Keresés

Részletes keresés

olasz66 Creative Commons License 2011.01.31 0 0 45380

Amúgy, ha jól látom,, Ez egy 13kw-os ,,lángőrös.. cucc. kb 13-és 16 ezer Ft.- között vesztegetik (felesleges ilyen drágát venni).

 

Figyelj a nyomáscsökkentőre. 30mbar-ossal még 6Kw-ot sem tud leadni.

Előzmény: Tico64 (45355)
olasz66 Creative Commons License 2011.01.31 0 0 45379

20cm..

 

De,,,, szerintem ,,normális főzőember leszedi a lábait, mert úgy sokkal jobban be tudod állítani a megfelelő távolságot, a főződ aljátol.

 

Akkor jó a magasság, ha nem fordúl vissza a láng, teljesen vízszintesben.

 

Így este a spájz után már nem vagyok a legjobb fogalmazó, de ha gondolod keress meg telefonon, szívesen segítek.

 

Könnyen megtalálod az elérhetőségem.

Előzmény: Tico64 (45355)
olasz66 Creative Commons License 2011.01.31 0 0 45378

Ez nem dupla falú.

Előzmény: fusion33 (45374)
hal65 Creative Commons License 2011.01.31 0 0 45377

Egyemmegakezedet!:)))

Előzmény: firekiller (45352)
fusion33 Creative Commons License 2011.01.31 0 0 45376

Hasonló kaliberű mint a képen, hány literes?

Előzmény: zsuzska60 (45375)
zsuzska60 Creative Commons License 2011.01.31 0 0 45375

én nemrég vettem egy maszektól eszközt, de nem akarok reklámozni senkit

ha érdekel megírom mailban

Előzmény: naksi555 (45351)
fusion33 Creative Commons License 2011.01.31 0 0 45374

Üdv!

 

Ha 400 liter cefrét akarsz főzni jó ha tudod a főzőt nem lehet tele tölteni az áthabzás megakadályozása végett ha 100L főzőt veszel is kell 5 főzés és még utána finomítás újabb főzésekkel jár. A duplafalú kisipari főzők egy vagyonba kerülnek ha nem magad készíted vagy barátok által akkor az túl drága. Mindenképpen keverőset javasolok és minnél nagyobbat persze max 100L-est. Én is hasonló cipőben járok csak még gyűjtögetek az árára. Püspökladányi cégnél találtam eddig a legolcsóbb gyári 100l-es ajánlatot.

Előzmény: naksi555 (45351)
zsuzska60 Creative Commons License 2011.01.31 0 0 45373

Barkócza mester!

Illatra a galagonya, ízre a som a király!

deszegregator Creative Commons License 2011.01.31 0 0 45372

 

 

Az égő át van alakítva földgázra pébéről! A lényeg: 2 mm fúvókafurat tökéletesen bevált! Egyszer már leírtam . Mindenki saját felelősségre alakítgasson! A gáztömlő nem maradhat használaton kívűl nyomás alatt, megfelelő csappal el kell látni a gázvételi helynél (csőlecsatlakozásnál) mindig el kell zárni.

Előzmény: deszegregator (45371)
deszegregator Creative Commons License 2011.01.31 0 0 45371

Én ezeket alábakat átalakítottam anekem megfelelő magasságra, az üsttől való távolságra. Végül is magasabb lett a láb , viszont gázégő feletti lábrész megszünt, így állítottam be optimális távolságra a gázlángot. Öntvény pálcával hegeszd, a láb anyaga is öntvény! Ezt a pálcát arany áron mérik, de két szál bőven elég.

Előzmény: Tico64 (45355)
kupeci Creative Commons License 2011.01.31 0 0 45370

Köszi csak vicceltem! Most a narancsomon kipróbálhattam volna de nem mertem, inkább leszűrtem.

Előzmény: Kormoss (45369)
Kormoss Creative Commons License 2011.01.31 0 0 45369

Hát mint egy átlagos szeszesüveg, vagy egy PET palack kupakja. Csak egyszerűbb így megadni, mint ilyen kis mennyiséget számokban. Egyébként ha jól tudom, 250ml-1l a hivatalos hektoliterenként. 

Előzmény: kupeci (45368)
kupeci Creative Commons License 2011.01.31 0 0 45368

mekkora a kupak?:)

Előzmény: Kormoss (45367)
Kormoss Creative Commons License 2011.01.31 0 0 45367

Literenként rakj a pálinkába egy negyed kupaknyi alacsony zsírtartalmú tejet, rázd össze, és rakd ki hidegre. 4-5 napon belül a tej leülepedik, kávéfilteren addig szűrheted amíg ki nem jön belőle a tej. Ha viszont nem nagyon opálos, akkor megpróbálhatod magában a kávéfilteres szűrést, háromszor-négyszer. Ha nem tisztul, marad a tej. 

Előzmény: tszilard1 (45360)
Kormoss Creative Commons License 2011.01.31 0 0 45366

Azért nem teljesen törvényszerű. Sok olyan 40 fokos pálinkám van, amit sose szűrtem, mégis teljesen tiszta marad 40 fokig is akár. És van olyan ami eleve Szőllősy-szűrűn folyt át, és még mélyhűtőztem is utána, mégis opálos lett 45 fok környékén. A fene se érti ezt :)

Előzmény: norris53 (45361)
rézműves1 Creative Commons License 2011.01.31 0 0 45365

...OK, az teljesen jó, csak gyere nyugodtan...T.......i barátunk hoz egy kis narancsot,

majd jól el (le) bíráljuk...

