Keresés

Részletes keresés

lony Creative Commons License 2007.05.27 0 0 73

sziasztok,

engem sem zavar a megállni tilos, már csak azért sem, mert az emberek olyan helyekre és úgy is képesek beállni, hogy az építkezést is zavarják, plusz alig lehet elmenni személyautóval is egy-egy kocsisor mellett. volt olyan, hogy nem tudtam autóval elmenni, mert úgy parkoltak és rossz helyre, hogy nem fértem ki.

 

Szerintem nem elvárható, hogy ingyenes parkolást biztosítsanak mindenkinek. nem létezik olyan hely, ahol ezt megoldják. ugyanakkor írreálisnak tartom a beálló árát, de biztos nem csökkentik majd.  

 

A garázs a II. ütem mindkét szinten tök üres. PErsze sok külföldi is vett lakást, (így gomdolom, beállót is), akiknek a lakásában nem laknak.

 

A munkások szerintem is megállhatnának kinn nyugodtan, de persze nem teszik. Ami még fura, hogy pl. csak a mi utcánkban 2 olyan autó van, amelyik már régóta áll a parkolóhelyen és nem ment el onnan azóta egyszer sem. Az egyik egy kis rozsdás autó, aminek a tulaja még csak arra sem volt képes, hogy rendesen felálljon a parkolóhelyre, fele lelóg. Ez már szerintem tél óta itt áll. A másik egy kamion darab :-), és ez is legalább egy hónapja parkol benn, német rendszámmal.

 

+ ezek szerint mégis parkolnak kinn olyanok is, akiknek van parkolójuk, ez igazán meglepett engem :-)

gidi Creative Commons License 2007.05.27 0 0 72
A probléma szerintem az, hogy pont a vendégek nem fognak tudni parkolni kint. De majd meglátjuk.

Véleményem szerint ez az egész egyedül arról szól, hogy el legyenek adva a garázsok, amik a második, de főleg a harmadik ütemben nem igen akarnak még fogyni. (lehet, hogy drágák?)

Az összkép szerintem tényleg nem szép jelenleg, de ha ki lennének alakítva parkolóhelyek mindkét oldalon, akkor azért szebb lenne, mint most és praktikusabb is.

Egész Budapest szebb lenne, ha nem állnának kint autók, de ez azért csak álmodozás. Utca = parkoló autók, ahogy mindenütt a világon.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy rengeteg melós parkol a mi utcánkban (az őrök mondták!) a jelenlegi építkezésekről. Korlátozni kéne őket valahogy, pl. egy kerítéssel.

Előzmény: campa22 (71)
campa22 Creative Commons License 2007.05.26 0 0 71
Szerintem nem lenne gond ha csak a vendégek parkolnának kinn, viszont az ABC alatt a parkoló kong az ürességtől miközben az utca tele autókkal. Nekem beállóm van, de mea culpa, én se használom amíg van kinn hely mert gyorsabb ott ledobni az autót. Emiatt szerintem jogos a megállni tilos. Több utcai parkolóhely emiatt nem érne semmit, megtelnek azok is sietős/kényelmes lakókkal, ráádásul szerintem rontja az összképet a sok autó.

Egyébként 20e/hó egy garázs és 6-8e/hó egy beálló, második kocsihoz vállalható.
gidi Creative Commons License 2007.05.26 0 0 70
Parkolás:

Na majd meglátjuk mi lesz itt. Én azért félek attól, hogy ha jönnek a vendégek hova fognak tudni megállni, illetve mi lesz ha vesszünk még egy autót.

Persze 800-900 méterre a sorompón túl csak megoldják, nincs probléma.

Én úgy érzem lehetne más megoldást is találni a mostani helyett, persze tudom, hogy fontos eladni a garázsokat…

Jó ötletnek tartanám, hogy a jobb oldalon is kialakítsunk parkoló helyeket, mint a baloldalom.

Vélemény?

