Keresés

Részletes keresés

toMtOm Creative Commons License 2001.05.14 0 0 1368
Hali Rajongók!

Miután senki nem szólt eddig hozzá, hát akkor én most megteszem.
A kőbevésett tali perszecsak puhakőbe volt vésve, mert hamar átvéstük Budaörsre, Vissaiékhoz, amikor is kiderült, hogy nem tudok hétvégére notebookot hozni. A társaságot személyesen Vissai és NLaci szállította kocsin a helyszínre. A CDFűben vártunk egy kicsit kb. 1/2 5-ig, így Myatomnak is szerencséje volt. Ugyanis egyedül őt nem sikerült szombatig elérni, hogy módosul a helyszín. Miután ő is befutott, és egyben volt a társaság (Megott, NLaci, Vissai, A SKÓT, Szépalmási, EeToN, TomTom), elindultunk. Vissai igazi háziasszonyként teával szolgált, hogy CDFű-s legyen a hangulat. A csemegéket SKÓT-ék sajtosa és a "Mike kedvence" nevű túrótorta jelentette, elfújhatatlan :) gyertyákkal.

Előzmény: toMtOm (1367)
toMtOm Creative Commons License 2001.05.10 0 0 1367
Hali!
Akkor kőbevésve kijelenthetem, hogy a tali most szombaton délután lesz a CFűben. Szeretettel várunk mindenkit (TomTom és a túrótorta:)
Előzmény: A SKÓT (1366)
A SKÓT Creative Commons License 2001.05.09 0 0 1366
Na szóval!
ÉN 12-én, 4 órakor OTT LESZEK!
Viszem a sütit is!
Kész!

EeToN Creative Commons License 2001.05.09 0 0 1365
Sziasztok!

- Ismertek egy bizonyos DJ Subliminal nevű előadót?
Állítólag Mike volt a producer az ő idén megjelent Subliminal Sessions című albumán!

- Múltkor elfelejtettem írni, hogy utánanéztem a Bones-ügynek.
Tehát, ahogy én hallom, a Bones témája (pl. 00:17) tökéletesen megegyezik a Tubular Bells Part One 14:15-kor kezdődő témájával. Azt hiszem, ehhez kétség sem férhet. Hogy Ti (toMtOm, NLaci) mire gondoltatok a Taurus II-vel (02:18?) kapcsolatban, arra csak tippelni tudok: talán a hangok nagyon távoli hasonlósága jöhet szóba.

- Megerősítést kérek! Én nagy hasonlóságot látok az Amarok 36:40-kor (Lion Reprise) kezdődő gitártémája, az Ommadawn Part One 10:21-kor induló gitártémája és a Don Alfonso gitárszólójának végső akkordjai (kb. 03:50 után) között. Mi a véleményetek? Nem tudom, ez mennyire triviális, avagy mennyire erőltetett hasonlítás.

- A talival kapcsolatban én is a szombatra szavazok, végérvényesen és visszavonhatatlanul. :)

A SKÓT:

> ...el tudja játszani gitáron...

- Szeretném a félreértések elkerülése végett azonnal leszögezni, hogy sajnálatos módon (egyelőre) abszolúte nem_tudok_gitározni. Mindössze annyiról van szó, hogy nagyjából tudom, milyen hangokat kéne megszólaltatni, s néha úgy-ahogy ez sikerül is. Másrészt ez egy viszonylag egyszerűen elgitározható téma, persze csak szerintem...

> ...a HR Mike legelvontabb albuma...

- Van benne valami, hogy az Incantations is elvont, de nem tudsz meggyőzni, a két album hangulata alapján a HR-et tartom elvontabbnak. Nem mintha ez olyan fontos kérdés lenne, a lényeg, hogy mindkettő remekmű (mint minden Oldfield-album).

EeToN

localhost Creative Commons License 2001.05.09 0 0 1364
Szóval miféle honlap... mikortól... hol?

Esetleg lehetek valamiben a segítségetekre a cél érdekében?

Előzmény: localhost (1280)
mya_tom Creative Commons License 2001.05.07 0 0 1363
Halihó Mindenkinek!

Elöször is szeretném a MMORK-tagoknak megköszönni kedves érdeklődését, a múltkori buliról való távolmaradásomat illetően. Sajnos vírusos influenza döntött ágynak, és úgy láttam jobbnak, hogy nem fertöznék meg senkit vele.

