Keresés

Részletes keresés

hgw308 Creative Commons License 2019.06.04 0 0 33634

Kedves Gábor!

Erre mit is lehetne mondani? Bátor dolog volt ismét tőled, igazán :)

Előzmény: Törölt nick (33633)
Törölt nick Creative Commons License 2019.06.04 -1 0 33633

Idióta majom

Előzmény: hgw308 (33629)
hgw308 Creative Commons License 2019.06.04 0 0 33632

És akkor még nem beszéltünk a moszkvai szálról, ahol lehet, hogy álca volt az az iskola, valójában mi van, ha kágébéla kollégája volt a putyini osztályban, akkor pedig elég ha rágondol az a csapásra és az már jön is :)

Egyébként hallottam, hogy csákknóriszt valaki az akaratának átvitelével csapta le a wc-n ülő helyzetében.

Előzmény: Törölt nick (33630)
Sony Black Creative Commons License 2019.06.04 0 1 33631

Ez olyan mintha más írta volna rólad! :XD

A számból vetted ki a szót :D

Előzmény: Törölt nick (33626)
Törölt nick Creative Commons License 2019.06.04 0 3 33630

Feldobod a napom

A helyedben nem mernék vele kikezdeni, mert mi lesz, ha téged is egy ütéssel is nyomorékká tesz? Mehet a lakásodra a mentő, kórházba kerülsz, ahol hetekig tartó kezelések után sem után sem tudnak helyreállítani a rendőrség pedig biztosan meg sem kérdezi, hogy ki és hogyan tette ezt veled. Mert ugye nem mernéd, vagyis nem tudnád elmondani a rendőröknek, hogy egy ütéssel nyomorékká tett egy indexes fórumozó. A rendőrség természetesen nem indítana nyomozást mert attól még a kapitány is retteg, aki egy ütéssel nyomorékká szokott tenni bárkit ...  

Előzmény: hgw308 (33629)
hgw308 Creative Commons License 2019.06.04 0 2 33629

Imádom ahogy írsz, hivatkozol olyanra, amit vállal más, nem úgy mint magácska, aki már ha nem volt vállalható a sok baromsága, egyszerűen törölte magát, majd újra regisztrált, és fényezi saját baromságait, mintha azt egészen más firkantotta volna. De hát jelek szerint a bőrből is kibújtál :)

Amit te tanácsoltál azt már megvitattuk komika. Ajánlottál egy 6-700e Ft-os Bosch kazánt, aztán ajánlottál egy általad favorizáltat. Hát ilyen ez komika, nem fogadtam el a sületlen tanácsod. Aztán jöttél az áramlat dolgokkal, de mikor pontos számokról, adatokról, linkekről kérdeztem, elhallgattál, mint a déli harangszó 12 után. Aztán jöttél azzal, hogy járat méretek, amit akkor is írtam, hogy tényleg fontos, de ezt csak 1 azaz EGY kazánnal voltál képes elfogadni. Aztán jöttél selyemvékonyságú lemezzel az inoxos kazánoknál, ami ténybeli baromság volt. De végig nyomon volt követhető, ha valaki nem hajolt meg a hatalmas baromságaid előtt, azokkal személyeskedtél és csinálod most is. Az, hogy ki a beteg... Tudod: "Én vagyok én, Te vagy TE, ki a hülye, én vagy Te?"

Aki annyira profi, mint te, az minek kérdez itt olyan dolgokat, amit még az alap user is tud, csak te nem!

Igazán csak sajnálni lehetne az ilyen félélet, de ahhoz meg idő kellene, az meg nincs :)

írj még kérlek! Feldobod a napom vele :)

Előzmény: Törölt nick (33626)
Sony Black Creative Commons License 2019.06.04 0 0 33628

Nem tudom miért kerül ugyan annyiba, mikor kell egy külön hőcserélő, és kell egy szivattyú eleve, hogy a sallangokról ne is beszéljünk. Ami már eleve tízezrek... A másikhoz meg nem kell semmi csak a tároló.