Comunique:

Közgyűlési döntéssel más szolgáltatókat is be lehet engedni. Ugyanez megtörtént már korábban is máshol
Előzmény: campa22 (69)
campa22 Creative Commons License 2007.05.26 0 0 69
korrekt. katasztrófális volt már a helyzet az A B C épületek körül, állandóan tolatgatni, centizni kellett. tegnap az A -tól egy Ferraris csaj tolatott ki, faltól-falig, kb 10 percig állta el az utat. :)

nekem a Comunique nem a szivem csücske: péntek reggel szóltam nekik hogy csütörtök este elment a kábelTV, felvették a hibajegyet, dehát a péntek az már majdnem szombat, úgyhogy most legalább 4-5 napig nemjönbe a nagyvilág a szobába.

klímát senki nem szereltetett még utólag? hihetetlen töketlenség van a témában, külsős szerelők nem vállalják így hogy a ház rendszerére kell kötni, vagy vállalják, de rengeteg műszaki kérdésük van amit senki nem tud megválaszolni. most a SIVA-TEAM egyik emberénél kilincselek aki láthatólag nem akar foglalkozni vele (bár ígérget), pedig nekik megvan hozzá minden. véletlenül nem ismertek egy itt dolgozó klímást aki vállalná okosba'?
Előzmény: gidi (67)
Daytona1980 Creative Commons License 2007.05.26 0 0 68

Sziasztok!

 

Én is tervezem, hogy veszek lakást a Marinán (3. ütem). Amikor legutóbb arra jártam, rengeteg autót láttam a belsõ utak szélén parkolni, ami már zavaró volt, ezért egyetértek a "féloldali" tiltással.

 

Más: nincs esetleg valakinek ötlete, hogy lehet a Comunique-t mint internetszolgáltatót megkerülni? Eléggé bosszant, hogy monopolhelyzetben vannak;  én most 5500 Ft-ot fizetek a netért (1024 kbps) és ez nekem egyelõre (árban és sávszélességben is) elég.

 

Köszi a tippeket elõre is!

gidi Creative Commons License 2007.05.25 0 0 67
Sziasztok!

Mai hír, hogy 2 hét múlva tilos lesz a parkolás az út egyik oldalán (az egész marina területén)! Aki mégis oda áll kerékbilincset kap!

Kinek mi a véleménye? Szerintetek ez korrekt?
Előzmény: lony (66)
lony Creative Commons License 2007.05.20 0 0 66

kedves negatív,

 

nem találtál aktuálisabb anyagokat a 2005-ös cikkeknél? hahó, 2007 van. Melleseg a homáros cikk az akkori kampányról szólt.

 

Nem hinném, hogy bárki is akar valakinek az érveire ellenérveket sorolni, aki "bértollnokok", "benyalós marinás" szavakat és kifejezéseket használ, a negatív Pr ból csak a negatív valósul meg :-)

 

Mi fél éve lakunk itt, jó helyen van, a környezet szép, a kivitelezés szép, a garanciális dolgokat azonnal és készségesen javítják. Késtek sokat az átadással ez volt a legnagyobb hiba. hogy kisebb lett a méret: elfogadtuk a szerződés aláírásával a határokat.

 

Másoknak: a parkolóhelyek fogynak a házak körül, mert sokan nem vesznek parkolót. Az kizárt, hogy az utcán parkol, aki vett helyet a teremgarázsban, ez egy nonszensz magyarázat, hogy ha van hely, nem állnak be a garázsba. Az építkezések miatt sok a por, kosz, ami rakódik a kocsira rendesen, szóval rossz alternatíva  garázs helyett kinn megállni :-)

 

Szúnyoghálót rakassatok az ablakokra, mert rengeteg a rovar. és érdemes klímát kérni annak, aki déli fekvésű lakást vett, még télen is meleg van, ha süt a nap.

Előzmény: piar negativ (52)
lony Creative Commons License 2007.05.20 0 0 65

hello,

 

A kötbér mindenkinek jár, akinek nem adják át a lakását a szerződéses határidőre, és addig az időpontig jár, amíg át nem veszi. (kivéve, ha 3 hónapnál többet csúsznak, mert max 3 hónapig fizetik). én hallottam olyanról, aki nem igényelte, de nem tudok róla, hogy befolyásolta-e a lakása átadási idejét, persze ésszerű, ha előre veszik azokat a lakásokat, amikre rakódik a plusz ktg. (aminek a díja egyébként nm függő)

Előzmény: marinafraasz (59)
lony Creative Commons License 2007.05.20 0 0 64

Sziasztok,

 

A Marinán telefon, kábel és internet szolgáltatást csak a Comunique-tól lehet kérni, nincs más lehetőség, ezt bele is írták a szerződésbe.

