Keresés

Részletes keresés

*ridonli* Creative Commons License 2010.10.17 0 0 3495
OK, szentigaz, de engem akkor is idegesítenek az alkudozók :)

Előzmény: gepesz (3493)
*ridonli* Creative Commons License 2010.10.17 0 0 3494
Mindkettő macerás lehet, mind a személyes, mind a postás átadás-átvétel.

Mindig odaírom az aukció feltételeihez, hogy személyes átvétel Bp. akárhányadik kerületében, egy BKV-járat végállomásánál levő lakásban/-nál, ahol a parkolás is ingyenes, tehát akár a tömegközlekedők, akár az autósok könnyen megközelíthetnek.

Valamint, még ezt is rugalmasan kezelem, tehát, ha valaki a kapcsolatfelvétel után arra kér, hogy keressünk más kölcsönösen megfelelő helyszínt, akkor igyekszem ennek megfelelni, legtöbbször össze is hozzuk.

De amikor valaki azzal jön, hogy vigyem el ide és ide, és megjelöl egy belvárosi helyszínt, ahova nekem oda is kell jutnom (benzin) és parkolnom is kell, és mondjuk ezer forintos termékről beszélünk, akkor felvonom a szemöldökömet, hiszen eleve mindig vevő általi szállítást határozok meg.

Más esetben pedig a szomszéd kerületből kérnek postázást, miközben arra gyakran járok, felajánlom, hogy elviszem, de nem, a vevőnek posta kell.

Szóval, néha nehéz megtalálni a kölcsönösen megfelelő megoldást. Amúgy használt műszaki cikkre én mindig vállalok 1 hét ~ 1 hónap garanciát, sőt más holmikra is szoktam, így azért nincs nagy lutrija a vevőknek.

Előzmény: caterina3 (3491)
gepesz Creative Commons License 2010.10.17 0 0 3493
Nem tekintem ilyen szigorúnak ezt a teret. Igazán ez csak keveseknek pénzszerzési lehetőség. Vannak persze értékek, de számomra inkább játék. Néha rám jön és teszek fel valami kacatot, de ritkán. A posta költség néha irritálóan magas. Tehát néha jó a személyes átvétel. Több türelem és játék. Nem egy véresen komoly hadszíntérnek tekinteni a vaterát.
Előzmény: *ridonli* (3492)
*ridonli* Creative Commons License 2010.10.17 0 0 3492
Nemnem, egyáltalán nem elrugaszkodottak az áraim. Mondom, úgy kezdem, hogy körbenézek a hasonló termékek között, és kb. az alsó küszöbre lövöm be a kiindulási áraimat, így legtöbbször már az első etapban el is mennek a cuccaim (3 hetes licit lejártával).

Ennek ellenére megtalálnak az aukció indítás után az alkudozók, akiknek amúgy sosem engedek, és lám, legtöbbször igazam is van, mert minimum a kikiáltási áron, de általában némileg feljebb licitálva tudom eladni a dolgokat.

Szóval, nincs arra szükségem, hogy az alkudozók "képbe hozzanak" a reális árakkal, mert megteszem ezt magam is, az alkudozók pedig eléggé bosszantanak, főleg, amikor a postaköltséget próbálják megspórolni, mert az nekem is fix pénzemben van.

Szerintem egyszerűen nem normális dolog egy licit oldalon (aminek a lényege, hogy itt az árak egyre feljebb mennek) alkudozással próbálkozni. És unom ezredszer is leírni, hogy nem, nincs alku, nekem nem sürgős az eladás, pláne nem vállalom át a postaköltséget.

A Vatera annyi mindet szabályoz, akár ezt is deklarálhatná, hogy alkudozni nem szabad, az eladó által meghatározott feltételeket (pl. hogy a postaköltség a vevőé) muszáj elfogadni.

