Keresés

Részletes keresés

Jorry-(JGM)-(BSTH-HUB) Creative Commons License 2013.10.04 0 0 10231

Nyugodjék békében.

 

 

Hát szerencsétlen nem ilyen véget érdemelt. Éppen 1 hónapja lett 75, elég szép kerek kor ahhoz, hogy ennél békésebb úton távozzon, és annak se feltétlen volt még itt az ideje. Lett volna még előtte út. Megint egy idióta marha miatt veszít el egy ilyen embert a világ, mint amilyen ő volt. A természetes vidámsága és játéka, na meg emberként is legalább akkora arc volt, mint Bud és Terence, tudomásom szerint jó barátságban is ált mind a kettővel, Terence-el pedig éppen idén 50 éve, hogy együtt szerepeltek még ifjoncként ' A párduc '-ban valamint 40 éve, hogy Bud-al 'Az angyalok is babot esznek'-ben. De az élet sajnos ilyen, nem az érdemek és az emberek szeretete dönti el, ki távozik, hogyan és mikor, mert akkor egyesek örökké élnének. Sajnos ő is igazán csak majd most lesz elismerve utólag, és nem még életében. Temetését Rómában tartják most Hétfő délelőtt 10 órakor a. A ravatala Rómába Piazza del Popolo ikertemplomának a Santa Maria dei Miracoli kör tempomában lesz.

Remélhetőleg két szeretett mesterünk békésebben tér nyugovóra, ha eljött majd az idő, ami remélem meg sokára lesz.

 

 

Néhány cím amiből ismerhetik őt a Magyar nézők is.

 

A párduc
Egy lyukas dollár
Ringo visszatér
A harag napja
Élve, de inkább holtan
A tűzes íjász
Az angyalok is babot esznek
Vadnyugati szamuráj
Afrika Expressz
Safari Expressz

Előzmény: gto (10229)
J.Firpo Creative Commons License 2013.10.03 0 0 10230

Nyugatinál Alexandra - 1 db kibontva, több csomagolt állapotban

Westend - Libri - 1-2 db kibontva, többi csomabolva

 

Csak, ha már Pest... ;-)

 

Jah...a minőség kettőből kettő HIBÁS!

Előzmény: Jorry-(JGM)-(BSTH-HUB) (10225)
gto Creative Commons License 2013.10.03 0 0 10229
J.Firpo Creative Commons License 2013.10.02 0 0 10228

Szerintem akkor is vicces, hogy a 21. században nem arról szól a történet, hogy bemegyek a könyvesboltba és leemelem az első könyvet a polcról, hanem vadásznom kell egy normális kiadású könyvet... :-)

 

Amúgy igen, ahogy néztem ez ua. más köntösben...ahelyett, hogy a második rész jött volna ki... :-(

Előzmény: ...FGHKLÉJ (10227)
...FGHKLÉJ Creative Commons License 2013.10.02 0 0 10227

Én webshop-ból rendeltem meg, az összeragadás nem volt vészes, sértetlenül szét tudtam szedni. Való igaz, azért a minősége nem a legjobbak között van, de a tartalma nagyon tetszett. Nem bántam meg, hogy megvettem.

Viszont nemrég láttam a Libriben a "Különben dühbe jövünk" könyvet, jól látom, hogy ez a 2010-es kiadás, csak a Libri újra kiadta? Mert beleolvasva úgy tűnt.

J.Firpo Creative Commons License 2013.10.02 0 0 10226

Pl. Mammut - Alexandra, Libri... ;-)

Előzmény: Jorry-(JGM)-(BSTH-HUB) (10225)
Jorry-(JGM)-(BSTH-HUB) Creative Commons License 2013.10.02 0 0 10225

Nem tudom, te hol nézted, de itt Pesten, (Corvin Plaza, Alexanda) (Libri Palota 'Rákóczi út') (Duna Plaza, Alexandra) (Arena Plaza, Media Markt) és még számos helyen, nincs lefóliázva, sőt, alapjáraton nincs fóliázva a könyv (Legfejlebb együtt több darab a szállítás miatt, viszont én meg ilyet nem láttam).  Ahol én eddig láttam, szabadon vannak lapozható mindegyik, legalább is az a pár darab ami helyenként van, 5-6 db-nál még sehol nem fútottam bele több példányba.

