Keresés

Részletes keresés

monyesz Creative Commons License 2008.12.04 0 0 38844
De a Nespresso az kapszula nem ? Mert POD volt a kérdés. Nem tudom a kapszula és a POD ára hogy viszonyul, lehet hogy 1-2 éves használatnál egálra jön ki az ár, de nespresso azért szűkebb választékot ad kávéból.
Előzmény: SiD- (38839)
SiD- Creative Commons License 2008.12.04 0 0 38843
Apropo, SGL Prima Bar elkelt.
_MrB_ Creative Commons License 2008.12.04 0 0 38842
Ö... ~ ; )
Fényképem is, de a telefonom momentán ragaszkodik hozzá. Nincs BT-s kapcsolódási lehetőségem.
Amúgy ez:
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=84988287&t=9014122
Előzmény: jobog (38833)
SiD- Creative Commons License 2008.12.04 0 0 38841
A hosszúkávé alatt café cremát értek, tehát kb egy kapucsínós csészényi és krém is van a tetején (emlékeim alapján valami hasonlót csinált a Senseo is, de ez jobb). Finom arabikás ízvilágú, diós-gyümölcsös (nem savanyú!) vonal.
Előzmény: SiD- (38839)
_MrB_ Creative Commons License 2008.12.04 0 0 38840
Ezt kerestem én is ~ : D
Majd lassanként lesz azért szerintem. Egyre több POD-os gép kerül kezeink közé.
Előzmény: DJG (38832)
SiD- Creative Commons License 2008.12.04 0 0 38839
Alapmodell Nespresso-t lehet venni újonnan 40-ért, ami azért nagyon finom kávét csinál. Vannak hosszúkávés kapszulák is, ma reggel pl. egy ilyet ittam és az is nagyon finom volt. Szerintem 1-2 évig simán el lehet lenni a Nespresso-val anélkül, hogy megunná az ember.
Előzmény: monyesz (38836)
SiD- Creative Commons License 2008.12.04 0 0 38838

az volt: kb 60°-ra elő volt melegítve, mert úgy raktam be a szondát, hogy hozzáérjen a forró szűrőtartókarhoz, de a csapolás indításakor az első pár másodpercben még emlekedik 60-ról kb 82°C-ig, onnan esik aztán vissza 80-ra.

Előzmény: jobog (38837)
jobog Creative Commons License 2008.12.04 0 0 38837

 

Megoldás: előmelegített hőmérő.

Előzmény: SiD- (38835)
monyesz Creative Commons License 2008.12.04 0 0 38836

Miért akarsz új gépet ? Tuti, kipróbált, és olcsó gépek vannak olcsóbban is használtban. A kavekorzo.hu oldalon vannak hirdetések.

Ezeket szinte rizikó nélkül megveheted. Újban 50-ért nem kapsz podos gépet szerintem, ami jó is, olyat meg főleg nem !

Előzmény: TOM (38821)
SiD- Creative Commons License 2008.12.04 0 0 38835
sajnos azért nem pontos teljesen a mérés, mert a csapolás első pár másodpercében a hőmérőn még emelkedik a hőmérséklet, ekkor nem tudom, hogy mi történik valójában, de nálam profibb cuccal mérve állítólag 4°C-t esik a Classic egy szimpla és 8°C-ot egy dupla alatt.
Előzmény: jobog (38834)
jobog Creative Commons License 2008.12.04 0 0 38834

 

Majd az enyémeket is mérd meg kérlek.

 

Előzmény: SiD- (38822)
jobog Creative Commons License 2008.12.04 0 0 38833

 

Mrb!

 

Mid van? Fénykép?

 

Szerintem vedd az irányt a Barista Szaküzletbe ahol darabra is van pod és kóstolgass végig egy szélesebb választékot. Ami ízlik azt rendes kiszerelésben jóval olcsóbban megveheted a forgalmazójától.

 

amire fölhívom  a figyelmedet a Musetti mellett:

Danesi

Lucaffe 100%

Vergnano 100%

Hausbrand

Molinári mind

 

Kóstold meg a Musetti 201-est is, legolcsóbb és igen finom annak ellenére, hogy 80% robuszta.

 

Decaffban

Buscaglione (nem tudom hol kapható)

Molinári

 

Ha van gőzös ráfűtési lehetőséged a 100%-osokat fűtsd elő.

 

Ha túl gyors a lefolyás akkor a tenyered között nyomogasd meg jól a pod zacskóját.