Mostani bulival kapcsolatban, nekem jó mindkét dátum május 12. és május 15. Igaz a május 15. jobb lenne, de tudok alkalmazkodni így senki nem ússza meg a jelenlétemet. :o) Viszont van egy kellemetlen része is a dolognak: speciális ok miatt - érettségi - jó csak a mostani szombat, egyébként "sikerült" egy szombatonkénti rendszeres - számomra nagyon kedves - kötelezettségre szert tennem, így a távolabbi szombati MMORK-bulik erősen megkérdőjeleződtek az én esetemben.

Akkor a mielőbbi viszontlátás reményében:
mya_tom

Előzmény: A SKÓT (1362)
A SKÓT Creative Commons License 2001.05.07 0 0 1362
Most már jó lenne eldönteni, mikor legyen a legközelebbi tali! Szerintem maradjon a 12!
A SKÓT Creative Commons License 2001.05.03 0 0 1361
Sziasztok!

Először is, jelenlegi véleményem a Hergest Ridgeről:

Kb. annyira tetszik nekem, mint a TB, de egyes részei még összviszonylatban is kiemelkedőek.
Ilyenek nálam: 8:08-12:48-ig tartó rész (kis puha lazítás), ami viszont ennél is kiemelkedőbb (ha a HR-re gondolok, mindig ez a rész jut eszembe), az a 13:22-nél kezdődő "gitárjáték", amire EeToN azt mondta (legalábbis azt hiszem, erre mondta), hogy el tudja játszani gitáron.
Aztán a kórusos rész se rossz, főleg amikor bejönnek a csőharangok, majd visszatér az elejének a témája. Ennyit az első részről.
A másodiknak már az eleje szinte felülmúlhatatlan (az első meghallgatáskor ez fogott meg legelőször). Ami viszont a második részben a leges-legjobb, az a keményebb gitáros rész. Ennek már az eleje is nagyon jó, de amikor 11:03-nál dallamot vált, ott már sosem bírom ki, hogy ne adjak a hangerőre egy kis kakaót! Csak úgy megjegyzésként idebiggyesztem: most is épp a HR-t hallgatom és pont ennél a résznél tart...
EeToNnal viszont nem értek egyet abban, hogy ez Mike legelvontabb albuma. Én az Incantationst pl. sokkal elvontabbnak tartom...
-
Mostanában toplista-mániában égek, úgyhogy minden lemezről (sőt Mike Oldfield és társai minden számából összesítve) listákat készítgetek.
A TB listám: 1. part 1 2. part 2; a Hergest Ridge-es top 2: 1. part 2 2. part 1.

----------------
toMtOm: a múltkori talin szóba hoztad, hogy valamikor a munkahelyeden megnézhetjük a maga minőségében a MusicVR-t. Mi hír a dologról?
----------
Nekem jó a május 12!

A következő talira egy kis Tubular Bellses sajtos sütit 99%, hogy viszek.
---
A túrótorta nekem is a kedvencem...

A SKÓT

toMtOm Creative Commons License 2001.05.03 0 0 1360
Hali mindenkinek!

Azt hiszem, lassan el kéne dönteni pontosan, mikor legyen a következő tali. Személy szerint a május 12. szombati délutánt javasolnám, ragaszkodva az eddigi hagyományokhoz. És mivel ez azt hiszem szülinapos party lesz, ezért torta is dukálna az eseményhez. Nem emlékszem, de mintha valaki tett volna ajánlatot tortára, ezért utánanéztem a neten, mi Mike kedvenc sütije. Nos, sok e-mail segítségével biztos forrásból megtudtam, hogy egyik kedvence a túrótorta. Mit szólnátok, ha kegyeletből mi is ilyet fogyasztanánk a talin?

EeToN Creative Commons License 2001.05.02 0 0 1359
Üdv!

Megott:
- Ha még nem lenne világos: a programot NEM ÉN írtam, hanem SZÉPALMÁSI. De azért köszi a bizalmat. Egyébként én is tervezek valami hasonlót (de egészen mást :)), de ez még bőven a jövő zenéje (de természetesen a jövő Oldfield-zenéje :)).

