Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.09.29 0 0 7351

Coelho? Egy író, aki ezoterikus történeteken keresztül magyarázza a világ dolgait, manapság nagyon divatos, de sajnos csak romantikus hölgyek körében. Valaki a szememre hányta, hogy a valódi problémákra ez a fórum csak Coelho idézetekkel adja meg a választ.....:)

Előzmény: hbummm (7349)
hbummm Creative Commons License 2013.09.28 0 0 7350

DEPRESSZIÓS FÉRFIAK.                 A depresszióról szólva az egyik legsajnálatraméltóbb tény az,hogy továbbra is tévesen úgy gondolják,ez a betegség többnyire "női rendellenesség" melytől az " igazi férfiak" genetikai védettséget élveznek" - A szakemberek azt mondják , a férfiaknál azért nem derül ki, hogy depressziósak,mert ritkábban fordulnak orvoshoz, mint a nők, így kevesebb lehetőségük van beszélni a gondjaikról " :ezen kívül kevésbé tudják szavakba önteni a lelki gyötrelmeiket. Emiatt az orvosok a nőkre jellemző depressziós tüneteket behatóbban ismerik, mint a férfiak tüneteit. A nőknél határozottan más tünetcsoportok figyelhetők meg, mint a férfiaknál. Melyek a férfibetegek gyakori tünetei? Egyebek közt düh, kimerültség, ingerlékenység, agresszió, csökkent teljesítőképesség: illetve a depressziós férfiak hajlamosak elszigetelni magukat a családtagjaiktól és barátaiktól. A depresszióhoz nem mindig társul szomorúság főleg ha egy férfiról van szó.

hbummm Creative Commons License 2013.09.28 0 0 7349

Mi az a Coelhó, pontosabban egy tea? Milyen betegségekre jó.    A viccecske rövid,de jó poénos.

Előzmény: Törölt nick (7346)
hbummm Creative Commons License 2013.09.28 0 0 7348

Igen szerintem is a Reflux lelki,idegrendszeri betegség.Jól látod nekem is azt mondta a Gasztros doki,hogy rendezzem a problémáimat és a tünetek majd enyhülnek.A gyógyszerrel a tüneteket csillapítani lehet de igazi gyógyulás nem következik be tőle.Az igazi okot kellene megszüntetni ami kiváltja ezt a betegséget.Életmód váltás,nyugodtság,békességben élés de rohanó világunkban lehetetlen a stressz elkerülése.Ez igaz a dolgok rajtunk múlnak.Hogyan tudjuk leküzdeni s megélni minden napjainkat.Nagyon nagy akarat,önuralom szükséges a változtatásokhoz.szia Malcsik 123.

Előzmény: Törölt nick (7345)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.28 0 0 7347

Még az előző előtti bejegyzésemhez. Nem vagyok eszeveszett pszichológuspárti. Ezért tartom jónak az alábbi viccecskét.

 

 

Két pszichológus találkozik.
- Szervusz! Te jól vagy, és én hogy vagyok?

 

:)))))))))

Törölt nick Creative Commons License 2013.09.28 0 0 7346

A Vargha gombát próbáltam, nekem önmagában nem volt hasznos. Viszont elképzelhető, hogy némelyeknél hat. Németországban komoly laboratóriumi háttérrel állitják elő. Az viszont elgondolkoztató, hogy az onkológiai intézet mellett, a Kékgolyó utcában van a legnagyobb forgalmú boltjuk, dehát van arra gyógyszertár is. A nagy bajba került emberek mindent megpróbálnak.

Pozitívum, hogy az árai Vargha úrnak nem nagyon szálltak el, a Cod tea (Dávid Tamás) sokkal drágább.

 

(Eddig nem írtam Coelho-ról, s korábban sem)

Előzmény: hbummm (7344)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.28 0 0 7345

Most  leírok valamit, amit sokan meglepődve olvasnak, ha elolvassák. A reflux nem gasztroenterológiai betegség. Ez mély meggyőződésem.

 

A reflux tüneteggyüttessel mindenki a gasztrodokiknál jelentkezik, mert a tünetek az emésztőrendszer bizonyos szakaszain jelentkeznek. Csakhogy egy betegség igazi jellege attól is függ, milyen okok, s mely szerveknél jelentkeznek primér jelleggel. Ezt figyelembevéve és a refluxot lelki, majd idegrendszeri betegségnek fogom fel. A szervezet visszautasitásának, amely a téplálékbevitelt fogadja.  A visszaáramlás fiziológiai folyamata a bolygóideg cinkosságával jön létre. 

