Keresés

Részletes keresés

berku Creative Commons License 2000.04.18 0 0 1326
Én is nagyon. Hajrá!!

Ami a hozzászólásokat illeti, tényleg, a 1305 után miért a 1310 jön?!?!

Előzmény: noa (1320)
Törölt nick Creative Commons License 2000.04.18 0 0 1325
Palik László után szabadon a "Hová tűnt Damon Hill?!?" analógiájára kérdezem:
"HOVÁ TŰNT ISMÉT EGY CSOMÓ HOZZÁSZÓLÁS?!?"
rocher Creative Commons License 2000.04.17 0 0 1323
Na ez egy fantasztikusan pozitív hozzáállás, noa!

Lécci nehogy csalódást okozz nekünk. Anyósodnak és másoknak ne akarj megfelelni, legalábbis ne értük csináld. Nekünk, akik nagyon Veled vagyunk, nekünk mutasd meg!!!!!

Ez kicsi vicces, de majd meglátod, hogyha most tényleg összejön, 9 hónap múlva azt fogod mondani: "jééé, ennek a petrának milyen igaza volt!:-)"

petra

Előzmény: noa (1320)
rocher Creative Commons License 2000.04.17 0 0 1322
Semmi gond! Írtam volna többet is, sokat emlegettünk, csak ez a sok k@va munka.....Persze, adok én Neked is sugarat:-))
Komolyra fordítva a szót, lehet, hogy Húsvét hétfőn meg is locsolnak a fiúk, de 100 km-el előtte telefonilag tájékoztatlak!

Vigyázz nagyon magad(tok)ra.

petra

Előzmény: Törölt nick (1321)
Törölt nick Creative Commons License 2000.04.17 0 0 1321
petra! Pofátlan vagyok, mert még meg sem köszöntem az emileket, amiket küldtél.
Alkalomadtán kérhetnék azokból a béta sugarakból én is egy keveset?!? :-))

Amúgy csók a Családnak!!

Üdv, Cic

Előzmény: rocher (1319)
noa Creative Commons License 2000.04.17 0 0 1320
Petra, igazán olyan rendes vagy. De egyáltalán, mindenki olyan rendes és annyian drukkolnak, hogy már csak nem lesz pofám senkinek csalódást okozni... vagyis nem lenne, ha rajtam múlna....
Előzmény: rocher (1319)
rocher Creative Commons License 2000.04.17 0 0 1319
"mindent összevetve a három stimulációból most működik a dolgo a legjobban"- na csak azért, mert a hétvégén igen erősen küldtem feléd a kis béta-kisugárzásomat:-)))

MOST SIKERÜLNIE KELL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

petra

Előzmény: noa (1318)
noa Creative Commons License 2000.04.17 0 0 1318
Sziasztok!

Hát zajlik az élet körülöttem: szombaton, vasárnap és ma voltam ultrahangon. Az egyik petefészekben elképesztően sok tüsző van, a másikban kevesebb és kisebbek, de azt mondta, hogy mindent összevetve a három stimulációból most működik a dolgo a legjobban. Ma éjjel fél egykor kapom a Choriogonint és szerdán 11-kor lesz a punkció... Egyébként nagyon fáj a hasam és kissé felborult a vízháztartásom is, de

Borka!
Erről az egészről a következő a véleményem. A mi helyzetünkben három lehetősége van az embernek: vagy küzd saját gyerekért (ki-ki másképpen, más kezelésekkel)vagy örökbefogad vagy elfogadja a gyermektelenséget. (Persze bizonyos esetekben donorról is lehet szó, de ez azért még ritka). A lehetőségek teljesen egyenértékűek, hiszen a pár tudja, számára mi a legjobb megoldás. Ha a ti számotokra az örökbefogadás kielégítő és boldoggá tesz, akkor az a legjobb. Csak egyet kell szerintem tisztán látni: nem szabad úgy örökbefogadni, hogy a saját gyerek "helyett" lesz a kisfiú. Úgy kell rá tekinteni, hogy ő maga a saját gyerek, nem valami "pótlék". Egyébként a magam részéről őszintén csodállak benneteket, mert azt hiszem, nekem még nagyon hosszú utat kellene lélekben bejárni ahhoz, hogy megbarátkozzak az örökbefogadás gondolatával. De azt elhiszem, hogy van akinek ez éppolyan hatalmas boldogság, mint a saját gyerek. És ha ti is ilyenek vagytok, akkor most itt közülünk - akik még küzdünk - szerintem te vagy a legboldogabb...