 

Ez eléggé fura, nem tudom, a GVH mit szól hozzá, de ez van.

 

Az árral kapcsolatban: nézd meg az akciók menüt a weboldalukon, általában van egy akciójuk, ami a belépésre vonatkozik, és ennek keretén belül nem kell fizetni belépési díjat, sőt elvileg még az első havi díjakból el is engednek valamit. arra nem emlékszem, hogy minden csomagra vonatkozik-e, de érdemes megkérdezni. ez egy állandó akciójuk volt eddig.

 

Szolgáltatásban nem rossz, vannak ugyan kiesések, néha hosszú, máskor csak rövid, de azért nagy gond nincs vele. ami fura, hogy munkaidő után mindössze egy üzenetrögzítőre lehet hagyni üzenetet.

Előzmény: TommyH (62)
merQree Creative Commons License 2007.05.11 0 0 63
el kell, hogy keseritselek, a szabvany 120 mm-ben maximalizalta a korlat es a homlok fal kozotti tavolsagot. a masodik utemnel, ha megnezed, paran kertek, hogy az uveg es a homlokzat koze tegyenek be csovet. eleg kulturaltan meg is csinaltak.
a III. uveg korlatjainal azt hallottam, hogy nem eleg massziv a rogszites, erdemes megmozgatni, illetve a tomitesek sem az igaziak. de lehet, azota mar kicsereltek...
Előzmény: Attis_78 (44)
TommyH Creative Commons License 2007.05.07 0 0 62
Sziasztok!

Tudja valaki milyen internetszolgáltatók érhetők el a Marina Parton ? Vagy esetleg használ valaki valamilyen netet per pillanat a M.P.-on?
A műszaki leírás szerint:
" a megjelölt telefon és kábeltévé hálózat valamint minden ezzel összefüggésben lévõ, telepített rendszer elem a Comunique Telekommunikációs Korlátolt Felelõsségû Társaság tulajdonát képezi".
Feltételezem, hogy akkor náluk lehet csak netre előfizetni.
A holnapjuk szerint: "http://www.comunique.hu/com.php?com=calc" a legkisebb csomag a "Standard" belépési díja 24000 Ft, havi díja 8190 Ft, igaz ezért a pénzért március 1-től 3072 Kbps sávszélességet adnak. Meg az is igaz, hogy szimmetrikus. De azért én ezt sokallom, pláne a beugrót. Valami olcsóbb kellene olcsasmi, mint a Chello minimum (1 éves hűséggel 5500)

Üdv,
TommyH
marinafraasz Creative Commons License 2007.04.13 0 0 61

... és a képek:

 

földszint

földszint

recepció

presztízs

udvar

marinafraasz Creative Commons License 2007.04.13 0 0 60

HR Pozitív!

 

Ezt igértétek:

 Az évszázad ingatlanfejlesztése.

 Budapest legnagyobb ingatlanberuházásaként több, mint 4000 lakás épül közvetlenül a Duna partján, a XIII. kerületi egykori Fóka-öböl területén.

 Az első ütem 3 épületében 224 lakás lesz, melynek az értékesítése hamarosan elkezdődik.

 Az építtető az Autóker, melynek korábbi beruházásai (Cézár-ház, Kleopátra-ház stb) csak kezdőlépések voltak a Marina Parthoz képest.

"Tavalyi nyilatkozatok szerint az első ütemekben kedvezőbbek lesznek az árak, figyelembe véve, hogy a lakóknak további 2 évig kell tűrniük az újabb építkezéseket."

 

És ezt teljesítettétek 4 hónapos határidő túllépéssel:

A fotók a héten készültek, kommentár nélkül!

 

Előzmény: Törölt nick (-)
marinafraasz Creative Commons License 2007.04.10 0 0 59
Kedves ndrew79s,

Nem csak a környék presztízs csatatér, menj be a presztízs épületekbe is!