Előzmény: J.Firpo (10224)
J.Firpo Creative Commons License 2013.10.01 0 0 10224

A napokban én is szemügyre vettem a könyvet. Nem tanulmányoztam át töviről hegyire, de valóban inkább albumnak mondanám...no mindegy. :-) A másik észrevétel, hogy azokban a könyvesboltokban, ahol én belefutottam ott ált. egy példány volt kibontva, a többi be volt csomagolva. Viszont annak az egynek rossz volt a ragasztása... :-S A többit meg az ember kénye-kedvére érthető módon nem bontogathatja fel, csak azért, hogy csekkolja, hogy jó vagy rossz példányról van-e szó. Úgyhogy ennyi erővel nyugodtan meg lehet rendelni webshop-ból is, ha valaki gondolja...

 

Egyébként (bár tudom, anno a Kincs, ami nincs BD esetében igyekezett korrekten eljárni a kiadó, de) a Wiamfilm-et olyan szinten nem érdeklik a vásárlói, hogy komolyan elgondolkoztam, hogy a német verziót fogom megvenni a magyar kiadás helyett. :-S

 

Előzmény: J.Firpo (10222)
gto Creative Commons License 2013.09.25 0 0 10223
J.Firpo Creative Commons License 2013.09.23 0 0 10222

"Ott már ki van téve, de csak pár darab (nem elfogyott hanem ennyi érkezett és még egy darab sem fogyott)." -> Szerintem ezen nincs mit csodálkozni. ;-)

"...ez lényegtelen mert az előállítási költsége az ugyan annyi, így szar ügy de annyi amennyi." -> Ez azért így nagyon le van egyszerűsítve...de ezen nem fogunk összeveszni, mert az egész nem ér annyit. :-)

"Tehát árban olcsóbb anyag minőségre jobb és végül ez is nagy szó legalább ezen nem spóroltak." -> Az oldalak, ahogy elmondjátok összeragadnak, összeragadhatnak...esetleg fel is sértve ezzel lapokat, így hiába jobb az "anyagminősége" összességében elég gáz.

Előzmény: Jorry-(JGM)-(BSTH-HUB) (10221)
Jorry-(JGM)-(BSTH-HUB) Creative Commons License 2013.09.22 0 0 10221

A könyvről még, hogy tegnap volt egy érdekes élmény az Arena Plazas Media Marktban.

 

Ott már ki van téve, de csak pár darab (nem elfogyott hanem ennyi érkezett és még egy darab sem fogyott). Az élmény pedig elég lesúlytó, de a mai helyzetet tekintve nem meglepő, egyébként se nagyon vesznek könyvet az emberek.

A történet, hogy páran nézegették, lapozgatták, és feltünt egyeseknek, hogy egy két borítón és megemlítésen kívül nem sok benne a Magyar vonatkozás, ez még talán nem meglepő, de amikor meglátták az árát, a hátlapon, egyből visszatették és szörnyülködve mentek gyorsan tovább.

 

Az árán lehet szürnyülködni, de ennyi, oszt jónapot, akinek kell megveszi akinek nem az nem, akinek meg kell de nem telik az vár egy újabb lehetőségre, azt vagy lesz vagy nem lesz. Viszont azt meg kell jegyezzem, hogy ennek a könyvnek az (eredeti változata) forintra számolva posta meg minden egyéb jóval 15000 Ftba kerül. (http://www.amazon.de/Terence-Hill-Spencer-Chronicles-Himmelhunde/dp/3931608980/ref=sr_1_6?ie=UTF8&qid=1379849226&sr=8-6&keywords=bud+spencer+buch) Én ugyan egy kukkot nem beszélek németül, de mivel hardcore fan vagyok így mint ezernyi mást is megvettem átnéztem, lefóliáztam és ment a polcra.

 

Ilyenkor szokott jönni, hogy de ott jobban élnek, ami igaz, de egy dolog elmarad ezt követően, hogy ez lényegtelen mert az előállítási költsége az ugyan annyi, így szar ügy de annyi amennyi. És.. és... Na és a lényeg.

Ezt el kell mondani, hogy a Magyar kiadásénak jobb a borítója, (anyagra) és a lapok is, sajnos a ragasztás úgy látszik, hogy tényleg bajos (a MediaMarkban átlapoztam 2öt a 4ből és ugyan úgy tapasztalható). Tehát árban olcsóbb anyag minőségre jobb és végül ez is nagy szó legalább ezen nem spóroltak.

