Keresés

Részletes keresés

pepppeee Creative Commons License 2008.11.13 0 0 37230
Ennek örülök :D
Minden főzés után lemosom vizes szivaccsal, szóval nem rohad rajta maradék sose, csak nyilván az, ami belül van
Előzmény: SzáSa (37229)
SzáSa Creative Commons License 2008.11.13 0 0 37229
Szerintem nem kell túl sűrűn, elég havonta, esetleg negyed évente, feltéve ha legalább hetente egyszer átöblíted tiszta vízzel.
Előzmény: pepppeee (37228)
pepppeee Creative Commons License 2008.11.13 0 0 37228
Milyen rendszerességgel szoktátok ezt a műveletet elvégezni?
Előzmény: blaze73 (37227)
blaze73 Creative Commons License 2008.11.13 0 0 37227
bocs akkor koran van. elolvastam :)

nalam pedig el tudnak tomodni.
eppen tegnap neztem.
nem veszesen de volt par hely ahol el volt tomodve es tisztitast igenyelt ott komolyabban, hogy az eltomodes megszunjon.
Előzmény: _MrB_ (37226)
_MrB_ Creative Commons License 2008.11.13 0 0 37226
Te valami nem kerek.
yeahhh azt írta:
"...a gyári változattól eltérően nem hajlamosak az eltömődésre."
Előzmény: blaze73 (37225)
blaze73 Creative Commons License 2008.11.13 0 0 37225
igen, en sem a gyari felsoszurot hasznalom hanem ezt a "professional" tipust.

nekem is feltunt, hogy igen hajlamos az eltomodesre.
ugy latom 2 hetente le fogom szedni es tisztitom. mert rendesen el tud tomodni.
a viz kifolyasabol is lattam a minap, hogy "valami nincsen rendben"

:)
Előzmény: yeahhh (37224)
yeahhh Creative Commons License 2008.11.13 0 0 37224
Néhány napja a szokásos Tersonet-kúra előtt/után lefotóztam a Classic felsőszűrőjét és vízterítőjét (csak akkor elfelejtettem ide berakni). Látszik, hogy a felsőszűrő - az Expolygonnál kapható, Andrew ajánlotta - ugyan piszkos, de a lyukak tiszták, a gyári változattól eltérően nem hajlamosak az eltömődésre.
Előzmény: SiD- (37220)
andrew7 Creative Commons License 2008.11.12 0 0 37223
Hogy mit ki nem bírnak ezek a gépek...!
Előzmény: SiD- (37222)
SiD- Creative Commons License 2008.11.12 0 0 37222

úgy nézd, hogy ez egy legalább 10 éves gép ám, amit nem kíméltek.

Előzmény: blaze73 (37221)
blaze73 Creative Commons License 2008.11.12 0 0 37221
huhh az enyemet eppen ma szedtem szet...
az kicsit jobban nezett ki :)

suroltam, tisztitottam en is de nem volt ilyen durva :) :)
hajra brita viz :)
Előzmény: SiD- (37220)
SiD- Creative Commons License 2008.11.12 0 0 37220

a vízterítő némi Tersonet és csüszütölés után:

 

SiD- Creative Commons License 2008.11.12 0 0 37219

aham. a vízterítő blokk is kicsit korrodált (kráteres).

javaslom, hogy rendeljünk hozzá egy ilyen kittet:

http://cgi.ebay.it/Kit-manutenzione-per-macchine-da-caffe-gaggia_W0QQitemZ110304311779QQcmdZViewItem?hash=item110304311779&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A758%7C66%3A2%7C65%3A12%7C39%3A1%7C240%3A1318

bojlertömítést úgyis cserélni kell, mert a régi meg volt sülve.

