Keresés

Részletes keresés

szkupi Creative Commons License 2005.02.04 0 0 11536
Köszi mindenkinek a segítséget és a hasznos infókat. Majd írok, ha megjöttem, de ez csak szeptemberben lesz. Nagyon messze van még, sajnos...:-(( szkupi
Mandre Creative Commons License 2005.02.03 0 0 11535

Pag-sziget, Mandre halászfalu. Állandó lakosainak száma az elmúlt években 80 főre duzzadt. Ma is aktív, egész évben dolgozó halászok lakják. A tenger tiszta, a part köves, kavicsos, a víz enyhén, de mélyül. Az öblök kavicsosak, homokos aljúak.

Közeli városok: Novalja 15 perc, Pag 20 perc autóval.

Az apartmanok 4-5 fős, klímás, 52 euró/nap főszezonban, a tulaj jól beszél magyarul. Csónak bérelhető, motoros hajónak kikötő megoldható (7 euró/nap) a kikötőben.

 

Strand

 

Tíz éve járok ide, de még nem sikerült minden szigetet körbejárnom.

A pagi sajt, a jó pálesz, finom bor, prsut meg a polip pekában sütve.

Tamerlán Creative Commons License 2005.02.02 0 0 11534

szkupi,

 

a Trstenik-Polace kompjegy áráról már írtam a (11523)-ban.

Tavaly az egyszeri út 2 fő + autó esetén 225 kuna volt. Ezt most kiegészítem (megtaláltam a feljegyzésemet), tehát a 225 = 2x40 + 145 kuna.

Vagyis: egy odaút 40 kuna/fő volt.

Előzmény: szkupi (11531)
S Balage Creative Commons License 2005.02.02 0 0 11533

Szia!

mail ment a címre!

 

Kedves Lala!
Igazad van, hogy be lehetne tenni, de az a 200 közel sem kamatozik annyit pár hónap alatt, mint amennyit így nyerek. Hidd el nekem, mostanában sokat foglalkoztam a dologgal.

Sajnos ma már milliókat sem tudsz betenni normális kamatra, hála az MNB-nek, meg a ........ nem részletezem milyen uraknak köszönhetően.

Ráadásul már hónapok óta nincs 2 számjegyű kamat. míg az X banknál elhelyeztem novemberben Y összeget 9,75-ös kamattal-tiszta-, addig az a bank is csak 8,0 %-ot ad 1 évre!!!! ha meg le akarod tenni 4 hónapra, közelben sem vagy.

 

Én úgy vagyok vele, nekem megérte.

 

balage

Előzmény: mammamija (11526)
stupiddog Creative Commons License 2005.02.02 0 0 11532

szkupi,hadd szúrjam ide megint a campusclub-ot.Mi ugyan csak a szállásfoglalásnál kértük a segítségüket,de amikor ott nyaraltunk,MINDENBEN segítettek.Azoknak a csoportoknak,akiket ők visznek ki,rendszeresen szerveznek mindenféle kirándulást,(Mljet,Korcula,Dubrovnik,stb.)és mi ezt használtuk ki:mindig van,aki ilyen-olyan okból kimarad,és a szabad helyet be kéne tölteni,tehát elég olcsón beugorhattok akár csak fuvar tekintetében is.

(egy példa:mivel az orebici strand augusztusban vállalhatatlan volt a tömeg miatt,mi bekéredzkedtünk a kirándulós vizitaxijaikra,és azok oda-vissza mentükben letettek-felvettek minket a közeli kis szigeten ahol szinte egyedül strandoltunk.Nekünk megérte...kajakot is kölcsönözhettünk volna tőlük,sokan ezt tették,így apró üres szigetekre is eljutottak,de velünk 4 gyerek volt)

Orebicen viszont feltétlenül menjetek fel a hegyoldali kolostor+kapitánytemető-ig,a kilátás szuper,és van ott egy Viktor nevű borospincés-gazda,jó bora és rakijája van,jól sztorizik,és valami kötődés miatt szereti a magyarokat. 

szkupi Creative Commons License 2005.02.02 0 0 11531
Tamerlán, köszi az infót Mljetről. Biztosan nagyon szép hely lehet. Gondolom a Nemzeti Park határa úgy van megalkotva, hogy minden látnivaló beleessen, így a belépőt nem lehet (vagy inkább nem érdemes) elbliccelni, ha már ott jár az ember. Nekünk az egynapos kiránduláshoz a Trstenik-Polace kompolás lenne kedvező, kocsi maradna a félszigeten. A kompjegy ára (esetleg menetrend) azért lenne érdekes, mert valaki korábban 10 EUR/fő-t írt. Ez kissé húzósan hangzik. A Jadrolinia honlapján meg ez a viszonylat nincs is feltüntetve. Egyébként már megtalálhatóak a 2005-ös kompárak, menetrendek. Kis huncutok a nyári szezonban mindent 20-25 %-kal megdrágítanak... Mljetről közben találtam egy weboldalt(angol): www.np-mljet.hr A CC utazási iroda is szervez egynapos kirándulást Orebicből, vezetővel és belépőkkel 210 HRK, Orebic kártyával 180 HRK. Ezt valszeg a feléből ki lehet hozni maszek alapon, némi utánjárással. http://www.utazas.info/horvat/html/index.php?content=kirand
Előzmény: Tamerlán (11530)
Tamerlán Creative Commons License 2005.02.01 0 0 11530

szkupi,

 

tavaly, a (10498)-as hozzászólásom ezzel kezdődött:

 

info: MLJET és KORCULA szigetek

autópálya: Gorican-Rijeka

kompok (távolsági):

a.) Rijeka-Zadar-Split-Stari Grad-Korcula-Sobra-Dubrovnik 

b.) Split-Rijeka

kompok (helyi):

a.) Polace (Mljet) - Trstenik (Peljesac félsz.)

b.) Orebic (Peljesac félsz.) - Domince (Korcula)

c.) Domince (Korcula) - Drvenik

 

Egyelőre akkor csak MLJET-ről:

 

1.)

A szigetre mi Rijeka-Dubrovnik távolsági komppal érkeztünk, ez a szerdán (csak ekkor) kiköt Mljet szigeten, Sobra kikötőjében.

A szigetet el lehet érni még

a Dubrovnik-Sobra, illetve

a Trstenik-Polace kompokkal is. 

Gondolom, téged ez utóbbi érdekel. Mi visszafelé utaztunk rajta. Ritka járat. Sajnos, nem emlékszem pontosan, de úgy rémlik, naponta 3 komp. Az ár viszont biztos: 2 fő és az autó 225 kuna volt.

Mivel a hajó nem nagy (kocsiknak 1 közepes fedélzet), mi vagy másfél órával előbb érkeztünk a kikötőbe. Ez rendben is lett volna, hanem a jegyeladás! A komp már bent állt, de a jegyet nem adják előre. Indulás előtt 15 perccel egy fickó kitesz a rakpartra egy asztalkát a kasszával. A várakozók - tekintet nélkül arra, ki mióta vár - megrohanják. Mit mondjak, nem célszerű sokat udvariaskodni...

Persze, ha csak gyalogosan, kocsi nélkül hajózol át, az más. Akkor nem valószínű, hogy lemarad az ember.

 

2.)

Mljetre érdemes elmenni.

Ha csak egy napra, kocsi nélkül érkezel, akkor persze csak a Nemzeti Parkra, a tavakra jut idő. Nézzük ezt az esetet.

Polace kis település. A nevében benne a "palota". A római helytartó palotájából nem sok maradt, de azon is keresztülmegy(!) a közút.

Polace-ben, a komptól pár lépésre megveheted a belépőt a Nemzeti Parkba. A jegy (a nagyobbik része képeslapként hasznosítható) ugyan 65 kunába kerül, de ebben az is benne van, hogy kisbusszal elvisznek a tavakhoz, áthajózhatsz a nagyobbikon lévő szigetecskére meg vissza, végül meg visszavisznek Polace-be.

Igen, itt a kuriózum: a tengerben egy sziget, azon két tó, a nagyobbikon egy sziget,

Szűz Mária szigete, azon bencés kolostor és templom (most folyik a felújítása). 

A tavaknál kerékpárt, kajakot és evezős csónakot lehet kölcsönözni. A kissé sziklás, helyenként meredek ösvényeken bejárhatod a környéket. Biciklivel távoli helyekre is elmehetsz fürdeni, napozni  (a szigetecskén is megteheted, de ott többen vannak). A tavak vize kellemes, tiszta, de a tengerhez képest enyhén fátyolos és melegebb.

A NP területén van Pomena is, kis kikötővároska. Sok csodálnivaló, szép hajóval. Autóval nincs messze, de talán biciklivel is elérhető. 

 

3.)

Mi tíz napot voltunk Mljeten, ezért más részein is jártunk. Sőt ott jártunk többet.

Más látnivalókról, röviden:

Odüsszeusz-barlang (Babino Poljétől gyalog érhető el) - nem is annyira barlang, mint inkább egy, a tenger felől, a parti sziklafalba benyúló hasadék, amely a végén egy széles, az égre nyíló sziklakürtőben ér véget. Ebbe a hasadékba beúszni (mély és hideg a víz) különös érzés.

Saplunara - kicsiny település Mljet másik végén, három homokos stranddal. Az egyik a házak lábánál, a másik 5-10 percnyi sétával távolabb. A harmadik, a legnagyobb 20-25 perces gyaloglással érhető el. A képeken szebb, mint a valóságban. Kevesen látogatják, de a sötét színű, finom homokot sajnos, ritkán tisztítják meg a partra vetett moszatoktól. A sekély részen a tengerfenék kavicsos, de vékony réteg homokkal fedve.  

 

4.)

Érdekesség:

Mljeten kabrióvá(!) alakított kis Fiat 126-os kocsikat lehet bérelni (Polace-ben is).  

Előzmény: szkupi (11524)
tomcat73 Creative Commons License 2005.02.01 0 0 11529
Ja még annyi, hogy a HRT-n láttam egy műsort Mljetről és az keltette fel az érdeklődésemet de lehet, hogy csak PR volt .
Előzmény: H_G (11522)
tomcat73 Creative Commons License 2005.02.01 0 0 11528
2 éve voltam Trstenikben de a kompkikötőt nem láttam. Igaz sokat nem voltunk ott. Merre van a kompkikötő?
Hát nem sámli. Ott voltunk akkor át mehettünk volna, éppen időnk volt de nem vettem észre. :))))
Na mindegy, lehet, hogy most már nem lesz belőle semmi a leírásod után.
Előzmény: H_G (11522)
Laja73 Creative Commons License 2005.02.01 0 0 11527
Ha már kétszázezer, az kb 5000 Kuna, ha nyáron 38 lesz, az 15 ezer nyerés, de ha azt a kétszázezret lekötöd nyárig, annak a kamata ezt csökkenti. Vagy? Na mindegy, gyatra likviditásom miatt engem sajna nem érint.
Előzmény: S Balage (11515)
mammamija Creative Commons License 2005.02.01 0 0 11526
Kedves Balázs!

Visszaolvastam egy pöttyöt, és találtam egy hozzászólást, miszerint te mandre-i szállás ügyben naggggyon profi vagy.
Írnál egy mailt a következő cimre?
luyzee@vipmail.hu

július vége-aug eleje érdekelne minket 3 felnőtt 2 gyerek összeállításban (a kölkökre tekintettel a diszkó fontos tényezőként jött a képbe, és valaki írta, hogy Novalja melletti öbölben van kettő is)

köszi.
Előzmény: S Balage (11525)
S Balage Creative Commons License 2005.02.01 0 0 11525

Mi a párommal Hvar-szigeten Jelsa-t céloztuk meg. Ez az elsődleges célpontunk, de a szigeten bárhol szívesen megszállnánk. Ha ott vagyunk úgyis bebarangoljuk az egész szigetet.

A nyaralás tervezett időpontja július utolsó hete, vagy augusztus első 1-2 hete. pontos időt még mi sem tudjuk. egyébként kb ekkor mindegy mikor sikerül mennünk. Már mi is várjuk, de nagyon messze van.

Euro-t is meg szeretném venni mostanság, remélem sikerül valami jó árfolyamot kifogni.

A családi vagyont azért nem fogom elzálogosítani, ne aggódj.

 

A "dajcs" - os sörös valamit most nem értem.

minden én sem tudok kikódolni!

 

balage

Előzmény: szkupi (11524)
szkupi Creative Commons License 2005.02.01 0 0 11524
Augusztus utolsó hetében (szept. eleje) megyünk Mokalo-ba (Peljesac-félsziget, Orebic mellett). Ez a csonka nyárvégi hét már éppen kívül esik a csúcsszezonon, és ezért kb. 20-25%-kal olcsóbb így mindenfelé a szállás. Szerintem az idő még jó lesz, a tenger is kellemes, no meg kevesebb a túrista is, ami nem egy utolsó szempont. Húúúúú, de messze van még!!! Ez a Mljet-i kirándulás nem biztos, hogy tuti bejön. Megvárom még Tamerlán beszámolóját, aztán döntünk. A motorcsónak kölcsönzés 1 napra, amit Marty ajánlott, az szerintem buli ott a kis szigetek között. Inkább amellett döntünk. És hátha belebotlok 1-2 szirénbe is, mint Odüsszeusz anno..:-))) Te merre kalandozol a nyáron? EUR-t most vegyél, ne sokat t...kölj! A családi ezüstöt nem feltétlen kell elzálogosítani, de a szalmazsák effekt bejön már rövid távon is. A business story röviden: minél több "dajcs" jöjjön a Balatonra nyáron kortyolni az 1 EUR-s sört, de ezért annál drágábban kell hogy nyaraljál külhonban. Remélem nem voltam off..
Előzmény: S Balage (11518)
fekvőrendőr Creative Commons License 2005.02.01 0 0 11523

Szerintem kb. nyolc óra alatt teljesíthető a táv, de sok függ a napszaktól, a forgalomtól, az autópálya kapuk sebességétől.

Előzmény: S Balage (11521)
H_G Creative Commons License 2005.02.01 0 0 11522
"Mennyi volt a komp és honnan indultatok?"

A rendes komp, azt hiszem, Trstenikből megy, de nem minden nap, elég zavaros a menetrendje. Mi az Atlas kirándulóhajójával mentünk át Korculából; nem emlékszem, mennyibe került, de nem éri meg. (Az amúgy is unalmas templomromban még az idegenvezetőjük is tart egy rém hosszú történelmi előadást, utána megismétli angolul is.) De épp, mert a kompolás olyan nehézkes, velünk is volt 2 fiatal, akik ezt a hajót csak odafelé vették igénybe és ott maradtak Mljeten hosszabb időre, ők csinálták jól.
Előzmény: tomcat73 (11510)
S Balage Creative Commons License 2005.02.01 0 0 11521

Az akkor húzós, mert ha 35 ft-al számolok, akkor 6 ezer ft.

Az elég sok, főleg ha hazafele is arra kell jönni.

 

A határtól mennyi idő alatt lehet megtenni Splitig sebesdséget betartva? Kb

 

Előzmény: fekvőrendőr (11520)
fekvőrendőr Creative Commons License 2005.02.01 0 0 11520
Ez csak az odaút volt, vissza is ennyi.
Előzmény: S Balage (11519)
S Balage Creative Commons License 2005.02.01 0 0 11519
Ez csak oda, vagy oda-vissza?
Előzmény: fekvőrendőr (11517)
S Balage Creative Commons License 2005.02.01 0 0 11518

Egyáltalán nem voltál off!

 

Az én véleményem is az, hogy akinek van most pénze, annak mindenképpen megéri megvenni a nyárra való valutáját.

Tavaly nyáron valóban én is találkoztam 37 Ft-os kunával, ez a 34 ft-ossal szemben 3 ft-al drágább. Egy 4 tagu csald nyaralásánál már nem mindegy.

Én is kiváltottam a szüleimnek, meg a miénket a párommal.

 

Még 1 kis eurót kellene venni valami jó árfolyamon.

 

Nekünk már megvan, csak a nyár van még messze.

Különben nem hinném, hogy ettől olcsóbban lehet majd váltani. Csak drágábban, és most annyi van, amennyit csak szeretnél.

 

Balage

 

ui: te merre mész nyáron?

Előzmény: szkupi (11516)
fekvőrendőr Creative Commons License 2005.02.01 0 0 11517
A nyáron, a határtól Splitig az összes autópályát kihasználva 36+39+80+17 kuna volt a díj. Össz: 172. Nem hiszem, hogy 10%-nál többet emelnének az idén.
Előzmény: caballo (11512)
szkupi Creative Commons License 2005.02.01 0 0 11516
Azt hiszem, vetted az adást! Amúgy nem a filléres eltérések miatt aggódom, hanem egy olyan árfolyam miatt, ami kb. így nézne ki nyáron: HRK 38, EUR 280. Szóval: tárazzatok csak be valutából, enni nem kér.... Ha pedig mégis tartaná magát a HUF, semmit sem buktok.. Bocs, ha off voltam.
Előzmény: S Balage (11515)
S Balage Creative Commons License 2005.02.01 0 0 11515

Hali!

Én is megvettem már a kunát! Én 33,9-ért tudtam váltani, de láttam már 33,6 -ért is!

Tavaly nyáron legolcsóbban atz OTP-nél vettem 35,51-ért! 200 ezernél már nem mindegy, enni meg nem kér!

 

balage

Előzmény: szkupi (11498)
Tamerlán Creative Commons License 2005.01.31 0 0 11514

szkupi,

 

jogos a szemrehányásod.

Ígértem, mégis elmaradtam a beszámolómmal Mljetről. 

Elnézést, rövidesen pótolni fogom.

 

Előzmény: szkupi (11494)
kami1 Creative Commons License 2005.01.31 0 0 11513

Az autópálya mostani díjait nem tudom.

 

Split-től északra van lassan mélyülő homokos tengerpart. Zadartól néhány km északra található Zaton üdülőfalu. Hasonló a Vir sziget egy része, valamint a kettő között lévő Nin partja is.

Előzmény: caballo (11512)
caballo Creative Commons License 2005.01.31 0 0 11512

Sziasztok!

 

Nem tudja valaki,hogy Split-ig mennyiből jön ki az autópályadíj?

Böngészgetem az apartmanokat de sehol se írják,hogy gyerekeknek mennyibe kerül a szállás./4 éves a fiam/

Mégegy kérdés Északabbra van olyan hely ahol lassan mélyül a tenger,és nem sziklás vagy betonozott?

Köszi.

G@b

franjo Creative Commons License 2005.01.31 0 0 11511

Egy nagyon érdekes útibeszámolót találtam egy másik magyar oldalon, bemásolom ide, hátha többen is kedvet kapnak hasonlóhoz.


 

Palagruza

Szombat reggel 8-ra vártak minket a kikötőben Korcula városában. A Plovput nevű cég motoros hajójával mentünk (ők üzemeltetik a világítótornyokat az Adrián), nagyon komoly szerkezet volt, kicsi hajótest és két 1000 lóerős hajómotor hajtotta. Először még nem féltünk, de aztán gyanússá vált, hogy a kapitány fülkéjében 5 kereszt meg 3 rózsafüzér fityeg, ez természetesen nem volt véletlenül… Először körbelátogattunk néhány világítótornyot (Plocica és Susac) kiosztottuk a kaját meg az ellátmányukat és elindultunk Palagruza felé. A nyílt tengerre kiérve rájöttem, hogy a rózsafüzérek és egyéb kellékek mire szolgálnak, mert állati nagy volt a hullámzás és a srácok ragaszkodtak a padlógázhoz. Olyan halálfélelmem volt, amit előtte még soha nem éreztem, pedig nem vagyok egy beszari gyerek. Hiába kapaszkodtam az asztalba, akkorák voltak a hullámok és úgy dobálta a hajót, hogy totál kiszolgáltatottnak éreztem magam. A hajó személyzete ezen természetesen jókat röhögött, úgyhogy gondoltam, nagy baj nem lehet.. Ha valaki nem bírja a hullámzást meg a tengert, az felejtse el Palagruzát, ezt jótanácsként megjegyzem..

Kb 4 óra hajóút után értünk oda (ebben benne voltak a másik szigetek is), csodálatos látvány volt az öböl, mikor behajóztunk. A partra nem áll ki a hajó, mert nincs kikötő, de kijött értünk az egyik világítótorny őr. A kis csónakkal kivitt a partra, majd visszament, hogy a cuccunkat elvigye a felvonóhoz. Ez egy kosaras szerkezet, az egyik vége a tengerszinten van, a másik a toronynál, tehát semmit nem kell cipekedni. Kiérve a partra jött a meglepetés, tudniillik a képeken nem látszik, hogy milyen bazi nagy szintkülönbség van a tenger és a torony közt. Mivel a sziget kis területű, ezért az emelkedés nagyon nagy, nem véletlenül írják, hogy csak fiataloknak és egészséges embereknek ajánlják. Mivel mindkettő feltétel igaz ránk, ezért elindultunk felfele. A toronyba kb 20 perc alatt lehet felérni, kemény hegyimenetben, szakadt is rólunk a víz rendesen. Felérve a toronyhoz gyönyörű láttvány tárult a szemünk elé: szikrázó napsütés, indigókék tenger és sehol egy földdarab körben, amerre a szem ellát. Ami még nagyon feltünő volt: teljes csönd, semmi zaj. Ez persze csak akkor volt igaz, ha srácok nem járatták a generátort, ami a világítótorony áramszolgáltatását biztosító akkumulátorok töltéséhez kellett. Az épület maga elég puritán, látszik, hogy nem ma építették, de tökéletes állapotban van. Az apartmanok berendezése egyszerű, de ettől függetlenül teljesen megfelelő. Mindenesetre aki baldachinos ágyra vágyik, az ne ezt a helyet válassza. A konyhában minden felszerelés megvan, hűtő, mosogató, sütő, gáz, kés, villa, tányér, poharak. Ami még érdekes volt - és soha nem láttam ilyesmit előtte városi gyerek lévén - , hogy a hűtő is gázzal ment tehát be kellett gyújtani, hogy működjön. Ennek technikai részleteit természetesen utólag tisztáztam, mert ott és akkor nem teljesen értettem  .

Egyből lementünk a partra, miután lecuccoltunk és belevetettük magunkat a habokba. A part teljesen tiszta, kavicsos. A tengerfenék élővilága nagyon gazdag, látszik, hogy itt még a turisták nem rabolták le annyira, mint a partközelben. Nagyon sok színes hal, kagylók, csigák, polipok és egyéb érdekes állatkák úszkálnak a mélyben. A víz elég hamar mélyül, de mivel nagyon tiszta a víz, ez nem befolyásolja a búvárkodást. Mi csak sznorkliztunk, de ha valakinek van komolyabb felszerelése, azzal is nyugodtan próbálkozhat.

Második nap is korán indult, egész nap strandoltunk, búvárkodtunk, pihentünk. Sikerült összehaverkodni az egyik halásszal, aki nagy spíler hírében áll, mert állítólag ő tudja a legjobban Dél-Dalmáciában, hogy hogyan lehet egy bizonyos „fogas” halat fogni. Ezt a toronyőrök és más halászok is megerősítették, tehát nagyon nagy kamu nem lehet . Meghívott a hajójára tintahalat enni, meg fröccsözni. A segédje egy háborús veterán orvos, aki nagyon jól beszélt németül, angolul meg olaszul is, csak a háborúban bekattant és nem akar emberek közé menni. A hajón telekajáltuk magunkat tintahallal, amit egy korsó borral le is öblítettünk. Ez akkor nem látszott problémának, de mikor kiúsztam a partra, csak forgott velem a világ meg nagyokat röhögtem. Az öregnek fél lába van és egész nap csak a hajó végében ül és fröccsözik. Nagyon szimpatikus és barátságos embereknek tűntek, gyorsan meg is dumáltam velük, hogy másnap veszek tőlük halat..

Következő nap volt a „parton halat sütünk” című rendezvény napja. Vittünk magunkkal a Tescoban vásárolt egyszer használatos grillkészüléket, amin az előtte kibelezett halat nagyon szépen sikerült elkészíteni. A velünk a szigeten tartózkodó angol párnak sikerült egy polipot fogni, ehhez egy speciális készülék szükséges, ami mintájára én is elkészítettem a pecámat, de ez már a harmadik nap története.

Szóval harmadnap nekiálltam horgászni, természetesen bottal, de ez teljes zsákutcának bizonyult. Mivel a part köves, ezért állandóan leakadt a horog, úgyhogy más módszer után kellett néznem. Fogtam egy kb 5 cm vastag Y alakú fadarabot, rátekertem a damilt, végére egy nagy ólom + 1 horog. Még Korculán beszereztem mirelit „tenger gyümölcsei” keveréket és ezt raktam a horog végére. A fadarabot a vízfelszínen magam előtt tolva beúsztam búvárszerkóban a tengerbe és egyszerűen leengedtem a horgot oda ahol halat láttam. Ezután csak meg kellett rántani, mikor a hal benyelte és már ki is lehetett volna fogni,ha a horog nem lett volna túl nagy. Persze azért így is fogtam két halat, de vissza is engedtem őket, mert én sporthorgász vagyok. Ja, most horgásztam életemben másodszor .

Következő napokon strandoltunk és jókat pihentünk, majd pénteken hajnalban elmentünk halászni a toronyőrökkel. Hatalmas élmény volt, fogtunk mindenféle tengeri herkenytűt, sokféle halat, néhány azonosíthatelan rákfélét és egy elektromos ráját is, amit még a halászok sem mertek megfogni és visszadobtak a tengerbe. Halászat után kimentünk a nyílt vízre egy homárhalászhoz, mert szerettem volna venni homárt. Sikerült is, 1kg 170 Kuna áron, ami nagyon baráti ár szerintük. Átdobták a csónakba a még élő homárt, ami elindult útjára, a barátnőm nagy örömére  Ezután elvittek minket Mala Palagruzára, ami a kisebbik sziget Palagruza mellett és otthagytak egész napra. Na, ez volt az abszolút lakatlan élmény Horvátország legdélebbi és szerintem egyik legkisebb strandján. Csodálatos hely, egy régen beszakadt barlang helyén van, teljesen érintetlen, tele mindenféle állatkával. Este természetesen értünk jöttek és visszavittek a nagy szigetre.

Másnap délben értünk jött a hajó és visszavitt Korculára, de már sokkal nyugodtabb időjárás melett, úgyhogy nem volt olyan megterhelő, mint az odaút. Útközben 3 helyen álltunk meg, Susacon, Plocican és Strugán is, úgyhogy csak a délután 6-os kompot értük el.

 

Hozzá szeretnék tenni egy-2 dolgot, az itt már leírtakhoz.

Szombaton reggel 8-ra kellett ott lennünk nekünk is, de hiába, azzal fogadtak minket, hogy kint a nyílt vízen 5-ös a tenger. Ez nem sokat mondott nekem, de hamar kiderült, hogy ez erős hullámzást jelent, nem akartak kockáztatni. Az indulást elnapolták vasárnap reggel 6-ra, kaptunk egy apartmant az ACI kikötőben levő étterem első emeletén. A kilátás hibátlan volt.

6-kor elindultunk, útközben csak Susac-on álltunk meg, vendégeket nem vittünk, így elég gyorsan, kb. 3 óra alatt odaértünk Palagruzára, nekünk az oda és a visszaút is teljesen simán ment, nem volt gond az időjárással (eltekintve az 1 nap csúsztatástól). A „ST-0009-A2” apartmant foglaltuk le, mindenkinek ezt ajánlom, ennek ablakai mind (4db) közvetlenül a tengerre néznek, a másiké valószínűleg a tyúkólra és aztán a tengerre.

Egy héten keresztül nem láttunk felhőket, a hét nagy részében teljesen tiszta volt a levegő, így a kb. 40Km-re lévő Susac-ot is élesen lehetett látni. A többi szigeteket (Hvar, Korcula, Lastovo, Brac, stb.) körvonala is kivehető volt, Olaszország partjait is frankón lehetett látni (pláne éjjel a fényeit) ez nekem csalódás volt. A hét vége felé már kicsit párás lett az idő, így már tényleg csak a tenger meg az ég vett körül minket. Nem számítottam még a meglepően élénk hajó fogalomra. Nyugat (Olaszország) felé nézve szinte mindig lehetett látni egy nagyobb teherhajót a horizonton, illetve az öbölben volt hogy 10 langusztahalász is horgonyzott a hajójával. A világvége érzést gyengítette még az Olasz parti őrség, és egy magyar zászló alatt hajózó vitorlás látogatása is. A toronyőr elbeszélése szerint érkezésünk előtt 2-3 nappal tiszteletét tette a szigeten a horvát tengerészgyalogosság 100-120 katonával (nem is tudom, hogy fértek el a szigeten). Erről szerencsére lemaradtunk.

A sziget élővilága sokkal mozgalmasabb, mint vártam. Legtöbb talán a szöcskékből van, pattognak mindenfelé rendesen, utánuk egyedszámban vagy a gyíkok jönnek, vagy a sirályok, a gyík szöcskét eszik, a sirály meg 10 nyelven beszél, és korán reggel ébresztőt fúj : )

Van még a valamiféle kígyó vagy sikló (nem értek hozzá) mindenesetre fekete színű és szintén szöcskézik. A toronyőr megnyugtatott minket, hogy nem mérges, ezért „please don’t kill”. Jó.

Vannak tyúkok, ez annyira nem érdekes, vannak macskák is, július elején 7 fős volt a család, a fekete macska-anyu, 5 tarka kölyke és a rejtőzködő macska-apu. Van még egy szamár is, ő hordta régen a csomagokat fel a toronyhoz, amíg meg nem építették a felvonót. Elég öreg már, fél szemére vak, és hát nem túl okos, de aranyos. Szereti a répát meg a dinnye héjjat ez biztos.

Aztán volt még szó egy bizonyos pókról, amit sosem láttunk, a fekete özvegyről, ez elég rémisztően hangzik, de állítólag elég sokféle fekete özvegy van a világon, és nem mind mérges (http://www.vital.hu/themes/sick/rovar1.htm#pok), Palagruzán még nem volt semmi gond ezzel kapcsolatban, mondta az őr. Különben azt is el tudom képzelni, hogy blöffölt, amikor azt mondta, hogy él a szigeten ilyen pók, elképzelhető, hogy ezzel akart elriasztani attól, hogy a kitaposott ösvényeken kívül (pl. a sziget gerincén végig) kujtorogjunk, ha blöff volt, én bedőltem : ))

Növények ügyében nincs túl sok ok az izgalomra, a leanderen kívül nem tudok semmit sem a nevén nevezni, a sziget igen kopár, fa nincs, és a bokrok is csak mellig érnek max.