Előzmény: J.Firpo (10219)
Jorry-(JGM)-(BSTH-HUB) Creative Commons License 2013.09.22 0 0 10220

Szia Gebbbe as Vicecit!

 

Hub, ügyben ment mail.

 

Könyv, lényegeset nem takar, de ahol a ragasztás felkapta az előző lap adott pontját (a bevonatot) ott húzta magával a rost szálat is, így kicsit olyan mint törppapa szakál helyett borostával.

 

Kiadások terén meg hát, az jön ki aminek nem kéne, vagy olyannyira elkésett, hogy már kékben van értelme igazán, vagy ami kijön az el van cseszve. Aminek meg volna értelme az meg nem jön.

Az elmúlt 2-3 kiadás pedig reálisan tekintve semmiről nem szólt csak a lehúzásról, mert egyik sem olyan médián jelent meg amire értelme lett volna, viszont az ára meg azt tükrözi mintha a jobbik médián lenne. Az már csak hab a tortán, hogy az egyiket butitották, a másikat meg hamisították képiekben (nem az aminek állítva van, és erre az sem mentség, hogy vágatlan, annak DVDn lett volna helye, vagy várták volna meg amíg elérhető a valódi).

Így lényeget tekintve a Vigyázat vadnyugaton és a könyvön kívül igazi értékelhető nem mondható nagyon. Röviden és szotyihéjba foglalva.

 

Piedone kazikban tudok segíteni, a kérdés melyik kell.. Illetve, hogy hogy kerülhet hozzád, én a hónap végéig maradok Mon, s hogy leszek megint itt azt ez mútatja legjobban, hogy az elmúlt 2 és fél évben egyik otthonoba se sikerült, haza jutnom. De megoldjuk, max nem én leszek aki átadja. Ha meg postázni kell akkor ezen része tök lényegtelen.

 

 

Előzmény: Gebbbe (10218)
J.Firpo Creative Commons License 2013.09.15 0 0 10219

Én simán visszavinném a kiadónak vagy a könyvesboltnak... Remélem nem futok bele ilyen példányba, de ahogy látom ez gyakorlatilag általános probléma...és számomra abszolút érthetetlen és elfogadhatatlan.

Előzmény: Gebbbe (10218)
Gebbbe Creative Commons License 2013.09.15 0 0 10218

Üdv Jorry mester!

Örülök, hogy felbukkantál a körünkben, nagyon régen futottam össze Veled még a HUB-on. Engem is érdekelne, ha lehetne még egy újraélesztést végrehajtani rajta :) (Vicecit néven futottam)

A könyvről nekem is az a véleményem, hogy kellett nekem egy ilyen rendrakó kiadvány. Bármi időbeli vagy szinkronkérdés akad, csak fel kell ütni és máris megtalálja az ember. Szimpatikus volt a BD és díszdoboz akció is, de nekem már megvoltak előtte.

A könyv nekem is sajnos hibás, az utolsó reklámokat tartalmazó oldal kicsit rá van ragadva a belső felével a táblázat szegélyére. Hála istennek információt nem takar ki, ezért nem is jelent gondot. Neked kitakar valami lényegeset?

Személy szerint nekem még egy Őrangyalok kiadás hiányzik, csak VHS kazik vannak meg, valamint nagyon vadásznék még a Piedone Mokép kazikra is :)

Előzmény: Jorry-(JGM)-(BSTH-HUB) (10213)
Taurusz1 Creative Commons License 2013.09.14 0 0 10217

Igen Megkaptam válasz ment!

Jorry-(JGM)-(BSTH-HUB) Creative Commons License 2013.09.14 0 0 10216

Szia Taurusz!

 

Ment mail, 3-4 napja. Szólj, ha nem kaptad meg. Küldöm akkor egy másik címről. Citromosékkal néha van probléma, sajna.

Előzmény: Taurusz1 (10214)
J.Firpo Creative Commons License 2013.09.10 0 0 10215

Hát sajnos(?) elég fanatikus rajongó vagyok, így biztos, hogy a polcomon lesz. De nem akarom (és jó lenne, ha ez tudatosulna a kiadókba is), hogy ennél fogva bármit és bármennyiért a rajongók nyakába sózzanak....egyszrűen le kellene szokniuk erről.

