Keresés

Részletes keresés

Sfakutya Creative Commons License 2008.01.16 0 0 2736

Igaz, hogy nem engem kérdeztél, de én is válaszolok.

Mindkettőnek igaza van. Az MR lelet szerint van sérved. De sérv és sérv között óriási különbség van. Az idegsebész biztosan látja az elváltozást, de a tüneteid nem olyan dominánsak, hogy amiatt meg kelljen operálni. Nem fog nekiesni a nyakadnak csak az MR lelet alapján. Majd ha elviselhetlen panaszaid lesznek, akkor kell a műtéten gondolkodni.

Persze ha a beteg nagyon erőlteti a dolgot, akkor lehet, hogy meg is operál.

Egyébként, amióta létezik MR, azóta sokkal több a komoly beteg, mert az ilyen lelet egyeseket valóban beteggé tesz. 

Előzmény: Kriszta 1975 (2735)
Kriszta 1975 Creative Commons License 2008.01.16 0 0 2735

Kherion! Lenne egy kérdésem.Az Mri eredmény: V- VI csigolyán peremszéli felrakódások, IV-V discusban mérsékelt dehydráció, V. résben a discuson egy kicsi mediolaterális hernia, amely a kilépő ideggyököt kissé dislokálja.A gerincvelőn compressió nem látható. IV-es discuson körkörös protrusió. Dg: Hernia disci intervert. CV-VI med. et ls.Protrusio disci CIV-CV . Az idegsebész ma azt mondta, hogy felelősséggel nem tudja azt mondani, hogy van sérvem vagy nincs.A kollégáinak megmutatja./főorvos pedig/ A tüneteim alapján az lenne.A mai leletem:Idegrendszeri statusában jobb oldalon renyhébb biceps reflex észlelhető. Paresis nincs,C 6. tipusu érzészavar. Most akkor mi van?Most a radiológusnak van igaza vagy neki?Nekem ez furcsa.Válaszod előre is köszönöm!

Üdv. : Kriszta

b1868 Creative Commons License 2008.01.14 0 0 2734

Hát Kriszta nem irigyelek.nekem 2-gerinc mütétem volt egy éven belül,ráadásul a munkámat 2x veszitettem el /az 1 és 2-mütétemnél/ a 3-nál már nyugdijas voltam. Sajnos az alkalmasságin el buktam,de hát ez van. Aztán semmi garancia arra,hogy nem lesz folytatás(operáció).  A pénzt azért gyüjtöm a dokira.Nekem is van Réka kazim 3-db. Szeretem a fél órás fenék tornáját,széppé formálja a feneket és nagyon izmossá teszi (váltott lábbal végzem). Sajnos néha nincs más megoldás csak a kés,de azzért reménykedjük. Akkor van gáz ha azt mondja az orvos hogy,nem tudom operálni,vagy nem mer hozzá nyúlni.Reméljük ilyen nem lesz. Én is diétázom,muszáj 12-kg felszetem.Most már lement, a Norbi diétával. A súlyod a magasságodhoz nagyon is jó.Remek férjed  lehet, ha igy melleted áll és segit. Szoritok jövöhéten.

  

b1868                    

Előzmény: Kriszta 1975 (2733)
Kriszta 1975 Creative Commons License 2008.01.13 0 0 2733

Teljessen egyettértek veled. Én is mostanra jutottam el erre a szintre.Egyébként nekem Rubint Réka minden DVD-je megvan, de amióta 9 hónapja lerobbantam nem tornáztam rá.Észre is vettem a csipőizületemen, és a lábaimon-nem olyan erőssek , beszűkűlt a mozgásterem. Jővőhéten megyek vissza dokihoz meglátom mikor tornázhatok, persze előszőr gyógytesi lesz biztos, ha lehet.Én is belátom, hogy magamat is kell szeretni, foglalkozni vele. A férjem mesterszakács úgyhogy a kajakérdés megoldva, nagyon finom diétás kajákat tud elkészíteni/Norbi lisztes süti stb./Persze a Norbi által megadott receptarányokon változtat különben ehetetlen.Én 168cm vagyok és teljessen kiakadtam mert 56 kg vagyok, ez több 4 kg-val mint eddig pedig próbálok a kajára figyelni,de ugye a mozgás.Teljes tiszteletem, hogy így talpraálltál, nagyon jó példa vagy nekem . Remélem én is hamarossan elkezdem ezt a fajta terápiát.Rá kellett jönnöm , hogy nekem semmi hasznom abból ha az összes kollégán segítve elvállalok minden munkát/ha beteg a gyerekük pl./mert a pénzt amit keresek ráköltöm a dokikra, stb.Vagyis nem éri meg!