Előzmény: boxer-gs (3489)
caterina3 Creative Commons License 2010.10.17 0 0 3491
Egyáltalán nem értek egyet Veled. Egyrészt nem csupán bizalmi kérdés, hanem anyagi is, mivel a postaköltség sokszor aránytalanul magas a vételárhoz képest, és azzal együtt már nem éri meg megvásárolni a terméket. És mondjuk két budapesti fél esetén nehéz is lehet a vevő számára annak megértése, miért kell mondjuk egy ezressel növelni a költségeit (szerintem kiszúrásként élheti meg). Én eladói és vevői oldalról is ismerem a Vaterát. Vevőként, ha lehet, mindig személyes átvételt kérek, részben a költségek csökkentésére (hiszen a postaköltség gyakorlatilag ablakon kidobott pénz), részben mert az tiszta ügy, hiszen megkapom a terméket, melyet szemrevételezhetek, és utána fizetek. Az, hogy valaki egy műszaki cikket, pláne (feltehetően nem ezerforintos) számítógépet ki akar próbálni átvétel előtt, teljesen nyilvánvaló és érthető. Ez nem azonos azzal, hogy a számítógép-használatra tanítgatnád. Szemrevételezéssel nem lehet megállapítani például, hogy egy merevlemez milyen állapotban van, le kell futtatni hozzá egy tesztprogramot.

A bizalomról: engem nem kevés pozitívos eladó vert át műszaki cikkel nagyon galád módon. Nem volt hajlandó lehetővé tenni, hogy átvételkor kipróbálhassam (csak utcán volt hajlandó átadni), és mikor utólag reklamáltam, azt állította, hogy nála jó volt, és nem volt hajlandó helyt adni a reklamációmnak. Szóval buktam rajta egy jókora összeget. Tanulság: azóta SOHA nem veszek át műszaki cikket kipróbálás nélkül... (Ettől csak akkor lehet eltekinteni, ha adnak mondjuk az átvétel után pár nap kipróbálási időt.) És természetesen ha én adok el ilyesmit, én is lehetővé teszem, hogy kipróbálják, mert így korrekt...
Előzmény: Katka1980 (3483)
boxer-gs Creative Commons License 2010.10.17 0 0 3490

Miért ne lenne normális?

Az ő érdeke ezt kívánja. Olcsóbban szeretne hozzájutni és lehetőleg nem szeretne másokkal bírkózni a termékért. Ilyen esetekben persze általában tényleg az átlagos piaci érték alatti ajánlatot tesznek próbaképp. Az meg, hogy bejön-e neki, csak rajtad, eladón múlik.

 

A második példád esetében pedig egyértelműen vétene a vevő a piactér szabályai ellen, ami persze neked eladónak kellemetlen és idegesítő, de épp ezért bármi változtatást kérnek a vevők az eredeti felálláshoz képest, mindent tisztázni kell előre az üzenőfelületen. Persze még ezután is jöhetnek szemét disznók, de minden ilyet sajna nem tudsz kivédeni.

 

Tehát az előző pár hozzászólásomhoz hasonlóan a lényeg az, hogy az eladók sajnos vegyék tudomásul, hogy az érdeklődők olykor kérdeznek, néha fölöslegesen kérdeznek és gyakran hülyeségeket is. Ez a "hús-vér" piacokon sincs másként, sőt a klasszikus boltokban is gyakran idegelik a vevők az eladókat. Az eladók dolga pedig többek között az, hogy a vevőknek minden olyan felvilágosítást megadjanak, amire az kiváncsi és közlése nem törvénytelen, vagy etikátlan. Senki nem mondta, hogy könnyű a piaci kofák és egyéb értékesítők, eladók élete, munkája.

 

Tehát több türelem, tolerancia és persze olykor  kultúrált rendreigazítás!

Előzmény: Garbai Sándor (3487)
boxer-gs Creative Commons License 2010.10.17 0 0 3489

"a Vatera nem egy alkudozós piac, hanem egy licithely, ahol az árak elvileg nem lefelé, hanem felfelé mennek"

 

"az alsó küszöbhöz közelítő kiindulási árból licitre teszem fel az árukat."

 

Ha 1 Ft-ról indítanál, akkor gyakorlatilag is csak felfelé mehetnek az árak. Próbáld ki! :-)

Ekkor lesz majd igazi licithely. Mert a te gyakorlatod lényegében az, mintha a piacon, vagy akár boltban árulnál. Van egy általad elképzelt ára a cuccnak és jónapot. Viszont mások esetleg úgy gondolhatják, hogy egy kicsit elrugaszkodtál a realitás talajától a megállapított eladási árral.

Szerintem örülnöd kéne az ajánlatoknak, mert legalább képet kapnál az eladandó cucc mások által elképzelt piaci értékéről. Elfogadnod meg nem kell.

