Keresés

Részletes keresés

Pitykéné Creative Commons License 2008.03.13 0 0 2856
Teljesen egyetértünk:-)
Én a plafonra tudtam volna mászni, amikor állandóan csontkovácshoz akart mindenki küldeni. Főleg miután láttam a felvétleket a gerincemről, attól rettegtem, hogy mi van ha nem jó mozdulatot tesz és egy életre lebénulok.
De ez a Kiem másnak tűnik. Én is mégis tartok tőle.
De annyira örülök, hogy ilyen jó híreket hallok róla, ez azért ad némi hitet.

Pozitív gondolkodás....:-)
Én nem rég kiakadtam egy fórumon e témában. Te jézus, árulja már el nekem valaki, hogy lehet ilyen fájdalmak mellett pozitívan gondolkodni. De megpróbáltam, hogy senkinek ne lehessen rám egy szava sem. Azt gondoltam mások is felállnak a tolószékből, azért mert elhitetik magukkal, hogy nem betegek.
mivel a fájdalomhoz már hozzászokott a tetsem hónapokig ezt el is tudtam magammal hitetni. Úgy akartam élni, mint más egészséges ember. Aztán ezzel a futóbajnoksággal, amit rendeztem végképp elszállt minden remény.
Ma még a rosszabbnál is rosszabb. Eljutottam odáig, hogy mégis elmegyek orvoshoz. Kérdés, hogy mikor merítek erőt.
Előzmény: ring9 (2854)
edi67 Creative Commons License 2008.03.13 0 0 2855
Igyekeztem, mert vallom, hogy itt csak jó emberek forognak, akiknek kell a segítség és a megértés
sziasztok
Előzmény: Pitykéné (2851)
ring9 Creative Commons License 2008.03.13 0 0 2854

Kedves edi67!

 

Csatlakozom Pitykénéhez, és nagyon köszönöm a válaszokat! dr. Kiem-től éppen a tekergetés, forgatás miatt tartok. A gerincem alapvető baja, hogy a csigolyáim, ízületeim "túlmozgásosak", és hajlamosak szétszaladni, ha minden igaz, egy ilyen nagyobb kiakadás nyomta ki most a porckorongomat is. Emiatt a doktor megtiltott mindenfajta csavaró, oldalirányú mozdulatot (amit persze lehetetlen teljesen betartani). Próbálom szuggerálni, hogy dr. Kiem is orvos és nem kuruzsló, így biztos tudja mit csinál, de annyi tehetségtelen orvossal találkoztam már, hogy erős bennem a félelem is, hogy egy rossz mozdulat miatt tolószékben találhatom magam. Mindenesetre, ha belengetik a szikét az orvosok, nem fogom ezt az esélyt sem kihagyni. Ha még valami eszedbe jut, azt szívesen olvasnám akár itt, akár a justadream@citromail.hu címemen.

 

Próbálkoznék én a lentebb javasolt hangterápiával is, de a sírás közben kiadott hangok úgy tűnik nem a megfelelő frekvenciát ütik meg, énekelgetni mostanság nincs kedvem, a további próbálgatásokat meg azt hiszem a szomszédok nem vennék jó néven. (Bocs, csak viccelni próbáltam). Persze jó dolog, és örülök annak, ha ez valakinek tudott segíteni, csak túl földhözragadt vagyok, nem tudok hinni benne, hogy mechanikai elváltozásokat hangokkal, vagy gondolatokkal lehet gyógyítani. (Ha a pozitív gondolkodást emlegetik, sikítani tudnék. Irigylem azt, aki ilyen fájdalmak mellett képes folyton mosolyogni.) 

 

A fekvést azt hiszem tényleg ki kell tapasztalni, és ahogy Sziporka66 írja vsz. tényleg a mindenkinél egyedi ágyéki görbület ívétől függhet. (Nekem pl lesimult, vagy kicsit jobban megemelt pózban is fáj, valahol a kettő közé kell belőnöm).

 

Azt hiszem, mára már túl sokat is írtam, munkaelvonási, és reklámmérgezési tüneteim miatt, úgyhogy minden jót kívánva elbúcsúzom.