Üdv: Kriszta

Előzmény: b1868 (2732)
b1868 Creative Commons License 2008.01.13 0 0 2732

Ha ezt a lapot húztam az életben, muszáj tanulnom. Még azt monta az idegsebész    A HÜTŐHÖZ VALÓ FUTKOSÁS NEM SPORT!

Minden gerinces valamilyen szinten depresszios ez biztos,(a fájdalom azzá tesz),és akkor elkezd enni.Ráadásul beszükül a mozgása, amitől megin hízík.A fájdalom meg

változtatja az egész magatartását. Azóta nincs nagy fözés,gyerek ájnározás stb.Ha nem tetszik a  környezetemnek,akkor sajnálom.(saját magamat is kell szeretni)Azóta kivirágoztam, amiota magammal is foglalkozom.Morbid, hogy ezt kell mondanom jöbb nő lettem betegen, mind egésszégesen (alakra és mentálisan is).

 

b1868

Előzmény: cimbóka (2731)
cimbóka Creative Commons License 2008.01.13 0 0 2731
Nekem is azt mondta az ortopéd orvos, hogy az ilyen bajokon egyedül a torna segíthet, mert minden más(masszázs, fizikoterápia, kiropraktika) csak tüneti kezelés, míg a torna a szükséges tartóizmokat megerősíti, tehermentesítve ezzel a gericoszlopot.
Csodálom az akaraterődet és kitartásodat!
Előzmény: b1868 (2730)
b1868 Creative Commons License 2008.01.13 0 0 2730

Nekem azt monta az orvosom, hogy ne sajnáltassam magam,ennél sokkal sulyossabb betegek is vannak. (Probáljam ki a kerekes széket egy napra).

Kezdjek el tornázni, emeljem fel a seggemem ami nem kicsi (azóta 88-cm)és eröszakoljam meg magamat legalább 1.óráig. Ne találjak kifogást /fözés,férj gyerek/ mert ez szánalmas.Magamnak én legyek a legfontossab ne más.Ha lebénulok más csak szánakozzik,de nekem kell megélnem, nem a gyereknek vagy a féjnek.Legfeljebb azt mondják szegény hogy járt. Ha ez magán segit, akkor áldozza fel magát.Ekkor váltottam és most már napi 1,5-orát tornázom.Az orvosnak igaza volt,nagyon hálás vagyok érte. Ma már csak a tornára  koncentrálok,mert nekem ez fontos! A többit hatérbe szoritom,minden más csak ezután jön.Senki nem köszöni meg nekem azt,hogy  beteg vagyok. Nekem azt monták ez egy szerzett betegség,nem pedig vele született /leszázalékolás/. Még azt monta az orvos ha csodaszerre várok akkor nagyon sokkáig kinlodni fogok. Csak a torna segit/nem a 20 perc/.A végén azt monta a SZÁNALOM INGYEN VAN AZ IRIGYSÉGÉRT MEG KELL DOLGOZNI. Én hálás vagyok azér, hogy nem sajnált /akkor mindjárt nem igy gondoltam,de aztán elgondolkottam/,mert akkor még mindig az ágyamban sirnék.

Ha valakinek nem tornát,hanem valami mást ajánlottak azt szivesen elolvasom.

Én nagyon szeretem az informáciokat/ezért van ez a fórum/.

 

