Keresés

Részletes keresés

Teaway Creative Commons License 2016.12.03 0 0 2510

Nem segít a webáruház? ► link

Előzmény: Gömör (2508)
Zolcsi_ Creative Commons License 2016.12.02 0 0 2509

Sziasztok,

 

kerítésépítés tervezek tavaszra, van már egy elég konkrét terv a fejemben, ezzel kapcsolatban lennének kérdéseim. Feltöltöttem egy hozzávetőleges tervet. A lényege az lenne, hogy elöl és oldalt 11 méter hosszan épített kerítés lenne, a többin pedig pontheggesztett dróthálós.

Először is a dróthálóval kapcsolatban lenne kérdésem: Az a tervem, hogy az oszlopokat 60 centi mélyre lefúrnám és betonnal alapoznám, ezen túl pedig egy zsalukőnyi mélységben végig leásnék és letennék egy sor zsalukövet, majd erre még egy sort, tehát így egy sor a föld alatt lenne, egy pedig a föld felett. Ezt elsősorban a kutya miatt szeretném. Az lenne a kérdésem, hogy ez az alap tartós lesz-e így, nem fog-e bedőlni bármi is. Egyébként a föld agyagos, kemény, tömör, de nagy esőzésnél azért szépen fellazul (legalábbis a felszínen biztosan). Illetve hátrefelé szépen lejt a telek, bár ez talán kevéssé lényeges.

Az épített kerítést zsalukövekből csinálnám, itt viszont 60 centire ásnék le a földbe és onnan raknám a zsaluköveket, ez elég, ugye?

 

Illetve nem tudom, van-e valakinek tapasztalata az ilyen kerítések költségével. Én most nagyjából úgy számolok, hogy ezt anyagköltség szinten kb. 800.000 forintból tudom kihozni (díszburkolással, kapuval, mindennel együtt). Ha ezt esetleg szakemberrel szeretném megcsináltatni, akkor annak mennyi lehet vajon a költsége? Nyilván egy pontos árat nem várok most, inkább csak az lenne fontos, hogy mondjuk 2-3százezer, vagy annál is jóval több?

 

Köszi!

Gömör Creative Commons License 2016.11.04 0 0 2508

 

A képeken látható falazható beton kerítéselem gyártóját keresem.

helsz@citromail.hu E-mail címre kérek segítséget.

Köszönöm a fáradozást!

zmagix Creative Commons License 2016.09.28 0 0 2507

Mert gyomirtózva lenne a mögöttes terület, majd földdel feltöltve és befüvesítve a tél elmúltával. Van egy kutya a háznál és neki kellene határt szabni.

Előzmény: örökmozgó3 (2506)
örökmozgó3 Creative Commons License 2016.09.28 0 0 2506

Miért kell oda kerítés vagy kapu?

Előzmény: zmagix (2505)
zmagix Creative Commons License 2016.09.28 0 0 2505

Lenn egy kérdésem kerítés/kapu építéssel kapcsolatban. Mellékelek először egy fotót:

 

 

A bal oldal sárga ház faltól kellene a jobb oldai szomszéd ház fal/kerítés határáig egy kerítést/kaput felépíteni. A két fal közötti táv 5 méter és 80 cm. A nyithatóságot úgy kellene megoldani, hogy a bal oldali betoncsíkra rá tudjon járni egy teherkocsi hátsó kereke amikor tüzifát hoznak. A kapu rész jó lenne ha mindkét irányba nyitható lenne, mivel van amikor a sárga fal előtti garázsba kell bejárni a kert felől. 

Volt egy "mester" aki ponthegesztett hálós és kivehető oszlopos megoldást ajánlott 160.000 Ft-ért.

Reális ez az ár?

Fázisceruza Creative Commons License 2016.09.21 0 0 2504

Másik kérdés:

 

85m, táblás kerítésrendszer telepítésének mi lehet  munkadíja, ha a terep tökéletesen sík, semmilyen akadályoztatással nem kell számolni?

