Azon fórumtársak segítségét kérem akik a képen látható gázzsámolyt használnak. Nem tartózkodom otthon szerda reggelig és nem tudom megmérni a jelzett távolságot, viszont ma este szükségem lenne a méretre. Ha valaki tud segítsen és írja le ide nekem. Köszi.
Ha hígabb alszeszből indulsz ki, akkor csak csekély mértékben lesz hígabb a végterméked, viszont sokkal kevesebb is lesz - persze, a célt eléred, mert kevesebb pálinkához kevesebb desztvíz kell higításra...
Az alszesz hígításához nem kell deszt. víz. Tökéletesen megfelel a csapvíz. A finomított pálinkát érdemes desztvízzel hígítani, de .... Többen írták itt a fórumon, hogy ők kútvízzel, forrásvizzel, vissszahűtött forrralt vízzel, ásványvízzel hígítanak. Én az utoljára főzött szőlőpálinkámat ásványvizzel hígítottam. Az alszesz 20- 21 - .. 25 fokosra történő hígításának a finomításkori elválaszásnál an szerepe. Igaz, hogy így több folyadékot kell felfűtened, ergo több energiát használsz, de a végeredmény kárpótol.
Idáigi tapasztalataim alapján mindig más volt, amikor utópárlatra kellett állni. Az utópárlatot külön gyűjtöm, már van 5L meggy-vadkörte-narancs összeöntve...ha lesz 10-15L akkor megpróbálom ujra főzni vegyesnek.
Almaborhoz hol jutottál hozzá? Az önmagában is finom:)
Megpróbálom egymondatba sűríteni:Ha nagyon zavarom a tüzet, az én kis 22-es páracsovemben nem lesz megfelelő a deflegmáció,így ott a kívánt és nemkívánt ízek összekeveredhetnek.
Ugy tudnám neked érzékeltetni a dolgot hogy képzelj el magad előtt egy szállitószalagot amin mondjuk almák utaznak,90% jó és 10% rosz. Ha ki akarod kapkodni belőle azt a 10% rosszat neked az lenne a jó ha lassabban haladna előtted a szalag,ohgy legyen időd eldönteni melyik a jó vagy rosz.
Ha nagy sebességgel halad előtted, megsik hogy a roszból benne hagysz a jóból meg kidobsz!Tehát ha lassabbaan ereszted egyrészt neked is több időd lesz dönteni hogy mi a jó és mi a rosz.Más részt pedig ha gyorsan rohan az üstből kifele az anyag, neked már ott is lesz egy akár nagyfokú összekeveredése a jó és rosz ízeknek!
Nem tudok úgy szemléltetni mint Öveges prof,de így egy kicsit érthetőbb?:)))