Az apartmanok felszerelését illetően nálam 5/5. Nagy mélyhűtős hűtő, edények, evőeszközök, gáztűzhely

Adnak ágyneműt, konyharuhát, törülközőket, mosogatószert, wc papírt.

A tenger nagyon tiszta, köves és sziklás part. Két elérhető strandolóhely, a kisebbik elég szemetes, egy hajóroncs darabjai (nagy rozsdás vasak) és jópár műanyag flakon ékteleníti. Az őrök állítólag 10 naponta összeszedik a szemetet, de a tenger újakat hoz mindig, hiába: közel a halyózási főútvonal. A szeméttől eltekintve nekem ez a kisebbik öböl tetszett jobban, itt van egy világháborús bunker szerűség is a sziklákba építve. A nagyobb öbölben (ahol a languszta halászok is vannak és ahova érkezik az ember első nap) is van szemét, de sokkal jobban eloszlik, itt árnyék este fél 7-ig egy gramm sincs.

A végére még egy praktikus tanács, kapcsolódóa a nagy öböl árnyékmentességéhez: elutazáskor itt veszi fel az embert a motorcsónak ha végzett a csomagok átszállításával a Plovput 2-re, nem érdemes elkapkodni a toronyból a „lemenetelt” ha nem szándékozunk még egyet utoljára fürödni, mi másfél órát vártunk lent a tűző napon, én mondjuk fürödtem, de ez a többieket nem vigasztalta.

Legvégül: mindenkinek ajánlom, NAGYON SZÉP!

Az út képekben, videókkal:

http://palagruza2003.fw.hu/

Ha valaki el akar menni ide:
http://www.adriatica.net/lighthouse/palagruza_hu.htm

tomcat73 Creative Commons License 2005.01.31 0 0 11510
Terveztük mi is a mljeti kirándulást de ezekután nem biztos, hogy érdemes átmenni. Mennyi volt a komp és honnan indultatok?
Azért ha van vmi általad készített fényképed Mljetről szívesen megnézném, hátha mégis kedvet kapok.
Előzmény: H_G (11508)
lborli Creative Commons License 2005.01.31 0 0 11509
Szarajevóban működik az ilidzsai kamp, ott vannak faházak, azaz bungalók is, ha nincs sátrad, vagy nem akarod magaddal vinni.
Előzmény: szkupi (11494)
H_G Creative Commons License 2005.01.31 0 0 11508
A fene ebbe a hozzászólásba, még az Enterek is eltűntek! Megpróbálom még 1x, mert így nagyon zavaros:

Mljetre nagyon nem érdemes 1 napos kirándulás formájában menni! Nincsenek látványos szépségek -- jellemző módon mi ott 1x sem sütöttük el a fényképezőt. (Az a látkép, amit a képeslapokon/plakátokon mutogatnak, csak a levegőből tekinthető meg; nincs magas pont, ahonnan rálátnál.) Az apátság romja nem túl érdekes, és ha egyszer áthajóztál oda, beleestél egy tipikus turistacsapdába; a hajók ui. nem járnak olyan sűrűn, mint Plitvicében, hanem jó sokáig otthagynak a belső szigeten két rablóstílusú, méregdrága vendéglőféle mellett. (Mi ez, ha nem véletlen...) Mire rájössz, h. itt nincs semmi látnivaló, addigra meg siethetsz vissza a kompodhoz.

A környező erdős-tavas része a nemzeti parknak a horvátoknak nagy szám, mert speciális a mikroklímája (kicsit még Korcula szigete is belóg ebbe az esősebb-zöldebb övezetbe) és zöldek a domboldalak, ez a kopár környezetben elég különleges -- nekünk azonban nem túl érdekes, hiszen idehaza alapból ilyenek. Viszont ha nem is vársz semmi különlegeset, csak egy átlagosan szép, nagyon csendes és egészséges erdős környezetet, akkor Mljet nagyon is ajánlható abszolút nyugis nyaralásra! De akkor szánj rá egy hetet, vegyél ki szobát a kikötőben és járj vissza naponta a parkba, hogy nyugodtan kiélvezhesd az erdei sétát, biciklizést (kölcsönző a Mali Most hajóállomásnál) és fürdőzést.

A két "tó" egyébként nem tó, csak keskeny szájú és mélyen benyúló tengeröböl, így a vizük sós; viszont mindig melegebbek, mint a tenger -- a nagyobb kb. 3, a kisebb úgy 5 fokkal. (Ez a tavalyi hűvös szeptemberben igen jól jött.) Nem annyira átlátszóak és halban sem olyan gazdagok, mint a plitviceiek (legkülönlegesebb élőlényük egy retikül-méretű és formájú fekete kagyló, na abból jó sok van!), de azért hasonlítanak annyira, hogy csillapítsák a bánatod, amiért Plitvicén nem engedtek fürödni! :) Én tkp. az ottani "kis tóban" úsztam a legkellemesebbet egész Horvátországban, valamiért a szokásosnál kevésbé fárasztó ott az úszás. (Nem a Holt-tenger módján, a sótartalon itt nem extrém magas.)
Előzmény: H_G (11506)
H_G Creative Commons License 2005.01.31 0 0 11507
lárátnál = rálátnál!
Előzmény: H_G (11506)
H_G Creative Commons License 2005.01.31 0 0 11506
Mljetre nagyon nem érdemes 1 napos kirándulás formájában menni! Nincsenek látványos szépségek -- jellemző módon mi ott 1x sem sütöttük el a fényképezőt. (Az a látkép, amit a képeslapokon/plakátokon mutogatnak, csak a levegőből tekinthető meg; nincs magas pont, ahonnan lárátnál.) Az apátság romja nem túl érdekes, és ha egyszer áthajóztál oda, beleestél egy tipikus turistacsapdába; a hajók ui. nem járnak olyan sűrűn, mint Plitvicében, hanem jó sokáig otthagynak a belső szigeten két rablóstílusú, méregdrága vendéglőféle mellett. (Mi ez, ha nem véletlen...) Mire rájössz, h. itt nincs semmi látnivaló, addigra meg siethetsz vissza a kompodhoz. A környező erdős-tavas része a nemzeti parknak a horvátoknak nagy szám, mert speciális a mikroklímája (kicsit még Korcula szigete is belóg ebbe az esősebb-zöldebb övezetbe) és zöldek a domboldalak, ez a kopár környezetben elég különleges -- nekünk azonban nem túl érdekes, hiszen idehaza alapból ilyenek. Viszont ha nem is vársz semmi különlegeset, csak egy átlagosan szép, nagyon csendes és egészséges erdős környezetet, akkor Mljet nagyon is ajánlható abszolút nyugis nyaralásra! De akkor szánj rá egy hetet, vegyél ki szobát a kikötőben és járj vissza naponta a parkba, hogy nyugodtan kiélvezhesd az erdei sétát, biciklizést (kölcsönző a Mali Most hajóállomásnál) és fürdőzést. A két "tó" egyébként nem tó, csak keskeny szájú és mélyen benyúló tengeröböl, így a vizük sós; viszont mindig melegebbek, mint a tenger -- a nagyobb kb. 3, a kisebb úgy 5 fokkal. (Ez a tavalyi hűvös szeptemberben igen jól jött.) Nem annyira átlátszóak és halban sem olyan gazdagok, mint a plitviceiek (legkülönlegesebb élőlényük egy retikül-méretű és formájú fekete kagyló, na abból jó sok van!), de azért hasonlítanak annyira, hogy csillapítsák a bánatod, amiért Plitvicén nem engedtek fürödni! :) Én tkp. az ottani "kis tóban" úsztam a legkellemesebbet egész Horvátországban, valamiért a szokásosnál kevésbé fárasztó ott az úszás. (Nem a Holt-tenger módján, a sótartalon itt nem extrém magas.)
Előzmény: szkupi (11494)
mik76 Creative Commons License 2005.01.31 0 0 11505

ja, a feliratok meg elcsusztak...:-)

 

mik76 Creative Commons License 2005.01.31 0 0 11504

Jo nezni ilyenkor a horvatorszagi fotokat! : )

 

Nekem is van par.

 

Ez dunsztom sincs hol keszult...

 

Ez se, de nem is ez a lenyeg.

 

Ez a Krka-ra vezeto ut.

 

Ez meg a Krka.

 

mik

tomcat73 Creative Commons License 2005.01.31 0 0 11503
Ja a szállást én is cash-ben rendezem, de elég sűrűn megyek Ho-ba és ott általában a vásárlásaimat kártyával fizetem. Csak azért reflektáltam rá hátha nem ismered ennek az előnyeit és ezen megtudod spórolni az átváltás költségeit. Plusz nem kell folyamatosan figyelni, hogy most még hány eurt vagy Ft-ot váltsál át ha este meg akarsz inni egy sört.
Na csak ennyi.
Amúgy meg valóban aki nem fér hozzá könnyen kunához ( teszem azt Bp-n) annak tényleg érdemes most bevásárolnia ha valóban ilyen ocsó.
Előzmény: szkupi (11502)
szkupi Creative Commons License 2005.01.31 0 0 11502
A cash akkor is kell, ha ott lapul a kártya a zsebedben, a kiadások zöme ugyanis csak így rendezhető. Amúgy én csak arra próbáltam felhívni a figyelmet, hogy képletszerűen: dev mid HRK/EUR (future 2005. July) > banknote sell HRK/EUR prompt. Amúgy a forint a 30%-os sáv erős oldalán toporog mostanában, ami nem valószínű, hogy így marad júliusig. Ebből kifolyólag egy 200.000 Ft-os családi vakációzás a nyáron lehet hogy minimum egy huszassal megtoldatik...:-((( Nem vagyok ugyan próféta, de az árfolyamkockázat valamennyire kivédhető némi cash betározásával szvsz... Bocs, ha kissé off voltam.
Előzmény: tomcat73 (11499)
fzh Creative Commons License 2005.01.31 0 0 11501

A mászáshoz nem feltétlen kell nagy csapat, mi tavaly ketten ugrottunk neki. Viszont a hajnali indulást érdemes betartani. Mi 8-kor indultunk, és igazából nem a mászás volt fárasztó, hanem a meleg készíti ki az embert. Persze ez a hegy is kipipálva, de soha többet kánikulában. Amúgy a kempingben mesélte a tulaj, hogy előttünk 1-2 héttel volt akinek ez nem sikerült. Szóval egyedül viszont nem ajánlott. Kajakokat viszont érdemes tőlük bérelni, tökéletesen be lehet járni azt a sok kis szigetet.

Előzmény: szkupi (11498)
kisluca Creative Commons License 2005.01.31 0 0 11500
szia, én is csak ajánlani tudom öket!!! Én tavaly voltam ott, és mindenben segítenek, és nem csak annak, aki náluk fizette a szállást v. ellátást, olyannak is aki magánban nyaral és fordítani kéne vagy bármi. És nagyon jók a programok, volt Mljet szigetes is nekik, meg egy rakás hajókirándulás, Dubrovnik stb. Orebic pedig gyönyörü. :)))) Luca
Előzmény: szkupi (11498)
tomcat73 Creative Commons License 2005.01.31 0 0 11499
Kártyával még nem próbáltál fizetni? Olcsóbb mint valutát váltani. A két bank egymás között mindíg a közép árfolyamon számol el.
Előzmény: szkupi (11498)
szkupi Creative Commons License 2005.01.31 0 0 11498
Szia stupidog! Köszi az infót. Megtaláltam ezt a csapatot a neten. Majd felveszem velük a kapcsolatot. A CC utazási iroda oldalán is hirdetik magukat (www.orebic.hu), állítólag minden csütörtökön megy fel zarándoklat hajnali 5 órás indulással egy kávézó mellől. Én azért választanám inkább a maszek túrát, mert a beigért 4-4,5 órás túra nálam biztos, hogy min. 5-5,5 óra lesz (csak felefelé). Másokat meg nem szeretnék hátráltatni a tetü tempómmal, inkább indulok 4-kor. Legfeljebb 1-2 sakállal is lepacsizok útközben. :-)) Tavaly a M.-Tátrában megfogadtam egy 2200 m-es hegy megmászása után, hogy idén csak a 0 tengerszint feletti magasságra megyek nyaralni. No de ilyen szép tájat kihagyni, mint amilyen ez a Peljesac-félsziget és a magaslatai? Nehéz ellenállni. Minden esetre ma vettem némi valutát (EUR, HRK), mivel most nagyon jó az árfolyam. Akit érdekel, és van pénze, most vegyen. HRK: 34,00 (M&M pénzváltó pl. az EuroCenterben, vagy OTP fiókok a legjobbak) EUR 250,- vagy alatta is lehet most találni (Daewoo Bank és AmEx a legjobb), más bankok csak drágábbak. A napi árfolyamokat egyébként a www.eco.hu -ról elérhetitek bankonként, valutánként. Én nem bízom abban, hogy a HUF ilyen erős lesz nyárig, és akkor sajnos nagyot fog koppanni mindenki a külföldi nyaraláson. Körülbelül annyit, mint amennyiből mi majd elbenzinezünk odakint. :-((( Ráadásul most még van elég kuna a piacon, érdemes lefölözni. Döntsön mindenki belátása szerint.
Előzmény: stupiddog (11497)
stupiddog Creative Commons License 2005.01.31 0 0 11497

szia,szkupi!

Mi 2 éve Orebicben nyaraltunk,a szállást egy nagyon szimpatikus fiatal csapatnál foglaltuk,ők egész nyáron ott vannak "telepedve" Orebicen,vizisporteszköz-kölcsönzőt is üzemeltetnek,többször megmászták a szt.illés csúcsot,és tapasztalataink szerint nagyon segítőkészek minden magyarral.Próbálj meg hozzájuk fordulni,(hogy még segítőkészebbek legyenek,esetleg érdeklődj úgy,mintha náluk akarnál majd foglalni),mindenesetre kérdezz rá az orebici címükre,ha akárhogy is kikerültök,az mindig jól jön.(nekünk pl.segítettek vízitaxit szerezni)elérhetőségükre keress rá itt a neten:campusclub.hu

Előzmény: szkupi (11494)
tomcat73 Creative Commons License 2005.01.31 0 0 11496
Dubrovnikban parkolni kicsit húzós. Kevés a parkolóhely sok az autó.

Boszniában szállást nem tudok még sohasem szálltam meg, de zimmer ferik vannak mindenhol az út szélén meg motelek, lehet válogatni.
Előzmény: szkupi (11494)
dokeee Creative Commons License 2005.01.31 0 0 11495
Tavaly a Vala melletti Adriatic-ban laktunk, nekem az jobban tetszett, bár nem a legolcsóbb. Egyébként gyönyörű a hely. http://www.adriatic-mikulic.hr/hun/index.htm
Előzmény: szkupi (11494)
szkupi Creative Commons License 2005.01.31 0 0 11494
Sziasztok! Igyekeztem sokat visszaolvasni az elmúlt két év alatt született beszámolókból. Sok hasznos infót sikerült összeszednem. Köszi mindenkinek!! Ez egy igazán jó és hasznos topic!! Ami még hiányzik a nyári kiruccanásunkhoz: 1. Mljet szigetről valaki tudna írni bővebben? Nekünk nyáron Orebic mellett, Mokaloban lesz a szállásunk, és Peljesacról hajóznánk át, kocsi maradna a kikötőben. Tamerlán tavaly ígért egy beszámolót, de az még nem született meg, pedig kíváncsian várnám.:-)) Hajó gyakorisága, ár stb. Valamelyik korábbi hozzászólásban olvastam, hogy 10 EUR egy út Trstenikből Pominába. Ez kicsit húzós lenne. 2. Tervezett útirányunk Budapestről BiH-en át vezetne, de szeretnénk egy éjszakára vhol megaludni Szarajevóban vagy környékén. Azt és Mostart is megnéznénk, meg esetleg Medjugorjét visszafelé. Tud valaki segíteni olcsó egyéjszakás szálláslehetőséggel, vagy tapasztalattal? 3. A Peljesacon lévő Sv. Ilija hegy megmászása mennyire húzós? Van valakinek tapasztalata ebben? 4. A mokaloi Vala kemping appartmanjában lenne a szállásunk. Ezzel kapcsolatosan van valakinek tapasztalata? 5. Dubrovnikban jár-e a felvonó a hegyre? Kocsival hogy lehet a városban parkolni? Előre is köszi a segítséget.
mmaxxa Creative Commons License 2005.01.31 0 0 11493
Omissal én is egyetértek, lásd 3585.sz. hozzászólásomat. Az Omis-Duce városrész tulajdonképpen egy 2 km hosszú, homokos strand mellett fekszik. Ha érdekel, meg ha persze megtalálom, címet is tudok adni, nyolcan elférnétek.
caballo Creative Commons License 2005.01.30 0 0 11492

Köszi a tippet.

Körbenézek, hátha találok valamilyen jó ajánlatot.

Üdv!

Előzmény: fszevacsoki (11491)
fszevacsoki Creative Commons License 2005.01.30 0 0 11491
Ha nem a legtökéletesebb!  Mindenképp Omist javaslom én is. Gyönyörű hely, esténként sem fogtok unatkozni, sok a látnivaló. Jó nyaralást kívánok!
Előzmény: caballo (11489)
dokeee Creative Commons License 2005.01.30 0 0 11490
Szerintem kezdésnek Omis tökéletes.
Előzmény: caballo (11489)
caballo Creative Commons License 2005.01.30 0 0 11489

Sziasztok!

 

Most szeretnénk előszőr H.o.-ba menni.

Szeretném tudni hol találok aprókavicsos tengerpartot ahol lassan mélyül a tenger.

Kisgyerekkel mennénk.Közép-Dalmáciára gondoltunk.

8-an mennénk plussz a gyerek/4éves/.

Ciovo-szigeten járt valaki?

Köszi.

G@b

 

kuff Creative Commons License 2005.01.30 0 0 11488

krk?,

 

Baska gyönyörű szép hely, de arra készüljetek fel, (ahogy a fórumon is szó volt) hogy főszezonban irdatlan sok ember zsúfolódik össze.  Szerintem május végén vagy szeptemberben érdemes lelátogatni. Szállást sajna nemtudok, de minden 2. ház, - ha nem mind1ik - zimmer frei.

Ha látok/hallok vmit, szólok!

 

üdv,

kuf

Előzmény: krk? (11487)
krk? Creative Commons License 2005.01.29 0 0 11487
Sziasztok! Hónapok óta olvasom ezt a fórumot és nagyon tetszik! Mi is évek óta Horvátországba járunk nyaralni, és mindig nagyon jól éreztük magunkat. Mivel olyan sok helyről írtatok már leírást, most én is segítséget kérnék tőletek. Mindig előre, interneten foglaltunk szállást, a horvát szállásadók ajánlatából választva - és soha nem csalódtunk, azt kaptuk, amit ígértek! Az idén Krk-szigetre mennénk, azt olvastam, az nagyon jó hely, a szigeten is leginkább Baska. Viszont nem találok jó apartmant. Ha járt valaki közületek itt, és tudna jó szálláslehetőséget ajánlani, nagyon megköszönném. Két család menne együtt, 8 fő. Vagy 2 db apartman kellene egy házban, vagy 1 db nagy, 8 személyes. Előre is köszönöm, ha tudtok segíteni, tanácsot adni a keresgéléshez.
fszevacsoki Creative Commons License 2005.01.29 0 0 11486

Szia Kardio!

 Legegyszerübb a taxi, mi Trogirig 100 kunát fizettünk.Splitben a repülőtér annyira kintvan a város szélén, hogy az már majdnem Trogírhoz tartozik. Elvitt minket a taxis az utazási irodához, ahol épp nem volt senki, mert vasárnap délután volt. A taxis kinyomozta nekünk az iroda vez. telószámát, fel is hívta, s megvárta míg odaér. Ezt csak azért írtam le, hogy lásd, milyen rendesek a horvátok. Az apartman tulaja meg odajött értünk kocsival. Hazafelé meg a tulaj vitt ki minket a reptérre.

Ha fapadossal akartok utazni, akkor március körül érdemes már lefoglalni, mert csak akkor olyan olcsó. Az alattunk lakó csajoknak cuzammen 10 ezerbe került. azért ez már nagyon barátságos ár. Nem fogtok csalódni, Trogir egy igazi gyönggyszem!!

Jó nyaralást, ha valami eszedbe jut még, szívesen válaszolok!:)))

Előzmény: kardio1 (11467)
lborli Creative Commons License 2005.01.28 0 0 11485
Arról az útról én is csináltam képeket, sajnos közel sem olyan szépeket mint a tieid, így be sem teszem őket.
Előzmény: mmaxxa (11484)
mmaxxa Creative Commons License 2005.01.28 0 0 11484

A Biokovo csúcsára vezető út valamelyik pihenőjénél készült, lent Makarska, fényglóriába vonva pedig Brac. A következő kép az eggyel korábbi kilátóról származik.

 

tomcat73 Creative Commons License 2005.01.28 0 0 11483
Ez nagyon jól sikerült. Honnan követted el?
Előzmény: mmaxxa (11482)
mmaxxa Creative Commons License 2005.01.28 0 0 11482

Ez a Hvar=napsütés dolog valóban igaz lehet. Már többször is nyaraltam Makarska környékén, mindig jól látható volt, hogy akár aszárazföld felől, akár Brac felől érkező felhők sosem értek el Hvarig. A jó időről mag csak annyit, hogy tavaly július végére az előrejelzések egybehangzóan pocsék időt ígértek(18-22 max. fok, sötét esőfelhők), de mi bátran lementünk és noha 25-26 foknál nem nagyon volt több, a kb.70-80 százalékos napsütés mellett ez teljesen elfogadható volt, ráadásul így gyönyörű természeti jelenségeket is láthattunk.

 

tomcat73 Creative Commons License 2005.01.28 0 0 11481
ezért szeretek oda járni. Mi is azt bámultuk, hogy Brac fölött esik de oda már csak szakadozott felhőzet érkezett.
Előzmény: lborli (11479)
S Balage Creative Commons License 2005.01.28 0 0 11480
nem baj, akkor nem haragszom érte, ha éjjel nem süt. de nappal bepótolja ám!
Előzmény: lborli (11478)
lborli Creative Commons License 2005.01.28 0 0 11479
Rengetegszer néztem napozva a szárazföld feletti zivatarokat, az onnan jövő felhőket, amint feloszlanak, mielőtt a szigetet elérnék.
Előzmény: tomcat73 (11476)
lborli Creative Commons License 2005.01.28 0 0 11478
Éjjel nem. :-)
Előzmény: S Balage (11475)
S Balage Creative Commons License 2005.01.28 0 0 11477

Az jó, az nagyon jó!
Azt szeretném, hogy mikor lenn vagyok, állandóan süssön a nap, meleg legyen, és ne legyen felhő!

már alig várom, pedig írtó sokára lesz!

 

balage 

Előzmény: tomcat73 (11476)
tomcat73 Creative Commons License 2005.01.28 0 0 11476
Mikor sütött a nap akkor is inkább zöld volt mint kék.


Balage!

Igen. Amikor Franjoékkal lent voltunk nyáron akkor voltak eléggé felhős időszakok de nem esett az eső. Ismerőseim ugyanekkor voltak Cavtatban és náluk szemerkélt. Az Adrián Hvaron és Korculán süt éves átlagban a legtöbbet a nap.
Előzmény: lborli (11474)
S Balage Creative Commons License 2005.01.28 0 0 11475
Ibori!

Hvaron tényleg majdnem mindig süt a nap?
Előzmény: lborli (11474)
lborli Creative Commons License 2005.01.28 0 0 11474
Nem rossz kép. (Amúgy a tenger színe főleg a felette lévő ég színétől függ. Mivel Hvaron alig látsz felhőt, így ott mindig csodás kék a víz.)

Előzmény: tomcat73 (11473)
tomcat73 Creative Commons License 2005.01.28 0 0 11473
Egy képet felrakok a Baska hívőknek. Igazából ez az egy kép ami jól sikerült szerintem a baskai krándulásunkról. Valahogy olyan színtelen volt a tenger augusztusban.
Hvarnál sokkal kékebb szerintem.


tomcat73 Creative Commons License 2005.01.27 0 0 11472
Telitalálat! Tied a piros hangszóró. Nemrég, hogy felújították, a régi köveket kiszedték és újakat raktak, kicserélték a villamos síneket + felhúztak egy naon király szállodát.
Előzmény: [vasquez] (11471)
[vasquez] Creative Commons License 2005.01.27 0 0 11471
Osijek, Trg Ante Starčevića ;)
Előzmény: tomcat73 (11469)
alibenkuka Creative Commons License 2005.01.27 0 0 11470
Split?
Előzmény: tomcat73 (11469)
tomcat73 Creative Commons License 2005.01.27 0 0 11469
Rejtvény Horvátország fanoknak. Na hol van ez?
k08 Creative Commons License 2005.01.27 0 0 11468

Hello!

 

Én is készülök már a nyaralásra, legalábbis gyűjtöm a használható térképeket. Jelenleg van egy gyenge :-( Horvátország térképem, olyan mint amit a www.horvatorszag.hu -ról küldenek.

 

Viszont van nagyon profi (ház szintű!) Zágráb, Karlovac, Rijeka, Ljubljana! Valamint van Cakovec környéke, ami azt jelenti, hogy a magyar határtól majdnem Zágrábig tart.

 

Ha érdekel egy térkép topic, akkor szeretettel várlak (és MINDENKIT aki tud jó térképeket!) itt!!

 

üdv,

K08

Előzmény: ANitA (11452)
kardio1 Creative Commons License 2005.01.27 0 0 11467

Szia!

Köszönöm szépen a választ. Ami kérdés felmerült bennem, hogy a reptérről  hogyan lehet eljutni a kiválasztott szálláshelyre, főleg, ha az pl. egy apartman és nem szálloda? Arra gondoltam, hogy a reptéren biztos lehet autót kölcsönözni, de akkor meg az autó leadása nem stimmel, hiszen azt vagy ott kell leadni, ahol béreltem, vagy a kölcsönző egy másik irodájánál, ami megintcsak nem azon a településen van, ahol a szállás. Egy egész hétre autót bérelni meg felesleges, elég lenne az elutazáskor fogni egyet újra egy napra. Vagy tömegközlekedéssel lehet a reptérről az apartmanba eljutni?  

Bonyolult...

kardio1

Előzmény: fszevacsoki (11466)
fszevacsoki Creative Commons License 2005.01.26 0 0 11466

Szia Kardio!

Én tavaly repcsivel voltam Trogírban. Reptér Splitben van. Nem tudom mire vagy kiváncsi, kérdezz nyugodtan!  Ahol laktunk, az alattunk lakók is repülővel utaztak, Sky-al, tehát van fapados és nagyon olcsó.  Mi Malév géppel mentünk, szerintem nem olcsó de nekünk ingyen volt, mert nyertük egy újságnál. Ha bármire kiváncsi vagy, akár itt, akár mail-ben szívesen válaszolok.:)))

Előzmény: kardio1 (11393)
lborli Creative Commons License 2005.01.26 0 0 11465
Igen, sőt felfedezhető Hvar már ezeken is. Szuperek.
Én már igazán jó képeket csak állvánnyal tudok készíteni. Különösen zúmolt képek esetében beremeg néha a kezem.
Előzmény: mmaxxa (11464)
mmaxxa Creative Commons License 2005.01.26 0 0 11464

Férfiasan be kell vallanom, hogy a barátom készítette, de ott álltam mellette, nem állványról történt. A következőek viszont garantáltan sajátok, remélem ezek is tetszenek majd(van Hvar is)

 

 

Előzmény: lborli (11462)
lborli Creative Commons License 2005.01.26 0 0 11463
Hrvatske autoceste take emergency measures to help drivers
(January 26, 2005)
On January 25, 2005 the winter service of Hrvatske autoceste d.o.o. undertaken the action of serving sandwiches, tea and other refreshments to the truck drivers stuck in snow on the Lika sections of Zagreb to Split motorway.

Milyen furcsa ezt olvasni, s közben felidézni a nyári úti élményeket?
lborli Creative Commons License 2005.01.26 0 0 11462
Akkor is nagyon szép. :-) Állványról készítetted?
Előzmény: mmaxxa (11461)
mmaxxa Creative Commons License 2005.01.26 0 0 11461
kár, hogy a távolban Brac látszik és nem Hvar, igaz Iborli? de teszek majd be olyat is...
Előzmény: lborli (11459)
mmaxxa Creative Commons License 2005.01.26 0 0 11460

3.rész: a szállásról és a kajákról: tavaly először mentünk le foglalás nélkül, igaz így éjszaka utaztunk, de reggel úgy is találtunk apartmant, hogy 4+3-an voltunk, ráadásul nem is egyforma időtartamra. Útközben több helyen is voltak táblások, 3-4 főre pillanatok alatt meg lett volna a kéró. A miénk így(közvetlen tengerpart, erkély, légkondi, alattunk bolt, kettővel arrébb pékség, előttünk a kikötőben halsütő étkezőhajó) 80 euro volt, ez három szoba, négy felnőtt+ három gyermek). Igaz a parkolás elég gázos volt, a központi parkoló közel volt, de fizetős, az apartmanokhoz tartozók viszont messze egy telephelyen voltak.

A kaja-pia a sztenderd árakon ment, a kellemes kivétel a már említett hajó volt, ahol kb. féláron lehetett tengeri herkentyűket enni, igaz műanyag tányérból és villával. Talán a sör is olcsóbb volt, mint korábban, szinte mindig volt olyan napszak, hogy valamelyik vendéglő olcsóbban kínálta(8-9 kuna/ 0.5 l). Ja és közben vizilabda meccset nézhettünk(sajnos két góllal "kikaptunk").

