Keresés

Részletes keresés

seci Creative Commons License 2010.10.05 0 0 5115

Ja, vagy ugy :)

Szerintem te tul kritikusan nezed ezt a sorozatot (is)

 

Inkabb nezd ezt, ez kevesbe tudomanyos amde annal tobb koze van az elethez

http://www.bbc.co.uk/comedy/myfamily/welcome.shtml

 

-seci

Előzmény: ladybyron (5113)
BBéci Creative Commons License 2010.10.05 0 0 5114
Melyik éved, hányadik epizódjában kezdődött House és a rendőrtiszt párharca, akit végbélben hőmérőzött?
Az volt számomra a kezdet. Közben láttam néhány ismétlést, de nem néztem teljes odafigyeléssel.
ladybyron Creative Commons License 2010.10.05 0 0 5113
Pincsi az a fickó (?), akit a negyedik évad óta, de főleg az ötödiktől kezdődősen valami fura okból kifolyólag House névvel illetnek. :-))
Előzmény: seci (5112)
seci Creative Commons License 2010.10.05 0 0 5112

Aruld mar el ki a turo az a Pincsi :) I'm uzzled, de nagyon :D A magannyomozo ficko?

-seci

Előzmény: ladybyron (5111)
ladybyron Creative Commons License 2010.10.05 0 0 5111
Köszi, de arról, hogy nem vagyok képes a House-t rágógumiként nézni, nem én tehetek. :-)) Ugyanis ha eleve rágógumi lett volna, akkor vagy nem nézem, vagy elfogadom, és úgy tekintek rá. Csakhogy az első három évadban még messze nem volt rágógumi.

És persze az is igaz, hogy rendszeresen már (mióta Pincsi MD lett, és a 24 befejeződött) csak a Gyilkos elméket nézem, más sorozatot nem. de ezek sem adják azt az élményt, amit valaha a House képes volt. Hébe-hóba egy-egy NCIS és Gyilkos számok epizód is becsúszik - de csak rágóguminak. :-))
Előzmény: BBéci (5110)
BBéci Creative Commons License 2010.10.05 0 0 5110
Az a bajod, hogy túl okos vagy! Ezt komolyan gondolom, és tisztelettel, elismeréssel írom. Nem vagy képes egy filmet a szem rágugumijaként (eyecandy) nézni, pedig az.
Leülök, megnézem és továbblépek, jöhet az aktuális CSI, Bones, Desperate Houseviwes, stb.
Előzmény: ladybyron (5108)
BBéci Creative Commons License 2010.10.05 0 0 5109
Egyetértek!
Előzmény: giornalista (5104)
ladybyron Creative Commons License 2010.10.05 0 0 5108
"Attól, hogy Te vagy más az első 3 évadban vagy később valamilyennek látta/látja House-t, még egyáltalán nem biztos, hogy valójában olyan is."

Ezt meg is lehet fordítani:

Attól, hogy Te vagy más az első három évadban nem látta másnak House-t, még egyáltalán nem biztos, hogy valójában nem volt más. :-))

"Egy igazi embert sem ismerhetünk ki teljes mélységében nemhogy 3 év, de egy élet alatt sem - pláne egy fiktív karaktert."

Akkor ne beszéljünk karakterekről, mert nincsenek is jellemek, csak valamilyen massza, amit úgy alakítunk, ahogyan akarunk. Akkor faragjanak Pincsiből sorozatgyilkost. Miért is ne?

"Az emberi lélek feneketlen kút, ugyebár."

Azért nem annyira. :-))

"Én el tudom hinni, hogy bekattant, hogy rehabra ment, és most sem látom pincsine"

Nem tudom. Az az ember, aki úgy szembeszállt Voglerrel, és volt bátorsága ahhoz, hogy elküldje Stacyt, nem veszítheti el annyira az arcát, hogy egy Cuddy vagy egy vigyorgóbeli ingyen nő előtt vinnyog. Az pedig, hogy bekattan egy hülye gyerek miatt, minden különösebb vívódás nélkül bevánszorog a vigyorgóba, és a végén tragikus képpel az áter után ismétli annak minden hülyeségét, egész addigi életét, gondolkodását sutba dobva, egy majd' ötvenéves embernél akkor sem lenne nagyon hiteles, ha nem House a neve.

"Megpróbálja túlélni az életet, mint mi mindannyian."

Elég nagy különbség van próbálkozás és próbálkozás között.

Egyébként én például nem túlélni szeretném, hanem megélni az életet. :-)9

"A másik választása az lenne, hogy leugrik a tetőről, de ezt még Te sem akarhatod."

Lényegtelen, hogy mit akarok. Viszont ha valaki ennyire utálja magát, hogy képes így megalázkodni, és ennyire elveszíteni az arcát, akkor ez számára az egyetlen megoldás. Ez érvényes a gazdijára is. Mindenki komoly szenvedéstől szabadulna meg.
Előzmény: arom (5107)
arom Creative Commons License 2010.10.05 0 0 5107
Attól, hogy Te vagy más az első 3 évadban vagy később valamilyennek látta/látja House-t, még egyáltalán nem biztos, hogy valójában olyan is. :) Egy igazi embert sem ismerhetünk ki teljes mélységében nemhogy 3 év, de egy élet alatt sem - pláne egy fiktív karaktert. Az emberi lélek feneketlen kút, ugyebár. :) Én el tudom hinni, hogy bekattant, hogy rehabra ment, és most sem látom pincsinek. Megpróbálja túlélni az életet, mint mi mindannyian. A másik választása az lenne, hogy leugrik a tetőről, de ezt még Te sem akarhatod. :)))
Előzmény: ladybyron (5106)
ladybyron Creative Commons License 2010.10.05 0 0 5106

de miért kellett volna befejezni? attól, hogy neked nem tetszik, még milliók nézik, és várják az újabb eseteket, eseményeket.

