Nagyon szeretem a sóskát. Többször is készíthetnék. A héten a barátnőm kertjéből kaptam, aznap szedte. Nagyon jól esett. Hát, annak azért más íze van, mint a mirelite-nek. "Körítésnek" volt maradék rántott karaj, és csináltam még hozzá kacsazsíros törtkrumplit.
De spejzolni is fogok, nincs mindig ilyen jó dolgom, hogy ennyire frisset kapjak.
Most valahogy sóskahiány van , felénk nincs se fagyasztott hónapok óta, se frisset nem találtam a piacon, pedig az öreg szereti nagyon, mert egy kicsit fanyar , jellegzetesebb ízű mint a spenót.
...Amúgy a sóska az egyetlen 'főzelék', amit valaha csináltam, azt is csak nagyon régen...
Rém egyszerűen készítettem, fagyasztottból. Lassú tűzön kiolvasztottam a téglát, a felolvadt jeget leöntöttem, 1 kk zsírral pároltam negyed órát, közben kapott kb. 1 dl vizet. Sóztam, bele egy kis pohár tejföl fele, botmixerrel krémesre dolgoztam, cukorral belőttem a savanyúságát. Ennyi.
Tegnap meg is kérdeztem DN-t, hogy szereti-e a sóskát, mert mióta ismerem, sosem ettünk (együtt). Azt mondta, oda nincs érte, de megeszi, úgyhogy tervbe vettem az ügyet. Amúgy a sóska az egyetlen 'főzelék', amit valaha csináltam, azt is csak nagyon régen.
tegnap hataroztam el, hogy mara egy gombas marharagut rittyentek. stefaniat vettem vagy ket es fel kilot, a gombat este megalmodtam, reggel megszedtem. nem volt ra panasz, pedig vagy tizen ettunk belole.
Nyavalyas vagyok, meg kell szuntetni az okot. Dokihoz jarok vizsgalatokra. Nem ide valo tema. Jon ket csapat is otthonrol, ketszer egy hetet kapok rajuk a melohelyen, tobbet az iden nem. Szoval nem fog osszejonni, sajnos.