Keresés

Részletes keresés

hbummm Creative Commons License 2013.10.01 0 0 7411

Nekem azt mondta a Gasztrós doki,hogy pszichés eredetű, nálad szerintem, a tünetek is azért váltakoznak,mert a tudatodban már teljesen beépültek ezek a negatív gondolatok,mindig ez van az eszedben.Figyelem elterelés képen,próbálj más dolgokra koncentrálni, tudom nagyon nehéz, de így jön el szépen lassan a gyógyulás.

Előzmény: Balibey (7409)
hbummm Creative Commons License 2013.10.01 0 0 7410

Balibey nem vagy szerencsétlen,másnak is vannak tünetei,ezek a tünetek sok féleképpen nyilvánulnak meg, ezért hívják ezer arcú betegségnek.A tünetek közzé soroljuk,az asztma szerű fulladást,az egész mellkasomban éreztem,nagyon megviselt.Nekem arcüreg gyulladás nem volt,iszonyatos garat,felmaródás.Sokszor ülve tudtam csak szunyókálni,mert ha lefeküdtem éreztem,a sav jön mar,eszi a nyelőcsövem,égeti a garatom.Neked mikor kezdődött mind ez? Csak bizakodj,elfog múlni,csak egy kis időre van szükséged,kitartásra.

Előzmény: Balibey (7405)
Balibey Creative Commons License 2013.10.01 0 0 7409

Azt elfelejtettem leírni, hogy amikor megszűnnek a hasi panaszaim, akkor pár órán belül vagy azonnal elkezdődnek a mellkasi panaszaim és ez a kettő váltja egymást.

 

Balibey

Balibey Creative Commons License 2013.10.01 0 0 7408

 

Szia Malcsik!

 

Köszi a választ neked is! :)

Kardión azért voltam mert marhagyors a szívem és nem tudták miért.

Kiderült, vizsgálat után, hogy kis mértékű mitrális prolapsus:(

 

Kérdésem, hogy ti is ilyeneket éreztek mellkas ügyileg a reflux miatt.

 

A múltkor este otthon, hót nyugi, könyvolvasás, könnyű, szórakoztató könyv, egyszercsak bumm torokig a sav, megint a szájba.

Éjszaka sokszor van, hogy csak úgy emlékszem rá, hogymintha felébredtem volna éjszaka, akár többször is , arra, hogy nem megy be a levegő, de aztán bement.

 

Tinektek vannak olyan tünetek amiket én leírtam, és ha igen milyen rendszerességgel?

El vagyok keseredve, mert diéta mellett, rakat gyógyszer mellett ez van.

És én már 4 éve szenvedek, annó nyombél gyuszival +nyelőcsőgyuszival kezdtem+sok sav.

Utánna elmúlt látszatra, tehát gyógyultak a dolgok, de sok sav maradt és vele minden tünet.

Én nekem ezek a nyamvadt légzés és mellkasi panaszok is ezzel együtt kezdődtek vagy a gyomrom, hasam fájt, deúgy hogy először mikor orvos kezébe kerültem holt sápadtan, szétrepedt szájzuggal, iszonyú torokfájással, gyomorfájáős, non-stop hányinger, és olyan hasi fájdalmakkal.

Akkor a sürgősségiről én kapásból a gasztróra kerültem, ahol vastagbél tükrözéssel kezdtek, mert akkor a hasi panaszaim olyan durvák voltak és agresszív hasmenésem is volt, azt hitték chronos vagyok, de hálisten kiderült csak IBS. "csak".

 

A minap olvastam egy gasztroorvos oldalán, hogy az IBS és chron közötti betegek között a nyilván való különbség az ugye, hogy az egyiknél tényleg van gyulladás, fekély,míg a másiknál csak működési zavar.

 

De, míg a chronos gyógyszeresen állítólag elég jól kezelhető sok esetben panaszai jelentősen vagy teljesen megszűnnek, addig az IBS beteggel gyakorlatilag nem tudnak mit kezdeni nagyon sok sesetben.