Magas lóról Marináék beszélnek az emberrel, nem én!

Azt meg nagyon rosszul tudod, hogy a kötbéresek költöztek be!

Aki beköltözik az nem kap kötbért, nem jár neki!

Akik beköltöztek, azután Marinának nem kell kötbért fizetnie!

Ezért igyekszik minden kötbér igénnyel fellépőt költözésre, átvételre bírni!

A kötbér mértéke kb 300 EFt/hó/lakás lehet! Ha szerinted ez bagó, irigyelek!

Az utolsó kérdésedre egyértelműen nem lehet nemet mondani!

Az, hogy sok kivitelező hasonlóan svindlizik, nem mentheti fel a Marinát!

Előzmény: ndrew79s (58)
ndrew79s Creative Commons License 2007.04.10 0 0 58
Kedves Marinafrász!

Nem lettem békeharcos, csak nem szeretem azokat, akik a magas lovon ücsörögnek, és onnan osztják az észt.

Tudod, stílus maga az ember...

Egyébként az miért baj, hogy a kötbéresek már beköltözhettek, mi pedig még nem? Vagy most mi az ami épp nem stimmel szerinted? Vagy hogy nincs még meg a ház környezete? Ez lenne az évszázad átvágása?!

Üdv!
n.drew
Előzmény: marinafraasz (57)
marinafraasz Creative Commons License 2007.04.10 0 0 57

n.drew79’s

 

Mi van? Békeharcos lettél? Peace! Peace!

Te a K épületben vettél lakást a MarinaIII-n

Röviden írok.

Vedd le a szemellenződet és sétálj ki az építkezésre! A K épületbe már beköltöztettek vevőket Marináék!

Te mit szólnál, ha levettek volna a tutko vételárral, és beköltöztetnének most a K épületedbe, a jelenlegi presztízsbe?

Tőlem, az irigytől ne fogad el a frankót, a saját szemeddel csekkeld!

Feltűnő, hogy a lakó beköltöztetések véletlenszerűek. Szinte mindegyik épületben lakik már 1-2 madár!

Nem az odú állapota, inkább a kötbér kötelezettség kifocizása manageli Marináékat!

Ha szerinted minden tuti, légy boldog, mert boldogok……….

Üdvöz légy a szép, új, slave világukban!  

TommyH Creative Commons License 2007.04.10 0 0 56

Szia Attis !

 

Köszi a választ! Él az emailem. Oda elküldhetnéd a műszaki ellenőr elérhetőségét és esetleg h kb menniyéret vállalja..

 

Üdv,

 

TommyH

Előzmény: Attis_78 (47)
ndrew79s Creative Commons License 2007.04.09 0 0 55
Üdv!


Nem nagyon akartam én se hozzászólni, de kicsit értelmetlen irányba ment el a fórum... lehet fiikázni a Marinát, lehet utálni, de érdemes picit bemenni, lesétálni a duna partra...és hallgatni. Na, ez kerül annyiba a Marina parton.

Sajna akárhogy csűrjük csavarjuk, mi elég sok építkezést megnéztünk, a Marina semmivel se lóg ki semmilyen irányba, mint az összes többi hasonszőrű lakópark, egyedül az elhelyezkedése, ami szerintem különlegessé teszi.
Anno a két kezem nem volt elég ahhoz, hogy összeszámoljam a vasúti töltések mellé, vagy a kissebbségi lebujok szomszédságába, nota bene egy szerverpark klíma-szigetére néző építkezéseket.

Mi eddig még szerencsések vagyunk, bár a lakásunkat még nem adták át ( ezt a szersződéskötéskor mondták), eddig semmi komolyabb probléma nem adódott. Ha lesz ilyen, arról majd írni fogok, az biztos. Egyébként a vevőkoordinációsok néha elég rendesek, pl. amikor a konyháról érdeklődtünk, ők maguk ajánlották, hogy mondjuk le, merthogy a konyhás cég elég vastagon számolja a plusszokat.