Előzmény: jatti1 (45363)
nyulica Creative Commons License 2011.01.31 0 0 45364

Nyugodtan próbáld ki a tejes derítést. Segíteni fog!

Előzmény: tszilard1 (45360)
jatti1 Creative Commons License 2011.01.31 0 0 45363

Szia rézműves1! Ha jó a  16 óra utáni időpont akkor szívesen megpróbálok átmenni. Addig a gyereket kell utaztatnom, utána is el kellene menni érte, de (ott hagyom :) ) megpróbálom elintézni, hogy más hozza haza.

jatti

Előzmény: rézműves1 (45342)
norris53 Creative Commons License 2011.01.31 0 0 45362

Pálinkás jó napot !

norris53 Creative Commons License 2011.01.31 0 0 45361

Szevasz !

A választ magad adtad meg -ha nem vettél el a cefre főzéskor kozmaolajat akkor azon hogy 40% -ra hígítottad szinte( törvényszerű) az opálosodás !

Ha deszt vízzel teszed a hígítást még akkor is van rá esély hogy opálos lesz !> ha van még magasabb alkoholfokú azonos pálinkád tegyél hozzá belőle míg vissza áll az eredeti (opálmentességre )>esetleg tedd fagyasztóba és szűrd le - sok sikert - de legk.. kérdezz s utána cselekedj(ez csak jó tanács)

Előzmény: tszilard1 (45360)
tszilard1 Creative Commons License 2011.01.31 0 0 45360

Sziasztok!

 

A következő problémában kérnék segítséget, ha lehet:

 

Az elkészült körtepálinkámat 48 fokosra állítottam be még karácsony előtt. Szénsavmentes ásványvizet használtam. Minden rendben volt, nem opálosodott be. Egy hete 40 fokosra higítottam fel. Sikerült is meg nem is: az íze finomabb lett, viszont beopálosodott. Lehetséges még, hogy színre letisztuljon? Mit lehet tenni esetleg az ügy érdekében? A higítást most is szénsavmentes ásványvízzel csináltam. Szobahőmérsékletű volt a pálinka és a víz is. Az opálos pálinka jelenleg a kb. 5-6 fokos pincében van. A kozmaolajat főzés során nem választottam le.

 

Előre is köszönöm a segítséget.

Tico64 Creative Commons License 2011.01.31 0 0 45359

Köszönöm, segítettél.

 

Szerda reggel miután haza értem lemegyek a pincébe és iszok az egészségedre egy pohárka 2008-as meggypálinkát.

Előzmény: nabiti (45357)
BJ46 Creative Commons License 2011.01.31 0 0 45358

A lábak leszerelhetők.

A lábak nélküli magasság 90 mm.

Nagyon jól szabályozható égő.

Előzmény: Tico64 (45355)
nabiti Creative Commons License 2011.01.31 0 0 45357

19,5 cm.

Előzmény: Tico64 (45355)
rézműves1 Creative Commons License 2011.01.31 0 0 45356

...keresd az olasz66-ot,  neki tuti van ilyen...

Előzmény: Tico64 (45355)
Tico64 Creative Commons License 2011.01.31 0 0 45355

Pálinkás üdvözletem!

 

Azon fórumtársak segítségét kérem akik a képen látható gázzsámolyt használnak. Nem tartózkodom otthon szerda reggelig és nem tudom megmérni a jelzett távolságot, viszont ma este szükségem lenne a méretre. Ha valaki tud segítsen és írja le ide nekem. Köszi.  

 

 

firekiller Creative Commons License 2011.01.31 0 0 45354

arra egy 30-50 liter közötti főző lenne az ideális.

Előzmény: naksi555 (45353)
naksi555 Creative Commons License 2011.01.31 0 0 45353

kb. négy fajtából

Előzmény: firekiller (45352)
firekiller Creative Commons License 2011.01.31 0 0 45352

Szia! Ezt nézd meg!

 

http://epitkezes-otthon.vatera.hu/kert_mezogazdasag/boraszati_kellekek/palinkafozo_1438542958.html

 300-400 liter cefre, hány fajta gyümölcsből jön össze??

 

Előzmény: naksi555 (45351)
naksi555 Creative Commons License 2011.01.31 0 0 45351

 

Sziasztok!

 

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Pálinkafőző berendezés vásárlásán gondolkodom és e témában körülnéztem a neten.

Találtam szimpla falú főzőt üst betéttel, szimpla falú üstöt keverővel és dupla falu üstöt.

Szerintetek melyik típus a jobb?

A családban évente körülbelül 300-400 liter cefre jön össze, ehhez a mennyiséghez milyen méretű főző (60, 80 vagy 100 l-es) optimális?

Esetleg tud valaki ajánlani olyan helyet ahol jó áron lehet jó minőségű pálinkafőző berendezést vásárolni?

 

Előre is köszönöm a segítségeteket.

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!