Előzmény: edi67 (2850)
sziporka66 Creative Commons License 2008.03.13 0 0 2853
Sok műtét előtti gerinces a dereka alá tett egy kis törölközőt hogy ne a levegőbe lógjon a dereka, mert akkor jobban húzódott, feszült. Volt, akinek nagyon jó volt, volt, akinek nem. Nekem jó volt (ha abba a testhelyzetben voltam). Tényleg csak egy kicsit valami (póló is jó). Ha nem javul mindenki, menjetek orvoshoz, ne járjatok úgy mind én. Addig húztam, halasztottam, amíg a bokám lebénult.

Előzmény: Pitykéné (2852)
Pitykéné Creative Commons License 2008.03.13 0 0 2852
Nekem állítólag azért fekve fáj, mert van egy görbület (kinyomom a hasam, mintha nem lenne elég nagy:-()És ha lefekszem az kiegyenesedik, ami fájdalommal jár.
Előzmény: sziporka66 (2849)
Pitykéné Creative Commons License 2008.03.13 0 0 2851
Ez kimerítő volt köszönjük!
Szerintem sokat segítettél, hogy ezt leírtad.
Előzmény: edi67 (2850)
edi67 Creative Commons License 2008.03.13 0 0 2850
Kedves Aned!
Tehát az állapotom: Kb 10 éve voltak fájdalmaim, amint írtam is voltam idegsebészeten,ahol azt írták, hogy nincs bajom(szimulálok?), nincs gyöki tünet, nincs sérv..., a házi orvosom injekciózott 3 havonta, a derekam majd le szakadt, minden nap fájt a derekam, de rendesen, hetente maszíroztattam, nem segített, diclac , apranax napi2, voltaren, mideton injekció, kosmodix- ettől egyébként néha jobb volt, mágneses kezelés, semmi.
Szóval megtanultam a fájdalommal együtt élni, mert semmi nem segített.(Kb 10 szakorvosi véleményem van arról, hogy nem kell semmi, mert nincs gondom, a legfrissebb 2007. októberi.)Aztán eljött a január, amikor egyre rosszabb lett, napiinjekció, bele a fájdalmas testrészbe, az sem segített, táppénz.. De hiába voltam itthon, nem tudtam pihenni, mert se feküdni, se ülni_ez volt a legborzasztóbb-, se állni nem tudtam. február elején már felállni se tudtam, húzta a görcs, lezsibbadt a jobb lábfejem, a nagylábam újja egyáltalán nem mozgott és mindenem , de tényleg mindenem elviselhetetlenül fájt.Mentő-kórház-két infúzió-haza:)éljen a magyar egészségügy - de!!végre 7 év után elküldtek MR-re.Ennek az eredménye pontosan leírva az előző hozzászólásomban, katasztrófális méretű kiszakadt lumbális sérv. Idegsebész azonnal műt, reumatológus szintén, én beijjedek, elkezdek kereskedni, jön dr Kiem(millió cikke elolvasva-németül, angolul), hál istennek értem a két nyelvet, már az orvosi részt nem , csak az általános. Rájöttem, hogy kés nélkül is van megoldás, ráadásul már megvolt minden a műtéthez, gondoltam veszteni valóm nincs.Teljes harci díszben irány Kiem professzor, kórházi bőrönd összepakolva, telefon ráállítva az idegsebész nevére, párom eligazítva, hova kell vinni, végrendelet... És aztán jött a Tenkes Kapitánya helyett dr Kiem, aki mosolyogva fogad, rádnéz, kérdez és meghallgat, elmagyaráz és anélkül, hohy tudná mi van az Mr-en!!!! kapásból megmondja, hogy neked mi a bajod! Behalta. Tekerget, forgat, húz, tornáztat és nem fáj!!!! Nekem még két három alkalmat mondott, de azt is hozzátette, hogy félévente el kell mennem hozzá, mert kb 10 éves deformitást és problémát nem lehet helyrehozni, illetve ezek a dolgok nem múltak el nyomtalanul.
Pesten a Dávid Ferenc uta 13-ban rendel a fsz-en, ez a 11. kerületben van.Telefonszáma:06-303988066, vagy 1/3854277. A kezelés 10 ezer forint, aminél az én havi gyógyszeradagom is több. Tudom, hogy nem kevés, de az összes magán sebész, reumatológus is ugyan ennyit kér, pedig semmit nem csinál!!!!!!
Bocs, hogy ilyen hosszú voltam , de igyekeztem konkrét lenni!
Előzmény: aned (2843)
sziporka66 Creative Commons License 2008.03.13 0 0 2849
Attól függ hol, és hogyan helyezkedik el a sérv és melyik idegszálat nyom, nekem ezt mondta anno az orvosom. Nekem hason volt a legjobb és egésznap a lábamat rázogattam közben.