b1868

Cora4 Creative Commons License 2008.01.12 0 0 2729
Szia Pitykéné! Nagyon együttérzek veled a fájdalmaid miatt, ezt csak az tudja mit jelent, akinek már volt ilyen...Nekem segíteni szokott a fájdalom csillapításában a Crotalgin Forte, ami csörgőkígyó-és kobraméreg kivonatot tartalmaz. Kicsit kámforos, mentolos.
Előzmény: Pitykéné (2727)
Cora4 Creative Commons License 2008.01.12 0 0 2728
Szia Kriszta! Minden információ aranyat ér ezen a topikon...érdemes az elejétől végigolvasni, mert nagyon sok egyéni tapasztalat és orvosi vélemény gyűlt össze az évek során. A Kosmodisk is egy a lehetőségek közül. Ha már egy kicsit is segít, megérte, hiszen gyógyszer nélkül segít. A másik nagy előnye, hogy nem kell hozzá elem, nem kell karbantartani. Én 7 év után éppen ma cseréltem le az eredeti tartó kalapgumikat rajta. Ennyi és slussz.Most is rajtam van a gerincre való. Úgy szoktam feltenni, hogy a felső vége a nyakszirt fölé érjen, hisz nekem azon a tájékon van a gond. Mellette meg nagyon hasznos, hogy végig "kezeli" a gerinc lenti részeit is, hiszen ott sincs minden rendben.Én munka után, délután szoktam feltenni, és rajtam van estig.
Jó, hogy írtad az inframatracot, mindjárt meg is nézem a neten. Nekem sima mágneses lepedőm van, az orvosi műszerboltban vettem pár éve, azóta használom. Akkor beakciózták, kb. 10 ezer volt. Hogy mennyire használ, nem tudom...ezt csak akkor tudnám, ha nem lenne.
Előzmény: Kriszta 1975 (2723)
Pitykéné Creative Commons License 2008.01.12 0 0 2727
Szia Malvin! Itt vagyok!:-)
Hát igen a heg... Nekem megmondta a dokim korrekten, egy szavam sem lehet, hogy szerinte ez a legnagyobb veszély.
És ok, hogy sorsunk kovácsai mi magunk vagyunk, de sorsaink és betegségeink is különbözőek. Pont ezért nehéz tanácsot adni és megmondom őszintén hogy kiborulok, mikor az okos emberek elmagyarázzák, nekem, hogy mekkora hülye vagyok, mert megműtettem magam, holott sérvvel milyen szépen el lehet élni. Meg az xy nénikéjének a torna helyrehozta. Ennek vannak különböző fokozatai, formái, én sajnos bekaptam a tutit és nem volt módom dönteni a műtétről, mert a lehető legrosszabb helyen volt.
És ugyanez a heg is. Van akinek ez jó van akinek az. Ennél sem mindegy hol helyezkedik el és mit nyom. Nekem körbenőtt az S1 ideggyökön és nyomja a durazsákot. Ha megfeszülök, sem fog elmúlni a fájdalom. Ahogy megjósolták most hogy egy éve tornázom érzem, hogy a mozgásterem egykicsit tágabb ez annak köszönhető, hogy a tornától rugalmasabb lett a hegszövet. De soha nem lesz visszaállítható az eredeti állapot. És a fájdalmaim nem fognak megszűnni.
Az orvosi megoldásokat is végig jártam, de mivel ez genetikai adottság senki nem tud garantálni semmit. Nekem 20 % esély kevés ahhoz, hogy mégegyszer kés alá feküdjek.
Pedig a háziorvos zavalyi legelmésebb beszólása szerint, ha már úgyis lebénulok, addig legalább próbálkozhatnánk:-) Csak nem rajtam!
Lehet, hogy egy kicsit zavaros vagyok ma, bocsi, de elkapott az influenza és tiszta láz vagyok.
Előzmény: malvin82 (2719)
Sfakutya Creative Commons License 2008.01.12 0 0 2726
Pitykénével teljesen egyetértek!
Előzmény: Pitykéné (2725)
Pitykéné Creative Commons License 2008.01.12 0 0 2725
Sfakutyának igaza van.
Komoly panasznak számít a bénulás vagy a tűrhetetlen, kezelhetetlen fájdalom.
A zsibbadás nem egyenlő a bénulással.
Nagyon fontos a TORNA!
Nem csontkovács, mert lehet, hogy ez csak az én félelmem, de ők mégsem orvosok és ha kárt tesznek még csak nagyon reklamálni sem tudsz. Viszont egy gyógytornász helyrehozhatja még szerintem a dolgot.
Tudván, hogy egy ilyen műtét milyen hatásokat von maga után, nem ajánlom csak végső esetben.
Előzmény: jverocska (2724)
jverocska Creative Commons License 2008.01.12 0 0 2724
Mi számít komoly panasznak? A bal kezemmel gyakorlatilag nem érzékelek. Nem tudom levágni a körmöm. Félre ne érts, nem akarom magam mindenáron megoperáltatni. Tanácsokat várok, hogy mit csináljak a zsibbadás megszüntetése érdekében. Elmentem csontkovácshoz, a háziorvosom fogta a fejét utána, hogy mi van ha kizáródik a sérv, elég egy rossz mozdulat és lebénulhatok stb. Ha van valakinek olyan kipróbált módszere ami használ akkor kérem ossza meg velem.
Előzmény: Sfakutya (2716)
Kriszta 1975 Creative Commons License 2008.01.12 0 0 2723
Szia Cora! Lehet hogy végre találtam egy jó lehetőséget ami segíthet.Egyik fogtechnikus barátnőm rokona gerincsérves lett 10 éve.Nem engedte megműtetni magát, csendben elvolt.Aztán vett Kosmo - discet neki nagyon bevált.Aztán 4 évvel ezelőtt kiderült, hogy leukémiás.Olyan ritka változatban betegedett meg ami az országban idáig 1 kislányanak volt, sajnos ő meghalt.Ekkor/heti2x vér+ vérlemezke pótlás-utána hétre azt fel is élte a szervezete/találtak egy orvost Győr mellett. Neki volt egy speciális ágya.Heti 2x feküdt rajta 30percig.Elkezdett a szervezete gyógyulni, az orvosok csak néznek , mert már végstádiumban volt a dolog. Nem is értik hogy lehet ez. Megvették az ágy matracát naponta 30percet fekszik rajta, a férje is használja.A neve:inframatrac:utána lehet nézni a neten be kell ütni keresőbe.Infra+mágnesterápia+aloe vera eggyüttes hatása.A férje cukros volt 1 hónap után 4-es vércukorszint állt be naki, a magas vérnyomására napi 2 gyógyszert szedett -elhagyhatta.Esküsznek rá. Szerintem ők drágán vették ,/100000Ft-ért/mert a neten 62500ft-ért árulják már.A barátnőm vesz /neki lumbágója szokott lenni/ és én is kipróbálom.A leukémiás hölgy azt mondja semmi baja a sérvvel sem azóta, hogy használja.Hát gondoltam hátha érdekel valakit...
Előzmény: Cora4 (2722)
Cora4 Creative Commons License 2008.01.12 0 0 2722
Nagyon igazad van. Nekem semmi érdekeltségem nincs a TV Shop-nál, de higgyétek el, a Kosmodisk nem butaság. Nekem 7 éve van, fogalmam sincs, hogyan működik-állítólag akupunktúrás pontokat "kezel", vagy az is lehet, hogy a spéci műanyag hat valahogyan-, de valamit tényleg csinál. Most a Szilágyi Tibor színművész reklámozza a tévében, biztos láttátok már a reklámot.Ha nem hat, akkor 3 héten belül visszaveszik. Naponta 3 órát kell használni. A mostaniak könnyebben használhatók, az enyém még kalapgumival van rögzítve.
Előzmény: malvin82 (2721)
malvin82 Creative Commons License 2008.01.11 0 0 2721
Mindent ki kell próbálni a fájdalmak megszűntetése , vagy csillapítása érdekében . Magam is úgy látom : a sorsunk a kezünkben van . Ezzel nem azt akarom mondani , hogy le az orvosokkal , de önmagunkkal napi 24 órát találkozunk , míg az orvossal a rendelőben ill . a kórházban is csak perceket . Ha valami segítséget nyújthatunk önmagunknak , azt ne tagadjuk meg . Nehezen törődök bele én is ebbe a helyzetbe , éppen ezért túl minden nehézségen a napokban újra járni kezdtem gyógykezelésre , fogyókúrázom és tornázom is . Nagyon nem szeretném az újabb műtétet !
Előzmény: b1868 (2720)
b1868 Creative Commons License 2008.01.11 0 0 2720