- Daft Punk??
Jól tudom, hogy az ő zenéjük a One More Time című? Meg kell hogy mondjam, nekem nem a szívem csücske, de lehet, nem ez az egy számuk alapján kéne megítélnem őt (habár elég nagy sláger).
De a kapcsolatot nagyon nehezen tudom elképzelni a két zenész között, főleg mivel nagy Amarok-rajongó vagy, ez meg olyan kommersz :). Ennyit róluk.

- A talin mintha említetted volna, hogy remasterezted a katowicei koncert anyagát. Miben különbözik ez a verzió az MP3-aktól?

> 2003-as tervek ... ujra felveszi a TB 1-et! Modern technologiaval es vegre nagyzenekari betetekkel ahogy eredetileg szerette volna, de a penz es az ido nem engedte..

- Nem ezt csinálta 92-ben? Én legalábbis teljesen úgy fogom fel a TB2-t, mint a TB1 korhoz illő, jobb hangzásvilágú hasonmását, néhány variálással, ami szintén csak jobbá teszi.
Vagy 2003-ig annyit variál rajta, hogy végül TB4 lesz belőle? Avagy TB1.5? :)

Zsige:

- Mintha régebben nem igazán tetszett volna Neked az ötlet, hogy Mikey játékot tervez. Vagy ennyire jó lenne ez a dolog? Sajnos, én még nem láttam. :(

- 2002-ben új album? Végre valami bíztató infó! De miért akarod, hogy folytasson más albumokat? Már a TB 3 részére (hát még a TMB-re) is sokan mondták, hogy miért mindig ez a címe, stb... Azért egy TB4-nek én is örülnék, de arra már mondta, hogy nem lesz (hacsak nem 2003-ban :)).
Persze hasonló lehetne (mondjuk mint az Ommadawn-Amarok pár), de én inkább új dallamokra vágyom.

A SKÓT:

- Csak egy apróság:

Reed and pipe organ

...és nem pipeorgan egyben, ahogy azt írtad.

EeToN

toMtOm Creative Commons License 2001.04.28 0 0 1358
tomtom: vazze! Aszt ismerem de onnet nem lehet rendesen toltenile! mas nincs?:(

Nos, innen letöltheted kedvenc Mike Oldfield linkjeim listáját.

Előzmény: Zsige (1357)
Zsige Creative Commons License 2001.04.27 0 0 1357
Nos en mar mindent kiprobaltama jatekban amit lehet! Amikor megvan a gyuru akkor ugye kapod aszt a magot... majd mageso klesz es ott a Csillag vagy a rozsa. Felveszed a csilagot majd a rozsat es el kell kapni aszt a kis rozsaszin forgoszelet , majd a csaj megjelenik es aszongya a the ring... adorepulsz hozza es istentelen egy dal lesz... ugy tenyleg nem megy ha nem kaptad el a kis pozsaszin forgoszelet...aszt a sritet:)

Mas: mit tudtok a 2002 iulius 14 erol? alitolag uj album... majd meglassuk! Aszonta hogy ez vagy csak Dalszoveges album lesz vagy csak szokasos egy dal az egesz febontva trackekbe... jaj megcsinalna a TB IV et... istenenm de jo lenne... de igazan folytathatna a Incantations okat is:))
Majd meglassuk...

tomtom: vazze! Aszt ismerem de onnet nem lehet rendesen toltenile! mas nincs?:(

Ajanlom magamat!

ZsigeBige

A SKÓT Creative Commons License 2001.04.25 0 0 1356
Sziasztok!

toMtOm: részben igaz az a megállapításod, hogy a Sally Oldfieldes CD-n (Silver Dagger)
csak amolyan tingli-tangli zenék találhatók, DE jó pár szám rajta
nekem igencsak felkeltette az érdeklődésemet a nővérke iránt.
A legutóbbi talin mondtad, hogy Sally Oldfieldtól megvan neked az Easy c. album.
És! Ha nem jön közbe semmi (időközben eladod a CD-t, elüt egy autó stb.), eltudnád
hozni nekem a következő talira? Ja, ha már a talinál vagyunk! Mikor lesz végül is?
Május 12, 13 vagy 14 (egyébként nekem bármelyik nap jó, akár a 15 is)?
Ja, és köszi a legutóbb kölcsönadott CD-ket! (:>)
Ha nem akarod a múltkor leírt javításaimat egyenként átírogatni, akkor elvihetem
a legközelebbi talira a komplett dalszövegeket is!
-----------------------------------------------------------------------
A legutóbb leírt COTS-os toplistám nem igazán felel meg a valóságnak, kicsit elkapkodtam.
Íme, itt a helyes, végleges kiadás:

1. Midsummer Nights Happening
2. The Murder Of The Children Of San Francisco
3. Chameleon
4. Love In Ice Crystals
5. Balloons
6. Banquet On The Water
7. A Lover For All Seasons
8. River Song
9. Children Of The Sun
10. Lady Mary
11. Strangers
12. Milk Bottle (túl rövid, fejletlen, egyébként nem lenne rossz)
13. Changing Colours

------------------
Vissai: a Blikk mai számában van egy cikk UB-ről, ha érdekel...