Fondital 367.967.-ft-ért?? 8l/perc melegvízzel.... benyomtad ide csak hogy igazad legyen. :D

Egy erősebbet hugyozok is több mint amit percenként ez készít. :D

A csőkígyó lényegesen hamarabb melegszik fel mert annak a felülete 1-1,2 m2 és nem max 60 fokra melegszik hanem 85-re, és ha felnyomja a tárolót abban egységes melegvíz lesz.

Semmilyen tudásod nincs, csak dobálózol, a szavakkal. Másodsorban meg találhatnál magadnak jobb elfoglaltságot is mint itt bárkit is csekkolj... kicsit beteges. Lehet orvoshoz kellene fordulnod.

Még mindig egy kérdésre nem kaptam választ a részedről. Ennyi mérhetetlen tudással miért vagy itt??!

Ne válaszolj rá, nem is érdekel... a témát elengedtem.

Előzmény: Törölt nick (33627)
Törölt nick Creative Commons License 2019.06.04 -3 0 33627

-Kb ugyanannyiba kerül a két rendszer

- "Eleve amíg a hőcserélő felmelegszik hogy megfelelő meleg vizet állítson elő, az is idő, és még sorolhatnám." -szerinted a csőkígyó mennyi idő alatt melegszik fel (az is hőcserélő)  :-)

-Létezik 12 kw os KOMBI kazán :https://fondital.hu/index.php/kereso

-Miből gondolod ,hogy nekem nincs gépészeti diplomám? Van méghozzá moszkvai:-)  ja igen egy korábbi hozzászólásomban írtam hogy nem vagyok gépész ,nyilván megnézted.....laikusként szerettem volna csekkolni az oldalon lévő"szakemberek" hozzáértését:-)

-Senki nem akar fogást találni rajtad, saját magad ásod egyre mélyebbre ,szakmailag minden megnyilvánulásodban....

- Ismételten leírom nem én találom ki a gépészet ,fűtéstechnológia törvényeit ,megoldásait .Az embereket könnyen át lehet verni ,hogy jó az amit csinálsz ,deeee a tudomány átbaszhatatlan!!!

Előzmény: Sony Black (33624)
Törölt nick Creative Commons License 2019.06.04 -3 0 33626

Te tényleg full beteg vagy :-))))

Nem jössz rá,hogy ez egy kazános fórum ,ami azért lenne hivatott,hogy az emberek megvitassák a kazánjuk és ahhoz kapcsolódó gépészeti problémáikat... ehelyett te gólyákról meg autószalonokról irkászolsz ide ,meg lefotózod ,hogy 3 kw-al fűtesz szerinted ez kit érdekel?????? meg tájékoztatod az ittlevőket ,hogy hol tart a kőműves munka....Vedd már észre magad .

Tipikusan egy unatkozó faszkalap vagy aki az emberekkel való kötekedésében éli ki magát...mindenben tanácsokat kérsz mindenkitől . a mosógéptől a hőszigetelésen át az autókig ,a világ összes témájában TANÁCSOKAT kérsz....majd tök mindegy ki és mit válaszol neked belekötsz,hogy az nem úgy van,mert a szomszéd Józsi mást mondott ,meg a márka képviseleten a telefonos kisasszony  mást mondott. És azt elhiszed .Az alapdolgokat nem érted meg egy kondenzációs technológiánál ,és bonyolult képleteket akarsz látni turbulens áramlásokról meg gépészeti megoldásokról:-)))   5 év egyetemi tananyagot akarsz megérteni "000" tripla nulla rálátással....

Goindolom az is értelmezhetetlen számodra,hogy egy gépészeti témában lehet azonos véleményen két vagy több ember.Ha valaki hasonlókat ír ugyanazon témában az ugyanaz a személy szerinted:-))))) neked komoly üldözési mániád is van.És ebböl is látszik,hogy KÖTEKEDNI jöttél ide.