Előzmény: Jorry-(JGM)-(BSTH-HUB) (10213)
Taurusz1 Creative Commons License 2013.09.10 0 0 10214

Szia Jorry!

 

Taurusz vagyok.Írj egy mailt!Mi ujság van veled rég halotam rólad!Mi van a Hub-al lesz még?

 

Üdv

Jorry-(JGM)-(BSTH-HUB) Creative Commons License 2013.09.10 0 0 10213

A te esetben a lényeg, hogy majd ha látod eldöntöd kell e vagy sem, mint ahogy más is. Senkit nem is akarok rábeszélni, lévén mindenki maga kell tudja hogy szüksége van e rá, vagy sem. Egy a lényeg, a könyv rajongóknak készült nem bestseller regénynek és többnyire rajongóktól.

 

Még mielőtt a vesézésre térnék, azt azért tudni kell róla, hogy nem holmi Magyar ötlet folytán készült. A könyv eredeti alapja német kiadvány,

 

A nációkat, tekintve, elég vegyes, és részben ezek lelhetőek fel, valamint ezek megfizethetőek, valószínűleg a jogdíjak ára is befolyással bírt, hogy nem mind az Olasz forrásból lett merítve, mert azt tapasztalatból tudom, hogy drága. Viszont én úgy érzem, hogy a vegyesség előnyős is egyben mert akad ami jobb akad ami rosszabb mint valamely külhoni moziban fútott moziplakát és kép, de egyben más is. A Magyar vonatkozás sajnos kevés, ilyen téren, de ez inkább a hazai egykori forgalmazóknak tudható be, lévén a legtöbb esetben a segítőkészség = a 0val, vagy csak ha nem látnak benne számukra elég lóvét akkor mezeien egy Nem a jelszó.

Örvendetes lenne ha tele lenne Magyar vonatkozással is képiekben de sajnos nem, így van. Ebben a tekintetben elég szerény. Ez számomra is negatívum, mert rengeteg dolog fellelhető és megtalálható, pld a mozi képek, plakátok kiválthatóak lettek volna a Magyarokkal is, illetve elfért volna még +ban, de ahogy ma Magyarországon semmit nem lehet könnyen elintézni így ezt sem, ahogy fentebb vázoltam miért. Így a könyv egyik hibája nem is lehet ezen okokból, de fájó pontja lehet annak aki erre számol és érthetően is, de ahoz, hogy ez más legyen ahoz előbb az országot kéne megváltoztatni hozzálásban.

 

Ami viszont lényeges, hogy a könyv nem holmi Magyar ötlettől vezérelve született. A könyv eredeti alapja német, így talán a sok német vonatkozás mint, poszter, képek stb. ennek is tudható be, így jórészt fordítás. Ettől persze a Magyar vonatkozású dolgok lehetnének mellékelve, hogy még igényesebb tartalmasabb legyen. A könyv tartalmaz egy film és szinkron statisztikát is, így aki el volt veszve e téren nagy segítség lehet.

 

Túlnyomórészt, Német, Olasz, Spanyol, Angol, Francia képekből építkezik a könyv, ahogy az eredeti mű is, a mozi (lobby) képek azok többnyire német.

Az írásos tartalom viszont magáért beszél, kiterjed természetesen a két főszereplő előéletére de nem a tipikus életrajzszerűen, és olyanra is amikre azok általában nem szoktak. A mellékszereplőkre, zenészekre, rendezőkre, stáb emberekre. Ezek is képekkel, egyéni fotókkal, poszterekkel, a filmből jelenetekkel stb.

 

Abban egyetértek ha ezt silány minőségben tálalják akkor fabatkát sem ér.

Amit úgy el lehet mondani, illetve jellemezni lehet, a külső héj fényes kemény borítás, de sajnos az a fajta ha megnyomod egy éles tárgyal, pld beütöd az asztal sarkába akkor mélyedés marad utána, tehát a vigyázos fajta. A lapokra nem lehet panasz, kellő vastagságúak, nem a szakadós fajta, normál papirban a 130g-os matt fotópapírhoz lehet hasonlítani, így fényfelé tartva nem világít vissza a könyv az ember képébe.

