Keresés

Részletes keresés

Vadista Szandál Creative Commons License 2010.10.27 0 0 3568
A tulajdonos egyesíti a cégeket. A 2 felület marad külön ez alapján:

http://www.vatera.hu/PR/?activepanel=news

"Vatera.hu felhasználói tájékoztató 2010.10.15.

Tájékoztatjuk felhasználóinkat, hogy cégcsoporton belüli átalakítások eredményeként a Vatera.hu Kft. és a TeszVesz.hu Aukció Kft. 2010. november 1-től egyesített cégként, allegroup.hu Kft. néven folytatja működését.

Az egyesülés és a névváltozás a szolgáltatásokat nem érinti, a Vatera.hu, mint online aukciós (kereskedelmi) platform változatlanul működik tovább.

Egyben tájékoztatjuk Önöket arról, hogy 2010. november 1-ét követően a Vatera.hu Kft. kizárólag allegroup.hu Kft. cégnév alatt állít ki számlát felhasználói és partnerei részére.

Megértésüket előre is köszönjük!

A Vatera.hu csapata"

A Borsodi sörgyár is összeolvad:)
http://www.vg.hu/vallalatok/ipar/beolvad-a-borsodi-sorgyar-331538
bacimaci Creative Commons License 2010.10.27 0 0 3567
A teszvesz és a vatera összeolvad.
gepesz Creative Commons License 2010.10.27 0 0 3566
Aki itt irkál az épp, hogy műveli az internetes kereskedelmet. Persze, kritikusan és nem mentalitásából fakadóan. Azt viszont jó hallani, hogy magyar tulajdonos is van benne. Vagy csak fizetett prókátor vagy?
Előzmény: Törölt nick (3565)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.26 0 0 3565
Üdv mindenkinek!
Sok hozzászólást elolvastam, és sajnálom, hogy temérdek indulatos írást láttam - tipikusan magyar mentalitást tükröznek. Az internetes kereskedelem a jövő, egyre többen választják az eladás és a vásárlás helyszínének az aukciós piactereket. Lehet szídni a V betűs nagyot (és az azonos Dél-afrikai cég tulajdonát képező T betűs nagyot is), hogy lehúzzák az embereket, de lássuk be, hatalmas apparátussal dolgoznak, a külföldi tulaj viszont szeretné látni a kiadott 3.5 milliárdot, valamint a budapesti, 800 nm-en működő irodát, és a benne dolgozókat is el kell tartani. Nagy előnnyel rendelkeznek az ingyenes piacterek előtt, és stabil, minőségi informatikai háttérrel rendelkeznek. Sokan nem is sejtik, hogy milyen munka fenntartani, sőt, a csúcson tartani egy-egy ilyen portált.
Mivel az online aukciós piac folyamatosan növekszik, helyük van, és megélhetnek a kisebb (egyenlőre kisebb) ingyenes piacterek is. Az általunk működtetett http://licitbazar.hu is egy teljesen ingyenes oldal, még csak a pénzt viszi. Természetesen a látogatottság növekedésével a hirdetők is megjelennek, így remélhetőleg nem lesz folyamatosan veszteséges a projekt. Minél többen jönnek hirdetni és vásárolni teljesen ingyen, annál nagyobb a portál hirdetési értéke, és végül mi alapítók is láthatunk majd valami profitot. Nem is áll szándékunkban fizetőssé tenni az oldalt SOHA.
Ezúton bíztatok mindenkit arra, hogy ha más portálon is kereskedik, próbálja ki a http://licitbazar.hu oldalt is. Ha nagy mennyiségű terméket hirdet, és rendelkezik az adatokkal valamilyen fájlban, mi megoldjuk a termékfeltöltést ingyen és bérmentve. Veszíteni semmit nem lehet rajta - mivel ingyenesek vagyunk.
Elnézést, ha kicsit off volt a dolog...
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.26 0 0 3564
Először is: Valamire válaszoltam, azt is olvasd el!

Valamit nagyon benéztél... A multikban lévő termékek túlnyomó része nincs megvásárolva, vagy rettenet hosszú fizetési határidőket kötnek ki.

Utolsó mondatodra: Elég gerinctelen dolognak tartom, hogy csak a pénzeket szedik be, felelősséget és kockázatot semmit nem vállalnak.