Szóval peace, inkább próbáljunk hasznos infókkal szolgálni egymásnak, mintsem hogy flame-t kelljen olvasni sokezer karakteren keresztül!

Üdv!
n.drew
piar negativ Creative Commons License 2007.04.07 0 0 54

Szia  Atis,

remélem nem rám gondoltál, mint aki perelni akar! Mert akkor félre értettél vmit!

Te MarinaIII ütemes vagy ugye, melyik épület? Átveted már a lakásodat?

Azért ez a presztizs szöveg kicsit uncsi, presztizse volt a magyar focinak is és nézd hová küzdték le magukat a fiuk!

Az igazi presztizs a minőséget kell, hogy takarja, nem a rongy rázást és a klubozást, ajánlom olvasd el a Mezetlen Marina site-t, értelmes, független építészek irták.

Én is Marina párti vagyok, mint kifejtettem, de azért palimadárnak éreztem magam, amikor már a kiviteli terven lecsiptek 2-3m 2 -t a lakásomból, tudod 1 milcsi kicsit husba vágó, mégha szerződés megengedi is. Az meg "halszagú", hogy úgy tünik mindig HR pozitív előnyére van a méreteltérés. No ez nem a presztizst növeli. Ez olyam magyar vendéglős szemlélet, ha már besett a kuncsaft kaszáljuk le mindennel, pót szerződés kötési díj, minden plusz aranyárban, stb! 

Én nem akarom a Marina presztizsét rombolni. Nem érdekem, hisz minden rossz hír rontja a befektetésem, lakásom értékét! De azért nem kellene minden halszagú süti után még hatalmas borravalót adnunk és nekünk hajlonganunk!

Könyörgök mi vagyunk a fizetők, ők csak a szolgáltatók! A presztizst nekik kellene épiteniük pontos határidő betartásával, pontos lakás méretekkel, kifogástalan kivitelezői színvonallal!

Mesélek egy igaz storyt, Berlinben szerelt egy vasbeton szerelő cég, a német TÜV-ösök állandóan ott lebzseltek. Egyszer észre vették, hogy egy 500 db elem egységből megmaradt 10, a mieink nem építették be. A dajcsok szó nélkül visszabontatták az egészet, na ettől a minőség ellenörzéstől és minőségtől még messze vagyunk! Pl. a konyha szerelése olyan csapnivalók, hogy ezt a szintet bármikor túlszárnyalnám. A konyhát azt qrvára sajnálom, hogy velük csináltattam!

Az érzésem az jó volt, de a kedves család lebeszélt.

Lesz neked elég dolgod költözés után, ezzel legalább nem kell foglalkoznod, stb.

A hely az tényleg jó, Csepel É-i része lesz ilyen tuti, nem hiába vették meg a spanyolok 20 milliárd Ft-ért!

Az biztos, hogy sokkal jobb helyen van, mint a Riverside, vagy bent a büdös városban bármelyik lakópark!

 

Előzmény: Attis_78 (53)
Attis_78 Creative Commons License 2007.04.07 0 0 53

Sziasztok...

 

Eredetileg nem is akartam foglalkozni Marinafraasz hozzászólásával, mert természetes, hogy sok az irigy ember és valahogy le kell vezetniük az indulataikat.. kár hogy itt de mind1 mert ez egy szabad fórum.

Viszont nem kéne, hogy ez a fórum erről szóljon. Perszesok hiba csúszott a kivitelezésbe, dehát valaki mutasson már egy tökéletesen végigvitt lakópark projectet. A Marinaparton nem a minőséget kell elsősorban megfizetni hanem az elhelyezkedést a "márkanevet" a presztizst.. Befektetés és élettér szempontjából nagyon jó helyen van és ezt meg is kell fizetni.

A szobságról csak annyit hogy igen.. sokan vannak akik presztizsből költöznek ide. De vannak sokan akik más miatt. Mi nem saját erőből veszünk itt lakást hanem a család veszi befektetésnek, de egy ideig mi fogjuk lakni. Dehogy ne magamból induljak ki találkoztam ott olyan idős házaspárral akik a Szentendrei családi házukat cserélik egy marina parti lakásra. Talán ők is szobok lennének??? Tényleg drágák ott a lakások, de ebben az országban azért sokan vannak akik ezt megheteik. Ez biztos sokakat zavar de C'est la vie. ez mindenhol igy van a világban (már ahol már nincs kommunizmus).