A már említett ragasztás meg remélhetőleg tényleg csak pár darabot érint, persze akinek az jút ez nem vigasz. Így onlineból nem vásárolnám csak ha semmi más eshetőség nincs. Inkább személyes átvétel és vagy offline bolt ahol átlehet nézni, belelapozni, azaz megvizsgálni, ha van akkor több példányt is.

 

A végére, saját vélemény, ami nem a kiadványt fémjelzi hanem csak magán megjegyzés, így ennek is kell kezelni.

Ha a könyet úgy veszem, hogy Magyarországon egyedülálóan mondható ilyen kiadványban elsőként veszem a könyvet és lehet egyben utolsóként is, mert lehet nem lesz több ilyen, akkor *5-ös.

Ha úgy, hogy egy teljesen 0-ról írt Magyar hozzálással és a nemzetközi vonatkozások mellett a teljes Magyar vonatkozásokat is bele írva, szerkesztve akkor így egy 3-as.

Viszont!!!, ez a könyv, már elkészült, és elérhető. Míg a másik a mindenki számára áhított pedig lehet, hogy soha nem is fog.

Ebben a tekintetben ennek a kiadásnak nagyon kell örülni, mert ahoz képest, hogy mennyien szeretik az országban a két színész mestert, nagyon gyér a felhozatal, míg máshol már méteres polcot is meg lehet tölteni annyi könyvkiadás készült.

 

A bolti megjelenésről. Én úgytudom, a héten már kapható kéne legyen, de majd kiderül mikor is lesz elérhető a boltokban, sokszor volt már csúszás, e könyv pedig már lassan a városi legenda kategória fogalmát is kezdte kimeriteni.

Előzmény: J.Firpo (10212)
J.Firpo Creative Commons License 2013.09.10 0 0 10212

A könyv még nem volt a kezemben, így előre nem akarok véleményt alkotni. De számomra pl. eleve nem szimpatikus - a képek alapján -, hogy össze-vissza mindenféle náció plakátjai sorakoznak benne. Számomra kb. az lett volna autentikus, ha olasz-magyar poszterek, plakátok kerültek volna a kiadásba, de hangsúlyozom ez a saját véleményem. Persze, lehet mondani, hogy ezek nehezen fellelhető anyagok, de talán pont ez a szép abban, ha valaki ilyen kiadvány elkészítésére adja a fejét és minőségi, valóban az igazi rajongók szánt könyvet szeretne készíteni...ráadásul akkor jogosan kér el érte csillagászati összegeket.

 

A kiadvány (kivitelezési) minősége a másik kritikus pont a számomra, ha tényleg olyan tré, hogy már csak akkor is sérül, ha forgatni akarom, akkor erősen megkérdőjelezem a 8 e HUF-ot...és az sem érdekel, ha 10 db-ot gyártottak le belőle... ;-)

 

Mellékesen szép és jó dolog a kép és persze szükséges is egy ilyen kaliberű kiadványba, de nehogy már ez minősítsen egy könyvet. Ha valaki szép képekre vágyik, akkor vegyen albumot. A magam részéről elsődleges az információtartalom, a fotók, képek, illusztrációk is lényegesek, de alapvetően másodlagosak.

 

Az ördög jobb és bal keze 1-2 esetében konkrétan 500 db-ról kellene beszélgetünk, ami vagy nem volt igaz vagy igen nehezen fogy. Kapásból tudok olyan online boltot mondani (de nem teszem egyfelől a reklám miatt, másfelől, mert rühellem azt a webshopot :-)), ahol raktáron van, illetve "szimpla" boltokban is bele-bele lehet futni, pedig nem tegnap jött le a gyártósorrol. :-S

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Jorry-(JGM)-(BSTH-HUB) (10211)
Jorry-(JGM)-(BSTH-HUB) Creative Commons License 2013.09.10 0 0 10211

