Keresés

Részletes keresés

sziporka66 Creative Commons License 2008.03.21 0 0 2971
Szia ring9

Nem áll néven írtam, csak nem volt számítógépünk és nem kaptam még felhasználó nevet.

A könyvtárba ment mindig a férjem, ha írni akart, engem meg akkoriba nem érdekelt ez a masina.

Most pár honapja van, de már bánom, mert tanulok rajta és ez nekem rengeteg idő, mire megírok egy levelet. 

A gerincnek hosszabb távon nem jó (ez a kezdők átka).

Mondta az ideg sebész, nagyon kerüljem az ülést, ugyanis a gerincnek ez a legnagyobb teher.

Pedig az alkalmasságin az orvos azt monda, hogy csak ülőmunka jöhet számításba.(így suli, tanulom a fortélyt).

A két orvos nem egyezik, de hosszabb távon szerintem sem tesz jót az ülés.

A gyógyszerekre mellé Qcamatelt kellet, volna szednem, ha bár ez is olyan mind a fürdő, egyénre szabott.

A repce méz és a joghurt megoldotta a problémámat.

Gyógyulgassatok a hétvégén.

 

Előzmény: ring9 (2970)
ring9 Creative Commons License 2008.03.20 0 0 2970

Szia aned!

 

A por neve Flector (EP Rapid), és csak receptre kapható, van tapasz, és krém is belőle. Diclofenac hatóanyagú (ez gyógyszerben biztos ismerős), és az az igazán jó benne, hogy rendkívül gyors lebomlású, hamar hat, viszont rövidebb ideig, és van az a fájdalom, amire már nem elég. Aflaminnal azonban nem igazán ajánlanám, csak ha az orvos engedi. Én egy másik gyulladáscsökkentőt szedek, de 6 órán belül amellett sem szabad inni (állítólag kilövik egymás hatását).

 

Az izomlazítók hosszú távú szedéséről az a véleményem, mint sziporka66-nak (2697 hsz alatt írta, még b1868 álnéven), és én úgy vettem észre, hogy jobban fájok tőle, így abbahagytam az orvosok nagy fejcsóválása ellenére. A magánorvosom azonban megdícsért érte, azt mondta, hogy minden más izmot is lazít, amit nem kéne, a derekam meg rá sem bagózik. De ha Neked beválik, biztos lehet jó hatása is, ezt Te érzed.  

 

Nekem szerencsére vasból van a gyomrom, nem zavarják a gyógyszerek, de a biztonság kedvéért pár naponta megiszom egy Normaflore-t (ez recept nélkül is kapható, kb. 1500 Ft.), vagy kérj valamilyen gyomorvédőt az orvostól, ha mégis rákényszerülsz a gyógyszerszedésre. 

 

edi67! Na aggódj, senki nem hibáztat Téged, én is mindenképpen eljutottam volna dr. Kiemhez, Te csak egy kis megerősítést adtál hozzá. Ismerve a gerincemet, én nem is számítottam arra, hogy olyan "csoda" történhet, mint Veled. Azt mondják, hogy a porckorongból kiszakadt darab tápanyagutánpótlását elvesztve kb. néhány hét (hónap) alatt összemegy, ilyenkor már az segíthet, ha jól helyezkedik el, távol az idegektől, és így ágyazódik be. Így aztán ilyenkor talán kisebb a doki feladata, egy jó mozdulattal is segíthet, de egy nem kiszakadt sérv "visszadolgozása" már nem megy munka nélkül, egyik napról a másikra.   

 

Mindenkinek köszönöm a gyógyvizes tapasztalatokat!

Előzmény: aned (2969)
aned Creative Commons License 2008.03.20 0 0 2969
na és ez a neve hogy flektor por? fel kell íratni vagy kapok simán is?
Előzmény: edi67 (2968)
edi67 Creative Commons License 2008.03.20 0 0 2968
A gyógyszer gyomorkímélő, a tapasz is jó, de nagyon nehezen marad fenn!
Előzmény: aned (2967)
aned Creative Commons License 2008.03.20 0 0 2967
szia!

