Keresés

Részletes keresés

kheiron Creative Commons License 2017.02.08 0 2 3390

Előfordulhat, meg kell látni a következő ultrahangokon a növekedés ütemét.

Előzmény: Kata_84 (3389)
Kata_84 Creative Commons License 2017.02.08 0 0 3389

Üdvözletem!

Az én problémám eléggé összetett. Szóval röviden összefoglalva, 7. lombik sikerült. Két baba megtapadt, a 6. héten mindkét babának volt szívhangja. Akkor 14 és 15 mm volt a petezsák. Időközben lett egy haematomám , illetve a 7. héten az egyik baba feladta, aki elkezdett leválni. ezért folyamatosan barnáztam. A barnázás miatt hetente néznek uh-on.

Két hete 12 mm volt az élő baba szívpulzálással, múlt héten 19 mm (akkor 8+2nek mondtak), tegnap (elvileg 9+2 korban) viszont csak 22 mm.

Vagyis az elmúlt 1 héten az ultrahang mérés szerint csak 3 mm-t nőtt, holott a szakirodalom szerint a napi 1 mm-t ilyenkor meg kellene nőnie.

A 22 mm csak 8+5-nek felel meg. Szívpulzálás elvileg volt. Arra lennék kíváncsi, hogy előfordulhat-e, hogy egy hét alatt ilyen keveset nőtt mégis egészséges a terhesség?!

kheiron Creative Commons License 2017.02.02 0 0 3388

Remélhetőleg semmi gond nem lesz.

 

A 15 mm-nél kisebb tágulat e tekintetben jó jel, a TORCH negativitása szintén.

Előzmény: Mexi8 (3387)
Mexi8 Creative Commons License 2017.02.02 0 0 3387

Köszönöm a gyors választ! A TORCH panel jó lett nincs fertőzésem és mr en sem láttak mást a tágulaton kivűl, de most minden nap új vizit és új orvos jön és mind rácsodálkozik és semmi nem történik, már úgy értve válaszokat nem kapok arra hogy mi várható a babámmal kapcsolatban.

kheiron Creative Commons License 2017.02.02 0 0 3386

Amennyire tudom, az agykamra kis fokú tágulata (15 mm alatt) fel kell hogy hívja a figyelmet további vizsgálatok végzésére, első körben egy toxoplasma-fertőzés kizárására.

 

A további lépések ennek a függvényében kell, hogy történjenek.

 

Konzultáljon a nőgyógyászával e tekintetben!

Előzmény: Mexi8 (3385)
Mexi8 Creative Commons License 2017.02.01 0 0 3385

Tisztelt "fórum"!

A kérdésem az lenne,hogy az Ön tapasztalata szerint milyen kilátásai vannak a babámnak, akinek a 25 terhességi hét végén elhalt ikertestvére (4 lombik beavatkozás volt),méhlepény elégtelenség miatt és ő teljesen egészséges volt. Az élő magzatom most 26+4 hetes fiúcska, nagyon aktív baba, a tüdőérlelőt megkapta 4 napja. Azóta 3 napig figyeltek az ő keringése stabil. Clexant kapom. A baj hogy neki 4hete megtágult a kamrája hátsó szarva 12 -13mm-re azóta nem változott. Milyen kimenetelre lehet számitani ilyenkor, egészséges lehet e az agyi fejlődése és maradandó károsodása lehet e?

Más eltérést nem találtak, izoláltnak gondolják a tágulatot. Az agyállománya 7.8 mm. Várható e a tágulat méretének változása?

