Keresés

Részletes keresés

ghepard Creative Commons License 2013.09.12 0 0 7111

Ezt amúgy gondoltam is, két embernek nézett ki a két nick..... :))

 

Na, de ha hangról beszélsz, akkor az nem hullám (rezgés, energia) szerinted? Hát valahogy úgy néz ki, hogy olyasmi lenne........

 

Tudom, hogy az orvosok is már nemcsak gyógyszerrel mennek a bajokra. Az orvosokkal gyakorlatilag nulla a tapasztalatom az utóbbi 34 évben, tehát nincs saját tapasztalatom, hogy hogyan néz az ki, mikor elmegy az ember orvoshoz. 

 

Az nagyon nem jó hozzáállás, hogy ezt vagy ezt hagyjuk - mert nem értek hozzá. Ha Te nem értesz hozzá, azért még más kutathatja, hogy mi és hogyan folyik, áramlik a testben - hogy egyáltalán mitől és miért mozognak a sejtek, a molekulák, a fehérjék stb......

 

Ezt a témát már egy nagy magyar is feszegette (Szentgyörgyi) - feltette a kérdést, hogy mitől is táncolnak az említett dolgok....... Persze már akkor nem fogadták ezt valami jó szemmel. Azóta már jópár tudós, kutató próbál utánajárni a dolognak. Többet közülük egyesek bolondnak, sarlatánnak tituláltak. De kitartóak, mert érzik, hogy az igazságot kell keresni. Itt van egy nagyon szép összefoglaló ezekről, nem olyan hosszú, rengeteg szakkifejezés van benne, de talán a lényeget megértheti bárki (a végén nem semmi, az irodalomjegyzék 446-ot számlál, tehát ennyi tudományos cikk)............

 

http://www.magnegroup.hu/pdf/a%20stressz%20sejtszintu%20hatasai.pdf

 

 

Előzmény: vicunye (7102)
ghepard Creative Commons License 2013.09.12 0 0 7110

Csak a véleményem írtam.....

Előzmény: hbummm (7100)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.12 0 0 7109

Végül: Vicunye, isten ments, hogy megingassam a lelki békéd, de a "kavicsaid" ról annyit:

Főnököd a piac, az üzleti elvárások, oda mész, ahová szükséges mindennek értelmében,(nem ahová akarsz) s úgy kell kommunikálnod az ügyfeleiddel, hogy

elfogadják az ajánlatodat vagy fenntartsák Veled a kapcsolatot. Ha mindezt nem teszed, akkor a CÉLKITŰZÉSEID (mert azok ugye vannak Österreichben) bánják. Ez a szabadság?

Persze, mert Ausztria a szabad lelkek hazája:))))) Éltem ott, zsigeri emlékeim vannak az előitéleteikről, szokásaikról:)

Persze lehetsz szabad, de nem egy túlszervezett társadalom működésével ellentétesen, hanem amikor bringára pattansz s támogatod a szeddmagad mozgalmat, vagy beleszerelmesedsz a szomszéd pékség jóképű6seggű segédjébe...de azokról nem irsz:)))

Előzmény: vicunye (7103)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.12 0 0 7108

Törölt nick Creative Commons License 2013.09.12 0 0 7107

Törölt nick Creative Commons License 2013.09.12 0 0 7106

Edward Munch, 1891-ben így látta a Lafayette Street-et. Volt hozzá szeme...:)

Törölt nick Creative Commons License 2013.09.12 0 0 7105

"A gyomortáji panaszok rendkívül gyakoriak. Felhasi görcsök, visszatérő fájdalom a gyomorszáj környékén, szúrás, gyomorégés, gyakori felböffenések, hányinger, hányás, puffadás, korai teltségérzés, rossz emésztés, étvágytalanság, és megannyi színes panasz áradatában kellene eligazodni és rendet vágni. A visszatérő gyomortáji panaszok legnagyobb részében a vizsgálatok nem mutatnak semmiféle érdemleges szervi eltérést. "Sok a gyomorsavam, gyomoridegem van." - mondja ekkor a a beteg. "Funkcionális diszpepszia gyötri." - mondja az orvosa."