Törölt nick Creative Commons License 2000.04.17 0 0 1317
Szia Mindenki!

Borka! Ugye nem haragszol meg rám azért ha azt mondom, hogy most nagy bődületet írtál!! Elítélni senki sem ítélhet el, egyszerűen nincs meg rá az erkölcsi alapja senkinek sem erre (azt hiszem ez egy kicsit erős volt így, de legalább tükrözi a véleményem...).
Az már más lapra tartozik, hogy más esetleg erről másképpen vélekedik, mint pl. jómagam. Úgy érzem, hogy tőlem ez nagyon messze áll - egyelőre még úgy is gondolkodom, hogy ha nem jön össze, akkor sem fogadnék örökbe. De hiába is nyilatkozom most még így, lehet, hogy ha 5-6 év múlva sem lesz még semmi eredménye ennek a pokoljárásnak, akkor már más színben fogom látni az örökbefogadás tényét. Ez egy nagyon összetett dolog...

Más! Voltam szombaton felülvizsgálaton, meg megkaptam a receptet a következő ciklusra. Most a változatosság kedvéért nem a Serophene-Metrodin HP kombináció lesz, hanem csak "tisztán" Humegon. Mondván, próbáljuk ki ezt is, mert mint a mellékelt ábra mutatta, az előbbinek nem volt nagy eredménye... Hát jó, próbáljuk...

Egyelőre ennyi tőlem, remélem nem veszik el ez a hozzászólásom is a nagy útvesztőben az éter hullámaiban...

Üdv, Cic

csinnnKA Creative Commons License 2000.04.17 0 0 1316
Borka!

Senkinek sincs joga elítélni téged!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(Remélhetőleg nem is gondoltad komolyan.)
Ez egy pokolian nagy döntés volt részetekről. Némelyest még irigyellek is, hogy bizonyos dolgokon már "túl vagytok". Nekem csütörtökön elég rossz híreket mondott az orvos, ráadásul tovább is passzolt egy újabbhoz, úgyhogy kezdhetem előlről kórtörténetem feltárását egy új -immáron harmadik- orvosnak.
Nagyon bízom abban, hogy a stimulálás eredménnyel fog járni, de bizony hétvégén, amikor a férjemmel egy kis meghitt beszélgetés során szóba került a gyerek-ügy, nyomban elsírtam magam, hogy "Mi lesz, ha ez sem jön be?". Azt mondta, akkor fogadunk örökbe egy kisbabát.
Végül is ebben a topicban mindenkinek ez a biztosan járható út abban az esetben, ha gyereket akar, de nem jön össze. Az hiszem, életemben talán most először gondoltam bele komolyabban, milyen is lenne, ha úgy lenne. Mindenesetre -Noához hasonlóan- babonából én sem vagyok hajlandó hosszasan ezirányba terelni (és tartani) a gondolataimat. Mert ha nincs rá szükség, akkor tök felesleges, ha pedig majd nem lesz más út, bőven ráérek akkor ezen morfondírozni. Bár az igazat megvalllva, néha-néha már én is úgy érzem, kezdek begolyózni, mégis csinálom tovább (egyelőre). Egészen odáig nem hagyom abba, amíg az orvosok le nem állítanak, vagy azt nem tanácsolják, hogy ne folytassam.

Nagyon sok sikert kívánok neked, egy gyönyörűszép kisfiút!
És számolj be a topicban az eredményekről.
(Ha jobban meggondolom, én azt sem tudom, hol és hogyan kell egy ilyen eljárást elindítani.)

Előzmény: borka (1314)
berku Creative Commons License 2000.04.17 0 0 1315
Borka,
emlékszem Rád, bár akkoriban én még csak olvasgattam. Nagyon örülök, hogy rendeződött a kapcsolatod. A döntéseteket nyilván jól átgondoltátok, elítélni senkinek sincs joga. Nagyon sok sikert kívánok a megvalósításához.
Előzmény: borka (1314)
borka Creative Commons License 2000.04.17 0 0 1314
Kedves régi ismerősök, és ismeretlenek!
Talán néhányan még emlékeztek rám, valamikor a topic elején írtam le kálváriámat, aztán a kedvesem elhagyott, de már ősz végén visszajött, és minden rendeződött.
Csak a gyermek-ügy nem.
Úgyhogy döntöttünk: ÖRÖKBE FOGADUNK EGY KISFIÚT!
(Lehet, hogy néhányan most elítéltek, de nem bírom tovább. Képtelen vagyok végigcsinálni mégegyszer a hormonkezeléseket, a napi vizsgálatokat, az aggódásokat, a hiábavaló várakozást, reménykedést. Nem bírom lelkileg sem és fizikailag sem.)
Mi a véleményetek az örökbefogadásról?
Törölt nick Creative Commons License 2000.04.17 0 0 1313
Hova tűnnek a hozzászólások?!? :-(((
Törölt nick Creative Commons License 2000.04.17 0 0 1312
Megvan az 1300. ???
Meli Creative Commons License 2000.04.14 0 0 1311
Megkaptam... Köszi!
Előzmény: primera (1309)
Meli Creative Commons License 2000.04.14 0 0 1310
Kicsit furcsállottam is a leveledet, mert számok és betűk furcsa összevisszaságán kívül nem jött más, de így már értem. Nekem is van freemail címem. Megírtam az indexes címedre.