 

Hallom az ellenzőket: de a rekeszsérv - már akinél ilyesmi előfordul - eleve gyomortartalom visszaáramlást okoz. Ez nem igaz. Vagyis nincs igy!

Több rokon is van a családban, akinek negatív lett a reflux-szűrése, holott rekeszsérvet diagnosztizált a röntgen és a gasztroszkópia. De nem áramlott visszafelé a sav, a gyomortartalom.

Merthogy a gyomorszáj-zárási rendellenesség még önmagában nem  mindenkinél vezet ide.  Ezért a rekeszsérv sem jelent minden esetben problémát.

 

A gyógyulás útja így a lelkiek, az életünk  rendezése által járható út. Számos ortopédus, izületi, mozgásszervi betegséggel foglalkozó orvos a saját területén, a saját betegeinél lát hasonló összefüggést, amennyiben a befeszülések, a fájdalmak a derékban, a hátban jelentkeznek. Arnold Weintraub svájci  orvos 40 ! év tapasztalatát sűritette vékony kis könyvecskéjébe, mely "A reumatológiai panaszok lelki háttere" címet viseli. (Rheuma seelische Gründe und Hintergründe - 1992 Verlag Hans Huber, Bern) 

 

Márpedig ha a mozgásszervnél lelki tényezők játszanak szerepet, akkor elképzelhető, hogy a gyomor és bélagy vezérelte emésztőrendszer milyen erős szálakkal kötődik a tudatunkhoz, lelki életünkhöz, s végső soron a stresszhez.

 

Mindebből számomra az következik, hogy a gasztodokik csak a tüneti kezelést tudják elvégezni, az un.  evidence based orvoslás ebben az esetben csak tűzoltómunkát képes végezni gyógyszerekkel, műtétekkel. Nagyobb eredményt az életmód és lelki tanácsadás nyújthat, amit még kevés gasztroorvos vállal fel kellő jelentőségével.... A dolgok rajtunk múlnak.

hbummm Creative Commons License 2013.09.28 0 0 7344

Sziasztok, nektek mi a véleményetek,a Varga gyógygombáról, nagyon sok jót hallani róla, sőt rákos betegek,gyógyulnak meg tőle. S a kemo terápián átesett  betegek, sokkal könnyebben élik meg a terápia okozta mellék hatásokat. Szerintem a reflux betegségben szenvedő embereknek,is ajánlatos. Ti hogy látjátok s van tapasztalatok, a gomba hatékony erejével kapcsolatban. Malcsik 123 és Ghepard.

hbummm Creative Commons License 2013.09.27 0 0 7343

Nem is tudok hozzá szólni ezekhez a jól megfogalmazott mondatokhoz, de egy biztos rám jó hatással vannak, mert minden mondat a valóságot, tárja az ember elé,amiben él,s nap mint nap létezik. köszi köszi .............

Előzmény: Törölt nick (7342)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.27 0 0 7342

Köszönöm. Ezekre a függőágyakra a jelek szerint mindinkább szükségünk lesz. Miért?

 

Hajnalban napkelte előtt kiléptem a teraszra, ahonnan jó messze, kilóméterekre ellátok.  Régen ébredtem ilyen korán.  Kis idő múlva feltünt, hogy a lassan világosodó égbolton 3 repülőgép csikját is felfedeztem. Egyetlen repülő, a tömegturizmusnak köszönhetően Budapest és München között 7 tonna kerozint fogyaszt. S a gépek száma napközben csak sűrűsödik. S mindez egyetlen nézőpontból, a házam teraszáról...:/

 

Gyorsul a világ, gyorsul az életünk, minden tömegessé válik, szaporodik az egyén életében a surlódás: ember-ember között, ember a hivatallal, ember a hatósággal. Növekvő kiszolgáltatottság, élesedő kenyérharc.

 

Csodálkozunk a megszaporodott refluxbetegek számán? Helyes hogy felvesszük a harcot ellene, használjuk az orvostudomány   eszközeit, a gyógyszereket alkalmazzuk. De a stressz elleni védekezésnek ennél több síkon kell zajlania.  Az embert érő hatások pontos feltérképezésére van szükség, részben tudatos viselkedéssel, részben lélekgyógyászok, lélekelemzők segítségével.