 

Ezt is Szűcs Zoltán irja, az általam már idézett "gasztromókus" egy olyan tünetcsoportról, amit a tudomány nem tudott oksággal igazolni....MÉGIS LÉTEZIK!

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2013.09.12 0 0 7104

A véletlenek esetleg csak a mi perspektivánkból véletlenek, s azért hívjuk őket így, mert még nem IGAZOLHATUNK (látum Vicunye te is tudományHÍVŐ vagy) bennük rendszert, okozati összefüggéseket, stb.... de nem is ez a fontos, hanem, hogy itt vagy Te, aki megint csak irtózik a szimbolikától, ami az elvonatkoztatások egy magasabb szintje. De azért vitatkozol itt, s rongálod az idegeidet:) Olyan ez, mintha valaki elmenne az impresszionista festők közé, s bizonygatná, hogy a művészetük lehetne jobb is, ha tűéles vonalakkal, a foto-realizmust föstögetnék, mert az a VALÓSÁGOS, s nem a csak távolról szemlélhető maszatok. Neki - az így érvelőknek tudnéllik - nem áll össze a KÉP. Nem képesek az interpretáló művész saját személyiségét s egyben az általa látott valóságról alkotott képet összegyúrva felismerni a CSODÁT. Nincs hozzá szemük.

 

Pedig  én úgy látom, a boldogságodra felhozott érveid csak apró kavicsok, főleg kényelemnövelők egy nagyobb épitményben, amit az ÉLETED házának is nevezhetnénk. S valamiért megbetegedtél. De lehet, hogy nincs igazam...:)

Előzmény: vicunye (7103)
vicunye Creative Commons License 2013.09.11 0 0 7103

na mivel szolasszabadsag van, leirhatom, ugye hogy ettol ideges leszek?  Ettol a szimbolikatol.......Ezt ki mondja?  es ki bizonyitja be?  Ideges leszek, ha valaki azzal jon, hogy pld azert iszom kavet, mert belso nem tudom en mim van, nem kommunikalok, nem vagyok elegedett onmagammal, hianyzik a szabadasgom..Na ne mar......Pld az en munkamat barki megirigyelheti, azt csinalok amit akarok, akkor amikor akarom, nincs fonokom, oda megyek ahova akarok, es azt mondok a kuncsaftjaimnak, azt kommunikalom, amit akarok:-))))  Akkor ezert iszom a kavet? Mivel en azt igen szeretem, cigarettazni nem cigarettazom, mert azt meg nem szeretem mint ahogy alkoholizalni se szoktam......Ezek a szimbolikak szerintem nepies hasonlatokbol alakulhattak ki, hasonlatokbol, mondom.......Ilyenekben nem hiszek.   Le kene szokni arrol hogy mindenre magyarazatot akarjunk talalni, nincs, ha bele szakadsz se....veletlenek vannak....

Előzmény: Törölt nick (7087)
vicunye Creative Commons License 2013.09.11 0 0 7102

Nem, jelentem, az Ana nevezetu nick az nem a vicunye:-))))  Nagyon nem, bar alpesi mind a ketto:-)))) Csak halkan megjegyzem, mar nem tudom itt ki hivatkozott az en irasomra-mert en szemely szerint nem kovetem ki kicsoda, mert lehetetlen-na szoval-hogy az az itt szovegkornyezetbol kiragadott es betett idezet, ami tolem ered, az egesz egyszeruien egy tornagyakorlatra vonatkozott. Nem oylan joga hogy lenyugtat, meg egyebek-meg elgondolkoztat, meg aramlik, meg mit tudom en....a huillamokrol nem is beszelve:-)))  erosito gyakorlat, amit orvosok is alkalmaznak, sikerrel, ezert mertem a masik forumon elohozni. Egy nemzetkozi gasztromokus kongresszuson tartott a doki eloadast, egy egyetemi klinikan dolgozo doki, Ennyi, es nem tobb. Azt azert ne higgyuk, es nem is hisszuk, hogy egy doki az csak tablettaval akar gyogyitani, pld az osszes szorgalmazza a mozgast. Csupancsak errol volt szo, a hullamokat meg egyebeket hagyjuk, en ahhoz nem ertek.