A ct-t 1-évben csak 1x adható, viszont az mri azt szükség szerint, mert nincs az egészségre káros következménye. A 2-dik és 3-dik műtétem között 1-év sem telt el, én ct akartam, mert azt helyben el tudták volna, azonnal készíteni. Előző az indokkal mri-re mentem, 1-hónapra rá. Az idegeskedés jobban előhozza a fájdalmat, tapasztaltam. Ennél a betegségnél van mit idegeskedni, hisz a fájdalom egy perce sem hagy nyugton. Jobbulást mindenkinek

Előzmény: Pitykéné (2845)
kondorino Creative Commons License 2008.03.13 0 0 2848
Az előbb hozzászóltam hasonló témához (Bechterew-kór, vagy mi az). El lehet olvasni. Biztos abban is van valami, amit ott írtam, mert azt saját tapasztalatom alapján tudom. Persze én is tornáztam, ettem, ittam, de csak nem múltak el a fájások. Ha valami nagyon fáj, akkor mindegy, hogy hogy fekszik az ember, kisebb mozgásra azonnal előjön az a hülye fájdalom.

Nálam az segített a legtöbbet, amit ott leírtam az előbb (Bechterew-kór). Hogy miért, utána lehet nézni. Miért segít a lelki nyugalom, sztresszmentes élet, gondolkodás (ez a legfontosabb). Miért segít a légzés és a saját hang (ez másodsorban). Miért segít a jó víz (lúgos), ez harmadsorban. Miért segít az evés csak negyedsorban (a gyógyszer is csak evés). Minden elismerésem az orvostudományé (és a tudományé általában, tudósok közt bolyongok már 35 éve), de jobban örülök, ha nem kell orvoshoz fordulnom. Először megpróbálom a magam istene lenni, megpróbálom mit tehetek. 29 éve tudom, hogy sokat lehet tenni az egészségért - hogy megmaradjon, az a legfontosabb (már akinek).
Pitykéné Creative Commons License 2008.03.13 0 0 2847
Köszönöm mindenkinek a bíztatást!

Dr Kiem engem is érdekelne. Apukám akar elmenni hozzá, ha neki jó lesz akkor én is kipróbálom.
Pitykéné Creative Commons License 2008.03.13 0 0 2846
Úgy látszik fordítva működünk. Nekem akkor rosszabb, ha fekszem. A legrosszab testhelyzetem a fekvés, utáéna az ülés, de állni is nehéz, viszont , ha sétálok nem fáj csak zsibbad, meg elfáradok hamar. Már gondoltam hogy szereltetek magamba valami önjárót:-) aludni is úgy kéne:-)
Előzmény: aned (2842)
Pitykéné Creative Commons License 2008.03.13 0 0 2845
Kezdem elhinni, hogy idegi alapon vannak a fájdalmaim. Tegnap etére jóformán járni sem tudtam. Éjszak úgy begörcsölt a lábam, hogy azt sem tudtam fiú vagyok-e vagy lány. Még most sem tudom kinyújtani a lábam. Sőt már megint nem tudok ülni sem. Azt hiszem az lesz a legjobb ha elmegyek a dokihoz és csináltatok új mr felvétleket. Tuti, hogy romlott az utolsó óta a helyzet.
Tudja valaki, hogy milyen időközönként lehet kérni mrt. Nekem pont egy éve volt.
ica66 Creative Commons License 2008.03.13 0 0 2844
A fórumba bárki írhat telefonszámot, doki. nevet, dvd nevet, képet rakhat fel .

