Keresés

Részletes keresés

zsildio Creative Commons License 2007.03.26 0 0 236

A postojnai cseppkőbarlangot nem szabad kihagyni:)

Nagyon profin van megcsinálna...egy kisvasut visz be a barlangba...minden tekintetben lenyügöző:)

kcorp Creative Commons License 2007.03.26 0 0 235
Sziasztok!

Barátaimmal egy buszos kirándulás keretében átutazunk Szlovénián. Meg tudja-e valaki mondani, hogy (kb) mennyibe kerülne az autópályadíj (BUSZ!) a Maribor-Ljubljana-Trieszt útvonalon?

Ezenfelül 1-2 órára megállnánk Ljubljanában, azt szeretném megkérdezni, hogy ezalatt a rövid idő alatt szerintetek mit kellene feltétlenül megnéznünk?

köszi,
kcorp
raven75 Creative Commons License 2007.03.20 0 0 234
üdv!kellene egy kis segítség.Ljubljanaban élő magyar vagy magyarul beszélő,segítőkész emberkét keresnék:-) a többit levélben.
ötlet,hogy hol próbálkozhatok még?sürgős lenne...
köszönöm
Dharma Creative Commons License 2006.08.11 0 0 233

Köszi!

 

Nem volt összefüggéstelen egyáltalán.

 

Mi idáig csak olasz, szlovák és lengyel kempingben voltunk.

Az olasz 5*-os sokkal drágább.

 

Mi is jártuk már ott, ahol bunkók a vendégek, erről tényleg nem a kemping tehet.

Nálunk amúgy a német nyelv lesz a nyerő.

 

Legjobban a családi kempingeket szeretem, és ahol általában németeke és hollandok vannak csak, az szinte mindig tök jó normális.

Ezek a felkapott helyek ilyen szempontból veszélyesek.

 

Extra igényeink nincsenek, hogy étterem stb. De a zuhanyzó tiszta legyen...stb.

Szerintem, ahogy olvastalak, hasonlóak az igényeink.

 

Térképet már szereztem be. Meg megnéztem a neten a kempingeket is. Csak azt akartam hallani, hogy a valóságban milyen.

 

És ezt köszi!!!!

 

folytasd!!! várom

Előzmény: Lyhne (232)
Lyhne Creative Commons License 2006.08.10 0 0 232
Szia!
Bocsi, hogy csak most válaszolok, de kicsit el voltam foglalva mostanában.
Szóval kempingek: mi összesen 4 kempingben voltunk.

A ljubljana-i 4 csillagos, ennek megfelelően drága is, kb 2600-2800 sit/ember/éjszaka, viszont nagyon kényelmes, van saját úszómedence/fürdő/fitnesszalon/klub része is, ami éjszakánként is nyitva van (csak akkor nem lehet fürdeni, hanem csak a bárok vannak nyitva). Mi mondjuk ezt nem nagyon használtuk, inkább várost néztünk. Ha itt alszotok, akkor Ljubljanáról előre nem is kell semmilyen infót szereznetek, mert a recepción vannak ingyen térképek, leírások, stb amivel teljesen jól el lehet boldogulni. Egyetlen baja, hogy kicsit messze esik a városközponttól (4-6 km?), bár ez kocsival nem gond, meg van közvetlen buszjárat is (6os és 8as buszok). No meg az, hogy a vizesblokk nyitott és folyton meg a villany, így ha sötétedés után mész zuhanyozni, akkor tele van döglött bogarakkal (fényre odamennek és alattomosan belefulladnak a vízbe) - érdemes a fürdést világosban elintézni.

A bledi kemping 5 csillagos, baromi nagy és persze nagyon szépen rendben tartott, nagyon jó helyen (közvetlenül a tóparton). Van benne/mellette étterem és bolt is, az utóbbi este 8ig nyitva van (hasznos tud lenni). Ennek ellenére ez olcsóbb, kb. 2200 sit, bár it autókra külön kell fizetni. Vannak ingyen használható barbecue sütők is, csak szenet kell bele venni (no meg persze kaját, amit megsütsz:) A négy közül szerintem messze ez a legjobb, és a második legolcsóbb is.