Arról nem szólt a fáma, hogy hány darab lesz, viszont az biztos, hogy elsősorban rajongóknak készült, mert az átlagember ennyi pénzért egyébként sem vesz könyvet, olyat amiből haszna nincs meg főleg. A könyv, érdekes, informatív de a benne lévők, a két mestere éhezők (rajongók) számára nyújt élvezetet igazán. Az átlag olvasónak akit nem érdekelnek olyanok mint film képek, plakátok, borítók stb., kb. nem több mint egy 280 oldalra nyújtott újság cikk (elnézést a megfogalmazástól, a szerzőtől de ahogy pld. engem sem érdekel a Kiskegyed című lap így másnak pedig hasonló lehet ezen könyv) ugyan akkor a lagymatagra sikerült Spencer életrajzhoz képest amiben alig volt kép melléklet (kb. ezen kiadvány 1%), az is inkább csak az egyébként is ismertekből válogatva. Addig itt igazából majdnem ez egész képekkel, illusztrációkkal, borítókkal, poszterekkel van tele. Amik beszerzése biztos, hogy nem két nap volt és valószínűleg olcsó sem. Ezt tükrözi az ár, és, hogy azoknak lehet eladni, akiket érdekel a téma mélyebben. Az meg dob a lapáton és az áron, hogy kis példányszám = magasabb előállítási költség. Szerintem jó esetben, de akkor tényleg az már nagyon jó eset, ha 1000 db-ot el lehet belőle adni, akkor az már elfogadható szám, és szerintem ezzel bőven sokat számoltam.
Ami még jobban hátulütője, hogy egy réteg vásárolja, és rossz tapasztalatok miatt előre informálódik, és ha nem hall túl jót, akkor meg se fogja venni, akárhogy rajongó. Ez egy elég fontos része az eladásnak, révén a Magyarországon eddig megjelent kiadványok nagyobb részén bőven van kifogásolni való, így ezt nézve ez a kiadvány üdítő hatású, mert végre egy olyan került ki, ami biztos, hogy nem tökéletes, de erre rá lehet mondani, hogy a két mesterhez méltó, és a néhány normális minőségi kiadás (pár darab) mellett rá lehet akasztani, hogy erősen ajánlott kategória.

Az ára annyi amennyi, lehetőség meg volt rá, hogy akciós áron hozzá lehessen jutni (aztán ki tudja, lehet lesz még rendezvény ahol felbukkan, majd meglátjuk), ez már egyén függő, hogy eljött vagy nem. De aki tudott róla és ideje is volt eljönni, annak azt hiszem utólag majd morognia nem lesz korrekt.

Akciós árak, ahogy én találkoztam velük eddig 6500-7000 közt lesznek (az biztos, hogy a könyvön 7990 Ft van rányomva a hátuljára így ha nem teszik akcióba sem érheti szó semelyik eladót), de ez is hely függő na meg ki hol lakik lévén egy vidéki városban vagy településen bizonyára nem lesz kedvezményes, ha kapható lesz egyáltalán ha nem akkor még a szállítási költéség és plusz izgalom, hogy a szállításnál ne sérüljön. Na meg hova mennyi kerül.

Az ördög jobb... 1-2 díszdoboz, meg hát mire mit mondunk, pontos szám nincs, viszont ára az igen, amikor bekerültek (na ez erős túlzás) az áruházakba, egyes könyves boltokba, ahol volt és találkoztam vele még fénykorában sem lehetett 5nél többet látni, most pedig már ritka madár. Valószínűleg azért került itt a banzájon is kedvezményes áron megvásárolhatóvá, mert ezt sem átlagemberek veszik és 5990 (akadt hely ahol 7500-ért volt kirakva még nyár elején) nem is a mama megveszi a 10 éves Józsikának kategória, valószínűleg a 490-es RTLest amiért nem kár, ha szétdobálja. Így megmaradt bőven jó pár darab. (Gyári kartont bontották a banzájon is, azt hiszem 30db volt dobozonként, nem tudom hány dobozzal volt, mert más darabos DVDk is voltak így akadt jó pár doboz, bár, hogy végül mennyi fogyott azt nem tudni.)

A Kincs, ami nincs. Blu-Ray meg hát egy vicc kategória, egy szintén elpacsált kiadás, lévén olyan messzire ál a HD fogalomtól, mint ide Tokyo, ezt DVDn kellett volna megjelentetni lévén egy DVD anyag lett felkonvertálva és még csak nem is igazán túl jól. De gondolom, azon nem szól ekkorát és azt már lehet kapni igaz vágott formában, ezen így meg lehet keresni bőven. A bolti vásárló csak azt látja, hogy kék tok BD, ha nem olvas utána, vagy nem online vásárol, ahol van fóruma és ezáltal már a korábbi vásárlók általi tapasztalatból tudná, hogy ez bizony nem HD anyag, valószínűleg meg sem venné.
A kiadványnak egyetlen pozitívuma van, hogy vágatlan.