Előzmény: *ridonli* (3485)
boxer-gs Creative Commons License 2010.10.17 0 0 3488

Egész egyszerűen azért kérdezik meg tőled, mert nekik úgy felelne meg jobban az átvétel és a kérdéssel esetleg mindketten egy esélyhez juthattok az üzletkötésre.

Alapvetően persze igazad van abban, hogy ha leírtad, akkor tartsa mindenki ahhoz mgaát, de a mégis beérkező ilyen kérdések miatt idegeskedni, mérgelődni nem szabad. Ha nem kívánsz változtatni, egyszerűen megválaszolod, hogy a leírásban szereplő módon lehet csak átvenni és kész. Egyszerűen tudomásul kell venni minden eladónak, hogy a vevők elsősorban a saját érdeküket fogják nézni és ebben igazuk is van, amíg szabálytalanságot nem követnek el. Márpedig kérdezni szabad. Még hülyeségeket is. Szóval türelem!

Előzmény: Katka1980 (3483)
Garbai Sándor Creative Commons License 2010.10.17 0 0 3487
Az ilyenekkel tele a buxám. Kikiáltási ár 6000, erre jön a muksó, hogy vigyem le 4000-re, akkor fog licitálni, de rögtön a licit után zárjam le az aukciót.

Nooooormális???

A másik meg menet közben találta ki, licitálás után, hogy neki azonnal kell, zárjam le, különben nem veszi át. Amikor még kb. kettő hét és hat nap volt hátra.
Előzmény: *ridonli* (3485)
Graubünden Creative Commons License 2010.10.17 0 0 3486
A vaterát más néven online piactérnek emlegetik, egy piacnak pedig majdhogynem elengedhetetlen velejárója az alkudozás.
Sőt, nem egy példát láttam elektronikai üzletben az alkudozásra, s az eladó nem volt felháborodva, hanem belement a dologba!
Ilyen világot élünk, ehhez hozzá kell szoknod. Vagy ha nem megy, akkor a kívánt árnál kicsivel többet írsz ki indulóárnak és odaírod, hogy az ár rugalmas (ez esetben még jófejnek is tartanak), vagy mindent kiteszel fix árra, és akkor hivatkozhatsz arra, hogy az ár FIX!
*ridonli* Creative Commons License 2010.10.17 0 0 3485
Nekem meg az alkudozókkal van tele a hócsukám.

Kb. 6 éve vaterázom, kizárólag a család háztartásában fölöslegessé váló holmikat szoktam eladogatni, használati tárgyakat, gyerekruhákat, ilyesmit. A lényeg, hogy sosem sürgős az eladás, mert ami elvolt nálunk esetleg évek óta, az elvan még pár hétig-hónapig. Ezért nagyon kevés kivétellel nem is villámárazok, hanem - felmérve a kínálatot - az alsó küszöbhöz közelítő kiindulási árból licitre teszem fel az árukat.

Na de időről időre jönnek az alkudozni óhajtók, akik közlik, hogy megvennék egy még kevesebb összegért, vagy tekintsek el a postaköltségtől, ilyesmi. Nekem ettől van herótom, nem mintha súlyos pénzektől esnénk így el, csak az elv. Hogy a Vatera nem egy alkudozós piac, hanem egy licithely, ahol az árak elvileg nem lefelé, hanem felfelé mennek (max. maradnak a kikiáltási árnál).

Már gondolkodtam valami frappáns alkuelhárító szövegen a termékleírásnál, de nem sikerült elég kedvesre, ezért eltekintettem tőle. De akkor is halálosan bosszantanak az alkudozók.