ÉN TARTÓZKODOM A VATERÁTÓL, AZ INGYENES FELÜLETEKET VÁLASZTOTTAM.
Előzmény: digicat (3546)
gepesz Creative Commons License 2010.10.25 0 0 3563
Ha vaterázol, minek eszel? :-) Vagy kínáld meg.
Előzmény: Vadista Szandál (3558)
caterina3 Creative Commons License 2010.10.25 0 0 3562
Igen, tudom.
Előzmény: prs (3561)
prs Creative Commons License 2010.10.25 0 0 3561
A terméklapon egyértelműen az volt, hogy csak posta?
Személyes átadás nem volt megjelölve, mint lehetőség?

Mert akkor sajnos bele kell törődnöd. Ez van.
Ha nem, hát nem.
caterina3 Creative Commons License 2010.10.25 0 0 3560
Sajnos nem egyértelműen pozitív az értékelése.

Ez jó ötlet, de sajnos elég húzós a postafiókbérlés, és egyébként meg nincs rá szükségem. Mindegy, már megoldottam másik eladóval (nem Vatera, webáruház, és nála működik a személyes átvétel).
Előzmény: *ridonli* (3559)
*ridonli* Creative Commons License 2010.10.25 0 0 3559
1. Nézd meg az eladó minősítéseit, mert ha mondjuk van neki 300 db 100%-os pozitív, akkor nem nagy lutri.

2. Saját lakcímet pedig nem muszáj megadni, én elég sokáig postafiókcímmel játszottam, simán van mód rá.

Előzmény: caterina3 (3557)
Vadista Szandál Creative Commons License 2010.10.25 0 0 3558
Egyetértek. Kicsi, olcsó, könnyen postázható dolognál igyekszem én is kerülni a személyes találkozót, az sem izgat fel ha a szomszéd utcában lakik.

Teljesen tipikusan akkor jön meg a partner mikor leülök kajálni, nyál a már a számban és csöngetnek. Mindegy mikor ülök le, nem tudom a vevőt kicselezni:)
Aztán valaki még társadalmi életet is a vaterás adás-vételei közepette kíván élni, amihez nekem meg nincs ingerenciám. Jó az a posta...
Előzmény: Real Putyur (3556)
caterina3 Creative Commons License 2010.10.25 0 0 3557
Hát... lehet. De nekem ez olyan sundám-bundám dolognak tűnik, különösen, hogy odaírja, hogy három hónap garanciát ad. Na de hogy lehet azt így érvényesíteni adott esetben? A delikvens fizesse a háromszori postai díjat? Mivel az illető üzletszerűen árusít, több rugalmasságot várnék. De hát valóban az a megoldás, hogy az ember negligálja az ilyen eladót.
Előzmény: Real Putyur (3556)
Real Putyur Creative Commons License 2010.10.25 0 0 3556
A tisztességes üzleti magatartás kereteibe nem feltétlenül tartozik bele a személyes találkozó biztosítása. Ha valaki ilyen-olyan-amolyan okból nem akar az ügyfeleivel randizgatni, attól még lehet becsületes.
Előzmény: caterina3 (3554)
caterina3 Creative Commons License 2010.10.25 0 0 3555
Nem is akarom én azt tudni! :-))

Így van, és így is tettem.
Előzmény: Real Putyur (3553)
caterina3 Creative Commons License 2010.10.25 0 0 3554
Igen, ezt magamtól is így tettem. :-)) Amúgy nem vagyok kezdő vaterás, közel ezer üzletkötéssel, de az ilyesfajta hozzáállás mindig meglep. Mert ugyanakkor rengeteg korrekt, segítőkész eladó is van fönt a Vaterán. Az ilyen vajon hogy él meg?! :-))))

Az alternatíva nemcsak a sarki bolt lehet, hanem másik, korrekt internetes lehetőség. Már találtam is, ugyanannyiért, számlával, személyes átvétellel, a közelben.