örülünk hogy jobban vagy, és ne érts félre, semmibe sem hajszoltál bele, én magam döntöttem, és nem csak a te eseted alapján.
mi az a flektor por? én jelenleg most aflamin rapidot szedek, mert az összes többitől kikészült a gyomrom.
hallottam gyulladáscsökkentő tapaszról is, ilyet ismer és használt vki?
Előzmény: edi67 (2966)
edi67 Creative Commons License 2008.03.20 0 0 2966
Sziasztok!
Lassan eltelik az első hét a munkában. Bocsi, hogy nem írtam, de rengeteg mindent be kellett pótolnom. Szóval én gyógyszert csak nagyon ritkán veszek már be, kb 3 naponta egy flektor port.Azt is inkább reggel, mert az nehezen indul be lábilag. A munkában a legrosszabb az ülés, az sokáig gáz!Egyébként rendesen elfáradtam, de nekem még mindíg ok a tapasztalatom. Mindenkitől bocsánatot kérek, akit én esetleg belehajszoltam valamibe, vagy valakibe(dr Kiem), de azt gondoltam, hogy ha nekem 10 év után , annyi kínlódás után, annyi reménytelen vizsgálat után sefgített, akkor másnak is jónak kell lennie!
Mindenkinek kellemes , egészséges és fájdalommentes ünnepeket kívánok!Sziasztok!
Előzmény: aned (2965)
aned Creative Commons License 2008.03.20 0 0 2965
sziasztok!

sajnos nem igazán javulok, sőt, a kezelés óta újra előjött fájdalmak és zsibbadás nem csökken semmit sem ( néha már bánom hogy elmentem hozzá, egész jól javulgattam )
a gyakorlatok kínszenvedés, sózsák teniszlabda kínzóeszközök, de azért csinálom, ha már belefogtam, akkor kitartok....csak néha nem látom a végét és letörök, mivel nemhogy jobb lenne, visszaestem!!!
Lehet hogy mégsem kellett volna abbahagynom a gyulladáscsökkentő szedését?
ring9, edi67 ti továbbra is szeditek vagy kaptok gyógyszeres kezelést?
lehet elkezdem szedni ismét, de persze a tornát is csinálom, hátha úgy jobb lesz, de izomlazítót nem szednék, ti azt is szeditek továbbra is?
Előzmény: ring9 (2962)
Pitykéné Creative Commons License 2008.03.20 0 0 2964
Én kaptam annak idején a műtét után elektromos kádfürdőt, ami szétmarta a bőröm, begyulladtak tőle a viszereim és még a derekam is jobban fájt. Aztán elküldtek 50km odébb vizitornára, amire odaértem hulla voltam, az első nap után meg még lábra sem tudtam állni az utazás miatt. Merthogy a torna meg tök jó volt.
Ki érti ezt?
Előzmény: ring9 (2962)
Pitykéné Creative Commons License 2008.03.20 0 0 2963
Csak annyit mondtak, hogy gyulladást okoz és hogy hülye vagyok punktum.:-)
Nem részletezték.

Hogy jobban vagyok-e azt nem kiabálom inkább el, mert most nem lehetek szarul. Viszem a férjemet a kórházba, úgy néz ki vakbélgyulladás:-(
Most várom hogy hazaérjen, mert külföldön volt. Tiszta ideg vagyok.
Most kell az erő, nem robbanhatunk le egyszerre.
Előzmény: ring9 (2962)
ring9 Creative Commons License 2008.03.20 0 0 2962

Sziasztok!

 

Ma megtapasztaltam, hogy milyen is az, amiről a betegtársak beszélnek, vagyis, hogy az elején a kezelés még ráerősít a fájdalomra. Azzal biztatnak, hogy ez csak amiatt van, mert most megbolygatnak mindent, de később jobb lesz. Remélem ez utóbbi is igaz lesz.

 

A gyógyvíz kérdést nagyjából megoldottam, a doktornő engedélyezte, hogy választásom szerint mehetek a medencébe is, lényeg, hogy vízben mozogjak egy kicsit. Biztos hülyeséget kérdezek, de Pitykéné Neked elmondták, hogy a gyógyvíz  miért "esküdt elllenség"? Nem igazán világos előttem, hogy csak a hőmérsékletével lehet gond, nem szabad sokáig meleg (vagy langyos) vízben üldögélni, vagy az összetétele okozhat problémát azoknál, akik nem bírják? Azért kérdezem, mert az usziban vsz a hideg(ebb) víz is gyógyvíz.