 

Egymást sértegetni és személyeskedni nem szabad.

 

a moderátor ilyenkor  törli az írást .

(pl.: politikai, vallási topikok). Bárki kérheti a moderátortól, ha bárki írása neki sértő rá nézve, nézze meg és törölje a hozzá szólást. Utána néznek, ha kéred, ha jogos, csak akkor törlik a hozzászólást.  Előbb azért felszólítják levélbe, hogy viselkedjen, és ne személyeskedjen a  topikba, mert nem egymás csesegetése a cél.

Ebben a topikba  erről szó sincs.

aned Creative Commons License 2008.03.12 0 0 2843
Pontosítanád kérlek, milyen állapotban voltál amikor elmentél dr Kiemhez?
Pl. tudtál menni, fájdalom, zsibbadás, ezek mértéke stb. Örülök hogy jobban vagy és hogy rengeteget javult az állapotod, de érdekes lenne, milyen stádiumból jutottál el idáig ill. hogy mennyit javultál az a kiindulási állapottól függ. Ha gondolod küldheted privátaban is ( email ) bár más is szívesen olvasná ezt... köszönjük
Előzmény: edi67 (2835)
aned Creative Commons License 2008.03.12 0 0 2842
Pitykéné, edi67, sziporka 66, köszönöm az információkat.
Lumbális 4/5 sérv, CT-n voltam, most megyek jobb reumatológushoz és idegsebészhez konzultációra. Ha fekszem már rendben vagyok, ha felállok vagy ülök erős fájdalom, bal láb végig, izommerevség, S tartás. Éles fájdalom, néha zsibbadás, többnyire nagylábujj ill. talp, ritkábban egész bal láb hátsó fele.
Sokmindent beszedtem már, 3 hete fekszem, rettenetesen lassan javul. 2 éve 3 steroid injekciótól elmúlt minden, most az sem használt...
Műtétet kerülném, más módon próbálkoznék.... Dr Kiem? vagy Dr Kálbori Zsolt? Utóbbinál valaki volt már?
ORFI -s kezelések, gyógytorna milyen stádiumban jöhet szóba?
Azt nem értem, ha felállok miért esem vissza, ill ha fekszem miért OK?

Köszönöm
Előzmény: sziporka66 (2832)
aned Creative Commons License 2008.03.12 0 0 2841
Köszönöm az infokat! Ez a Dr Kiem mit csinál? Kiropraktor, akupunktúra vagy vmi egészen más? Mik a tarifái és helyileg merre van? Mivel közérdekű és erről szól a fórum, mindenki szívesen venné a hasznos információkat. Köszönjük
Előzmény: edi67 (2840)
edi67 Creative Commons License 2008.03.12 0 0 2840
Kedves Ring9!
Én is nagyon -nagyon féltem, de ma már marha bátor vagyok és szerintem én vagyok Kiem legjobb reklámarca:)Én is kipróbáltam előtte 100 dokit, de semmi nem használt Ő viszonttt.. pedig nem voltam piskóta állapotban
Telefonon 06/1 3854-277állandóan próbálkoztam és két nap után felvették és egy hétre kaptam időpontot is. Szerintem csoda, amit ez a pasi művel, rendes, emberséges, bátorít, nem szekál....a kezelés kb 15-20 perc és engem visszarendelt három hét múlvanra, és előírt két tök egyszerű gyakorlatot, ami működik!!!ha kell még infó, adjál meg lécci egy e-mail címet, hogy a részletekkel ne sértsem meg a fórum szabályzatát!!!
Előzmény: ring9 (2839)
ring9 Creative Commons License 2008.03.12 0 0 2839

Sziporka66! Kösz a drukkolást de sajnos nem lettem jobban, sőt. Tegnap emeltem a tornaadagomon, és ma már haldoklom. Szerintem én is láttam  egy üzletben azt a DVD-t, amiről írtál, akkor tettem vissza a polcra, amikor a hátoldalán olvastam, hogy ha van valamilyen gerincproblémám (hurrá), kérjem ki az orvosom tanácsát. Azért megnézném a doktor arcát, ha besétálnék, és megkérném, hogy nézze meg, ezekből mit csinálhatok!! Habár nekem az amúgy profi gyógytornásznak is sikerült olyan gyakorlatokat összerakni, amikben volt olyan mozdulat, amit az orvos szigorúan megtiltott. Van időpontom egy mckenzie-s gyógytornászhoz is, kíváncsi leszek ő mit tud majd mondani.