"A Vatera/netes vásárlás nem jár alanyi jogon": A netes kereskedésnek is vannak jogszabályi előírásai, erre céloztam. Az adóügyi vonatkozásai engem nem érdekelnek (nem vagyok APEH-es), viszont tisztességes üzleti magatartás mindenkitől elvárható, ettől függetlenül...
Előzmény: digicat (3552)
Real Putyur Creative Commons License 2010.10.25 0 0 3553
Te ugyanolyan bizalmas információkat kapsz az eladóról, mint Ő Terólad - hiszen az utaláshoz megadja a bankszámlaszámát. Az is van olyan "titkos", mint egy lakcím... :-)
Ha ennyire bizalmatlan vagy, akkor jó ezeket a "személyes átvétel" jellegű dolgokat előre megbeszélni. Olyan tételt, ahol felmerülhet az eredetiség/használhatóság/garancia próblémája; valóban nem praktikus postai úton átvenni. Ilyenkor az ember keres egy másik eladót, akinél lehetséges a személyes találkozó.
Előzmény: caterina3 (3549)
digicat Creative Commons License 2010.10.25 0 0 3552
A megoldás egyszerű: ha nem tudod elfogadni a játékszabályokat akkor ne szállj be a játékba. Azaz ne vásárolj neten, Vatrán, attól az eladótól, stb. hanem ballagj el a sarki boltba vagy keress másik eladót és vásárolj ott.

A Vatera/netes vásárlás nem jár alanyi jogon, nem kötelező használni, keress másik lehetőséget siránkozás helyett.

Éppen ezért senkitől nem várható el semmi, akár ad számlát akár nem.
Előzmény: caterina3 (3549)
caterina3 Creative Commons License 2010.10.25 0 0 3551
Vadidegen eladóról van szó, soha nem vásároltam még nála. A bizalom csodás dolog, de szerintem arra rá kell szolgálni, alapból nem "jár". Ez meg nem is kelt bizalmat iránta, hogy így áll hozzá, mindenfajta rugalmasság nélkül. Eszem ágában sincs a lakására menni, az őáltala megadott bármely helyen szinte bármilyen időpontban jó lenne az átvétel. Nagyon rugalmas vagyok. Azt pedig az értékeléseimből láthatja, hogy nálam nem kell arra rákészülni, hogy nem megyek el...

Azt is hozzátenném, hogy az illető teljesen nyilvánvalóan üzletszerűen foglalkozik az adott termék értékesítésével ("persze" számlát nem ad a terméklap szerint), ezért mindenképpen elvárható a nagyobb rugalmasság. Nem véletlenül kell a webáruházaknak is lehetővé tenniük személyes átvételi lehetőséget, ahol megnézheted a terméket fizetés előtt... és ott ugye azért tudsz visszavételi lehetőséget, garanciát, jótállást stb. érvényesíteni, ha gond van (mivel van számla), míg egy ilyen "rejtőzködő" eladónál ez finoman szólva nehézkes lehet...

A lakcím személyes adat, és ha úgy rendelkezel, senki illetéktelen számára nem hozzáférhető, és nem is gondolom, hogy egy effajta adásvételnek mindenképpen része kellene hogy legyen. Van, amikor kikerülhetetlen lehet, például nagyobb műszaki cikk kipróbálásakor, de jelen esetben egy apróbb dologról van szó, mely bárhol átadható.

Előzmény: Katka1980 (3550)
Katka1980 Creative Commons License 2010.10.25 0 0 3550
Szerintem ha előre úgy érzed, hogy gond lesz a termékkel, függetlenül attól hogy az eladó állítja hogy nincs gond, akkor bizalom híján ne menj bele az üzletbe.
Elképzelhető hogy egy eladónak többe van a személyes átadás mint a postázás (időpont egyeztetés, várni a vevőre aki esetleg nem jön el, idegeskedés, parkolási díj stb.).
Ami meg a lakcímet illeti, az majdnem nyilvános adat, viszont ha az eladó lakásán akarod átvenni az már elég bizalmi kérdés, hiszen ő nem ismerhet téged, Te viszont 1500 Ft-ért teljes betekintést kaphatsz arra, hogy hol lakik, hogyan él, mije van stb.

