Keresés

Részletes keresés

monyesz Creative Commons License 2008.11.30 0 0 38535
"Megerősítem amit Portafi írt, a mi méréseink szerint is megdöbbentő a hőstabilitás: folyamatos csapolás esetében sem lehet lejebb vinni a bojler hőjét mint 95 C."

Ez a folyamatos csapolás mit jelent pontosan ? Mondjuk 20 perc előmelegítés után, mennyi vizet kell a karon kifolyatni ahhoz, hogy bekapcsoljon a fűtés. A Solisnál a piros lámpa újbóli bekapcsolása leállítja a szivattyút, gondolom a hőfok érzékelő ekkor jelez annyira alacsony hőmérsékletet, hogy a fűtőszál nem bír utána menni.
Előzmény: andrew7 (38505)
andrew7 Creative Commons License 2008.11.30 0 0 38534
A Gaggia Classic csészemelegítője passzív, tehát a bojler hője melegíti. Szép, nagy felület, inoxból van az is: sokkal jobban felmelegszik, mint pl. a Gaggia Pure műanyag csészemelegítője...!

Ahogy Yeahhh is előttem írta, fél óra alatt átmelegszenek a csészék..., DE: teljesen felesleges "aszalni" fél órát a csészéket és nyúzni a tömítéseket meg a termosztátot az indokolatlanul hosszú előmelegítéssel, úgyhogy én forróvizet csapolok a csészékbe főzés előtt: ezzel két dolgot is nyerek: hamarabb melegszik a gép és forrók lesznek a csészék. Ezzel a módszerrel nyolc-tíz perc alatt üzemkész minden!

Szóval, balze 73, a háztartási eszpresszó kávéfőzőgépek (szerintem!, tehát privát véleményem) eszpresszó készítésére készültek és nem tejhabgyárnak vagy csészemelegítőnek..., ezért kérdésedre válaszolva én a csészemelegítőket dísz csészetartóknak nevezem.
Ipari gépeknél, ahol 10-12 órát folyamatosan be vannak kapcsolva a gépek (ráaádsul a legtöbb gépben aktív melegítő van), ott nyilván van idő a felmelegedésre, de nagyon sok helyen forróvizes csapolással vagy forróvizbe merítéssel melegítik a csészéket, nagy olasz kávébárokban is ezt lehet látni... Ahol nagy a forgalom, ott még arra sincs idő, hogy az elmosott poharakat a csészmelegítőn melengessék újra..., úgyhogy forróvízzel melegítenek.

Azért még azt is fontosnak tartom megemlíteni, hogy korábban a Gaggia Classic karosszériáját nikkelezett lemezből készítették, és kb. 5 éve álltak át az inoxra.
A vastag inoxból készült ház sokkal stabilabb, erősebb, nemvbeszélve arról, hogy nem sérülékeny (a nikkletezett/krómozott felületek bizony sérülnek!).
Előzmény: blaze73 (38515)
zeg4 Creative Commons License 2008.11.30 0 0 38533

Nálam is a listán van egy Quick Mill.

Az "Orione" verzió. Az kinézetre bejön.

Már csak el kéne olvasni, hogy mi jókat/nem jókat írnak róla.

 

Valakinek tapasztalata/véleménye/előnye/hátránya? SID?

Előzmény: monyesz (38525)
H_G Creative Commons License 2008.11.30 0 0 38532
Nemnem, figyeltem -- pont úgy csinálta, ahogy SiD- javasolja, nagyon finom őrlemény, minimális tamperolás, vékony egérfarok. Mégsem volt finom...
Előzmény: monyesz (38529)
monyesz Creative Commons License 2008.11.30 0 0 38531
Ha igaz, hogy ennyire meghibásodásmentes a Classic, akkor miért veszitek meg újan ? Pont ilyen gépet érdemes használtan venni - feléből megáll postával együtt.
Előzmény: cumpika (38521)
pepppeee Creative Commons License 2008.11.30 0 0 38530
Hát nem tudom, azért egy Anita elég fullos esztétikailag is :D