Bocsika az off-topicért...

Előzmény: primera (1309)
primera Creative Commons License 2000.04.14 0 0 1309
Meli! Erről a címről /primera-index/ próbáltam irni, de nem tudom használni. Rákattintottam valamire és szerintem valami hülyeséget csináltam, mert kiirta, hogy elküldve pedig még nem is írtam semmit. Nem tudom mit küldtem el de bocsi.:)))
Előzmény: primera (1308)
primera Creative Commons License 2000.04.14 0 0 1308
Meli!
Bocsi! Tényleg nem szoktam benézni.Nem igazán használom feemail címem van./Majd megadom/.

Most egy kicsit nagyon le vagyok törve. Az a baj, hogy szegény férjem hangjából is éreztem, hogy reménykedett és most le van törve. Szerintem reménykedett abban is, hogy nem kell 27-én mennie dokihoz. Ahogy számoltam akkor lesz nekem is az ultarhang.
De végül is ez még csak az első hónapom volt a Szendeinél. Most kezdődik másodszorra elöről az egész.:((
Aztán kiderül mi lesz. Most várom már a következő hónapot egy újabb esély.:)

Előzmény: Meli (1307)
Meli Creative Commons License 2000.04.14 0 0 1307
Primera!
Meg szoktad nézni az e-mail postafiókodat?

Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült. Most biztosan el vagy keseredve, de azért bízzunk a következő hónapban, jó?
Fel a fejjel!

Előzmény: primera (1306)
primera Creative Commons License 2000.04.14 0 0 1306
Szisztok!
Sajnos ebben a hónapban sem sikerült. Ez már bizos, hisz piros jelei vannak. Még jó, hogy tegnap el lett hozva a Sero receptje, ma délután ki is váltom. :((

Tegnap én is hiába próbáltam benézni ide nem sikerült. :((

noa Creative Commons License 2000.04.14 0 0 1305
Hogy tegnap miért nem volttunk itt, arrol esetleg a szolgaltatot kellene megkerdezni :-((((
off
Kovács Ernő! Neked mail ment egy témában!
off
Mindenkinek jó hétvégét!!!
Törölt nick Creative Commons License 2000.04.13 0 0 1304
Sziasztok!

Noa! Én nem azt mondtam, hogy rögtön az első alkalommal amint elkezdi valaki szedni a Serot, azonnal "nekifog" párnásodni. Mivel én is (mint annyi mindenki más itt közülünk) túl vagyok már jó néhány Seroval kezdődő kúrán, na meg nem kell itt szépíteni, meg kell vallani az igazat, amúgy is párnásodásra vagyok hajlamos. Ergo nagyon is egyéntől függő. De hát mit bánom én, hogy mekkora párnák keletkeznek, csak lenne már eredménye!!

primera! Az is egyéntől, szervezettől stb.-től függ, hogy ki mikor, akarom mondani a ciklus hanyadik napján kezdi szedni a Serot. Volt már nekem olyan, hogy a 3.-tól kellett, olyan is, hogy az 5.-től. Nálad meg mint olvashattuk a 2.-tól kell...