gepesz Creative Commons License 2010.10.17 0 0 3484
Nem minden pontban értek veled egyet.
Tudni illik van, csak akkor veszem meg a terméket, ha közel van hozzám, mert már posta költséggel együtt nem éri meg.
Másik eset, amikor nagyobb az érték, de nem vagyok meggyőzve a termék minőségéről. Akkor inkább vállalva a rossz értékelést, még ott visszaléphetek.
Ha utaltam, már bonyolultabb.
Megjegyzem, még nem volt ilyenem.
Van fordítottja is. Ép ma kérdeztem, hogy postán vagy futárral küldi-e? A válasz - nem.
Az ő indokát is megértettem, mert egy pár száz forintos haszonért, csomagolni, postára autózni, sorba állni, parkolást fizetni, nem éri meg.
Nekem ez esetben pedig nem éri megérte elmenni, mert többe kerül a benzin, mint az árú. Még a postaköltséget még elbirta volna az árú.
Szóval. Néha így, néha úgy.
Előzmény: Katka1980 (3483)
Katka1980 Creative Commons License 2010.10.17 0 0 3483
Az eladók szemszögéből szeretnék egy kérdést feltenni nektek.
Ha egy eladónak több-száz pozitív értékelése van, negatívok nélkül és minden termék mellé kiírja, hogy személyes átvétel nem lehetséges, akkor miért kérdezik meg minden alkalommal hogy személyesen átvehetik-e ?
Ez egyértelműen bizalmi kérdés szerintem.
Ha nem bízom egy sokszorosan pozitív vaterásban, akkor kimegyek a helyi piacra és ott vásárolok.
Nekem nagyon rossz tapasztalataim vannak azokkal a vevőkkel akik személyesen akarják próbálgatni az adott terméket. Egyrészt időpontot kell egyeztetni és várni őket a saját lakásunkban, majd amikor megjönnek elkezdik próbálgatni a terméket (volt olyan hogy egy PC eladásakor komplett teszt-csomagot hozott magával, az "néhány" óra már ide vas oda :)))), vagy abszolút nem értenek a vásárolandó termékhez és természetesnek veszik hogy a termék mellé bemutató, betanítás és teljes körű support jár.
Ha én venni akarnék egy verseny-zongorát eszembe sem jutna azt kérni az eladótól, hogy akkor tanítson már meg versenyszerűen zongorázni.

Lehet, hogy vitázni fogtok velem, de ha én leírom a terméklapra a termék összes jellemzőjét és még leütés előtt korrekten megválaszolom az egyéb felmerült kérdéseket, akkor csak olyan üsse le, aki belemegy, hogy postai úton kapja meg.
vatero Creative Commons License 2010.10.17 0 0 3482
Profi egy cég, az biztos.
Előzmény: digicat (3480)
caterina3 Creative Commons License 2010.10.17 0 0 3481
Nekem közben megoldódott.
digicat Creative Commons License 2010.10.17 0 0 3480
Semmi köze a forgalomhoz, egyszerűen lejárt és az illetékes elfelejtette megújítani.
Előzmény: vatero (3479)
vatero Creative Commons License 2010.10.16 0 0 3479
Jó pár hete ezt csinálja nekem is. Biztos beszart attól a fölrobbantnagy forgalomtól.
Előzmény: caterina3 (3476)
gepesz Creative Commons License 2010.10.15 0 0 3478
:-) Ha én most tudnám, hogy miről beszélsz? :-)
Előzmény: caterina3 (3476)
caterina3 Creative Commons License 2010.10.14 0 0 3477
De, elvileg küld, én tegnap is kaptam, azonban én is észrevettem, hogy az utóbbi időben ez akadozott, tehát nem minden adásvételről jött meg. Valami gond lehet náluk szerintem.
Előzmény: gepesz (3475)
caterina3 Creative Commons License 2010.10.14 0 0 3476
Sziasztok!

Néhány napja, ha megpróbálok belépni a személyes menümbe, a böngészőm az alábbi hibaüzenetet küldi többször is:
"Az img.vatera.hu:443 érvénytelen biztonsági tanúsítvanyt használ. A tanúsítvány nem megbízható, mert a kibocsátó tanúsítványa lejárt. A tanúsítvány érvényes: 2010. 09. 24-ig."
Ha ennek ellenére kérem az oldalt, szétesve, alap-HTML-nézetben (ha jól írom) jelenik meg.

Ti is tapasztaltatok hasonlót?
gepesz Creative Commons License 2010.10.11 0 0 3475
A Vatera újabban nem küld olyan levelet, hogy gratu ön nyerte a ... ?
És másik kontakt levelet az eladó adataival?
Volt két vásárlásom is és nem kaptam. Később az értékelendő lehetőségnél megtaláltam az emil címet és a telefonszámot.
A levelező (Gmail) közben azokat a leveleket küldi, miszerint üzenete érkezett a ....kérdésre.
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.07 0 0 3474
Kb. 2 éve rendeltünk az USA-ból, az eBay kiadta a mail-címet,
számlaszámot kértünk , utaltunk, megjött az áru...
Az utalással és küldéssel együtt volt össz egy hét, nem olyan lassú az.
Egyébként Én is ezeket mondom...
Előzmény: digicat (3473)
digicat Creative Commons License 2010.10.06 0 0 3473
Egy amerikai eladó nem fog átutalást fogadni. PayPal vagy csekk. Csekk (rendes, nem olyan amit az ELMÜ küld) Magyarországról drága és végtelenül lassú, hiszen postai levélként kell elküldd.
Németeknek igen, de az angoloknak sem könnyű utalni. Kínába még annyira sem.

