Keresés

Részletes keresés

maestus Creative Commons License 2008.07.02 0 0 961

Hm, végeztek egyéb vizsgálatot is, ami alapján biztos, hogy csak gyulladás?

(Mondjuk, ha tényleg az, akkor azt hiszem jól jártál! Ha jól sejtem, az nem ilyen végleges dolog, mint a túl vagy alulműködés).

Nekem kifejezetten szokott szorítani a nyakam, főleg, ha még fel is idegesítenek, nem csak beképzeled:) Ilyenkor amúgy is "hipervaszkularizált" az a terület, nekem a pulzuom is fora volt, ha a nyakamnál néztem, nem határozott lüktetés, hanem kicist zörejes, szörcsögös érzés volt.

Jó nyaralást!:)

Előzmény: kkmd (960)
kkmd Creative Commons License 2008.07.02 0 0 960

sajnos már az FT4 snics a normál tartományban:-(((

írtam a Solymosinak, nagyon kedvesen és gyorsan válaszolt, szerinte gyulladás és ilyenkor nem is kell Met. csak elég a Huma-pronol. hát majd meglátjuk. javasolta, ha megyünk nyaralni a nyak bekötését, amin vigyorogtam, mert mindig délben megyek ki vásárolni, és akkor persze tűz a nap, rajtam meg egyszer sem volt semmiféle nyakvédő:-)))

azért még csak örülnék néhány kiló fogyásnak, mert ha jön az alulműködés, akkor úgyis dagadok mint a tök.

remélem, hamar túl leszek az egészen... a tachycardia karban tartható, a többi meg nem érdekes... mert ez a legkellemetlenebb.

Neked szokott nyomásérzésed lenni a nyakadon? vagy csak már beképzelem, mert tudom, hogy bibis... talán azért mert meg is nagyobbodott...

 

Előzmény: maestus (959)
maestus Creative Commons License 2008.07.02 0 0 959

Szia babancs! Kaptam Kali Jod C200-at és Spongia C200-at

Ami furi, hogy az elsőt 3 napig kellett szednem, napi 1x5 bogyót, aztán 3 hét múlva kell ismételni, a másodikat is 3 napig 1x5 bogyót, és azt 2 hét múlva ismételni. Most épp nem szedek tehát semmit (kivéve a propycil). Azt hittem, kicsit többször kell szednem. Na mindegy, várakozom...

 

kkmd: Egyértelmű túlműködés, az FT4 lassabban szokott megemelkedni, mint a többi, azért lehet csak a normál tartományban még.

Nem lehet jósolni: ha elkezded szedni a gyógyszert, minimum 8 hét, mire hat, van akinek nem is sikerül fél évig elérni semmilyen eredményt...miután sikeresen beállt a hormonszint a gyogyitól, onnantól számítva kb. 1 évig kell szedni, aztán abbahagyni, de ezt az orvos fogja eldönteni, nem én:) Innentől jöhet a reménykedés, hogy nem újul ki (az esetek minimum 50%-ában kiújul). Ha kiújul, választhatsz, műtét, radiojód, vagy újra gyógyszer, hátha másodszorra nem újul ki (erre már még kevesebb az esély, pl én másodszorra is visszaestem). Én ősszel radiojódoztatni fogok, ha a homeopátia nem segít.

DE, fenntartom véleményem, beszélj Solymosival, ő pajzsmirigy specialista, nem egy lelkes fórumozó. Vagy, nézd meg az oldalát, www.konzilium.hu, mert ott több infót találsz, pláne, ha az orvosoknak ajánlott érszt is megnézed.

Előzmény: babancs (950)
Zitka Creative Commons License 2008.06.30 0 0 958

Hát ez elég egyértelmű túlműködés... :-(

Sajnos tapasztalat hiányában nem tudok a kérdésre válaszolni, de talán jönnek majd a túlműködők. De ahogy sejtem, elég nehéz erre időtávolt mondani. Minden ember, minden betegség egyedi. Így a gyógyulás is.

