyok. Szóval, túl estünk a második inszem.-n. Nem is igazán tudom, mit mondjak. Most már nem gondolok semmire, csak élem a normális életemet, mintha mi sem történt volna, bár ez pénteken nagyon nehezen ment, ugyanis én még életemben olyan kínt és fájdalmat nem éreztem, mint az inszem.-kor!!
Túl kicsi volt a méhszájon a nyílás, így nem akart felmenni a katéter. Három próbálkozás után méhszájfogó és utána hajrá. Amikor leszálltam az ágyról órákig remegett a lábam és a kezem is, közben pedig a könnyem csorgott és sajna, utána még el is sírtam magam :-( A múltkori sem volt fádalommentes, de ez mindent túlszárnyalt.

Ha most nem sikerül, még egy próba, aztán laparoszkópia, amire még gondolni sem merek, mert félek tőle. Tudna erről valaki bővebbet írni. Mennyi időt kell kórházban lenni stb.

Katka! A munkahelyi gondok nagyon ismerősek! Ez borzasztóan nehéz. (Meg a Fórum-függés is :-)))

Most vagyunk a várakozó stádiumban, de igyekszünk nem gondolni rá, ami nem megy egy könnyen!

noa Creative Commons License 2000.03.27 0 0 1146
Susok!

Ez a probléma már nálam is felmerült. A Kaáliban ugyanis az ember kezébe nyomják a recepteket és a sémát, aztán viszlát. Ha akarod beadják ott, de ha nem, máshol is lehet. Mivel nekem a szomszéd dokinő adja, felmerült, hogy neki kellemetlen lehet, ha én esetleg rosszul leszek - ráadásul ez ezeknél a lórugásnyi injekcióknál előfordulhat. Mert ő csak arra hagyatkozhat, amit én - a laikus - mondok neki. Akár felelősségre is vonhatják, kizárják a kamarából, eltilthatják, meg is büntethetik stb. Szóval ezt nem lehet az orvossal sem megtenni. Én ezért írattam a Bernard dokival egy pecsétes levelet, amelyben az állt, hogy " T. Kolléga! Kérem, hogy a mellékelt séma szerint XY-nak az XY gyógyszert beadni szíveskedjék!" Ezzel aztán minkenki le va védve.