Victoria Vic Creative Commons License 2017.01.05 0 0 3384

Szia. 35 hetes terhes vagyok. A 30. Hetig minden rendben volt. Akkor hatar eset agykamratágulatöt mértek. Ez a 34. Hetig így is maradt. Mindkét oldalon 12-13 mm. Aztán a 34+5 napon voltam kontroll ctg-n és úton ahol 16 és 20mmt mérték de hozzáértés h a szonogràfus végig vitazott valakivel telefonon és egyáltalán nem oda figyelt.. károsnak adta ki a leletet,ami nem meg ezek alltak: a koponya alakja a szokottol eltero. A gerinc szakrális szakaszának epsege biztonsággal nem ítélhető meg,de ezen a területen egy 14 mm átmérőjű metszeti képen kérek kp echodens terime abrazolodik. A hólyag mellett jobb oldalon 15 mm tag vastag elkacs húzódik.  Kérdésem az hogy az első. Ült 3-4 hétben 3szor vizsgált meg az ország egyik legjobb genetikusa 1 héttel ezelőtt is. Létezik hogy ezek mind egy het alatt a 35. Heten alakultak ki??? Rettenetesen aggódó.  Aludni sem tudok csak zokogott.  20 mmes agykamratágulattalazt mondták h menjek haza majd egy  het mulva ujra nézik..

kheiron Creative Commons License 2015.12.10 0 0 3383

Nagyon köszönöm a visszajelzésedet!

 

Fogalmam sincs, hogy miért lett a mérés olyan, amilyen - nem voltam ott, és nem én mértem. ;-)

 

Szerintem engedd el az aggódást, lesz még bőven rá alkalmad.

 

Ha az eltelt időnek megfelelően fejlődik a magzat, csak a táblázatban egy sorral lejjebb van, akkor max. az lehet, hogy a legelső életkor-becslés nem volt hibátlan.

Előzmény: simonbobóka (3382)
simonbobóka Creative Commons License 2015.12.09 0 0 3382

Kedves Kheiron,

 

először is köszönöm a válaszod, az elmúlt napokban folyamatosan ezt mantráztam magamnak. :)

 

Ma megejtettem az ominózus kontroll uh-t:

 

6 nappal a legutóbbi mérést követően (crl:17-18 mm) ma 23 mm-t mértek. Szépen dobogott a szívecskéje, láttam kezét-lábát (vagy valami olyasmit) :) Így a babszem az előző és a legelső méréshez képest is - a nődokim szerint - jelenleg tankönyvi fejlődést mutat.

 

A mérést ua. a szonográfus hölgy csinálta amúgy, aki a "fals" (?) eredményt leolvasta. Kérdeztem tőle - hülyeség volt -, hogy hogyan lehetséges, hogy egy embrió 2 hétig nem mutat fejlődést, majd hirtelen újra és úgy, hogy az olyan, mint ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Mire azt válaszolta, hogy van, amikor annyira összehúzza magát egy embrió, hogy mérhetnek kisebb értéket nála - ezt ugye a dokim azonos mérésére érthette, mármint hogy ő mérhetett utána kisebbet a valódi méreténél. Biztos van ilyen, én értem, no de akkor, kérdezem én, ha ő mért 2 hete helyesen (18 mm), és az én dokim tévedett 7 nappal később (18 mm), akkor most nem az van, hogy mégsem 23 mm-t, hanem annyival többet, kb. 32-34 mm-t kellene mérnie?

 

Ezt persze nem kérdeztem meg, mert én nem vagyok szakember, nem vagyok se szonográfus, se radiológus és eszem ágában sem volt kioktatni őt vagy kötözködni vagy megalázni, tényleg csak az érdekelt, hogy ilyen létezik-e, mert tudtommal az első 12 hétben egyformán (és folyamatosan) fejlődik minden magzat, ezután a 12 hét után térnek el később egyénileg a méretek. Bárki tévedhet, én ezt megértem és hisztizni sem akartam, nem vagyok hp. Bármi befolyásolhatta a vizsgálatot, a hasfal, a magzat fekvése, a még akkor fennálló vérzés, az eltérő gépek stb. Lehet, hogy csak rosszul diktált vagy épp az asszisztens írt el valamit. Egyszerűen csak jó lett volna megspórolni ezt az egy hét aggódást.

 

Mindenesetre köszönöm még egyszer a válaszod.

 

Ha most jól fejlődött a baba, akkor elengedhetem, ugye, az előző eltérés - bármi is történt - miatti szorongást?