Előzmény: ghepard (7096)
hbummm Creative Commons License 2013.09.11 0 0 7101

ENGEM NEM ÉRDEKEL HÁNY ÉVIG FIRKÁLTÁL IDE.MIAZ HOGY UTOLJÁRA SZÓLTÁL HOZZÁM SZÉPEN NE FENYEGETŐZZÉL,JAJ DE FÉLEK, JAJ DE MEG ILYEDTEM  HA HA HA ........

Előzmény: Törölt nick (7094)
hbummm Creative Commons License 2013.09.11 0 0 7100

Gehpard teljes mértékig igazad van.

Előzmény: ghepard (7097)
hbummm Creative Commons License 2013.09.11 0 0 7099

KÍVÁNCSILENNÉK RÁ MILYEN MÉRNÖK IS VAGY TE.HISZ SEMMI MŰVELTSÉG NEM RAGADT RÁD HISZ AKKOR TE EGY TANÚLT EMBER VAGY IDÉZŐJELBEN. IRIGYLED MALCSIK 123 S GEHPARD TUDÁSÁT,PRÓBÁLSZ HOZZÁ SZÓLNI DE SAJNA NEM MEGY.ÉN AMIHEZ NEM ÉRTEK NEM IS SZÓLOK BELE.S SZERETNÉL TE ÚGY BREKEGNI MINT MALCSIK123.

Előzmény: Törölt nick (7094)
hbummm Creative Commons License 2013.09.11 0 0 7098

ÉN AZT ÍRTAM ELŐSZÖR IS HOGY VAN EGY GYEREKEM,DE AZT NEM ÍRTAM HOGY EGYEDŰL NEVELEM.IGEN FEBORULT A MUNKÁM MIATT SOK MINDEN HISZ EGY FIZETÉSSEL KEVESEBB.NEM HISZEM HOGY ILYEN ESETBEN,BÁRKI IS NYUGODT LENNE.ANA LÉGYSZIVES SZÉPEN MEGKÉRLEK,HAGYJ BÉKÉN JÓ S AZT ÍROK ÉPPEN AMIT AKAROK.

Előzmény: Törölt nick (7094)
ghepard Creative Commons License 2013.09.11 0 0 7097

Nem, ne vedd úgy a dolgokat - én például a saját véleményemre adok. Nem próbál odacsábítani, inkább úgy néz ki, hogy nem néznének ott jó szemmel. Meg minek is írjak oda, nem vagyok szakorvos - de azért értem, miről dumcsiznak ott...

Előzmény: hbummm (7093)
ghepard Creative Commons License 2013.09.11 0 0 7096

Én is kedvelem és szeretem a tudományt és a tudományos kutatást. A magam módján is próbálok ezt azt - nagyjából, keresem az igazságot ebben abban....... Én például sose mondtam vagy írtam, hogy ne írj ide vagy oda. Nekem nincs egyikötökkel se gondom, nem csinálok belőle problémát még akkor sem, ha látom, hogy nem valami szívélyes hangnemben mennek itt az egyes hsz-ok. Egyébként nem a Te hsz-ad idéztem, ha csak nem vagy Vicunye is egyben, mert Ő írta ott a 330. hsz-t. Egyébként jókat ír........

Előzmény: Törölt nick (7094)
ghepard Creative Commons License 2013.09.11 0 0 7095

Megkérdeztem én is Tőle, mit ért ezotéria alatt? Azokról amikről itt dumcsizunk, meg amit felsoroltál, de még a hangok sem, a gravitáció  se, az elektromágneses erő se, a fény se ezotériába tehető dolog. Ezek hullámok meg erők és a fizika (is) mint tudomány foglalkozik vele. Ezek a hullámok sem kerülik el az embert és a testben is ugyanolyan alapon hatnak, mint máshol a természetben.