Voltunk még a bohinji tó partján is, a 'Camp Zlatorog' nevű helyen, ami egy 2 csillagos kemping - no ez volt a legrosszabb. Kicsi, alig lehet helyet találni, és az is köves, közvetlenül az út mellett van vége a kempingnek, így esetleg az elmenő autók zavaróak lehetnek. Minden tele van száraz levéllel (sok a fa), így mi csak a kijelölt tűzrakó helyen mertünk gázfőzőt használni. Van egy étterem is, ami elég drága, és bunkó a pultos (nem is ettünk ott). Viszont gyönyörű helyen van, közvetlenül a tóparton (van saját strandja is), aki nem bánja, hogy kicsit hideg a víz, annak kötelező belefürdenie. Város távol van (4 km, és csak ott van legközelebb bolt), viszont emiatt a fényszennyezés gyakorlatilag 0, úgyhogy éjszaka érdemes csillagokat nézni - a látvány nagyon-nagyon sok kényelmetlenséget feledtetni tud.

Az utolsó kempingünk a Kamp Lucija volt, amiről azt mondják, hogy Portorozban van, csak ez éppen nem igaz, úgyhogy ne ott keressétek. Bár a két város (Lucija és Portoroz) gyakorlatilag teljesen egybeépült, úgyhogy megbocsájtható a dolog:) A kempingnek 2 része van, kerítéssel és őrrel (!) elválasztva egymástól. Az egyik olcsóbb, ez van közelebb a bejárathoz; ide szabad a bejárás, így a helyi vagányok hajnali 2ig itt szórakoznak, ami azt jelenti, hogy addig garantáltan nem lehet aludni. A másik részbe ezen keresztül lehet eljutni, az őr viszont talán este 10 után már csak vendégkártyával enged át, amit azok kapnak, akik ott sátoroznak. Ha itt alszotok, MINDENKÉPPEN ide érdemes helyet kérni (a strand is közelebb van). Bár nekünk azt mondták, hogy csak ide van hely, úgyhogy nem válaszhatunk, viszont cserébe csak az olcsóbbik hely árát számolták fel érte (kb 2300 sit), úgyhogy szerencénk volt. A strand mellett van egy kis bolt, meg étterem, a bolt nyitvatartása sziesztás dél és 5 között zárva van :)

Általában nagyon jók a kempingek, igazából problémánk csak azzal volt néhol, hogy a vendégek között sok volt a bunkó, de ez nem írható a kemping számlájára :) A recepciósok általában fiatalok, nagyon segítőkészek és informatívak. Mi csak az angollal próbálkoztunk, de azzal mindenhol elboldogultunk, de szerintem a némettel sem lett volna semi problémánk. A mindenhol azt jelenti, hogy a jegypéntárakban, boltokban, eladóknál, kalauznál, leszólított járókelőnél, szóval tényleg mindenhol. Még a legkisebb faluban is (45 ház a dombok között) is találtunk valakit, aki beszél angolul - bár elég kalandosan (de ez egy külön történet lenne :)

No, folytatom majd még, remélem nem lett nagyon összefüggéstelen. Kempingekkel kapcsolatban érdemes szerezni egy 'Camping in Slovenia' nevű kiadványt, ebben benne van az összes kemping, árakkal, címmel és szolgáltatásokkal. Ingyen rendelhető innen, 5-6 nap alatt ide is ér (és ha rendeltek, akkor érdemes kérni egy országtérképet is, az alapján autóval simán el lehet boldogulni):
http://www.slovenia.info/?_ctg_publication_ordering=0
Előzmény: Dharma (231)
Dharma Creative Commons License 2006.08.07 0 0 231

Szia!

 

Mi is oda készülünk, útvonal nagyjából stimmel, csak még Skocjan barlang is benne lenne, vagy inkább az mint Postojna.

Tengerpart talán inkább Olaszországban + még Trieszt.

 

A többi ugyanaz.

Mi is kempingezünk, csak mi autóval megyünk.

Akkor kérdeznék annyit, hogy milyen állapotok uralkodnak a kempingekben és milyen minősítésűek többségében és mennyibe kerülnek.

Mert pl. Firenze körül szinte csak 3-4 csillagos volt vagy 5. Na az már szerényebb apartman ár.

 

Meg írjál, hogy milyen élményeitek voltak.

Emberekkel kapcsolatban, kajavásárlás.

Hol ettetek? Főztetek? Étterem?