 

edi67! Mit csinált Veled dr. Kiem? Sokan dícsérik, de én félek tőle, viszont ha már nem lesz más lehetőség, őt is felkeresném. Hogyan tudtál bejelentkezni, és kb. mennyi idő alatt lehet hozzá bejutni?

 

Mindenkinek jobbuást, Pitykénének pedig kellő elszántságot kívánok a hivatalokkal való küzdelemhez (is)!

sziporka66 Creative Commons License 2008.03.12 0 0 2838

Szia Pitykéné!

 

Én az 1-sö műtétem előtt 3-teljes napot dolgozta, utána 1-évig táppénzen voltam. Ott mondta a munkáltató jogásza (nagyon rendes volt), hogy fogadjam el az 50%-mert így járok jobban, megy ők is, megszabadulhatnak tőlem. Utána a korházba tudtam, elhelyezkedi protekcióval (1-év után). Itt a 2-dik műtétnél visszaengedtek dolgozni, de én nem bírtam és beadtam a rosszabbodást. Megkérdeztem a munkaügyi jogászt, hogy mikor járok jobban. Persze a nyugdíjintézetnél egészen mást mondtak. Még szerencse, hogy volt a kórháznak jogásza. Én is beleszaladtam volna abba, amibe te. A munkáltató vissza vett volna 4-órában, de az alkalmasságit nem írta alá a dr-nő.

Az orvosi igazolás az a szakvélemény. Neked papírod van róla, hogy más munkakört (könnyebbet) nem tudott felajálani a munkáltatod.

 A jogásszal mondtuk, éppen ki van ez találva.

Én 3-gerinc,1-térd,1-mell műtétek, erd-betegség után is mindig évente felül vízgálat.

Indítsd el a leszázalékolást veszteni valód nincs. Ha nem adják meg, bíráld felül.

Ott egy másik orvosi bízotság van. Ne csöggedj el.

 

Mond a férjednek, ne ingerereljen a tornájával tégedet.

 

 

 

 

DAMITA:A csigolya törés a legrosszabb betegség.Teljes ágy nyugalom.Orvos lássa mindenképp.

Előzmény: Pitykéné (2833)
edi67 Creative Commons License 2008.03.12 0 0 2837
Régi motorosoktól szeretném megkérdezni, hogy jóóóóó dvd gerinctornát tudnak - e ajánlani?
köszönöm!
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.12 0 0 2836

sziasztok az lenne a kerdesem, hogy csigolya-toresnel kell e pihenni sokat es hogy pl cipelni (vasarlas) lehet e. mennyire faj vajon? gondolom borzasztoan.

a pot-nagymamamrol van szo, es vasarnap vagodott el a buzi trolin, es szeretnem ellatni valamennyire de nem tudom, mennyire eroskodjek. nem akarja h segitsek (mert nem akarja h teher legyen), de nem tudom mennyire fajdalmas neki ellatnia magat pl kilo kenyer, liter tej, kis krumpli mar kitesz par kilot..

edi67 Creative Commons License 2008.03.12 0 0 2835
Sziasztok!
Én most kerültem be a fórumra, mivel hasonló cipőben jártam-járok!
Kb 1,5 hónappal ezelőtt annyira rosszul lettem, hogy a mentő vitt el, mert felálni sem tudtam. Két infúzió után hazaküldtek(kb12 órás benntartózkodás után ) és kaptam Mr-re beutalót, ami a következőt állapította meg:
• Elvégzett vizsgálatok, beavatkozások
34924-1-Lumbális gerinc MR vizsgálata natív gerinc
• Lelet:
Lumbális gerinc MR vizsgálat:sagittalis T1 T2,axialis T2 súlyozott felvételek készültek

L.IV-V. között a középvonalban nagy kiszakadt discus hernia látható.A kiszakadt fragmentum felfelé egyharmad , lefelé csaknem teljes csigolyányit vándorolt. Ugyanitt a durazsákon nagy benyomat van. L.V- S.I.. között enyhe középvonali protrusio látszik. Más lényeges eltérés a vizsgált régióban nincs.