A lakás méretéhez kapcsolódan: Igazat adok neked, de sajna ez egy köztudott tény hogy a lakásméreteket igy számolják. Még nem mértem le a lakást pontosan de tudom hogy a fal fele az hozzá tartozik.. Ezen is lehet bosszankodni, de attól nem lesz nagyobb a lakás.. Pereli? Minek? ha tájékozódsz ezt már a lakáskiválasztásnál tudni lehetett volna...

Szóval várom továbbra is a hozzászólásokat, de jó lenne ha pár építő jelleű is beleférne..

 

Attis

Előzmény: piar negativ (52)
piar negativ Creative Commons License 2007.04.07 0 0 52

Szia HR pozitív,

Mi történt Marinafraasz szavai szerint a Fun Clubotok tagjaival?

Stabilan hallgatnak. Ja csak munkaidőben van pozitív, benyalós marinás hozzászólás?

Ez csak nem azt jelenti, hogy munkátok a Funclub tagként álcázva irogatnotok!

Ejnye-ejnye bértollnokok!

Gyerünk HR pozitív! Gyerünk Funclub tagok Huzzatok bele, mert így dögunalmas marad ez a Marina beruházók  által grundolt fórumocska!

Vagy talán csak nem az a baj, hogy a király, akarom mondani a Marina meztelen?

Nincs érvetek velünk kritizálókkal szemben? Ez biza szomorú! Szőke nyuszik vagytok?

Marinfraasz is elsumizza a kérdéseimre a választ!

Igaz ő csak kibic és röhög a sok palimadáron!

 

Erről jut eszembe itt van két jó kis cikk, az egyik címe Marina meztelen:

  1. http://index.hu/kultur/eletmod/marina0912/ építészek írták a pucér Maránkról

A másik még izgibb, nem tudom hogy irjam le, hogy el ne piruljanak majd az Autóker Holding fizetett szégyenlős dolgozói?! Tudjátok mit bevállalom, a másik cikk címe Dugjátok meg a lakóparkot! Tékozló Homár honlapján olvashatjátok.

Ime az elérhetőség:

 

    2.http://index.hu/homar/index.php?p=131&more=1&c=1&tb=1&pb=1

 

Ha nem kapok választ meló időben sem, még a végén azt fogom hinni, hogy a piár melót is ellazsáljátok, mint a MarinaIII.  befejezését!

Előzmény: Törölt nick (-)
piar negativ Creative Commons License 2007.04.06 0 0 51

Szia Marinafraasz!

Örülök a hozzászólásodnak.

Úgy látszik nem mindenkit vakított el teljesen 3 hete a New York Palace csillogása.

Ja ezt is mi fizetjük...

Nem értem teljesen a fás-erdős hasonlatod, kódolsz valamit, mint a régi szép mozgalmi időkben?

Beszélj világosan. Szabad országban, jogegyenlőségben élünk! Vagy nem? A 159 évvel ezelötti forradalom célkitűzései még nem valósultak volna meg? Nagyon-nagyon hurrá pesszimistának tünsz, vagy én vagyok naiv?

A Fishy halszagú, mi köze a Marina-Parthoz?

A Dunára céloztál don Corleone, vagy valami másra?

Ha tudsz valamit, oszd meg velünk tudatlanokkal légyszííí...

Lesznobozni bennünket egy kicsit erős volt.

Nem a sznobizmus hajtott specko engem.

Olyan lakást kerestem, amelyik tömeg közlekedésnél, csendes helyen van.

A Marinapart megfelelőnek tűnt. A kivitelezás minősége is jobbnak látszott távolról  a szocreál építőipar nivójánál.

Közelről, nem tudom, sok hibát találtam. Mindenkinek azt javaslom alaposan nézzen a körmükre. Nyugodtan, türelemmel nézzetek meg, próbájatok ki  mindent. Ellenörizzétek azt is, hogy azt rendeltétek-e meg amit kaptok.