 

Köszi

 

Előzmény: Lyhne (230)
Lyhne Creative Commons License 2006.08.06 0 0 230
Sziasztok!
Barátnőmmel most voltunk kint, 13 napot. Az útvonal: Ljubljana-Bled-Bohinj-Ljubljana-Koper-Portoroz/Lucija-Piran-Postojna volt. Kempingekben aludtunk (meg padláson, meg parkban, ahogy alakult :), a közlekedést vonattal-busszal-stoppal oldottuk meg. Próbáltuk a legkevesebbet költeni, miközben a legtöbbet látjuk. Nagyon szép volt, és emellett nagyon tanulságos is, úgyhogy ha valakinek van valami kérdése, akkor szívesen megpróbálok válaszolni, hátha segít, mielőtt belevágtok egy ilyen útba.
Egyébként pedig mindenkit csak biztatni tudok, mert tényleg érdemes kimenni!
Próbálok berakni 1-2 képet, amiket csináltunk (bár nehéz választani, mert összesen kb 400 kép született :)

Bled
A bledi vár
Vintgar
Valahol a hegyek között
Kazalec
Útban a csúcs felé
A jól megérdemelt pihenés
Tengerpart
Piran
Piran 2
Bokor Koperban :)
Postojna
Ljubljana
Ljubljana 2
Dharma Creative Commons License 2006.07.26 0 0 229

Mi kempingezünk mindig.

 

Egyébként szerintem Magyarországon sem lenne akkor csalás, ha nem lennének akkora terhek. Egy vállakozásba bele lehet dögleni, ha az ember mindent becsülettel bevall.

Előzmény: pamag (228)
pamag Creative Commons License 2006.07.23 0 0 228

Tavaly nyár elején voltunk Portorozsban és Bledben 1-1 hetet. És megnéztünk onnan még sok mindent.

Elég sok szlovén turisztikai honlapot találtam, mindegyik nagy választékát kínálta a szállásoknak. Portorozsban 33 € , Bledben 26 € volt a szoba kettőnknek. Csak arra figyelmeztetek mindenkit, hogy a szlovénnak esze ágában sincs feketeén fogadni a vendéget, rögtön rohan az irodába bejelenteni... ott nem magyar erkölcsök vannak.

time-slot Creative Commons License 2006.07.22 0 0 227
Köszi!!
Előzmény: pamag (226)
pamag Creative Commons License 2006.07.22 0 0 226
Lendva. Kisváros, vár is van, benne múzeum, de sajnos még nem voltam benne, mert átrohantunk. A Lendva melletti szőlőhegyen van egy kápolna, amiben egy nagynevű magyar ősének a múmiája van, de már nem emlékszem sem a névre, sem a falura, mert csak olvastam, megnézni ősszel akarom. Ha Lendva honlapját nézed (magyarul is van), azon biztos találsz még ötletet.
Előzmény: time-slot (225)
time-slot Creative Commons License 2006.07.22 0 0 225

Sziasztok!

 

Tudnátok ajánlani a határhoz ( Rédics) viszonylag  közeli kirándulóhelyeket?

Köszönöm!!

 

 

Dharma Creative Commons License 2006.07.20 0 0 224

De jó.

 

Kár, hogy elhalnak a szlovéniás topicok. Pedig mi is oda szeretnénk menni az idén.

Előzmény: Dió83 (211)
Dharma Creative Commons License 2006.07.19 0 0 223

De jó az ajánlásod, köszi hogy feltetteted.

 

A mi tervünkben is szerepel mindkét tó, amiket írtál félre is teszem az anyagomhoz. Mindig én tervezem az útjainkat.

Előzmény: Trila (59)
Dharma Creative Commons License 2006.07.19 0 0 222

ez az oldal tényleg szép én is megnéztem. kedvcsinálónak nagyon szuper.

 

az idén mi is Szlovéniába készülünk

Előzmény: Trila (60)
tbo Creative Commons License 2006.04.19 0 0 221
Sziasztok! Koszi az infokat, megnezem a masik totyikot.
neomedia Creative Commons License 2006.04.19 0 0 220
Busz:
http://www.ap-ljubljana.si/eng/
Előzmény: tbo (217)
lehel11 Creative Commons License 2006.04.19 0 0 219

hello!

 

Nézz át az Utazás Szlovéniába topicba. Ott sokkal több infó van.

Előzmény: tbo (217)
H_G Creative Commons License 2006.04.19 0 0 218
Mi sem egyszerűbb, Lj.-ban átszállsz egy távbuszra.

