Keresés

Részletes keresés

Boszorka Creative Commons License 2019.02.20 0 0 47645

Nem tudom mi lehetett  a neve én ezzel a kifejezéssel csak az elmult 20 évben találkoztam. A marhának volt a vesepecsenye, ami a legfinomabb része volt. Vendéglőkben is ezen a néven szerepelt. Manapság filének becézik a marha vesepecsenyét.

Előzmény: költekező (47644)
költekező Creative Commons License 2019.02.20 0 0 47644

Nálunk az volt a szokás, hogy a reggeli sült vér után, sütöttünk Laci pecsenyét.

Gondolom akkor ezt adta többek között a böllér mert emléxem színhúsra a szalonnásabb részek közt.

Mekkora mennyiség ez egy 150 kilós hízóban?

Külön szűz néven soha nem emlegette senki.

Előzmény: nagypapi51 (47643)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.02.20 0 0 47643

Magyar Elek még vesehájjal sütötte a marha vesepecsenyét, hol készítik ma így...?

költekező: azért szűz(pecsenye), mert ez az izomzat - musculus psoas major - nem végez munkát.

 

 

Előzmény: Boarhunter (47642)
Boarhunter Creative Commons License 2019.02.20 0 0 47642

Vesepecsenye.

Kifejező név, mert a hasüregben van a vesék mellett(felett).

Előzmény: költekező (47639)
beetee Creative Commons License 2019.02.20 0 0 47641

Itt van, most bontja ki a bácsi:

https://youtu.be/2IwDlWa26ks?t=804

 

Előzmény: költekező (47639)
öreg_néne_b Creative Commons License 2019.02.20 0 0 47640

Nem, a gerinc hasüreg felőli oldalán lévő hús. Disznó bélszín, ha így el tudod helyezni.

Előzmény: költekező (47639)
költekező Creative Commons License 2019.02.20 0 0 47639

Vagyis a rövidkaraj csont nélkül. köszi

Előzmény: beetee (47638)
beetee Creative Commons License 2019.02.20 0 0 47638
Előzmény: költekező (47637)
költekező Creative Commons License 2019.02.20 0 0 47637

Elképesztő. Számtalan disznóvágáson voltam résztvevő, van rövidkaraj, hosszú karaj, tarja, dagadó oldalas, mind el tudom helyezni, de nem jön be, hogy a disznó melyik része a szűz.

Előzmény: ketyo61 (47635)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.02.20 0 0 47636

Spenót, sajtos rakott kenyér.

 

ketyo61 Creative Commons License 2019.02.20 0 0 47635

Gombas-tejszines sertesszuz lesz rizzsel vagy tesztaval. 

Boszorka Creative Commons License 2019.02.19 -1 0 47634

Áhhh... nem olvasgatok én semmit, csak láttam rajta a nemzeti szinű cédulát. Végül is nem lesz semmi se jobb ha tudom, hogy honnan jött. Azt esszük amit árulnak.:-(

Előzmény: öreg_néne_b (47632)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.02.19 0 0 47633

Persze az baj, hogy már mostanra elfogyott a hazai krumpli, de az nagyobb, hogy a másodosztályú import cucc annyiba kerül, mint Bécsben az első osztályú, kb. 1.10€/kg.

Pedig a francia és az osztrák krumpli is kiváló, hozzánk mégis a gyengébbje kerül, mind méretben, mind épsége szempontjából. (a febr. 7-i héten a nagybanin még 140-165 HUF volt a hazai I.o. burgonya, de mire a vásárlóhoz kerül, már közel 400HUF/kg.)

 

 

Előzmény: öreg_néne_b (47626)
öreg_néne_b Creative Commons License 2019.02.19 0 0 47632

És azt is elolvastad, mi van ráírva? Én ma reggel megnéztem. Csomagolva Magyarországon, regisztrációs szám HU...
A termőhelyet diszkrét homály fedi...

Előzmény: Boszorka (47628)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2019.02.19 0 0 47631

Nálunk a faluban még van ;)

 

Nagyon jó krumplikat vettünk az idén egy helyi termelőtől (szomszéd utca), legalább 5-6 fajtát termel. Hibátlan, egészséges és finom.

Előzmény: öreg_néne_b (47626)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.02.19 0 0 47630

Ma tarhonyás hús, cékla.

 

Caipi Creative Commons License 2019.02.19 0 0 47629

Nekem meg gőzöm nem volt róla még soha, hogy honnan van. 

Előzmény: Boszorka (47628)
Boszorka Creative Commons License 2019.02.18 0 0 47628

Múlt héten vettünk, azon még rajta volt a magyar jelzés, mármint a hálón. Ki tudja megállapítani, hogy egy krumpli hol termett?

Előzmény: öreg_néne_b (47626)
ketyo61 Creative Commons License 2019.02.18 0 0 47627

:-(

Előzmény: öreg_néne_b (47626)
öreg_néne_b Creative Commons License 2019.02.18 0 0 47626

Igen, gyakorlatilag elfogyott a hazai termés.

Előzmény: ketyo61 (47625)
ketyo61 Creative Commons License 2019.02.18 -1 0 47625

Pecsen lako baratnom mondja hogy nem lehet otthon kapni hazai krumplit csak importot?

 

 

Ma mini tyukot sutok a cocotte-ban. Fogalmam sincs mennyi ido kell neki, mindenesetre eloszor jol felforrositottam a sutot, majd levettem fele annyira a hofokot. Ket ora mulva megnezem mit muveltem. :-)

homerx Creative Commons License 2019.02.18 0 0 47624

jaja, fustolt marhanyelv. szeretjuk.

Előzmény: Boarhunter (47619)
öreg_néne_b Creative Commons License 2019.02.18 0 0 47623

Csak le ne fagyjanak a virágok, mert akkor idén sem lesz rajta termés. ;)

Előzmény: Boarhunter (47622)
Boarhunter Creative Commons License 2019.02.18 0 0 47622

Ja...tavaszodik...már rügybe borultak a paprikáskrumplifák, némelyik virágzik is. Aki eddig nem metszette meg, az elkésett...

Boszorka Creative Commons License 2019.02.18 0 0 47621

Lassan itt az ideje!:-)

Előzmény: szkati (47620)
szkati Creative Commons License 2019.02.18 0 0 47620

Érik a paprikás krumpli:-)

Előzmény: Boszorka (47616)
Boarhunter Creative Commons License 2019.02.17 0 0 47619

Füstölt nyelv is figyel azon a képen?

Előzmény: homerx (47614)
Törölt nick Creative Commons License 2019.02.17 0 0 47618

füstös lett pattintás közben.....

Előzmény: homerx (47614)
Boszorka Creative Commons License 2019.02.17 0 0 47617

tokán = tokány

Előzmény: Boszorka (47616)
Boszorka Creative Commons License 2019.02.17 0 0 47616

Ma borsos tokán, tört krumplii savanyuság. Szerencsére maradt holnapra is.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!