Na huzzál haza anyádba kisköcsög és azzal kötekedjél.Tudod mi kéne neked 10 év kényszermunka Szibériában

Előzmény: hgw308 (33623)
Palási Creative Commons License 2019.06.03 0 0 33625

 Azért annál több, ha nem is csúcstechnika.

Előzmény: janijani (33610)
Sony Black Creative Commons License 2019.06.03 -1 2 33624

A gazdaságosság, volt az egyik szempont, és a költséghatékonyság. Egy fűtőkazánnal egy ilyen általad titulált rendszer 2x annyiba kerül mintha csak mellé raknál egy indirekt tárolót. Arról nem beszélve egy háztartási megvalósításban, a külső hőcserélővel a veszteség sem olyan elhanyagolható. Eleve amíg a hőcserélő felmelegszik hogy megfelelő meleg vizet állítson elő, az is idő, és még sorolhatnám... Ez egyébként megfigyelhető a kombi kazánoknál, mert kb 3-6l viz elfolyik mire beáll a kívánt hőmérséklet, és akkor nem beszéltünk a távolságról a kazántól, és a csövek meg a hőcserélő külső szigeteléséről stb... Tehát ennyit a fűtőkazános külön rétegtárolós megoldásról. Épp eszű ember ilyet nem csináltat. Sokkal több hely kell hozzá sokkal többe kerül. A kombis kazános megoldás meg nem is releváns, mert eleve 12kw-ról ment a vita, kombi kazánban meg nincs ekkora. Bár egyébként csináltam már olyat (külön tulaj kérésre), hogy a meglévő villanybojlert használtam fel ilyen "rétegtárolónak" hogy a hideg víz bemeneti oldalán a kombi kazán melegvíz kivezetését kötöttem rá, és gyakorlatilag felnyomta melegvízzel a bojlert. Csak itt jön az amit már az előbb írtam, hogy a kazán teljesen kihűlt állapotól mire melegvizet produkál addig belenyom a bojlerbe kb 5liter hideget, illetve fokozatosan melegszik.... ez a bojlerbe rétegződik és ez a csapoknál érezhető, hogy hol melegebb hol langyosabb víz jön... ráadásul, ha nem fogyasztod el a meleg vizet az minden nap veszít a hőmérsékletéből, és mindig melegebb víz utánpótlást kap, tehát mindig lesz egy melegebb és egy hidegebb réteg a bojlerben...

De ennek ellenére neki megfelelt. Hát ha neki jó nekem is az :D

 

"Hát így megy ez  :-))))

Hát van mit tanulnod ....ezt sem oktatják az okj-s képzésen:-))))"

 

Én nem állítom, hogy nekem nincs mit tanulnom, egy jó szakember holtig tanul. 

De nekem ellentétben veled, vannak gépészeti végzettségeim és nap mint nap ezt csinálom. Neked viszont a google, meg a youtobe-on kívül nem sok mindened van, azon kívül hogy nagy a szád, és próbálsz fogást találni rajtam. Ezt az OKJ-zást meg nem is értem... A szakközépiskolai bizonyítványom is OKJ-s, és ezen felül még van 3 ráépülő szakképesítésem ami szintén OKJ-s. Ha nem lenne az szart se érne. Ez szakma ember! És mindegyikért külön külön 1-1 évet kellett iskolába járni. 

Előzmény: Törölt nick (33622)
hgw308 Creative Commons License 2019.06.03 0 2 33623

Kedves töröltnickgaben974!

 

Az, hogy neked mi a vágyad, senkit nem érdekel. Már vastagon bizonyított, hogy semmit nem tudtál bizonyítani, amit írogattál százalékokról, áramlatról, nagy járatokról, kicsi járatokról és hasonlókról, aztán törölted magad, majd visszatértél és elkezdted fényezni saját magad, a törölt accodban bukott állításaiddal. Aztán nekiállsz mindenkibe belekötni, aki nem bólogat veled.