Én is háklis vagyok, ha valaminek az állaga nem olyan, ami elvárható tőle, az lényegtelen mennyibe fájt, de ami utazás mellé van, azon kevésbé érdekel, mert akárhogy vigyáz rá valaki az sérülni fog. De amit díszpéldánynak szánok, tartok azon annál jobban érdekel, hogy kívül belül makulátlan legyen. Ahogy írtam, remélhetőleg ez csak pár példányt érint, ennyi pénzért azért elvárható, hogy ilyen hibák ne legyenek, főleg, hogy a többség 1 darabot vesz így nincs lehetősége válogatni.

Előzmény: J.Firpo (10210)
J.Firpo Creative Commons License 2013.09.10 0 0 10210

"A könyv valószínűleg korlátozott példányszámban jelent meg. Mivel a célközönség adott és ebből kifolyólag véges az eladhatósági darabszám..."

 

Ha csak az Ördög jobb és bal keze díszdobozos változatára gondol az ember, ami "valóban" limitált kiadásként került a boltok polcaira....akkor nem eszik olyan forrón a kását. Ugyanis még ma is akad belőle...sőt a kiadó - ahogy Te is említetted - még akcióba is bedobta. :-S

 

Nem beszélve arról, hogy a nagy kiadók (Alexandra, Bookline, Xpress, stb.) még csak most fogják megkapni a könyvet.

 

A fanatikus (vagy elkötelezett) rajongók nyilván beszerzik bármi áron, de szerintem ezért az összegért (8 e HUF) nem fogják elkapkodni a könyvet. Nem véletlen, hogy már most több helyen akciózzák valamilyen formában.

 

Ami a könyv minőségét illeti elég szomorú vagyok, ha valóban úgy van, ahogy leírtad. Én alapból háklis vagyok az ilyesmi hibákra, főleg ilyen árkategóriában.

 

No majd meglátjuk...

Előzmény: Jorry-(JGM)-(BSTH-HUB) (10208)
Inner Circle Creative Commons License 2013.09.10 0 0 10209
De nekem télen van a szülinapom!...
Előzmény: Jorry-(JGM)-(BSTH-HUB) (10208)
Jorry-(JGM)-(BSTH-HUB) Creative Commons License 2013.09.10 0 0 10208

A könyv már megjelent. A bolti ára 7990 Ft.
A könyv elsősorban rajongóknak készült, benne, leírás a filmekről, szinkronokról, kiadványokról, eredeti poszterek, film leírások, stb., a tartalom igen színes és reprezentatív.

Szeptember 6.-án volt egy Spencer-Hill könyvavató banzáj, a Dürer Kertben ahol akciósan 4990 Ft ért ezen alkalomból meglehetett vásárolni illetve, egy csomag akció amiben eme könyv + Kincs, ami nincs (UpScale) Blu-Ray + Az ördög jobb és bal keze 1-2 díszcsomag együtt 9000 Ft volt. Ez utóbbi igen méltányos ár és lehetőség volt szerintem azoknak akik eljöttek, hisz a könyv bolti ára 7990 Ft a Kincs, ami nincs BD 1990 Ft (ennyiért láttam legutóbb boltban) és Az ördög jobb és bal keze 1-2 díszcsomag 5990 Ft, tehát 16000 Ft helyett 9000 Ft-ért.

A könyv valószínűleg korlátozott példányszámban jelent meg. Mivel a célközönség adott és ebből kifolyólag véges az eladhatósági darabszám, ebből kifolyólag aránylag kevés készülhetett és ezért ilyen drága is, lévén kevesebb példányra oszlik el a költség is.
Számolható úgy is, hogy van aki cigire többet költ egy hónapban vagy piára, mind a kettő vacak dolog és van aki meg más hülyeségre veri el, ez legalább érték és nem káros max ha valakit fejbe vágnak vele (Budhoz méltóan elég súlyos darab).

De a következő sorokat érdemes komolyan venni, pont ezért mert lehet később már beszerezhetetlen lesz.