 

lborli Creative Commons License 2005.01.26 0 0 11459
Az alkonyi képed nagyon szép.
Előzmény: mmaxxa (11458)
mmaxxa Creative Commons License 2005.01.26 0 0 11458

folytatom (de úgy látom a képek elhelyezése még nem megy), néhány szóval a strandokról: mint az a képeken is látszik: aprókavicsos, "prospektusos" sziklákkal tarkítva, a falutól északra kellemes, védett öblökkel. Itt adnék is egy fürdési tippet, akár útközbeni pihenőnek is: aki Makarska felől érkezik a főúton a Podgora helységjelző táblánál próbáljon leparkolni, jobbra egy sorompóval lezárt útnál szoktak állni autók, majd innen gyalog neki a tengernek: kis ösvényeken lehet lejutni a partra, olyan öblöt láttunk itt, mint a filmeken(sajnos mi az utolsó óránkban fedeztük csak fel, így nem mentünk le, de úgy láttam nem csak textilmentes a hely. Azért még nyomok pár képet a főbb strandokról

 

mmaxxa Creative Commons License 2005.01.26 0 0 11457

Bocs, ez csak próba volt a képfeltöltésre, de látom sikerült. Most már prózában: mivel a Makarskától délre eső településekről is szó esett, elmondanám a saját tapasztalataimat. Tavaly Podgorán nyaraltunk, ez Makarskától a második falu, kb.10 km.Közeli és távolabbi madártávlatból így néz ki:

 

Szerencsére elég emberléptékű település, nincs nagy tömeg(a déli részén vannak szállodák), de korrektül ellátott boltokkal, pékséggel és vendéglőkkel. A tömegről jut eszembe: többször is voltam Vodicén is, az oda készülő kisgyerekeseknek azt javaslom, vigyenek magukkal valami nyomkövetőt, amit a gyerekre tesznek, mert esténként akkora a tömeg, hogy tuti ez elveszés. De visszatérve Podgorára, az tetszett talán legjobban, hogy itt olyan mennyiségű pálmafát láttam, mint még sehol a horvát Adrián, gyakorlatilag szériatartozék az apartmanhoz:

 

mmaxxa Creative Commons License 2005.01.26 0 0 11456
gregreg Creative Commons License 2005.01.26 0 0 11455
Anita , részletes isztria térképet tudok neked küldeni emailben, teljes h.o. térkép nincs sajna!
gregreg Creative Commons License 2005.01.26 0 0 11454

"Sziasztok, egy kis "emlékeztető" a tavalyi nyárra, bár idén is már ott lennénk!!!

ha nem jönne be a kép (500 kilo kb.) , itt a link : http://img187.exs.cx/my.php?loc=img187&image=pan211tj.jpg"

 

Sajnos nem csatoltam :-DDDD !!!

DEMAJD mossst!

 

 

gregreg Creative Commons License 2005.01.26 0 0 11453

Sziasztok, egy kis "emlékeztető" a tavalyi nyárra, bár idén is már ott lennénk!!!

ha nem jönne be a kép (700-800 kilo kb.) , itt a link : http://img187.exs.cx/my.php?loc=img187&image=pan211tj.jpg

 

 

ANitA Creative Commons License 2005.01.26 0 0 11452
Sziasztok!
Nem tud valaki egy nagyon részletes Horvátország térképet az interneten? GPS-hez szeretnék térképet csinálni. Előre is köszönöm a válaszaitokat!
üdv,
tomcat73 Creative Commons License 2005.01.25 0 0 11451
Valóban. Eddig 2-szer láttam de mindig lenyűgözött.
Előzmény: H_G (11429)
téeszelnök Creative Commons License 2005.01.25 0 0 11450

(A nyári hónapokban a magyarok valósággal megszállják Trogirt...)

Na most ez így ebben a formában talán nem annyira.

Évek óta június elején Trogir mellett Vranjica apartmanokban indítom a nyarat 1 rövidebb kirándulással. Akkor minden tökéletes. 2 éve egyébként 28 (huszonnyolc) fokos volt a víz az említett időpontban. Tömeg sehol. A megszállók egyébként nyáron az egész országot hatalmukba kerítik, tehát ebben nincs nagy különbség a helyek közt. Makarska, Tucepi ügyben viszont teljes mértékben igazad van. Ha megfelelő "háttérkép" kell a nyaraláshoz, akkor ez jó választás. Akit érdekel "körbenézhet" Tucepiben meg Makarska-ban panorámaképekkel. www.makarska.lap.hu -ra raktam 2 új pan.képhelyet (Makarska, Tucepi box). Kérem tisztelettel!

 

 

Előzmény: tóthedina (11441)
S Balage Creative Commons License 2005.01.25 0 0 11449

Hali!

Nekem és a páromnak is nagyon kedves ez a kép. Oyan szép volt esténként, mikor kiültünk a partra, kamerával, fényképezővel és 2 jó nagy adag fagyival "felfegyverkezve" és néztük, ahogy a piciny sziget mögött lemegy a nap.

Utolsó este még majdnem pityeregtünk is.

 

Egyszer pont az étteremben vacsoráztunk, kinn az emeleti teraszán, és olyan csodás volt, ahogy szépen lassan megjelent az a narancssárga fénycsík a tenger hullámain. Olyankor döbben rá az ember, hogy ez egy teljesen más világ, mint amiben mi élünk.

 

Mi először voltunk horvátországban, de annyira csodálatos volt, és mikor utolsó este pakolgattunk, már akkor eldöntöttük, hogy szeretnék látni belőle minnél többet.

Először azért mentünk a Kvarner-öbölbe, mert nem akartunk messzire menni. de az idén már Hvar a cél, nem dacolva a nyíregytől kb. 1100 km-es távolsággal, és a monoton vezetés fáradalmaival. Ott majd kipihenjük.

 

nagyon érdekes, mert Pag viszonylag "közel" van- Dalmáciához képest- és mégis alig-alig lehetett magyar szót hallani.

 

Nagyon a szívünkbe lopta magát ez a sziget.

van egy hátránya is ennek a fórumnak. Így ahogy megosztjuk egymással a véleményeinket, mindig elkap a VISSZAKAOK MENNI effektus.

 

Bocsi a hosszú elmélkedésért!

Előzmény: franjo (11445)
Sonrisa Creative Commons License 2005.01.24 0 0 11448

Szia,

hát annyi kép van, nem tudom, melyik lenne igazán jellegzetes. Még keresgélek.

Addig is:

Vodice este

 

Előzmény: franjo (11447)
franjo Creative Commons License 2005.01.24 0 0 11447
A lényeget már megírtad, köszönöm szépen, bár 1-2 jellegzetes képért a tájról, azért hálás lennék.
Volt valaha egy másik hirdetésük is egy horvát oldalon, de már nincs ott, ellenben a tárolt változat még megnézhető.

http://www.google.co.hu/search?q=cache:7Q_1B_nvWMwJ:www.infoadriatic.com/hrvatska/srima/srima_04.shtml+vila+tonimir+srima&hl=hu

Ha lesz még kérdésem, mindenképpen megkereslek.
Előzmény: Sonrisa (11446)
Sonrisa Creative Commons License 2005.01.24 0 0 11446

Szia,

sajnos nem találom a kis prospektust, amit a háziak adtak a villáról, pedig azon le volt írva angolul a szobák száma és egyéb hasznos tudnivalók. Pontosan nem tudom, hogy hány apartman van, de 20-an szerintem biztos, hogy elfértek. Úgy rémlik, hogy eleve 4 vagy 5 négy-ágyas apartman van, és vannak 2 ágyasok is. Maga a villa tök új, 2004-ben adták ki először. Mindennel fel van szerelve (konyhában tök profi edények pl.) Az árakról: aug. elején a 4 ágyas apartman 55 euro volt, a 2 ágyasra nem emlékszem pontosan, de talán 35. Egyébként Srimahoz nagyon közel van Vodice, egybe vannak már épülve, és ott van 5-10 percre (kocsival) Sibenik. Nekem is van egy csomó képem is egyébként. Mi érdekel?

Előzmény: franjo (11418)
franjo Creative Commons License 2005.01.24 0 0 11445
Megkaptam, nagyon szépen köszönöm.
Ez a kép nagyon jóra sikeredett.

Előzmény: S Balage (11443)
S Balage Creative Commons License 2005.01.24 0 0 11444

Szia!

 

3 mail ment!
balage

Előzmény: franjo (11440)
S Balage Creative Commons License 2005.01.24 0 0 11443

Hali!

mindjárt megy!
zip be tömörítve!

Balage

Előzmény: franjo (11440)
ARic Creative Commons License 2005.01.24 0 0 11442

szia,

 

a topiklakók többsége nem az esti tengerparti bulik miatt utazik Horvátországba. Ha ez így lenne, inkább választanák Olaszországot, Ibizát v. Mallorcát. A többségnek elegendő "csak" a tenger, a táj (növényestül-hegyestül-nemzetiparkostul), az éttermek, a csodás óvárosok, egyéb látnivalók!

Trogir pedig gyönyörű, miért ne lenne érdemes oda utazni?!

Előzmény: tóthedina (11441)
tóthedina Creative Commons License 2005.01.24 0 0 11441

Ha tanácsot lehet adni, akkor Makarska és az attól délebbre fekvő tengerparti területek nagyon jók. Tucepi fantasztikus. Ha valaki szereti az esti tengerparti bulikat, mozgalmasságot, akkor nem érdemes szigetre utaznia. Ott a tengeren, éttermeken és a szálláson kívűl semmi nem kapcsolódik a kikapcsolódáshoz.

Az emberek valóban déli vérmérsékletűek, nemcsak életmódban, hanem mentalitásban is. Igaz, a déli részek drágábbak, kevés az egyszerű szálló, a apartmanok sem olcsók. Ráadásul alig találkozni magyarokkal!

A nyári hónapokban a magyarok valósággal megszállják Trogirt és környékét. Oda nem érdemes menni.

franjo Creative Commons License 2005.01.24 0 0 11440
Pedig elment, mindenesetre elküldtem újra.
Ide:balazs001@freemail.hu
Előzmény: S Balage (11439)
S Balage Creative Commons License 2005.01.24 0 0 11439
Elküldted?
nem érkezett még semmi!
Előzmény: franjo (11438)
franjo Creative Commons License 2005.01.24 0 0 11438
Inkább egy másikra, elküldtem Neked az oldalom megadott mail címedre.
Előzmény: S Balage (11435)
S Balage Creative Commons License 2005.01.24 0 0 11437
Állítólag igen, de mi az 1 hét alatt nem láttunk egyet sem. SAJNOS!
Előzmény: mammamija (11436)
mammamija Creative Commons License 2005.01.24 0 0 11436
Balázs, jól tudom, hogy itt lehet látni delfineket??
Előzmény: S Balage (11435)
S Balage Creative Commons License 2005.01.24 0 0 11435
hali!

az itt megadott e-mail címed működik? Erre küldhetek képeket?
Balage
Előzmény: franjo (11433)
S Balage Creative Commons License 2005.01.24 0 0 11434

Szia!

nem okoz gondot, mert kb 800 fényképet készítettünk, és mind digitális fényképezővel készült. tudok neked küldeni a szállásról és a környékről is.

Balage

Előzmény: franjo (11433)
franjo Creative Commons License 2005.01.24 0 0 11433
Keedves S.Balage !

Elolvastam a beszámolód .(9859). Nem tudom digitalizáltak-e a képeid, ha igen, akkor megköszönném, ha a legjellegzetesebbeket elküldenéd az e-mail címemre.
Ha be kell szkennelned, akkor hagyd, ezzel nem akarok gondot okozni.
Ha bármi felmerül bennem, akkor mindenképpen írok még Neked.
Köszi mégegyszer.
Előzmény: S Balage (11431)
S Balage Creative Commons License 2005.01.24 0 0 11432

Ja! Az árat elfelejtettem!

Tavaly a hölygnél kellett fizetni a 3 személyes apartmanért 30Eurót/nap /apartman

a 4 személyest csak kíváncsiságból kérdeztük meg, és azért ha jól emlékszem 50 Euró/apartman/nap összeget kellett fizetni.

 

nagyon szép kis sziget, sok látnivalóval. Érdemes oda ellátogatni!

Balage

Előzmény: franjo (11430)
S Balage Creative Commons License 2005.01.24 0 0 11431

Kedves Franjo!

 

Sajnos linket nem tudok küldeni neked, mert nincs netcímük. Sajnos.

Egyébként tavaly augusztus elején írtam egy beszámolót, de szívesen leírok mindent.

 

Az apartman Pag-szigeten, Mandre faluban van. Az egész egy túrista falu. Télen 50-en laknak benne.

Az apartmanház a tengertől kb. 50 méterre található-vagy még annyi sem.

Egy zágrábi házaspáré. Sajnos a tengert a földszintről nem láthattuk, mert szemben is épületek vannak. (emeletről nem tudom)

A ház rendezett, az apartmanok egyszerűen felszereltek, de tiszták. A háziak írtó kedvesek.

Van a házban 3 db 3 személyes és 3 db 4 személyes apartman. Minden apartmanhoz tartozik külön konyha. A három személyes apartman egy szobából, 1 konyhából, és fürdőszobából áll, amiben zuhanykabin, WC, mosdó van.

A 4 személyes apartmanban 2 hálószoba, egy nagy konyha és 1 fürdőszoba van. 

Az épületnek van egy telken belüli parkolója, ahol 7-8 autó is elfér. Mikor mi voltunk állandóan 6 autó állt. Grillsütő is van.

Képet csak olyat tudok küldeni, amelyiket mi készítettük.

Ha neked jó, küldök privátban.

 

Ha valami még érdekel, szólj nyugodtan, és szívesen válaszolok!
Ha érdekel, még foglaló papírt is tudok küldeni neked. Azon privát telefon, mobil és cím is van.


Üdv: Balage

Előzmény: franjo (11430)
franjo Creative Commons License 2005.01.24 0 0 11430
Szia !
Köszönöm. Tudnál esetleg linket adni hozzá (ha rajta van az Interneten) vagy esetleg képet küldeni, de ha az sincs akkor többet írni róla.
Melyik részén Pag-nak, melyik város?
Az apartmanokban hány szoba van?
Konyha is jár velük?
Tengerre néznek  a szobák?
Mennyiért adja ki öket.
Előre is köszi.
Előzmény: S Balage (11428)
H_G Creative Commons License 2005.01.24 0 0 11429
Az tényleg lélegzetelállító látvány, főleg, mert semmi sem készít föl rá! Haladsz egy elég szegényes vidéken (Mali Ston ugyan takaros kisváros, de a környékbeli falvak olyanok, mintha az 50-es évek olasz filmjeiből léptek volna ki), megérkezel egy szintén lerobbant apró városkába (Veli Ston állítólag régebben szebb volt, de egy földrengés nagyon tönkretette), fölnézel a domboldalba és... húvazze, hogy került ide a kínai Nagy Fal?!

Előzmény: tomcat73 (11422)
S Balage Creative Commons License 2005.01.24 0 0 11428

hali!

Tudok pag szigeten.

A tulajnak egy nagy házon belül van 3 db 4 személyes és 3 db 3 személyes apartmanja. víz kb. 50 méter. A hölgy kedves, segítőkész. az árak olcsók.

 

balage

Előzmény: franjo (11411)
Reménybébi Creative Commons License 2005.01.24 0 0 11427
Kedves Kulacs ! Köszi a hasznos infót, nem tudtam, hogy a barlanglátogatás ilyen tranzittal mükszik. Tudom, hogy igazad van a sok kirándulással kapcsolatban, de annyi gyönyörű helyet bemutattatok, hogy nem tudok dönteni, mivel kezdjem Ho. megismerését. Azt mindig kihagyom a számításból, hogy ti ezt a sok infót több év alatt szedtétek össze. Tehát csigavér. Azért még egy-két dolgot megkérdeznék, és augusztusig a beszélgetéseink alapján eldöntöm (párdon eldöntjük, elvégre nyolcan megyünk együtt, csak szeretem átvenni a kezdeményezést), hogy mit nézzünk most meg. Jól sejtem úgye, hogy Dubrovnik-ba esélytelen komppal menni (valami gyorslépésű szárnyashajó nem közlekedik arra?), marad a több órás autókázás? Csak ha meg mindenhol eltöltenénk egy-két éjszakát (mint régen a vándortáborban) a hosszú odaút miatt, akkor nincs értelme szállást foglalni Ciovon. Az embernek miért csak 20 nap szabadság jár?!
Előzmény: kulacs (11425)
Reménybébi Creative Commons License 2005.01.24 0 0 11426
Kedves Franjo! A lírai befejezés nekem is bejött, pont ilyen élmények személyes megtapasztalása a cél. Idén már átmegyünk több napra a Vis szigetre is, így szerintem már csak jövőre jut több idő Hvar-ra. Megpróbálok hatni a társaságra, hogy jövőre Hvar-on legyen a szállás, ne a Ciovo-n, mert Hvar-ról könnyebbeb (gyorsabban és esetleg olcsóbban) meg lehet közelíteni sok olyan helyet, amit az írásaitok alapján úgy érzem látnom kell. Tehát az általad felajánlott cím egy esetleges jövő évi nyaraláshoz jól jöhet még. Köszi.
Előzmény: franjo (11405)
kulacs Creative Commons License 2005.01.23 0 0 11425

Ha a Vis-re is elmentek, akkor gondolom kocsival mentek. A szigeten nincsen kemping. Át kell menni Komizába, onnan mennek a legolcsóbb kirándulások a kék barlanghoz. Ami túrán én voltam az egynapos volt. A barlanghoz szinte mindegy, hogy kivel mégy, mert a bejáratánál át kell ülni egy másik hajóba és a helybéli manussal lehet csak bemenni. Elég vicces de ül egy nénike is egy másik hajóban és ő a jegyszedő. A barlang igen szép. Utána tovább vittek egy homokos strandra és ott töltöttünk vagy 4 órát, van ott egy kis konoba is. Aztán még útba ejtettünk egy másik barlangot is, az nem volt különös, csak egy lyuk a parton, és vissza Komizába. Ha jól emlékszem a  felnőtt jegy 50 kuna volt. Régebben olvastam itt, hogy valaki Jetski-vel ment Omisból.

 

Azért szerintem ne tervezzetek túl sok kirándulást, mert a kompozásokkal nagyon sok idő elmegy, ha mégis ilyen mászkálós nyarlást szeretnétek, akkor se mozogjatok a turnus váltó napokon (Szombat, Vasárnap). Amit Ho.-ból árdemes megnézni egy nyári turistának az a Krika és a Plitvicei nemzetipark. A gyönyörű tengerpart és az óváros zegzugos kisutcákkal, meg a kikötő szép hajókkal mindenütt alap, azért nem kell utazgatni.

 

Üdv.:

 

Kulacs 

Előzmény: Reménybébi (11398)
kulacs Creative Commons License 2005.01.23 0 0 11424

Tamerlán!

 

Én is elkompoztam ott az elmúlt nyáron és vissza is húzott a szivem erősen a Peljesacra....

 

Kulacs

Előzmény: Tamerlán (11392)
franjo Creative Commons License 2005.01.23 0 0 11423
Ismerek valakit, aki tud valamelyest horvátul, konyhanyelven beszéli az angolt és most belekapott a németbe is. Ilyen emberekre bizzam a nyaralásom?!
Csak viccelsz...
Előzmény: tomcat73 (11420)
tomcat73 Creative Commons License 2005.01.23 0 0 11422
Vagy leautózol a Peljesac-félsziget bejáratáig, megnézed a stoni sólepárlót és várat, innen tovább mész Orebicbe és átkompozol Korculára. Attól függ mennyi időt szánsz rá, de szerintem a stoni várat érdemes megnézni. Meg, hamár ott jársz ehetsz stoni kagylót ami állítólag az Adrián a legjobb mert ott a legtisztább a víz.
Előzmény: MAKARSKA (11419)
Tamerlán Creative Commons License 2005.01.23 0 0 11421

MAKARSKA,

 

két lehetőség van (kompköltségben nincs jelentős különbség)

 

1.)

autózás a parton Drvenikig, aztán

Drvenik - Korcula komp

 

előny: rövidebb autózás, egyetlen kompolás

hátrány: csak 3 járat naponta (ha jól emlékszem), úgyhogy 2-3 órával előbb már oda kell menni a komphoz

 

2.)

autózás a parton Ploceig, aztán

Ploce - Trpanj komp,

autózás Orebicig, aztán

Orebic - Korcula komp

 

előny: az orebici komp sűrűn jár (bár a plocei nem sokkal jobb, mint a drveniki) 

hátrány: hosszabb autózás, két kompolás, két várakozás

  

Előzmény: MAKARSKA (11419)
tomcat73 Creative Commons License 2005.01.23 0 0 11420
Ha elakadsz a horváttal hívj egy gurut
Előzmény: franjo (11418)
MAKARSKA Creative Commons License 2005.01.23 0 0 11419

Sziasztok!

 

Az idén nyáron is Makarskában fogjuk tölteni a nyaralásunkat, de 1-2 napra szeretnénk Korculára is átmenni. A kérdésem, hol érdemes átkelni a szigetre?

Köszi.

 

Maki

 

franjo Creative Commons License 2005.01.23 0 0 11418

Köszönöm szépen, tényleg horvát nyelvű a honlap és amennyire ki tudom silabizálni, nem is ír, a szobák/apartmanok számáról.
Azt írtad, ti voltatok ott, hogyan kell elképzelni, hány szoba/apartman van és mennyiért adta ki?
Köszi.

Előzmény: Sonrisa (11415)
Tamerlán Creative Commons License 2005.01.23 0 0 11417

Triumphator,

 

köszönöm a tájékoztatást.

Érdekesség: Divnáról már az itteni (2010)-es hozzászólásban is lehet olvasni sanyigróf topictárs jóvoltából.

Előzmény: Triumphator (11397)
raulista Creative Commons License 2005.01.23 0 0 11416
Még nem voltunk.
Előzmény: franjo (11414)
Sonrisa Creative Commons License 2005.01.23 0 0 11415

Szia,

www.tonimir.hr

Egész konkrétan Srima-ban található a ház, (Srima pedig közvetlenül Vodice mellett). Parttól gyalog 5-10 perc séta, a teraszról látszik is a tenger. Úgy látom, hogy a honlapon csak horvátul szerepelnek a dolgok, de a tulaj tud angolul, ha mailt írnátok neki. Mi tavaly voltunk, bejött.

Előzmény: franjo (11411)
franjo Creative Commons License 2005.01.22 0 0 11414

Köszönöm, tényleg nagyon szép az apartman, csak messze van a tengertől. :)
Egyébként július közepe-vége lenne a kiszemelt időpont, de mi még nézelődünk.
De nagyon szimpatikus a szállás, voltatok már itt?

Előzmény: raulista (11412)
raulista Creative Commons License 2005.01.22 0 0 11413
Ja, és ezen az oldalon rosszul van, mert 4 személyesek az apartmanok, de tőlük öten is mehetünk, vagy akár hárman, mert minden apartman 55 euró, akárhány fő lakik benne.
Előzmény: raulista (11412)
raulista Creative Commons License 2005.01.22 0 0 11412

www.liex.hu/hun_vir.html

De csak akkor, ha nem július 15-étől akartok menni!! Mert mi akkor szeretnénk! Mi is 20 vagy 24 fő.

Előzmény: franjo (11411)
franjo Creative Commons License 2005.01.22 0 0 11411
Tud esetleg valaki olyan helyet - ha lehet, akkor Isztria, Kvarner, Közép-Dalmácia - ahol akár 7-8 szobát is ki tud adni a szállásadó, tehát kb. 20 embert is el tud szállásolni ugyanazon a helyen?
Leginkább tapasztalatok érdekelnének, ha ha valaki már rátalált ilyesmire a neten és megosztaná velem, akkor azt is megköszönném.
tomcat73 Creative Commons License 2005.01.21 0 0 11410
És elküldöm Neked a végeredményt.
Előzmény: franjo (11409)
franjo Creative Commons License 2005.01.21 0 0 11409
...aztán meg törlöd a megoldást.
Előzmény: tomcat73 (11408)
tomcat73 Creative Commons License 2005.01.21 0 0 11408
És a WC papírra írom a megoldást:)
Előzmény: franjo (11407)
franjo Creative Commons License 2005.01.21 0 0 11407
Tényleg kicsit melankolikusra sikerült, de Te ezt úgy sem értheted, amikor a kultúra nálad ott kezdődik, hogy keresztrejtvényeket fejtesz a WC-n. :)
Előzmény: tomcat73 (11406)
tomcat73 Creative Commons License 2005.01.21 0 0 11406
Az utolsó romantikus hasonlatodtól el sírtam magam majdnem! Nem írsz te ilyen Romana és Júlia regényeket véletlenül? :)))))
Előzmény: franjo (11405)
franjo Creative Commons License 2005.01.21 0 0 11405

Remélem Iborli megbocsájtja, hogy belekontárkodok a szakterületébe, de amúgy sem teljes értékű válasznak szánom a hozzászólásom, hanem csak 1 hozzászolásnak a (majdani) sok közül.

Először is szerintem kicsit messze van Ciovo-sziget Hvartól, így én legalább 3 napot szánnék rá - persze ha meg tudjátok oldani -mert a távolság miatt nem nagyon éri meg 1 napért átautózni vagy hajókázni.(Kocsinál + a komp ideje)
De ezt te tudjátok, szerintem ha 1 napot tudtok maradni, akkor mindenképpen Hvar városát nézzétek meg, maga a város, a fölé magasodó vár, séta a várban, és esetleg fürdőzés valahol úgyis kitesz 1 napot.
Ha több napra jöttök, akkor az már Iborli szakterülete, biztos lesznek jó tippjei, hogy mit nézzetek meg mindenképpen.
Ha gondolod, megadom majd a tavalyi szállásdónk cimét, ő Vrboska-n adja ki az apartmanokat, nagyon korrekt, tiszta, közel (100m) a falucska központjához, persze kérdés, hogy pár napra kiadja-e. (3 szoba,2 fürdőszoba, konyha; 60 Euro/nap/apartman.
Levendula? Én elég sok helyen éreztem, tényleg nem csak legenda.
Amikor utaztunk haza, reggel 5 körül indultunk, és ahogy jött fel a nap, annyira tódult be néhol a levendula illata, mintha egy olyan levendulásbugyorba szagoltam volna bele, amit a nénikék árulnak szerte Hvar szigetén.

Előzmény: Reménybébi (11398)
HOOD Creative Commons License 2005.01.21 0 0 11404

Én még soha nem foglaltam előre szállást és még mindig könnyen találtam, és soha nem fizettem többet 30 eurónál (2 főre) naponta, volt ahol csak 20-at fizettünk és mindig apartmanban laktunk.

 

Szállásadónk soha nem jelentett be, de rendőrrel se találkoztam városban vagy strandon, aki kérhette volna a papírokat. Legfeljebb az országúton láttam rendőrt.

 

Augusztusban sose megyek, így akkor nem tudom mi van, de legutóbb szilveszterezni mentünk Rovinjba, kissé tartottam tőle, hogy nem lesz szállás, de könnyen találtunk.

Előzmény: ppisti_99 (11399)
stupiddog Creative Commons License 2005.01.21 0 0 11403

Szia!

Az utazási irodák nagyon sokat rátesznek a szállásdíjra,ezzel csak végszükségben próbálkozz.A netes foglalás már jobb.De akárhogy is juttok ki,ott majd próbálj kiadó ház címeket gyűjteni,pl.kajáldákban-boltokban-stb.érdeklődve,ezeket akár meg is nézheted,teló+emilcím fölír,tuti ez a legolcsóbb.Máskor majd jól jön.És itt is cserélgetheted-ajánlgathatod jövőre.

Meg az én topikomban is.("Túrák,utazás,nyaralás gyerekekkel",bocs mindenkinek az önreklámért...nézz be ide is.)

 

Előzmény: ppisti_99 (11399)
H_G Creative Commons License 2005.01.21 0 0 11402
Te puhány :) Sohasem volt hűtőm, se matracom, de ezek nélkül egész jól el lehet kempingezni. Még a főző sem kötelező, csak a sátor, hálózsák és polifoam. (Sőt, néhol még a saját sátor helyett is választhatsz előre telepített sátrat, lakókocsit v. faházikót.)

Előzmény: ppisti_99 (11399)
S Balage Creative Commons License 2005.01.21 0 0 11401

hali!

Tudok Pag-szigeten, Mandre falujában szuper szállást! Tavaly a tulajnál 30 eurót kellett fizetni!

Apartman, nagyon szép környéken.

Előzmény: ppisti_99 (11399)
S Balage Creative Commons License 2005.01.21 0 0 11400

Szia!

Először is gratulálok, hogy végig tudtad olvasni a fórumot. Nem semmi! Én is megtettem tavaly nyáron.

Én úgy tudom, hogy Horvátországban szigorúan Tilos a vadkemping. Minden látogatónak be kell jelentkeznie a szálláshelyén a rendőrségen. Ezt általában a szállásadó elintézi. Nekünk is elkérte az útlevelet, és hozott papírt, hogy bejelentett. Nem nagy összeg valami150 ft/felnőtt 1 napra. És ezt állítólag az útleveleddel együtt kell hordanod! A rendőr bűntethet érte!

Én is Hvarra megyek nyáron, Jelsa-ba!

 

Kérdezz nyugodtam segítünk.

 

Ja, egyébként Iborli az egész szigetet ajánlani fogja! Én is bejárom nyáron az egész szigetet!
Már alig várom!

Balage

 

Előzmény: Reménybébi (11398)
ppisti_99 Creative Commons License 2005.01.21 0 0 11399

Sziasztok!

Az érdekelne, hogy mennyire változók az árak, ha minden foglalás nélkül megyünk le az Adriára, mintha otthonról foglalnék utazási irodában, vagy a neten keresztül?

Két kis gyerekkel szeretnénk valahová a Kvarner öbölbe, vagy az Isztria Kvarner felé eső részére menni. Apartmanba.

Ahol néztem a neten, mindenütt 60euró/nap körül vannak.

Gondoltunk még a kempingezésre is, elvileg az jóval olcsóbb, sőt, ha jól számolom, kb. max. 20 euro/nap/minden ki is jönne, pl. a Medveji kempingben.

Csakhát ahhoz kell sátor, valami hordozható hűtő, matracok, kempingfőző stb.