Az, hogy ki írhat ide, nem Te döntöd el. A stílus pedig maga az ember, ezért is nem írok rólad, mint emberről.

További szép napot

Előzmény: Törölt nick (33621)
Törölt nick Creative Commons License 2019.06.03 -3 0 33622

Hűha ....most már látom nem 30 évvel vagy lemaradva....:-)

Az a helyzet,hogy mint írtam is csak csinálod de nem tudod....:-)

Olvass utána ,meg képezd magad mert kettőnk közül épp Te égeted magad sza...á  itt a fórumon .

Azért röviden leírom neked: A rétegtároló áll egy üres tárolóból+ külső hőcserélőből+szivattyúból+ fűtő kazánból.

A kazán váltószelep utáni csonkjára (amire a csőkígyót kötnéd ) oda kötöd a külső hőcserélő primer oldalát ,a szekunder oldalt meg egy szivattyú közbeiktatásával bekötöd a tároló felső és alsó pontjaira . a vezérlés kazánfüggő..... hmv hőigény esetén a tárolóba elhelyezett  termosztát  kapcsolja a kazánt és indítja a szivattyút is és TÖLTI a tárolót az off jelig.Ha a kazánod nem képes termosztát jelet (on/off) fogadni csak NTC érzékelőt akkor meg beraksz a primer körbe egy átfolyás érzékelőt (kapcsolót) ami indítja majd a szivattyút (az ntc meg ugye indítja a kazánt hmv termelésre)

De ha nincs fűtő kazánod csak kombid akkor  ott is megoldható csak ott ugye már a "külső hőcserélő" eleve benne van a kazánban(hmv hőcserélő) így csak a szekunder oldalt kötöd rá a tárolóra amin eddig az átfolyós üzem ment.Ilyenkor egy sima termosztáttal indítod a szivattyút ami átfolyást csinál így "becsapja " a kazánt mert a kazán azt hiszi hmv vételezés történik az átfolyás miatt és indítja a hmv termelést  a tároló off jeléig ami leállítja a szivattyút  és így a kazánt is.Hát így megy ez  :-))))

Hát van mit tanulnod ....ezt sem oktatják az okj-s képzésen:-))))

Előzmény: Sony Black (33616)
Törölt nick Creative Commons License 2019.06.03 -6 0 33621

Te tulajdonképpen mi az anyádnak vagy itt gólyákról beszélgetni meg autószalonokról ...meg kötekedni az ilyeneket szoktam egy ütéssel nyomorékká tenni ,bár már írtad rokkant vagy ,agyilag is látom már ...huzzá innen hülye gyerek

Előzmény: hgw308 (33614)
tclar Creative Commons License 2019.06.02 0 0 33620

Sziasztok! Ha már rétegtároló, én Ariston Clas B Premium-ot használok kettős rétegtárolóval nagy megelégedéssel. Viszont pár napja volt egy hosszabb áramszünet és  a clima manager természetesen egy rakás dolgot elfelejtett, meg én is hogy miket kell beírni áramszünet után pl. 19 fokra áll a melegviz hőfok ilyesmik. Eddig ha kiengedtünk pár deci melegvizet indult a vízmelegítés azonnal, jelenleg akkor indul a melegítés ha visszahül a tároló, konkrétan zuhanyzás közben 25 fokos víz jön ami nem kellemes.Aztán megint forró jön ahogy bekapcsol az égőfej...Az is fura hogy az áramszünet óta a kazán kijelző úgy viselkedik mintha nem lenne rajta clima manager, fűtésnél és melegvízfűtésnél is az aktuális vízhőfokot írja ki nem a szoba hőfokot...Lehet elromlott a clima manager? Bár látja hogy van melegviz átfolyás, látja hogyan áll a 3 utas, látja mennyi a tároló hőfok...Tudna valaki részletes ariston szervízfüzetet ehhez a típushoz? Egyszer már volt egy csak elkevertem a file-t, olyan részletes volt hogy pl mit kell csinálni a kazánnak 1L melegvízigénykorí mit 2l-nél, mit 3 l-nél stb.  Köszönöm

peterch Creative Commons License 2019.06.02 0 0 33619
Előzmény: peterch (33618)
peterch Creative Commons License 2019.06.02 0 0 33618

Sziasztok !