 

Arról sem igazán tudnak meggyőzni, hogy miért javíthat az emberen, ha egy amúgy is gyulladt ideget még elektromos kütyükkel buzerálnak. Viszont tényleg találkoztam betegekkel, akiknek elmondásuk szerint használnak a kezelések, úgyhogy lehet ebben is valami, majd meglátjuk. Csak az a baj, hogy a kezelések (meg az utazgatás) annyira kifárasztanak, hogy alig marad erőm a Kiem-féle gyakorlatokra, amiket ráadásul naponta többször is meg kéne csinálnom. Ámde végre 3 nap pihi, mert jön a nyuszi. A locsolók az idén kimaradnak, a hosszú hétvégén a vietnami mókusra koncentrálunk. 

 

aned, Te javulgatsz közben?

Előzmény: Pitykéné (2960)
sziporka66 Creative Commons License 2008.03.20 0 0 2961
A meleg vagy langyos fürdővel a tapasztalatom

1-sö műtétem előtt és után semmi probléma

2-dik előtt nem bírtam, műtét után igen

3. dik előtt és után egyáltalán nem.

Saját magamat, de a testemet sem értem mi van ilyenkor??

 

Tornával a tapasztalatom

Műtétek előtt nem tornáztam kerékpározás, sifútogép, a tornától mindenem fájt.

3-műtét után fordítva.

Ha egy napot kihagyom a tornát, fáj a derekam, viszont ha bármi tornát csinálok tökéletes.

Ennyit változna az emberi szervezet ??

Vagy ahogy öregszünk, úgy a test fizimiskája is,  átalakul??

 

Most ha együtt tornázom a férjemmel, a Rezsővel fél úton kidől, én meg simán bírom.

Ami érdekes, mert ö bicajos túrára megy és a napi adag 80-120-km, futni is szokott.

Most nem mindegy mit sportolunk melyik izomzatot, dolgozzuk meg??

Ráadásul olyan hajlékony vagyok még műtétek után is, neki annyira kötött izmai vannak,hogy kinszenvedés a torna utáni nyújtás. 

Mindenesetre nem értem ??

 

Pitykéné örülök, hogy jobban vagy.

 

 

Pitykéné Creative Commons License 2008.03.20 0 0 2960
A fürdőről annyit, hogy én a műtét után többször is visszaestem. Aztán elkezdtek faggatni, hogy miket csinálok és kiderült, hogy bementem a gyógyvízbe, majdnem a fejemet vették. Mert hát én hülye nem tudhattam, hogy nekünk az esküdt ellenség.
És valóban én ha bemegyek a vízbe, (ami nem meleg Pápára szoktunk járni) úgy lezsibbadok, hogy alig bírok rálépni a talpamra.
De persze nem bírom ki mikor a család lubickol muszáj nekem is bemenni;-)

Kérdés: a tönköly párna nem ugrik össze egy idő után? És nem idegesítő ahogy zörög? Nem szúr?
Akartam venni, de lebeszéltem magam róla, pedig olyan jó tartása van.
ring9 Creative Commons License 2008.03.19 0 0 2959

Igen, én is hiszek abban, hogy a szervezet a legokosabb - úgyis azt mondják nincs két egyforma gerinc -, csak nem biztos, hogy még kellő időben jelez. Amikor meg fáj, nehéz ráérezni, hogy mi a jobb.

 

Jól érzem magam a Rudasban, és a személyzet ezért mident megtesz. Nincs összehasonlítási alapom, soha nem jártam gyógyfürdőben korábban. Az épület régi, a kórtermek nem túl barátságosak, de rend van.