Nemzetközi átutalás Magyarországról nem ingyenes, EU-n belül is több ezret kér néhány bank, EU-n kívül pedig nagyon horror összegek lehetnek. A sebesség EU-n belül most már kezd elfogadható lenni (3 nap körül), tengerentúl azonban inkább 1-2 hét.

Arról nem is beszélve, hogy átutalásnál semmi védelmed nincs, PayPal esetében pedig elég jó védelem van.
Előzmény: Törölt nick (3466)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.06 0 0 3472
"idén robbant fel a vatera forgalma"
Még az a bennfentes, marketinges duma...
100-as nagyságrendű termékből néhány bejelölve figyelésre,
aztán esetleg 1-2 darab eladódik...
Persze a feltöltési díj az összes után jár...
A vatera bevétele a lehúzós díjakból megnőtt,
az eladások száma meg a béka seggéből kieső dolog alatt...

Jó nagy robbanás...
Előzmény: Vadista Szandál (3471)
Vadista Szandál Creative Commons License 2010.10.06 0 0 3471
nem a fenét, rákattnak a vaterára és vásárolgatna. de utánvétel, meg rózsaszín csekkel fizetve.

érzésem szerint idén robbant fel a vatera forgalma, rengeteg új felhasználó van, konkurencia meg sehol.
Előzmény: fvcc (3470)
fvcc Creative Commons License 2010.10.06 0 0 3470
Gondolom, ök nem vásárolnak neten. Pláne nem külföldröl :-)

Mivel én külföldi vagyok hozzátok viszonyítva: utaltam Szegedre 55e Ft-ot. A címzett 5500FT-tal kevesebbet kapott, mert az OTP ennyit nyalt le közvetítői díjként.

Más: töletek rendelt vki tölem árut, paypallal fizetett és még aznap tudtam küldeni a megrendelést, mert a pénz már a számlámon volt. Másnap nála volt az áru. Ha nem lett volna paypal, nincs üzlet.

Más: Kínából rendeltem és fizettem paypallal. Az eladó 1 hónapos késéssel postázott, így közben reklamáltam. A Paypal visszafizettette vele a vételárat (nem nagy pénz: 32 dollár), nomeg a csomag is megjött (késve). Persze, utána ismét elküldtem neki, mert ebböl a pénzböl náluk 4 ember él egy hónapig.
Előzmény: Vadista Szandál (3469)
Vadista Szandál Creative Commons License 2010.10.06 0 0 3469
ja, megnézem az arcát a rózsaszín csekkre szocializálódott átlagfelhasználónak mikor megpróbálja megérteni mi az a paypal. már egy banki átutalás is elrettent sok embert.
Előzmény: fvcc (3467)
Vadista Szandál Creative Commons License 2010.10.06 0 0 3468
belföldre az utalás is ingyenes egy normális számlacsomagnál. küldöldre látom előnyét, az horror díjszabású.
Előzmény: fvcc (3467)
fvcc Creative Commons License 2010.10.06 0 0 3467
"A PayPal-hez kötött fizetés a biztonságot szolgálja, nem sokkal nagyobb teher,
mint az utalás, vagy a pénz befizetése a postán."

Inkább úgy mondanám, hogy egyszerűbb.... és nem kerül egy fillérbe sem a pénzküldés. Pláne külföldre. Kell hozzá egy VISA vagy Mastercard és egy sima regisztráció.
Előzmény: Törölt nick (3466)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.06 0 0 3466
A PayPal-hez kötött fizetés a biztonságot szolgálja, nem sokkal nagyobb teher,
mint az utalás, vagy a pénz befizetése a postán. (o:
Jó régen(talán 2 éve) vásároltam az eBay-en, akkor nem követelte meg a PayPal-on
keresztüli fizetést, kiadta a mail címet.
A magyar oldal még csak teszt, nem is lehet regelni rendesen, később (gondolom)
minden funkció menni fog, az eladás is.

Cserébe a soook gondért van pluszba pár vevő...
Előzmény: Solymosi.Eszter (3464)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!