 

Üdvözlettel: simonbobóka

 

 

Előzmény: kheiron (3381)
kheiron Creative Commons License 2015.12.04 0 0 3381

Szia, szerintem első körben hallgass a nőgyógyászodra. :-)

 

Igaza van abban, hogy a mérés eredménye valamennyire függ a géptől és a vizsgálótól is, az, hogy a jövő héten együtt néznek meg téged, szerintem nagyon jó lépés. Valószínűleg fény fog derülni arra, hogy mi okozta ezt a különbséget, simán lehet, hogy valamiféle mérési hiba.

 

A magzatelhalás úgy kezdődik, hogy nincs szívhang. Ha jól látom, nálad erről szó sincs.

 

Ne aggódj. Majd ha egyszer tényleg baj lesz, akkor ráérsz majd aggódni. :-)

 

Előzmény: simonbobóka (3380)
simonbobóka Creative Commons License 2015.12.04 0 0 3380

Kedves Kheiron,

 

babát várok, a 8.-9. héten lehetek. Ez a második terhességem, az előző problémamentes volt kis vérzéssel, majd szervülő hematómával a legelején.

Ez a terhesség is vérzéssel indult (kicsit nagyobbal).

Ekkor az ügyeletes doki megvizsgált hüvelyi uh-val a Klinika ambulanciáján, s miután azt mondta, nem tudja a dolgot megítélni, leküldött egy szonográfus hölgyhöz, aki egy másik géppel először hasi fejjel semmit, majd hüvelyivel 2 mm-es élő embriót látott, meg egy közepes hematómát alatta. Ekkor hivatalosan 7 hetes terhes voltam. (?)

 

Egy hét múlva a vérzés elmúlt, kontrollra kellett mennem, ahol ugyanaz a szonográfus hölgy, ugyanazzal a géppel, de hasi fejjel élő embriót látott ismét és 18 mm-es crl-t mért. Kicsit ledöbbentem a heti fejlődésén, meg azon, hogy hasi uh-n ilyen pici babát is ilyen pontossággal le tudott mérni (mert csökevényes önkritikával bírva is elmondhatom, enyhén szólva "erős" hasfallal rendelkezem), de nagyon örültem neki - ekkor már megfeleltem a menzesztől számított kornak (8. hét)

 

Tegnap - egy újabb hét elteltével - a magándokim fogadott, egy másik géppel, hüvelyi véggel: minden szép és jó, a hematóma szervült, szívhang van, de a crl 17-18 mm még mindig, akármilyen szögből is mérte. 

 

A dokim azt mondta, ne aggódjak, mert az első méréshez képest ez tökéletes fejlődés, nem érti a múlt heti adatot, bár azért azt hozzátenné, hogy a Klinikán a szonográfus hölgy sokkal jobban mér, mint ő, ugyanakkor a hasi uh-nál kicsit képlékenyebb a dolog... és hogy egy hét múlva ketten együtt fognak megvizsgálni a klinikai géppel...

 

Ez hogy lehet? Hogy lehet, hogy él, de nem fejlődött semmit? Így kezdődik - ne adj Isten' - egy magzatelhalás?

 

Vagy valami mérési hiba történt?

 

Mi a véleményed? 

 

Adataim: 

 

okt. 1 - utolsó menzesz első napja

 

nov. 2. - első poz. teszt

 

nov. 19. - vérzés, lelet (hüvelyi uh) - rfv-ben lévő uterusban szabályos petezsák, szikhólyag, ill. 2 mm-es élő embryo. Petezsák alatt 17x8 mm haematoma (7.hét,?)

 

nov. 25. - kontroll lelet (hasi uh) - az uterus üregében egy élő embryo látható, crl: 18 mm (8. hét), korábban ábrázolt haematoma vékony sávban ábrázolódik.

 

dec. 03. - magánrendelés (másik gép, hüvelyi) - női ökölnyi grav. rfv-ben lévő uterusban élő embryo, crl: 17-18 mm (terhességi kor: 8-9 hetes?), haematoma szervülőben.

 

Köszönöm, üdvözlettel: Bobóka

 

 

kheiron Creative Commons License 2015.11.25 0 0 3379

Hányadik héten jársz?