Biztos van a hegesedésre is megoldás, csak még nem tudunk róla.Nekem van.

2x ugyan ott műtöttek, a 3-dik máshol. Nekem csak az intenziv torna segitett,de mindenkinek saját magának kell kitalálni azt ,hogy mitöl lesznek jobbak a minden napjai. Nekem a 20-perces gyógytorna nem jött be.Szerintem másnak sem.

Én 3-mütéttel panaszmentes vagyok,de ezt csak magamnak köszönhetem nem csak az orvosomnak. Ő semmi joval nem biztatott.

 

b1868

Előzmény: malvin82 (2719)
malvin82 Creative Commons License 2008.01.11 0 0 2719
Tulajdonképpen korrekt tájékoztatásnak mondhatni , némi reklámmal bélelve . Ez persze egy ilyen oldalon belefér . De Pitykéné biztosan egyetért majd velem , ha ideér , hogy a később felmerülő problémák között elfelejtik megemlíteni a hegesedést . S mint tudjuk az bőven belefér a problémakörbe !
Előzmény: Sfakutya (2718)
Sfakutya Creative Commons License 2008.01.11 0 0 2718
Elolvastam, nagyon jó.
Előzmény: b1868 (2717)
b1868 Creative Commons License 2008.01.11 0 0 2717

Sziasztok!