 

A kezeléseket, és azok mennyiségét az orvos határozta meg egy alapos vizsgálat után, de valamennyire bele lehetett szólni, nyilván ha valami ellen nagyon tiltakozol, azt nem kényszerítik Rád, és úgy tapasztaltam, hogy kérhetsz is vmit (én ma kérdeztem az Általad említett tangentorról, amiről szintén nem hallottam korábban, és azt mondták, a doktornővel megbeszélve kaphatok, ha akarok- nem akartam).

 

A belépő (beutalóval) napi 600 Ft., és az elektromos kezeléshez használt gyógyszereket (ezek fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő injekciók) kell megvásárolni. Ezek árát most nem tudom, édesanyám gyógyszerész, nekem ő hozza, ha Te is kapsz majd ilyesmit, megkérdezhetem. 

Előzmény: aned (2958)
aned Creative Commons License 2008.03.19 0 0 2958
igen, lehet hogy az a jó, ami az egyénnek és a gerincének jó. a rudas tetszik, tiszta? az orvosod írta mikre menj vagy te kérted? mennyit kell fizetned?
Előzmény: ring9 (2957)
ring9 Creative Commons License 2008.03.19 0 0 2957
Ez is olyasmi, mint a gyógyvíz. Nekem annak idején a gyógytornász ugyancsak azt mondta, hogy a lábtempó problémás a mellúszásnál, erősen terheli a csípőrészt, és a lendületes hátranyújtás sem az igazi, plusz ha nem oldalról veszed a levegőt, a fejkiemelés sem baráti dolog. Lehet az is, hogy ez elsősorban azoknál problémás, akiknek az alsó csigolyáknál van gond, magasabban már ez nem irányadó. A gyors-, és hátúszás szerinte rendben van. De valaki írta azt is, hogy neki pl. a mckenzie-s gyógytornász meg (gerincsérvre) kifejezetten a mellúszást javasolta. Ebben sem lehetünk okosak. Az ággyal és a fekvési pozícióval kapcsolatban az orvosom azt mondta, hogy a gerincem okosabb, mint azok, akik némi pénzért szakértőként hülyeségeket írkálnak, az a jó, ami neki jólesik.
Előzmény: aned (2955)
Saughassy Creative Commons License 2008.03.19 0 0 2956
Igen, a szabalyos mell sokat segit, de a labtempoja akkor is erosen osszenyomja a gerincet, ha egy mod van ra haton ussz, sokkal tobbet hasznal.
Előzmény: aned (2955)
aned Creative Commons License 2008.03.19 0 0 2955
úgy tudtam a hát és gyors mellett jó a mell is amennyiben szabályosan csináljuk, nem pedig a fej kint módszerrel.
Előzmény: Saughassy (2951)
ring9 Creative Commons License 2008.03.19 0 0 2954

Kösz aned, sózsák-vásárlás lefújva. A fürdőn kívül óvatos gyógytornára, masszázsra (az nagyon fincsi volt ma), kétféle, részben gyógyszeres elektromos kezelésre kell járnom, és kapok egy pakolást. Hátúszni sajnos nem tudok, ráadásul egyébként is időnként bepánikolok, meg akarok fulladni, és kétségbeesve keresem a medence alját, úgyhogy épp a legjobb marad ki. Amúgy a Rudasba járok, ahol nem lehet panaszom, a nővérek nagyon helyesek (és a fürdős fiú is rendben volt, amíg a hőmérőt nem említettem). 

 

Saughassy! Eddig azt hittem az agyam rendben van, de elgondolkodtam, hogy annak mi köze a sózsákhoz, és a gerinc görbületéhez, úgyhogy talán mégsem (bocs). Ágyam már évek óta nincs, teljesen hozzászoktam a földön (galérián padlószőnyeg+egy gyapjú ágybetét) alváshoz, és kemény fekhelyet javasolt Kiem doki is. 