 

Akkor most melyikteknek van igaza ?

https://netkazan.hu/szotar/60/retegtarolo

Sony Black Creative Commons License 2019.06.02 -1 0 33617

"Te írtad, a kérdésemre természetesen kitérő választ adtál, tehát NEM VÁLASZOLTÁL érdemben, mindenki értelmezheti ahogy akarja."

 

Vissza kell olvasni és akkor érted!

 

"A suszter maradjon a kaptafánál, ha lehet."

 

Nem bánnám ha ott maradnál. Neked is jobb lenne, hidd el.

Előzmény: kjapp (33615)
Sony Black Creative Commons License 2019.06.02 -1 0 33616

Külön rétegtároló? Amit szivattyú tölt? Fűtő kazánnal? :D

Semmi fogalmad nincs arról miket irtogatsz... :XD

Továbbra is használd a Google-t, meg nézd a Youtobe-ot, és égesd hamuvá magad itt! :P

Előzmény: Törölt nick (33613)
kjapp Creative Commons License 2019.06.02 0 1 33615

"ha valakinek olyan háza van, ahol a téli fűtési időszakban átlag 3kw vagy kevesebb hőenergia kell a házához, hogy azt kifűtse a kívánt komfortra, annak nem kondenzációs kazánban kell gondolkodni."

 

"Hát miben?"

Majd legközelebb olvasol és értelmezel, és akkor tudod...

 

"Több mint nyolc éve élek egy ilyen házban. Miért is nem jó a 12 kW-os kondenzációs kazánom?"

Egészségedre! Ki írta azt hogy a te kazánod nem jó? :D

 

Te írtad, a kérdésemre természetesen kitérő választ adtál, tehát NEM VÁLASZOLTÁL érdemben, mindenki értelmezheti ahogy akarja.

A suszter maradjon a kaptafánál, ha lehet.

Előzmény: Sony Black (33611)
hgw308 Creative Commons License 2019.06.02 0 0 33614

Az a valaki egyébként éppen Te voltál, jó duma visszautalni saját magad törölt accjára :)

 

Előzmény: Törölt nick (33081)
Törölt nick Creative Commons License 2019.06.02 -2 2 33613

Az a helyzet ,hogy egyáltalán nem érted amit írtam,a % helyett lehetne írni kw adatokat is,de itt nem ez volt a lényeg....az a helyzet ,hogy az olyan OKJ-s tanfolyamokon amit esetleg elvégeztél nem oktatnak ilyesmit.Te is az a múltbéli kategória vagy aki csinálja de nem tudja ......Ott megáll a tudomány ,hogy össze csavargatod a 1/2' meg 3/4' kötéseket jó esetben a megfelelő helyre .

A tárolót illetően meg nem tudom kettőnk közül melyikünk nincs tisztában a dolgokkal,de megjegyezném ,hogy ezen a téren is le vagy maradva úgy 20-30 évvel .A XXI.században 2019 -ben NEM a csőkígyós tárolóban kell gondolkodni ,hanem a rétegtárolóban ,amit ugye egy szivattyú TÖLT......ezért írtam ,hogy tölti :-)))) de gondolom nem tudod hogyan működik.   Úgy 30 évvel ezelőtt még ez az irányvonal volt amit te képviselsz a kazánokat illetően is ,ha kell ha nem rakjunk be mindenhova 24-35 kw kazánt ,tök mindegy legyen jó nagy "tartaléka".....A mai modern kondenzációs kazánoknál,már NEM állja meg a helyét ez a gondolkodásmód/irányvonal.