Fázisceruza Creative Commons License 2016.09.20 0 0 2503

Üdv!

 

Kótaji céggel dolgoztatott már valaki? Vannak tapasztalatok?

 

Kéne építenem 85m táblás kerítést. 

SIMTDIToledo Creative Commons License 2016.09.12 0 0 2502

Újház centrum van pl Budaörsön is, meg szinte minden városban Budapest határában. Csak ha az tetszik...

Előzmény: gaaj (2500)
horex Creative Commons License 2016.09.11 0 0 2501

Ha a teteje és az alja a ferde tereppel párhuzamos, de  függőleges részek függőlegesek lesznek igen szép rombusz forma lesz, magyarúl csúnya

Ott valami tereprendezést kellene csinálni legalább a kapuszárnyak nyitási területén

Fához nem értek, de remélhetőleg állítható zsanérokat hegesztettél fel, bár túl korán. Fémkeretes kapunál is adódhatnak eltérések, csak ha a kapu be van állitva/ékelve , akkor próbahegesztéssel a zsanér. Ha minden tökéletes, akkor megerősiteni a varratokat

Előzmény: sur5al (2491)
gaaj Creative Commons License 2016.08.30 0 0 2500

ok, alapjáraton nem volt tervben a fedlap csere idénre mert hát...anyagiak...de időszerű úgyhogy ekezdem  magam meggyőzni, meg hát legyen kész egyszer teljesen, ezért jött az olcsó megoldásnak a barabás. Na már most innentől valóban sok helyen mehet is a zártcellás  - teljesen igaz, ahol lehet, fel kis rakom, de pl a tolókapunál olyan közel gördül a kapu a jelenlegi fedlap széléhez is, hogy itt a belső oldalra már biztos nem tudok rakni, de ahol igen, oda rakok, annyival kevesebb helyen kelljen szórakozni később, ha gond van - vagy rakok oda is (ez most jutott eszembe :), csak azon a 4 m-es szakaszon beáldozom a fedlapot és nem lógatom túl.

A beton fedlapból vennék én szívesen (de ilyen méretekben ez is drága lenne. pl. ahol 38cm a falszéleség, oda a 2x 2cm zártcellás a hálózással, ágyazással együtt, biztos hogy kiad végül min. 45cm-t, arra már 50cm széles fedlap kell.

de tudsz jó helyet rá? Az újház Centrum árul nagyon szép fehéret egyébként Győrön - szállítás nincs Pestre sajnos, sem építőanyagos telephelyük. Azért még kis is adnék annyit akár, mert örülnék az egyszerű és tuti megoldásnak...

 

tényleg meggyőztél. kell a zártcellás és a kapu mögött azon a részen falsíkba vágom a fedlapot.

Előzmény: zohlihka (2499)
zohlihka Creative Commons License 2016.08.30 0 0 2499

Egy valamit nem értek, most visszaolvastam, azt írtad van  már fedlapod, ezért nem akarsz zárt cellás lapot feltenni, mert akkor lőttek a vízorrnak, akkor mit szeretnél barabás kőből? :/

Szintén írtad hogy gáz a porolás és hogy 1,5 tégla jönne ki az aktuális szélességre fedlapként, akkor nemcsak vízorr-t kell vágnod, hanem a téglát is szabnod kell.

 

Ha cseréled a fedlapot akkor nem kenegetnék minden vackot a kerítés falazatra, fel kell tenni egy zárt cellás 2cm-eset pogácsával (nagyobb egyenletlenség esetén) lehálózni, így ha kérdéses a korábban említett vízszigetelés milyensége, később sem lesz gond, ezt akár dübelezni is lehet, majd rá mehet a betonfedlap.

Előzmény: gaaj (2498)
gaaj Creative Commons License 2016.08.30 0 0 2498

akkor szívás lesz, marad a porolás :(

Előzmény: zohlihka (2497)
zohlihka Creative Commons License 2016.08.30 0 0 2497

Őszintén? Szerintem nem. :) Nem betonhoz való, hanem kerámiához.