------------------
Ha már itt vagyok, leírom (a html-ből szintén hiányzó) Tubular Bellsben elhangzó
szövegeket. Ezeket saját (és EeToN, Szépalmási) hallásom (-unk)
szerint írtam le, ezért ha valaki bármit másként ért, kérem
jelezze!

Tubular Bells part 1 17:00 - 24:35

Grand piano
Reed and pipeorgan
Glockenspiel
Bass guitar
Double speed guitar
Two slightly distorted guitars
Mandolin
Spanish guitar and introducing acoustic guitar
Plus: tubular bells

Tubular Bells part 2 11:54 - 16:28

The Piltdown Man

1. KIBUUHUAAGHHH TAM GOW NOBOGWAW
KIBUUHUAAGHHH TA GWAANAAWWG
KIBUUHUAAGHHH TAM GOW NOBOGWAW

MM?
HMM...

FLAW
FLAW
FLAW-FLAW-FLAW

SUMMA
SUMMA
SHACK-SHACK-SHACK

AOUUUUUUUUHHH
GNAAAWWW!!
AOUUUUUUUUHHH
AAAAAAAAAAaaaaaaaaaAAAAAAAAAAATOWWWWW!!!!

2. KIBUUHUAAGHHH TAM GOW NOBOGWAW
KIBUUHUAAGHHH TAM GOW NOBOGWAW

MM?
HMM...
MM?
HMM...

SUMMA
SUMMA
SHACK-SHACK-SHACK

AOUUUUUUUUHHH
GNAAAWWW!!
AOUUUUUUUUHHH
AAAAAAAAAAaaaaaaaaaAAAAAAAAAAATOWWWWW!!!!
------------------
Anyámat megpróbálom rávenni (pontosabban minden erőmmel azon leszek, hogy rávegyem), hogy majd csináljon egy tepsi Tubular Bells-es apósüteményt. A tortáról sajnos le kell, hogy mondjunk (legalábbis az én részemről).:(((((
A sütinél (ha összejön) viszont nem garantálom, hogy az a kis meghajlás is benne lesz, de majd igyekszem!

Vissai Creative Commons License 2001.04.24 0 0 1355
A rózsával főleg az a baj, hogy vagy csajszi van, vagy rózsa, egyszerre még nem találkoztam a kettővel.
És miért mondogatja folyton, hogy "The Ring" ???

Na jó, nektek is elmondom.
Vissai rátapadt az Ommadawnra, ezerszer is meghallgatta mp3-ban, és egyre inkább meggyózódésévé vált, hogy neki ez kazettán másképp van, egészen pontosan a part 2 uccsó 2:35 másképp van, és HEJEHUJA, vissai örült.
Aztán tegnap(előtt?) eszébe jutott (mer van neki olyannya), hogy meg kéne hallgatni a kazettát is. Meg is hallgatta, aztán csendben elkezdett égni a feje. Mert tökugyanaz a kettő, csak a kazetta egy kicsit már elhasználódott, és valami borzalmas nyöszörgést hallat csak.

Akármikor lesz is a köv. tali (máj. 12? 14? 15?), már kezdhetünk gyúrni, hogy milyen torta legyen. :)))

A SKÓT Creative Commons License 2001.04.24 0 0 1354
Sziasztok!

Megott: a Daft Punkról csak annyit, hogy régebben nagyon szerettem az Around The World c.
számot (nem tudom, mond-e neked valamit).

Most csak ennyi.

A SKÓT

toMtOm Creative Commons License 2001.04.23 0 0 1353
Zsigeeeee!
Hogyan repüljek a rózsával a csajhoz?????