A 60 eurót kicsit sokallom, pláne, hogy legalább 10napra szeretnénk menni.

 

 

Kösz

ppisti

Reménybébi Creative Commons License 2005.01.21 0 0 11398
Sziasztok ! Az elmúlt 3-4 hónapban sikerült a topicon az elejétől a végéig átrágni magam. A fejemben össze is állt egy augusztusi 2 hetes dalmáciai nyaralás. A szállásunk már fix a Ciovo szigeten, mivel barátaink már az elmúlt két évben ott nyaraltak, csak sajnos lakásvásárlásunk miatt eddig nélkülünk. Kérdéseim eléggé konkrétak lesznek (és nyárig biztos sok lesz belőlük), mivel a topic-ban annyi jó infót olvastam, hogy ezek újabb száz kérdést generáltak bennem. Amit biztos szeretnék a két hét alatt megnézni és kipróbálni: 1) Egy vagy két éjszakát a Vis szigeten tölteni és megnézni Bisevo-n a Kék Barlangot. Szerintetek lehet a Vis szigeten szállás nélkül a tengerparton aludni? Gondolom vannak eldugott kis öblök, ahol a kutyát nem zavarjuk. Illetve van valakinek konkrét tanácsa, hogy kinél hol fizessünk be a barlangtúrára? Nem szeretnék úgy járni, hogy esetleg egy nem kellően tapasztalt emberrel nem a megfelelő időben megyünk át Bisevo-ra. 2) Kirándulni a Hvar szigeten. Iborli, tudnál tanácsot adni arra vonatkozóan, hogy egy rövid egy napos átruccanásnál hol érdemes kezdeni a sziget felfedezését? Honnan érdemes megközelíteni és mi az, amit tényleg elsőre meg kell nézni vagy ki kell próbálni? Ami engem még különösen megfogott a szigettel kapcsolatban a levendulamező. Ez az egész szigetre jellemző és lépten-nyomon találkozhatunk vele, vagy csak egy-két kitüntetett helyen teremnek? Félek, ha túl sok kérdést teszek fel egyszerre, nem lesz türelmetek válaszolni nekem, ezért a többit inkább később. Elvégre augusztusig még van időm. Előre is köszönöm az infókat.
Triumphator Creative Commons License 2005.01.20 0 0 11397

szia!

 

a félsziget északi oladalán van az itt is említett divna beach. nagyon pazar, meg a környéke is. és kocsival felújított úton lehet megközelíteni.

Előzmény: Tamerlán (11392)
raulista Creative Commons License 2005.01.19 0 0 11396

Kedves layne!

Ha olvasod még ezt a topikot, kérlek jelezz vissza!

Kékbálna Creative Commons License 2005.01.15 0 0 11395
A Malévbak és a Skyeurope-nak van járata Dubrovnik-ba és talán Split-be. Egyébként most az új pályán nincs is olyan messze.
Előzmény: kardio1 (11393)
tomcat73 Creative Commons License 2005.01.15 0 0 11394
2 éve jártam arra. Valóban über szar az út, a figura is itt állt a falu határában semmi változás úgynéz ki. 10 kuna volt a parkolás de megnyugtatott, hogy ha ott szállok meg akkor csak 30 kuna 1 napra. Kiráály! Úgyhogy eljöttünk onnan gyorsan. A tengerparti út valóban nem egy 4 sávos sztráda
Előzmény: kulacs (11391)
kardio1 Creative Commons License 2005.01.15 0 0 11393

Sziasztok!

Volt már valaki közületek repülővel nyaralni Horvátországban? Ha igen, megosztaná velem a tapasztalatait? Elsősorban Dalmáciába szeretnék eljutni családostól, kicsi gyerekekkel, de autóval kissé messze lévőnek tűnik. Így vetődött fel a repülős megoldás, de nem tudom, milyen lehetőségek vannak. Amennyire tudom charterjárat nincs, de talán fapados van...

Tamerlán Creative Commons License 2005.01.15 0 0 11392

kulacs,

 

köszönöm a tájékoztatást.

 

Mi a Korcula-Drvenik között járó komppal húztunk el a Peljesac félsziget végének déli partja mellett. A sziklás partot, főidényben is kevés fürdőzőt nézve, arra gondoltam, milyen jó lenne arrafelé nyaralni.

Feltéve persze, ha van arrafelé 

- megfelelő szállás,

- megfelelő út a le a vízhez.

 

A leírásodból azt veszem ki, hogy

 a Peljesac végén, a Loviste környéki sziklás öblökben való fürdést

inkább csak a vitorlással vagy csónakkal közlekedők élvezhetik. 

Na, majd ha nyerek, akkor én is... 

Előzmény: kulacs (11391)
kulacs Creative Commons License 2005.01.15 0 0 11391

Sziasztok!

 

Régen olvastam, írtam a topicba, úgy hogy mindenkit üdvözlök......

Loviste a Peljesac végén:

Én már voltam. A megközelítése igen körülményes. Orebicen keresztül kell menni, meg végig a parti úton, ami nagyon zsúfolt ott van valami 10 kemping jobbról a part meg balról, ott parkolnak, meg nyomulnak a népek és biz az autóknak igen vékony út marad. Egyszerre csak egy irány járható. Így gyakran kell tolatgatni, meg bosszankodni. Ez a szakasz legalább 10 km. Innen felkúszik az út a hegyekre. Az útminősége ottjártamkor az igenszar besorolást érdemelte ki. Ez a hegyi út is meglehetősen hosszú és rendkívül elhagyott. A település határában sorompó volt és egy mókus addig integetett míg muszáj volt beparkolni egy éppen odatelepített fizető parkolóba. A városka egy szinte köralakú öböl köré épült, fürdő embereket csak egy kis helyen láttam. Inkább a vitorlások voltak többségben. A feltünően sok presszó meg étterem is valszeg a hajós turisták kiszolgálásából élhet meg. Mindenesetre autóval csak néhányan lehettek (a parkoló üres volt). A település környékén a partok igen meredekek, de azért biztosan lehet találni NB1 -es helyeket, de erre az egész félsziget alkalmas. A falu nálam az überelzárt kategória. Inkább a hajósoknak lehet ajánlani.

 

Kulacs

Előzmény: Tamerlán (11384)
tomcat73 Creative Commons License 2005.01.14 0 0 11390
HEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHE
Franjo!
Nézz át a Hölgyek/ Urak fórumba. El vagy tévedve
Előzmény: franjo (11389)
franjo Creative Commons License 2005.01.13 0 0 11389
....hogy, kinek mije lóg a szádba, azt inkább ne feszegessük.
Előzmény: tomcat73 (11382)
Tamerlán Creative Commons License 2005.01.13 0 0 11388

H G,

 

hát ha nem sünmentes - az egyébként jó - helyszín,

akkor jön a "sünmentesítés".

 

Hozzávalók:

1 db hős (általában férfi)

1 db rövidebb faág

1 pár régi tornacipő,

1 db úszó- vagy búvárszemüveg,

1-5 mély lélegzet.

 

Eljárás:

A hős

a faágat megszerzi,

a tornacipőt felhúzza,

az úszószemüveget felveszi,

a levegőt beszívja,

vízbe veti magát,

a le- és feljárót veszélyeztető sünöket a víz alsóbb régióiba piszkálja,

végül fogadja a női hölgyek hálás elismerését és köszönetét...

 

(:-)))

 

 

 

Előzmény: H_G (11386)
stupiddog Creative Commons License 2005.01.13 0 0 11387

helyesen:"Túrák,utazás..."stb,a szürke részt törölték.Vmit elcs*sztem.

naaa,írjatok...

Előzmény: stupiddog (11369)
H_G Creative Commons License 2005.01.13 0 0 11386
Sünmentes, az biztosan nincs sok!

Előzmény: Tamerlán (11384)
lborli Creative Commons License 2005.01.12 0 0 11385
Mondtam én bármikor is ellent neked? :-)
Szóról szóra igaz, amit írsz.
Gondolod, csak Hvaron van ez így? :-)
Rengeteg hely van az egész horvát Adrián, csak ki kell kutatni, fel kell lelni, s örülni neki. :-)

Ha odajutok, hidd meg ugrom is (bármennyire féleK is). :-)
Előzmény: Tamerlán (11384)
Tamerlán Creative Commons License 2005.01.12 0 0 11384

lborli,

 

igazad van, a sziklás part az igazi.

De legyünk pontosak:

csak az olyan sziklás,

- ahol a vízhez le is tudsz jutni (nem mindenki tud hajóval menni) 

- ahol, vízszinteshez közeli fekvőfelületek is vannak,

- ahol ezek a felületeket megfelelő sziklák vagy hasadékok választják el, 

- ahol nincsenek sünök, illetve ahol a (sünbarát) "sünmentesítés" rövid idő alatt megoldható

 

Ilyen persze sok van Horvátországban.

Hvaron kívül is (bocs (:-))

Korcula, Mljet se rossz...

 

Üdv,

és nyáron ugorj egyet Sveti Nedjelján!

 

U.i.:

Ismeri valaki a Peljesac félsz. végén Loviste környékét?

 

 

Előzmény: lborli (11381)
lborli Creative Commons License 2005.01.12 0 0 11383
Ahogy mondod.
Előzmény: tomcat73 (11382)
tomcat73 Creative Commons License 2005.01.12 0 0 11382
Hajrá, én is a sziklásra szavazok. Nem kell tülekedjek, a víz tisztább nem lehet felkeverni benne a homokot, és nem lóg senkinek a lába a számba.
Előzmény: lborli (11381)
lborli Creative Commons License 2005.01.12 0 0 11381
Szájba lóg különféle szláv (s egyéb) nációk különféle testrésze témájához: látjátok, ilyen Hvaron soha nem fordulhat elő. Ott mindenki meglelheti a maga kis (sőt pici) intim öblét, ahonnan jószerével még a (légvonalban) pár méterre lévő szomszéd sem látszik.

Hogy ki, milyen tengerpartot szeret ez magánügy, illetve izlés dolga, amiről már az ókoriak is megmondták, hogy nem lehet vitatkozni. Én elképzelhetelennek tartom egy széles homok plázson jól érezzem magam (ahol, ha kinyitok egy nagyobb méretű az újságot, elnézést kell kérnem mindkét oldali szomszédomtól az inzultus, s intim szférájukba való behatolás miatt).

Sziklás tengerpart rulez!
lborli Creative Commons License 2005.01.12 0 0 11380
visszafordíthat
Előzmény: lborli (11379)
lborli Creative Commons License 2005.01.12 0 0 11379
Nikica: nekem működött, de csak horvátul. Majd jól meg is cimmogom érte. :-)

Vízum: nemhogy esetleg nem adják meg, de ha mégis igen, akkor az csak arra jogosít, hogy bebocsáttatásért folyamodhass az immigration officernél. Ha nem tetszel neki, simán vissza fordíthat. Egyébként, mint beszélő birkákat (marhákat?) terelnek ordítva a fogdmegek a reptéren a tisztviselő elé. Nem valami barátságos fogadtatás. Persze, ha már 1x bekerültél az országba, akkor már jobb.
Előzmény: S Balage (11366)
téeszelnök Creative Commons License 2005.01.12 0 0 11378

Tisztelt Biztos úr!

Már hogyne lenne! November 7-én adtam át a Legjobb Fejőnő Díj-at.

 

(Offolást befejeztem. Nem én voltam!) 

Előzmény: fekvőrendőr (11377)
fekvőrendőr Creative Commons License 2005.01.12 0 0 11377

Az alant közölt sorrend nem negatív diszkrimináció, inkább az átlagon felüli teljesítmények elismerése! Nálatok a téeszben nincs munkaversen Elnök Úr?

Előzmény: téeszelnök (11376)
téeszelnök Creative Commons License 2005.01.12 0 0 11376

Tisztelt Bálna úr!

Elnézését kérem de ha lenyel, akkor sem nevezhetem nevén a bajnokot, ugyanis egyéb tevékenységemmel nem összeegyeztethető a negatív diszkrimináció. Sőt, még saját véleményemmel sem értek egyet. Ezért inkább mondják azt, hogy nem is volt 2004-ben StipiStopi VB, de nem árulhatom el.

Megértését köszönöm, további kellemes, planktonokkal teli délutánt kívánok.

Előzmény: Kékbálna (11373)
fekvőrendőr Creative Commons License 2005.01.12 0 0 11375

Visszagondolva, az alábbi szerint állhatnának a dobogón:

 

I. Olasz

II. Cseh-Szlovák-Lengyel /holtverseny/

III. Magyar

 

A strandon a "hogyan helyezzük el úgy a gyékényünk, hogy a nagylábujjunk napozás közben a már rég óta ott napozó metszőfogaihoz érjen" versenyt behozhatatlan előnnyel a szlovákok nyerik évről évre.

Előzmény: téeszelnök (11372)
mammamija Creative Commons License 2005.01.12 0 0 11374
Jól működött az őrzőangyalotok:) (mert, mint tudjuk, van olyan)
Előzmény: Tibor1 (11363)
Kékbálna Creative Commons License 2005.01.12 0 0 11373
Ne csigázz! Kik azok?
Előzmény: téeszelnök (11372)
téeszelnök Creative Commons License 2005.01.12 0 0 11372
A nyáron ez ügyben felmérést végeztem és elárulhatom hogy a magyarok ugyan dobogósak ebben a versenyben, viszont a világbajnoki címet nem sikerült megszereznünk. :( Hatalmas fölénnyel (rajt-cél győzelemmel) ugyanis egy másik európai ország sportolói lemostak minket.
Előzmény: fekvőrendőr (11370)
téeszelnök Creative Commons License 2005.01.12 0 0 11371
Az kizárt dolog, hogy én Bibionébe menjek, csak megemlítettem a homok-homok közti különbséget. De ha valaki nem akad fenn a "homokszem" átmérőjén, annak nagyon bírom ajánlani Tucepi-t, átlag 65-70 mm átmérővel. De komolyan.
Előzmény: H_G (11368)
fekvőrendőr Creative Commons License 2005.01.12 0 0 11370
Mi aug. elsején estünk be a Galeb kempingbe /Omis/, és azonnal találtunk helyet, két hétig voltunk ott és folyamatosan volt szabad hely, persze a jobb helyekhez egy kis szerencse is kellett (nekünk volt). Igazán az volt bunkó dolog, hogy valaki megérkezett, kipakolt, és elfoglalt még egy helyet, mondván holnap után jönnek a sógorék is. Aztán "elhúzódott otthon az aratás" és mikor elutazunk, már négy napja bitorolták mindenféle vacakkal elbarikádozva a helyet, de sógorék még nem jöttek. Néha szégyelnem kellett honfitársaimat. :-(
Előzmény: H_G (11368)
stupiddog Creative Commons License 2005.01.12 0 0 11369

Sziasztok!

Új topik:http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9119401,Túrázás,utazás,nyaralás gyerekekkel.Ajánlatokat,élménycseréket,stb.várok,Horvátország témakörben is.Ha tudok én is segítek.Írjatok ide is,hadd pörögjön.

H_G Creative Commons License 2005.01.12 0 0 11368
Hát ha a jó drágán bérelt napernyőd alól két további sor napernyőn, törülközőn és izzadó dagadt túristán átnézegetve akarod látni a tengert, akkor tényleg irány Bibione, Lignano! :) Szerintem inkább legyen a homok kicsivel nagyobb szemcséjű...

Parkolóproblémák minket nem izgatnak, mert vonattal járunk (Splitből persze busszal). De ha kocsival mennénk, akkor is a Galebben szeretnénk aludni (nagyon klassz kemping), így ha van hely egyáltalán, akkor a kocsi elhelyezése is megoldott lenne.
Előzmény: téeszelnök (11367)
téeszelnök Creative Commons License 2005.01.12 0 0 11367
Az omis-i homokos strandot csak nagyobb képzelőerővel rendelkező utazónak ajánlanám, kérem tisztelettel. Legalábbis annak, aki nem Bibione, Lignano-hoz akarja mérni. Az a "homok" csak némi fenntartással tekinthető homoknak. Különben tényleg nem rossz. Ha le tudsz parkolni a tenger felőli oldalon, nagyon közel van a kocsi. Mindez augusztusban nem működik. Annyira messze tudsz parkolni, hogy akár gyalog is mehetsz "magyarból".
Előzmény: H_G (11351)
S Balage Creative Commons License 2005.01.12 0 0 11366

hali!

 

Nem ment el a humorétzékem, csak akkor valahogy rosszul értelmeztem-fogtam fel.

Mail-edet megkaptam, de nekem még sosem működött az az oldal, amit küldtél. Fél óra múlva is nagy fehérség az egész. (nikicáék lapja)

 

Most is nagyon megalázónak tűnik a vízum szerzés, és sokba van, semmi garancia, hogy megadják. Még gondolkodom rajta.

Horvátban csak a repjegy és a vízum árából 1 hétig királyként élek, és emberként bánnak velem.

A mailt köszi.

Balage

 

Előzmény: lborli (11362)
laveusa Creative Commons License 2005.01.12 0 0 11365
Sziasztok.Szeretném megkérdezni,ha lakókocsit telepitenék Horvát.o-ba,milyen költségek merülnek fel.Szezon/adó,helyfoglalás,áram.Évek óta Rovinjba járunk,apartmanba, de most kipróbálnánk a Campingezést is.Köszi.
Laja73 Creative Commons License 2005.01.12 0 0 11364
Sebaj, úgyis saját partszakasszal rendelkező házat néztünk ki, holmi homok miatt úgysem mennénk el onnan :p
Tibor1 Creative Commons License 2005.01.12 0 0 11363
Az idén Ciovon voltunk a feleségemmel meg a kislányommal. Karácsonyra Srí Lankára készultunk, de hála istennek a feleségem újra terhes lett másodszor, és inkább itthon maradtunk. Ha két nappal később megy orvoshoz, akkor még befizettem volna az utat. A szökőár után megfogadtuk, hogy Horvátországtól messzebbre soha nem megyünk kirándulni. Tavaly Srí Lankán voltunk szintén, de az volt az utolsó. Ha ott vagyunk nem tudom mi lett volna.
lborli Creative Commons License 2005.01.11 0 0 11362
Kedves Balázs!

Először s eleddig utoljára 1990-ben voltam Ámerikában, akkor is nagyon macerás, mitöbb megalázó volt a vízum megszerzése. Nem is megyek addig, míg vízum nélkül nem tehetem.

Hova lett a humorérzéked? :-)
Apropos, megkaptad a méljeimet?

el Borli
Előzmény: S Balage (11359)
Csikihuszi Creative Commons License 2005.01.11 0 0 11361

 

Dugi Otok, Sakarun-öböl. Csodálatosan tiszta víz, homokos part. A szigetnek ez az egyetlen homokos része, kár, hogy helyenként a parton az öbölben lehorgonyzó yachtok által otthagyott szemétkupacok éktelenkednek. Meg kabócák, napsütés, olivafák.

Előzmény: rage. (11335)
Brazsik Creative Commons License 2005.01.11 0 0 11360
Arra tényleg a sziklás a jellemző, de legalább nagyon szép!
Előzmény: Laja73 (11354)
S Balage Creative Commons License 2005.01.11 0 0 11359

Kedves Ibolri!

Én azt tudom, hogy nem ti adjátok az USA vízumot, hanem a nagykövetség. Én csak szerettem volna megkérdezni, hogy igényeltetek -e esetleg. Én elolvastam a nagykövetség honlapját, de nagyon macerásnak tűnik. Én arra lettem volna kíváncsi, hogy valóban ennyi nyűggel jár.

Ha esetleg megsértettem ezzel a horvát fórumot, akkor elnézést kérek.

Balage

Előzmény: lborli (11356)
rage. Creative Commons License 2005.01.10 0 0 11358

KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT.

UTÁNA NÉZEK.

tomcat73 Creative Commons License 2005.01.10 0 0 11357
Én nem találtam, mongyuk nem is kerestem, de a háziak szerint csak sziklás van.
Előzmény: Kékbálna (11355)
lborli Creative Commons License 2005.01.10 0 0 11356
Azt nem tőlünk szokták, hanem az USA nagykövetségtől. :-)
Előzmény: S Balage (11353)
Kékbálna Creative Commons License 2005.01.10 0 0 11355
Nekem arra csak sziklás part rémlik. Mondjuk imádják a kölykök azt is. Lehet, hogy Vela Lukában van homokos strand. Nem rémlik.
Előzmény: Laja73 (11354)
Laja73 Creative Commons License 2005.01.10 0 0 11354
És Vela Luka felé?
Előzmény: Kékbálna (11343)
S Balage Creative Commons License 2005.01.10 0 0 11353

sziasztok!

Igényelt tőletek mostanában valaki USA vízumot?

nagyon gáz?

Balage

Laja73 Creative Commons License 2005.01.10 0 0 11352
Eccer élünk.
Előzmény: H_G (11351)
H_G Creative Commons License 2005.01.10 0 0 11351
Ahol a gyerekes családoknak legjobb, az SZVSZ Omis! A homokos strandon kívül van kisvonatos és ladikos kanyon-túra, nagy élmény. Romantikus kalózvár, ami pont tízéveseknek való látvány. És sokkal könnyebben megközelíthető Lumbardánál (nem kell kompozni), nagyobb a kaja-, fagyi- és szuvenírválaszték. (Na jó, ez utóbbiak talán nem is olyan jó pontok szülő-szemmel.)





Előzmény: rage. (11346)
kuff Creative Commons License 2005.01.10 0 0 11350

Krk rajongóknak.. elkezdtem szerkesztgetni egy Krk-i webcam oldalt, aki tud még többet, írhatna:)

 

http://www.igeny.hu/krkcam/

 

Amint ki tudom nyerni a hak.hr flashéből Valbiska,Istok webcam címét is,

az is bekerül:)

 

Üdv,

kuf

kuff Creative Commons License 2005.01.10 0 0 11349

hi,

 

a www.hak.hr talan picivel jobb oldal az autopalyakrol, a nagyobb csatlakozasi

pontoknal webcam van, ill a hataron is :)

 

udv,

kuf

Előzmény: Kékbálna (11344)
MAKARSKA Creative Commons License 2005.01.09 0 0 11348

koronás4

 

Melyik strandra jártatok? Esetleg van apartman címed, fényképed? Két 10 éves gyerköccel mennénk. A strandról írhatnál pár sort. Köszi.

 

Maki 

Előzmény: koronás4 (11345)
Kékbálna Creative Commons License 2005.01.09 0 0 11347
Rab illetve Lumbarda. Az utóbbi kicsit messzebb van, vizsont szuper jókat lehet mindkét helyen merülni. :) Én Korcula fan vagyok, ezért sejted mit választanék.
Előzmény: rage. (11346)
rage. Creative Commons License 2005.01.09 0 0 11346

Köszönöm szépen a válaszokat mindenkitől.

Melyik az a hely ahol gyerekes családoknak jobb?

Köszönöm.

koronás4 Creative Commons License 2005.01.08 0 0 11345
Helló
Tavaly két hetet voltam Drasnicében, nagyon nyugis hely, igazán lehet pihenni. Esténként Podgorára, vagy Makarskába mentünk, de napközben itt volt jó strandolni, mert nem voltak sokan. Ha valakinek kérdése van szivesen válaszolok
Kékbálna Creative Commons License 2005.01.08 0 0 11344

Az autópályáról itt találsz infót.

 

www.hac.hr

 

Van angol változata is.

Előzmény: MAKARSKA (11336)
Kékbálna Creative Commons License 2005.01.08 0 0 11343
Korcula szigetén Lumbarda városában van több homokos strand is.
Előzmény: rage. (11335)
Tamerlán Creative Commons License 2005.01.08 0 0 11342

MAKARSKA,

 

az Igrane és Podgora között lévő Drasnice-re gondolsz?

 

A nyáron, Split felé autózva, megálltunk ott egyet fürdeni.

Kis település, a hegyoldalban futó út és a tenger között. Igen keskeny, kavicsos strand közvetlenül a szélső házak lábánál. (Nemigen kedvelem az ilyet.)

 

Az egyik ház udvarán vagy 4 magyar autó is parkolt. Megkérdeztem a tulajdonost (beszélt magyarul), hol van a közelben jobb strand. Eligazított, hogy kövessem a házak közt futó utat (Igrane felé). Az út mellől aztán elmaradtak a házak, az út is kövesre váltott, majd egy még tereprendezés alatt álló, kis platóban ért véget. Úgy láttam, parkoló lesz.

A platóról - gyalog - két irányba mehettünk volna le, a tengerhez: egyenesen tovább*, vagy jobbra. Az utóbbit választottuk, mert rövidebbnek feltételeztem. Kanyargós, sziklás (de nem vészes) gyalogösvényen lejutottunk a sziklás tengerpartra. Közben pár házat láttunk. Aztán a parton, alig egy-két ember, kellemes, félreeső helyet könnyű volt találni.

Pár órát napoztunk, fürödtünk. Remek volt. A partszakasszal párhuzamosan úszkáltam, láttam egy kis öblöt is. Voltak ott páran de csónakkal juthattak oda, mert a levezető ösvény nem látszott.

 

*Megjegyzés:

találkoztunk emberekkel, akik egyenesen mentek tovább, azt mondták, arra is strand van, de oda nudisták járnak. (Nem volt időm megnézni :-))

 

 

 

Előzmény: MAKARSKA (11336)
Tamerlán Creative Commons License 2005.01.08 0 0 11341

rage,

 

1.)

a legismerebb (amit már javasoltak is)

Rab szigeten: Lopar

 

2.)

Két kevésbé ismert:

 

Pag szigeten: Povljana

 

Mljet szigeten: Saplunara

Előzmény: rage. (11335)
repcese Creative Commons License 2005.01.08 0 0 11340

Kvarner öböl: Crikvenica

Már háromszor voltam itt,nagyszerű homokos strandja van.

Előzmény: rage. (11335)
khess Creative Commons License 2005.01.08 0 0 11339

A kép nem látható, de itt megtalálod:

 

http://www.rab-croatia.com

Előzmény: khess (11338)
khess Creative Commons License 2005.01.08 0 0 11338

Rab sziget, Lopar (szeptemberben voltam, kiváló)

Kép:

Előzmény: rage. (11335)
lborli Creative Commons License 2005.01.08 0 0 11337
Tavaly július 30-án. A horvát oldal jobb állapotban volt. :-)
Előzmény: tomcat73 (11334)
MAKARSKA Creative Commons License 2005.01.08 0 0 11336

Sziasztok!

 

Ismerős valaki Drasnyica környékén? Makarska felől jövet, van egy csendes kis öböl, aminek a partján van 4-5 apartman. Esetleg volt már ott valaki?

A másik kérdésem, merre tart a sztráda építés? (gondolom van róla szó valamerre,

de amíg visszaolvastam, nem találtam)

 

Köszi

rage. Creative Commons License 2005.01.08 0 0 11335

Sziasztok.

 

Elég hosszu a topic,de szép lassan végig olvasom.

De addig tud nekem valaki segitenni abban,hogy hol találok homokos tengerpartot horvátországban?

Legtöbször görögországban voltunk az olcso árak és a homokos tengerpart miatt.De most körbenézek közelebbi helyek iránt.Mert elég sokat kell utazni görögbe.

Köszönöm a segitséget.

tomcat73 Creative Commons License 2005.01.07 0 0 11334
Mikor jártál arra? A bekötő út is készen van? Mármint bosnyák oldalon
Előzmény: lborli (11333)
lborli Creative Commons License 2005.01.07 0 0 11333
Korrektül fel van újítva a közös vasúti/közúti híd.
Előzmény: tomcat73 (11332)
tomcat73 Creative Commons License 2005.01.07 0 0 11332
Samacnál még mindig komp van vagy már híd is?

4 évvel ezelőtt az éjféli, utolsó komppal mentünk át a Száván. Amikor át értünk elfogyott a beton út és egy erdei ösvényen verettünk kb. 1/2 órán keresztül.
Izgalmas volt. Betonozott útra valahol Orasje mellett értünk. Onnan már könnyű volt.
Azért viszafelé nem erre jöttünk.
Előzmény: koronás4 (11329)
S Balage Creative Commons License 2005.01.07 0 0 11331

Hali!

Hát ez tényleg nem semmi út! Főleg meg ha jó kanyargós, akkor még a 3 dik is elég. Már alig várom, hogy én is ott kanyarogjak.

balage

 

Ui: köszi mindenkinek a sok útvonalat. Hétvégén térképpel végignézem.

Előzmény: franjo (11328)
lborli Creative Commons License 2005.01.06 0 0 11330
10603-as hozzászólásomban beszámoltam Hvarról BiH-en át történt hazatétésemről időkkel, km-ekkel. Csak infóként megnézheted. Lefelé menet is nagyjából hasonlóra számíthatsz.
Előzmény: S Balage (11298)
koronás4 Creative Commons License 2005.01.06 0 0 11329
Mégegyszer Bosznián át!
Az utóbbi években bosznián keresztül járunk Dél- Dalmáciába nyaralni. Eddig semmi gond sem volt. Mi sosem Tuzla fele járunk, hanam Udvar- Eszék- Samac- Doboj- Zenica -Sarajevó- Mostar-Metkovic utvonalon.Az utak minősége jónak mondható hasonló a magyar viszonyokhoz. Sok a rendőr, de be kell tartani a szabályokat, főleg a sebességet. Az Ő értelmezésük szerint a lakotterület vége tábla nem mindig oldja fel az 50 KM/h sebességet, de nem nagy probléma 5-10 Euro a bünti. Rengeteg a benzinkút, szinte mindennel lehet fizetni / Euró, Dollár, Kuna, KM./. Bankkártyát nem mindenhol fogadják el.A közbiztonság szerintem jó. Szép tájakon vezet az ut, Szarajevó elég kaotikus, de Mostarba be kell menni, az öreg hid és környéke megér egy sétát. Vásárolni Boszniában érdemes mert jóval olcsóbb mint Horvátország. A határátlépéseknél sehol sem volt gond, egyedül Metkovicnál volt kb 10-15 perc . Hosszú volt a sor.
A véleményem szerint S Balage Nyiregyházáról jobb ha erre megy, mert Zágráb fele se nem gyorsabb, se nem olcsóbb. Nekem Metkovic-Dunaföldvár Július 5.én 9 óra volt szinte megállás nélkül
Üdv koronas4
franjo Creative Commons License 2005.01.06 0 0 11328
Ez is egy kép az útról, a nyíllal jelzett autóból a sofőr cidriző lábakkal szállt ki.