Egy flex majdnem dupla ennyit forog +ahhoz társul 1800-2200W.

Előzmény: gaaj (2496)
gaaj Creative Commons License 2016.08.30 0 0 2496

Nem keskeny a kerítés...20m-es szakaszon 31 cm széles (ide minimum kéne 36-os fedlap -ez tök jó mert a Barabásból épp másfél db adja ki), másik 20méteren meg 38cm a szélesség (ide 44-es fedlapban gondolkodom) gránit árakat néztem én is, de horror lenne sajnos. Egyébként azért a Barabás, mert a térkő is ebből van és valami egység is lenne, mint koncepció :)

Szomszédság...frusztrált népség, nem akarom őket ingerküszöbük határán járatni a 70m vízorr flexelésével, meg a porral. Múltkor sem tetszett nekik szombat reggel 8-kor a flexelés. Egyébként a roppantó nekem térkövezésnél nagyon megérte (2500/nap) volt egy nap alatt bevágtam vele az összeset és nem kellett a flexel szívni. Most is azt tervezem, hogy 1-2 nap alatt méretre vágnám az egészet, aztán másnap mehetne a vízorr marás, ragasztás.

Találtam egy vizes csempevágót a feladatra, ami épp a vízorrvágós gyémántkorongomhoz méreteztek. Szerinted az 500w teljesítményét legyilkolom a 0,5cm széles gyémántvágóval, ha 1cm mély vízorrt marok vele? Úgy gondoltam, hogy mondjuk 20-at bevágok, aztán ragasztom, közben pihenhet a gép. Igazából az sem érdekel, ha a végére leamortizálom, csak hogy nem akad e majd el benne a korong ennél a teljesítménynél a vastagsága miatt?

ez a gép egyébként:

http://www.szerszamnetshop.hu/index.php/epitoipar/csempevagok/zipper-zi-fs115-elektromos-csempevago-detail

 

Előzmény: zohlihka (2495)
zohlihka Creative Commons License 2016.08.30 0 0 2495

Nem tudom hol laktok, mondjuk tudok én is egy két helyet ahol fizikai képtelenségnek tartom, hogy hogy lehetett ott egyáltalán építkezni az ott élők miatt. :)

 

Én őszintén leszarom a szomszédokat, ki mit gondol, mi egy községben lakunk, valaki tart állatot, valaki nem, hétvégén szinte mindenki kezdi a fűnyírást általában korán, mert a tűző napon senki sem szeret dolgozni ez benne van.

Térburkolásnál sem mindig használnak roppantót, mi végigfelxeltük az egészet, ha porol porol, elviszi a szél.

Mit gondolsz hőszigetelés összecsiszolásánál az összes kis golyócskát össze lehet szedni?:)

 

Mi kerítés betonfedlapot szabtunk az oszlop tetejére, vízorr kialakítás nagyflex új gyémántkoronggal kb 3mm lehet, teljesen jó, a lényeg hogy meg legyen törve a folytonosság, és ne tudjon végigcsorogni a víz, barabásnál is jó lehet.

 

"mert vízhűtés kéne a korongnak, meg a portól is meghalok közben"

Állj úgy, hogy ellenkező irányba menjen a por. :)

 

Jut eszembe írtad, hogy keskeny a kerítés, ezért nem játszik a betonfedlap, sirkövest kérdeztél esetleg, mondjuk gránitlap tekintetében mennyi lenne?

Annó vagy 10-et kérdeztem, legtöbbjük m2 áron dolgozott, majd találtam egyet aki a hosszú darabokat folyóméterben adta, egészen 30cm-es szélességig, ha gondolkoztál már gránitban mint alternatíva.

 

Előzmény: gaaj (2493)
zohlihka Creative Commons License 2016.08.30 0 0 2494

Szerintem jó lesz.

Előzmény: gaaj (2492)
gaaj Creative Commons License 2016.08.29 0 0 2493

Sziasztok!