Valaki irjon mar emilbe olyan FTP vagy sitot ahol egy csomo MO live concert van vagy ritka szamokat esetlek videokat lehet toltogetni okes?
A dán Posh!-nak volt ilyenje, de kicsit nagy volt a forgalma (jónéhány gigabyte(!!!)) - legalábbis a szolgáltató szerint, úgyhogy most takarékon van...

Előzmény: Zsige (1352)
Zsige Creative Commons License 2001.04.21 0 0 1352
Aaa... hozaszolnek.

Szal tudjatok nem ertem miert kell valamit ami perfekt meg jobba tenni... aszt nem hiszem hogy eleht de meglassuk.

Jatekkal kapcsolatban az a velemnyem hogy ez maga lesz a tokely. Naponta vagy 3 szor jaccom vegig a demot es oda vagyok a zenejert:)

Van benne egy cseles trukk mert tudgyatok hogy a rosza az nem csinal semmit pedig nem igy van. Repujetek a rozsaval a csajhoz majd megjelenik egy bazi nagy barlang es abba a csaj bemegyen:)
nos menyetek utana:)

Valaki irjon mar emilbe olyan FTP vagy sitot ahol egy csomo MO live concert van vagy ritka szamokat esetlek videokat lehet toltogetni okes?

elore is koszonom

Zsige Bige:))))

szépalmási Creative Commons License 2001.04.20 0 0 1351
"Tovanna engem is erdekelne EetoN csodalatos jateka..."

Miért, neki is van egy?!

Előzmény: megott (1348)
megott Creative Commons License 2001.04.20 0 0 1350
Hallotatok? Mike baratunk 2003-as tervei kozott szerepel, hogy ujra felveszi a TB 1-et! Modern technologiaval es vegre nagyzenekari betetekkel ahogy eredetileg szerette volna, de a penz es az ido nem engedte..

Mit szoltok hozza? Szerintem nagyon jo otlet, bar lehet, hogy ez egy ujjabb bor lenne, arrol az ominozus rokarol? Nem hinnem! Ugyanis en rengeteget gondolkodtam azon vajon hogy szolnanak ezek a mestermuvek, uj mar tokeletesebb technikakon. Bar ha belegondolok, hogy 1973-ban ilyen mervu anyag osszeallitasahoz, igencsak fel kellett kotnie a gatyajukat a hangmernokoknek!
Kivancsi vagyok vajon mist mi munkaval fog jarni, vajon hoznak e annyi aldozatot az uj Bells-ert mint a regiert? Vajon lesz e olyan merteku az ujjitas technika es zene teren? Erre egy valasz van! Majd meglatjuk(halljuk)!

Ennyi!

Megott

Törölt nick Creative Commons License 2001.04.19 0 0 1349
Sziasztok!

Nyitottam egy MusicVR topic-ot, hátha így ráakadnak nem MO rajongók is.

megott Creative Commons License 2001.04.18 0 0 1348
Sziasztok!

Lehet amit most irok egy picit kiabrandito lesz, de mindenesetre nem lesz annyira sullyos mint az egyik kedves rajongotarsam elkalandozasa...
Daft Punkot hallgatok, ami magaban nem baj ha zenei erteket nezzuk a dolognak. De ha mar onnan nezzuk, hogy mindezt egy fanatikus Oldfield rajongo irja egy FANATIKUSOKKAL TELI forumon, akkor mar ott baj van... Pedig eskuszom megakartam allni, hogy nem irok mas kedvencekrol ebben a forumban, de nagyon elmes zenei megoldasok vannak ezen a lemezen es itt keretik nem a C-10-es Casio kimeritett lakoldalmas hangszineire gondolni, amit egy igencsak elismert magyar "mester" hasznal!(hu de szep mondat lett, tovabbra is all a delafrikai utazas azok kozott, akik emlekeznek a mondat elso felere..)
Nos nem is ez a lenyeg nem ezert irok, hanem azert, hogy megkerdezzem vajon hany ember hallotta a Madrace.mp3-at? Mert visszajelzest abszolute nem kaptam, errol az igen eroteljesen AMAROK ihlette szamrol!
Ha valakinek eszebejutna valamifele reakciot irni akkor kerem tegye meg!

Tovanna engem is erdekelne EetoN csodalatos jateka, mivel agyitevekenysegem jelentos hianyaban lemaradtam a mostani talirol!
Ja valaki irhatna beszamolot rola!

Na ennyi lenne, hallgassatok minel tobb IGENYES ZENET!!