http://www.espressocoffeeshop.com/store/product504.html
monyesz Creative Commons License 2008.11.30 0 0 38529
Vagy rosszul főzi le ! Ezt se hagyjuk ki a számításból - Carlo ide, Carolo oda...
Előzmény: H_G (38526)
monyesz Creative Commons License 2008.11.30 0 0 38528
Ízlésficamom lehet, mert nekem a Solis sem csúnya ! ;)
Előzmény: H_G (38527)
H_G Creative Commons License 2008.11.30 0 0 38527
Meggondoltad? Mert kissé csúnyák :)
Előzmény: monyesz (38525)
H_G Creative Commons License 2008.11.30 0 0 38526
Biztos, hogy Carlo nem pont ezt használta.
Előzmény: jobog (38524)
monyesz Creative Commons License 2008.11.30 0 0 38525
QM-t akarok !!! :)))
Előzmény: SiD- (38514)
jobog Creative Commons License 2008.11.30 0 0 38524

A Lambival semmi baj. Szerintem csöppet sem háklis, könnyű fimnomra elkészíteni, viszont nehéz rosszra.

 

A keserű az egy másik lambi keverék lehetett.

Előzmény: SiD- (38516)
cumpika Creative Commons License 2008.11.30 0 0 38523
Úgy gondoltam én is,hogy előtte csörgök.
Előzmény: blaze73 (38522)
blaze73 Creative Commons License 2008.11.30 0 0 38522
Koszonet :)
Az enyem kb 1 het amire ide fog erni. De mar az enyem :)

cumpika : csak ugy ne menj a Miramax-hoz mert par darab erkezett csak.
1,5 hete beszeltem veluk akkor 1 darab volt meg.
csorogj rajuk mielott mennel. eselyes, hogy nem lesz.

hasonlo aron (319 eur) szallitassal egyutt 2 ev garival egy olasz ceg is szallit hozzank.
Előzmény: yeahhh (38519)
cumpika Creative Commons License 2008.11.30 0 0 38521
Ha csak Andrew nem irányít máshová.
Bár úgy emlékszem ott van a jó lelőhely.
Előzmény: cumpika (38520)
cumpika Creative Commons License 2008.11.30 0 0 38520
A következő tulaj én leszek.
Hétfőn első utam a József krt.
Előzmény: yeahhh (38519)
yeahhh Creative Commons License 2008.11.30 0 0 38519
Majd' elfelejtettem: üdv a két (andrew7- valóságos; blaze73 - reménybeli:-)   ) új Classic-tulajnak!
yeahhh Creative Commons License 2008.11.30 0 0 38518
Jó félóra után erős kézmelegek a felrakott - persze, fejjel lefelé! - csészék, ami nem sok, ezért a bevett metódus: csészéket 2/3-ig töltöm vízzel, és 35 másodperc mikrózás, aztán kiöntöm a vizet, és a kávékészítésig (2-3 perc) "üresben" pihennek.
Előzmény: blaze73 (38515)
SiD- Creative Commons License 2008.11.30 0 0 38517
szerintem felejtős a csészemelegítője. eléggé magasan van a bojler és a vezetékek felett.
Előzmény: blaze73 (38515)
SiD- Creative Commons License 2008.11.30 0 0 38516

Ma Lamborghini kávét tesztelek a kávékorzónak és el kell mondanom, hogy a többek által keserűnek nevezett Lambo. ideális körülmények között elkészítve egy nagyon kellemes kávé, nulla keserűséggel. Nagyon finomra kell őrölni, hogy egészen vékony, jobog szavaival élve "bébiegérfarokban" csorogjon le.

Maximálisan elégedett vagyok vele.

blaze73 Creative Commons License 2008.11.30 0 0 38515
Ertem, akkor ertheto a sulya, tenyleg.

A Classic is eleg masszivnak tunik, noha itt nincs meg ez a plusz suly - a keret.

Allitolag a cseszemelegito is egesz hasznalhato, az Evo-nal az felejtos.

yeahhh , andrew7 ?
mi a velemeny a cseszemelegito reszrol ? :) :)
Előzmény: SiD- (38512)
SiD- Creative Commons License 2008.11.30 0 0 38514

Sajnos a gépek alapvető műszaki felépítéséből következik, hogy nem tudják rendesen átadni a hőt a csészemelegítő felületnek.