Előzmény: Törölt nick (7086)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.11 0 0 7094

Atyaég :-)))

 

Hbummm

Te magad írtad, hogy egyedül neveled a gyerekedet és nyugtatókon élsz. Előkeressem azt a hozzászólásodat?

Átjövök a ti oldalatokra? Már bocsánat, de én és azok, akiket elüldöztetek, majdnem 10 évig írtunk ide. Isten ments, hogy még egyszer kedvesen hozzád szóljak.

 

Malcsik

Bár a nemem és az életkorom semennyire nem tartozik a témához, mindkettőt könnyen kiderítheted. Ha érdekel, vedd a fáradságot és nézz utána, ha nem, akkor meg ne brekegj. Amennyiben a fórum ezoterikusnak minősítése a szemedben rosszindulat, úgy őszintén irigyellek, mert még sosem volt részed igazi rosszindulatban. De csúsztatásban mindenesetre nagy vagy. Hbumm-ról semmit nem spekuláltam, amit írtam, azt az ő hozzászólásai alapján írtam, részben egy az egyben idézve. Ez nem spekuláció.

Miért "csábítanék" át bárkit is? Nem ügyfelekre vadászom, egy külföldön élő mérnök vagyok, mégis mi a franc érdekem fűződne hozzá, hogy segítsek másoknak? Breaking news! Segíteni lehet önzetlenül is! És igen, ha itt nem kapja meg valaki a várt segítséget, mert a topic elment egy másmilyen irányba, akkor áthívom a másikba. Ha csábítani akarnám, megkerestem volna e-mailben.

Amit te csinálsz, az pontosan a spekuláció és a személyeskedés.

 

Gephard

Ezoterika nekem minden, ami nem fér bele a széles körben elfogadott tudományágakba (orvostudományba, természettudományba, bölcsészettudományba, társadalomtudományba...).

A légzéstechnikáról: a légzés maga segíti a rekeszizmot, nem az énekhang, én ennyit írtam. És továbbra is fogok ide írni, ha átidézgetsz tőlem egy másik topicból. Amúgy meg, hogy Malcsikot idézzem, aki akkor még három nickkel hátrébb járt, csak sajnos mindegyik tiltva lett: "jogom van idejönni és leírni a véleményemet, szólásszabadság van, hűbérurak vagytok, blablabla."

hbummm Creative Commons License 2013.09.11 0 0 7093

Hogy milyen igazadvan Ghepard,ANA próbál ellenem hangolni téged is. S át csábítani innen az ő oldalára.szia

Előzmény: ghepard (7084)
hbummm Creative Commons License 2013.09.11 0 0 7092

Ezt az OSTOBA szót is tőllem vetted át ,számolj már vissza ha nagyanyám 62 lenne,anyám  42, én pedig 20 lennék akkor sem lennék gyerek már s lehetne egy 1 éves gyerekem te ostoba.

Előzmény: Törölt nick (7081)
hbummm Creative Commons License 2013.09.11 0 0 7091

Malcsik 123 ezennel kérek tőled bocsánatot tudom hogy meg sértettelek.Mert az egyik hozzá szolásom ütötte a másikat.Nem magyarázkodom de biztos én viszem túlzásba a tea ivást s azért fáj a gyomrom.Hidd el kb 3 hete iszom, de a torkom nem ég olyan erősen.S 1 szem gyógyszerrel kevesebbet szedek.Most már ezek után a bizalmad is megingott irányomban.Jogosan. Még egyszer bocsánat.De úgy érzem mintha valami kötelék össze fogna benünket.S nem tudnék elszakadni tőled .

Előzmény: Törölt nick (7088)
hbummm Creative Commons License 2013.09.11 0 0 7090

KÖSZÖNÖM SZÉPEN MALCSIK 123.SOHA TÖBBÉ NEM LAVÍROZOK EZEN AZ OLDALON MEGÍGÉREM ELMEGYEK MAGAMTÓL IS NEM KELL ENGEM KIZÁRNI.AZÉRT ROSSZUL ESIK AMIKET ÍRSZ .KÖSZÖNÖM.