Meg valami, nagyon orulok SKOT teljeservenyu bemutatkozasanak Oldfield ugyileg, rajta gyerekek lehet folytatni!!!

MegOtt

A SKÓT Creative Commons License 2001.04.18 0 0 1347
Jéé!! Nem is volt szövegeltolódás!:)
A SKÓT Creative Commons License 2001.04.18 0 0 1346
Sziasztok!

Íme, a helyes dalszövegek a Children Of The Sunhoz:
(amit nem írok le, az megvan helyesen a TNOCMO html-ben)

1.Strangers

1. We're looking... ez a rész jó

That grew inside their MIND (nem minds)

2.Lady Mary

High king-gel kezdődő rész. Hey king of earth HELYETT hey king of the earth.

3.Children Of the Sun

A bevezető rész, ami hiányzik:

Sunrise, shimmers the city once with yellow light
Sunrise, filling with gold and fingers the edges of the night
These are hush in the air in his silver hair
King Solomon is my father

Allah Allah Allah's sending children of the sun (ezt mindenütt így kell írni)

A legvége:
Children of the sun, children, sun, children, sun sun sun sun sun children, children
of the sun, children...

6.Banquet On The Water

Ismét a bevezető rész:

White sun on the western sea
Is the dark sun of Galilea?

2. vsz-ban aeroplane helyett szerintem inkább airplane írandó!

7.Balloons

A bevezető rész első része (csak Sally):

Little blue bird flatterin' into my hand
Sun falls in love over the land
I will live forever, just you wait and see
No matter what you do, to my blue bird and me

A bevezető rész második részében Sally ugyanezt énekli, itt viszont már Mike is rázendít:

....
Are give you....
Here comes a chopper to chop off your head
Chip, chop, chip you're dead
(ebből csak ennyit sikerült megfejtenem, majd még megpróbálom a többit is megérteni)

1. vsz-ban amikor Sally 'lemon balloon' -t mond, azalatt Mike 'yellow balloon'-t!

8.Midsummer Nights Happening

Itt sok apró hiba van, ezért inkább a teljes szöveget leírom.
S: Sally M: Mike
A közvetlen egymás alatt levő sorokat egyszerre éneklik

1. S: Sunlight falling bright over village garden walls
M: Sunlight falling bright over garden walls

M: Moonlight showers gold where living water falls
S: Moonlight showers gold where water falls

S: People walk in splendour under trees hung in starlight

!M: Orange grows and bursting out to the greaves of moonlight

S: Candlelight lawns sweep down to the river that ripple on pebbles of Turquoise
M: Candlelight lawns sweep down to the river of Turquoise

M: Fountains of golden light burst in quavers that float among the stars
S: Fountains of golden light burst in quavers among the stars

S: Tables are laid with fruits of the wine and cedar from Samarkand

M: The golden gates are open wide for the people all over the land

2. S: A thousand dancing chandeliers shine in my lady's chamber
M: A thousand chandeliers in my lady's chamber

M: My lord comes swaying through the hall with a goblet of shining amber
S: My lord comes swaying through the hall's with a goblet of amber

S: Nectar and brandy, wine and mead come flowing in shimmering springs

M: They all minuet to a string quartet and the Marqui's daughter shall sing

3. S: Gentle maidens walking in the gardens
They're courted by the knights from the palace of love
M: Come to the ball my love, sip sweet ambrosia
Trip in the forest titania my love

S: They're all dressed in white with flowers of palest colour
They're all singing songs to the yellow moon above
M: Come to the ball my love, sip sweet ambrosia
Trip in the forest titania my love

4. M: Would you like brandy wine?

S: Yes, I would so!

M: Shall we go now and dine?

S: Yes, I would so!

M: We'll do the merry minuet til the yellow moon has set
We shall dance through the midsummer night

S: We'll do the merry minuet the yellow moon has set
In the midsummer night.

5. S: Come my pretty Oberon, trip, trip
Come and sing a summer song, trip, trip
I know a bank where the cow slips, trip
Whereon the wild thyme sits, trip, trip
Dance through the midsummer night
M: Come my pretty puck and squeeze this magic flower
In the eyes of lovers in this midnight hour
This a flower of wonder is a magic seed
When they shall awake lay heaven at their feet
Dance through the midsummer night

6. M: Would you like brandy wine?

S: Yes I would so!

M: Shall we go now and dine?