• Ortopéd traumatológus szakorvos véleménye: (Dr. Ráthonyi Gábor Kristóf)AKI EGY SZUPEER DOKI, DE TÉNYLEG:)
Megfelelő, retroflexióban enyhén beszűk. Lumb. Gerincmozgások, SLR mko>80, Mennel neg, enyhén spaticus lumb paravert, AVneuorl elt.: j.o.3/5 m. ext hall ing et m. ext dig, 4/5 peronei. Sensoros def nincs. Tap érz a felső Valleix pontban. AV nagyiz mozgások rendben

• Röntgen:
MR kiszakadt és jelentős kompressiot és disloc okozó paramed j.o. DH.
• Diagnózis:
HD LIV/V, lumboischigia lu.
• Javaslat:
Gerincsebészeti ko. javasolt
Ezek után az idegsebész azonnali műtétet mondott, meg azt, hogy fogyjak le-köszi.
A derekam kb 10 éve fáj, minden gyógyszert, injekciót kipróbáltam, 1000 szakorvos és mind azt mondta, hogy semmi bajom, gyöki tünet nincs, sérv nincs-persze sztk-s orvosok, nem magán:(
a lényeg: nagy szerencsémre elmentem dr Kiem -hez és most nincs zsibbadás, no fájdalom, csak reggel, amit egy flektor por megold, szóval mindenkinek javaslom, mert a tegnapi idegsebész konzultáción az idegsebész nem javasolta a műtétet!Éljen dr Kiem!!!mindenkinek gyógyulást kívánok!
Előzmény: aned (2828)
Pitykéné Creative Commons License 2008.03.12 0 0 2834
jah és 50%-al csak akkreditált cégnél dolgozhatsz és csak 7 óra 59 percet vagy 3 hónap után le kell mondanod:-(
Sajna ezért nem tudtam tavaly felvenni a rehabosokat.
Előzmény: sziporka66 (2832)
Pitykéné Creative Commons License 2008.03.12 0 0 2833
Voltam az onyf-nél. Sziporka van abban igazság, amit írtál, csak sajnos nem minden így működik. Mivel hr szakember vagyok és most a szakdolgozatomat is e témából írom kiváltképp meglepett a dolog. Mert: Nem volt arról sehol szó, hogy az 50%-at lefokozzák 40-re. De ha igényeltem volna a szocjáradékot decemberben akkor kapnám ugyanúgy tovább, de most gyakorlatilag a tudtomon kívül elvették az 50-t is. ????????????????????????
Én elfogadtam az 50-et, de nekem csak 2008 novemberéig jár, viszont addig JÁR! Na nehogy már egy másfél hónapos szakvélamény nem érjen semmit jan elsejével.
Olyan nem volt, hogy jegyzőkönyv a munkahelyemen, mivel nem tudtam bizonyítani, hogy ott rokkantam le, így megkértek, hogy távozzak vagy megoldják, hogy el akarjak menni. Megállapodtunk egy közös megegyezésbe és kaptam egy orvosi igazolást, hogy nem vagyok alkalmas az ottani munkára, de azt is csak úgy hogy mefenyegettem őket.
Most átnézem a jogszabályokat mégegyszer és kiverem a balhét, mást nem tudok.
sziporka66 Creative Commons License 2008.03.12 0 0 2832
Sziasztok!

 

Aned:

:Először voltál –ezzel orvosnál, CT,MRI,milyen sérv nyaki, háti, lumbalis, hol helyezkednek el .Mik a tüneteid zsibbadás vizelettartási gond,reflekx kiesés, ha van zsibbadás meddig és hol?

A Fájdalom égésszerű, sima. Stb. Csak az orvos írhat ki kezelést, de ez attól függ mik a leleteid, így állítja öszze a konzervatívat. Nálunk így működik. Én konzervatív kezelést félúton abba kellet hagynom, mer rosszabodot az állapotom. MRI és utána a kés.