Eleget fizettünk, hogy valódi mínőséget követelhessünk.

Új marinásoknak  tanácsként, ugyanazt a konyhabútort forgalmazza a KIKA, amit a marinás konyhások csak  olcsobban. Beköltözés elötti bútor vásárlás közben vettem észre. Az emeleten vannak az étterem mögött eldugva. Felment a pumpám rendesen a különbséget látva.

 

Előzmény: marinafraasz (46)
piar negativ Creative Commons License 2007.04.06 0 0 50

 Szia Attis!

Örülök, hogy Neked tetszik a lakásotok. A mérete is az eredeti?

Én nem örülök az enyémnek.A lakás kisebb lett mint amivel számoltam.

Ime a MarinaIII matek feladat 3. elemiseknek:

Tételezzük fel veszel egy 30m2-es lakást  a Marinaparton mondjuk 400EFt/m2 áron 12 millió Ft-ért!

 

Kérdés: A lakásban mekkora lesz a lakóterület a beköltözéskor?

             Hány forintodba fog kerülni majd a lakható területed m2 e?

 Ha rávágod a 30m2-t és a 400Eft-t megbuktál, vissza a 2. osztályba.

 

A megoldás helyesen: 26m2 a lakóterületed, minusz 4m2 nekem piar negatívnak

                                    460Eft/m2 , plusz 60Eft/m2 bevétel HR pozitívnak

                                    plusz 1,6 millió Ft tiszta haszon ezen az egy kis lakáson

 

Levezetése a megoldásnak:

A lakás 7 m hosszú, 4,3 m széles, ez kb 30m2 normál matekban, de a marina matek más!

A szomszéd lakások határoló falai 30cm, a belső válaszfalak 10cm szélesek.

 Le kell vonnod a lakható lakás alapterületből a szerződés szerint:

 a szomszéd lakásfalak fele alapterületét: 2*7*0,3/2= 2,1  m2

 a lakás belső válaszfalainak alapterületét: 2*4,3*0,1= 0,86m2

                                 5% méret eltérés lehet:30*0,05=   1,5  m2

Összes negatív neked  :                                                  4,5  m2

 

Ne szégyeljétek magatokat a növérem gimis matek tanárnő, ő se tudta kiszámolni...

Ezt a magas matekot nem oktatják minden sima suliban.

Kérdés haladóknak:

mekkora a plusz bevétel a Marinának egy 9 emeletes 90 lakásos épület esetén?

mekkora a plusz bevétel a Marinának a Marina III esetében? Talán 450 millió Ft?

Ez nagyon magas nekem is, 4 sima egyetemi diplomámmal se megy.

Ha rékérdezel, hogy miért lett kisebb a lakásod?

Megnyugtatnak, hogy sok vevőnek nagyobb lett a lakása, neked specko peched van.

Lehet, hogy igazuk van.

Ezért én felajánlok 1 üveg 7*-os METAXA-t akinek nagyobb lett a lakása a MarinaIII-n, mint amennyire szerződött. 

Én még megkérdezem pót kérdésként csak presztizs egyetemre vágyók válaszoljanak:van-e korrelációs kapcsolat a MarinaIII kiviteli tervének több lakást eredményező módosításának a 3. elemis matek feladattommal.  

Mérjétek le a lakás méreteiteket. Lesz egy kis marinás meglepi,...... ha jól mértek.

Azért a Marina építetői se csontra teljesitik  a minuszokat. 

Nálam egy jóval nagyobb  lakás esetében kb 0,5 m2 n múlott, hogy kihasználják a maximális  lehetőséget a lakásom minimalizálására. 

Kiváncsi vagyok HR pozitív véleményére,  légyszíí -légyszíí válaszolj.......

 

Előzmény: Attis_78 (47)
marinafraasz Creative Commons License 2007.04.06 0 0 49

Attis,

? épületben lesz a kéród

? legalább bepucolt

marinafraasz Creative Commons License 2007.04.06 0 0 48

Hi, Attis!

Neked is ajánlom, hogy figyuszd meg a lírámat!

Ne csak a fát nézzétek, hanem az erdőt is!

A haver mondta, látott 1-2 lila fejű vevőt magán kívül!