Mindezt csak azért mondom, mert ezek nagyon kétélű dolgok....
Előzmény: caterina3 (3549)
caterina3 Creative Commons License 2010.10.25 0 0 3549
Sziasztok! Épp a minap volt szó a személyes átvétel lehetetlenné tételéről. Éppen beleszaladtam egy ilyen esetbe. Budapesti eladó, budapesti vevőjelölt (azaz én), a termék 1500 forint körül van, és közel ezer forintért postázható, az eladó pedig nem hajlandó személyes átadást bonyolítani. Megvallom, ez bennem komoly kételyeket kelt mind az eladó tisztességét, mind a termék eredetiségét illetően. (Például ha gond lenne a termékkel, akkor is vissza kell postázni az én költségemre?) Arról nem beszélve, hogy nekem még az ellen is kifogásom van, hogy egy vadidegen embernek, ráadásul olyannak, aki nem hajlandó arccal vállalni magát, megadjam a lakcímemet. Ez nem feltétlenül kell hogy része legyen egy adásvételnek...
Real Putyur Creative Commons License 2010.10.24 0 0 3548
A frissítés vagy CTRL+R (reload), vagy egyszerűen F5.
Amúgy valóban sokszor sokmindent megold.
Sokkal egyszerűbb ennél a cache (gyorsítótár) teljes letiltása a böngésző beállításaiban. Sok bosszúságtól kíméli meg magát az ember.
Előzmény: prs (3547)
prs Creative Commons License 2010.10.23 0 0 3547
Nekem Firefoxból és Operából volt rossz, és Chrome-ból volt jó. (IE-t meg nem fogok használni senki kedvéért.)

Aztán FF-ből jó volt másnap.

Írtam nekik, azt válaszolták, nyomkodjak Ctrl+F5-öt.
Előzmény: Vízivó (3545)
digicat Creative Commons License 2010.10.23 0 0 3546
Ennek semmi köze ahhoz hogy multi vagy egyéni vállalkozás. Ahhoz sincs köze amire te célzol, hogy valaki tart-e készletet vagy csak megrendelésre dolgozik. Hogy milyen feltételekkel adják az Év internetes kereskedője díjat annak meg pláne nincs köze a jogszabályokhoz (el tudom képzelni hogy az is beleszámít ki milyen puccos helyen tudja bemutatni a vállalkozását a zsürinek - Siófok, Baden Baden vagy Hawaii).

A Tesco kereskedő, mert megveszi az árut valakitől és eladja a vevőknek. A Vatera nem kereskedő, mert nem vesz árut és nem is ad el, csak szolgáltat.

Eccerűbben magyarázva: ha a Tescoban vásárolsz a Tesco ad számlát. Ha a Vaterán vásárolsz akkor az eladó akitől vettél.
Előzmény: Törölt nick (3534)
Vízivó Creative Commons License 2010.10.23 0 0 3545
Google crome böngészőből volt rossz, IE8 böngészőből, már jól működött. Csináltak pár változtatást is hála istennek, már tudok javítani aukció közben.
Előzmény: Vízivó (3544)
Vízivó Creative Commons License 2010.10.23 0 0 3544
Ha eladni akarok, nem tudom beírni a termék megnevezését, mert a termék leírás eltakarja. Xar az egész.
Előzmény: Vízivó (3543)
Vízivó Creative Commons License 2010.10.21 0 0 3543
Az eladásnál el van qródva a termék leírás.
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.21 0 0 3542
Én mindig a vaterát szidom...
Szerencséd... (o:
Éljen a Zsibi!!!
Előzmény: Real Putyur (3541)
Real Putyur Creative Commons License 2010.10.21 0 0 3541
Ööö... Várjál. Lehet hogy félreértjük egymást...? :-)
Én a Zsibvásárról beszélek, ott vagyok a sok cumómmal (jelenleg 476 tétel), és nincs semmiféle sáp.
Szerintem Te meg a Vateráról beszélsz. Én a feltöltési díj óta nem forgalmazok ott, nem is nagyon járok oda.
Százalékokat meg pláne nem tudok, se itt - se ott. Nem is számolgattam ilyeneket soha.
Előzmény: Törölt nick (3540)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.20 0 0 3540
Ha olyan sok eladás lenne, akkor biztos ott lennél a sok cumóddal...
Talán 2-3% lehet az eladási arány(kivéve a szürke import műszaki).
De jól emlékszem, hogy minden után lehúzzák a feltöltési sápot???
Előzmény: Real Putyur (3539)
Real Putyur Creative Commons License 2010.10.20 0 0 3539
Ezt azért így határozottan nem állítanám. Attól függ, mit árulsz.
Előzmény: Törölt nick (3538)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!