Keresés

Részletes keresés

snapszmester Creative Commons License 2011.02.02 0 0 45438

Ne aggódj, nem mérgező.

IHATATLAN!!!!

Vagy csak nagyon keservesen.

Előzmény: Csikaszt (45433)
fusion33 Creative Commons License 2011.02.02 0 0 45437

Fahengerbe csavart facsavar, egyszerű és nagyszerű ha motorosra készíted lehet érdemes megfontolni a tengelyre műanyag siklócsapágyat tenni mint a szőlő-alma darálókon, mert akkor nem égeti a fémtengely a fát és könyebben forog. Ha a fém vagy műanyag siklócsapágy tetejére fursz egy lyukat ott tudod olajozni és onnan nem megy az olaj a a darálékba. Meg a hengerrel szembeni fadeszkát lemezzel borítani ha még nincsen borítva.

Előzmény: naerreiszunk (45436)
naerreiszunk Creative Commons License 2011.02.02 0 0 45436

Körtéhez, almához ilyet csinálok  motoros hajtással (francia példa), egyszerű és nagyszerű.

 

fusion33 Creative Commons License 2011.02.02 0 0 45435

Itt látható a videón a prés is ráakasztva szövet ami fehér színű és az ők tipikus darálójuk ami egy hengeres de ez jobban pépesebbre darál csak tettek rá egy villanymotort amúgy kézi ez is.

Előzmény: nabiti (45428)
fusion33 Creative Commons License 2011.02.02 0 0 45434

Az AZ-15 darálónak a  hengerpárja 16cm széles tehát 2-3 almától nem darál egyszerre töbet hiába van tele töltve és ez nem vágja, szeleteli, hanem marja szaggatja körmökkel, amik nem egy sorban vannak elhelyezve tehát nem egyszerre fejtenek ki erőt hanem átlósan. Ez és a műanyag siklócsapágy a titka a nem túl nagy erőkifejtésnek. Amerikában és más országokban nagyon elterjedt ez a típus de ott darálás után a szőlőprésbe szövetet tesznek szűrő gyanánt, utána a ledarált almát és kipréselik almalének, almabornak ott ez olyan mint nálunk a must, bor készítése. Ezért is láthatóak gyerekek a videón nem trükk és nem reklám miatt, csak készítik a saját otthoni almalevüket. Felnőttek almaborukat mint látható.

Előzmény: nabiti (45428)
Csikaszt Creative Commons License 2011.02.02 0 0 45433

Kérdésem lenne ahhoz aki biztosan tudja.Igaz-e, hogy a héjával együtt erjesztett

narancsból főzött pálinka mérgező?

Köszönettel

fusion33 Creative Commons License 2011.02.02 0 0 45432

Gyerekkoromban ez a daráló volt elérhető még ma is használják de akkora súly üresen is, hogy embert próbáló. Öntvény és Kb 40-50kg. Ha ezen daráltál azért volt nehéz. A vidón szereplő daráló ugyanolyan mint egy szőlődaráló sőt mitőbb lehet cserélni a hengerpárt és akkor szőlődaráló robix.hu-találni róla bővebb információt én is onnét rendeltem a hengerpárt és a műanyag siklócsapágyat ezért is könyebb tekerni mert nem vas vason csúszik.

Előzmény: nabiti (45428)
jatti1 Creative Commons License 2011.02.02 0 0 45431

Na de Feribá51! Én nem írtam olyat, hogy ittam! Azt írtam, hogy kóstoltam! :))

jatti

Előzmény: Feriba51 (45425)
rézműves1 Creative Commons License 2011.02.02 0 0 45430

...szia...valószínűleg a konstrukciótól is függ az erő, a Norrisé az igen fáin, gondolom

azt nem kell nagy erővel, mert keskenyek a kések...

Előzmény: nabiti (45428)
rézműves1 Creative Commons License 2011.02.02 0 0 45429

...pályinkás jó reggelt...

nabiti Creative Commons License 2011.02.02 0 0 45428

Van vmilyen áttétel a hajtókarnál ? ... anno én "direktben" próbáltam birset darálni,   ... feladtam !

Előzmény: fusion33 (45424)
kupeci Creative Commons License 2011.02.02 0 0 45427

Csak is a potosság kedvéért!:)))

De majd este kocc! a béke érdekében!:))))

Előzmény: Feriba51 (45425)
vf1 Creative Commons License 2011.02.02 0 0 45426

Pálinkás jóreggelt!

Feriba51 Creative Commons License 2011.02.02 0 0 45425

Mellőzhető mennyiség:-)))

Legfeljebb az 50 fok is jobb ha lefele tendál és rögtön azt kapom, hogy alábecsültem a dolgokat.

Te is ittál, mert Jatti1 bevallotta??? :-)))))

Jó nedűt!