Előzmény: kkmd (957)
kkmd Creative Commons License 2008.06.30 0 0 957

Megjöttek a további laborjaim, szerintetek mennyire vészes, és mennyi idő alatt jön rendbe? TSH=0,0003; FT3=16 (2,6-5,7);FT4=31,84 (9-19).

hajnimalacka Creative Commons License 2008.06.27 0 0 956
Köszi, Zitka!
Előzmény: Zitka (955)
Zitka Creative Commons License 2008.06.26 0 0 955

Hashimoto-thyreoiditis a hivatalos neve.

Itt olvashatsz róla többek között:

 

http://www.konzilium.hu/pajzsmirigy/konzil/keresv.htm

 

Hashimoto-tireoiditisz A pajzsmirigy autoimmun, krónikus gyulladása, mely az esetek több mint 90%-ában nõknél jelentkezik. A szervezet a pajzsmirigy sejtjei ellen termel ellenanyagokat, melyek többek között a sejtek mûködését gátolhatják. A nõk kb. 10-15%-át is érinti. Önmagában általában tünetet nem okoz, de az érintettek 1/5-1/3 részénél csökkent pajzsmirigy-mûködés lép fel.

 

Meg persze a wikipedian is van szócikke:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Hashimoto-thyreoiditis

 

EGyébként nagyon ajánlom úgy általánosságban is az előző weboldal olvasgatását, a betegeknek szóló részben nagyon sok kérdésedre választ kaphatsz.

http://www.konzilium.hu/pajzsmirigy/konziluj/betinduj.htm

 

 

 

Előzmény: hajnimalacka (954)
hajnimalacka Creative Commons License 2008.06.26 0 0 954

Szia.

 A 100mg-ost szedek. Nem közölték velem, hogy mitől van alúlműködésem. Nem néztek antiTPO-t? Ez az autoimmun gyulladás különben mit takar?

 

Előzmény: Zitka (953)
Zitka Creative Commons License 2008.06.26 0 0 953

Én csak jóval a gyerekvállalási időszak után lettem alulműködős, tehát ebben kevésbé tudok segítségedre lenni.

De azért azt megkérdezném, hogy hány microgrammos Thyroxinból szedted/szeded a felet-egyet-másfelet? Mert van 50-es, 100-as, 200-as is...

De ennél sokkal fontosabb kérdés: kiderítették-e nálad, hogy mitől van az alulműködés? Nézték az antiTPO-t? Azaz nézték-e hogy van-e autoimmun gyulladás?

Előzmény: hajnimalacka (952)
hajnimalacka Creative Commons License 2008.06.26 0 0 952

Sziasztok.

23 éves vagyok és kb. 5 éve alúlműködésem van. Hízás, fáradékonyság, eleinte gyógyszerszedés nélkül, majd fél L-thyroxin, majd egész. Két évíg egészet szedtem minden nap. Utánna jöttek a panaszok, pl. menstruáció kimaradása és felvitték az adagomat egyik nap 1 másik nap 1.5-re. Ezt az adagot kb. 2 évig szedtem. Ismét jött a menstruáció kimaradása(4 hónap). Nőgyógyászati és a pajzsmirigy vizsgálatokon voltam, mert nem tudták, hogy miért nem jött meg, (és még most sem tudják). A nőgyógyász fogamzásgátló használatát írta fel min. fél évre, hogy beálljon a menszeszem. (Azóta megjön minden hónapban)

A héten voltam dokinál, azt hittem minden változatlan, aztán megláttam az eredményeimet:

TSH:11,99 a normális(0.35-3.8)

Azt hittem, hogy rosszul leszek!!!

Montam a dokinak, hogy másfél éven belül szeretnénk babát és ő azt mondta, hogy amíg vissza nem áll "normális" mértékre a tsh, addíg  ilyen magas tsh érték mellett lehetetlen gyermeket vállalni.( vagy nem esek teherbe, vagy elveszítem a kisbabát)

Felemelte az adagomat minden nap 1,5 L-thyroxin-ra.

Nagyon elvagyok keseredve, kérlek titeket adjatok tanácsot.

Előre is köszönöm!