Így míg a Chronos tényleg nagyon beteg, mégis élhetőbb élete lehet, mint egy IBS-esnek, akivel nem nagyon tudnak mit kezdeni.

És azt is írta ez a gasztrodoki, hogy a két betegség tünetei iszonyúan hasonlítanak, tehát egy IBS-es beteg ugyanúgy szenved mint egy Chronos, csak valódi fekélyek, stb. nélkül.

 

Király mi?

 

Balibey

Törölt nick Creative Commons License 2013.10.01 0 0 7407

Hbummm, nagyon régóta futok, ismert terepen, elővigyázatosan. Nem olyan helyen mint az a szegény lány:(((( R.I.P.

Előzmény: hbummm (7404)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.01 0 0 7406

A hirtelen savrohamról. Nemhiába az orvosi rendelőben jött rád rohamszerűen a reflux: izgalmi állapotban voltál és hirtelen tört át a sav. Egyik gyógymódod neked is biztosan a relaxáció, a lelkiállapot tudatos kontrollja, az önszuggesszió, még olyan nehéz helyzetekben, mint az orvosi váró, vagy a munkahelyi, tanulmányi megméretés. A tüneteid egyébként tipikusan reflux-tünetek, a mellkasi fájdaslom legkülönbözőbb formái miatt is nevezik ezerarczú betegségnek. A kardion azért voltál mert szívre gyanakszol? Ha szív probléma okozza a fájdalmat, akkor mindig van kisugárzás is, kézbe, karba.

 

A Hbummm jól mondja, a legfontosabb a  - gyógyszer mellett - a diéta, a sok mozgás, no meg a relax. De a vízzel vigyázz, mert én is megjártam. Vagy tíz éve már végső eszközként egy kinai akupunktúrás klinikára sodródtam, nem akartak lecsengeni a panaszok. (Váci úton a Láng autóalkatrészkeresk mellet, ma is ott van asszem) S az öreg ferdeszemű doki tolmáccsal közölte, a víz nem jó, felhigitja a gyomorsavat, nehéz, kitölti a gyomrot s nyomja alulról a gyomorszájat. A sav ráadásul az intelligensch szervezet következtében visszadúsul.... szal diéta!

Előzmény: Balibey (7405)
Balibey Creative Commons License 2013.10.01 0 0 7405

Szia hbummm!

 

Köszi a választ, végre olyan hülyén éreztem magam, hogy csak én vagyok ilyen szerencsétlen, meg egykor itt a fórumon a petivalódi nevű emberke.

 

Nálad ez az asztma szerű nehéz légzés hogyan nyilvánult meg?

Középen szorít, vagy szegycsont mellett 2 oldalt függőleges irányban felfelé irányulva, esetleg olyan mellkasi érzés mintha remegne, klutyorogna a mellkasod és ha oda tetted a kezed, ahol érezted, akkor a kezeddel is érezted, tehát mellkason kívül?

Forró középen szegycsont alatt a mellkasod, torkod?

 

Nekem hangszallag vastagodásom, krónikus gégegyuszim , megmart garatom van, orrom rendszeresen dugult, arcüreg ct-n krónikus arcüreg nyh. vastagodás.

 

Tegnap is ülök a kardiológián várom sorom, erre egyszer csak hirtelen szájüregembe feljött a sav, de olyan, hogy iszonyúan égette a torkom, barátnőm kérdi mi a baj?

Alig tudtam egy darabig megszólalni is a savtól, de az a helyzet, hogy bevonót is eszem, gyógyszer acileszol 2x40mg, sok víz, semmi tiltólistás, sose voltam zabagép...én nem értem.

 

Írjál, BALIBEY

hbummm Creative Commons License 2013.10.01 0 0 7404

Jóga közben,nem kell erőltetni a mély légzést, szépen egyenletesen,könnyedén lélegzünk, ha mély légzést is végzünk.S vigyázz futásközben,ne hogy bajod essen, mivel most is történt egy tragédia.