Arra lenne valakinek ötlete, hogy ha Barabás téglából raknék új fedlapot a ker. lábazatra, akkor a Barabás kőbe a vízorrt mivel lehetne emberbarát módon bemarni? közel 70fm vízorrt kéne bevágni, az ugye sima flexbe fogott gyémánt vízorr vágóval nem fog menni, mert vízhűtés kéne a korongnak, meg a portól is meghalok közben, és a szomszédaim sem lesznek elragadtatva...

Olyan jutott eszembe, hogy egy vizes csempevágóval vágnám be felrakás előtt, no de azokba nagy korongok valók, és csak 2-3mm-esek. Én egy helyen láttam a neten vízorr vágó gyémántkorongot (5mm széles vágásra), de az csak 115-ös korong. Gyanítom, hogy ez bele sem érne a víztartályba...

Szóval, ha egy ilyen gyárilag hozzá adott vékony koronggal használom a csempevágót, az vízorrnak szerintem semmit nem ér...

Valakinek van erre ötlete? Tapasztalata?

gaaj Creative Commons License 2016.08.29 0 0 2492

Most azt javasolták, hogy a fugaközök miatt (mivel szélesebb "repedések" áthidalására nem alkalmas a Proficontact, menjen egy alapvakolatnak a Baumit Uniputz - ezzel csak csináljak egy viszonylag sima felületet, kikenve a tégla fugaközöket, majd erre a Proficontacttal ágyazza, a hálót, aztán mehet a műgyantás. Nekem így kezd átmenni a terv. Ha nincs vétó, akkor ez lesz a megoldás :)

Előzmény: zohlihka (2490)
sur5al Creative Commons License 2016.08.28 0 0 2491

Sziasztok!

 

Kétszárnyú kertkapu házilag fából. Ide tartozik? Hogyan csináljam? Egy egyszerű, átmeneti szerkezet kellene arra, hogy a kutyus (nagytestű) ne menjen ki az utcára. Hogy ne legyen nehéz a szerkezet, arra gondoltam elég lenne valami váz, amire dobnék fém hálót és borítanám zöld árnyékoló hálóval pl. Ez lehet nem lesz elég merev és mégis be kell deszkázni az egészet...

 

Ami már megvan: alul beton/kő/aszfalt, oldalt a kapu tartó oszlopok is megvannak, kb. 15cm átmérőjű vasból, téglaoszlopba és a talajba bekötve, a vasoszlopokon a nyílópántnak szemek felhegesztve (2db/oszlop). Az oszlopok távolsága kb. 3m, kb. 1,5m magasra kellene csinálni a kaput, tehát 2db 1,5x1,5m kapuszárnyat kellene összedobnom.

 

Valami ilyesmire gondoltam:

Milyen anyagból legyen? Mi a minimum ekkora méretre? Úgy gondoltam a sarkoknál bevágom az anyag végeit és átlapolva készítem, majd megerősítem fém saroklemezekkel. Átlósan tennék bele valami erősítést, amivel az alsó forgó sarkokat is be lehet húzatni a helyére (fa vagy menetes szár?). Ez jó elgondolás?

 

Nehezítés: a terep lejt, belülről nézve a kapu bal oldala felé. Gondolom az alja és a teteje a tereppel lenne párhuzamos, míg a függőleges tartók/oldalak maradnának függőlegesek.

 

Köszönöm a tanácsokat!

zohlihka Creative Commons License 2016.08.26 0 0 2490

Baumit proficontact jó, én anno Graytherm graymix-et használtam, szerintem tök jó anyag, most legutoljára STABIL -t próbáltam, de az nagyon durva anyag, sokkal jobban fogyott, illetve MAPEI Mapethermet használtam, nekem ez utóbbi bejött.

 

Csemperagasztóval is hálóztam már, de egy az hogy drágább, a másik hogy nem hálózásra való.

 

Vakolatra nincs 5letem, Botament háza táján érdemes nézelődni, az M100 -a nagyon jó anyag, bár az inkább betonjavító habarcs.