Előzmény: susok (1143)
susok Creative Commons License 2000.03.27 0 0 1145
Menőmanóka!
Telefonáltam a dokinak, hogy hagyjon egy ilyen papirt a recepción. Most pedig úgy taktikázok, hogy ha ma 4-kor és holnap 12 körül beadja a körzeti doki, akkor szerda, csüt, pénteken már talán jó lesz reggel 8-kor is...
Előzmény: MenőManóka (1144)
MenőManóka Creative Commons License 2000.03.27 0 0 1144
Szia Susok!
Nekem amikor injekciót kellett beadatni mindig írtak egy orvos áltatl lepecsételt papírt, hogy az injekcióból mikor mennyit kell beadni. Ez alapján mindig beadták, habár volt egy-pár kötözködő nővér is (miért pont ott akarom beadatni, stb.), de végül ők is beadták.
Előzmény: susok (1143)
susok Creative Commons License 2000.03.27 0 0 1143
Odamentem a körzeti rendelőbe, egyenesen a doki váltótársához, mivel gondoltam ilyenkor ezt igy kell. Először csak az asszisztens volt ott, ő azt mondta meg kell várni az orvost, mert ő nem vállalja a felelősséget, ha rosszul leszek. Benthagytam a kabátom is. Erre miután bejött a doki,megbeszélték, és kijött a nővér személyistől, kabátostul , majd fejrázva közölte, hogy jöjjek délután a saját körzeti orvosomhoz.
Ezután bőgtem egy jót, majd eszünkbe jutott, hogy nincs messze az a rendelő, ahol a nőgyógyász rendel. Ott reggel 7-9-ig van labor. Azt hittem,hogy aki vért vesz, az injekciót is tud adni, de tévedtem, ő sem adta be, és a recepciós nővér is azt mondta, hogy ha az orvos nem adott ilyen jellegű utasitást, akkor ők sem adják be.
Úgyhogy itt állok az injekcióval, amit senki nem akar beadni. Lehet, hogy külön kérvényt kellett volna irni hozzá? (ezt most komolyan kérdeztem).
Ugye jól tudom, hogy a metrodint mindig ugyanabban az időben kell beadatni?
Most azt várom, hogy 1 óra legyen és el kezdjen rendelni a nőgyógyász. Kiváncsi vagyok, mit fog erre mondani (persze azon kivül, hogy menjek oda ebédidőben, majd ő beadja). És mit fogok csinálni a tárgyalásos napokon?????? Mert hát ugye a reggel 8 óra még jó lett volna...
susok Creative Commons License 2000.03.27 0 0 1139
Katka!
Az nagyon változó meddig tart egy sikertelen inszemi, és sok mindentől függ.
Ha nem kapsz gyógyszerezést a ciklus második felében, akkor ha pár napot késik már reménykedhetsz, de az orvosok "valamit" kb. csak a 34. nap környékén látnak. Persze tesztet is csak jó pár nap után érdemes venni.
Ha tablettát kapsz, mint pl. duphaston, arról már korábban irtuk, hogy meghosszabbitja a ciklust, és egyáltalán nem biztos, hogy terhes vagy, még akkor sem, ha 5-6 napot késik...:-((( Ilyenkor is a teszt a legjobb hirnök.
Ha hormonos injekciókat kapsz, akkor már tesztet sem érdemes venni, mert a gyógyszer miatt pozitiv lesz az eredmény. Ekkor marad a 34. nap tájékán az UH.
Előzmény: katka (1138)
susok Creative Commons License 2000.03.27 0 0 1137
Sziasztok!
Ki vagyok kattanva.
Pénteken voltam a dokinál és ahogy azt korábban megbeszéltük, most elkezd nálam egy enyhe hiperstimulációt. Ez napi 2x1 clostylbegytből (össz. 10 db) és 5 x napi 1 ampulla metrodinból áll. Ez tényleg gyengébb mint a lombikos felkészités?
Ma reggel elmentem a körzetihez, de sajnos ő ma délután rendel. Gondoltam a váltótársa is beadja, de tévedtem. 1/2 8 - 1/2 9-ig szaladgáltam összevissza, de senki nem volt hajlandó beadni. Az orvosom 1-től rendel, a körzeti meg 4-től. Azért lett volna jó reggel beadatni, mert szerdától péntekig külföldiek jönnek hozzánk tárgyalni, és igy délutánonként tuti nem leszek szabad, hogy szurira járjak.
A Metrodin ennyivel veszélyesebb mint a Choriogonin, mert azt idáig bárki beadta!?
MenőManóka Creative Commons License 2000.03.27 0 0 1136
Sziasztok!
Most voltam egy orvosnál, aki azt mondta, hogy elképzelhető, hogy allergiás vagyok a férjem spermájára Azaz el sem jut a petéig, mert menetközben elölöm őket, illetve az inszeminációknál, ahol lerövídítik az útját, pedig nem lép kontaktusba a petével, mivel lehet, hogy allergiás vagyok rá.
Azt szeretném megkérdezni, hogy valakinél csináltak-e ilyen immunrendszeri kontakt vizsgálatot? Illetve a nőgyógyász, ha kérem megcsinálja-e?

Susok! Küldöm a beszámolót.

amál Creative Commons License 2000.03.25 0 0 1135
Szia Katka!

