A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
De a Nespresso az kapszula nem ? Mert POD volt a kérdés. Nem tudom a kapszula és a POD ára hogy viszonyul, lehet hogy 1-2 éves használatnál egálra jön ki az ár, de nespresso azért szűkebb választékot ad kávéból.
Ö... ~ ; ) Fényképem is, de a telefonom momentán ragaszkodik hozzá. Nincs BT-s kapcsolódási lehetőségem. Amúgy ez: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=84988287&t=9014122
A hosszúkávé alatt café cremát értek, tehát kb egy kapucsínós csészényi és krém is van a tetején (emlékeim alapján valami hasonlót csinált a Senseo is, de ez jobb). Finom arabikás ízvilágú, diós-gyümölcsös (nem savanyú!) vonal.
Alapmodell Nespresso-t lehet venni újonnan 40-ért, ami azért nagyon finom kávét csinál. Vannak hosszúkávés kapszulák is, ma reggel pl. egy ilyet ittam és az is nagyon finom volt. Szerintem 1-2 évig simán el lehet lenni a Nespresso-val anélkül, hogy megunná az ember.
az volt: kb 60°-ra elő volt melegítve, mert úgy raktam be a szondát, hogy hozzáérjen a forró szűrőtartókarhoz, de a csapolás indításakor az első pár másodpercben még emlekedik 60-ról kb 82°C-ig, onnan esik aztán vissza 80-ra.
sajnos azért nem pontos teljesen a mérés, mert a csapolás első pár másodpercében a hőmérőn még emelkedik a hőmérséklet, ekkor nem tudom, hogy mi történik valójában, de nálam profibb cuccal mérve állítólag 4°C-t esik a Classic egy szimpla és 8°C-ot egy dupla alatt.
Szerintem vedd az irányt a Barista Szaküzletbe ahol darabra is van pod és kóstolgass végig egy szélesebb választékot. Ami ízlik azt rendes kiszerelésben jóval olcsóbban megveheted a forgalmazójától.
amire fölhívom a figyelmedet a Musetti mellett:
Danesi
Lucaffe 100%
Vergnano 100%
Hausbrand
Molinári mind
Kóstold meg a Musetti 201-est is, legolcsóbb és igen finom annak ellenére, hogy 80% robuszta.
Decaffban
Buscaglione (nem tudom hol kapható)
Molinári
Ha van gőzös ráfűtési lehetőséged a 100%-osokat fűtsd elő.
Ha túl gyors a lefolyás akkor a tenyered között nyomogasd meg jól a pod zacskóját.
A Classic méricskéléséből még az is kiderült, hogy előmelegítő csapolásokkal egyszerűen nem lehet felhozni a gépet a megfelelő hőmérsékletre. Elég hosszú a "recovery time", az az idő, ami alatt ismét képes kellő hőmérsékletű vizet leadni.
Tehát a legjobb taktika alubojleres Gaggiánál, ha bekapcsoljuk legalább 20 percre és nem piszkáljuk.
erdemes meg bemenni media markt plusz metro aruhazakba ott is megnezni a podos kinalatot es utana batran ird be ide, hogy mit lattal es mennyiert es szivesen segitunk......
mindket gep nagyon jo, de daralo nelkul nem tudsz vele igazan tokeletes espressot fozni.
gaggia pure modell akciosan 49 ezer a media markt-ban ha van meg.
a gaggiak nagyon jo gepek, de kenyesek az orlemenyre azaz kell hozza egy jo daralo.
ha nem akarsz ennyit vacakolni vele, vagy nincs annyi penzed a szettre (50+33) akkor ajanlom inkabb a kizarolag pod gepet. talan kavekorzo.hu oldalon van is fent hasznalt. persze ha hasznalt is szoba johet.
passzolom a szűrős kérdést, a régi QM thermoblokkos gépeknél nem peremezett a szűrőkosár, ez a vakszűrő a képen peremezett (vissza van hajtva a pereme), de biztos, hogy kell vakszűrő egy thermoblokkos géphez?