A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
Viszont kattog. Mmint nemtudom, hogy fűtéskapcsolása ad-e ki olyan élesen pattanó hangot, vagy mi, de amég melegedett (~ 15-20 percet), párszor hallottam. Nem mentem oda nézni, mert ismerőssel beszélgettünk közben... Majd legközelebb megnézem, mikor pattan.
Nagyon jó kis gép, nekem is ez a technológia van, sok örömöt okoz.
Arra figyelj, hogy a kapcsoló-csap kialakítás miatt a főzés után a lé vissza tud áramolni a termoblokkba (vagy mi) SiD erről írt a kávékorzón.
Én annyit tapasztalok, hogy koronként megkeseredik a kávém, olyankor átsavazom a bolti citromsavnál gyengébb anyaggal ami aluhoz való. (neve nem jut eszembe, a citromsav mellett szokott lenni a boltban, hasonló sárga dobozkában) 1-2 havonta esedékes, nem nagy ügy.
SID!
Ez a podos termosztátos vagy olyan elektronikus fűtésszab. mint az enyém?
De a Nespresso az kapszula nem ? Mert POD volt a kérdés. Nem tudom a kapszula és a POD ára hogy viszonyul, lehet hogy 1-2 éves használatnál egálra jön ki az ár, de nespresso azért szűkebb választékot ad kávéból.
Ö... ~ ; ) Fényképem is, de a telefonom momentán ragaszkodik hozzá. Nincs BT-s kapcsolódási lehetőségem. Amúgy ez: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=84988287&t=9014122
A hosszúkávé alatt café cremát értek, tehát kb egy kapucsínós csészényi és krém is van a tetején (emlékeim alapján valami hasonlót csinált a Senseo is, de ez jobb). Finom arabikás ízvilágú, diós-gyümölcsös (nem savanyú!) vonal.
Alapmodell Nespresso-t lehet venni újonnan 40-ért, ami azért nagyon finom kávét csinál. Vannak hosszúkávés kapszulák is, ma reggel pl. egy ilyet ittam és az is nagyon finom volt. Szerintem 1-2 évig simán el lehet lenni a Nespresso-val anélkül, hogy megunná az ember.
az volt: kb 60°-ra elő volt melegítve, mert úgy raktam be a szondát, hogy hozzáérjen a forró szűrőtartókarhoz, de a csapolás indításakor az első pár másodpercben még emlekedik 60-ról kb 82°C-ig, onnan esik aztán vissza 80-ra.
sajnos azért nem pontos teljesen a mérés, mert a csapolás első pár másodpercében a hőmérőn még emelkedik a hőmérséklet, ekkor nem tudom, hogy mi történik valójában, de nálam profibb cuccal mérve állítólag 4°C-t esik a Classic egy szimpla és 8°C-ot egy dupla alatt.
Szerintem vedd az irányt a Barista Szaküzletbe ahol darabra is van pod és kóstolgass végig egy szélesebb választékot. Ami ízlik azt rendes kiszerelésben jóval olcsóbban megveheted a forgalmazójától.
amire fölhívom a figyelmedet a Musetti mellett:
Danesi
Lucaffe 100%
Vergnano 100%
Hausbrand
Molinári mind
Kóstold meg a Musetti 201-est is, legolcsóbb és igen finom annak ellenére, hogy 80% robuszta.
Decaffban
Buscaglione (nem tudom hol kapható)
Molinári
Ha van gőzös ráfűtési lehetőséged a 100%-osokat fűtsd elő.
Ha túl gyors a lefolyás akkor a tenyered között nyomogasd meg jól a pod zacskóját.
A Classic méricskéléséből még az is kiderült, hogy előmelegítő csapolásokkal egyszerűen nem lehet felhozni a gépet a megfelelő hőmérsékletre. Elég hosszú a "recovery time", az az idő, ami alatt ismét képes kellő hőmérsékletű vizet leadni.
Tehát a legjobb taktika alubojleres Gaggiánál, ha bekapcsoljuk legalább 20 percre és nem piszkáljuk.
erdemes meg bemenni media markt plusz metro aruhazakba ott is megnezni a podos kinalatot es utana batran ird be ide, hogy mit lattal es mennyiert es szivesen segitunk......