Ne haragudj, de csak most tudok neked válaszolni. Remélem ma sikeresen túljutottál az első megpróbáltatáson, a vérvételen. Úgy tudom, hogy először legalább 3 sikertelen inszemináció kell ahhoz, hogy lehessen lombikra menni ingyenesen. Nálunk ez az eredmény miatt maradt el.
Az orvos dönti el, hogy kinek mivel kezdenek. Biztosan elolvastad egy korábbi hozzászólásomat, amelyben nagyjából leírtam, hogy mi fog rád várni. Igaz azt még elfelejtettem, hogy lesz az ÁNTSZ-nél is vizsgálat fertőző májgyulladásra és AIDS-re.
Azon túl, hogy nagyon bíznod kell és nem szabad izgulni nagyon fontos, hogy az orvos utasításait pontosan tartsd be. Néhányszor kell majd ultrahangra menni a punkció előtt, néhik, hogyan értek a petesejtek, mikor a legalkalmasabbak a leszívásra. Ekkor el fognak altatni,m ert ez állítólag egy kicsit fájdalmas, de ebből így semmit sem érzel. Mikor felébredsz a megfigyelőben egy csomó kisbaba képét fogod magad előtt látni . Ők mind lombikbébik, és nagyon szépek. Ez majd még sok erőt fog adni, a Tiétek fényképe is ott lesz nem sokára.
Amíg a punkció tart a férjednek is kell "produkálni". Másnap otthon felhív a biológus, hogy sikeres volt-e a "randevú" és hány petesejt termékenyült meg. Ha minden OK akkor a követkekző nap lehet menni a transzferre. Ez kb.10-15 percig tart és teljesen fájdalommentes.
Ekkor kb.1 órát kell feküdni a megfigyelőben, majd hazamenni és várakozni...

Hát mára ennyit, és fel a fejjel!!

Szia,

Amál

Előzmény: katka (1126)
noa Creative Commons License 2000.03.24 0 0 1133
Már a 22. hét??? Hát ez csodálatos. Éppen a napokban gondolkodtam, hol is lehettek. Azért jó lenne még látni Titeket nagy pocakkal!!! Gondolom most már azért nem annyira napról napra izgultok, mint annakelőtte!!!

Jó hétvégét mindenkinek!

berku Creative Commons License 2000.03.24 0 0 1130
Nem, annyira azért nem volt drága. :-) 20.000 Ft az első menetben. Bár azt, hogy nem kaptam infarktust, megint csak ennek a topicnak köszönhetem. Azért a Kaáliban is figyelmeztethetnének, hogy mennyit kell a gyógyszerekre szánni, hogy az se "égjen" a gyógyszertárban, hogy nincs nála elég pénz, aki nem internetezik. Mondjuk a patikus hölgy (Déliben - végül csak oda kellett mennem) mondta, hogy sok lesz, de addigra már mindent kihordott és leszámlázott. Amúgy nincs sok minden velem, várom a vasárnapot, hogy kezdhessem szedni a gyógyszereket.
Noa, a bővített tali ötlete nagyon jó. Esetleg lehetne hétvégi nap, hogy a vidékiek is el tudjanak jönni. Szép kis vállalkozás ezt a topicot kinyomtatni! :-) Én is gondolkodtam, hogy újra kellene kezdeni az olvasást, mert most sok infot már más szemmel néznék.
Fumeko, szurkolok Nektek, egyébként meg csatlakozom a Prednisolról szóló kérdésedhez. Szóval, mire jó?
Arpg, érzitek már a babát rugdosni? :-)
Előzmény: noa (1129)
noa Creative Commons License 2000.03.24 0 0 1129
Egy barátnőm most készül az első lombikra, és sokat meséltem neki a tpoicról. Sajnos ő nem tud internetezni, így elhatároztam, hogy kinyomtatom neki az egészet. Mivel eléggé lassan megy a nagy terjedelem miatt, elkezdtem olvasgatni. Hát nem semmi ez a termés... Komolyan mondom, érdemes lenne kiadni könyvben:-)))

Berku, nagyon eltűntél a patika után. Csak nem infarktus?
arpg körül is csend van, CsinnKA-ról és Benyusról nem is beszélve. És akkor nem emlegettem Wayant, Buksit...

Mosomasa! Drukkban nincs hiány!

mosomasa Creative Commons License 2000.03.23 0 0 1128
Gyorsan zajlanak az utobbi napokban az esemenyek. Hetfon voltam UH-on. Mara ismet visszarendelt az orvos. Azt mondta csak ultrahang lesz megint, erre azert behivott utana konzultaciora. A kezembe nyomott egy receptet, mondvan azonnal valtsam ki es menjek vissza szurira (Profasi). Igy lett. Es holnap lesz a masodik inszem.
Nagyon kerlek benneteket, szoritsatok!