Különben járvánnyá válik ez a kór, ha nem az máris...

hbummm Creative Commons License 2013.09.27 0 0 7341

Ghepard ez nagyon jó kis összeállítás, az öregedés jeleiről,humoros,az embert mosolyra csábítja.

Előzmény: ghepard (7292)
hbummm Creative Commons License 2013.09.27 0 0 7340

Nagyon jó ez az illusztráció, s törekszem hogy legyen egy hely ahol megtalálom.

Előzmény: Törölt nick (7339)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.27 0 0 7339

Nincs az a mostoha környezet, ellenséges külvilág, ahol ne pihenhetnél meg saját belső békédben. Már ha tudod merre keresd....

hbummm Creative Commons License 2013.09.27 0 0 7338

Köszönöm szépen,a biztató szavakat.

Előzmény: ghepard (7337)
ghepard Creative Commons License 2013.09.27 0 0 7337

Elhiszem, hogy nem egyszerű, de menni fog, higyj benne. Gyakorolni és gyakorolni kell, ha nem megy századikra, akkor menni fog százegyedikre, vagy 999dikre. De előbb utóbb menni fog, kitartást. Onnantól talán jobb is lehet.

 

El vannak maguknak azok az emberek. Hát az valószínű, hogy nem tudják, mi a reflux.

Előzmény: hbummm (7336)
hbummm Creative Commons License 2013.09.27 0 0 7336

Ghepard  igazad van ,már százszor megfogadtam, hogy nem húzom fel magam mindenen.  De nekem az önuralom gyakorlás,még nehezen megy.Felhúzom magam,s már mondom is . De idővel biztosan sikerül, hisz még fiatalnak érzem magam. Azt jól tudom,hogy azok a vad emberek,ahol sajnos az orvoslás még tabutéma. S mégis sokáig élnek, mert egészségesen,táplálkoznak a sok erdei zöldektől,s mindenféle, ,madarak s vadak a táplálékuk. El vannak maguknak, szerintem azt se tudják,mi az a stressz,mi az a Reflux.

Előzmény: ghepard (7334)
ghepard Creative Commons License 2013.09.27 0 0 7335

Hát Ő egy ilyen ember, el kell fogadni, nincs módunkban Őt megváltoztatni. Nem kell szeretned, de haragudnod se kell(ene) rá, mert a harag nem jó dolgokat generál a testedben és csak a refluxnak kedvezel ezzel. Ahhoz mindenképp sok sikert kívánok, hogy az önuralmat sikerüljön jól elsajátítanod.....

Előzmény: hbummm (7331)
ghepard Creative Commons License 2013.09.27 0 0 7334

Hát igen, kb ezek, de sok minen más részlet is közrejátszik. Azokhoz a törzsekhez nem jutott még el sok minden a technikából, tudományból, orvos meg talán nincs is ott és mégis olyat sokat élnek. Persze ez nem azt jelenti, hogy mondjuk hosszú távon vonzó e ez az életforma nekünk, de azért valamit itt is lehet alkalmazni, hogy jobban viseljük a sok stressz hatását......

 

Hát, majd lesznek újabb statisztikák is. Japán már ma is túltechnizált ország, de az ott elő emberek még ma is szakítanak időt a hagyományokra. Valamelyik cikkben olvastam, hogy az elköltözött japánok (más országokba) életkora az új otthonban már nem olyan magas.......

Előzmény: afcajax (7328)
ghepard Creative Commons License 2013.09.27 0 0 7333

Hát foglalkoznak magukkal rendesen, csak nincs idejük rágódni lelkileg azon, hogy ki vannak használva, a másiknak több jut ugyanennyi melóért stb. Boldog, hogy van melója, ahol legalább annyi van, hogy van kaja, meg alhat és így mindennap bírja a terhelést - mert tudja, hogy másnap is meg fogja tudni csinálni ugyanazt, amit ma. De itt nálunk is mondjuk annyi az ujdonság minden téren és szinte állandóan, hogy már szinte követhetetlen a testnek........

Előzmény: hbummm (7326)
ghepard Creative Commons License 2013.09.27 0 0 7332

Hát igen, kicsi világunk is az ellentétek, különbségek stb termelte, létező energiájából működik. Lehet dumcsizni ezen azon így úgy, de a béke benned maradhat úgy is. Haragra, piszkálásra nem muszáj ugyanazzal válaszolni, mert akkor magadat is felhúzod azzal. De meg fogod azt tanulni idővel, mindenesetre igyekszel s ez már jó előjel......