KISHAJNI

babancs Creative Commons License 2008.06.25 0 0 951

A folyás+ még a pattanásos bőr nálam is megvan, jó régóta. Azt olvastam, hogy ezek a problémák nagyjából egy tőröl fakadnak és a homeopátia igen hatékonyan tudja orvosolni. Valahogy be kell indítani a szervezet öngyógyító tevékenységét. És ehhez nem elég a tüneti kezelés, megfelelő alkati szert kell találni.

Gyanakszom még candidára is, mert amikor totál szénhidrátmentesen étkezem, akkor ezek a problémák megszűnnek.

Előzmény: Gabcsy42 (949)
babancs Creative Commons License 2008.06.25 0 0 950

Sziasztok!

 

Megkérdezthetem, hogy milyen homeos szereket írt fel a doki? Én is készülök egy homeos orvoshoz..

Most jöttünk haza Horvátországból, csodálatos volt a nyaralás. Ott nem volt semmi bajom..bezzeg itthon..:(

A vérnyomásom, pulzusom úgy tűnik jó, de ma pl. 138 volt reggel a pulzusom..idegesség okozta. Néha úgy érzem le akar esni a fejem a helyéről, nem tudom, hogy ez még a műtét utóhatása-e. Meg a pánik is megmaradt nagyjából bevásárlóközpontokban, sorbanállásnál. Remélem ezen tud a homeos orvos segíteni.

Előzmény: maestus (926)
Gabcsy42 Creative Commons License 2008.06.25 0 0 949
Sziasztok Csajok!

Én gyógyszeres túlműködő vagyok (ezt az újak miatt írom). Újpesti Károlyi kórházba járok és ott az első alkalomkor nem kellett időpont, csak idejekorán érkezni és találni egy sorszámot. (2007. november)
Rögtön szintigráfia és FT3, FT4 mérés és 4 nap múlva már szedtem a gyógyszert.

Én remegtem (nem tudtam kifesteni a szemem sem), vert a szívem ezerrel, de fogytam is 10 kilót, mire endokrinológushoz beutalt csúcs háziorvosom. Mintha bűn lenne oda küldeni egy beteget, mindenhova elküldött csak oda nem. Lábam nem dagadt, viszont szemem nagyon száraznak éreztem, emlékszem éjszakánként gyakran felébredtem.
Mitől alakul ki? Hát nálam lelki okai vannak, az biztos, de szerintem sok éve fenáll, csak ilyen extrém tüneteim nem voltak. Egyszerüen nem maradtam terhes, csak nagy küzdelmek árán, aztán kellemetlen hüvelyfolyással küzdök hosszú évek óta, amit egyetlen nőgyógyász sem tudott megszüntetni és az okát sem tudták megmondani. Lássatok csodát, amióta szedem a Metothyrint, varázsütésre elmúlt. Ilyen tapasztalatotok van?

A fogyást én sem bántam, de sajnos már 12 kiló jött vissza, ugyhogy gurulok. Semmiféle szívgyógyszert nem írt fel nekem senki, nem is szedtem.
Szerintem kkdm nálad sem a xanax és a betaloc a megoldás, hanem a túlműködés gátlása. Nem tudom merre laksz, de ha Solymosi dokit nem engedheted meg magadnak, vagy ő sem tud gyorsan időpontot adni, próbáld meg a Károlyi kórházat.

Gyógyuljatok és élvezzétek a nyarat!!!

Előzmény: kkmd (945)
maestus Creative Commons License 2008.06.25 0 0 948
A gyógyszer igen, de  nem engedik hosszú távon szedni, tehát ha a gyógyszerszedés és elhagyás után kiújul, végleges megoldást kell választani, ami műtét,vagy radiojódos roncsolás:(
Előzmény: Zitka (946)
Zitka Creative Commons License 2008.06.25 0 0 947

Ahogy említettem, ellenkező előjelű betegségem van, és így inkább csak a netről tájékozódva tudok pár dolgot a túlműködésről.

 

A szívvel kapcsolatos káros tünetek csak egy a sok lehetséges szövődmény közül.