Előzmény: gaaj (2488)
Szakyy Creative Commons License 2016.08.26 0 0 2489

Sziasztok, 

 

Van egy 40 meteres oldalkeritesem, ami beton alapban 2,5meterenkent 5cm-es 160 magas vascsovekre szerelt halo. Erre szeretnek en zart fa keritest, hogz ne lassanak be. Ha leszedem a halot es ha ket sorban 4x2-es zartszelvenyre felfurom a ~150 magas keritesleceket, akkor az stabil lesz? Nem fogja a szel kidonteni? 

 

Esetleg van itt valaki szaki aki ennek a kivitelezeseben tudna segitkezni Pest megyében? 

 

Elore is koszonom.

gaaj Creative Commons License 2016.08.26 0 0 2488

köszi a háló ötletet, tényleg hülyeség lenne kihagyni (elenyésző többletköltség). azért néztem a Webert, mert a többi csak min. 2cm vastagon vakolható, nekem meg valami olyan kéne ami 1-2mm-ben felhúzható még. tudsz ilyet? esetleg xps ragasztó (ha már üvegszövet háló ágyazás)? http://www.bauker.hu/termek/ragasztok-es-tapaszok/2127/baumit-proficontact-25-kg.html

vagy maradjak inkább egy flex. fagyálló csemperagasztónál?

Előzmény: zohlihka (2487)
zohlihka Creative Commons License 2016.08.26 0 0 2487

A Weber nem mondható túl jó márkának, ha tényleg nem kap vizet a téglafal, akkor jó lehet bármilyen fagyálló alapvakolat, én személy szerint a műgyantás lezárás előtt hálóznám és előtte, mert ha véletlen kap is vizet, nem fog egy nagy flekk leesni a falról.

De ha nem olyan mélyek a rések a tégla falazaton akkor rögtön dryvitháló, majd két rétegben leglettelni.

 

Valóban jobb megoldás lenne egy zárt cellás xps oda, de mint említetted a fedkövek miatt ez most nem játszik.

Előzmény: gaaj (2484)
gaaj Creative Commons License 2016.08.26 0 0 2486

köszönöm

Előzmény: halaloszto (2485)
halaloszto Creative Commons License 2016.08.25 0 0 2485

akkor azon kevesek közé tartozol, akinek nem fog lejönni! bármilyen fagyálló vakolat jó szerintem. ha nem kell kiegyenlíteni mert szép egyenes, akkor akár a fagyálló csemperagasztó amivel kezdted

Előzmény: gaaj (2484)
gaaj Creative Commons License 2016.08.25 0 0 2484

Köszi, hogy segítesz...ha jól látom, a beton alapon van kátránypapír, erre rakták a téglát. elvileg alulról nem jöhet víz, ilyen esetben akkor mehetne szerinted egy ilyen? (úgy látom, ezt nem kell 2cm vastagságban vakolni) http://www.weber-terranova.hu/vakolatok-es-egyeb-habarcsok/termekek/falazohabarcsok-alapvakolatok/weber-141-kps-k.html

Előzmény: halaloszto (2483)
halaloszto Creative Commons License 2016.08.25 0 0 2483

akkor meg az fog lejönni. alulról jön fel a víz. az első vízzáró réteg előtt megáll, és januárban megfagy. ezzel letolja a réteget. 

 

vagy nem jöhet alulról víz, de erről lekéstünk, vagy olyan vakolat kell ami viszonylag átengedi a párát. de nem tudom mi az.

 

Vajk

Előzmény: gaaj (2481)
gaaj Creative Commons License 2016.08.25 0 0 2482

...és csak pár mm-ben eldolgozható

Előzmény: gaaj (2481)
gaaj Creative Commons License 2016.08.25 0 0 2481

Ok, akkor ezek szerint olyan alapvakolat kéne a tégla lábazatra, ami vízzáró egyben és erre mehetne a műgyantás? Így biztosra mehetnék? Tudsz ilyen előkevert vakolóanyagot? köszi

Előzmény: halaloszto (2480)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!