Előzmény: Törölt nick (7394)
hbummm Creative Commons License 2013.10.01 0 0 7403

Balibey szia nekem egy éve kezdődött,igen nekem is volt asztmaszerű nehézlégzés,torkomban mintha, mindig lett volna valami amit le sem tudsz nyelni.Reketség a sav marja  ilyenkor a hangszálat.Garat fájdalom,égés szerű érzéssel, fűl fájás. De nagyon nehezen gyógyul,mára már ennyi idő elteltével,mondhatom sok tünetem elmúlóban van.Reflux diéta sokat jelent.S a sok mozgás.    Szia

Előzmény: Balibey (7401)
ghepard Creative Commons License 2013.10.01 0 0 7402

Ha gyorsan lefutsz 100 métert, akkor is fogsz levegő után kapkodni, ha vettél levegőt. Igazad van, ha sokat próbálkozik az ember nyugalmi állapotban a légzéssel, akkor ezt valahogy talán igyekszik megcsinálni akkor is, amikor nem tudja kontrollálni. Például a focin nem tudom kontrollálni, mert arra nincs idő gondolni. De hogy így van, azt abból tudom, hogy jó a kondim annak ellenére, hogy csak akkor futok mikor focizom, tehát egyszer egy héten....

Előzmény: afcajax (7400)
Balibey Creative Commons License 2013.10.01 0 0 7401

Sziasztok!

 

Balibey vagyk ismét.

Ne haragudjatok, hogy zavarok, de tegnap este kérdeztem és nem kaptam rá választ.

Ha nem baj megkérdezném még 1x.

 

Kérdésem a következő lenne:

Van-e köztetek olyan akinek a reflux asztmát okozott?

Használnak-e rá a gyógyszerek?

 

Illetve még azt, hogy nektek szokott-e olyan érzésetek lenni, hogy van valami (pl.váladék a torkotokon, amit, ha megpróbáltok felköszörülni,stb. akkor nem jön semmi és utána elmegy a hangotok, meg mintha fájna is és szorítana?

Sok rekedtség valakinek?

 

Köszi, ha válaszoltok, Balibey

afcajax Creative Commons License 2013.10.01 0 0 7400

De a sprinterek utána kapkodják is a levegőt, tehát terhelésnél azért kell az oxigén csak ilyen rövid táv esetén utána jelentkezik. Nyugalmi állapotban történő korlátozott oxigén bevitel azért működhet, mert az idő során a stressz és különböző környezeti hatások eredményeként eleve abnormálisan vesszük a levegőt attól függetlenül, hogy ezt te nem érzed csak ehhez az agyad és szervezeted hozzászokott, De ezt nyugalmi állapotban tudatosan tudod kontrolálni és szép lssan visszaszoktatni a normális ütemű és technikájú légzésre. Mozgás közben nyílván több oxigén kell, de ha a nyugalmi időben kialakul a normális légzés akkor valószínű, hogy ez mozgás során is megmarad anélkül, hogy nagyon oda kellene figyelned.

Előzmény: ghepard (7399)
ghepard Creative Commons License 2013.10.01 0 0 7399

Nem mondom, hogy csináld azt, kell tudnod meddig mehetsz el, nehogy bajod legyen. Fontos az, hogy jól érezd magad futáskor is. Idővel ráérzel, hogy hogyan jobb, vagy hogyan leszel képes jobb eredményre. Vannak olyan világbajnokok is, például úszásban, akik csak a rajtkockán vesznek levegőt - az egész távot azzal a levegővel teszik meg (50m, nem tudom a százat mennyi levegővétellel). Légzés nélkül gyorsabban tudnak úszni, mint légzéssel - pedig a világbajnoki gyorsúszáshoz rengeteg energia kell....... A száz métert is simán le lehet futni (én tavaly simán lefutottam 158 métert) a legnagyobb iramban légzés nélkül, vannak akik úgy is versenyeznek......

