Keresés

Részletes keresés

nabiti Creative Commons License 2011.02.02 0 0 45428

Van vmilyen áttétel a hajtókarnál ? ... anno én "direktben" próbáltam birset darálni,   ... feladtam !

Előzmény: fusion33 (45424)
kupeci Creative Commons License 2011.02.02 0 0 45427

Csak is a potosság kedvéért!:)))

De majd este kocc! a béke érdekében!:))))

Előzmény: Feriba51 (45425)
vf1 Creative Commons License 2011.02.02 0 0 45426

Pálinkás jóreggelt!

Feriba51 Creative Commons License 2011.02.02 0 0 45425

Mellőzhető mennyiség:-)))

Legfeljebb az 50 fok is jobb ha lefele tendál és rögtön azt kapom, hogy alábecsültem a dolgokat.

Te is ittál, mert Jatti1 bevallotta??? :-)))))

Jó nedűt!

Előzmény: kupeci (45420)
fusion33 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 45424

Itt kisgyerekek darálnak vele igaz nem birset de szinte erő se kell hozzá.

Előzmény: nabiti (45422)
rézműves1 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 45423

...örülök, hogy ízlik, egészségedre...azért az a "birs" se rossz...

 

...Jó éjt...holnap gálya...

Előzmény: jatti1 (45421)
nabiti Creative Commons License 2011.02.01 0 0 45422

Majd kösd fel a pendelyt, amikor ezzel almát (birset) darálsz ...

Előzmény: fusion33 (45414)
jatti1 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 45421

Már hamarabb hazaértem! :) Sőt most kóstoltam a körte-nektarin kombinációt. Finom! Köszönöm szépen! Persze lehet, hogy ennek hatására "kötözködtem" az előbb. :)

jatti

Előzmény: rézműves1 (45419)
kupeci Creative Commons License 2011.02.01 0 0 45420

Előpárlat? utópárlat?:)

Előzmény: Feriba51 (45413)
rézműves1 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 45419

...na látom rendesen hazaértél, nem kaptál ki..??..én már mindent elmosogattam, az eredmény pedig mindenért kárpótol...

Előzmény: jatti1 (45415)
Feriba51 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 45418

Semmi gond:-))))

 

Van úgy, hogy az ember agyonizgulja magát és kételkedik a számításokba. Egy főzőüst mellett nem is olyan rendkívüli:-)))

Jó nedűt!

Előzmény: jatti1 (45416)
fusion33 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 45417

Akit másfajta gyári késes almadaráló érdekel az Szegeden lévő Szevafém KFT-nél tud beszerezni 49.500Ft kézihajtású gyümölcsdaráló néven, örökélet mert 30 kilós öntvény horganyozva porfestve. Így néz ki.

jatti1 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 45416

Kedves Feribá51! Remélem nem sértettelek meg, nem állt szándékomba! A pontosítást két okból írtam.

- laszlo1220-at nehogy csalódás érje, mert kevesebb jött le

- nekem kb. 20 éve van pálinkám, de minden évben legalább egyszer beleesek ebbe a csapdába. Arról nem is beszélek, hogy kiszámolom, hogy kellene lenni pl. 4 liter 50 fokosnak, és amikoe befejeződik a főzés nincs csak 3 liter. Igaz az kb. 65 fokos. Csak hígítás után lesz a számított értéknek megfelelő.

jatti

 

Előzmény: Feriba51 (45413)
jatti1 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 45415

A kettő egyszerre nem megy! :) Vagy sok, vagy jó! De gondolom már elolvastál sok-sok hozzászólást és ezt Te is tudod! Az igaz, hogy ahhoz hogy jó legyen nem olyan sokat kell elvenni, nem túl nagy a "veszteség".

jatti

Előzmény: laszlo1220 (45412)
fusion33 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 45414

Most az alamdaráló project fut a hengerpárt már meg tudtam venni nagyon brutális van vagy 8 kiló és 29 E Ft. Később megveszem a suőlődarálót és abban cserélem a hengerpárt. Vehetnék egyben is almadrálót de így a szőlődaráló hengerpár pluszba van ugyanannyi kiadás mellett. Meg a szőlődaráló hengerpáron lévő fogaskerékpár jó pótalakatrésznek ha elkopik vagy tönkrmegy az almadaráló hengerpáré. Fogaskereket nem adnak alkatrészként csak kompletten. Az alamdaráló túl van árazva 10E ft-al.

Előzmény: fusion33 (45408)
Feriba51 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 45413

Üdv Jatti1!