Beeeeeeeeeeee Careful!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Attis_78 Creative Commons License 2007.04.06 0 0 47

Szia!

 

Más nagyobb hibák nem voltak, inkább elhanyagolható apróságok.. A műszaki ellenőrt egy ismerős ajánlotta ha él az e-mail címed akkor oda elküldöm az elérhetőségét. a segítséghet képest egyáltalán nem volt jelentős tétel a honoráriuma...

Mi a hetekben újra megyünk megnézni a lakás (remélhetőleg végleges) változatás majd megírom a fejleményeket...

 

Üdv

Attis

Előzmény: TommyH (45)
marinafraasz Creative Commons License 2007.04.06 0 0 46

Hi, TommyH,

én nem javaslom azt a műszaki ellenört! Vigyétek magatokkal inkább az első józan embert a Váci útról! 

"Fishy" a Marina III infom szerint!

Az egyik figura a meló helyemen ott vett egy 30 millás kérót!

Nem vette át! 2 hete dühöng, hogy hülyének nézik! Szerencséjére nála volt a mobiltelefonja, tele is nyomta Marina fotókkal a memóriát!

Megérdemli! Minek vesz ilyen puccos helyen a sznobja! Pedig elötte  nagy arca volt!

Könnyesre röhögtük magunkat a " sirály luxus kéró" láttán!

A betegsége tüneteit diagnosztizáltuk a haverokkal, elneveztük "Marinafrásznak".

Még a  fönököm is megsajnálta, vmi jogi papírja is van. Bekérte a doksikat, töri az agyát a storyn!

Mondja a marinás figura nézzem meg a fórumot, itt mendenki beájult  ettől a "társaságtól"!

Igazsága vagyon! A Marina III fun klub tagjainak sűrgőssen  optikushoz kell fordulniuk!

Na ezért választottam ezt a nevet báránykáim!

 

TommyH Creative Commons License 2007.04.01 0 0 45

Szia Attis!

 

Milyen hibákat vettetek még észre? Illetve mikre hívta még fel a figyelmeteket a műszaki ellenőr ? Ő egyébként az ismerősötök volt ? Ha nem, milyen költséggel jár, hogy őt elhívjam magammal a birtokbaadáskor ?

 

Üdv,

 

TommyH

Előzmény: Attis_78 (44)
Attis_78 Creative Commons License 2007.03.31 0 0 44

Hali!

 

Nah megvolt az átadás, de vélgül nem vettük át a lakást. Apró hiányosságok még voltak és végülis az vevőkoordinációsok is rendesek voltak és Ők is belátták hogy van még pótolnivaló. Amúgy pár burkolatválasztó és korlát üveg hiányzott. Ami meglepő volt, hogy a korlátüveg és az erkély között több mint 10 cm a távolság ami első látásra is elég balesetveszélyesnek tűnt (főleg kisgyerekek számára). Sajnos a szabvány is azt hiszem 10 cm-et megenged szóval ezt mindenkinek egyedileg kell majd javítania :( . Magát a lakást tényleg szépen megcsinálták, féltem tőle hogy kicsit elkapkodják, de szép vot a festés és a burkolatok is.

Mi még az eredeti (december végi ) határidővel foglaltuk le a lakást, ezért kaptuk meg már most az értesítést a birtokbaadásról. Gondolom minden lakás esetén megvárják a végső kötbérmentes határidőt. Ami furcsa volt, hogy az utolsó vételár kifizetése feltétele az átadásnak, ami akkor lehet érdekes ha valaki hitelből veszi a lakást merthát a bankok szeretik visszatartani az utolsó részletet az átadás utánig.

Az átvételre mindeképpen érdemes visszi egy hivatásos műszaki ellenőrt mert az Autoker nem biztosít ilyet. Mi vittünk és meg is érte mert sok olyan dologra felhívta a figyelmünket amit nem vettünk volna észre és tisztában volt azzal is hogy mi a szabványos és mi nem.. Most 1-2 hetet várunk hogy az hiányokat pórolják és végre birtokba tudjuk venni a lakást....

 

Üdv

Attis

Előzmény: ndrew79s (41)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!