Előzmény: Sony Black (33606)
Sony Black Creative Commons License 2019.06.01 0 0 33612

Te is vagy ám egy bonyolult elme.... beköszönsz ide egy C12-vel.

 

Hagyjuk gyerekek, én ismét elengedtem... beszéljünk másról. :)

Előzmény: Alapi42 (33609)
Sony Black Creative Commons License 2019.06.01 0 0 33611

"Hát miben?"

Majd legközelebb olvasol és értelmezel, és akkor tudod...

 

"Több mint nyolc éve élek egy ilyen házban. Miért is nem jó a 12 kW-os kondenzációs kazánom?"

Egészségedre! Ki írta azt hogy a te kazánod nem jó? :D

Előzmény: kjapp (33608)
janijani Creative Commons License 2019.06.01 0 0 33610

A hatásfokkal nem számoltál.

Ez a C12 esetében kb 65%, ezt is vedd figyelembe.

Előzmény: Alapi42 (33609)
Alapi42 Creative Commons License 2019.06.01 0 0 33609

 Beidézném én is :

 

 

  

"ha valakinek olyan háza van, ahol a téli fűtési időszakban átlag 3kw vagy kevesebb hőenergia kell a házához, hogy azt kifűtse a kívánt komfortra, annak nem kondenzációs kazánban kell gondolkodni."

   Pongyola  nem vagy nehezen értelmezhető kijelentés.

 pl. a kW  az nem hőenergia, hanem egy teljesítmény  úgy általánosan.

 

   Ez az átlag is hibádzik. Miért  egy példa  : az én házam ban  az átlagos hőenergia felhasználás  fűtési időszakokban, tehát télen sok éves átlagban 1100 m3 gáz , ez úgy nagyjából    9900 kW óra. Mennyi idő alatt ?  200 nap az    4800 óra. tehát az átlagos  hőmennyiség betáplálás teljesítménye   9900 kWó/4800 ó  = 2.06 kW.

 ez majd 30 % -kal kevesebb mint az említett érték. Az énkazánom úgy  7 -9 kW körül mendegél, ennél lejjebb nem lehet venni a konstrukció miatt.

 Télen egyébként vannak csúcshidegek, sőt néha állások is  így az ideálisnak tartott hőteljesítménynél, lényegesen nagyobbat tudó kazánt kell alkalmazni.

  Így a készülékem az ideális hőbevitelt az idővel biztosítja. Kis hidegben keveset megy  nagy hidegben sokat, de a 24 órát eddig még soha sem érte el.

   persze ha valaki axiómának tekinti az állandó üzemet akkor kell ez a kis teljesítmény.

 Én pl. kb. 1,2 milláért valósíthatnám meg, így maradok a jól bevált  C12 nél.

Előzmény: kjapp (33608)
kjapp Creative Commons License 2019.06.01 0 0 33608

"ha valakinek olyan háza van, ahol a téli fűtési időszakban átlag 3kw vagy kevesebb hőenergia kell a házához, hogy azt kifűtse a kívánt komfortra, annak nem kondenzációs kazánban kell gondolkodni."

 

Hát miben?

 

Több mint nyolc éve élek egy ilyen házban. Miért is nem jó a 12 kW-os kondenzációs kazánom? 

Előzmény: Sony Black (33606)
hgw308 Creative Commons License 2019.06.01 -1 1 33607

Üdvözletünk újra a fórumon, immár új néven kedves Gaben974!. A témád látom semmit nem változott.