A túlműködő pm. megnagyobbodhat, nyomhatja így a nyelőcsövet, ami rekedtséget, nyelési nehézségeket, de akár fulladási tüneteket is produkálhat.

Vannak aztán a gyulladásos, autoimmun eredetű túlműködéses betegségek, mint pl. a golyva, a Basedow-kór (kidülledt szemek), de a szakirodalom ír bőrtünetekről is: festékhiányos foltok is megjelenhetnek a bőrön.

a konzilium.hu-n kívül pl. itt is olvashatsz erről:

http://www.gvmd.hu/htm/nepbeteg.htm

 

A megnagyobbodott pm.-et (vagy egy részét) aztán esetlegesen műtéti úton kell eltávolítani...

 

Szóval megéri időben lépni, és szakszerű kezelést ill. gyógyszerezést találni.

Előzmény: kkmd (945)
Zitka Creative Commons License 2008.06.25 0 0 946

Nem vagyok túl tájékozott túlműködésileg ;-), de az arra adott gyógyszer nem az agyalapi mirigyre hat, és így próbálja csökkenteni a pm. aktivitását?

Mert ugye az agyalapi mirigy szabályozza a pm-működést...

Előzmény: maestus (944)
kkmd Creative Commons License 2008.06.25 0 0 945

és mi a fenétől jöhetett ilyen gyorsan elő? a tachycardia miatt eddig is volt TSH mérés és mindig tökéletes volt. Igaz, amikor még a háziorvos kérhetett FT3-4-t akkor a FT4 folymatosan csúszott lefelé. Utoljára 2005-ben volt 11,9 (16,5-ről indult 2003-ban)

 

pedig lehet, hogy előbb csak le kellene fogynom azt a kb 10 kg-t utána jöhet a pajzsmirigy gyógyszer:-))) addig meg talán elegendő lesz a bet-xan duo.

 

ennek a túlm,űködésnek milyen szövődményei lehetnek, ha karban tartom a szív frekit???

Előzmény: Zitka (943)
maestus Creative Commons License 2008.06.25 0 0 944

Nekem nem dagad a bokám, szerencsére.

A hasonlat dolog: Nekem is ez a bajom, csak kicsit tovább lépve: a műtét és a radiójód kezelés célja a pajzsmirigy kiiktatása, holott nem is a pajzsmirigy a hibás azért, mert túl vagy alul működik:( Bosszant, hogy erre nem találtak jobb megoldást:(

Zitka Creative Commons License 2008.06.25 0 0 943

Ebben azért ne bízz...

 

Egyébként tegnap akartam még írni, hogy a Betaloc meg Xanax csak tüneti kezelés...

Ezért lenne jó, ha minél előbb kapnál egy pajzsmirigyfunkciót csökkentő szert. Mert akkor fölösleges lenne az előző két szer.

 

Nem teljesen adekvát hasonlat, de ha egy számítógép központi processzorának meghibásodása miatt vibrál a képernyő, nem lehet megnyitni bizonyos programokat, vagy nem működik jól a gép, akkor nem biztos, hogy az operátort kell lecserélni. :-)

Előzmény: kkmd (940)
Zitka Creative Commons License 2008.06.25 0 0 942

Ajjaj, dehogy nem! :-((( 

Ezek szerint ez közös tünet alul- és túlműködésnél???? :-O

 

 

Előzmény: kkmd (941)
kkmd Creative Commons License 2008.06.25 0 0 941
Azt akartam még kérdezni, Nektek a bokátok nem dagadt?
kkmd Creative Commons License 2008.06.24 0 0 940
akkor mégiscsak sajtóhiba lesz az a 0,0003:-))) bár a remegés meg a magas szívfreki meg ezt igazolná... vagy csak a stresssz:-)))
Előzmény: Zitka (939)
Zitka Creative Commons License 2008.06.24 0 0 939

Borzalom, ami megy mostanság a laborokban. :-(((

Nekem egy ideje rendben van a TSH-m, ugyanakkor meg produkálom az alulműködéses melléktüneteket. :-( De hiába írja be a háziorvos a beutalóba a T3-T4-t, a labor automatikusan letiltja, mert a TSH jó tartományban van. És persze az anti-TPO-t sem írhatja ki a háziorvos. :-(

 

Nekem is vannak fenntartásaim, leletek elkeveréséről, és hasonló dolgokról. :-(

 

Tényleg érdekes, hogy nem fogysz, mert volt ismerősöm, akinek ennyire nem is volt alacsony a TSH-ja, és egy hónap alatt lefogyott 10 kilót.