 

Találtam egy érdekes tájékoztatot az összes gerinc problémáról /mütét,ellötti ,utáni problémák,sérvek,zsibbadások,bénulás stb/.Az egyik klinika/Országos Gerincgyógyászatí Központ/ tette fel a betegek tájékoztatására.Nagyon jó és érthetö.Megtalálhato www.gnk.hu utána a BETEGTÁJÉKOZTATOK-ra kattintasz és kiválasztod a te betegségedet.Ez egy kicsit morbid,de ez van.

 

b1868

Sfakutya Creative Commons License 2008.01.11 0 0 2716
Ha nincsenek komoly panaszaid, akkor nem kell megoperálni. A zsibbadás nem jelent olyan indikációt, ami miatt kés alá kellene tenned a nyakadat.
Előzmény: jverocska (2715)
jverocska Creative Commons License 2008.01.11 0 0 2715

Sziasztok! Nagyon örülök, hogy megtaláltam ezt a fórumot. Amikor tehetem visszaolvasok minden hozzászólást hátha okosabb leszek.

Nekem nyaki gerincsérvem van amit az idegsebész már tavaly műteni akart. Én meg nem akartam és akkor én győztem. Az ismerőseim közül mindenki lebeszélt a műtétről, még a felülvizsgáló reumatológus is.  Jártam gyógytornára, masszázsra és szépen javult is az állapotom. Pár hónapja azomban elkezdett zsibbadni a kisujjam és a gyűrűsujjam. Azóta már a fél tenyerem zsibbadt állandóan és a hüvelyk, valamint a mutatóujjam sem 100%-os. Erős fájdalmaim nincsenek de ez a zsibbadás nagyon kellemetlen. A sérvet MRI állapította meg, úgyhogy biztosan van. Többen kételkedtek benne merthogy nincsenek erős fájdalmaim.

Kérem aki túl van már ilyen műtéten jelentkezzen akár itt a fórumon akár privátban. Nagyon félek, hogy nem lesz jobb a műtét után sem. Az idegsebész Székesfehérváron (Dr Rónay) nem mondott semmit a műtétről, igaz nem is faggattam úgy meg voltam rémülve.

Kriszta 1975 Creative Commons License 2008.01.11 0 0 2714
Volt már valakinek lapocka és környéke fájdalma , ill. ropogás, izompattogás?Ez összefügghet nyaki sérvvel? Vagy ez valami más?Az izompattogás olyan mintha elmozdulnának valamik/izmok, inak?/.
boszori Creative Commons License 2008.01.11 0 0 2713
Szerintem mindegyik. Ha hideg, az a baj, ha meleg akkor az.
Előzmény: Cora4 (2712)
Cora4 Creative Commons License 2008.01.11 0 0 2712
...nekem még nem teljesen egyértelmű, hogy melyik front tesz be jobban...
Előzmény: AliceCsodaországban (2704)
Cora4 Creative Commons License 2008.01.11 0 0 2711
Egész biztos, hogy a frontok befolyásolják a gerincet, az idegszálakat...
Előzmény: boszori (2703)
Pitykéné Creative Commons License 2008.01.11 0 0 2710
Nem sajnos, állandósultak.
Ez már azt mondják nem lesz jobb, mivel ez még annyira sem rugalmas, mint egy sérv.
Műteni szerették volna, de mivel csak 20 % eséllyel lett volna javulás, nem engedtem.
Előzmény: ebbitt (2709)
ebbitt Creative Commons License 2008.01.11 0 0 2709

szia Pitykéné,

köszi és azóta elmúltak a fájdalmaid?

Pitykéné Creative Commons License 2008.01.11 0 0 2708
Ami a felmondást illeti, nálunk ez úgy zajlott, hogy vagy aláírod magdtól , vagy elintézzük, hogy aláírd. De nem ért váratlanul, tudtam, hogy mire számíthatok.
Ez sajnos nem függ attól, hogy tisztában vagy-e a jogaiddal. Én végzős vagyok az egyetemen HR szakon és ezt ők is jól tudták. Mégis kijátszottak, bár az is hozzátartozik, hogy kedvem sem volt ilyen környezetben dolgozni.
Előzmény: ebbitt (2706)
Pitykéné Creative Commons License 2008.01.11 0 0 2707
Szia Ebbit!
Jobbulást neked!
Nekem 2 hónap után újultak ki a fájdalmaim, mint kiderült a hegesedéstől.
Előzmény: ebbitt (2706)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!