 

Előzmény: DJG (38832)
DJG Creative Commons License 2008.12.04 0 0 38832
Hun az anyag?
Előzmény: _MrB_ (38798)
SiD- Creative Commons License 2008.12.04 0 0 38831
Ugyanez a módszer bevált a kis thermoblokkos podos gépeknél is.
Előzmény: SiD- (38830)
SiD- Creative Commons License 2008.12.03 0 0 38830

A Classic méricskéléséből még az is kiderült, hogy előmelegítő csapolásokkal egyszerűen nem lehet felhozni a gépet a megfelelő hőmérsékletre. Elég hosszú a "recovery time", az az idő, ami alatt ismét képes kellő hőmérsékletű vizet leadni.

Tehát a legjobb taktika alubojleres Gaggiánál, ha bekapcsoljuk legalább 20 percre és nem piszkáljuk.

SiD- Creative Commons License 2008.12.03 0 0 38829

Azért annyira nem rossz a helyzet, kb 2°C-t esik a hőmérséklet csapolás közben.

Sajnos ez a Fluke sem elég gyors, ezért szívás a méregetés. ;(

Előzmény: SiD- (38822)
portafi Creative Commons License 2008.12.03 0 0 38828
Hello!

Ha már meglettek említve az áruházláncok, a podos gépeket nem figyeltem meg , de az Arénban láttam nagyobb választékot.
blaze73 Creative Commons License 2008.12.03 0 0 38827
erdemes meg bemenni media markt plusz metro aruhazakba
ott is megnezni a podos kinalatot es utana batran ird be ide, hogy mit lattal es mennyiert es szivesen segitunk......

Előzmény: TOM (38825)
yorka Creative Commons License 2008.12.03 0 0 38826
Cellini kávét hol lehet beszerezni? Szemes változat is és pod is érdekelne.
TOM Creative Commons License 2008.12.03 0 0 38825
Köszönöm.
Körülnézek.
Előzmény: blaze73 (38824)
blaze73 Creative Commons License 2008.12.03 0 0 38824
oops! jo kerdes.
en nem podozok es nem is vagyok az uj arakkal kepben.

hasznaltban kb a feleert vannak profi gepek.

esetleg mas tud itt ajanlani uj gepet podost vagy nezz fel a kavekorzo.hu oldalra.
Előzmény: TOM (38819)
blaze73 Creative Commons License 2008.12.03 0 0 38823
uhh akkor jo nagy lepes lesz ezzel a QM-mel :)
Ibi kivalo tars melle :) :)
Előzmény: zeg4 (38820)
SiD- Creative Commons License 2008.12.03 0 0 38822
Ma este én is mértem Gaggia Classic-ot a Fluke hőmérővel és kicsit más eredményeket kaptam, mint Andrew kolléga....
TOM Creative Commons License 2008.12.03 0 0 38821
Javítva:

50.000 körül van jó POD-os gép? Újat szeretnék...
Előzmény: TOM (38819)
zeg4 Creative Commons License 2008.12.03 0 0 38820

Az má van, hát az IBI:-).

Egy Saeco MC-ról lépek feljebb, kipróbálom a "nyomásfokozó-mentes életet".

Előzmény: blaze73 (38818)
TOM Creative Commons License 2008.12.03 0 0 38819
Köszönöm a választ.
50.000 körül van jó POD-os gép Újat szeretnék...
T
Előzmény: blaze73 (38817)
blaze73 Creative Commons License 2008.12.03 0 0 38818
ez jo kis gep lehet.
daralod mi lenne melle ?
Előzmény: zeg4 (38814)
blaze73 Creative Commons License 2008.12.03 0 0 38817
mindket gep nagyon jo, de daralo nelkul nem tudsz vele igazan tokeletes espressot fozni.

gaggia pure modell akciosan 49 ezer a media markt-ban ha van meg.

a gaggiak nagyon jo gepek, de kenyesek az orlemenyre azaz kell hozza egy jo daralo.

ha nem akarsz ennyit vacakolni vele, vagy nincs annyi penzed a szettre (50+33) akkor ajanlom inkabb a kizarolag pod gepet. talan kavekorzo.hu oldalon van is fent hasznalt. persze ha hasznalt is szoba johet.
Előzmény: TOM (38815)
SiD- Creative Commons License 2008.12.03 0 0 38816

passzolom a szűrős kérdést, a régi QM thermoblokkos gépeknél nem peremezett a szűrőkosár, ez a vakszűrő a képen peremezett (vissza van hajtva a pereme), de biztos, hogy kell vakszűrő egy thermoblokkos géphez?

Előzmény: zeg4 (38811)
TOM Creative Commons License 2008.12.03 0 0 38815
Köszönöm ezt a fontos infót.
Egyébként mennyire jó ez a gép - nem pod-dal működtetve?
Előre is köszi,
TOM
Előzmény: blaze73 (38807)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!