Előzmény: kkmd (938)
kkmd Creative Commons License 2008.06.24 0 0 938
Nem viccelek én, csak egyre jobban csökken a türelmem: bementem volna a laborba, megérdeklődni, hogy nem-e csináltak automatikusan FT3-4-t, mert a laborkérőn az állt, ha a ref. határtól 30%-ban eltér akkor mérik. Tényleg nektek ezeket külön kérték?

Ami viszont vicc, hogy legalább fogynék, mert így csak arra gondolok, hogy vagy összekeverték, vagy elírták. (ezt egyébként automata szokta mérni és írni?)

Ami súlycsökkenést mutatott eddig a mérleg az szerintem vagy az elem lemerüléséből származik, vagy onnan, hogy abbahagytam a tornát és leépül az izom. Ami korral persze járhat (45/nő, ha a nem nem derült volna eddig ki:-))))
Előzmény: Zitka (937)
Zitka Creative Commons License 2008.06.24 0 0 937

Nem akarlak elkeseríteni, de ez azért nem olyan egyszerű.... Ez nem egy influenza!!!

Eleve jó pár hónap, míg sikerül beállítani a megfelelő hormonszintet a gyógyszerrel. Ilyenkor könnyen átbillenhet alulműködésbe, amit viszont megint kezelni kell...

És akkor még egy szó sincs göbökről, gyulladásról, autoimmun folyamatokról...

Bocs, hogy kicsit negatív vagyok, de ezzel nem jó viccelni.

Előzmény: kkmd (935)
maestus Creative Commons License 2008.06.24 0 0 936

31 vagyok.

A legelső "eljövetelnél" (ha jól számolom, most jött ki 3.-szorra ez a dög) 6 kg-ot fogytam. Aztán híztam 8-at amikor beállt minden, aztán visszafogytam 4-et, most tartom azt a súlyt, ami az eredetihez képest -2 kg.

Szerintem azzal jársz legjobban, ha magánhoz mész, mert azzal van a legkevesebb hercehurca: nem kell beutaló, nem kell szabi, nem kell több hónapot várni. Én legalábbis ezt tapasztaltam. Bánom, hogy nem mentem előbb Solymosihoz. Annyi pénzt tényleg megér a nyugim.

Igen, jártam nála, meg is UH-zott egyből.(a mávban erre is 1 hónapot kellett  várnom, szintén szabit kellett kivennem). A vérvételt is lehet nála intézni.

Szóval átpártolok hozzá, bármenniyre is kedveltem a MÁV-os (előtte Szabolcs utcais) dokimat.

Előzmény: kkmd (932)
kkmd Creative Commons License 2008.06.24 0 0 935
Még várom a többi labort, utánna meglátom, hogy akarok-e ennyi herce-hurcát. Azért bízom benne, amilyen gyorsan jött, el is fog múlni.
Előzmény: Zitka (933)
Zitka Creative Commons License 2008.06.24 0 0 934
Ja, most értem ide, hogy te is őt ajánlottad. :-)
Előzmény: maestus (931)
Zitka Creative Commons License 2008.06.24 0 0 933

Nem akarsz inkább elmenni Solymosi dr-hoz?

www.konzilium.hu

 

Szerintem megér 5-6 e ft-ot, hogy minél hamarabb tisztában legyél az állapotoddal...

Előzmény: kkmd (930)
kkmd Creative Commons License 2008.06.24 0 0 932
Mennyi idős vagy? Te fogytál a PM miatt? Jártál a Solymosinál is?
Előzmény: maestus (931)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!