Előzmény: aned (2953)
aned Creative Commons License 2008.03.19 0 0 2953
szia, én még nem kezdtem el a fizikót, várok vele ahogy dr Kiem tanácsolta, de ha csinálom akkor is be fogok járni, nem bírom elviselni a ( magyar ) kórházakat.
nekem a meleg víz paradox módon jó, ez totál egyéni, lehet azt nem bírtad vagy az is lehet csak a rossz helyzetben való fekvést nem.
Hova jársz egyébként és miket kapsz?
A párna a gerincgörbülethez nagyon hasznos. nem a zsákot érthette dr. kiem mert az rá lett volna írva a lapodra és kellett volna venned. egyébként ez egy 20-30 cm hosszú 10 cm széles kb 1 kilós sós zsák. A fájós gerincszakasz alá kell tenni, és 5 percet feküdni rajta majd hónapok alatt ezt feltornázni 1 óára. botrányosan fájdalmas és kellemetlen olyan mint a teniszlabda csak nagyobb...maradj a párnánál!!!
Előzmény: ring9 (2949)
Saughassy Creative Commons License 2008.03.19 0 0 2952
Gondolom pont akkora, hogy a hat gorbuletet megtamassza. Ha nagyon jo agyad van, akkor nem letszukseglet, no meg nekem pl pont abba az iranyba kellene tolni a csigolyaimat.
Előzmény: ring9 (2949)
Saughassy Creative Commons License 2008.03.19 0 0 2951
Jut eszembe, HÁTÚSZÁS. Mell felejtős!
Előzmény: aned (2950)
aned Creative Commons License 2008.03.19 0 0 2950
köszi a választ, azt hiszem holnap megpróbálok úszni, rühellem már a sok fekvést.
a meleg víz paprdox módon nekem is jó, hiába intett óva minden orvos. ma még voltam infraszaunában is 60 fokon, nagyon jó volt. tényleg egyéni ki hogy reagál. az úszás nem árthat max jó lesz a vállam nekem is...
Előzmény: Saughassy (2948)
ring9 Creative Commons License 2008.03.19 0 0 2949

Sziasztok! Pitykéné, örülök, hogy megvagy, és annak is hogy jól vagy!

 

Ma átestem az első napomon a kórházban, dél óta most értem haza, egy hulla vagyok. Viszont csak két embert sértettem meg. Kiírtak kádfürdőre (nem túl melegre), amit úgy érzésre engedett ki a srác, én meg meg mertem kérdezni, hogy nincs-e hőmérője. Tiltakoztam én is a fürdő ellen, de a doktornő azt mondta, hogy a forró víz nem jó, attól gyulladhat be, a vérem is 37 fokos, annál langyosabb jót fog tenni. Pitykéné, vagy akinek van még erről infója, ossza meg velünk (ha jól látom anedet is érinti).

 

aned!

 

Te szintén a nappali kórházat nyomod, vagy csak bizonyos kezelésekre jársz? Nincs infóm dr. Kiem árszabásáról, mint tudod, egyszerre, és először voltunk nála. De szerintem nem kéne még visszamenned, mint mondta, ez egy erős kezelés volt, ami rendesen szétszedte a hátat (szinte az összes csigolyámat éreztem utána), a fájdalom még nem meglepő (nem lehet mindankinek akkora mákja, mint edi67-nek), én várnék még egy kicsit. Pláne ha vettél gyógyfürdőt is közben. Én délelőtt még nagyon "fickós" voltam, de azt hittem, nem tudok egyedül kijönni a gyógyvizes kádból, és nagyon fájt is. (Nem tudom, hogy a víztől volt, vagy attól, hogy nem akartam ülni, vízre fekvéshez meg a kád nem elég hosszú, így csak idióta, kényelmetlen testhelyzetekbkel tudtam le az időt). De persze Te döntesz.

 

Kérdezném még, hogy ennek a sózsáknak mi a funkciója? dr. Kiem mondott olyat, hogy háton fekve tegyek egy kis párnát a derekem alá, és most elbizonytalanodtam, lehet, hogy zsákot mondott, csak én nem értettem jóll? Milyen méretű ez a zsákocska, és Nekted bevált? Lehet, hogy begyűjtök egyet.