Előzmény: Törölt nick (32980)
Sony Black Creative Commons License 2019.06.01 -1 1 33606

"Azonban léteznek olyan kazángyártók (szerencsére) akik ezt nem így csinálják és ott a 12 kw kazán valóban 12 kw (a 100%) teljesítményű és ekkor jön be az  ,hogy egy ilyen kazán 50%-on üzemel a példád esetében 6 kw-on jóval hatékonyabb (jobb hatásfokon) mint egy 24 es kazán (25%-on)"

 

Először is nincs olyan hogy 100% teljesítményű. :) A kazánokra ami rá van írva, az a névleges hőteljesítménye, és van emellett névleges hőterhelése is, ami nem ugyan az. Csak hát ugye tisztában kellene lenni a fogalmakkal mi mit jelent. Ha lenne egy gáz és hőtermelő berendezés szerelői szakképesítésed, mint nekem van, akkor tudnád, hogy amit állítasz az egész egyszerűen nem igaz. Ez parasztvakítás. Az ilyeneknek van mint te aki ezt megeszi, mert különben az életben nem adnának el 12Kw-s kazánt. :D Amúgy is egy kezemen megszámolom hány bolt tud ilyet beszerezni.

 

"azaz egy 24kw -kb 5-6 perc alatt tölti újra a 100-as tárolót mig egy 12kw os kazán 10-12 perc alatt" 

 

Ez sem igaz ebben a formában.. Először is nem tölti hanem melegíti, azért indirekt. Tehát már a működésével sem vagy tisztában, innentől kezdve meg nincs is miről beszélgetni. 

 

Harmadsorban meg már lejjebb leírtam, ha valakinek olyan háza van, ahol a téli fűtési időszakban átlag 3kw vagy kevesebb hőenergia kell a házához, hogy azt kifűtse a kívánt komfortra, annak nem kondenzációs kazánban kell gondolkodni.

Előzmény: Törölt nick (33605)
Törölt nick Creative Commons License 2019.06.01 -1 1 33605

Szia!

"Ha a 24Kw-os és a 12kw-os is átlag 6kw-on üzemel, akkor mi értelme van vadászni a 12kw-os kazánt?"---Na itt jön az a rész amit mindenki hajlamos elfelejteni vagy inkább nem foglalkozik vele sem a szakmabeliek 99 %a az ügyfél meg nem jut el odáig ,hogy egyáltalán felmerüljön benne : a Hatásfok !!!  Akkor valóban nincs értelme "vadászni" ha olyan (főként olaszoknál más okokból elterjedt )kazánt veszel ami úgy lesz 12 Kw-os hogy a menüjében gyárilag átállítják a max teljesítményét a 24 es kazánnak 18 v 12 kw-ra. Azonban léteznek olyan kazángyártók (szerencsére) akik ezt nem így csinálják és ott a 12 kw kazán valóban 12 kw (a 100%) teljesítményű és ekkor jön be az  ,hogy egy ilyen kazán 50%-on üzemel a példád esetében 6 kw-on jóval hatékonyabb (jobb hatásfokon) mint egy 24 es kazán (25%-on) Bár ezen teljesítménnyel még mindig az "értelmes" (max1:6) moduláción belül van . Viszont ha lejjebb mész a min teljesítmény környékére akkor egy 12kw kazán olyan 2 kw-t tud míg egy 24 es kazán kb 3-3.5 kw-ot vagy egyre inkább 2.5 kw-ot ---ekkor viszont a 12-es kazán az "értelmes" modulációs határon belül marad mig a 24 es kazán az 1:8 v 1:10 értéken üzemel (nem rezsicsökkentett üzemmódban :-))

Az valóban tény ,hogy egy pl 100 literes hmv tárolót egy 24 es kazán fele annyi idő alatt tölti újra mint egy 12 kw kazán ez a valóságban időben kb 5-6 perc különbséget jelent    (azaz egy 24kw -kb 5-6 perc alatt tölti újra a 100-as tárolót mig egy 12kw os kazán 10-12 perc alatt)    Aki 5-6 percet nem tud várni ,annak kurva nagy gondjai lehetnek az életben:-)))))

Előzmény: Sony Black (33599)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!