Tegnap buktam ki megint magamból (szokás szerint...). Megjött 20 napra, úgyhogy kútbaesett minden izé erre a hónapra is. Ki is vertem a raplit rögtön, hogy az idén semmi lényeges nem történ velem ez ügyben. :-(( A januári gyógyi-ciklus elmaradt nagypapám halála miatt, a febr.-i egy szigorlat miatt, márc.-ban volt a kaszabolás, most meg az ápr.-i ugrott ki az ablakon. Talán mondanom sem kell, hogy a Zuram úgy lehordott, mint a pengősmalacot, mondjuk jogosan - szerinte ugyanis a műtét sem volt smafu, csak bíznom kellene már egy kicsit benne, hogy hátha segített az is valamit rajtam, bennem stb.
Szombaton kell mennem a 6 hetes kontrollra (azt hiszem ezt írtam vmelyik nap), úgyhogy addigra túl leszek bőven a 3. napon. No meg ugye itt nálunk nem lehet Serot venni a patikában akkor amikor én akarok, hanem meg kell rendelni...
No de fel a fejemmel, hátha majd a szép tavaszi májusban minden álmom valóra válik!! :-))

Üdv Mindenkinek!
Cic

csinnnKA Creative Commons License 2000.04.13 0 0 1303
Kuszti!
Speckó én ebben a percben lettem kész a melómmal, most először tudtam benézni ide.

Noa!
Bocsi-bocsi-bocsi, hogy nem tudtalak visszahívni, de ritka xar napom volt. :-(
Két orvos után most begyűjtöttem egy harmadikat, aki -állítólag- "2 in 1" tudja mindazt, amit a másik kettő, meg még többet is. Kis hiba, hogy újabb hetekre (remélem, nem hónapokra) eltávolodtam az áhított "indulástól", ráadásul a doki szerintem csont elmebeteg, de mit tegyek, ha ő az egyik legjobb szaktekintély az országban.

Ismeri valaki Siklósi professzort a II. Női klinikán???

Előzmény: Kuszti (1302)
Kuszti Creative Commons License 2000.04.13 0 0 1302
Hello Mindenki! Hova tűntetek? Vagy csak én nem látom a mai hozzászólásokat?

Mosomasa, a laparoszkópiás műtéttől nem kell félni. Én már hármon is átestem. Végig aludni fogsz, utána kicsit persze fáj a hasad, de ez algopyrinnel elmúlik. Utána még pár napig érzed, mert mégiscsak megműtöttek, de nem vészes. A menete a következő. Vágnak egy pici lyukat a hasadba a köldöködnél, és esetleg lejjebb is, ahol a műszereket vezetik be. Kb 1-1 cm. A köldöködön át felfújják a hasadat CO2-vel, majd bevezetnek egy kamerát. Megcsinálják a teendőket, majd leresztik a hasadat és kész. Maguk a vágások nem igazán fájnak, nem jobban, mintha elvágtad volna a kezedet. A hasfájás szerintem inkább attól függ, hogy bent mit fognak csinálni. Nekem pl. levágták az endometrikus részeket a petefészkeimről. Elég jól bírtam. Ami kicsit kellemetlen az az, hogy a CO2-t nem tudják kiszívnii teljesen, ami benn marad, az bélgáz formájában távozik, ez csikarhat. Fontos, hogy a műtét után másnap minnél többet mozogj, uis az altató így ürül ki a legkönnyebben. Ne lepődj meg, ha felkelni nehéz lesz és kóvályogsz. De ez gyorsan elmúlik. Ha jól értem még nem is biztos, hogy sor kerül rá?

Előzmény: mosomasa (1301)
mosomasa Creative Commons License 2000.04.12 0 0 1301
Primera, csatlakozom az előzőekhez. Nyugi!
Én is állandóan ideges vagyok a 20-28. nap körül, de mindig rájövök, hogy feleslegesen. Mostantól nem gondolok az egészre, lazán fogok viszonyulni a dolgokhoz .

Follikulometriás ultrahang vizsgálatban én már rutinos vagyok. Vagy 20-szor voltam már. Először nagyon kellemetlen volt, de megszokható. Nem úgy, mint az egyre fájdalmasabb inszeminációk.
És kezdek félni az esetleg közelgő laparoszkópiától is! Az milyen??

Én is hétfőn (17-én) megyek megint ultrahangra!
Igaz, csak a 10. nap lesz, de múltkor már a 13. napra eldurrantak a tüszők...

Előzmény: primera (1298)
Kuszti Creative Commons License 2000.04.12 0 0 1300
Primera, nem nagyon akarom ragozni az eddig elhangzottakat, de tényleg próbálj meg lazítani. Drukkolok, hogy minden OK legyen.

Arpg, köszi szép a kimerítő választ, rá fogok kérdezni a dokinál. Pénteken megyek UH-ra, el fogom kérni a leletemet. Különben hogy vagytok?