Előzmény: kupeci (45420)
fusion33 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 45424

Itt kisgyerekek darálnak vele igaz nem birset de szinte erő se kell hozzá.

Előzmény: nabiti (45422)
rézműves1 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 45423

...örülök, hogy ízlik, egészségedre...azért az a "birs" se rossz...

 

...Jó éjt...holnap gálya...

Előzmény: jatti1 (45421)
nabiti Creative Commons License 2011.02.01 0 0 45422

Majd kösd fel a pendelyt, amikor ezzel almát (birset) darálsz ...

Előzmény: fusion33 (45414)
jatti1 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 45421

Már hamarabb hazaértem! :) Sőt most kóstoltam a körte-nektarin kombinációt. Finom! Köszönöm szépen! Persze lehet, hogy ennek hatására "kötözködtem" az előbb. :)

jatti

Előzmény: rézműves1 (45419)
kupeci Creative Commons License 2011.02.01 0 0 45420

Előpárlat? utópárlat?:)

Előzmény: Feriba51 (45413)
rézműves1 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 45419

...na látom rendesen hazaértél, nem kaptál ki..??..én már mindent elmosogattam, az eredmény pedig mindenért kárpótol...

Előzmény: jatti1 (45415)
Feriba51 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 45418

Semmi gond:-))))

 

Van úgy, hogy az ember agyonizgulja magát és kételkedik a számításokba. Egy főzőüst mellett nem is olyan rendkívüli:-)))

Jó nedűt!

Előzmény: jatti1 (45416)
fusion33 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 45417

Akit másfajta gyári késes almadaráló érdekel az Szegeden lévő Szevafém KFT-nél tud beszerezni 49.500Ft kézihajtású gyümölcsdaráló néven, örökélet mert 30 kilós öntvény horganyozva porfestve. Így néz ki.

jatti1 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 45416

Kedves Feribá51! Remélem nem sértettelek meg, nem állt szándékomba! A pontosítást két okból írtam.

- laszlo1220-at nehogy csalódás érje, mert kevesebb jött le

- nekem kb. 20 éve van pálinkám, de minden évben legalább egyszer beleesek ebbe a csapdába. Arról nem is beszélek, hogy kiszámolom, hogy kellene lenni pl. 4 liter 50 fokosnak, és amikoe befejeződik a főzés nincs csak 3 liter. Igaz az kb. 65 fokos. Csak hígítás után lesz a számított értéknek megfelelő.

jatti

 

Előzmény: Feriba51 (45413)
jatti1 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 45415

A kettő egyszerre nem megy! :) Vagy sok, vagy jó! De gondolom már elolvastál sok-sok hozzászólást és ezt Te is tudod! Az igaz, hogy ahhoz hogy jó legyen nem olyan sokat kell elvenni, nem túl nagy a "veszteség".

jatti

Előzmény: laszlo1220 (45412)
fusion33 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 45414

Most az alamdaráló project fut a hengerpárt már meg tudtam venni nagyon brutális van vagy 8 kiló és 29 E Ft. Később megveszem a suőlődarálót és abban cserélem a hengerpárt. Vehetnék egyben is almadrálót de így a szőlődaráló hengerpár pluszba van ugyanannyi kiadás mellett. Meg a szőlődaráló hengerpáron lévő fogaskerékpár jó pótalakatrésznek ha elkopik vagy tönkrmegy az almadaráló hengerpáré. Fogaskereket nem adnak alkatrészként csak kompletten. Az alamdaráló túl van árazva 10E ft-al.

Előzmény: fusion33 (45408)
Feriba51 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 45413

Üdv Jatti1!

 

Vártam ezt a pontosítást:-)

Csak annyit mondok, hogy ebben az esetben kis eltérés mindig belefér. Az a 22 % sem pontos, az 50 fok is lehet 48-52 között, szóval nem patikában vagyunk. A lényeg, hogy lesz neki 8-9 liter pálinkája és ennek tudatában édesebben alszik:-)))

Jó nedűt!

Előzmény: jatti1 (45411)
laszlo1220 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 45412

Nyugodtan idézz!!

Szeretném a leg többet ki hozni belőle,meg a leg jobbat!!

Előzmény: jatti1 (45411)
jatti1 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 45411

Én inkább úgy mondanám, hogy ennyi van benne, hogy ebből mennyit tud kihozni az sok mindentől függ.

Mivel nagyoktól csak szó szerint szabad idézni, így nem írom végig, nehogy tévedjek! :)

Ez csak egy....

jatti

Előzmény: Feriba51 (45407)
laszlo1220 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 45410

Köszönöm a választ feriba51.

Holnap főzöm, meg látjuk,hogy mennyi lesz belőle!

Előzmény: Feriba51 (45407)
zsuzska60 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 45409

láttam kisebbet, nagyobbat, volt ott több is

dupla-szimpla... keverős nem

Előzmény: naksi555 (45394)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!