S: Yes I would so!

M: We will do the merry minuet til the yellow moon has set
We shall dance in the midsummer night
S: Do the merry minuet the yellow moon has set
In the midsummer night

7. Ld. 5. vsz.

8. Ld. 3. vsz.

9. Ld. 6. vsz.

9. Love In Ice Crystals

Az első sor:

O my love bring your songs to my door

A gondok a 3.-4. vsz-ban vannak, itt is az egészet írom inkább le.
Sally és Mike ezt egyszerre éneklik.

3. S: O my love let your hands rest in my hair
As white birds in the forest making love upon the fingers of the trees
And in the wild woodland simmering
And the bodies of the trees are bursting sunflowers
Melting in love - melting in love - melting in love
Love love love love
4. M: O my love you're searching for your name
Beside the see of dreams where shadows dance
And for your glance the sky would chance the granting
Of a dream watch the stars in heavy flight
See have a trip into the sky
The morning sun hits to your eyes, you're realize, you're real in a dream
And your eyes are open window to your mind
Your eyes are open window to your mind, to your mind, to your mind, to your mind
Mind mind mind mind

11.Chameleon

Ennek elkezdtem leírni saját tudásomra(?) hagyatkozva a szövegét, eddig ennyi.

1. S: The king of the Rhine brings the jewels from his belt and his sod
The emerald shine through the trees to dance upon a high for this lord
Eközben: M: Where are they

2. S: I am to use and come to me(?)
I am a star in a deep blue see
I am a queen of the million queens
I am a ripple on a crystal street
The three king from the heath bring gifts of gold, frankincense and marl(?)

A kérdőjeles helyeken a szöveg egy kissé gyanúsan alakult.

A többi számmal még nem foglalkoztam.
--------------------------------------------------

Mike Oldfield-rajongásom története + Tubular
Bellsről alkotott véleményem:

A kezdetek kezdete kb. az 1998-as év elejére, '97 végére tehető. Amikor is (a mai) EeToN
adott néhány MO mp3-at. Eleinte húzódzkodtam tőle (ti. akkoriban Sláger rádiós zenék voltak
nálam a topon), de aztán - révén még nem hallottam MO-tól semmit - belementem a dologba.
Na persze, 7-8 éves koromból még emlékszem, hogy a tévében épp a Moonlight Shadow ment,
megnéztem és kész. Akkor még nem igazán fogott meg.
Na szóval, a legelső szám (második), amit hallottam, az a Portsmouth volt. Egyből...
Villámcsapás! Talán azt a számot hallgattam meg legtöbbször...
A Portsmouth után jöttek olyanok, hogy Don Alfonso, Shine, Rite Of Man, Mike's Reel.
A siker persze itt sem maradt el. Aztán egy nap, amikor egy nagy bevásárlóközpontban
jártam (a nevét nem írom, nehogy reklámnak minősüljön), láttam jó pár MO albumot, igen
kedvező áron. Kettőt rögtön meg is vettem (sajnos nem volt nálam több pénz): A Five
Miles Outot és az Earth Movingot. Ezekkel is a hasonló módon jártam. Ezután a két album
után már nem volt megállás, jött, aminek jönnie kellett. Valóságos albumzuhatag (azt,
hogy legálisan, vagy nem, inkább hagyjuk). Érdekes, hogy a Tubular Bells, ami szerintem
MO egyik alapműve, utoljára lett meg, ezért is volt rám kevesebb hatással, mintha úgy hall-
gattam volna meg, hogy nem ismerem a TB 2-t. Mindennek ellenére vannak benne részek,
amik jobban tetszenek, mint a TB 2-s változatuk. Ezek: a Blue Saloonos rész és a Sailors
Hornpipe (~TB2: Moonshine). Az Orchestral Tubular Bells nem hozott sok változást az éle-
temben, bár ebben is vannak kiemelkedő részek. Viszont (hogy vigasztaljam a TB-rajongókat)
a Tubular Bells 2 nálam rekordot döntött: annak ellenére, hogy ma már nem ez a legkedvesebb
nekem, ezt hallgattam meg (ahogy Palik mondaná: toronymagasan) a legtöbbször (mint albu-
mot). Ismét egy Palik idézettel élve (forma-1-nézők előnyben): POKOLIAN tetszett!

Igaz is! Nem is olyan rég vettem két kismadarat (sirálykát), egy hímet és egy tojót.
Mit gondoltok, hogyan neveztem el őket?

