A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
Korábban betettem , kaptam ajeszba egy ilyen pakkot tavasszal. Sajnos őrölt ez a pakk, de jó az őrlemény, 15 kilóval tömörítve 30 ml körüli presszót ad. Az íze érdekes, tényleg nem a megszokott.
Tudod ezzel úgy vagyok, hogy ha lenne egy olyan második autóm, amin mindig mindent a cég fizet és ha gáz van, akkor ott az első, akkor ez a második nagyon nagy valószínűséggel egy olasz lenne. De van Alfa-fanatikus ismerősöm, és még ő sem állítja soha, hogy Alfázni racionális dolog: szerinte sokkal több élményt kap az egyik oldalon, mint amennyi sz¤p@st a másikon. Ez így korrekt is.
...és itt vagyok én, a kakukktojás, aki ugyan csak olyan helyen ivott I*O-t kétszer kb. fél év eltéréssel, ahol feltehetőleg kihozzák belőle a maximumot (vagy majdnem), de semmilyen negatív véleményem nincs róla.
Rákerestem a gépre. Hát nem rossz. A két független kis bojlernek és egy hőmérsékletszabályzónak köszönhetően külön szabályozható a két fej hőmérséklete, így a géppel akár egyszerre lehet csapolni két különféle összetételű kávét egyformán jó minőségben.