 

Pitykéné

Meg értelek hasonló csípő. Az 50% el kellet vona fogadnod, mert azt te életed végéig kaptad volna, mert a betegségedből kifolyólag veszíteted el a munkádat.(eről jegyzőkönyvnek kell lenni.). Így most te a bizottság élé úgy mész mind munkanélküli és ez sokkal rosszabb és meg kérdöjelezhető. Az 50% szociális járadék nem nyugdíj. Az 50% mellet te bármennyi időt dolgozhatsz (16-órát is). Nincs korlát.

A nyugdíjintézettől kaptad volna a pénzt, de nem mind nyugdíj, ha nem szociális járadék. Onnan tudom én is 50%-os voltam évekig, mellette dolgoztam, amikor,

a 2-dik műtétem volt, beadtam az állapot rosszabbodást (67%). Mielőtt a bizottság elé mész az operáló orvostól kérjél papirt. Igazán sajnálom, hogy így jártál.

 

Tomas:

Valamelyik nap láttam egy új gerinc torna DVD reklámozni a tv-ben. A boriton egy férfi és egy nő ül egymásnak háttal törökülésben. A férfi nagyon kidolgozott volt. Gyógytornászok állitoták össze a gyakorlatokat, direkt a gerinc problémásoknak. A címét nem tudom csak a borítót, jegyeztem meg. Viszont nagyon reklámozzák.

 

Rita75 és RING9-remélem gyógyultok.

Előzmény: Pitykéné (2831)
Pitykéné Creative Commons License 2008.03.12 0 0 2831
Nektek is elmesélem hogy jártam, hátha valaki okul belőle:-(
Novemberben százalékoltak le (50%) akkor azt tanácsolta az ügyintéző, hogy ne igényeljem meg a szoc járadékot (25 ezer) hanem inkább menjek el munkanélkülire (68 ezer) és majd, ha az lejárt akkor igényeljem. No a héten lejár a munkanélkülim, gondoltam felhívom őket, hogy akkor mit kell vinnem, erre közölték, hogy ezt el ne képzeljem, ha pénzt akarok igényelni, akkor újra kell mennem orvosszakértőire, aztán, ha ők úgy látják, akkor eldöntik, hogy igényelhetek-e pénzt.
Most padlót fogtam:-((((
Pitykéné Creative Commons License 2008.03.12 0 0 2830
Szia Aned!
A kezelésekről a reumatológus dönt, legalábbis nálunk. Ajánlom, hogy keress egy jót és ő írja ki a kezeléseket. Ugyanígy a gyógytornát is, de azt megoldhatod magadnak is.
Ha pesti vagy tudok ajánlani egyet:
http://gyogytornasz.lilimode.hu/
Előzmény: aned (2828)
Pitykéné Creative Commons License 2008.03.12 0 0 2829
húúúúúúúúúúúúhhhh, na nem mondom, hogy megnyugtattál:-)
De legalább most úgy érzem, hogy egyrészt valaki megért, másrészt meg beigazolódott, hogy "csak" a sérvem lehet a hunyó.
Hozzá kell tennem, hogy sokszor éreztem úgy hogy most ezt meg kell mutatnom egy neurológusnak, de rettegek tőle, mert anyukámnak kétszer volt agydaganata:-(
Nekem a fejfájásaim időszakosak, pár napig tart, de akkor kaparom a falat. A szememtől sugárzik hátrafelé. Zsibbadni nem szoktam.
Viszont a memóriám folyamatosan rosszabodik. Akkor te meg tudod érteni milyen érzés az, amikor mindent fel kell írni. Sőt van olyan hogy a férjem írja össze nehogy elfelejtsek valamit + rámtelefonál napközban. De én is szoktam olyat hogy felhívom, hogy tudom hogy kéne csinálnom valamit, csak nem tudom, hogy mit:-) Legjellemzőbb az, hogy elindulok a városba autóval és félre kell állnom végig gondolni, hogy hova is akarok menni. Eddig még egyszer volt komoly problémám belőle, de akkor azt mondtam hogy felakasztom magam. Szigorlaton kihúztam a világ legegyszerűbb tételét, meg is örültem neki és egy rohadt szó nem jutott eszembe. Ezt értsd úgy hogy a szavakat nem találtam meg és kimondani sem tudtam.
Na ez meg a másik, amikor dadogok és nem azt mondom, amit gondolok. Volt olyan hogy egyszerűen nem tudtam kimondani a köszönöm szót. Ott álltam egy emberrel szemben, nekifutottam 4-szer , de soha nem az jött a számra.
Néha úgy érzem elsüllyedek szégyenemben. De orvoshoz menni még nem mertem, mert félek, hogy azt mondják, hogy szimplán csak hülye vagyok.
Ami a mozgást illeti most pihizek, mert rohadt lusta is vagyok. De azért sikerült elkiabálnom, hogy jól vagyok, mert tegnap estére már megint megmakacsolta magát.
A Rezsőre akkor majd egyszer sort kerítünk, bár nem tudom mikor szánom rá magam a mozugásra. Tegnap néztem a férjem miközben capuoerézott a Czanik2-re és olyan irigy voltam, mint még életemben nem. De az első mozdulatnál jöhetett volna a mentő:-)
Köszi a választ!
Előzmény: sziporka66 (2827)
aned Creative Commons License 2008.03.11 0 0 2828
üdv mindenkinek,