Előzmény: primera (1298)
primera Creative Commons License 2000.04.12 0 0 1299
Bocsi azt akartam irni, hogya 30.napig nem kellene erre gondolnom. A "nem" szó kimaradt.:)
Előzmény: primera (1298)
primera Creative Commons License 2000.04.12 0 0 1298
A teszt miatt igazad volt, mert ugyebár azért nem a 26.napon kell megcsinálni /főleg nekem amikor mindig a 30.napon betegedek meg/. Hanem az esedékesség napján vagy az azt követő napon /főleg ha a tesztre is ez van irva,hogy akkortól lehet/.Tehát legalább a 30.napig kellene minden pillanatban erre gondolni. Nem is fogok mától.

Az előző dokim azt mondta, hogy mivel semmilyen okot nem találtak ezért legyek nyugodt, szedjek Elevitet és várjam a teszten a csíkot és Ő utána majd mindent megtesz./ A vitamint is csak akkor javasolta amikor kérdeztem ,hogy mit csináljak , mi lesz stb.akkor mondta, ha gondolom szedjek vitamint mást nem kell tenni/.
Elég kevés volt ez így nekem ezért is kerestem másik dokit. Szendei tényleg azt mondta, hogy mivel a teherbeesés sem megy egykönnyen ezt kellene elérni elöször is.
Aztán már csak azt, hogy meg is maradjon.
Úgy legyen.:)) Most csak arra szabad gondolnom, hogy már biztos nem lesz gond. Hát csak azt!
Ja, az első vetélésnél spontán elvetéltem tehát megsem vizsgált a doki, mondta, hogy ilyen gyakori a korai időszakban /kb.csak 1 hetet késett akkor/.Mondta, hogy sokan észre sem veszik, hogy az volt! Hát én akkkor a görcsökből ítélve ha nem tudtam volna mi van akkor is gyanakodni kezdek.
Akkor el is hittem és nem foglalkoztam a dologgal, de mikor utána ki is kellett kaparni a következőnél hát gyanakodni kezdtem, hogy talán másik orvost kellene keresnem.
Különben januárban írtam előszőr ide és itt tanácsolták nekem a Szendei dokit. Ugyanis fogalmam se volt milyen orvoshoz menjek.
Nagyon jó, hogy vagytok itt nekem.:))))
Előzmény: Meli (1297)
Meli Creative Commons License 2000.04.12 0 0 1297
Bocsánatot kérek, amiért leszúrtalak a teszt miatt. Nem akartalak megbántani. Így már érthető, hogy minél előbb tudni szeretnéd az eredményt.
Biztosan a Szendei is azt gondolja, hogy előbb ess teherbe, azután majd orvosolja a többi problémádat is. Azt nem annyira értem, hogy az első vetélés után az orvosod miért nem figyelt rád jobban?!
Előzmény: primera (1296)
primera Creative Commons License 2000.04.12 0 0 1296
A terhességi tesztes fóbiámról: -mivel voltak már vetéléseim /2/ és nem tudta a régi dokim az okát ezért mindig azt mondta,az a lényeg nálam, hogy minél előbb észrevegyük a terhességet és minél elöbb jelentkezzek nála , hogy gyógyszeres kezeléssel fenn tudjuk tartani a terhessséget./Mikor a tavalyi vetélésem volt majdnem csak akkor jutottam el a dokihoz amikor már második hónapja nem betegedtem meg/nem sok hiányzott hozzá/ , egyáltalán nem izgultam,nem éreztem semmit, sőt.../Nyár volt, nyaralás/ Mire pedig elmentem azt mondta :-sajnos élő magzatot nem látok. Hát nagyon szörnyű érzés volt.Igazándiból akkor azt gondoltam, hogyha előbb elmegyek talán...
Á, de jobb nem is gondolnom rá,főleg arra,hogy ránéztem az ultahang monnitorra..., de a kaprás se lett a legkedvesebb emlékem, szörnyű volt.
Na ,de mivel nem nagyon akart ezek után 2 csík lenni így nem is tudtam jelentkezni nála...
Ekkor mentem át a Szendeihez.
/A Szendei azt mondta, hogy nagyon fejletelen a méhem szerinte az ösztogén hormon alacsony termelése közrejátszik ebben./ Amúgy pedig felírta a szokásos/hisz mindegyikünk ugyanazokat kapta/ gyógyszereket a könnyebb fogamzás éredekében, hogy így mondjam. Hát ennyi....

Hát én sem szeretnék ott az ultrahangon gyakori visszajáró vendég lenni /főleg amilyen kellemetlen volt. :(

Előzmény: Meli (1295)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!