Sucuraj
Előzmény: tomcat73 (11326)
tomcat73 Creative Commons License 2005.01.06 0 0 11327
Ja a képet Franjo csinálta menetközben.
tomcat73 Creative Commons License 2005.01.06 0 0 11326

Na ilyen az út Sucurajtól Jelsáig Hvaron.

 

 

Útban Sucurajtól Vrboska felé
Előzmény: S Balage (11325)
S Balage Creative Commons License 2005.01.06 0 0 11325

Hát igen! Nem kell rögtön gerilla háborúra, meg polgárháborúra gondolni, elég megnézni mi volt Indiában. Azt meg előre nem tudod megmondani.
Reméljük azért, hogy minket nem fog elvinni Horvátban semmiféle szökőár, meg vulkán sem fog kitörni.
Mindenki elmegy nyaralni, csodálatos időben, szuperul érzi magát és szép élményekkel gazdagodva tér haza. És már "Csak " 7-8 hónapot kell rá várni.

meg azért nincs egy kontinensnyire. Ezt a párszáz kilómétert meg levezetjük még akkor is, ha lőnek ránk.

Előzmény: téeszelnök (11324)
téeszelnök Creative Commons License 2005.01.06 0 0 11324
Opatija, Rovinj kempingben. 91-ben haverokkal. Ez akkor nem tűnt merészségnek, most már igen. Bár most sem mindenhol életbiztosítás nyaralni. :( (Ez nem vicces akart lenni, mielőtt valaki kimoderálna.)
Előzmény: franjo (11323)
franjo Creative Commons License 2005.01.06 0 0 11323
Miért, 91-ben kezdtél el ott nyaralni, vagy beálltál a gárdába? :) HV
Miért volt veszélyes, merre voltál akkor? És hogyan jutott pont akkor '91 nyarán, hogy a kirobbanó háború kellős közepébe menj nyaralni?
Előzmény: téeszelnök (11322)
téeszelnök Creative Commons License 2005.01.06 0 0 11322

8-at. horvathotel, horvatapartman, rovinj, kvarner is. Meg egy másik ország lapja.

Miért? 91-ben olcsó volt és veszélyes. Én meg csóró és fiatal. Akkor azért.

Most meg nem tudom.

Előzmény: franjo (11321)
franjo Creative Commons License 2005.01.06 0 0 11321
...és honnan ez a nagy érdeklődés Horvátország iránt?
Hogy jutott eszedbe, hogy egyszerre 4 ....lap.hu-t is vigyél?
Nem ironikus a kérdésem, tényleg érdekel.
Előzmény: téeszelnök (11319)
S Balage Creative Commons License 2005.01.06 0 0 11320

Ezeket a lapokat szoktam böngészni. Főleg a horvatapartmant.

Én először szigeten voltam, azóta is oda vágyok.

Előzmény: téeszelnök (11319)
téeszelnök Creative Commons License 2005.01.06 0 0 11319

Sajnos rendkívüli mozgásigényem nem fér össze a szigetekkel, ezért szárazföldre szakosodtam. Ami ugye nem kúúl, de ez van. Esetleg Krk férne bele, de az egy gyenge malinska-i túra miatt esett ki.

Aki arra akar menni : www.kvarner.lap.hu.

Tehát Hvar-on még nem is voltam. Csak elméletileg : www.horvatapartman.lap.hu

Itt önálló lappal rendelkező szállásadók vannak.

 

(De utálom azokat, akik belinkelik a hülye lapjaikat.)

Előzmény: S Balage (11318)
S Balage Creative Commons License 2005.01.06 0 0 11318

Tunéziába?- Na jó vicc volt. Ezek szerint inkább Dalmácia.

 

Hvar-on nincs valami jó szálláscímed, amit meg is osztanál velem?

 

Előzmény: téeszelnök (11317)
téeszelnök Creative Commons License 2005.01.06 0 0 11317
Ezeket az oldalakat csinálom: (többek között)
www.isztria.lap.hu
www.split.lap.hu
www.makarska.lap.hu
www.dubrovnik.lap.hu

Szerinted hova járok ?
Előzmény: S Balage (11315)
tomcat73 Creative Commons License 2005.01.06 0 0 11316
Ja haverom arra jött haza Dubrovnikból. Kicsit eltévedt a fiu mert nem ismerte a cirill betűket + csak Belgrád van kitáblázva ő meg nem akart arra menni és így elkeverte az utat pöttyet. de aztán haz ért. Amúgy nézd meg egyszer ezt a tavat ha megint mész mer naon szép tényleg. Úgyhalottam, hogy Sarajevo és Zenica között elég jó ütemben készül az autocesta, úgyhogy eléggé gyorsul majd az átjutás BIH-en
Előzmény: téeszelnök (11313)
S Balage Creative Commons License 2005.01.06 0 0 11315

Akkor jó!!!! De attól a sörös dolog még fenáll! Tisztán "baráti alapon"-vagy fórumtársi alapnak is nevezhetném.

Te hova szoktál menni? Hvar, Makarska...?

 

Előzmény: téeszelnök (11314)
téeszelnök Creative Commons License 2005.01.06 0 0 11314
Odaraktam négyezer szmájlit, csak nem ment át. Isten őrizz! Megsértődni csak a másik nick-emen szoktam. :) Ez vicc volt! :):):):):):)
Előzmény: S Balage (11311)
téeszelnök Creative Commons License 2005.01.06 0 0 11313
Erre. De ennek oka, hogy amikor először mentem még (már) nem volt ott híd, csak komp. Aztán amikor már volt, nem foglalkoztam vele. A másik oka a Boszniai Szerb Köztársaság-ban lévő nehézségek. Közlekedési, ilyesmi. De erről lövésem sincs, csak amit olvastam.
Előzmény: tomcat73 (11309)
tomcat73 Creative Commons License 2005.01.06 0 0 11312
Ja erre BIH-ben sem árt vigyázni. Mongyuk ott azé 5-10 EURO közötti összegből meglehet úszni. Olovo előtt 50-es tábla 74-el. 10 Euro volt. Itthon kicsit húzósabb lett volna, de azért ez sem hiányzott
Előzmény: téeszelnök (11310)
S Balage Creative Commons License 2005.01.06 0 0 11311

Álljon meg gyászmenet!

Nehogy megsértődj nekem! Itt nem cirkuszol senki. Én, aki életemben először akarok nekivágni az általam ismeretlen Boszniának segítséget kértem. Franjo és Tomcat sietett először segítségemre váll-váll mellett. Ők javasoltak valamit. Utána jöttél te, aki -köszönet érte- megosztotta velem és másokkal is a saját bejáratott útvonalát.

Itt senki nem fog 8 kn-án se vitatkozni, se sértődni.

Én ennek örülök igazán, mikor él a topik, és kapok váalszokat. Pag-gal kapcsolatosan én is tudok segíteni.

Annál jobb, minél többen mondják el véleményüket, tapasztalatukat, tanácsaikat. Ilyenkor a dógozó elolvassa, hazamegy, átnézi a térképet, számol, kalkulál, megbeszéli az asszonykával és kiötli a saját véleményét!

Erre jó a fórum!

Én előre is köszönök minden segítséget. Én nem akarok senkit megsérteni, és szerintem más sem, úgyhogy aki sértődőset fog játszani, annak felajánlok egy békülést nyáron a tengerparton, mint férfi férfi ellen, 1-1 sörrel a kézben! Okés! Ellenvetés.........nincs! Ezt már szeretem!

 

Balage

Előzmény: téeszelnök (11308)
téeszelnök Creative Commons License 2005.01.06 0 0 11310
Bocsi. A kocsi nyúlik. Lehet menni, mint állat. Illetve a Zupanjai híd utáni 80-as tábláig. Ott 2 kedves ember kért tőlem némi Eurót, utána úgy döntöttem, hogy lassan járj, több pénzed marad.
Előzmény: S Balage (11307)
tomcat73 Creative Commons License 2005.01.06 0 0 11309
Most esik le!! Te Makarska felé erre mész?? Régebben mi mindig Slavonski Brod felé ügettünk Zenicán keresztül, és Makarska és Split között értünk partot. Arra még nem próbáltad? Van arra egy hegyek által körülvett tengerszem asszem Arzanonal. Very szép.
Előzmény: téeszelnök (11297)
téeszelnök Creative Commons License 2005.01.06 0 0 11308

A távolságok pontosabban 82 km - 65 km.

De nem is a 8 Kn autóp. díj érdekes, meg a km., hanem hogy időben sem nyersz semmit. Meg a kavarási tényező se több.

Lehet, hogy a másik jobb, arra nem voltam. Csak azt tudom, hogy nekem első ránézésre ez adódott és nem volt vele bajom.

Ha tudom, hogy ebből ekkora cirkusz lesz, inkább maradok a szekszinyuszkók.com-on.

Komolyan, ne ezzel idegesítsük szegény boszniai utazót, lesz elég baja. :)

Előzmény: franjo (11302)
S Balage Creative Commons License 2005.01.06 0 0 11307

Köszi a térképet!
otthol megnézem.

 

Ezt nem igazán értem:

"Az út jó. Vinkovci előtt a vasútnál egy kicsit nem annyira de az csak rövid szakasz. Egyébként nyúlik."

 

Talánn kicsit rosszabb és mi nyúli-remélem nem az aszfalt és nem ragadok bele, mint légy a mézbe.

Előzmény: téeszelnök (11303)
tomcat73 Creative Commons License 2005.01.06 0 0 11306
Asszem max 800-900 méteresek de, csak Tuzla és Szarajevo között vannak meredek szakaszok. A neretva völgyében az út sík. Azért a fékeket nézd meg indulás előtt.
Előzmény: fekvőrendőr (11304)
tomcat73 Creative Commons License 2005.01.06 0 0 11305
Nem kell bemenni Dakovoba csak felé. Amúgy azért járok arra, mert nem kell falvakon tekeregni, hanem egyenes az út és nagyon jó mivel most nemrég újitották fel + autópályán nekem kényelmesebb vezetni mint közúton. Aki még nem járt erre annak inkább ezt ajánlom mert könnyebb menni rajta mint Vinkovci felé.
Előzmény: téeszelnök (11303)
fekvőrendőr Creative Commons License 2005.01.06 0 0 11304
Mekkora hegyeken kell átverekedni magát az embernek, ha Bosznián keresztül utazik? Játszom a gondolattal, hogy Dubrovnikba arra kéne menni, de egy kis lakókocsit is vonszolnák, amiben még nincs gyakorlatom, mert most vettem. Életemben sem vontattam semmit. Nem tudom nem lenne-e túl sok az új dolog egyszerre?
téeszelnök Creative Commons License 2005.01.06 0 0 11303
izé

Az út jó. Vinkovci előtt a vasútnál egy kicsit nem annyira de az csak rövid szakasz. Egyébként nyúlik.
Térkép nélkül Boszniában keverni nem biztos, hogy a legnagyobb ötlet.
Egy útlezárás és egyből plusz 2 nap az út.
Előzmény: S Balage (11298)
franjo Creative Commons License 2005.01.06 0 0 11302
Igen, van benne 23 km autópálya, de megnézve a térképet azt hiszem igaza van Téeszelnöknek, a mi verziónk kb. 79 km (ebből 23 km autópálya), míg az övé: kb. 75 de nincs benne pálya.
Nincs túl nagy jelentősége, a pályán kell fizetni de gyorsabban haladsz.
Ez is jó, az is jó.
Előzmény: S Balage (11301)
S Balage Creative Commons License 2005.01.06 0 0 11301

Ami útvonalat te javasoltál, azon autópálya?, amit meg Téeszelnök nem autópálya? Ez a lényeg?

nekem pont ez a térképem van meg, tavaly vettem. hazamegyek átnézem. kinyomtattam a hozzászólásokat útmutatónak.

balage

Előzmény: franjo (11300)
franjo Creative Commons License 2005.01.06 0 0 11300
Tulajdonképpen mindegy, talán Vinkovci felé tényleg közelebb, mi Dakovo felé mentünk, mert a térkép szerint jobb az út és TomCat is arrafelé szokott járni.
De elképzelhető, hogy Vinkovci felé jobb, Téeszelnök megmondja majd milyen az út.
de igazából a boszniai útvonal az érdekes és az egyértelmű.
Ui.: egy Cro-BiH-Slo térképbe azért invesztálj be, (Mol-kút, egyéb kút), mert biztos sokat fogsz még utazni és ártani azért nem árt. Kb.1500.-; 2000.- Ft.
a tervezgetésnél vagy akár egy útelterelésnél azárt jól jöhet.
Előzmény: S Balage (11298)
téeszelnök Creative Commons License 2005.01.06 0 0 11299

Akkor felejtsd el!

A különbség csak annyi, hogy Eszék-Dakovo-Zup. helyett Esz-Vink-Zup.

Rövidebb, nem kell autópályát fizetni, eccerű is.

De annyit nem ér, hogy ennyire belebolo, belbeblo, belebonyolódjunk.

Előzmény: S Balage (11298)
S Balage Creative Commons License 2005.01.06 0 0 11298
Akkor most mi van? Dakovo, vagy nem Dakovo? Ehhez nekem már térkép kell, mert én még nem jártam arra, és még betájolni se nagyon tudom.
téeszelnök Creative Commons License 2005.01.06 0 0 11297
Miért is kell Dakovoba bemenni ?
Eszéken ki van táblázva Vinkovci. Nem lehet eltéveszteni. Onnan meg Zupanja.
Kétszer voltam arra oda-vissza. Dakovo meg sem fordult a fejemben.
Én reggel 6 körülire szoktam Zupanját becélozni.
Így egy mostari rövid kaja után délután 2-kor Makarska csobbb.
Szerintem.
S Balage Creative Commons License 2005.01.06 0 0 11296
Kösz nektek még1szer!
balage
Előzmény: tomcat73 (11295)
tomcat73 Creative Commons License 2005.01.06 0 0 11295
Ja még annyi, hogy Eszékre beérve, kövesdd a Zagreb, Dakovo táblát. Jól ki van táblázva.
Előzmény: S Balage (11292)
tomcat73 Creative Commons License 2005.01.06 0 0 11294
Franjo nagyon egzaktan válaszolt, még annyi hozzá, hogy Sarajevonál mielőtt beérnél van egy kereszteződés ahol csak Zenica volt kitáblázva. Ott ne fordulj el Zenica felé - mert az rávisz az autopályára - hanem egyenesen kell tovább menni ez rávezet a Mostar felé vivő útra. De ez lehet, hogy megváltozott már, mert ez az autopálya építés miatt volt így, de 3 évig így kellett menni.
2001-ben megszívtam egy picit és mentem vagy km-t a bosnyák autópályán mire letudtam jönni róla de nem volt semmi gond.
Előzmény: franjo (11293)
franjo Creative Commons License 2005.01.06 0 0 11293
Szívesen.
Előzmény: S Balage (11292)
S Balage Creative Commons License 2005.01.06 0 0 11292

Kedves Tomcat & Franjo!

1000 hála és köszönet a sok segítségért. Nyár még messze van, de én már tudom, hogy bevállalom a Boszniai utat.

Farnjo a hozzászólásod kinyomtatom-már zörög is- és ezt fogom majd "utikönyvnek" , vagy ha úgy tetszik térképnek használni!
 

Nagyon-nagyon köszike nektek!
balage

Előzmény: franjo (11291)
franjo Creative Commons License 2005.01.06 0 0 11291
Szia !

Kitáblázottság: bár TomCat vezetett fel minket, mert már többször megjárta ezt az útvonalat, de úgy rémlik:
a magyar szakasz evidens, az biztos nem gond.
Udvarnál átlépve a határt egyenesen fut az út Eszékre be, ott  egyenesen menj át a városon és azt hiszem - majd TomCat kijavít ha nem - Dakovo felé menj,  de lehet, hogy már Zupanja lesz kiírva, mindegy, mert Dakovo-n kell átmenni Zupanja felé.
Dakovo-nál már biztos ki lesz írva Zupanja, és lehet, hogy az autópálya (autocesta) jelölés is kint lesz a táblán.
Elérve az autópályát, Zupanja felé menj, a város közelében már írják, hogy Orasje-Bosnia i Hecegovina, BiH , arra menj.
A határon áthaladva, majd a Tuzla, Sarajevo kiírást kövesd, tulajdonképpen miután egy balkanyart megteszel a határ után, már szinte végig egyenesen mégy.
Az első 30 km-en ne állj meg, főleg ne az Srbski Orasje-i piacon - bal kéz felől lesz, hatalmas CD, DVD-Shop-ok, persze mind másolt - mert a TomCat szerint nem biztonságos, a szerbek erőszakkal körbeveszik az autót és esetleg pénzt kérnek, hogy elmehess onnan.
Beérve bosnyák-horvát területre már simán megállhatsz, ott nincs gond.
Könnyen megismered, megjelennek a minaretek, dzsámik, és az INA-kútak.
Innen szinte egyenesen vezet végig az út Sarajevo-ig, Tuzlat nem is látod, mellette megy az út.
Sarajevo-t elérve kell jobban figyelned, mert nekem ott tünt kicsit macerásnak az út, de lehet, hogy csak TomCar tudott egy rövidebb utat - mindenesetre, tuti, hogy Konjic vagy inkább a Mostar táblát kell figyelned.
Innen már egyszerű, egyenesen megy az út Konjic-on át Mostarig, ott a város mellett elhaladva, Capljina-n mégy át és már ott is a horvát határ.
Nemsoká eléred Metkovic-ot, itt értelemszerűen a tenger felé, egyenesen, Ploce vagy Split felé menj.
Elérsz majd Metkovic után egy csomópontot, ott elágazik az út Dubrovnik ill. Split (Ploce) felé, Te az utóbbi felé tarts.
Innen már egyszerű, végig a tengerparti úton és Drvenik nevű település közepén a Ferry-Hvar táblánél ál balra le.
A kompkikötőnél általában felférsz az első kompra, nekünk legalábbis sikerült, az út előtt azért nyomtasd majd ki a kompmenetrendet, hogy tisztában legyél azzal, hogy mikor- és- meddig járnak a kompok. Pl. innen: http://www.jadrolinija.hr/default.aspx?dpid=1305
Átérve Hvar-ra, már eltévedni sem tudsz, itt jön az a bizonyos 55-60 km-es nehéz szakasz, főként a keskeny útnak köszönhetően, de a táj és a kilátás kárpótol érte.
Elérve Jelsa városát, már normál úton tudsz közlekedni, Vrboska, Stari Grad, vagy Hvar felé.
Előzmény: S Balage (11289)
tomcat73 Creative Commons License 2005.01.06 0 0 11290
Ha a főuton maradsz akkor nem fogsz eltévedni nagyon jól ki van táblázva. Pl már Orasjénél jelzik Sarajevot. Amúgy azt mondom Boszniában menjél nappal
1,) Ismeretlen út, könnyebb vezetni
2,) Nagyon szép a táj, érdemes megállni és fotózni

A határok??? Hát Metkovicnál hétvégén iszonyatos sor volt amikor tavaly jöttünk vissza Franjoékkal, de azért be szoktak gyorstani a szervek. A Zupanjei határon kellett egy 20 percet várni de nem volt semmi gond.
Mehetsz nyugodtan.
Előzmény: S Balage (11289)
S Balage Creative Commons License 2005.01.06 0 0 11289

Kedves Franjo és TomCat!

Nagyon köszike a hasznos infókat! Sajnos én is azok közé az emberek közé tartozom, akik elsőre kicsit félnek az ismeretlentől.

 

Tavaly egyedül vezettem Pagra, az is  több volt mint 800 km, 12 óra alatt, szinte megállás nélkül.

Idén már a párom is vezethet, mert megvan a jogsija. Így könnyebb lesz.

 

Megnéztem térképprogrammal az útvonalat.

Nyíregy- Budapest, Letenye, Karlovac-Plitvice-Drvenik útra azt mondja, hogy kb 1100 km.

Ha az általad említett Boszniai utat nézem meg, akkor Nyíregy-Udvar kb 400 km, Udvar-Drvenik kb 520 km. Ez összesen 920 km + mindkét esetben kb 50 km a szigeten.

Ez kb 200 km-rel rövidebb, és nincs autópálya.

Bosznián felé kb 16 óra alatt odaérek.?.? Nem piskóta az biztos.

 

Még abban segítsetek, hogy mennyire van kitáblázva, mennyire könnyű a tájékozódás. Milyenek a határok-gyorsaságra értem.

 

Ha nem élek vissza a türelmeddel, kérdeznék még?

te hol vezetnél inkább nappal? magyarban vagy Boszniában? (Én inkább magyarban-boszniában hadd tudjak nyugodtan tájékozódni.)

Ti Hvaron merre jártatok?

 

üdv: Balage

 

még1szer köszi a segítséget!

Előzmény: franjo (11287)
tomcat73 Creative Commons License 2005.01.05 0 0 11288
Megjottem a sörözésből. Franjonak igaza van, nyugodtan meecc arra, sok a benzinkut, kozbiztonsaggal nincs gond, a taj gyönyörű. Monggyuk azé Nyíregyből férfias erőpróba lesz de hajrá.
Előzmény: franjo (11287)
franjo Creative Commons License 2005.01.05 0 0 11287
Bár TomCat illetékesebb lenne ezen kérdés megválaszolására, de mivel éppen sörözik, így én próbálom helyettesíteni (csak itt ám !) és válaszolni a kérdésedre.
Aránylag sokat vezetek, így nagyjából meg tudom becsülni a távot.

Szerintem ez lehetne a Te nyári útvonalad:

Nyíregyháza-Szolnok-Kecskemét_Dunaföldvár-Mohács-Udvar (határ) ez cirka 4, 4,5 óra.
(én este mennék, akkor nyugisabb az út)

Udvar-Eszék (Osijek)-Zupanja-boszniai határ (ez kb. 1,5 óra)

Orasje-el Tuzla mellett-Kladanj-Sarajevo: nekünk 4 óra volt, aránylag lassan lehet haladni nappal az esetleges teherautóforgalom miatt, de vállalható.

Sarajevo-Konjic-Mostar (Konjic-tól végig a Neretva völgyén, gyönyörű) kb 2, 2,5 óra
Mostar-Metkovic-horvát határ: 1 óra

Innen Drvenik (kompátkelő) 45 perc, 1 óra.

Komp (egyszerre kb 30 autó fér fel) kb. 20 perc.

Sucuraj (már Hvaron)- sziget belseje kb. 1 óra, az első 55 km emberpróbáló, főleg a sok vezetés után, sok kanyar, korlát néhol, szakadékok, szűk autóút.

Kb. ez lenne az javaslatom.

Előzmény: S Balage (11281)
S Balage Creative Commons License 2005.01.05 0 0 11286
Sajna a kocsimban még nincs net hozzáférés. Pedig nyaraláskor is jól jönne.
Előzmény: téeszelnök (11285)
téeszelnök Creative Commons License 2005.01.05 0 0 11285
Ja, azt hittem már Kecskemétnél vagy. :)
Előzmény: S Balage (11284)
S Balage Creative Commons License 2005.01.05 0 0 11284

Hali!

Az út csak nyáron aktuális. Akkor meg nincs tudtommal. csak infógyűjtést tartok boszniával kapcsolatban.

Vízumkényszer május 1 től okt6óber 1-ig nincs-tudtommal.

balage

Előzmény: téeszelnök (11283)
téeszelnök Creative Commons License 2005.01.05 0 0 11283
Mielőtt a boszniai határnál meglepődnél október 1-től ismét vízumkényszer van.

"Jövök-megyek" vízum : 57 EUR.
www.horvatapartman.lap.hu
Előzmény: S Balage (11281)
repcese Creative Commons License 2005.01.05 0 0 11282
Küldj e-mail cimet és válaszolok,nevet és telefonszámot tudok adni aki valószínű tud segíteni.
Előzmény: HOOD (11275)
S Balage Creative Commons License 2005.01.05 0 0 11281

Szia!

Én Nyíregyi vagyok. Ahogy nézegettem a térképen Udvar-nál lenne érdemes kilépni.

Boszniában 2 úton is lehetne menni: Szarajevo, vagy Banja Luka felé. Ha tévedek javíts ki kérlek.

Állítólag az egyik szebb, a másik gyorsabb.

Te merre szoktál járni.

Érdekelne: - határátlépések gyorsasága, utak állapota, közbiztonság, benzinkutak sűrűsége.

Sok jót és kevésbé jót olvastam itt a topikban.

hvar-ra szeretnék menni, így jobbnak tűnik Bosznia, mint Pesten át a Balaton mellett végig. Ez sokkal hosszabb.

 Ha hosszú a "tájékoztatás", akkor írj a mail-re.

 

Segítségedet előre is köszönöm: Balage

Előzmény: koronás4 (11278)
pécsi hornet Creative Commons License 2005.01.05 0 0 11280

sziasztok,

 

Ploce körnnyékén tud valaki szállást ajánlani (szoba,apartman)?

köszi

tomcat73 Creative Commons License 2005.01.04 0 0 11279
Ugye milyen szép?? Mekem naon teccik Bosznia. Főleg a Tuzla és Szarajevo közötti rész, meg a Neretva völgye. Ha van máshonnan képed Boszniáról rakhatnál fel egy párat ide a topicba
Előzmény: koronás4 (11278)
koronás4 Creative Commons License 2005.01.04 0 0 11278
Kedves S Balage!
Az utóbbi években többször volt szerencsém átutazni Bosznián. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Ha ezzel kapcsolatban kérdésed van nyugodtan irj.
Üdv Koronas4
fekvőrendőr Creative Commons License 2005.01.04 0 0 11277

BUÉK mindenkinek!

Most már legalább mondhatjuk, hogy: "Az idén is a Horvátokhoz megyek nyaralni!" :-))

rocher Creative Commons License 2005.01.04 0 0 11276
Kedves Equell, miután minden topikba beírtad a te verziódat, tájékoztatlak, hogy az Assimil társalgási zsebkönyvből másoltam:-))))))))
Előzmény: Equell (11272)
HOOD Creative Commons License 2005.01.03 0 0 11275
Horvátországban, tengerparthoz közel élő, magyarul beszélő embert keresek.

Ahhoz szeretném a segítségét kérni, hogyan tudnám balatoni kis vitorlásomat az Adrián vízre tenni, hivatalosan, engedéllyel, de minél olcsóbban. Csak a tengerpart mentén szeretnék vitorlázni. Horvát és magyar vitorlás jogsim van. Természetesen a segítségét honorálnám.

Minden lehetőség érdekel, ami segíti tervemet.

Az is megoldható, hogy valaki, aki jól beszél horvátul, lejön velem az Adriára, segít vízre tenni a hajót, cserébe elviszem néhány napra vitorlázni.

Üdv

H

HOOD Creative Commons License 2005.01.03 0 0 11274

Sziasztok.

Tegnap jöttünk meg Rovinjból, 5 napig voltunk kinn.

Csodálatos idő volt, minden nap napos, kellemes tavaszias idő volt. Nem tudom hány fok volt, de egy szál pulcsiban üldögéltünk délelőttönként valamelyik tengerparti kávézóban és napoztunk.

Gyönyörű naplementéket láttunk.

Szilveszterkor egy hangulatos kis kocsmában voltunk, ahol voltak rajtunk és a horvátokon kívül olaszok, németek, franciák és még egy angol nő is.

Nagyon jó volt.

Jövőre is ott fogunk szilveszterezni.

 

Halesz Creative Commons License 2005.01.01 0 0 11273
Sziasztok! BÚÉK mindenkinek!!!! :)))))
Equell Creative Commons License 2005.01.01 0 0 11272

Sretna nova godina!

 

 

rocher Creative Commons License 2004.12.30 0 0 11271
Sretnu Novu Godinu!
lborli Creative Commons License 2004.12.23 0 0 11270

Édes Józsefem!

Neked is hasonló jókat s szépeket kívánok, természetesen a többi topiklakóval egyetemben.

Előzmény: josephm (11267)
lborli Creative Commons License 2004.12.23 0 0 11269

vipmailre.

Jelsa is nagyon kedves kisváros (falu?).

Előzmény: S Balage (11266)
franjo Creative Commons License 2004.12.23 0 0 11268
E-mail-ben  kaptam a lenti beszúrt képet. A képek az isztriai Pazin melletti Grimolde-ben készültek.
A képek dec. 14.-én készültek, 15 C fok volt.

Grimalda

...és mindenkinek:



josephm Creative Commons License 2004.12.23 0 0 11267
Szevasztok, kroáciai tengerpart-imádók!
Régóta csak olvasgatlak benneteket, de most megragadnám az alkalmat, hogy főképp Borli Lacinak - és persze, a többieknek is - Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Naggggggyon Pazar Új Esztendőt kívánjak.
Kívánom, hogy minél többen, még többször lássátok az életben - többek között - Raguzát, ezt a gyönyörű városát a Föld nevű bolygónak.
josephm
S Balage Creative Commons License 2004.12.23 0 0 11266

Melyik címremre írtál? freemail-ra vagy vipmail-ra. Csak azért kérdem, mert nem jött még meg.
Ha lehet, a vipmail-re írj. Arra tutu megér.

 

Lenne hozzád még 1 kérdésem. Ha jól emlékszem, te mentél már Hvar-ra boszinián keresztül. Tudnál benne segíteni. Milyen. A topikban rákerestem boszniára és ki is dobta a hozzászólásokat. vannak akik a rossz utakat írják, mások, hogy nem mindenhol van kitáblázva, és egyesek a szép Neretva völgyre hivatkoznak.
Én nem igazán tudnám eldönteni. Meg hát ugye ott van a "sok" határátlépés is.

Mi a véleményed Jelsáról?

 

Üdv: balage

 

 

Minden Kedves topic olvasónak kellemes Karácsonyi Ünnepeket és eredményben gazdag Boldog Új évet kíván: Balage

 

Nemsokára zt mondhatjuk, ogy idén újra irány Horvátország!!!!