4-5 porckorongsérvem van, milyen alternatív és konzervatív terápiát csinálhatnék? nem akarok műtétet, lenni kell más megoldásnak. ötletek javaslatok rendelések kezelések bármi infot segítséget hálásan vennék! Sürgős, nagyon fáj!!
sziporka66 Creative Commons License 2008.03.11 0 0 2827
Szia Pitykéné!

 

FEJFÁJÁS:

Nem tudtam aludni, mindig felébredtem fél 2-felé, folyamatosan fájt a fejem és zsibbadt a karom (könyékig) és a lapockám alatt fájt. Úgy éreztem mintha a szívem fájt volna. Memória zavarom és folyamatos felejtésem volt. Értek ez alatt, hogy keresem a szavakat, de nem jutott mindjárt eszembe, így mindig úgy néztem ki, mind, aki dadog és keresi a megfelelő szavakat. Nem tudtam megjegyezni néha dolgokat, vagy elfelejtettem, így mindent fel kellett írnom. Ekkor kértem az idegorvostól beutalót, nézzék, meg hátha agydaganatom van.

 MRI: Nyaki gerinc balra convex torqualt scoliosis látszik. A nyaki lordosis elsimult.

 A csigolyatestekben diszkrét foltos hyperintenz elváltozás látható,mely degenerativ folyamatot jelez. A csigolyatestek dorsalis peremszélein degeneratív felrakódások látszanak. A C.VI-os discus med,bilateralisan mérsékelt foltokban meghaladja a csigolyatest conturját,az itt látható degenerativ felrakódással együtt beszűkíti a ventrális liquorteret, eléri a myelot és azon enyhe compressiot okoz.

 Magyarul a két sérv és a csont kinövés szűkíti az agyvíz csatornát,balra ferdült a gerinc és nincs meg az ív.

TORNA:

Most szerintem túl sokat mozogtál és nem a megfelelő sportot, űzted. Szerintem pihenj még pár hétig(biztos, ami biztos) és utána kezdj el valami sportot, ami használ is,és nem árt. Fokozatosan és nem úgy, hogy be kell hozni a hátrányt. Én mondtam a REZSŐ dvd-t, (gondolkodj rajta),de te tudod. Én más sportot nem tudok, ami használ, esetleg csak a hátúszás,nekem viszont ez nem jön be,túl idő igényes. Ez csak az én véleményem,de te döntesz, mibe kezdesz bele,hisz a saját testedről van szó. Én 3-gerinc műtét után, nem találtam jobbat,mind a REZSŐT. Jobbulást mindenkinek. Remélem a Ring 9-is  javulgat.

 

  Bocs megint nem tudom mi van a gépemmel???

Előzmény: Pitykéné (2825)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!