Ugye a bojler tetején jönnek ki a fűtőszál elektródái, a thermosztátok is itt csücsülnek a legtöbb gépen, tehát nincs lehetőség, hogy a csészemelegítő plató közvetlenül érintkezzen a vízmelegítő egységgel.

 

Nem győzöm fényezni az öreg Quick Mill-t: 1976-ban bezzeg tökéletesen megoldották ezt a problémát is.

A QM thermoblokkjának az oldalán vannak a thermosztátok és a fűtőszál és a víz is oldalról van bevezetve, ezért aztán a teteje teljes felülettel közvetlenül érintkezik a csészemelegítő platóval.

Fél óra után, ha ráteszem a nedves csészét, a víz sercegve elpárolog. Lehet, hogy még tojást is süthetnék rajta. ;)

Kevesebb, mint fél óra melegítés után olyan forrók a rápakolt csészék, mint egy nagy La San Marco tetején.

Előzmény: SiD- (38513)
SiD- Creative Commons License 2008.11.30 0 0 38513

külön fűtött csészemelegítő platnit értenek alatta.

a legtöbb kis gépnek kevés a veszteséghője ahhoz, hogy akár fél óra alatt átmelegítse a rápakolt csészéket, ezen segít a külön fűtőszállal fűtött csészemelegítő. a Classicban nincs ilyen, szerintem ez valami mostani típus "parasztvakító" újítása lehet.

Előzmény: zeg4 (38510)
SiD- Creative Commons License 2008.11.30 0 0 38512

A Silvia a hagyományos, vendéglátós gépek építkezési elveit követi, azért olyan súlyos. Azaz nem önhordó karosszériával rendelkezik, mint a Gaggia, hanem van egy súlyos fém keret benne, egy alváz :) ezen áll a gép és erre van csavarozva a bojler is.

Ezért a nagy önsúly és ennek köszönhetően nem nyeklik, nyaklik a kasztni, amikor egy erős mozdulattal felhúzzuk a kart a helyére.

Előzmény: blaze73 (38509)
paljoc Creative Commons License 2008.11.30 0 0 38511
Az EVO meg 6,1kg a műanyag házával! :-) /ugyanannyi, mint a Baby és másféllel nehezebb az új espresso sorozatnál!!! vajh miért???/
Előzmény: blaze73 (38509)
zeg4 Creative Commons License 2008.11.30 0 0 38510

De ennyiért nem a Miramax-nál szerezted be, igaz?

Ennek van aktív (hogyezmi?) csésze melegítője?

Előzmény: andrew7 (38357)
blaze73 Creative Commons License 2008.11.30 0 0 38509
az igen !

a classic a fele, 8 kg.

a silviaba akkor tettek meg pluszban teglat is :) :)
Előzmény: peppino (38508)
peppino Creative Commons License 2008.11.30 0 0 38508

Ezt meg tudoom erősíteni. A kar is, a gép maga is jól tartja a hőt. Egyébként közel sem kell neki fél óra, ahogy sok helyen mondják. A kar-főzőfej páros a lényeg, és az nagyon gyorsan megérinthetetlen lesz.

 

Azt ne feledjétek, hogy a Silvia 16 kiló!!! 

Előzmény: paljoc (38449)
peppino Creative Commons License 2008.11.30 0 0 38507

Peppino kőkemményen szörfözik, mert  a fránya PID-hez amit vett, nem talál 50x50x80 méretű alu vagy műanyag dobozt... Vennie kell egy laposat...

Hát igen... elég sok vizet lecsapolok kvfőzés előtt... De a PID eztremélhetőleg megoldja. Auberins lesz a cél, de mostanában többet leszek külföldön, mint itthon, úgyhogy jövőre....

Előzmény: SiD- (38437)
SiD- Creative Commons License 2008.11.30 0 0 38506
ctrl+c, ctrl+v-vel simán beteszed az URL-t
Előzmény: portafi (38504)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!