Előzmény: Törölt nick (7088)
hbummm Creative Commons License 2013.09.11 0 0 7089

IGAZAD VAN MALCSIK 123 AZÉRT JÖN ÁT ERRE AZ OLDALRA,HOGY KRITIZÁLJON,S EL CSÁBÍTSA AZ EMBEREKET A MAGA  OLDALÁRA.EZ  A MEREV NŐ AKI AZZAL VÁDOLT FÓRUM TÁRSAIVAL EGYÜTT HOGY PSZIHIÁTRIAI ESET VAGYOK.Ő KEZDI A VESZEKEDÉST NEM ÉN.FELVÁG MERT Ő ALAPÍTOTTA A FÓRUMJÁT 2003-BAN.AZT HISZI Ő A NAGY ÁSZ HA HA.S ÍRD KI ANA HÁNY ÉVES VAGY S AKKOR MAGÁZLAK.

Előzmény: Törölt nick (7086)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.11 0 0 7088

Végül: hbummm-ról ANA semmit se tudhat, ezért nem is prejudikálhat neki kort, nemet, tulajdonságokat, csak találgathat. Ezzel az a gondom, hogy eltér a hozzászólásainak tartalmától, s a személyét kezdi cimkézni. Ez sértő, alaptalan....

Őszintén, azon csodálkozom, hogy ezen a növekvő jelentőségű fórumon, nos...ilyen hozzászólók ILYEN HOSSZÚ ideig elkvaterkázhatnak, mint ANA....akiről nem tudhatni fiú-vagy lány, sem a korát sem a kötődéseit...ezért nem is cimkézném...csak a beszólásai idegesitenek...pedig saját fórumot inditott...:/

Törölt nick Creative Commons License 2013.09.11 0 0 7087

Ja, s az sem ezoteria, amikor a reflux SZIMBOLIKÁJÁT ajánlom figyelmetekbe, mert nagyon tetszik...:)

 

Gyomrunk az elnyelés, befogadás, inkorporáció színtere. Ugyanakkor a savas korrózió, pusztító agresszió felhasználásával a bekebelezett falat feloldásának hadállása is.

A nyelőcsőbe került maróanyag határozott kifejezője az önmagunk ellen fordított dühnek, míg a torkunkat szorongató, feltörő savanyú érzés a kiéletlen agressziónkra mutathat rá. Feltörni kíván belőlünk a feldolgozatlan élmény, mivel azonban folyamatosan ennek visszanyelésén fáradozunk, félúton, a szegycsont vidékén mutatkozik az ellenállás feszültsége nyomó fájdalom formájában.

A szeretetlenségét kontrollálatlan bekebelezéssel és cukorszirupos önkielégítő-zabálással kompenzálni próbáló túlsúlyos beteg fokozódó hasi nyomásának kiútja sem vezet másfelé, mint a nyelőcső irányába. A kávé, a dohányzás, az alkohol és minden szenvedélybetegség jelzés a valódi kommunikáció, az igazi belső szabadság hiányára és vágyára, ezért érthető összefüggésük a torkunkat szorongató gombóccal, a mellkasban nyomásként felbukkanó feszültséggel.

Feldolgozatlan tartalmaink az ego szorítása alól éjszaka hajlamosak kiszabadulni, fokozottan védtelenné válunk ekkor önmagunkkal szemben, így a félálom relaxáltságának időszaka az, amikor a belső nyomás áttörni képes a korlátait.

Törölt nick Creative Commons License 2013.09.11 0 0 7086

ANA irja, s ebben benne van az egész hozzáállása:

 

"Ezt most a legkisebb rosszindulat nélkül írom"

 

EZT...MOST...igen ezt ki kell emelni :)

 

Ezt a fórumot lefokozza a kartársnő ezoterikusra, holott dicséret volna, ha igy volna. De nincs igy, ennél több ez itt.

Alternativ megoldáskeresők irásai, amibe sokkal többminden tartozik az ezoteriánál. A sport = nem ezoteria. A táplálkozás = nem ezoteria.