 

A mért értékek alapján a 18. hét környékén van a magzat.

 

Mitől aggódsz?

Előzmény: mazsika1920 (3378)
mazsika1920 Creative Commons License 2015.11.25 0 0 3378

az eredményeim miat irok hogy minden rendben-e mert agaszt egy kicsit

BPD:43mm

AC:129mm

FL:27mm

A koponya a gerinc a mellkasi és hasi szervek,valamint a végtagok vizsgálata a MASZNUT érvényben lévő szakmai protokolja szerint megtörtént, mko. inhomogén plexus.

A placenta a hátsó falon tapad mélyen.

A magzatvíz a mennyisége norm. áramlás.

Doppler: az art. umbilicalisban norm. áramlás

előre is köszőnőm

kheiron Creative Commons License 2015.11.05 0 0 3377

A kevert echogenitás azt, jelenti, hogy amit látnak, az nem tiszta folyadék, és nem teljesen tömör szövet. Bár ugye nem látom, amit a téged vizsgáló lát, de simán lehet, hogy az a bizonyos bevérzés.

Előzmény: Lincsi81 (3376)
Lincsi81 Creative Commons License 2015.11.05 0 0 3376

Kedves Kheiron!

 

18 hetes kismama vagyok, 3 hete találtak egy hematómát a méhem mellső falán, illetve mélyen fekszik a méhlepény, ezért feküdnöm kell. A mai ultrahang szerint az uterus mellső fala és az amnion között egy 85* 15 mm-es kevert echojú terület van.

 

 Mit jelent az, hogy kevert echojú? 

 

Köszönöm a segítséget!

kheiron Creative Commons License 2015.11.01 0 0 3375

Szia, kétségtelenul vaskosabb, mint az "ideális átlagos" 15-16 mm, így a távolból nem nagyon tudok mit írni rá  - lehet, hogy neked mindig ilyen vastag volt, de az is lehet, hogy valami átmeneti hormonális kilengés okozza, ugyanakkor pici eséllyel valami kóros állapot is lehet a háttérben.

 

Szóval tartsd szorosan a kapcsolatot a nőgyógyászoddal.

Előzmény: Corinna7 (3374)
Corinna7 Creative Commons License 2015.10.29 0 0 3374

Kedves Kheiron!

A ciklusom 15. napján voltam ultrahangon, ahol a jobb oldali petefészkemben 2 db. 24 mm-es érett tüsző volt látható. Szerintem másnap volt a tüszőrepedésem, mert valamiért azt megérzem... az orvos arra kért, hogy egy hét múlva menjek vissza, hogy lássa megrepedtek-e a tüszők, és hogy nem alakult-e ki valamelyikből ciszta... a ciklus 22. napján visszamentem, mondta, hogy mindkét tüsző megrepedt valószínűleg az előző ultrahang utáni napon... -vezetek hőgörbét, és azon is látszott- ezenkívül mindkét tüsző helyén gyönyörűen látszik a sárgatest, úgyhogy a hormonokkal nincs gond... de ami meglepett, hogy 19mm-es a nyálkahártyám... nem sok az egy kicsit? szeretnénk babát, biztató a többi jel, de az a nyálkahártya nem vastag kicsit? 

kheiron Creative Commons License 2015.07.17 0 0 3373

A méreten kívül a Down-kór egyéb jeleit is keresni kellene.

Előzmény: csigusz1 (3372)
csigusz1 Creative Commons License 2015.07.13 0 0 3372

Udvozlok Mindenkit a Forumon!Kulfoldon elo 22 hetben levo kismama szeretne tanacsot kerni!

Problemamentes alom varandosagom van,de a legutolso ultrahangon a kiszamitott FL/BPD cask 66.84%,ami alacsony a normalhoz kepest ez utalhat Down szindromara.

Emiatt nagyon aggodok am!A mert adatok mind normalison belul vannak ezert nem ertem hogy ez hogy johtett ki.