 

Saughassy Creative Commons License 2008.03.19 0 0 2948
Zsibbados labfejjel es feszulos labizmokkal en rendszeresen uszom, sajnos igy par honap tavlataban azt kell mondjam: nem hasznal. Azaz mégis, mert egész széles hátam lett, de a zsibbadas nem javul. Viszont a meleg viz nekem jot tesz, sokaknak pedig gyulladast okoz. Ovatosan ki kell tapasztalni, nincs recept. :/
Előzmény: aned (2946)
Pitykéné Creative Commons License 2008.03.19 0 0 2947
Gyógyvíz teljesen kizárva!!!!!!!
TILOS!
Előzmény: aned (2946)
aned Creative Commons License 2008.03.19 0 0 2946
szia ring9,

Hogy vagy? Hétfő óta már voltál többször is dr. Kiem-nél?
Lehet én is elmennék hamarabb mint ahogy be vagyok írva, ha lehet még a héten, mivel gyakran botrányosan fáj, és zsibbadok, ég a lábam. Ilyen előtte már hetek óta nem volt, remélem nem estem vissza a kezeléstől.
A második és többedik alkalmakkor is ua. annyi a kezelési díj, vagy kevesebb? Ha ilyenkor bezuhansz hozzá mert a kezelése után rosszabb lett ua. úgy számol?
Csak mint tényt kérdezem, nincs előítéletem.
Valaki próbálta már az úszást és gyógyvizet olyan fájós zsibbadós állapotban?
Vagy ezzel is meg kell várni a tünetmentes állapotot mint a tornával?
Előzmény: ring9 (2943)
Pitykéné Creative Commons License 2008.03.19 0 0 2945
Na helloka!:-)
Megvagyok, csak sok volt a dolog.
Tegnapi délelőttöm elment a mammográfiával. Elég ciki volt felmászni az asztalra, aztán megkértek hogy forduljak meg, ami persze nem jött össze.De megértő kezek közé kerültem, mert kiderült, hogy a dokinéni is ezért sántít.
Most meg éppen perverzkedtem egyet. Levezettem 3 órát:-((((( Ráadásul a semmiért.
De ahhoz képest egész jól vagyok. Tegnap kimondottan jó formában voltam.
Ilyenkor szoktam azt hinni, hogy én vagyok a király(lány) aztán rájövök, hogy bilibe lóg a kezem.
Látom Ring, Te egyre rosszabbul vagy, sajnálom.
Remélem azért lesz végre ami segít rajtad.
ica66 Creative Commons License 2008.03.19 0 0 2944
Kedves Ring9!

A pesti árakat nem ismerem, de sok sikert a kezeléshez.

 

Szerinte a Pitykénét meg müttöték,bár tévednék.

Képtelenség kibírni a kiszakadt sérv fájdalmat, ahhoz szeretni kell a fájdalmat.

Előzmény: ring9 (2943)
ring9 Creative Commons License 2008.03.19 0 0 2943

Keves ica66!

 

Megnéztem azóta a riportot, nagyon érdekes volt. Lehet, hogy előítéletem van a dokival szemben főleg az ismerősöm esete miatt, de az kétségtelen, hogy szakmailag nagyon ott van a pasi. Viszont nála csak egy konzultáció többe kerül, mint akár Kiem dokinál egy kezelés, a műtét meg számomra kifizethetetlen lenne (és hát ha nem elengedhetetlen, nem igazán szeretnék csavarokat, meg lemezeket a gerincembe). Mivel a jelenlegi állapotom egy csigolyám rendetlenkedéséhez köthető - az a bizonyos "rossz mozdulat" -, nem gondolok daganatra, és ezt az orvosok is nyilván kizárták, remélem majd a röntgen ezt egyértelművé teszi. 

Előzmény: ica66 (2931)
ring9 Creative Commons License 2008.03.19 0 0 2942

Szia boszori!

 

Azért azt ne feledd, hogy nekem nem kell csinálnom a teniszlabdás trükköt (a dr. sem csinálta a kezelés során), gondolom nem véletlenül hagyta ki. Úgyhogy tényleg jók a fórumos tanácsok és ötletek, de azért csak óvatosan. Ehhez a trükkhöz amúgy is az kell, hogy egy csigolyád mellett legalábbis nyomásérzékeny legyen, akkor viszont talán nem ártana, ha egy orvos is látna, mielőtt öngyógyításba kezdenél. 

 

edi67!

 

Mi újság, hogy bírja a gerinced a munkába állást (ülést)? 

Előzmény: boszori (2940)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!