A légzéstanácsok sem ezoterikus dolgok, javarészt. 

 

A fórum a cimének megfelelően a reflux mibenlétét kutatják és az okokat, amik megszüntetéséhez ismerni kell őket elsőként. Mindezt levékonyitani az ezoteriára : ROSSZINDULAT. 

Nem csoda ez a hozzáállás, hiszen a kartárs/nő rendre megjelenik itt, s egy-egy új hozzászólót átcsábit az általa inditott oldalra. Nem volna ezzel sem gond, csakhát közben cimkéz, 

mentális szemeteket hagy maga után, mint mikor egy gyermek szétdobálja a csiokipapirt, vagy fülsértően üvölt a legalkalmatlanabb pillanatban.

 

Sajnálom őt. A betegségének okai is itt keresendők.  Rivalizáló és ellenséges viszonyulás másokhoz....

hbummm Creative Commons License 2013.09.11 0 0 7085

TE OSTOBA ANA KI A NYAVAJA ÍRT NEKED,NE FOGLALKOZZ MÁR VELEM,A HÚSZKILÓS TESTEDRE LEGYEN GONDOD.S A VICCET SEM ÉRTED TE SZAMÁR 28 ÉVES VAGYOK,S NEHOGY TE SZABD MÁR MEG NEKEM MIKOR JÖHETEK FEL .S ÍRJÁTOK KI HÁNYÉVESEK VAGYTOK,NEKEM JÓ ÉLETEM VAN TE OSTOBA,VAN RENDES FÉRJEM,S EGY GYEREKEM.A MUNKÁM ELVESZTÉSE VISELT MEG TE RÁGALMAZÓ .MOST IS TE KÖTEKEDSZ.

Előzmény: Törölt nick (7081)
ghepard Creative Commons License 2013.09.11 0 0 7084

Nemcsak Neki, de talán mindenkinek egy kiegyensúlyozott életre lenne szüksége.......

Előzmény: Törölt nick (7081)
ghepard Creative Commons License 2013.09.11 0 0 7083

Mit értesz ezoterika alatt?

Előzmény: Törölt nick (7077)
ghepard Creative Commons License 2013.09.11 0 0 7082

Hát köszi, igyekszem nem ártani és segíteni, ha felkérnek valamire a kollégáim, vagy ismerőseim. De ez csak abból áll, hogy megbeszélünk ezt azt. Persze, ha például valami melóhoz kérnek segítséget, nem tudok nemet mondani (sokszor ki is használják)...... Én azt vallom, hogy én nem tudok senkin segíteni - arra van mindenkinek a teste és a lelke/tudata. Az életét és a keresztjék mindenki maga viseli és hordja....

 

Hát nekem már jó pár éve nincsenek arra utaló tüneteim. De voltak, legutóbb olyan 10-11 éve. Több más bajom is volt akkortájt, ami igencsak kezdett elekeserítő lenni (50 éves voltam akkor. Rengeteget javult az állapotom azoktól a dolgoktól, amiket már többször is leírtam és belinkeltem az összefoglalómat is erről. Gyógyszereket már 34 éve nem használok, az utóbbi 15 évben már gyógyteákat sem és az utóbbi majdnem 11 évben már semmi speciális kúrát (olyan népi mézes, fokhagymás meg hasonlók). Pusztán csak a légzéssel és különböző rezgésekkel, vibrálásokkal próbálom magam túltenni bajaimon - vagy inkább már jó pár éve fokozni az erőnlétemet és növelni az immunrendszerem hatékonyságát. Ezek a dolgok képesek annyira megnyugtatni és egyensúlyban tartani a test működését - hogy sokkal jobban kezelem a mindennap rám ható stressz hatását és így egy cseppet se vagyok fáradt. Emlékszem, voltak olyan időszakaim, amikor szinte egész nap fáradt voltam, pedig szinte semmit se csináltam. Most pedig rengeteg dolgot csinálok és mégse érzem magam agyonvertnek vagy fáradtnak, kiégettnek.........

Előzmény: hbummm (7072)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!