Előzmény: lborli (11265)
lborli Creative Commons License 2004.12.22 0 0 11265
Utána néztem. Mail ment.
Előzmény: lborli (11257)
Morcsi Creative Commons License 2004.12.22 0 0 11264
Mi holnap reggel indulunk és 27-én jövünk haza. Ott töltjük a Karácsonyt :)))

Szerintem simán találtok helyet, főleg szállodákban. Az apartmanok és magánszállások úgy tűnik, többségében zárva vannak.
Előzmény: HOOD (11261)
lborli Creative Commons License 2004.12.22 0 0 11263
Szvsz, ilyenkor minden hely csendes és nyugodt. :-)
Előzmény: HOOD (11261)
BMW Power Creative Commons License 2004.12.22 0 0 11262

Minden kedves topiclakónak kellemes ünnepeket, boldog Horvát nyaralásban gazdag új évet kívánunk!

 

István & Ági

 

 

 

 

 

 

HOOD Creative Commons License 2004.12.22 0 0 11261

Hali!

Dec. 27-én megyünk Horvátországba 1 hétre.

Szerintetek ilyenkor télen is találunk könnyen szállást vagy jobb lenne előre foglalni?

Isztriára mennénk, de délebbre is le tudunk menni.

Csendes, nyugodt helyet keresünk.

Üdv

H

tomcat73 Creative Commons License 2004.12.21 0 0 11260
Azaz. Egy egész kis csapat vmi csaj vezetésével
Előzmény: lborli (11259)
lborli Creative Commons License 2004.12.20 0 0 11259
Tényleg, erről meg is feledkeztem. Az étterem gazdasági udvarán "laknak".
Előzmény: tomcat73 (11258)
tomcat73 Creative Commons License 2004.12.19 0 0 11258
Solinon van egy búvárklub ott úgy láttam töltenek is palackot + van oktatás biztosan. Kezdőknek 20 perc kisérővel asszem 8 fő felett 180 kuna volt
Előzmény: lborli (11256)
lborli Creative Commons License 2004.12.18 0 0 11257
Utána nézek.
Előzmény: S Balage (11253)
lborli Creative Commons License 2004.12.18 0 0 11256
Nikicánál szoktam én is töltetni, és felszereléssel is kisegített már 1 búvárcimbit, de hogy oktatna, azt nem hiszem. Jelsán van 1 berlini német gyereknek bázisa, ott azt hiszem tanfolyamokat is vezetnek.
Előzmény: S Balage (11250)
KAti Creative Commons License 2004.12.18 0 0 11255

Én csak tippelek, hogy Spli(t)re gondoltál!

:-)))

Előzmény: Aron__ (11252)
lborli Creative Commons License 2004.12.18 0 0 11254
Az a kis sötét csík a kép jobb szélén Zecevo, azaz Nyuszi-sziget nyugati vége. Kellemes átúszni oda.
Előzmény: franjo (11249)
S Balage Creative Commons License 2004.12.17 0 0 11253

Szia Ibroli!

Írtam mailt B. L.-nek, akit ajánlottál. A rendszer visszadobta levelet, hogy "kézbesíthetetlen" .
Megtennéd nekem, hogy megnézed még 1szer, hogy -e a cím, amit adtál nekem.

előre is köszi:
Balage

Aron__ Creative Commons License 2004.12.17 0 0 11252

 

Sziasztok!

 

Tudnátok segíteni? Horvátországba mennénk vitorlázni december végén.

Hol érdemes szilveszterezni?

Tűzijáték és utcabál szempontból?

Én Spli, Trogir, Hvar vagy Korculára gondoltam?

 

 

Köszi,

Áron

 

 

tomcat73 Creative Commons License 2004.12.16 0 0 11251

 

 

Egy kép Vrboskáról a szállásunk erkélyéről fényképezve

Előzmény: S Balage (11250)
S Balage Creative Commons License 2004.12.13 0 0 11250

Szia Iborli!

Köszike a választ. megmondom neked őszintén, nekem egyre jobban tetszik ez a hely. Most már nem is nézek más célpontot, csak ezt a szigetet.

Megint zaklatnálak 1 kérdéssel!

Itt a fórumon írtad, hogy szoktál merülni. Rendesen palackkal, meg minden?
A páromnak nagy álma egyszer egy ilyen merülés.
Privat mail-ben írtad, hogy a szigeten vannak, akiknél lehet palackot tölteni. Esetleg ilyen felszerelést is lehet kölcsönözni, meg mondjuk valami "betanítást" is?


Egyébként az általad ajánlott SZ. CS.-t már hívtam telefonon, és nála már minden hely foglalt. 
Remélem még sikerül találni szállást.

 

Üdv: Balage

Előzmény: lborli (11248)
franjo Creative Commons License 2004.12.12 0 0 11249
Kedvcsinálónak és Iborlit alátámasztandó egy kép a vrboska-i strandról, annak is a nudista kemping felőli részéről. (A sziget északi része.)
A távolban Brac szigete látszik, pont az Adria egyik leghíresebb fürdőhelye van szemközt, Bol.
Indulnak hajók Vrboskáról is, mindössze 100 kuna az ár (oda-vissza), jelsa érintésével átvisznek Bol városáig, onnan 10 perc séta az út a híres Zlatni Rat nevű strandig.
Vrboskáról 8-kor indul a hajó, visszafelé 4-kor, de megéri az árát.

Vrboska
Előzmény: lborli (11245)
lborli Creative Commons License 2004.12.10 0 0 11248

Glavicán nem tudsz végig menni kocsival, de a Soline mellett van parkoló (8 HRK) a fenyőfák alatt. Tehát árnyék, ami jó, és gyanta, ami kevésbé. :-)

Sok öbölhöz nem vezet út, amelyikekhez igen az meg ritkán aszfaltozott, néhol meredek, a murvát kihányja maga alól a kerék. Egyszer Ivan Dolacban egy merülés után úgy tudtam csak feljönni, hogy megfordultam és feltolattam, míg a nejem a motorház tetején ült.

Előzmény: S Balage (11247)
S Balage Creative Commons License 2004.12.10 0 0 11247
Köszi szépen a választ.

Ezek szerint nem tudok partig menni kocsival? Ha messzebb hagyom a kocsit az nem gáz? Vagy legalább meg tudok állni olyan helyen, hogy valami rálátásom legyen a gépre? Nem szeretném, hogy mire visszaérek bármi baja legyen. Vagy sokkal egyszerűbb, ha beteszem a táskába ami kell és gyalog indulok el.
Azt írtad, hogy egyes helyek csak csónakkal érhetőek el. Még gyalog sem. Miért? Olyan meredak vagy mi?
Bocsi a sok hülye kérdésemért, de még nem jártam a szigeten.
Türelmedet és válaszodat előre is köszi:
balage
Előzmény: lborli (11245)
lborli Creative Commons License 2004.12.09 0 0 11246
Természetesen.
Előzmény: S Balage (11243)
lborli Creative Commons License 2004.12.09 0 0 11245

Mindkét oldala szép, ezt szögezzük le. :-)

Az északin nem korlátlan a látás Bracs miatt, persze Makarska felé azért már van távlat, a délin nem igen állja tekintetednek útját semmi. Esetleg Scedro, ha éppen Zavalában vagy.

A törzshelyem a vrboskai-öböl túloldalán található félszigetszerűség (Glavica) csúcsa. Az a Soline étterem komplexumtól mintegy negyedórás séta. Csak Solinéig tudsz autóval menni. Soline a mellékelt címektől kb. 3 km. Minden más hely ennél csak távolabb van, de érdemes felkeresni őket.

Nagyjából a Jelsa vonaltól keletre akár a déli, akár az északi oldal öblei jobbára csak csónakkal érhetők el, de éppen ezért intimek, érintetlenek.

 

A másik kérdést barátom druszája, úgy látom, már megválaszolta. :-)

Előzmény: S Balage (11242)
HUCsa Creative Commons License 2004.12.09 0 0 11244

Sz.Cs. Magyarországon él és dolgozik.

;-)

Előzmény: S Balage (11242)
S Balage Creative Commons License 2004.12.09 0 0 11243

ja és még 1 kérdés.

Ha felhívom az illetőt lehet hivatkozni rád, ha megkérdezi, honnan van meg a száma?

Előzmény: lborli (11227)
S Balage Creative Commons License 2004.12.09 0 0 11242

Szia Iborli!

Lenne egy kér kérdésem, ha nem gond.
Te Hvarnak melyik oldalát ajánlanád jobban? A szárazföld felé nézőt,(jelsa, vrboska) vagy inkább a tengerre nézőt?
te melyiket szereted jobban, melyik a jobb.
A multkor küldtél nekem privátba címeket hvar-ra. Volt köztük egy -csak szignózom- Sz. Cs.-te úgyis tudod emberke, akinek 20-as szám volt megadva. Ő magyar emberke és itt is lakik, mert beszél más nyelven is, vagy kint lakik? Nem tudod véletlenül?
Amit írtal, hogy te nem a faluban jársz fürdeni, akkor hova és messze van? gyalog vagy kocsival mész.
Mi pag szigeten akárhol letértünk a sziget közepén vezető útról, mindig levitt valamilyen út a partra, ahol kettesben is fürödhettünk. Ezt hvaron is meg tudom tenni. nem kell aszfalt út, csak személykocsi járjon el rajta.

mennyire tudok viszonylagosan gyorsan ide-oda közlekedni a szigete kocsival? nagy távolságok egymástól a faluk?
Előre is köszi!

üdv: balage 

Előzmény: lborli (11224)
ingmar-b Creative Commons License 2004.12.09 0 0 11241
ingmar-b Creative Commons License 2004.12.09 0 0 11240
ingmar-b Creative Commons License 2004.12.09 0 0 11239
ingmar-b Creative Commons License 2004.12.09 0 0 11238
ingmar-b Creative Commons License 2004.12.09 0 0 11237
ingmar-b Creative Commons License 2004.12.09 0 0 11236
Bocs, inkább egyenként, mert vmi nem stimmt
ingmar-b Creative Commons License 2004.12.09 0 0 11235

Képek PAGról, az Óvárosról és tengerpartról, no meg a "Budapest" étteremről (gajac = nem meszze Pag városától. Kötelező mindnekinek !!! :-) Remélem még nincs kiírva, hogy magyar állampolgárokat nem szolgálnak ki.

Sziasztok: Ib
Előzmény: Makarska (11230)
ingmar-b Creative Commons License 2004.12.09 0 0 11234
mégis jó :-))
ingmar-b Creative Commons License 2004.12.09 0 0 11233

...szerintem itt vmi nem stimmel
Előzmény: Makarska (11230)
ARic Creative Commons License 2004.12.08 0 0 11232
már mér ne lenne közvetlenül a tengerparton?
Előzmény: mammamija (11229)
S Balage Creative Commons License 2004.12.08 0 0 11231

Szióka!

Látom, egyre jobban érdekel téged Pag-sziget.
Mi Prizna-ból mentünk komppal a szigetre. Az ára 3000 ft körül volt 1 autó és 2 felnőtt.
Az utak kanyargósak, a táj dimbes-dombos, vannak meredekebb utak is.
Mi végigjártuk az egész szigetet.

Voltunk olyan starndon, hogy a kocsi kettesben alig bírt felkapaszkodni a kavicsos murás uton.

A falvak városok nincsenek messze egymástól. Gondolom kocsival mentek, azzal meg 20 perc alatt elértünk mindent Mandre-ból. Mi Pag városa felé jöttünk haza, na ott már vannak igen csak meredek és nagyon kanyargós utak is. Az ABS dolgozott rendesen alattunk.
A falvakban általában mindenhol ki van téve a 30-as korlát. Mi betartottuk, de rendőrt egyet sem láttam a szigeten.
Végül is nyaraláson nem siet az ember sehva.
Km-ben nem igazán tudnám megsaccolni a falvak távolságáét egymáshoz, mert a sok kanyargós út becsapós.

A szigeten való száguldozásról csak annyit, hogy ha Novalja felől mész Mandre felé, Kolan falu után az út mellett van egy autó kinn az út szélén. na ott mindenki nyugodtan szemügyre veheti, hogy az autó mennyire össze tud törni minden irányból. Az alföldhöz szokott ember nincs hozzászokva a sok kanyargós meredek úthoz, ami tud meglepetést okozni.

További jó tervezgetést. ha rám hallgatsz: Irány Pag!

üdv: balage

Előzmény: Makarska (11230)
Makarska Creative Commons License 2004.12.07 0 0 11230

Honnan kellene hallani??

Továbbra is érdekelnének Pag-i élmények, képek!

Szeretném tudni, milyenek az utak (meredekek, szakadékosak, mint a szigeteken általában?), hány km távolságra vannak az egyes városko, faluk stb.

 

Köszi, köszi, köszi!!

 

 

 

mammamija Creative Commons License 2004.12.07 0 0 11229

 

és Sibenikben is áll a víz, amit nem is értek, hiszen Sibenik nem is közvetlenül a tengerparton van...

rocher Creative Commons License 2004.12.07 0 0 11228
Hallottátok micsoda árvíz van Marinában???
lborli Creative Commons License 2004.12.06 0 0 11227
Szépek. Miért nem küldesz belőlük Davidnak a 3w.photocroatia.com-ra?
Előzmény: Black_WagonR+ (11226)
Black_WagonR+ Creative Commons License 2004.12.06 0 0 11226

Üdv mindenkinek!

 

Mutatnék én is néhány képet ami

Rab szigetén készült.
kuff Creative Commons License 2004.12.06 0 0 11225

Sziasztok!

 

Nem megy ki vki még karácsony előtt horvátokhoz?

Egy szívességet kérnék tőle, konkrétan 2 termék kéne vmelyik helyi abc/supermarketből, amit csak kint kapni!

 

üdv és köszi!
kuf

lborli Creative Commons License 2004.12.06 0 0 11224
Ez itt ugyan nem a(z ön) reklám helye, de azok, akik hezitálnak, hogy ellátogassanak-e Hvarra, ajánlom kukkantsanak be a 3w.photocroatia.com oldalra. Ausztrál barátunk feltett mintegy ötven képemet, amiket júliusban csináltam a szigeten. Ezek a photo galery-islands-Hvar, illetve pár a coastline-omis képtárakban érhetők el.
tomcat73 Creative Commons License 2004.12.05 0 0 11223
Nagyon hangulatos az óváros és még talán nincs annyi turista mint Dubrovnikban
Előzmény: Azaz (11222)
Azaz Creative Commons License 2004.12.04 0 0 11222

helo.

mi egy nagyon kellemes hetet töltöttünk a környéken:

 

 

 

 

és Korcula tényleg hasonlít Dubrovnikhoz, de

a kisebb lépték engem jobban megfogott...

 

 

  .a

Előzmény: tomcat73 (11221)
tomcat73 Creative Commons License 2004.12.04 0 0 11221
Korcula= Dubrovnik kicsiben
Előzmény: HegyenVolgyon (11220)
HegyenVolgyon Creative Commons License 2004.12.03 0 0 11220
Szép estét! H_G: én sem értem mi a baj Korculával... Mi idén nyáron jártunk arra és az egyik legszebb élményem városélményem Dubrovnikkal karöltve. Véleményem szerint sokkal kellemesebb város, mint sok más felkapott üdülőváros. Főleg az a dél felé néző sétálóutca, ahol lépcsőn le lehet menni a partra. Nem tisztem megvédeni Korculát, ez a magánvéleményem. Kíváncsi vagyok a tiéd indoklására. Üdv.
Előzmény: H_G (11216)
tomcat73 Creative Commons License 2004.12.03 0 0 11219
Megpróbálom majd befotózni a régi képeimet aztán majd feltöltök egy párat Korculáról. De azért várom az élménybeszámolót is
Előzmény: H_G (11218)
H_G Creative Commons License 2004.12.03 0 0 11218
(Becs'szó megírom, mihelyst képek lesznek!)
Előzmény: tomcat73 (11217)
tomcat73 Creative Commons License 2004.12.03 0 0 11217
Ja valóban kicsit elhanyagoltabb mint Hvar, de nem rossz. Nekem tetszett. Mi baj volt Korculával mint várossal?
Előzmény: H_G (11216)
H_G Creative Commons License 2004.12.03 0 0 11216
Nem a sziget többi részével van baj (bár jóval elhanyagoltabb, mint Hvar), maga Korcula város gázos.

Előzmény: tomcat73 (11215)
tomcat73 Creative Commons License 2004.12.02 0 0 11215
Miért? Mi voltunk ott 2 éve semmi rossz tapasztalat, viszont nagyon jól éreztük magunkat, bár mi Vela Luka-ban laktunk
Előzmény: H_G (11211)
H_G Creative Commons License 2004.12.02 0 0 11214
Nem akarlak lebeszélni róla, mert valamelyik a környékbeli helyekből egész biztosan tetszeni fog! Csak ne foglalj előre szállást és ne légy lusta nyomban arrébb menni, ha vhol nem érzed jól magad!

Előzmény: Laja73 (11213)
Laja73 Creative Commons License 2004.12.02 0 0 11213
Hmm, oda tervezem a jövő nyaramat. De ha addig nem nyerem meg a lottót, akkor is vagy tíz napot - szóval várom a képeket. Tudom, hogy nehéz, nekem is július óta lapul a negatív egy enciklopédiában...:(
Előzmény: H_G (11211)
cilax Creative Commons License 2004.12.02 0 0 11212
:DDD Az tény, hogy rengeteg a kis üzlet, és sokan nem bírják ki, de ha ésszel vásárolsz akkor nincs gáz sztem vele. Többek között a Prosek ott olcsóbb mint Orebicen, méghozzá nem két kunával. Na mind1. Én tulajdonképpen Korcula esztétikai oldalára céloztam. :))))
Előzmény: H_G (11211)
H_G Creative Commons License 2004.12.02 0 0 11211
Na, Korculáról egészen más a véleményem! (Meg is írom majd beszámoló formájában rövidesen, csak mindeddig lusta voltam beszkennelni az analóg fényképeket.) Az egy átkozott turistacsapda.



Előzmény: cilax (11210)
cilax Creative Commons License 2004.12.02 0 0 11210
:DDD sziasztok! Orebic maga a csoda! A vele szemben fekvő Korculával együtt. Aki teheti, nézze meg egyszer! Olyan szupi programokat szerveznek, hogy az embernek sírhatnékja van mikor vissza kell jönni. Megyek is megnézem a fényképeket ebben a zimankóban, hátha jobb kedvre derülök...
lborli Creative Commons License 2004.12.02 0 0 11209
Na jó, nem bánom, legyen Orebics is! :-)
Előzmény: H_G (11208)
H_G Creative Commons License 2004.12.02 0 0 11208
"Ha a "Paradicsomot" akarod, válaszd Hvart! :-)"

Vagy Orebicet -- nagyon meglepő azon a vad-kopár félszigeten, de pálma-és virágsűrűségben Orebic állja a versenyt Hvar várossal!

Előzmény: lborli (11205)
téeszelnök Creative Commons License 2004.12.02 0 0 11207
A pálmafa nem tartozik Horváto. természetes növényzetébe. Ahová ültetnek, ott van. Egyébként:
Pag növényvilága
Kvarner.lap.hu-ról.
Előzmény: Makarska (11199)
Makarska Creative Commons License 2004.12.02 0 0 11206

Már voltam ott is!

 

Starigradban laktunk. Jelsa-ban többször is voltam. (Hajókirándulás Makarskából)

De meg kell vallanom nekem azért annyira nem teszett, mint a Makarskai rész.

 

Előzmény: lborli (11205)
lborli Creative Commons License 2004.12.02 0 0 11205

Ha a "Paradicsomot" akarod, válaszd Hvart! :-)

 

lborli.hvarimádó.hu/vrboskaitiszteletbelilakos.htm

Előzmény: Makarska (11199)
H_G Creative Commons License 2004.12.02 0 0 11204
Nem a sajátjaim, a "Velebit Climbing Information" c. site-ról kölcsönöztem:

http://www.summitpost.org/show/mountain_link.pl/mountain_id/1823

mert nagyon jól szemléltetik ezt a különleges természeti jelenséget!
Előzmény: kuff (11203)
kuff Creative Commons License 2004.12.02 0 0 11203

H_G,

 

nagyon frankó képek, mikor készültek? örülök,h még most télen is él a fórum:))

 

kuf

H_G Creative Commons License 2004.12.02 0 0 11202
Pag, Rab, Krk part felé eső fele rettenetesen kopár, ui. ide az év nagy részében nagyon erős szél csapódik le a partig kifutó Velebit hegységből. A szél sűrű permetet kavar föl a tengerszoros vizéből és ezek az apró sós cseppek sterilizálják a földet. (De még a fémek is olyan gyorsan korrodálnak ezen a részen, hogy pl. a szárazföld felé néző falvakban évenként cserélni kell a közlekedési táblákat!)



Előzmény: Makarska (11199)
ingmar-b Creative Commons License 2004.12.02 0 0 11201

Szia!

 

Jönnek majd a pálmás pagi képek, Ok :-)) !!

Előzmény: Makarska (11188)
ingmar-b Creative Commons License 2004.12.02 0 0 11200

Szia!

Nagyon szívesen válaszolok. Most, 2004 nyarán voltunk ott sajnos csak egy hétre. Pontosabban Zadarban, de onnan 60-70 km Pag, így hát eltúráztunk oda. A táj valóban csodá. Kopár, de ez benne a szép. Pálmák stb. természetesen vannak, bár én főleg Pag városában láttam, ami csodaszép. Kicsi, meghitt, és szép a partja (aprókavicsos). Szállást, mivel mi Zadarban (privát úton) voltunk, nem nagyon tudok kínálni. Vannak olyan bátrak, akik arra apellálnak, hogy majd ott találnak, ami nem is hülyeség. Minket kétszer is leállítottak szállásajánlat céljából: 10-12 Euró (Pagon). Aki azonban a biztonságot szereti, annak ez nem feltétlenül kedvező, mert mi van, ha pont akkor nem kínálnak. Alvás a tengerparton, ami megint csak egy szép dolog :-))

Ha van még kérdés, szívesen válaszolok: IB

 

Ja és még jönnek képek.

Előzmény: S Balage (11187)
Makarska Creative Commons License 2004.12.02 0 0 11199

Nagyon köszi!

 

Már "jártam" ezen a lapon.

Azt hiszem az elhatározásom végleges: PAG!!!

Bárcsak már nyár lenne!!!

Csak az aggaszt egy kicsit, hogy a képeken nem nagyon láttam pálmákat, leandereket.
Nekem ez jelenti a "Paradicsomot"!!

 

Előzmény: lborli (11198)
lborli Creative Commons License 2004.12.01 0 0 11198
3w.photocroatia.com oldalon találhatsz vagy 60 képet róla.
Előzmény: Makarska (11194)
lborli Creative Commons License 2004.12.01 0 0 11197
Ha rákattintasz egy nickre feljön egy adatlap azon lehet pl.: bemutatkozni, megnézni a nick hozzászólásait, nyitott topikjait, s nem mellékesen az emilcímet (ha publikus). :-)
Előzmény: S Balage (11191)
S Balage Creative Commons License 2004.11.30 0 0 11196
ja!

Elküldtem a mailt, de a címet csak holnap tudom elküldeni!
Balage
Előzmény: Makarska (11194)
S Balage Creative Commons License 2004.11.30 0 0 11195

Hát kb. a fele.

A székes kép, mikor vízben vannak-ilyet mi nem láttunk, sem a csúzdásat.

A természet képes képek egy része sem. Pl. ilyen sűrű növényzet nem volt a parton.

Szerintem nem csak mandre-ról, hanem a sziget más részeiről is vannak képek.

Egyébként mikor először látod meg  a szigetet, azt hiszed, a marson vagy.

Egyébként Mandre egy kis halászfalu volt. Téli kaossága kb40-50 fő.

nagyon szép kis kellemes. kedvencünk az étterem a tengarparttól 5 méterre. Isteni volt a naplementében ott vacsizni.

 

Kérdezz!! Olyan jó, van élet a fórumon!
Balage 

Előzmény: Makarska (11194)
Makarska Creative Commons License 2004.11.30 0 0 11194

Egyre inkább tetszik nekem ez a PAG!

 

Kérlek, ha ráérsz írd meg,  hogy a

http://www.mandre-apartments.com/de/straende.html

 

oldalon található kis képek Mandre???

 

Kösz!

Előzmény: S Balage (11190)
Makarska Creative Commons License 2004.11.30 0 0 11193

Köszi a választ!

 

Igen, azt hiszem érdekelne a dolog.

Pláne a képek!!

 

 

E-mail címem változott!!:

ili@ptszki.sulinet.hu

Előzmény: S Balage (11190)
S Balage Creative Commons License 2004.11.30 0 0 11192
ez a címem működik, mert minden nap használom!
Előzmény: lborli (11189)
S Balage Creative Commons License 2004.11.30 0 0 11191

Hali!

Én nem tudom, hol nézted meg a címemet, de mivel nem titkos, leiírom:

balazs001@freemail.hu

Pucérnős képek küldését kérem mellőzni!

 

Balage

Előzmény: lborli (11189)
S Balage Creative Commons License 2004.11.30 0 0 11190

Szia!

Igaz a kérdés nem nekem szólt, de remélem nem bánod, ha én válaszolok!

Tudok nagyon jó szállást neked. Mi Mandre-ban voltunk. A szállásadónk nagyon kedvesek  voltak, még egy üveg szőlő pálinkát is kaptunk, mikor eljöttöünk.

Mi 2 voltunk egy 3 személyes apartmanban. Szerényen berendezett, de tiszta.

A tengerpart kb 40-50 méterre volt. A part köves, sziklás, 100 méterre arréb meg aprókavicsos-homokos féleség.

Vannak pálmák és leanderek is, amik nagyon tetszettek nekünk is.

Ha érdekel a címet holnapra megnézem, sőt én még foglalási papírt is el tudom neked küldeni faxon, mert azt is kaptam.

Ha érdekel képet is tudok neked küldeni privatban nagyon szívesen a szigetről és az apartmanról is.

Egyébként én "közvetítőn "keresztül mentem, így fizettünk az apartmanért 33 E/apartman/nap, de a tulaj azt mondta, ha nála foglalsz, akkor 30!

 

üdv: balage

Előzmény: Makarska (11188)
lborli Creative Commons License 2004.11.29 0 0 11189
Az fórum adatlapján szereplő emilcímed biztosan műxik?
Előzmény: S Balage (11187)
Makarska Creative Commons License 2004.11.29 0 0 11188

Hú, ez tényleg nagyon szép!

 

Már többször kacérkodtam én is Pag szigettel, bár eredetileg Dél-Dalmáciára esküszöm!!!

 

Tudsz valamilyen jó szállást ajánlani két felnőtt + egy gyerek részére?

Még azt szeretném megtudni, hogy Pag-on vannak-e pálmák, leánderek??

 


 

 

Előzmény: ingmar-b (11186)
S Balage Creative Commons License 2004.11.29 0 0 11187

Hali!

De szép is ez a Pag-i híd! Meg az egész sziget!

Te mikor voltál ott? És egész pontosan merre?

 

Balage

Előzmény: ingmar-b (11186)
ingmar-b Creative Commons License 2004.11.27 0 0 11186

 

PAG

 

 

 

...és a híd Pagra.

 

ingmar-b Creative Commons License 2004.11.27 0 0 11185

 

ZADAR mindenkinek

 

 

 

A Zadari egyetem közvetlenül a tengerparton. Huhh!!

H_G Creative Commons License 2004.11.26 0 0 11184
Aha, lakókocsinak ott tényleg szűkös a hely!

Előzmény: h051255 (11183)
h051255 Creative Commons License 2004.11.26 0 0 11183
a neten lévő választék alapján jónak tűnik, de barátaim kicsit válogatósak ezért keresek alternativákat ,mi lakókocsival megyünk
Előzmény: H_G (11182)
H_G Creative Commons License 2004.11.25 0 0 11182
Hát miért nem jó Neked Mala Milna? Lakókocsival mennél?

Előzmény: h051255 (11161)
lborli Creative Commons License 2004.11.24 0 0 11181
Kampot Vrboskán csak a Nudistot ismerem, illetve csak az működik a háború óta, ami szép helyen van ugyan, de mintegy másfél kilométerre a falutól és egyéb lakott helytől. Ha más szállás érdekel, abban szívesen segítek.
Előzmény: h051255 (11161)
lborli Creative Commons License 2004.11.24 0 0 11180
Nemtom mé' nem ért oda, pedig az adatlapodon levő címre kűttem volt. Megismétlem.
Előzmény: S Balage (11177)
ifko Creative Commons License 2004.11.24 0 0 11179

Szia Morcsi!!

Bocsika ez lemaradt az e.oldalról!

Kellemes pihenést nektek!!!

http://www.adriatica.net

Írd + milyen volt!!!

Előzmény: Morcsi (11170)
ifko Creative Commons License 2004.11.24 0 0 11178
Előzmény: Morcsi (11170)
S Balage Creative Commons License 2004.11.24 0 0 11177

Szia!

olvastam volna, ha megkaptam volna. De nem kaptam meg.

A multkor írtam, hogy mi van, azt válaszoltad, hogy türelem.

küld el megint.

Köszi:

balage

 

Előzmény: lborli (11172)
téeszelnök Creative Commons License 2004.11.24 0 0 11176
Apartmanok
Szállodák
Opatija dobozban vannak ilyenek.
Előzmény: Morcsi (11170)
franjo Creative Commons License 2004.11.24 0 0 11175
Előzmény: franjo (11174)
franjo Creative Commons License 2004.11.24 0 0 11174

Szia !


Ezen az oldalon is keress, ez az egyik legnagyobb weboldal, ami Opatijával kapcsolatos.Tudsz szállodát és apartmant is választani sőt egyből on-line foglalni is.
A lent emlitett "Milenij" (Millenium) szálloda 5-csillagos, az induló ára az oldal szerint 127 Euro-tól indul.
Szia.

