Lényem kapott még szép spárgát a Fehérvári uti piacon. Igaz nem a mi őstermelőnktől, mert az már nincs is kint, hanem valami más előrecsomagolt dolgot. Szép egyenes vastag darabok, majd holnap a hámozásnál kiderül milyen.
Ma szűzérmék, sült krumpli és saláta a menü.
20 fokos vízben az én északnémet születésü barátnőm, már vígan lubickolna. Nála 17 fok alatt kezdődik a hideg víz.:-)
Gyakorlatilag végig vegyes volt az idő. Fürödni még nem lehet, mert 20 fokos a víz. Kikapcsolódtunk:))
Miután későn érkeztünk( Flixbusszal Bécsből), fáradt vagyok. Ezért paprikáskrupli helyett előhorgásztam a mélyhűtőből egy nagy adag karalábé főzeléket húsgombóccal. Nagyon finom volt.
Holnap a lányomék vendégei vagyunk a budaőrsi Fenyő kisvendéglőben, ami állítólag megint jó.
Azért vettem délelött spárgát( lehet, hogy az utolsót?), hogy vasánapra valami spárgás dolgot együnk.
Én a szomszéd halasnál próbáltam egyszer ki, de messze nem nyerte meg a tetszésünket. Nem hinném, hogy a fokhagyma lenne az uralkodó íz benne. Itt az volt.
Kacsacombok sülnek éppen. Bár Lényem, aki soha nem hajlandó nyiltkozni a "mit ennél" kérdésre, mikor már be volt csomagolva a kacsa, felsóhajtott, hogy csirke is rég volt már. Nos csirkezombbal egyszerübb lett volna ama az életem, de kedvezni akartam neki.:-(
Neki vegyes (mélyhűtött) zöldség lesz, nekem meg a tegnap haltól maradt krumplisaláta. Miután velem volt vásárláskor, össze-vissza vettem mindent, lesz miből ihletődni a következő 1-2 napban.
Zöldborsóleves kacsaaprólékkal. Most fő. Vágok bele egy kis édesköményt. Még nem próbáltam ilyet, csak az édeskömény variációk izgatnak. Ha az angolok mentát tesznek a borsóhoz, ez sem lehet olyan rossz.
Legközelebb az újkrumplihoz teszek édesköményt.
Amikor sütőben a hús mellett sütöttem, az nagyon ízlett.
Aztán majd salátának is kipróbálom egyszer valamikor. Citrommal, olívaolajjal.
Spárgát még a héten készítek francia mártással. Ez is új lesz számomra.
Ha jól írtam föl: főtt tojás sárgája, dijoni mustár, ecet, olíva olaj - habverővel simára dolgozni. Még bele kapri bogyó, csemege uborka, nagyon apróra vágva. Só, bors, tárkony.
Mi befejeztük a spárgaszezont, szerintem még túl korán van, de a spárgásunk azt mondta nemigen lesz már több az idén. Az utolsó szállítmány már igen ki vékonykák voltak. A németoszági spárgaszedő vendégmunkások, jun. 24. vannak üzemben.
A holnapi menü, valami hal lesz, majd meglátogatom a pincében lakó mélyhűtömet, aztán meglátjuk.