Előzmény: hbummm (7325)
hbummm Creative Commons License 2013.09.26 0 0 7331

Igen nem kell védeni Gombócot ő is megéri a pénzét,hisz mindig kötekedik.Ne haragudj mindenkinek van gondja,baja,sajnos de ne itt vezesse le rajtunk. Én nem szeretem,ő sem engem s nem érdekel ez ügyben, ki-kit védelmez. Ez az önuralom, amit most hajtok végre.

Előzmény: ghepard (7320)
hbummm Creative Commons License 2013.09.26 0 0 7330

Egyet értek veled, ebben is van igazság teljes mértékben.

Előzmény: afcajax (7328)
hbummm Creative Commons License 2013.09.26 0 0 7329

De kedves vagy,ha ezen szavakat komolyan gondolod,nagyon örülök neki s köszönöm szépen.

Előzmény: Törölt nick (7321)
afcajax Creative Commons License 2013.09.26 0 0 7328

Véleményem szerint az egészséges és hosszú élet titka, de legalábbis amik nagy mértékben meghatározzák, a genetikai faktortól elvonatkoztatva alapvetően az alábbi 3 tényező: étkezés, fizikai aktivitás és nem utolsó sorban a stresszkezelés.Persze ezek között van átfedés, illetve összefüggés. lsd. mozgás és stresszkezelés.Mondjuk azért megnézném azokat a statisztikákat amik majd a mostani japán generációra épülnek.

hbummm Creative Commons License 2013.09.26 0 0 7327

Igen Malcsik 123.A tunyák elsorvadnak, a túlzásba vitt karrierépítők,egzisztenciára törekvők,pedig szívinfarktust kapnak. Az aktivitásnak is van egy bizonyos határa.Mit bír el a szervezet, a túlhajszolt élet sem vezet jóra szerintem.

Előzmény: Törölt nick (7322)
hbummm Creative Commons License 2013.09.26 0 0 7326

Ez a figyelem elterelés, a sok munka nincs idő magukkal foglalkozni.A hosszú életekor pedig, a táplálkozástól is függ,ezen emberek,még a fa gyökerét is megeszik. Fűbe-fába benne a sok éltető vitamin.A napi mozgás a sok fizikai munka,reggeltől estig. Ezért egészségesek,s élnek sokáig szerintem.

Előzmény: ghepard (7324)
hbummm Creative Commons License 2013.09.26 0 0 7325

Szia Ghepard igenis az ellentétek,vonzzák egymást. Malcsikra nem tudok haragudni,akármivel is megbánt. Jó sokszor vitatkozunk, de mindig helyre áll a békesség egy időre.Benned azt kedvelem, azt a nyugodtságot, ami árad mondataidon keresztül rám.

Előzmény: ghepard (7323)
ghepard Creative Commons License 2013.09.26 0 0 7324

Sokan nemhogy szabadságra nem mennek (nem is volna rá lóvé), hanem még haza se mennek a melóból, ott alszanak. Felkelnek és már melóznak is - s ezt nem is élik meg lelki tehernek. A sok meló is amolyan mozgásféle sok helyen..... De vannak olyan törzsek, közösségek ahol még ezt az átlagéletkort is simán túlpipálják - ott, hogy 100 év feletti az átlagéletkor, pedig oda még nem jutott el az orvostudomány........ Érdekes, hogy ezek közül a túlnyomórész magaslati levegőn él - ahol kevesebb a levegő, így az oxigén is.....

Előzmény: Törölt nick (7322)
ghepard Creative Commons License 2013.09.26 0 0 7323

Ellentétek mindig is voltak, vannak és lesznek. Igen, ha feloldódik az ellentét közti energia, abból valami keletkezhet...... Az ember is nagy hangyaboly, vagyis a sok miliárd sejt közössége..... 

Előzmény: Törölt nick (7321)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.26 0 0 7322

Mindenesetre a japánok sokat dolgoznak, karrierépitésük első évtizedeiben egyszerűen nem mennek szabadságra. Tehát a túlhajtott munkának nem lehet szerepe a halálozás előrehozatalában. Az aktív emberek tudnivalóan sokkal később öregszenek.Az életerő annál szívósabban van bennünk jelen, minél többet merítünk belőle a hétköznapok során. A tunyák pedig elsorvadnak...:)))

Előzmény: ghepard (7319)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!