Előzmény: Morcsi (11170)
lindy1 Creative Commons License 2004.11.23 0 0 11173
Morcsi! Egy jó oldal:www.venere.com Beütöd, kijön egy térkép, fölé a keresőbe beírod, hogy Opatija és kidob össz-vissz 1 hotelt, a Millenniumot (5*), nem tudom milyen, ebben nem voltam. Ezt az egyet tudod on-line foglalni, viszont alatta van egy olyan sor, hogy: "View the other accommodations not bookable on-line." Katt rá, itt már többet kidob a 2*-ostól az 5*-osig. Ezeket csak a megadott telszámon, ill. faxon foglalhatod, árak megadva. Ha beszélsz vmilyen "nagyobb" idegen nyelven, nem lehet gondod. Én a 2*-os Parisban laktam, ha őszinte akarok lenni, a kaja kivételével semmivel sem voltam igazán elragadtatva (a szállodán belül). Opatija viszont egy gyönyörűség legalábbis nyáron, bizonyára télen is szép! Jó utat és kellemes ünnepeket!
Előzmény: Morcsi (11170)
lborli Creative Commons License 2004.11.23 0 0 11172
Kűttem neked má' vagy két hete, óvastad?
Előzmény: S Balage (11153)
szellzoli Creative Commons License 2004.11.23 0 0 11171

Szia!

 

Tengerbe ne menjetek az olyankor nagyon hideg :-)))

 

Amilyen szép Opatija nyáron szerintem télen is gyönyörü lehet bár én útálom a hideget én a tengerhez csak nyáron full melegben mennék!

 

Sajna címben nem tudok segíteni de ha összejön akkor érezzétek jól magatokat és jó utat!

 

zoli

Előzmény: Morcsi (11170)
Morcsi Creative Commons License 2004.11.22 0 0 11170
Sziasztok!

Karácsonykor tervezünk a családommal horvátországba menni 4-5 napra Opatija környékére.

Tudtok ajánlani olyan honlapot, ahol szállást tudok keresni. Vagy esetleg van valami jó kis szálláshely tippetek?

Köszönöm!

Morella
Equell Creative Commons License 2004.11.22 0 0 11169

Csáó!

 

Csak gondoltam beköszönök... :-) (mert hát benézek ide sűrűn)

Egyre jobban hiányzik ez a francos ország! :-) Főleg, hogy ilyen gyönyörű képeket látok róla...

 

de messze még az a nyár... :-(

 

 

Kálámbó hadnagy Creative Commons License 2004.11.22 0 0 11168
nem még, kicsit csúszik a dolog, de dec elején 99% hogy ,megyek
Előzmény: kuff (11167)
kuff Creative Commons License 2004.11.19 0 0 11167

kálámbó, mizujs, voltál már kint? :))

 

üdv,

kuf

Triumphator Creative Commons License 2004.11.17 0 0 11166

divna bícs... kicsit hiányzik.

 

drdoctor Creative Commons License 2004.11.16 0 0 11165
Volt egy hosszu leiras, amit csak ezzel foglalkozott, keress vissza.
Előzmény: h051255 (11161)
Concorde Flyer Creative Commons License 2004.11.15 0 0 11164

Sziasztok!

 

Használt és új lakókocsik, lakóautók, kemping felszerelések (sátrasoknak is) a téli szezon alatt jutányos áron eladók! Akit érdekel az klikkeljen a http://www.hegyalja.hu/hegyalja/index.php?page=lakoauto_info&product_type=6 címre!

Addig is üdv mindenkinek! :D

wdriver Creative Commons License 2004.11.15 0 0 11163
Tegnap néztem a Hungarorama-t (duna 8.20, hétvégén 9.30) még mindig mutatják a 3 helyet, rendes szél volt meg hullámok valóban...
W.
Előzmény: HOOD (11162)
HOOD Creative Commons License 2004.11.15 0 0 11162
h051255 Creative Commons License 2004.11.15 0 0 11161
szevasztok régóta olvasgatom a fóumot sok jó ötletet kaptam a topikba iróktól viszonylag kevés hvari kemping informácíót találtam Hvaron még nem voltam jővőre szeretnénk, mivel többen mennénk olyan kempiget keresek amelyhez viszonylag közel apartmant is lehet bérelni külön ködzönném iborli segítségét hello h05....
Triumphator Creative Commons License 2004.11.14 0 0 11160

ha minden igaz, ez az utolsó falu az úton nyugat felé. a kikötő tiszta érintetlen középkor, majd szúrok be képet otthonról.

Előzmény: Azaz (11159)
Azaz Creative Commons License 2004.11.13 0 0 11159

mondom ezt:

 

 

.a

Előzmény: Azaz (11158)
Azaz Creative Commons License 2004.11.13 0 0 11158
...illetve ez mégsem az az öböl, de egy kicsit arrébról mi ezt láttuk...
Előzmény: Triumphator (11156)
Azaz Creative Commons License 2004.11.13 0 0 11157

...és a hátad mögött a hegycsúcs...

érdemes megmászni :-))

 

.a

Előzmény: Triumphator (11156)
Triumphator Creative Commons License 2004.11.11 0 0 11156

sziasztok!

idén sikerült megtalálnom a divnai strandot, tényleg egy csoda. és tényleg messze vab, mi orebicból kirándultunk csak úgy a félszigeten és mentünka, amerre vitt az út.nem bántam meg amikor ez a látvány fogadott egy kanyar után:

 

 

divna
mynames Creative Commons License 2004.11.11 0 0 11155

Kalambo Hadnagy!

 

Köszi az infót!

Nagyon szép a hely, viszont irtó messze van! Megfontolás tárgya mindenképp!

 

Üdv: mynames

lborli Creative Commons License 2004.11.10 0 0 11154
Nem felejtettem el, csak nem értem rá eddig. Kicsi türelmet.
Előzmény: S Balage (11153)
S Balage Creative Commons License 2004.11.10 0 0 11153

Szia!

Nem kaptam még meg a mailt, amit ígértél.

Elfelejtetted, vagy csak nem kaptam meg valamiért?

Üdv: Balage

Előzmény: lborli (11146)
Kálámbó hadnagy Creative Commons License 2004.11.08 0 0 11152

Trpanjtól, Duborvniktól nem messze.

 

Itt tudsz szállást foglalni. Illetve itt is:

 

http://216.239.59.104/search?q=cache:k0btfU4zgKAJ:www.adriaticvillas.com/german/+Divna+beach&hl=hu&inlang=pl

mynames Creative Commons License 2004.11.08 0 0 11151

Sziasztok!

 

Merre van ez a divna beach? Amelyik a lengyel srác honlapján megy? HIHETETLEN szép! Jövőre 1-2 hét ott...hmmm...

 

Üdv: mynames

franjo Creative Commons License 2004.11.07 0 0 11150
Igen, igazad van, tényleg Divna a hely neve. Eszembe sem jutott, hogy a táblán a hely elnevezése szerepel, a fotós lengyel oldalát én is megtaláltam. (Szép)
Rákerestem a neten és tényleg megtalálta a Divna beach-t.
Köszi.

http://www.adriaticvillas.com/images/divna1b.jpg

Előzmény: Azaz (11149)
Azaz Creative Commons License 2004.11.07 0 0 11149

...erre a képre az van írva: Divna,

A Divna beach pedig Trpanjtól nem messze van,

ha jól emlékszem...

...bár nem jártunk ott.

 

http://sebekz.getin.pl/albumy/chorwacja2004/photos/PICT30018.html

 

.a

Előzmény: franjo (11148)
franjo Creative Commons License 2004.11.07 0 0 11148

Hiába "lépkedek" az adott oldalon. az I.Explorer címsorában a weboldal címe változatlan marad.

Tehát az adott oldal: http://www.photocroatia.com/

Aztán: photo gallery > coastline > Peljasac (43 photos)

franjo Creative Commons License 2004.11.07 0 0 11147
Ki tudja esetleg, hogy egész pontosan hol található ez a strand a Peljasac-félszigeten? Egész kellemes helynek tűnik.

http://www.photocroatia.com/

Maga az oldal rengeteg szép képet tartalmaz.

lborli Creative Commons License 2004.11.02 0 0 11146
Köszi, megnéztem az adatlapodon, úgy láttam publikus.
Előzmény: S Balage (11145)
S Balage Creative Commons License 2004.11.02 0 0 11145
Szia!

A mail-címem ismered, vagy küldjem el?

Előre is köszi: Balage
Előzmény: lborli (11140)
kuff Creative Commons License 2004.11.02 0 0 11144

Kálámbó!

 

thx!!! :)

 

üdv,

kuf

Előzmény: Kálámbó hadnagy (11142)
Lillia Creative Commons License 2004.11.01 0 0 11143
Szia, elküldtem újra a megadott címre. Remélem, most odaér.
Előzmény: szellzoli (11107)
Kálámbó hadnagy Creative Commons License 2004.11.01 0 0 11142

nem tűntem el, és elvileg a jövő héten megyünk is

nem felejtettem a dolgot kuff

Szólok amint valóban megyünk, az iméjeidet pdig elraktam.

Amiket korábban írtál azokra feleltem is

 

lborli Creative Commons License 2004.10.29 0 0 11141
Mint majd a listából nyilvánvalóvá válik számodra, valamennyi hely vrboskai.
Előzmény: lborli (11140)
lborli Creative Commons License 2004.10.29 0 0 11140

Szállodát nem, de apartmant igen. Elküldöm privátban.

 

lborli.megjegyeznéhogyanagyivalójábankisLaborlielőtt.hu :-)

Előzmény: S Balage (11134)
valamilanykabatban Creative Commons License 2004.10.29 0 0 11139
már sajnos visszajöttem
bár maradhattam volna
Előzmény: kuff (11138)
kuff Creative Commons License 2004.10.29 0 0 11138

:(( Mert Kolomboval eleg sokat leveleztem errol, es kvazi megigerte,hogy megnezi, csak par hete eltunt :(

 

kuf

Előzmény: valamilanykabatban (11137)
valamilanykabatban Creative Commons License 2004.10.29 0 0 11137
mérnem szóltál előbb:(
Előzmény: kuff (11136)
kuff Creative Commons License 2004.10.29 0 0 11136

sziasztok,

 

nem megy ki valaki mostanában horvátokhoz? Ha igen és ha naon szépen megkérem, nem tudna hozni nekem pár tubus Thomy majonézt és 1 karton zöld iceteát? :) Innen a fórumról Kalambóval leveleztem a dologról, de 1 ideje nem válaszolt a mailjaimra sajna:( Ha kell, előre kifizetném a dolgot..

 

üdv,

kuf

H_G Creative Commons License 2004.10.29 0 0 11135
Bár nem vagyok Iborli, sem Hvar-szakértő, ezt melegen ajánlhatom: http://www.hvar.hr/mala-milna/eng/pansion.htm ! Bár mi a kemping-részben aludtunk, nem a panzióban; de a lényeg, hogy Milna csodaszép és nagyon is csendes. A házinéni picit fura modorúnak tűnt, de jól beszél angolul és a panziónak is voltak évről évre visszatérő vendégei, még olyan távoli helyekről, mint Ausztrália és Új-Zéland -- gondolom, nagyon rossz nem lehet :)

Egyébként Hvar városról se legyenek téves elképzeléseid: attól még, h. a sziget fővárosa, kicsi (nem hiszem, h. többen laknának ott 5000-nél) és 90%-a határozottan nyugalmas, ui. domboldalra kapaszkodó sikátorokból és lépcsőkből áll, ahol az átmenő forgalom ismeretlen fogalom -- autóval nem is lehet közlekedni, csak robogók jönnek időnként. A nyüzsi a kikötőre és a hozzá kapcsolódó főtérre és piacra korlátozódik! De a szállodák, szokás szerint, még ettől a várostól is távolabb vannak, egy partmenti sétány túlsó végén. (Valaki ebben a topicban nagyon dicsérte az Amphora nevűt, íme: "Itt vagyunk Hvarban - Hotel Amphora. A hotelben ingyert internet a la 3 db terminal. Kaja rengeteg, vacsora kb 6-8 fele, leves, eloetel, salatabar, fokaja + gyumi-suti, s nem kell elozo nap rendelni. Itt van fedett uszoda 33m, sajat strand, szoval meg elbizom magam... Magyar nagyon gyeren, annal tobb a csehhh!")



Előzmény: S Balage (11134)
S Balage Creative Commons License 2004.10.29 0 0 11134

Hali iborli!

Te vagy az igazi Hvar szakértő-ha jól tudom.

Te nem tudsz valami jó kis szállást-szálloda, vagy apartman- csendes helyen 2 főre.

valami megbízható hely kell.

 

Balage

lborli Creative Commons License 2004.10.28 0 0 11133
barvo=bravo
Előzmény: lborli (11132)
lborli Creative Commons License 2004.10.28 0 0 11132

Bravo, barvo. Várjuk a többit is...

 

Puszilka,

Előzmény: Equell (11127)
gkes Creative Commons License 2004.10.28 0 0 11131

Equell!

 

Szépek a képek, az írásod is jó...

Előzmény: Equell (11127)
Azaz Creative Commons License 2004.10.28 0 0 11130

...arról nem is beszélve, ha valaki szeret

vezetni, annak felejthetetlen élmény Hvar szigete :-)

.a

Előzmény: tomcat73 (11129)
tomcat73 Creative Commons License 2004.10.28 0 0 11129
Az ut Sucurajtól Jelsáig valóban rossz de Jelsától Hvarig jó minőségű az út. Meredek és kanyargós????????? Milyen legyen a hegyekben? Ez nem a magyar Alföld. Ausztriában is ha lemész az autópályáról meredek és kanyargós utakkal találkozol.
Előzmény: janicsak (11128)
janicsak Creative Commons License 2004.10.27 0 0 11128

 

      balage

   

   A kérdéseidre a válaszok: A szálloda a tengerparton található.A szállodán át rögtön a parton találjátok magatokat. A partszakasz aprókavicsos lassan mélyülő.

 Stari Grad-ot nem mondhatnám nagy városnak,nekem nem igazán tetszett. Kirándulni mi autóval mentünk elég meredek és kanyargósak az utak. A szállodánál a lelakottság az jelenti, hogy egyszerűen van berendezve a tiszta törölközőt volt amikor kérni kellett. Mi félpanzióra voltunk befizetve a reggeli és a vacsora viszont finom és elég volt. Összességében szép és jó volt de nem vágyakozunk vissza,voltunk már jobb helyen.

Equell Creative Commons License 2004.10.27 0 0 11127

Sziasztok!

 

Tisztára "izgul" az ember, ahogy olvassa mások "készülődését"... olyan mintha én is utaznék... (bár fogok is, csak még nem tudni, kivel/kikkel, hová - persze horváton belül... :-))

 

Na, a Szlovéniai raftingtúrás anyag elkészült, ha valakit érdekel, fotók miegymás, megtekintheti a

 

http://equellszlovenia.freeblog.hu illetve a hozzá kapcsolódó oldalakon (ezekre linkek segítségével át lehet menni)... Összesen 6 külön freeblog-ról van szó, mivel a tárhely kapacitása elég kevés, de a topicot nem akartam ezzel leterhelni...

 

csinálom a Krk-Rijeka és a Rab szigetekit is, ha megvan, szólok! :-)

 

Üdv

Équell

 

 

S Balage Creative Commons License 2004.10.27 0 0 11126

Szia!

Írtad, hogy a Hotel Arkada-ban voltatok Stari Grad-ban.

Írnál nekem egy pár dologról?

Érdekelne, hogy milyen a szálloda környezetében lévő strand és partszakasz. Gyalogosan, kocsival milyen a megközelíthetősége. Lehet csendes partszakaszt találni?

Milyen maga Stari Grad. Mennyire nagy város, stb, milyen kirándulási lehetőségek vannak a környéken és mit érdemes megnézni.

Mit jelent az, hogy maga a szálloda lelakott volt? A kaja milyen volt, és mennyi?

 

Köszi: balage

 

Előzmény: janicsak (11124)
kuff Creative Commons License 2004.10.26 0 0 11125

Kalambó,

 

írtam mailt, megkaptad???

 

üdv,

kuf

janicsak Creative Commons License 2004.10.25 0 0 11124

 

 

    2002-ben voltunk Hvar szigetén.Stari Grad városban a hotel Arkadában. A strand rögtön a szállodánál van,pár perc. A szálloda egy picit lelakott a kaja viszont nekünk ízlett. A város központja kb.10 perc.

tomcat73 Creative Commons License 2004.10.25 0 0 11123
Stari Grad valóban nem túl nagy város. Vrboskaán is van hotel de hogy azt hogy hívják nem tudom. Az eléggé nyugis és közel van a strand is.
Előzmény: S Balage (11122)
S Balage Creative Commons License 2004.10.25 0 0 11122

Szia!

Köszi szépen a linket. valóban jónak tűnik.

 

Hétvégén elővettem a 2004-es utazási katalógusokat. Mostmár egyre jobban Hvar-szigetre szeretnék menni.

Most abban segítsetek, hogy melyik városkába, vagy faluba. (Ottlétem alatt úgyis bejárom az egész szigetet.)

Találtam a katalógusban Jelsa városkában 2 hotelt: 1. Jedran és a Fontana, valamint Stari Grad -ban Hotel Helios és Arkada.

Tisztességes árat kérnek érte. Stari Grad jobbnak tűnik, csak az mennyire nagy város. Nagyon kis csendes nyugis helyet szeretnék választani. Azt sem szeretném, hogy ha fürdeni akarok menni, akkor 20 percet kocsikázzak, meg gyalogoljak  a strandra. Mandre ilyen szempontból jó volt. 10 perc sétával találtunk olyan helyet, ahol nagyon kevesen, vagy esetleg senki nem volt. 

 

A fővárosba nem szeretnék menni, máshol meg még nem találtam szállodát.

 

Azért kacsingatok mostanában a szálloda felé, mert mi most Pagon voltunk apartmanban. Vittünk magunkkal kaját, és voltunk étteremben is vacsorázni. Ahogy számolgatom, megközelítőleg egyforma ára van a szállás+ kajának 1 hétre. Akkor meg minek én főzőcskézzek.

 

Tud valaki valamilyen info-val szolgálni a  fent említett szállodákkal kapcsolatosan.

Előzmény: tomcat73 (11119)
valamilanykabatban Creative Commons License 2004.10.24 0 0 11121
nem nem láttam a versenyt , azt hiszem az Elaphites szigeteknél volt
"csak úgy" mentem nyaralni egy hétre
"csak" 23-24 fok volt:) állati szerencsénk volt mert pont erre az egy hétre visszatért a jóidő, tegnap már kezdett borulni: persze az idő is elszomorodott hogy el kellett jönnünk
úgy maradtam volna még
Előzmény: ARic (11097)
dalmatinoo Creative Commons License 2004.10.24 0 0 11120

Ki járt már itt?

Ciovo sziget- Aquarius club

tomcat73 Creative Commons License 2004.10.22 0 0 11119

http://www.hvar.hr/Default.aspx?tabid=406

 

Itt van egy megbízható szállás hivatkozása

Előzmény: S Balage (11116)
tomcat73 Creative Commons License 2004.10.22 0 0 11118
Sajnos nem ismerek szállodaárakat. Mindig apartmanba szoktunk menni, azok után nem érdeklődtem, de szerintem a hvar.hr. oldalon találsz hoteleket és árakat is. Apartmanokat lehet találni 10 EUR/nap/fő-től.
Előzmény: S Balage (11116)
H_G Creative Commons License 2004.10.22 0 0 11117
Akkor látnod kellett volna Makarskát, ott bizony volt.

Előzmény: tomcat73 (11114)
S Balage Creative Commons License 2004.10.22 0 0 11116

Tomcat73 és Franjo!

Nagyon szépen köszönöm mindkettőtöknek a sok hasznos infót.

Tomcat! Zavarhatlak még néhány kérdéssel? Írtad, hogy :"Hotel Vrboskán kívül van de azoknak az árait nem ismerem."

Van szálloda, aminek ismersz árakat? Nem baj, ha tavalyi sem.

Egy kicsit kezd érdekelni az út Bosznián keresztül. Ha hosszabb időben nem baj, hisz olyankor ráér az ember.

Igaz nekünk ha apartman lenne, akkor csak 2 fős kell. ketten járunk a párommal.

 

Mégegyszer köszönöm a hasznos infókat.

Üdv: Balage

Előzmény: tomcat73 (11113)
tomcat73 Creative Commons License 2004.10.22 0 0 11115
Ja még egy info. Komp menetrend a jadrolinija.hr-en van árakkal együtt.
Előzmény: S Balage (11106)
tomcat73 Creative Commons License 2004.10.22 0 0 11114
Ja szeptemberben már szerintem sehol nincs nyüzsi
Előzmény: H_G (11109)
tomcat73 Creative Commons License 2004.10.22 0 0 11113

Udvartól Drvenik kb. 580 kilométer Tuzla Szarajevo keresztül. Az út nagyon szép bár Tuzla és Szarajevo között kicsit kanyargós. Ha Zenica felé mész akkor sima az út viszont nem olyan szép a táj. Nyugodtan átmehetsz Bosznián. Jattolni csak akkor kell a rendőrnek ha bemér, de aggódni nem kell. Általában a sebességtúllépést 5 EUR-ral el lehet intézni.

Arra kell figyelni, hogy a falu eleje ki van táblázva de a vége nincs jelölve. A szembejövők jeleznek rendesen ha mér a police. Időben kb. 10 óra az út, attól függ hányszor állsz meg. Megállni egyedül az orasjei piacon gázos, mert ott az autót valóban könnyen lovasíthatják. Franjoval voltunk bent Mostarban is, a rendőr ott is udvarias volt és elterelt a tilosból de nem büntetett. A metkovici határátkelőre érdemes korán odaérni mert nagy sor szokott lenni.

Ha Sucurajban partot érsz akkor onnan kb. 60 km egy eléggé szar úton Vrboska. Viszont útközben gyüjthetsz levendulát. A szigetnek ez a fele csendesebb mint  a másik, viszont az egész sziget szép. Nézd meg azokat a linkeket amiket Franjo felrakott. A komát akinél voltunk Bozidar Majdaknak hívják. Szerintem valahol még telefonszáma is van de azt passzolom.

Vrboska falu, eléggé csendes, nyugis. Ismert jachtkikötő de azért még nincs annyira elárasztva turistával. Hotel Vrboskán kívül van de azoknak az árait nem ismerem.

Előzmény: S Balage (11106)
franjo Creative Commons License 2004.10.21 0 0 11112
Mi ebben az apartmanban voltunk TomCat-tel (+5 fő)
Én ezen az oldalom kerestem szállást, foglalót kellett kiküldeni de nem volt eltérés a leírtak és a megtapasztaltak között. az iroda is korrekt volt. (HvarTravel)
Nagyon sok szálláskereső oldalt végignéztem Hvar szigetével kapcsolatban de nekem ez tűnt messze a legjobbnak.
Persze mindenki kipróbálhatja, nagyon sok szállás van rajta és elég sokrétűen lehet keresni a szállások között.

A főoldal linkje:   http://www.hvar-travel.com/

A szállásunk ezen belül:   http://www.hvar-travel.com/lang_uk/detaljno.asp?id=163

S Balage Creative Commons License 2004.10.21 0 0 11111

Hali!

Köszi szépen a linket! Nagyon hasznos dolgok vannak rajta.

Első benyomás pozitív, csak valami jó apartmant, vagy szállodát kellen találni.

Köszi szépen a segítségedet!
balage

ja, én Pag-szigeten voltam, ha segíthetek, szólj.

Előzmény: Azaz (11108)
H_G Creative Commons License 2004.10.21 0 0 11110
"Én elsősorba nyugodt, csendes igazi kis pihenős helyet szeretnék-perzse ha van ilyen."

Milna (egy pár házból álló falucska Hvartól 4 km-re) pont ilyen. Ez az ideális kombináció: helyben teljes nyugalom, de ha unatkozni kezdenél, gyorsan beérsz egy nagyon élénk városba.

Előzmény: S Balage (11104)
H_G Creative Commons License 2004.10.21 0 0 11109
Az csak a főszezonra igaz, szeptemberben már Hvar City sem volt zsúfolt.

Előzmény: tomcat73 (11098)
Azaz Creative Commons License 2004.10.21 0 0 11108

helo.

 

Vrboskatól nem messze van Jelsa gyönyörű hely, kis ékszerdoboz...

falu, nem nyaralóközpont, viszont építettek jó pár apartmant,

és van szállodájuk is, ha jó emlékszem...

 

komp: Drvenik-Sucuraj

Sucurajból egy út vezet a sziget északi része felé.

www.sucuraj.com oldalon találsz hasznos infokat. Hvar térképet,

kompmenetrendet...

 

.a

 

Előzmény: S Balage (11106)
szellzoli Creative Commons License 2004.10.21 0 0 11107

szia Lillia!

 

várom soraidat a témában de nem jött eddig semmi!

 

szelltrs@cablenet.hu

 

ide is irhatsz!

 

zoli

Előzmény: Lillia (11099)
S Balage Creative Commons License 2004.10.21 0 0 11106

Szia!

Kösz az infót.

Te mentél már Bosznián keresztül, van valami tapasztalatod? Kilóméterben mennyivel rövedebb, időben mennyivel hosszabb? Milyen ott aközlekedés? Sok mindent olvastam már itt boszniáról, de igazából nem nyerte el a tetszésemet. Jattolj a rendőrnek, a városban odarohannak a kocsihoz a gyerekek kocsit mosni....... Én ezeket olvastam, és perzse pozitívumokat is.

Én még most nem tudom eldönteni.

Ha Hvar déli részére megyek, akkor Drvenik-ből induló komp nekem a sziget jó oldalán tesz ki?

Milyen hely ez az általad már látogatott Vrboska. Város, vagy falu, vagy kifejezetten nyaralóközpont.

Van ott valami elfogadható árú szálloda?

A címmel kapcsolatos fáradozásaidat előre is köszönöm!

 

Minden jót: Balage

Előzmény: tomcat73 (11105)
tomcat73 Creative Commons License 2004.10.21 0 0 11105
Én Vrboskán voltam eddig kétszer. Onnan megtudsz közelíteni ilyen nyugodt csendes fürdőhelyeket pl.: Sv. Nedjelja, bár még Vrboska sem túlzsúfolt. Ha nem körbe mész hanem Bosznián kersztül akkor le tudod rövidíteni kilométerben, ugyanakkor időben lehet, hogy hosszab viszont a komp olcsóbb Drvenik és Sucuraj között. Címet ami nekem van majd előkotrom valahonnan. Most hirtelen nem tudom. Amúgy franjot is kérdezheted mert neki asszem meg van a pontos cím ahol voltunk + telefonszám is.
Előzmény: S Balage (11104)
S Balage Creative Commons License 2004.10.21 0 0 11104

Szia!

Én elsősorba nyugodt, csendes igazi kis pihenős helyet szeretnék-perzse ha van ilyen. Azt írtad, hogy a déli rész még kevésbé felkapott. Ez azt jelenti, hogy esetleg találok rajta csendes, elhagyatott partot-amit meg is tudok közelíteni-, ahol kettesben a párommal lehet fürödni, és úgy pihenni, hogy egy másik ember nem rúgja rám a kavicsokat.

Ha lenne ilyen téren ötleted, vagy esetleg pontos címed, amit nyugodt szívvel tudnál ajánlani, azt megköszönném.

Mindesetre egy 1 napos kirándulást biztos rászánnék a fővárosra is, idén is bejártuk egész Pag-ot.

 

Iborli!!

Ellenérvei egyedül a távolsággal vannak. Én Nyíerygi vagyok és idén Pag-szigeten voltunk, és nekem az is több, mint 800 km volt, valamint állítólag nagyon drága  a kompdíj. Ha van valakinek ezzel kapcsolatosan "friss" infója, megköszönöm.

Igaz tegnap elkezdtem visszaolvasgatni az összes Hvar-ral kapcsolatos hozzászólást, de még csak 2001 ig jutottam.

 

Üdv: Balage

Előzmény: tomcat73 (11098)
lborli Creative Commons License 2004.10.20 0 0 11103
Itt 1 Hvarfun! Sajnos nem láthattam kedves szigetemet a levegőből, mert nagyon párás volt ma du. az Adria felett. :-((
Előzmény: tomcat73 (11095)
lborli Creative Commons License 2004.10.20 0 0 11102
Kíváncsi lennék, hogy mik az ellenérveid. Komolyan.
Előzmény: S Balage (11087)
lborli Creative Commons License 2004.10.20 0 0 11101
Perszehogynem! :-)
Előzmény: S Balage (11084)
lborli Creative Commons License 2004.10.20 0 0 11100
Sajnos nem láttam meg. Csupán a Velebitből kicsit, amint átbuktak a felhők rajta a szárazföld felé, majd az Adria felett is zárt felhőzet volt. :-(
Előzmény: lborli (11081)
Lillia Creative Commons License 2004.10.20 0 0 11099

Szia,

küldtem neked mailt a témában.

Előzmény: szellzoli (11091)
tomcat73 Creative Commons License 2004.10.20 0 0 11098

Attól függ milyent akarsz. A sziget déli csücske még nem olyan látogatott, azonban a főváros Hvar és Stari Grad már eléggé zsufi. Vrboska még nem annyira, a sziget Korcula felé eső fel pedig szintén csendes.

Előzmény: S Balage (11096)
ARic Creative Commons License 2004.10.20 0 0 11097

a rádióban hallaottam v.mi Adria vitrolásversenyről, és hogy Dubrovnikban 26 fok van...

Te is a verseny miatt mentél talán?

Előzmény: valamilanykabatban (11089)
S Balage Creative Commons License 2004.10.20 0 0 11096

Szia!

Igen komolyan gondolkodom Hvar-on. Valóban nagyon sok pozitív élménybeszámolót olvastam már itt.

Komolyan érdekelne már az a sziget. biztos csodás lehet.

Minden esetre az az elsőszámú célpontom idén.

Te voltál már ott, esetleg tudsz valamit ajánlani?

