Keresés

Részletes keresés

ketyo61 Creative Commons License 2019.06.03 0 0 48196

Ma stefania vagdalt, hagymas krumpli. Holnap is. :-)

szkati Creative Commons License 2019.06.03 0 0 48195

 Holnap spenót, és sajtos, tejszínes csirkemell.

Ma délután csirkemájból májgombócot gyártottam, hiszen egy egyszerű zöldséglevest is feldob. Finom lett!!

szkati Creative Commons License 2019.06.02 0 0 48194

Ajjaj! Ezt nem mondom meg a férjemnek:))

Előzmény: Boszorka (48193)
Boszorka Creative Commons License 2019.06.02 0 0 48193

Rakott krumpli.

szkati Creative Commons License 2019.06.02 0 0 48192

Zöldségleves májgombóccal. Spárgás, sonkás, tejszínes makaróni.

homerx Creative Commons License 2019.06.01 0 0 48191

falnam... a halat is :)

Előzmény: H_G (48179)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.05.31 0 0 48190

Szerencsére értünk hozzá (ennél bolondabbak meg úgy sem leszünk :)

 

Előzmény: Boszorka (48189)
Boszorka Creative Commons License 2019.05.31 0 0 48189

Csak aztán nehogy valami bolondgombát egyetek.:-)

Előzmény: nagypapi51 (48188)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.05.31 0 0 48188

Holnaptól egy hétig semmit, azaz, ha találunk vadgombákat, akkor azokat így-úgy.

Egyébként 'kocsma'.

Boszorka Creative Commons License 2019.05.31 0 0 48187

Lényem kapott még szép spárgát a Fehérvári uti piacon. Igaz nem a mi őstermelőnktől, mert az már nincs is kint, hanem valami más előrecsomagolt dolgot. Szép egyenes vastag darabok, majd holnap a hámozásnál kiderül milyen.

Ma szűzérmék, sült krumpli és saláta a menü.

 

20 fokos vízben az én északnémet születésü barátnőm, már vígan lubickolna. Nála 17 fok alatt kezdődik a hideg víz.:-)

Előzmény: szkati (48186)
szkati Creative Commons License 2019.05.31 -1 0 48186

Gyakorlatilag végig vegyes volt az idő. Fürödni még nem lehet, mert 20 fokos a víz. Kikapcsolódtunk:))

Miután későn érkeztünk( Flixbusszal Bécsből), fáradt vagyok. Ezért paprikáskrupli helyett előhorgásztam a mélyhűtőből egy nagy adag karalábé főzeléket húsgombóccal. Nagyon finom volt.

 

Holnap a lányomék vendégei vagyunk a budaőrsi Fenyő kisvendéglőben, ami állítólag megint jó.

Azért vettem délelött spárgát( lehet, hogy az utolsót?), hogy vasánapra valami spárgás dolgot együnk.

Előzmény: Boszorka (48184)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.05.31 0 0 48185

Vonzó... :)

Előzmény: H_G (48179)
Boszorka Creative Commons License 2019.05.31 0 0 48184

Remek! Jó lett az idő a végére?

Előzmény: szkati (48183)
szkati Creative Commons License 2019.05.30 0 0 48183

hát jöhet a paprikás krumpli:))

Boszorka Creative Commons License 2019.05.30 0 0 48182

A londoni egy gusztustalan tényleg (talán) újságpapír volt, a te születésed előtt, 1963-ban.:-)

Előzmény: Caipi (48181)
Caipi Creative Commons License 2019.05.30 0 0 48181

A hamburgi Nordsee-ban mindig olyan újságpapírfeliratozású tasakban adták, rajta remulád, hozzá egy fa kisvilla. 

Előzmény: Boszorka (48180)
Boszorka Creative Commons License 2019.05.30 0 0 48180

Persze hogy nem és majdnem újságpapirban árulták, igaz ennek több mint 50 éve.

Előzmény: öreg_néne_b (48178)
H_G Creative Commons License 2019.05.30 0 0 48179

Akkor ehhez mit szólsz? :)

 

Előzmény: nagypapi51 (48176)
öreg_néne_b Creative Commons License 2019.05.30 0 0 48178

Londonban nyomokban sem tartalmazott fokhagymát.

Előzmény: Boszorka (48177)
Boszorka Creative Commons License 2019.05.30 0 0 48177

Én a szomszéd halasnál próbáltam egyszer ki, de messze nem nyerte meg a tetszésünket. Nem hinném, hogy a fokhagyma lenne az uralkodó íz benne. Itt az volt.

Előzmény: nagypapi51 (48175)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.05.30 0 0 48176

Hát nem nyálcsordító képek? :)

 

Előzmény: nagypapi51 (48175)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.05.30 0 0 48175

Holnap Fish&Chips a Lidlből, egyszer ki kell próbálnom.

 

 

Boszorka Creative Commons License 2019.05.30 0 0 48174

Kacsacombok sülnek éppen. Bár Lényem, aki soha nem hajlandó nyiltkozni a "mit ennél" kérdésre, mikor már be volt csomagolva a kacsa, felsóhajtott, hogy csirke is rég volt már. Nos csirkezombbal egyszerübb lett volna ama az életem, de kedvezni akartam neki.:-(

Neki vegyes (mélyhűtött) zöldség lesz, nekem meg a tegnap haltól maradt krumplisaláta.  Miután velem volt vásárláskor, össze-vissza vettem mindent, lesz miből ihletődni a következő 1-2 napban.

dulci Creative Commons License 2019.05.30 0 0 48173

Zöldborsóleves kacsaaprólékkal. Most fő. Vágok bele egy kis édesköményt. Még nem próbáltam ilyet, csak az édeskömény variációk izgatnak. Ha az angolok mentát tesznek a borsóhoz, ez sem lehet olyan rossz. 

 

Legközelebb az újkrumplihoz teszek édesköményt. 

Amikor sütőben a hús mellett sütöttem, az nagyon ízlett.

Aztán majd salátának is kipróbálom egyszer valamikor. Citrommal, olívaolajjal. 

 

Spárgát még a héten készítek francia mártással. Ez is új lesz számomra.

Ha jól írtam föl: főtt tojás sárgája, dijoni mustár, ecet, olíva olaj - habverővel simára dolgozni. Még bele kapri bogyó, csemege uborka, nagyon apróra vágva. Só, bors, tárkony.

nagypapi51 Creative Commons License 2019.05.30 0 0 48172

Ma szélesmetélt, bazsalikom pesto, roston sült vargánya.

 

Boszorka Creative Commons License 2019.05.28 0 0 48171

Mi befejeztük a spárgaszezont, szerintem még túl korán van, de a spárgásunk azt mondta nemigen lesz már több az idén. Az utolsó szállítmány már igen ki vékonykák voltak. A németoszági spárgaszedő vendégmunkások, jun. 24. vannak üzemben.

 

A holnapi menü, valami hal lesz, majd meglátogatom a pincében lakó mélyhűtömet, aztán meglátjuk.

Előzmény: nagypapi51 (48170)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.05.28 0 0 48170

Spárga krémleves, epres túrógombóc.

 

Caipi Creative Commons License 2019.05.28 0 0 48169

Én is kinéztem már magamnak. :)

Előzmény: nagypapi51 (48168)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.05.28 0 0 48168

Csütörtöktől lesz Fish&chips a Lidlben.

 

 

nagypapi51 Creative Commons License 2019.05.28 0 0 48167

Szűzérme, spárga, parázskrumpli.

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!