Előzmény: Törölt nick (7398)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.01 0 0 7398

Kössz Gephard, ez megmagyarázza. De akkor futáskor is fogjam vissza a légzést? Vagy ha ki is fújom, akkor lehet mélylégzés? Lehet szapora légzés....mindjárt indulok is...:)

Előzmény: ghepard (7397)
ghepard Creative Commons License 2013.10.01 0 0 7397

Ez idegen a legtöbb ember számára. Vedd azt, ha fuldoklik az ember, akkor még több levegőt próbál bevenni és csak hosszú hónapokon, éveken át semmi változás. Milyen más lett, ha fordítva csináltam -tehát azon igyekeztem, hogy minél többet ki tudjak fújni. Most úgy vagyok, hogy ha teljesen kifújom magam, akkor még simán lemegyek olyan 50 métert is...............

 

Igen kb azt jelenti hogy kevesebb oxigént akkor. Lehet a élelemmel is így van, nem kellene annyit vagy annyiszor enni, egy kicsit több nyálat termelni (az evések között is) és máris jobb volna az emésztés is. A nyálban sok minden anyag van, ami egyebek között segít abban is, hogy a rágással és a kaja áthelyezéséből fakadó sok sok miniseb (több száz keletkezik egy evés folyamán) begyógyuljon és a sérült sejt felépüljön, vagy új keletkezzen helyette. Ha fázol, akkor is jelez a test - elkezdesz remegni, szó szerint a higed ráz, de mégse segítünk bele azzal, hogy mozgunk. Már maga a hangrezgés is fel tud melegíteni, méghozzá nem is kevéssel..........

Előzmény: Törölt nick (7395)
ghepard Creative Commons License 2013.10.01 0 0 7396

Ha sok oxigént veszel be, akkor gondolni kell arra is, hogy nem a vérben kell soknak lenni, hanem ezt a sejteknek át kell venniük. S ha kevés a széndioxid, akkor ez nem megy nekik olyan jól, hiába vagy tele oxigénnel. Nekem a 70-es években rengeteg fuldoklógörcsöm volt, szinte minden szagtól (mész, cement, por, virágpor, virágillat stb) fuldoklórohamaim lettek. Még a tüdőm is elmeszesítették, marha rossz hónapok voltak. De már rég túl vagyok ezeken, már jó ideje ennek semmi nyoma és remekül érzem magam. Ha teliszívod magad oxigénnel, akkor növekszik a vérnyomás is, mivel egy csőbe még több nyomást toltál. Ha fújod ki és csak fújod, akkor csökken a pulzusszám is és a vérnyomás is. A széndioxidnak el kell(lene) érni egy bizonyos szintet, amikor a leghatásosabban tudják a sejtek átvenni a vérből az oxigént.... Sok ember 2-3 ember helyett is lélegzik (annyi oxigént szív be) és mégis mintha levegőhiányban szenvedne. Ha felmegy az első emeletre, az kb annyi, mintha 100 métert futott volna, alig kap levegőt...... Ha teleszívod magad az nem baj, az jó - csak ügyelj, hogy ki is menjen. Ezt olyan nyugodtan lehet űzni egy kis mély hang közepette, ami észrevétlenül segít abban, hogy a levegő maradéktalanul ki is menjen........ 

Előzmény: Törölt nick (7394)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.01 0 0 7395

Azért idegen első hallásra, mert mindig az oxygént éltetik, s a jobb kórházakban már a gyengélkedő betegeknek is cső vezet az orrába, abban meg oxygén áramlik...A széndioxiddal kapcsolatban meg a fulladásos baleseteket, kazánmeghibásodást ismeri a jónép:) Lehet, hogy a klasszikus, hörgőgörcsös asztmatünetek a szervezet egyfajta reakcióját jelentik: kevesebb oxygént???

Előzmény: afcajax (7391)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.01 0 0 7394

Nekem is új ez a széndioxid terápiás légzés, kipróbálom...akkor a jogaközbeni eröltetetten mélylégzés sem hasznos az egészségünknek?:O

Előzmény: ghepard (7392)
ghepard Creative Commons License 2013.10.01 0 0 7393

Nem fog megártani, ha megtanulsz egypár dolgot a légzéssel kapcsolatban, lesz egypár meglepetésed, ha neki is kezdesz gyakorolni a dolgokat.......