Üdv: balage

Előzmény: tomcat73 (11095)
tomcat73 Creative Commons License 2004.10.18 0 0 11095
Menjél nyugodtan Hvarra, nem fogsz csalódni. Itt a topicban vannak nagy Hvar funok. Egy picit olvass vissza pár oldalt, ott olvashatsz jó hozzászólásokat+élménybeszámolókat.
Előzmény: S Balage (11087)
tomcat73 Creative Commons License 2004.10.18 0 0 11094
Mázlista
Előzmény: valamilanykabatban (11089)
tomcat73 Creative Commons License 2004.10.18 0 0 11093
Száz csillió szálláslehetőség van. Körül kell nézni neten vagy a helyszínen. Én nem szoktam foglalni előre, hanem a helyszínen keresek mindig. Nagyon segítőkészek általában a helyiek, de ha ők nem a touristinfokban is segítenek szállást találni.
Előzmény: szellzoli (11091)
rocher Creative Commons License 2004.10.18 0 0 11092
Sajnos nem tudom ajánlani a mi helyünket, mert csak rokonoknak, barátoknak ad szállást a néni. De pl. Pirovacon vannak nagyon jó apartmanok, az ANTE, a Vila Kristina, és olyan 10 euro körül/fő/nap.
Előzmény: szellzoli (11091)
szellzoli Creative Commons License 2004.10.18 0 0 11091

sziasztok!

 

én is már a nyaralásunkat tervezem jövöre!2 lurkóval mennénk és megköszönném ha tudnátok vmi elérhetöséget is adni Petra és SzonyiJános.vhova oda szeretnénk lejutni mi is Zadar és Split közé!segítsetek!

 

 

köszi

szonyijanos Creative Commons License 2004.10.15 0 0 11090
sziasztok! Kérnék egy kis segítséget, mert jövőre szeretnénk menni Horvátországba, konkrétabban valahova délre. Tavaly is voltunk akkor Rogoznicán voltunk, egy magyar családnál. Most is egy hasonló helyet keresnénk. Kb 8 fő, és ebből egy 1 éves gyerkőc.
Köszi, János
valamilanykabatban Creative Commons License 2004.10.14 0 0 11089
holnapután Dubrovnik:))
Előzmény: S Balage (11084)
rocher Creative Commons License 2004.10.14 0 0 11088
Szia, mi minden évben ugyanoda megyünk: Pirovacra, és onnan kirándulgatunk. Már egész Dalmáciát bejártuk. Nekünk ez az életforma felel meg. Olcsó és biztos szállás, a házinénivel nagyon jó viszonyban vagyunk. Szóval ez nem csak anyaralás idejére szól, azon túl is tartjuk a kapcsolatot. Éppen tegnap este hívott fel, hogy mikor látogatjuk meg a házában. Ő szabadkai amúgy, és beszél magyarul, németül, szerbül, horvátul és angolul.
Előzmény: S Balage (11087)
S Balage Creative Commons License 2004.10.14 0 0 11087

Szia Petra!

Akkor megynugodtam, hogy nem beteges. És megkérdezthetem esetleg, hogy hova mentek jövőre?

Én Hvar-ral szemezgetek, de vannak ellenérveim és ami mellette szól is. De az még messze van.

Van esetleg valami hely, ami neked bejött és tudnál ajánlani? Megköszönném.

Minden jót: Balage

Előzmény: rocher (11086)
rocher Creative Commons License 2004.10.13 0 0 11086
Egyáltálán nem. Mi már lefoglaltuk jövő augusztus 12-re a szállást. Úgyhogy csak vissza klell számolni:-)))
Előzmény: S Balage (11084)
rocher Creative Commons License 2004.10.13 0 0 11085
Ne znam:-(((
Előzmény: lborli (11083)
S Balage Creative Commons License 2004.10.13 0 0 11084

Sziasztok!

 

Nagyon lelassult ez a fórum. pedig olyan szívesen olvasnék valami új élménybeszámolót. Senki nem megy Horvátországba mostanában?

Én idén nyáron voltam először, de már most készülök vissza!

Egyébként találtam egy jó kis kvíz-t a www.kvizpart.hu-n, Horvátország címszóval. Nagyon sok érdekes kérdés van. Ha van kedvetek, próbáljátok ki!

NEM REKLÁM AKART LENNI!

Üdv mindenkinek.

Nem beteges már most a nyaralást terveztegtni, uticélt keresgetni? Nyugtassatok meg.

lborli Creative Commons License 2004.10.12 0 0 11083
Ajde dogyi?! Vagy ez szerbül van?
Előzmény: rocher (11082)
rocher Creative Commons License 2004.10.12 0 0 11082
Idi naprijed!?
Előzmény: lborli (11079)
lborli Creative Commons License 2004.10.12 0 0 11081

Így. Vagy, ahogy az egyszeri szőke mondja: olyan depi vagyok, mindjárt öngyi leszek.

Holnap, ha jó idő lesz, talán látom majd Kastelát is a levegőből.

Előzmény: [vasquez] (11080)
[vasquez] Creative Commons License 2004.10.12 0 0 11080

Ajde idi... ;) Khm-khm... Akarom mondani Request clearance to Split Kastela... ;)

 

Regen lattalak benneteket. Kar, hogy ilyenkor mar Kroaciaban sincs jo ido... Az emberre ugy rajon az oszi depi... Ti is igy vagytok vele? Epp ma melegitettem fel a jo kis nyari fotokat Hvarrol ;)

 

 

 

 

Előzmény: lborli (11079)
lborli Creative Commons License 2004.10.11 0 0 11079
Go ahead! (Sajnos nem tudom horvátul.) :-)
Előzmény: Equell (11078)
Equell Creative Commons License 2004.10.11 0 0 11078

Szombaton jövök be melóhelyre, megkaptam az egyik scan-gépet, úgyhogy nyomatom ezerrel be a fotókat! Feltöltésre felkészülni!

 

:-)

Equell Creative Commons License 2004.10.07 0 0 11077

:-)

 

Jobbat, mert kenterbe veri Párizst... :-))

Anyumékat most beszélem le Párizsról egy szlovén cserére... :-)

 

(főleg, hogy én lennék az idegenvezetőjük) :-)

 

 

Előzmény: lborli (11076)
lborli Creative Commons License 2004.10.06 0 0 11076
Megbocsátjuk, ha olyan kitűnő beszámolót írsz, mint a Párizs topikban. :-)
Előzmény: Equell (11075)
Equell Creative Commons License 2004.10.05 0 0 11075

Picit Off, de mégsem. :-)

 

Szlovéniában voltam a hétvégén raftingtúrán, hát az is valami csoda... noha mindenhol beszéltek angolul és németül, és akkor is a horvátot erőltettem... :-)

 

az étteremben, ahol vacsoráztunk, az öreg muksó meglepődött, mosolygott, és mindig angolul válaszolt... aztán a sokadik eszmecserénkre már horvát-szlovénul köszönt, és azért érezhető volt a kitüntetett figyelem, ahogy velem bánt... :-)

A végén külön számlát kértem, ezt is értette, és mikor búcsúztunk, rámnézett, és egyszerre mondtuk a Laku noc-ot :-) Örültem, hogy végre "úgy kezel" :-)))

Rendes volt, jó borravalót adtam neki... :-)

 

Jövőre visszamegyek ide, mert valami fantasztikus (persze csak ha nem megy a következő horvát utam rovására) :-)

 

:-)

Bocs ha kissé off voltam...

 

:-)

 

 

 

 

gregreg Creative Commons License 2004.10.05 0 0 11074
Aaaargh, mér nem müxik a feltöltés??? :(((( Majd most, mer béna v.ok! :))
gregreg Creative Commons License 2004.10.05 0 0 11073
Sziasztok! Régebben ígértem képet a strandolról ahol idén nyaraltunk! (Isztria- Funtana, Hotel) Sokan voltak, azért kibírtuk! Remélem jövőre is megyünk! Ha kell jobb minőségben is fel tudom tölteni a képet, csak 1,1 MB lenne! Üdv: greg u.i. köszönöm az időjárást kutató linkeket, hasznosak! :))
Kálámbó hadnagy Creative Commons License 2004.09.29 0 0 11072

kuf: Tribunjba, Vodicébe megyek majd.

petra:igazad van, a Studenacra gondoltam, csak amikor leírtam, már a Jamnica járt az eszemben, ezért véletlenül hozzábiggyesztettem az icát.

 

 

Előzmény: kuff (11068)
tomcat73 Creative Commons License 2004.09.29 0 0 11071
Veseli i zdravi bili, lipicki studenac pili
Előzmény: rocher (11070)
rocher Creative Commons License 2004.09.29 0 0 11070
Nem Studenac az?
Előzmény: Kálámbó hadnagy (11065)
goumideaumineaux Creative Commons License 2004.09.29 0 0 11069

Sajnos nem járok elégszer, csak háromszor voltam. Most tervezek egy egynapos Zágrábi kirándulást.

Dubrovnik térkép:

http://www.dubrovnik-online.com/maps/index.php?l=en

 

http://www.dubrovnikbedandbreakfast.com/Engleski/en_Stranice_za_slike/en_stari_grad.htm

 

http://web.tzdubrovnik.hr/maps.shtml

Előzmény: valamilanykabatban (11061)
kuff Creative Commons License 2004.09.28 0 0 11068

Kálámbó,

 

tudok várni, persze..:) Studenica:) Merrefelé mész majd?

 

üdv,

kuf

Előzmény: Kálámbó hadnagy (11065)
Kálámbó hadnagy Creative Commons License 2004.09.28 0 0 11067

vagy esetleg kérdezd meg, hogy nem lehet-e interneten rendelni a Getróból.

 

tel: 385 800 8808, 

mél: info@getro.hr

Kálámbó hadnagy Creative Commons License 2004.09.28 0 0 11066
pardon Ledeni caj
Kálámbó hadnagy Creative Commons License 2004.09.28 0 0 11065

ha okt. végéig tudsz várni, akkor megoldható.

 

Studenica vagy Jamnica alapú jedeni cajra vágysz?

Előzmény: kuff (11064)
kuff Creative Commons License 2004.09.28 0 0 11064

kicsi OFF, mégis horvát:)

 

Nincs vki, aki mostanában megy ki és visszafelé hozna nekem pár dolgot?

Sajna csak kint kapható.. 1 karton Ledeni Caj (zöldteás icetea) és pár db tonhalas majonéz. :) Nem vicc, ha esetleg valaki megtenni, akkor természetesen kifizetném, akár előre!

 

üdv,

kuf

Kálámbó hadnagy Creative Commons License 2004.09.27 0 0 11063

hello!

 

szombat hajnalban érkeztünk haza egy hetes vitorlázásból.

 

Szombaton indultunk Tribunjból. Onnan Trogirt - Split - Milna(Brac) - Pokol-szigetek(Palmizana) - majd Hvar - Rogoznica.

Eddig végig remek idő volt. 26-34 fok között. Szél is volt. Pénteken azonban leszabadult a hegyről a Bóra 60-80 km-h-s sebeséggel, így a Skradini kiránduélás elmaradt és visszamentünk tribinjban. A legdrágább kikötés rogozniácban volt, 350 kuna(6-unk között osztlott meg, amúgy átlag 280 kuna volt a kiklötési díj.)

 

Mindenkinek ajánlom a vodicei Porat éttermet. A parttól 50 méterre van, egy szűk utcában. A kikötőtől a ronda magas hotel felé haladva kell jobbra felmeni egy szűk utcába. Nagyon jó a kaja és nagyon kedvesek. Kétszer kajáltunk 6an, eseteknként 600 kunáért és mindenki telezabálta magát. Volt benne minden. kagyló, pleskavica,  mixed grill, bor stb.

 

a pályán szombaton alig voltak, kivétel a Karplovac-Zágráb szakaszt, de az mindig tele ven. A teljes sztádadíj 155 kuna Goricánatól - Pirovacig.

 

lborli Creative Commons License 2004.09.27 0 0 11062
Addig melegszik? :-)))
Előzmény: KAti (11060)
valamilanykabatban Creative Commons License 2004.09.27 0 0 11061
ok akkorjó
akkor talán szerencsém lesz

Kati : k9szi Rovinj az nincs nagyon messze azt hiszem
tényleg nem tudod véletlenül hol lehetne Dubrovnik térképet beszerezni? az az érzésem hogy te gyakran jársz Horvátho.-ba nemde?
Előzmény: goumideaumineaux (11059)
KAti Creative Commons License 2004.09.27 0 0 11060

Nem Dubrovnik, de:

Tavaly november 1-n 19 fokos volt a víz és a levegő is - Rovinjban.

Én neoprén ruhában mentem a vízbe, úgy jó volt, de - természetesen - németek fürödtek fürdőruciban is.

Most hét végén is terveztem Selce-i hétvégét, de ez a 15 fok elriasztott. Majd tán két hét múlva :-)

Előzmény: valamilanykabatban (11056)
goumideaumineaux Creative Commons License 2004.09.27 0 0 11059

nem Schirilláék. :))

szandál-rövidnadrágos térdiggázolunk a tengerbe program volt az őszi szünetben, ha az (őszi szünet) már volt akkor az iskolákban.

Előzmény: valamilanykabatban (11058)
valamilanykabatban Creative Commons License 2004.09.27 0 0 11058
kedves gumidomi:) köszi mert épp kezdtem elkeseredni
azt olvastam a zinternetten hogy Olaszországban havazik:( ami kb azonos szélesség
de ugye nem a Schirilláék a barátaid?:DD
Előzmény: goumideaumineaux (11057)
goumideaumineaux Creative Commons License 2004.09.27 0 0 11057
Nekem barátaim voltak. Ennek már pár éve, de úgy emlékszem, hogy bementek a vízbe, ha nem is fürödtek. Úgyhogy nagyon hideg nem lehetett.
Előzmény: valamilanykabatban (11056)
valamilanykabatban Creative Commons License 2004.09.26 0 0 11056
sziasztok
valaki volt esetleg október közepén Dubrovnikban régebben? milyen az időjárás olyankor?
wdriver Creative Commons License 2004.09.25 0 0 11055
Télen is horvátországban érezhetjük magunkat a HRT 1 adását nézve, RealOne szükséges hozzá.
Pl. a panoráma kamerák adását nagyon kedvelem a HRT-n, utána kell nézni mikor adják az egyesen.
:-))
Üdv W.
lborli Creative Commons License 2004.09.25 0 0 11054

Najlepsa vam hvala.

Előzmény: franjo (11053)
franjo Creative Commons License 2004.09.24 0 0 11053
Ha valaki ennyire szereti a horvátországgal kapcsolatos híreket, akkor ennek a magyar nyelvű, Eszéken megjelenő újságnak is örülni fog.
Van "archívum" rovata is, ott vissza lehet olvasgatni egészen 2000-ig.
Equellnek is ajánlom.

http://www.hhrf.org/umku/

Előzmény: lborli (11032)
aliaspivo Creative Commons License 2004.09.24 0 0 11052
Vagy most?
Előzmény: aliaspivo (11051)
aliaspivo Creative Commons License 2004.09.24 0 0 11051

Sorry, a kép lemaradt.

Talán most sikerül...

Előzmény: aliaspivo (11050)
aliaspivo Creative Commons License 2004.09.24 0 0 11050

Azért a Szajna partján egy romantikus este sem lehet rossz!

Ezt a képet Raguzában készítettem (igaz, hogy pont egy éve).

Most is ott szeretnék lenni!!

Equell Creative Commons License 2004.09.23 0 0 11049

Hali mindenkinek!

 

Ma hajnalban érkeztem meg, gúvad a szemem a gépre, félig már kifolyt... :-)

 

A frász kivan, hogy olvasom itt az élményeket... jó volt Párizs meg minden, de azért javarészt sajnálom, hogy mégsem Dubrovnikban kötöttem ki.... Párizs is egy tipikus nagyváros, ahol senki sem figyel a másikra... :-( Jó, viszont láttam olyan dolgokat, amit talán az életbe soha nem fogok, műemlékek stb., van egy feellingje is, de nem szorította ki a horvát szeretetem, úgyhogy maradok horvát fun!

 

Ja! Nagyon sokan megismerték a nyakamban lógó mobiltartót, bár sokan először azért figyeltek fel rá, mert a francia színekkel megegyező, de aztán mondták, hogy Croatia :-) Úgy tűnik, nincs velük bajuk, mert nem téptek meg... :-)

 

Na pussz, megyek haza aludni...

 

:-)

Marcsika25 Creative Commons License 2004.09.22 0 0 11048

Sziasztok!

 

Mi vasárnap érkeztünk meg Omisból... nagyon jó volt minden, kivéve, hogy néhány helyen elég koszos a város....

 

Azért mindenkinek köszi mégegyszer a korábbi infókat a városról.

 

M.

tomcat73 Creative Commons License 2004.09.22 0 0 11047

Kuff

 

Valóban maga a part nem de 1 - 2 méter után már homokos( Pongyolán fogalmaztam). A fürdőzők frankón felkeverték és olyan volt a tenger mint a mosogatólé.

Előzmény: kuff (11041)
goumideaumineaux Creative Commons License 2004.09.22 0 0 11046
és te vagy a képen bikiniben? :)))
Előzmény: Triumphator (11045)
Triumphator Creative Commons License 2004.09.22 0 0 11045
nyár
Triumphator Creative Commons License 2004.09.22 0 0 11044
Dalmácia, Peljesac-fsz., Divna strand.
Leppke Creative Commons License 2004.09.22 0 0 11043
Ármérséklődés: Pl. a szállásunk (2 szobás full felszerelt apartman, 2felnőtt +1 gyerek, 25Euro/nap+ado volt), a komp 46 Kunaval olcsóbb volt. De érdekes, hogy az éttermek nem adnak kedvezméynt utószezonban sem, ellentétben a balatoni Angebottal:)
Előzmény: tomcat73 (11040)
goumideaumineaux Creative Commons License 2004.09.22 0 0 11042

Üdv, démosz!

 

Leírom, amik eszmbe jutottak az elmúlt hozzászólások olvasása közben:

 

3 éve voltam a Krk szigeten és nekem is a legszebb nyaralásaim egyike (nagyobb baráti társasággal voltunk valószínúűleg ez is közrejátszik).

Krk város nekem nagyon tetszik, nem éreztem úgy, hogy hatalmas a tömeg. A Vrbnik melletti kis öböl volt eddig a legjobb hely, ahol strandoltam, ha árnyék lenne ott, a legkirályabb hely lenne a világon.

Stara Baškán akkor jó strandolni, ha szemből fúj a szél. Nekünk szerencsénk volt, sosem fogom elfelejteni azt a napot, amit a hullámba ugrálással töltöttünk.

Idei nyaralás célpontja Pula volt. Nekem csalódás volt. Az a kis öböl a Veruda út közelében nagyon szép és kellemes, de a város szocreál.

kuff Creative Commons License 2004.09.22 0 0 11041

tomcat,

 

baska nem homokos part:) apró kavicsos. kimondottan homokosat csak st.marak-nál tudok, de ezt is útólag töltötték fel.

Amúgy baska tényleg elő vagy utószezonban élvezhető csak..

 

kuf

Előzmény: tomcat73 (11040)
tomcat73 Creative Commons License 2004.09.22 0 0 11040
Ja ilyenkor már biztos nincs olyan tömeg, mint ahogy a képed is mutatja de azért a homokos kiépített strand nem az én világom, én jobban szeretem a sziklás partot, tiszta vízzel ( pl.: Hvar, Korcula ). Na de kinek a pap kinek a paplan. Így szeptemberben mennyire mérséklődtek az árak
Előzmény: kuff (11036)
Leppke Creative Commons License 2004.09.22 0 0 11039
Haho!
En csak olvasgattalak titeket, de sok jo tanacsot es otletet kaptam a szeptemberi nyaralasunkhoz. Szept5-18ig voltunk a horvatoknal. 7 ejszaka Baska Krk-n, 6 Hvar szigeten Vrboskan. Nem bántuk meg egyiket sem es ha tehetem jovore is szeptemberbe megyek, nincs tomeg, az arak pl .komp, szallas jelentosen csokkennek. Az autopalya jo lenne, ha nem lenne a sok fizetokapu, nem eri meg 150-el dongetni, mert a sort ugyis beered. Szoval meg1x koszi a tapasztalatokat.
mniki Creative Commons License 2004.09.22 0 0 11038
Hát igen, annyira siettem, hogy 2x ment el a hsz, viszont a képet nem sikerült beszúrnom. Béna vagyok )))

mniki Creative Commons License 2004.09.22 0 0 11037
Sziasztok ! Ha kicsit késve is, de egy rövid élménybeszámoló első horvátországi nyaralásunkról :

Indulás aug. 21-én hajnalban, Budapest vonzáskörzetéből. Határátlépés után egy kis pénzváltás, kajcsi, majd irány Selce. Az autópályán végig jól lehetett menni, bár volt egy hely, ahol a koccanás miatt egy kis araszolás, de végülis semmi extra.
No, miután lejöttünk Rijekánál az autópályán, igencsak megakadt a forgalom,
majdnem 1 óra alatt tettünk meg egy 25 perces szakaszt. Gondolhatjátok mennyire bezsongtunk a tenger látványától, alig vártuk, hogy végre csobbanjunk. 10-re értünk és sSziasztok ! Ha kicsit késve is, de egy rövid élménybeszámoló első horvátországi nyaralásunkról :

Indulás aug. 21-én hajnalban, Budapest vonzáskörzetéből. Határátlépés után egy kis pénzváltás, kajcsi, majd irány Selce. Az autópályán végig jól lehetett menni, bár volt egy hely, ahol a koccanás miatt egy kis araszolás, de végülis semmi extra.
No, miután lejöttünk Rijekánál az autópályán, igencsak megakadt a forgalom,
majdnem 1 óra alatt tettünk meg egy 25 perces szakaszt. Gondolhatjátok mennyire bezsongtunk a tenger látványától, alig vártuk, hogy végre csobbanjunk. 10-re értünk és sikeresen megtaláltuk a szálláshelyet, ami a főúttól 1 utcára volt (sajnos nagyon zajos volt éjszaka), viszont az apartman, kert nagyon igényes volt.
Komolyan mondom, nem reméltem, hogy ilyen jó kis helyet sikerül foglalni neten keresztül. Maximálisan meg voltunk elégedve, tiszta és kényelmes szobáink voltak.

Miután lecuccoltunk irány a part, először a kemping strandjánál fürödtünk (igen változatos a part, sziklás, aprókavicsos, sőt, volt betonos is..).
Először talán itt tudatosult bennünk, hogy ez bizony nem a Balaton : ))
kristálytiszta víz, gyönyörű színek, stb, stb.
Nem ragozom, élvezetes volt. Viszont pechemre a napallergiámhoz egy kis sós tengervíz allergiám is lett , hiába tusoltam azonnal fürdés után. Nem tudom ez ellen mit lehet tenni, de bizony nem kicsit megkeserítette az életemet.

Selce nagyon hangulatos városka, rengeteg túristával.
Van egy jó kis fagyizó a parton, ahol "csácsumicsá, bagaméri" és ilyen jó kis magyaros fílinget kapunk az isteni fagyi mellé. Szintén a parti főutcán van egy isteni pékség, (nekünk nem jött be a burek...), viszont a kenyér és a tej annál inkább ! Hoztunk is haza pár liter tejet, mióta elfogyott nem is igen iszom az itthoni áltejet..

Voltunk Novi Vinodolsk-ban, a strandja nagyon szuper és itt ettünk a legfinomabb halat. Szép hely, érdemes eltölteni 1 napot fürdéssel együtt.
Cirkvenica már kevésbé jött be nekünk, mint város. Megnéztük az akváriumot is, ami nem volt annyira jó, de 1x "ki lehet bírni".

2x mentünk át a KRK szigetre. Gyönyörű hely Njivice. Hangulatos, csendes, tiszta part, aprókavicsos, sziklás. Lehet, hogy hülyeség, de szinte éreztem, hogy sétálás közben hogyan töltődök fel energiával.

Krk is nagyon hangulatos, bár tömeg az van. Isteni pizzát ettünk a Kantun -ban, a barátnőm szó szerint betegre zabálta magát.
Ja, sikeresen bepalizott A szamár..., csak meg akartam simogatni, de már a hátán találtam magamat és persze a gazdi le is nyúlt 20 kunát.. Sebaj, van 2 nagyon jó fényképem !!
Meglepődtem a kikötőben lévő WC tisztaságán, sok étterem elbújhat mögötte !
Összességében szép város.

Ami számomra csalódás volt, az Baska városa.
Iszonyú tömegnyomor, de annyira, hogy beálltunk egy 6 kuna/órás parkolóba (alig találtunk helyet) és amint lementünk a partra, fordultunk is vissza, mert egy heringes dobozban több hely volt, mint ott. Ráadásul a víz baromi mocskos volt.
(ezúton köszönöm meg annak, aki annak idején azt javasolta, hogy ne Baska-ra menjünk) Elnézést minden Baska fan-tól ..

Kárpótlásul találtunk egy csudajó kis öblöt valahol Vrbnik környékén, ahol kb. 200 ember fürdött és kristálytiszta, gyönyörű volt a víz. A fiúk nem győztek lemerülni..
Vrbnik iszonyúan hangulatos hely, nem szabad kihagyni !!!!

Itt jegyzem meg, hogy korábban semmi bajom nem volt a kocsi hátsó ülésén utazni, viszont amióta körbejártuk a KRK szigetet, rosszul vagyok.. Ilyen kacskaringós utakon életemben nem jártam, pedig Görögországban is van szerpentin bőven..

Ja, képzeljétek egy jó kis jégeső, vihar is kijutott nekünk, egyik percről a másikra szakad az eső, jég, vihar, a parton, kikötőben csak úgy dobálta a szél a hajókat.
Fantasztikus, de félelmetes látvány volt. Másnap mintha semmi nem történt volna, strandidő lett újra.

Hazafele elmentünk a Plitvicei tavakhoz is, hát az külön megér 1-2 napot ! Hihetetlen az a mennyiségű hal a vízben és hogy ott napoznak a sekély parton !!!
Viszont hogy mitől van az a rengeteg méhecske ?!

Összességében felejthetetlen emlék volt a nyaralás és biztos, hogy nem utoljára mentünk az Adriára. Köszönöm nektek a sok hasznos infót, amit a topicon gyűjtöttem !!Üdv.!

ikeresen megtaláltuk a szálláshelyet, ami a főúttól 1 utcára volt (sajnos nagyon zajos volt éjszaka), viszont az apartman, kert nagyon igényes volt.
Komolyan mondom, nem reméltem, hogy ilyen jó kis helyet sikerül foglalni neten keresztül. Maximálisan meg voltunk elégedve, tiszta és kényelmes szobáink voltak.

Miután lecuccoltunk irány a part, először a kemping strandjánál fürödtünk (igen változatos a part, sziklás, aprókavicsos, sőt, volt betonos is..).
Először talán itt tudatosult bennünk, hogy ez bizony nem a Balaton : ))
kristálytiszta víz, gyönyörű színek, stb, stb.
Nem ragozom, élvezetes volt. Viszont pechemre a napallergiámhoz egy kis sós tengervíz allergiám is lett , hiába tusoltam azonnal fürdés után. Nem tudom ez ellen mit lehet tenni, de bizony nem kicsit megkeserítette az életemet.

Selce nagyon hangulatos városka, rengeteg túristával.
Van egy jó kis fagyizó a parton, ahol "csácsumicsá, bagaméri" és ilyen jó kis magyaros fílinget kapunk az isteni fagyi mellé. Szintén a parti főutcán van egy isteni pékség, (nekünk nem jött be a burek...), viszont a kenyér és a tej annál inkább ! Hoztunk is haza pár liter tejet, mióta elfogyott nem is igen iszom az itthoni áltejet..

Voltunk Novi Vinodolsk-ban, a strandja nagyon szuper és itt ettünk a legfinomabb halat. Szép hely, érdemes eltölteni 1 napot fürdéssel együtt.
Cirkvenica már kevésbé jött be nekünk, mint város. Megnéztük az akváriumot is, ami nem volt annyira jó, de 1x "ki lehet bírni".

2x mentünk át a KRK szigetre. Gyönyörű hely Njivice. Hangulatos, csendes, tiszta part, aprókavicsos, sziklás. Lehet, hogy hülyeség, de szinte éreztem, hogy sétálás közben hogyan töltődök fel energiával.

Krk is nagyon hangulatos, bár tömeg az van. Isteni pizzát ettünk a Kantun -ban, a barátnőm szó szerint betegre zabálta magát.
Ja, sikeresen bepalizott A szamár..., csak meg akartam simogatni, de már a hátán találtam magamat és persze a gazdi le is nyúlt 20 kunát.. Sebaj, van 2 nagyon jó fényképem !!
Meglepődtem a kikötőben lévő WC tisztaságán, sok étterem elbújhat mögötte !
Összességében szép város.

Ami számomra csalódás volt, az Baska városa.
Iszonyú tömegnyomor, de annyira, hogy beálltunk egy 6 kuna/órás parkolóba (alig találtunk helyet) és amint lementünk a partra, fordultunk is vissza, mert egy heringes dobozban több hely volt, mint ott. Ráadásul a víz baromi mocskos volt.
(ezúton köszönöm meg annak, aki annak idején azt javasolta, hogy ne Baska-ra menjünk) Elnézést minden Baska fan-tól .., lehet, hogy ha nem augusztus végén megyünk, akkor nem ilyen a helyzet.

Kárpótlásul találtunk egy csudajó kis öblöt valahol Vrbnik környékén, ahol kb. 200 ember fürdött és kristálytiszta, gyönyörű volt a víz. A fiúk nem győztek lemerülni..
Vrbnik iszonyúan hangulatos hely, nem szabad kihagyni !!!!

Itt jegyzem meg, hogy korábban semmi bajom nem volt a kocsi hátsó ülésén utazni, viszont amióta körbejártuk a KRK szigetet, rosszul vagyok.. Ilyen kacskaringós utakon életemben nem jártam, pedig Görögországban is van szerpentin bőven..

Ja, képzeljétek egy jó kis jégeső, vihar is kijutott nekünk, egyik percről a másikra szakad az eső, jég, vihar, a parton, kikötőben csak úgy dobálta a szél a hajókat.
Fantasztikus, de félelmetes látvány volt. Másnap mintha semmi nem történt volna, strandidő lett újra.

Hazafele elmentünk a Plitvicei tavakhoz is, hát az külön megér 1-2 napot ! Hihetetlen az a mennyiségű hal a vízben és hogy ott napoznak a sekély parton !!!
Viszont hogy mitől van az a rengeteg méhecske ?!

Összességében felejthetetlen emlék volt a nyaralás és biztos, hogy nem utoljára mentünk az Adriára. Köszönöm nektek a sok hasznos infót, amit a topicon gyűjtöttem !!
Üdv.!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!