Remélhetőleg lesz még alkalom, hogy akinek szüksége van rá de nem telik, az beszerezze olcsóbban, egy esetleges következő Spencer-Hill összejövetel alkalmával de ebben nem szabad bízni. Addig kell beszerezni amíg lehet. Még itt a Dürer Kertes bulin is igen korlátozott darabszám volt csak. Egy igaz rajongó nem vár akciókra beszerzi, ebben az esetben meg főleg, mert lehet nem is lesz akció, mert elfogy és akkor pofára esés van. Mert könyvből ha a réteg elfogy (azon rajongók akik számára ez a kiadvány készült) nem fogja megéri újra gyártatni mert akkor ki fogja azt meg venni, ha már azoknak meg van akiknek készült.??..!! Vannak dolgok amiken nem szabad gondolkodni és ez szerintem pont az a kategória. Az ára lehet, hogy borsos de Budról és Terenceről ritkán jelenik meg ilyen kiadvány főleg Magyarországon és ilyen tálalásban, így ezt értékelni kell, mert lehet ebben a formában soha többé nem is lesz.

Én régen mondtam egy könyvre azt, hogy megérte az árát és sok külföldi Spencer-Hill kiadványban csalódtam, de elvonatkoztatva a két kedvenctől, erre nyugodt szívvel mondhatom azt, hogy hiányozna a gyűjteményből, a polcról és akad bőven Olasz kiadvány is, amit csípőből kenterbe vág.

 

Néhány észrevétel, ami nem a tartalmat hanem a könyv állagát érinti. Nekem 3 db van, végigolvasni még nem volt időm, viszont a ragasztások nem igazán sikerültek túl jól, mert a lapok belső felére is jútott néhol ragasztó ami ha lapoz (egyébként is finoman kell, hogy ne legyenek megtörve a lapok) az ember akkor felhúzza a másik oldalról a papír fényezet részét így ilyen kis pontokban hibák lesznek, szőrösödés a belső rost szálakból. Ez a 3ból 2nél tapasztalható a 3.al nincs probléma azon ez nem jelentkezett de azt egyébként is polcra szántam, könnyen lehet, hogy annyira új, hogy még a ragasztó sem száradt meg rendesen bár ez manapság már nem kénne, hogy probléma legyen. Remélhetőleg csak én fútottam bele és pár példányt érint csak.


Pár kép kedvcsinálónak.

 

totrpa Creative Commons License 2013.09.09 0 0 10207

Kedves Rajongók!

 

Eladó eredeti vhs kiadványok Bud Spencer & Terence Hill-től

 

Bűnvadászok - vico

Banános Joe -  warner home video kiadvány

Jo-Jo vico kiadvány

Ágyugolyó vico  kiadvány

Miami ügy Vico kiadvány

Ördög jobb és bal keze 1-2. mokép kiadvány

Nincs bocsánat vico kiadvány

Őrangyalok 1 és 6.-ig rész premier film kiadvány

Különben dühbe jövünk  warner home video kiadvány

 

 

Ár:2000ft/db

 

Érd: totrpa@freemail.hu

Mikey-Soft Creative Commons License 2013.08.30 0 0 10205

Most megy a Bosszú El Pasóban a Film Mánián, tökéletes hangminőségű eredeti Újréti-Vajda szinkronnal, 2.35:1-es szélesvásznú képpel megtoldva.

 

Valahogy rögzíteni kéne digitális formában a holnapi ismétlését, ha már az Ultrafilm annak idején nem volt képes rendes forrásból megszerezni a szinkronját, ami az általuk kiadott DVD-re felkerült az hallgathatatlan, kritikán aluli minőségű, torz és tompa hangzású az egész.

 

Mindazonáltal a Film+ azóta sem szerezte meg a Kincs, ami nincs vágatlan kópiáját, ami ma ment, abból is hiányzik a "sírásós" jelenet...

JasonX2 Creative Commons License 2013.08.23 0 0 10204

Üdv!

 

El tudná nekem küldeni valaki a Nincs bocsánat magyar feliratát?

karesz.ko Creative Commons License 2013.08.16 0 0 10203

dghysfhfdshdfg Creative Commons License 2013.08.14 0 0 10202

A Bud Spencer videójáték amúgy tölthető az enkórról. Nagy game :D

Akinek nincs olyanja, az itt is megtalálhatja (azt írja hogy demo, de teljes): http://3dsl.game-host.org/adventure/game/8134

(futtatás 256 színben-t be kell kapcsolni a tulajdonságokban)

 

 

 

karesz.ko Creative Commons License 2013.08.13 0 0 10201

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!