Es mindekozben a munkahelyemen pedig halalra tapsoljak magukat, hogy szinte mindennap lelepek ebedidoben...es ennek tetejeben fogytam is az utobbi idoben, mert ebedre nem marad ido. Vagy orvosi vizsgalat, vagy ebed.

noa Creative Commons License 2000.03.23 0 0 1127
Szia Katka!

Szerintem azt minden esetben a Te orvosod dönti el, érdemes lenne vele megbeszélni pontosan a dolgot. Ha nekünk lett volna remény az inszem.-ra, én azért biztosan megpróbáltam volna párszor és csak utána a lombikot.
Lélek-tartásban már nagyon profik vagyunk, igaz többiek??? :-)) Úgyhogy Katka, számíthatsz erre. Itt mindenki képes akkor is bíztatni a többieket, amikor ő maga a legnagyobb sz..-ban van. Ez már csak ilyen dolog. Én most például nagy felszálló hangulatban vagyok, sőt, a nap nagy részében nem is gondolok az egészre, pedig a jövő hét végén kezdődik a muri.
Éppen azon gondolkodtam, hogy az is közrejátszik az első próbálkozások sikertelenségében (általában, igaz, Amál???), hogy túlaggodalmaskodja az ember a dolgot. Én ezt egészen az őrületig fokoztam, még aludni sem tudtam. NA, most ilyen nem lesz, követni fogom Amál példáját, és lehet, hogy dolgozom is, akkor legalább nem magamra figyelek. Félvállról nem veszem, de sokkal természetesebben akarom kezelni, mint legutóbb.

Előzmény: katka (1126)
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.22 0 0 1124
KEdves Benyus!

Igéretemnek megfelelően a férjemmel együtt az idén a Ti javatokra rendelkeztünk az SZJA 1%-unkról.

Piglet

amál Creative Commons License 2000.03.22 0 0 1123

Szia Noa!

Összesen négyet ültettek be. De én úgy tudom, hogy ennyi a maximum, illetve 35 év alatt három. Nekem azt javasolta az orvos, hogy egy hetet pihenjek. Azt sem tartják jó dolognak, ha valaki a beültetés után nem csinál semmit, illetve ha munkaviszonyban volt kiesik a megszokott környezetéből, a mindennapi életritmusából. Van akire ez kifejezetten nyomasztó hatással van. Nekem így nagyon jó volt, hogy csak egy hétig voltam itthon. Utána ugy mentem dolgozni mintha mi sem történt volna. A lényeg, hogy nem szabad mindig arra gondolni, hogy mi történt veled. Illetve csak arra szabad gondolni, hogy ez most sikerülni fog!! Teljesen normálisan a megszokott tempóban kell élni. Mert egy normál esetben sem tudja még senki ebben a stádiumban, hogy terhes és akkor is a megszokott tempóban él, dolgozik.
Úgyhogy fel a fejjel, sikerülni fog!

Amál

Előzmény: noa (1119)
mosomasa Creative Commons License 2000.03.22 0 0 1121
Nagyon jól hangzik a tali ötlet! Csak az a baj, hogy ismét pestiek előnyben :-(
No, nem baj, azért ha az időpont oké, akkor egyeztethetünk.

A korábbi kérdésemre nem kaptam választ, pedig nagyon kellene - legalább tanács. Az jó, hogy az inszem. ingyenes, mert nálunk az, de a pari, amit ugye elvárnának (mint tudjuk, az olyan amit adni kellene, de hogyan, mikor és mennyit.

Előzmény: noa (1119)
fumeko Creative Commons License 2000.03.22 0 0 1120
Sziasztok!
Néhány hete olvasgatom, amiket írtok. Mi is a Kaáliba járunk. Január közepén voltunk ott először és már a múlt héten megvolt a beültetés. Nagyon bizakodunk! Ha valamelyikőtök tudja, írjátok meg, hogy a Prednisolon tulajdonképpen milyen célt szolgál! Előre is köszönöm!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!