Előzmény: afcajax (7391)
ghepard Creative Commons License 2013.10.01 0 0 7392

Én hallottam erről és sokat olvastam is róla. De már rég azelőtt, mielőtt olvastam volna róla, már műveltem. Egész pontosan, még a 70-es években jöttem rá erre, jószerint fuldoklás közben. Akkoriban rengeteg bajom volt a légzéssel, tüdővel, fuldoklórohamaim voltak. Sokszor aludni sem tudtam, ki kellett mennem éjjel a természetbe. S egy ilyen kimenéskor az a gondolat fogott meg, hogy mi lesz, ha nem befelé fogom erőltetni a levegőt hanem kifelé, amennyit csak lehet. Legnagyobb meglepetésemre pár légzés után a fuldoklás, köhécselés stb elmúlt. Na innen aztán már csak jobb lett. Azóta is sokat köszönhetek a légzésnek és mindennek, amit azzal lehet szabályozni.........

Előzmény: afcajax (7381)
afcajax Creative Commons License 2013.10.01 0 0 7391

Magas vérnyomás miatt ( a felső érték kicsit mintha emlkedett lenne).Én magam is tapasztaltam még mielőtt tájékozódtam volna a témában, hogy vérnyomás mérés közben ha lassabban és elnyújtva veszek levegőt akkor lentebb megy a vérnyomásom.Ami új dolog számomra, hogy nem hittem volna, hogy a túl sok oxigen, illetve kevés CO2 kedvezőtlenül tud hatni a szervezetünkre. Általában szkeptikus vagyok a hasonló "divat" elméletekkel, de érdekesen hangzik és lehet érdemes jobban bele ásni magam.

ghepard Creative Commons License 2013.10.01 0 0 7390

Nos, akkor Nálad mitől van már évekig?

Előzmény: sogormail (7367)
ghepard Creative Commons License 2013.10.01 0 0 7389

Jogos, amit ír, de mi is az a stressz? Honnan veszi, hogy nulla stressz volt az a pár hónap. Ha az ember úgy érzi, hogy minden OK, az még nem jelenti azt, hogy a test is így gondolja........

Előzmény: afcajax (7364)
ghepard Creative Commons License 2013.10.01 0 0 7388

Ha miből gondolod, hogy az nulla stressz volt? Szerintem az igencsak stresszhelyzet volt nap mint nap a javából. Tudod mi az a stressz?

Előzmény: sogormail (7358)
ghepard Creative Commons License 2013.10.01 0 0 7387

Jó kis hsz....

Előzmény: Törölt nick (7345)
ghepard Creative Commons License 2013.10.01 0 0 7386

Nekem nincs semmi tapasztalatom ezzel......

Előzmény: hbummm (7344)
ghepard Creative Commons License 2013.10.01 0 0 7385

Hát igen mosolygós s az meg jó hatásssal van az ember lelkiállapotára........

Előzmény: hbummm (7341)
Balibey Creative Commons License 2013.09.30 0 0 7384

 

 

Sziasztok!

 

Szeretném megkérdezni tőletek, hogy van-e köztetek olyan akinek a reflux asztmát vagy legalábbis nehézlégzést okozott?

 

Így vissza olvasva egész régre volt olyan, pl. petivalódi -néven.

 

Köszi, ha válaszoltok.

 

Balibey

Balibey Creative Commons License 2013.09.30 0 0 7383

Sziasztok!

 

Én hallottam már róla, sok cikket is olvastam róla.

Tüdőgyógyászok által elismert.Pánikbetegségben is nagy segítség.

Könyvesboltban kapható egy könyv mejnek címe "varázslégzés", ez annak az egyszerű verzióját írja le.

Vannak tanfolyamok is, ahol kis csoportokkal indulnak mindenkivel személyre szabottan is foglalkoznak, könyv, cd, dvd-t kap az illető segítség képpen.

Pár hét a tanfolyam, de egy vagyon, kb. 80.000 ruppó.

 

Miért kérded?

 

Balibey

hbummm Creative Commons License 2013.09.30 0 0 7382

Hbummm ...)

Előzmény: Törölt nick (7379)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!