Előzmény: tbo (217)
tbo Creative Commons License 2006.04.18 0 0 217
Udv Mindenkinek! a nyaron, de inkabb osszel tervezunk egy 1 hetes nyaralast Szloveniaban. Csak eppen nem nagyon ismerem az utazasi lehetosegeket. Annyi tudok hogy vonattal eleg sokaig el lehet menni (Lubljana) de minkett inkabb Bbled es a hegyek erdekelnenek. Nem tud valaki valami infot a helyi kozlekedesrol illetve az ottani szallasokrol (kempink, olcso turista szallo). Ha valaki tud segiteni azt megkoszonnem
mobima Creative Commons License 2006.04.18 0 0 216
Én eddig mindig csak átutaztam Szlovénián, de hogy most a fiam Ljubljanában dolgozik, igyekezni fogok jól megismerni. Aki valaki érdekeset tud, ( és nincs az utikönyvekben) az meséljen :)
Előzmény: Wác (215)
Wác Creative Commons License 2006.04.12 0 0 215
Még az ősszel voltam Szlovéniában, mondjuk már nem először. Lipicát, Bledet, Postojnát és Ljubljanát néztem meg. Persze nagyon tetszett, nem csoda, hogy ez az egyik kedvenc országom. A fővárosból nem sokat láttam sajnos, mert már este volt. A postojnai barlangban a vonatozás felejthetetlen élmény marad, bár most mentem másodszorra rajta :-) A lipicai lovak nagyon aranyosak, jó volt simogatni őket! Bled meg csodálatos, főleg a várból nézve!
pancso Creative Commons License 2005.08.31 0 0 214
www.dars.si
Előzmény: Heaven (213)
Heaven Creative Commons License 2005.08.31 0 0 213

Sziasztok!

 

Holnap indulnék Szlovéniéba és kíványi lennék az autópálya díjakra és a benzin árára.

 

Érdekelne, hogy tudtok-e valami linket erre?

petike23 Creative Commons License 2005.08.08 0 0 212

Helló,

 

nem tudjátok, mit jelent ez szlovénul:

 

cufti (a c betűn kis kalap)

pire

krompir ?

 

Köszi, üdv: Péter

Dió83 Creative Commons License 2005.07.29 0 0 211

Némi friss bizonyíték arra, hogy a Tátrán kívül is létezik élet:

(A képminőség miatt bocs)

 

vizes zsemle Creative Commons License 2005.07.22 0 0 210

Camus:

"Csomagmegörzőt használt valaki? Kb mennyi lehet óránként?"

 

Ljubljanában, a vasútállomáson van csomagmegőrző, 24 órára 500 SIT vagy ennek megfelelő euro. A megőrzőben ember nincs, automata adja a zsetont, amivel a szekrényt zárod. Papírpénzt is elfogad, de 1000 tolárost már nem! A közeli büfék, üzletek ezt tudva csak nehezen hajlandók felváltani kisebb papírpénzre.

Előzmény: Camus (185)
Dió83 Creative Commons License 2005.07.16 0 0 209

Remélhetőleg utolsó kérdés...

Egy baromi jó könyv ("A júliai alpok", érdemes megvenni) kiokított a déli és az északi útvonalakból, azokkal már tisztában vagyok, még egy utolsó kérdésem lenne:

volt -e olyan, aki a Triglavot a Vodnikov dom-on keresztül (délkeleti/keleti oldalról) közelítette meg??? Fontos lenne, ha volt ilyen, kérem jelezze!

Dió83 Creative Commons License 2005.07.16 0 0 208

Na úgy néz ki valszeg ezt választjuk, bérelhető beülőt és sisakot pedig már találtam.

Köszi!

Előzmény: Gvrs (207)
Gvrs Creative Commons License 2005.07.13 0 0 207

szia

sztem már írtam Neked, még a Tátra fórumról.

nos Bp-en a Zichy utcában található a "Guru" hegymászóbolt.

http://www.outdoor-guru.hu/

én tavaly néztem végig Pesten az összes boltot szett után, és itt volt a legolcsóbb. kb 11eFt volt. Ők állítják össze (ez kb azt jelenti, hogy ha külön megvennél mindent a cucchoz se tudnád olcsóbban összerakni)

ha a későbbiekben is mentek ilyen helyre akkor mindenképp vegyél, ha nem kölcsönzés.

viszönt ha vesztek akkor kell ugye beülő is, és sisak (bár jó ide egy munkás sityó is:)

minden esetre jó utat a Triglavra-csodás, mi fönt aludtunk mh-ban. kihagyhatatlan!

Előzmény: Dió83 (201)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!