 

Vártam ezt a pontosítást:-)

Csak annyit mondok, hogy ebben az esetben kis eltérés mindig belefér. Az a 22 % sem pontos, az 50 fok is lehet 48-52 között, szóval nem patikában vagyunk. A lényeg, hogy lesz neki 8-9 liter pálinkája és ennek tudatában édesebben alszik:-)))

Jó nedűt!

Előzmény: jatti1 (45411)
laszlo1220 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 45412

Nyugodtan idézz!!

Szeretném a leg többet ki hozni belőle,meg a leg jobbat!!

Előzmény: jatti1 (45411)
jatti1 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 45411

Én inkább úgy mondanám, hogy ennyi van benne, hogy ebből mennyit tud kihozni az sok mindentől függ.

Mivel nagyoktól csak szó szerint szabad idézni, így nem írom végig, nehogy tévedjek! :)

Ez csak egy....

jatti

Előzmény: Feriba51 (45407)
laszlo1220 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 45410

Köszönöm a választ feriba51.

Holnap főzöm, meg látjuk,hogy mennyi lesz belőle!

Előzmény: Feriba51 (45407)
zsuzska60 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 45409

láttam kisebbet, nagyobbat, volt ott több is

dupla-szimpla... keverős nem

Előzmény: naksi555 (45394)
fusion33 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 45408

A Szabadkai keverős mert a keverőt 30.000Ft-ra tartják, a vaterán láttam olcsóbbat ilyen főzőbe de az azért volt 265 mert nem volt keverős. Sajnos én az ország másik végében lakom Sz-SZ-B megye második legnagyobb városában innen elég messze van Szabadka 350Ft-os gázolaj meg elég drága. A püspökladányi cég elhozza Nyíregyházára ingyen és akor már nem olyan nagy az árkülönbség és papírom van róla ha valamelyik jószomszéd feljelent, hogy ez legális főző. A te főződ viszont nagyon megéri mert űrítős nem kell a forró sisakot leszedegetni meg a páracsövet. Ha megveszed értesíts, hogy ment. Privátba írd már meg hol árulják. Egyelőre nekem nem aktuális de jó lenne tudni. Köszi.

Előzmény: novod. (45404)
Feriba51 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 45407

Ha nem tévedek 8,8 liter 50 fokos lesz beléle.

A hideg nem befolyásolja a kihozatalt...... Szerintem.

Jó nedűt!

Előzmény: laszlo1220 (45402)
jatti1 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 45406

Egy kis Zsindelyes reklám.

http://vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20110131-a-hirveres-hianyzik-a-magyar-palinkanak-a-zsindelyessztori.html

Ha még nem olvastátok volna és érdekel! :)

jatti

orient7 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 45405

Áthabzásnál én azt vettem észre,hogy a cefre alja lényegesen hajlamosabb az áthabzásra.

Itt valami sepröszerú anyag található ami még magas sisaknál is képes átjönni.

 

Ti is találkoztatok hasonló jelenséggel?

Előzmény: fusion33 (45392)
novod. Creative Commons License 2011.02.01 0 0 45404

900euro amit feltettél képet, Szabadkán! 100 literesben

Előzmény: fusion33 (45399)
rézműves1 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 45403

...pályinkás jó estét...

 

...második fűtési kísérlet (finomításssal)...ugyanannyi, ugyanolyan hőfokú alszesz, most 1-óra 8-perc múlva csurgott...

...az, hogy lezártam fölűl, megint hozott vagy 20-percet...igaz, amikor teljes volt a lezárás, majdnem elaludt a láng, de

amint egy centi rést nyitottam elől a fólián, rögtön jól égett...

...végeredmény: csak azzal, hogy csináltam egy üstházat, a konyhai tűzhelyen is, több mint félórával hamarabb megcsordul...

 

...a nedű legyen velünk...(meg ez a jó kis birs)...ez már a nyárra tök jó lesz...

 

laszlo1220 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 45402

Helló.

2OL.  22% alszeszből hány liter pálinkának kéne lenni-e?

Nem tudom,hogy ez a hideg befolyásolja-e  a ki hozatalt?

 

novod. Creative Commons License 2011.02.01 0 0 45401

kézi keverővel, 850euro-nál tartunk, a motoros verzió +80euro!

Előzmény: fusion33 (45399)
vf1 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 45400

Én ilyen főzőt a Vaterán 95 ezerért láttam.

Előzmény: zsuzska60 (45389)
fusion33 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 45399

Mennyiért vesztegetnek egy ilyen komolyabb főzőt 100L-esbe? Amit én feltettem képet azt püspökldányi cég 305.E-re tartja.

Előzmény: novod. (45398)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!