Ui: bocs a szövegeltolódásokért, de Ctrl + C,
Ctrl + V-s megoldással illesztettem be, és nem egészen úgy sikerült, ahogy vártam.

toMtOm: ha sikerül e-mailt küldenem neked (ugyanis amikor megpróbáltam neked a COTS dalszövegeket leírni, érthetetlen okokból a rendszer lefagyott, így kénytelen voltam a topicban megírni őket.

A SKÓT

szépalmási Creative Commons License 2001.04.18 0 0 1345
Hi!

Ezennel megragadom az alkalmat, hogy megköszönjem a dícsérő jelzőket, amik művemet illették, és bejelentem, hogy a progi lassan kilép a csecsemőkorból, és gondozásom alatt szép kisgyermekké cseperedik, majd mentesülve a különféle gyermekbetegségektől, megérik arra, hogy jogosan viselje az 1.0-ás verzió büszke címét. (Hé, toMtOm, nem kéne még várni azzal a publikálással?)

toMtOm!
A Muse és Muse közötti választás problematikája hogy jöhetett elő 12. kérdésként?! Ez felettébb különös, hiszen elvileg ez egy sorkérdés...
A szombat délelőtt meg gondolom vasárnap délelőtt volt.
Egyébként további sikeres gyakorlást kívánok, bár gondolom, lassan elfogynak az ismeretlen kérdések, és így sajnos unalmassá válik a játék.

Előzmény: toMtOm (1341)
toMtOm Creative Commons License 2001.04.17 0 0 1344
;)
Előzmény: Vissai (1343)
Vissai Creative Commons License 2001.04.17 0 0 1343
off

Aki meg esetleg levelet vár tőlem, annak azt üzenem, hogy a Hotmail meghalt (nem igaz, hogy hetente kétszer nézek levelet, és pont akkor), de elolvasni legább sikerült, és teljesen egyetértek, és én is épp azt akartam mondani. :)
de cseles ez a vissai...
on

toMtOm Creative Commons License 2001.04.17 0 0 1342
A csengő hangom nekem is megvan! Akkor én most rajongó vagyok?
Osztozunk a tortán?
Előzmény: Vissai (1340)
toMtOm Creative Commons License 2001.04.17 0 0 1341
Legyen Ön is Milliomos! hírek
Persze toMtOm a hétvégén gyakorolt, és bár a beugró kérdéseknél sikeresen elkerülte az Amarok részeinek sorrendjét firtató kérdéseket (-lehet, hogy a program a talin csak cikizni akart a többiek előtt???), így eljutott (néha némi segítséggel: lemezborító böngészése, koncert CD-k nézegetése stb.) három milla forintig, de ott beütött a krach! Segítségek ellőve, kérdés a következő: Állítsa sorrendbe hosszuk szerint a következő dalokat: "A" Muse, "B" Portsmouth, "C" Jungle Gardenia, "D" Muse. Szemmel láthatólag el kell dönteni, hogy a "Muse" vagy a "Muse" a hosszabb. Nem fogjátok kitalálni, fordítva volt! :)))
Tihon rajongónak már megy is a mail mindjárt erről, de ezt az apróságot kivéve elszórakoztam a játékkal az egész szombat délelőttöt. Tanulságos, nagyon!!! És tök jó!!!!!!
Letöltési lehetőség holnap reggeltől!
Előzmény: toMtOm (1335)
Vissai Creative Commons License 2001.04.17 0 0 1340
Jé, neked is akkor lesz ? :))

Végül is, az igaz rajongót a csőharang alakú sütijeiről lehet megismerni, meg a csengőhangjáról, meg persze arról, hogy a talik köré építi az életét (mint például vissai :).

Józan paraszti ésszel arra jutottam, hogy nem lehetséges, hogy rajongásunk tárgyának születésnapján nincs tali (jó, persze 14-e az nem pont az, de majdnem). Én csakazértis tortát fogok enni 15-én (tényleg, tudja valaki a pontos időpontot ? du. fél három, teszem azt).
De miért pont én egyek tortát, ha engem érdekel a legkevésbé ? :)

Előzmény: toMtOm (1339)
toMtOm Creative Commons License 2001.04.17 0 0 1339
szülinap
Mármint az enyém? ;)
Előzmény: Vissai (1338)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!