A mert adatok:

21 hetes terhessegnel:BPD 5,13cm

HC:18.4cm

OFD:6.46cm

AC:16.86cm

FL:3.43cm

Kislany a sulya 415,21gramm.

EFW-GP62,6%

Agond az hogy kulfoldon elek es egy idiota hazirovosom van aki azt hazudta nekem hogy itt nincs genetikai vizsgalat ezert nem csinaltunk meg idoben ilyet,kesobb kiderult hogy kellett volna csinalni de mar keso,most probalok talani olyan korhazat amibe vegeznek meg genetikai szurest,de elegge draga less mivel meg nincs biztositasom.

Szerintetek erdemes csinaltatni vagy inkabb varjak par hetet es ismeteltessem meg az ultrahangot?

Szerintetek utalnak az adatok rendellenessegre?

Nagyon megkoszonnem ha valaszolnatok mielobb.

Egy aggodo kismama!

Tincyke Creative Commons License 2015.06.12 0 0 3371

Kedves  kherion!

Tanácsot szeretnék kérni, elkeseredésemben azt sem tudom kihez fordulhatnék. 6 napja késik a mezeszem. 1 éve nem szedek fogamzásgátlót (3 évig folyamatosan Tri-regol) 3 hónapig még utána szabályos 28 napos ciklusaim voltak. A 4. hónapban nem jött meg és elmentem nőgyógyászhoz, UH-n láttak egy 4 cm-es cystát kaptam rá Norculutot, amitől megjött. Utána kb. 40 napos ciklusaim voltak, mígnem áprilisban a "szabályos" 40 nap után megjött, aztán 12 nap múlva ismételten. Normális 5 napig tartó vérzésem volt, nem pecsételő stb. nem közti vérzés. Ez április 29-én volt. Azóta nem jelentkezett vérzésem. Viszont erős alhasi görcseim voltak attól a naptól, hogy a várt vérzésnek kellett volna jelentkeznie, valamint iszonyatos fájdalmat okozott mikor pisiltem. Elmentem nőgyógyászhoz, UH-ra. Ott azt írták: Az uterus afv-ben 8,5x4x4 cm, Endometrium 6 mm. Graviditas nem látható. Jobb ovarium 36x24 mm, benne 19 mmes lutein tömlő. A bal ovarium 34x22 mm. Az orvosom azt mondta valószínűleg fel vagyok fázva. Megvizsgált. Azt mondja minden rendben. Most vagyok a ciklusom közepén. Ez hogyan lehetséges ha nem is volt vérzésem? Hiába mondtam hogy ez nem felfázás, tudom milyen a felfázás, sajnos volt már benne részem. Elküldött egy vizeletvizsgálatra (általános). Amin minden renben volt, szóval nem vagyok felfázva. Egy hét múlva kell visszamennem hozzá. 2 napja nem tudok enni, ételre gondolni sem, mindentől hányingerem van. A terhességi gyorsteszt negatív. Félek hogy valamilyen méhenkívüli terhességem van, vagy egy vetélést kihordhattam lábon? 

Válaszát és tanácsát előre is köszönöm!

mangol Creative Commons License 2015.05.09 0 0 3370

Kedves kherion!

Tegnap voltan 12. heti genetikai ultrahangon, és nagyon elkeserítettek az orvosok.

Kérlek adj tanácsot, hogy az alábbi esetben mi a teendő, milyen irányba induljak. Az is sokat jelentene, ha leírnád, hogy mi mit jelent, mert kérdéseimre csak azt a választ kaptam, hogy ezek azt jelentik, hogy kromoszóma rendellenességre utalhatnak.

Azt már korábban is tudtuk, hogy az uterus hátsó falában a belső méhszáj mögött egy 44x39 mm-es myoma göb látható, melyre a februári éves rákszűrés alkalmával nem derült fény.

Továbbá a genetikai ultrahangon megállapították, hogy a lepény középső részén a magzati felszínen egy 17x6 mm-es echomentes terület látható. Echogén belek. 4 mm-es hyperechogén kórosnak tűnő szikhólyag. 