Előzmény: szőri (37218)
szőri Creative Commons License 2008.11.12 0 0 37218
Jajj, ez az én Classicom????
Előzmény: SiD- (37216)
SiD- Creative Commons License 2008.11.12 0 0 37217

Ja, vettem a teszveszen Dremel-t, úgyhogy ezentúl ki tudok majd csiszolni mindenféle kis zugot is. ;)

 

SiD- Creative Commons License 2008.11.12 0 0 37216

a napokban beszúrt randa Gaggia bojlerrel itt tartok most:

 

 

blaze73 Creative Commons License 2008.11.12 0 0 37215
igen, ezt en is nagyon birom :)

a felsoszurorol alig alig jon le egy kis kave

a ketcseszesnel nem ez a helyzet :)
jo kis szuro ez ! :)
Előzmény: andrew7 (37205)
andrew7 Creative Commons License 2008.11.12 0 0 37214
Mázlistaaaa:-))
:-)) De ne frusztráljuk itt a többieket, mert aztán mindenki rohan az Expolygonhoz Marzocco-szűrőért, és Szilágyi úr pánikrohamot kap:-)) Biztos rémálmában is azt látja, hogy a fórumtagok tolómérővel és reszelővel kergetik.

Ha így haladunk, aztán mindenki olyan gépet fog venni, hogy "Marzocco-szűrő kompatíbilis". Lassan eljutunk oda, hogy nemcsak a darlóhoz vesszük a gépet, hanem a Marzocco szűrőhöz is:-)) Nem is akkora hülyeség.

Hmmm, ezek szerint dicső aranykor vár a Gaggiákra, Rancilio Silviákra, az Isomac Venusokra, a Nuova Simonellikre és a Pasquini gépekre:-))
Előzmény: pepppeee (37213)
pepppeee Creative Commons License 2008.11.12 0 0 37213
Nekem mázlim volt és a dupla is felment a fejre :)
De hogy az egycsészés is így remekel...huhh...előbb utóbb benevezek én is egy 41-es tamperre is, de egyelőre asszem a műanyaggal játszadozom, egyelőre így is műkszik, ahogy látom :)
Előzmény: andrew7 (37211)
andrew7 Creative Commons License 2008.11.12 0 0 37212
De ha nem használsz cukrot, honnan tudod, hogy megtartja-e a krém a cukrot:-0 :-))))!!!
Akkor is keverd meg, és nézd meg, összezárul-e rendesen a krém.
Előzmény: pepppeee (37210)
andrew7 Creative Commons License 2008.11.12 0 0 37211
"Most már én is ki merem jelenteni, hogy ez nem véletlen, valóban baromi jó az egycsészés szűrő :D"

Bizony hogy nem véletlen!
Gratula!
Üdv. a Marzocco-szűrő-fan, ill. Marzocco-szűrő-mán(iások) klubjában:-))
Tolómérő, reszelő előny;-)) Na, ez csak vicc volt.
Előzmény: pepppeee (37206)
pepppeee Creative Commons License 2008.11.12 0 0 37210
Nem nagyon szoktam cukorral inni, csak hébe-hóba :)
Előzmény: andrew7 (37209)
andrew7 Creative Commons License 2008.11.12 0 0 37209
Hát a cukorot fel kell oldani, nem? És hogy nézzem meg, hogy összezárul-e a crema, rendesen tapad-e vagy sem, ha nem keverem meg előtte, hmmm? ;-))
Előzmény: pepppeee (37207)
andrew7 Creative Commons License 2008.11.12 0 0 37208
"(mennyi pénzből jött ki kb a 41-es fém tamper?)"

Attól függ, hogy alu vagy acél. Az alu valamivel olcsóbb. Az acél/inox 3500. illetve inkább 4000- 4200 körül jön ki, mert azt még lakkozni kell, impregnálni a nyelet. Blaze és én narancssárga pácolólakkot használtunk több rétegben (ez jól beszívódik) és utána egy fényes/vagy matt (ízlés kérdése) zárólakkot.

Előzmény: pepppeee (37206)
pepppeee Creative Commons License 2008.11.12 0 0 37207
Néztem egy La Pavoni videot, ahol a tag a végén megkeverte a kávét, mondván, hogy így keverednek össze az olajok, ízek...Erről mik a vélemények? Keverni, vagy nem keverni?
pepppeee Creative Commons License 2008.11.12 0 0 37206
Most már én is ki merem jelenteni, hogy ez nem véletlen, valóban baromi jó az egycsészés szűrő :D

Statisztikám:
3/3 alkalommal
7-8gramm kávéból
25 mp
30ml
műanyag tamper kisebbik felével

Szóval nemrossz-nemrossz :D


(mennyi pénzből jött ki kb a 41-es fém tamper?)
Előzmény: andrew7 (37204)
andrew7 Creative Commons License 2008.11.12 0 0 37205
"Es a pogacsa is szepen, egyben pottyan ki."

