Nem tudom mi lehetett a neve én ezzel a kifejezéssel csak az elmult 20 évben találkoztam. A marhának volt a vesepecsenye, ami a legfinomabb része volt. Vendéglőkben is ezen a néven szerepelt. Manapság filének becézik a marha vesepecsenyét.
Elképesztő. Számtalan disznóvágáson voltam résztvevő, van rövidkaraj, hosszú karaj, tarja, dagadó oldalas, mind el tudom helyezni, de nem jön be, hogy a disznó melyik része a szűz.
Áhhh... nem olvasgatok én semmit, csak láttam rajta a nemzeti szinű cédulát. Végül is nem lesz semmi se jobb ha tudom, hogy honnan jött. Azt esszük amit árulnak.:-(
Persze az baj, hogy már mostanra elfogyott a hazai krumpli, de az nagyobb, hogy a másodosztályú import cucc annyiba kerül, mint Bécsben az első osztályú, kb. 1.10€/kg.
Pedig a francia és az osztrák krumpli is kiváló, hozzánk mégis a gyengébbje kerül, mind méretben, mind épsége szempontjából. (a febr. 7-i héten a nagybanin még 140-165 HUF volt a hazai I.o. burgonya, de mire a vásárlóhoz kerül, már közel 400HUF/kg.)
Pecsen lako baratnom mondja hogy nem lehet otthon kapni hazai krumplit csak importot?
Ma mini tyukot sutok a cocotte-ban. Fogalmam sincs mennyi ido kell neki, mindenesetre eloszor jol felforrositottam a sutot, majd levettem fele annyira a hofokot. Ket ora mulva megnezem mit muveltem. :-)