Az jó hír, hogy az orrcsont látható. Az NT 3 mm alatti. CRL 63 mm. Magzati szív fr: 166

Kaptam beutalót genetikai szakrendelésre, ahol nem kaptam időpontot, mert azt mondták, hogy a fentiek a vizsgálatot nem indokolják, további ultrahang vizsgálat szükséges.

A myomáról már sokat olvastam, van róla információ a neten, de a tegnapi megállapításokról nem találtam semmit.

Előre is köszönöm a válaszod, és hogy időt szakítasz rám.

Mangol

 

koninori Creative Commons License 2015.03.11 0 0 3369
Köszönöm! Megpróbálok :)
Előzmény: kheiron (3368)
kheiron Creative Commons License 2015.03.11 0 0 3368

Szerintem nem kell aggódnod, senki nem szimmetrikus.

Előzmény: koninori (3367)
koninori Creative Commons License 2015.03.10 0 0 3367
Kedves Kheiron!

Segítségedet szeretném kérni. 13 hetes kismama vagyok, ma voltam genetikai ultrahangon. A kombinált teszt eredménye negatív lett, viszont a vizsgálat közben bizonyos szögből a két agyfélteke aszimmetriát mutat. Volt, hogy tökéletesen egyforma volt mindkét oldal, viszont készült olyan felvétel is, ahol látszódott a különbség. A pontos diagnózis: plexus chorioideus assymmetria. A biztonság kedvéért 3 hét múlva megismételjük a vizsgálatot, viszont addig kétségek között leszünk. Tudom, hogy még fiatal a terhesség ahhoz, hogy messzemenő következtetéseket vonjunk le, de nagyon aggódom, és nem tudom mire kell számítanunk a későbbiekben.
Válaszodat előre is köszönöm!
Üdv,
kheiron Creative Commons License 2015.03.08 0 0 3366

Nem vársz babát, legalábbis nem látszik.

Előzmény: adri1991 (3365)
adri1991 Creative Commons License 2015.03.07 0 0 3365

Sziasztok. Segitsegeteket szeretnem kerdi elegge ketsegbe vagyok esve. Szeretnek kisbabat de nem vagyok biztos benne hogy terhes vagyok. Tunetek: pozitiv teszt, menszesz 11napja kesik de olvastam h lehet eselye a pozitiv tesztnek ha ciszta van. Voltam orvosnal de semmit nem mondott. 

Szeretnem tudni hogy mir jelentenek ezek a dolgok. 

Statusz: jó állt áll. Has puha, betap. Ép k genit kp tág. vag., portio folyt-ban norm nagys mozgra nem érz ut, mko szab körny. Vérzés nincs. Douglas nem ledomborított.

tvs: ut átm 32mm, nykh 14mm, iu grav.nem ábr.mko norm ov. Jobb ov-ban 24mm átm corpus luteum ábr, douglasban foly nincs. 

Segitsetek

youlcsi Creative Commons License 2014.10.07 0 0 3364

köszönöm :) azóta már túl vagyok a dolgon :/

Előzmény: Boróka 333 (3363)
Boróka 333 Creative Commons License 2014.10.06 -1 0 3363

Kedves Youlcsi!

 

Ha a legjobb hozzáértőket keresed, akor ezen az oldalon megtalálod: http://www.docplanner.hu/ultrahang . Ha kérdéseddel kapcsolatban szakemberhez fordulsz, abból probléma nem lehet ;-) és te is megnyugodhatsz, hogy hozzáértő embertől kaptál választ.... :-D

vvivi Creative Commons License 2014.09.01 0 0 3362

Mennyire megbízható az amniocentézis eredménye, ha véres a magzatvíz?

Király77 Creative Commons License 2014.08.07 0 0 3361

Sziasztok!

 

2014. Julius 2 án volt meg utoljára. Ma voltam ultra hangon amint ezek az eredményeket kaptam.  Uterus átmérő 50mm,benne kissé szabálytalan 12 mm petezsák. 1 hét múlva vissza kell mennem még egy ultrahangra de nem mondanak semmit. Lehet hogy elvetélek??? Vagy korai a terhesség. Kérem segítségeteket.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!