Blaze73, milyen igazad van! Nekem is ez tetszik, és az, hogy mivel a tömörített kávé felszíne az egycsészés Marzocco-szűrőben kicsit mélyebben van, és kisebb a felülete (a kétcsészéshez képest), jóval kevesebb koszt csinál, és alig kell a gépet tisztítani:-)) A felsőszűrő sem koszolódik, a tömítéshez pedig hozzá sem ér a kávézacc:-)) Azért ez is jó, nem?;-))
Előzmény: blaze73 (37203)
andrew7 Creative Commons License 2008.11.12 0 0 37204
Igen,

a Marzocco egycsészés szűrő kifejezetten a 41 mm-es tamperral működik jól!
Sajnos nem jó a "szabványos" 47 mm-es tamper. Persze azzal is lehet tömöríteni, de nem lehet kellő erővel "koncentrálni" és "ellenőrizni" a tömörítést, mert az egycsészés Marzocco szűrőnek van egy padszerű része (ld. kép), ami "körülveszi a "cilinderszerű" részt, amibe bele kell tömöríteni a kávét. (Ha az ember 47-es tamperrel tömörít, ez a padszerű rész visszafogja a tampert, és azt okozza, hogy 7 gramm kávét szinte lehetetlen, 9 grammot éppenhogy' lehet tömöríteni..., tehát még 9 gramm esetén sem a legjobb...!) Egyébként nem kell nagyon lenyomni a tampert, de fontos, hogy meglegyen a kellő tömörség: a 41 mm-es tamperrel a 7 gr kávé már tömöríthető és ha akarjuk, belefér 9 gramm kávé is tömörítve az adott részbe (a "cilinderbe")...

Lefotóztam, mert egy cikket írok róla a Kávékorzóra, itt egyértelműen látszik a Marzocco egycsészés szűrő "anatómiája", a 41-es tamper használatának módja és indoka, valamint a tömörítés "folyamata" és "eredménye". Nézzük meg figyelmesen a képeket, és kiderül, hogy a 41 mm-es tampernek semmi "titokzatossága" nincs, egyszerűen ehhez a szűrőhöz ez illik... Mint említettem, az eredmény egyértelműen rendkívül jó, mert itt a kétcsészés szűrők anatómiája van arányosan "lekicsinyítve", kitúnően lehet tömöríteni a kávét, megfelelő magasságú és felületű a tömörített kávéoszlop, jó a kioldódás, és ez az "oka" a szűrő jó teljesítményének:

1234
Előzmény: DJG (37199)
blaze73 Creative Commons License 2008.11.12 0 0 37203
Igen, igy van.
Es a pogacsa is szepen, egyben pottyan ki.
Ebbol is lathato, hogy jol "dolgoztunk"-e a kaveval :)
Előzmény: andrew7 (37202)
andrew7 Creative Commons License 2008.11.12 0 0 37202
"Jo tamperral, odafigyelessel ez az egycseszes Marzocco szuro isteni kavet produkal."

Hát ha itt valaki, akkor én tényleg nagyon "egycsészés-szkeptikus" voltam, de ez a Marzocco egycsészés és a 41 mm-es tamper egyértemű választ adott. A "cilinder"-szerű részbe tömörített, pontosabban kitűnően tömöríthető kávé úgy "viselkedik", mint egy arányosan kicsinyített kétcsészés szűrő. Így, hogy nem az oldala "lankás", hanem egyenesfaú, jól tömöríthető a kávé, nincs alámosás, kitűnő a kioldódás...
Előzmény: blaze73 (37201)
blaze73 Creative Commons License 2008.11.12 0 0 37201
En reggel "jartam" igy egy szinten 1oo% arabica kaveval. (Don Cortez)

Egyszemelyes Marzocco szuro - daralon nem allitottam es a hozza illo/valo 41mm-es tamperrel tomoritve kb szinten 8 grammbol nagyon szep kremes espresso kave jott le olyan 29-30 mp alatt.
Izre is kivalo lett, es a crema vastag es meglepoen tartos volt 1oo% arabica ellenere.
Jo tamperral, odafigyelessel ez az egycseszes Marzocco szuro isteni kavet produkal.
Előzmény: andrew7 (37198)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!