 

Nem az a lényeg, hogy nekem vagy Neked mi tetszik. Hanem az, hogy mi lett volna méltó befejezés.

 

Mellesleg azok a milliók már igencsak megcsappantak a harmadik évadhoz képest.

3 évad szólt nagyjából a kórházról, az esetekről, akkorra pedig kiderült, hogy van annyi House-ban, hogy közvetlenül rá is lehessen építeni a sorozatot.

 

Előtte is House-ról szólt. Az olyan alakok, mint Cuddy és társai nem voltak előtérben, ami viszont nem is hiányzott.

 

nem láttuk volna az új csapatot, nem láttuk volna az Amber haláláról szóló részt

 

Ami igen üdvös lett volna. Két olyan momentumot említettél (jelentéktelen új csapat és az önmaga paródiájába forduló évadzáró - lásd: House ötpercenként haldoklásai), amik elindították a sorozatot a lejtőn.


aztán az az évadzáró, amikor hallucinált Cuddyról... hihetetlen pillanatok voltak, és ott voltunk, láttuk... az elmegyógyintézet egy érdekes, új irány volt

 

Ezeket a kínos részeket különösen mellőzni lehetett volna.

 

nagyon sokat megtudtunk House-ról, megnyílt a nézők előtt is a karakter

 

Nekem mindig is elég nyitott volt, a nélkül, hogy percenként kinyilatkoztatott volna a kamerába bámulva. Ami "újdonság" kiderült róla, az szimplán karakteridegen volt. 

 

benne ez a magányosság, és miért fél ennyire a boldogságtól...

 

Ha ilyen környezetem lenne, mint Cuddy és Wilson, én is félnék... A valódi House számára egyszerűen nem volt olyan karakter, aki egy szinten volt vele. De ezt az első három évadban is tudtam.

 

Ami a negyedik évad után lecserélt Pincsit illeti, annak az a boldogság, ha alázzák és rúgnak bele. Miért vennéd el tőle, amikor már a domináját is megkapta? :-))

 

a motivációkról, karakterekről szólt inkább. nem értem, hogy miért kellett volna befejezni.

 

Mert nem House karakteréről szólt, hanem egy másolatról, a többi karakter érdektelen, akikkel bármely sorozatban találkozhatsz, és mert ezáltal az egyediségét veszítette el. Hogy van egy rakás egy kaptafára készült sorozat, az nem érdekel. Nézze, akinek ez kell. De hogy az egyetlen kivételből is kaptafa-sorozat lett, méghozzá a gagyibb kategóriából, ez aligha érte meg. Akkor becsületesebb lett volna befejezni.

Előzmény: giornalista (5104)
giornalista Creative Commons License 2010.10.05 0 0 5105
na hát pl. az is :)) óriási volt!
Előzmény: Alhazred (5093)
giornalista Creative Commons License 2010.10.05 0 0 5104
de miért kellett volna befejezni? attól, hogy neked nem tetszik, még milliók nézik, és várják az újabb eseteket, eseményeket.

3 évad szólt nagyjából a kórházról, az esetekről, akkorra pedig kiderült, hogy van annyi House-ban, hogy közvetlenül rá is lehessen építeni a sorozatot. róla szól az egész, és mondjuk ha a 3. évadban vége lett volna, akkor nem láttuk volna az új csapatot, nem láttuk volna az Amber haláláról szóló részt (a duplarész elsője végén együtt zuhantam a sorozattal, nem esett le korábban, hogy what's my necklace made of), a másodikban meg teljesen kikészített az, amikor felkeltették, és saját maga rájön a halálára...

aztán az az évadzáró, amikor hallucinált Cuddyról... hihetetlen pillanatok voltak, és ott voltunk, láttuk... az elmegyógyintézet egy érdekes, új irány volt, az előző évad nem volt túl vicces, viszont nagyon sokat megtudtunk House-ról, megnyílt a nézők előtt is a karakter... elhiszem, hogy erre te nem vagy kíváncsi, de nagyon sokan igen. hogy mitől van benne ez a magányosság, és miért fél ennyire a boldogságtól...

az új évad meg fantasztikusan vicces :)) a 7x03-ban, amikor az irodába beviszi a pingvint... na, az a jelenet 10/10, és egyébként az egész rész is kifejezetten jó.

az első néhány évadban láttuk, amit láttunk, aztán a következő, és főleg a 6. évad a motivációkról, karakterekről szólt inkább. nem értem, hogy miért kellett volna befejezni.
Előzmény: ladybyron (5101)
BBéci Creative Commons License 2010.10.04 0 0 5103
Azon akkorát röhögtem, hogy feleségem abbahagyta a fogmosást és bejött a nappaliba. Visszatekertem és együtt nevettünk. Azóta is emlegetjük.
Előzmény: Alhazred (5093)
ladybyron Creative Commons License 2010.09.29 0 0 5102

OFF

 

Elnézést, nem tudom, miért csinálja ezt a rendszer. Nekem azt mutatja, hogy nem ment el a hosszászólás, ha pedig újra elküldöm vagy megírom, akkor kettőzi. :-((

 

ON

ladybyron Creative Commons License 2010.09.29 0 0 5101

A negyedik évadtól kezdve a sorozat csak egy hosszú haldoklás. Lehet, hogy valamit javulni fog, de ez csak a haldokó utolsó életjele lesz. A diliházba vánszorgással az utolsó esélyt is eljátszották arra, hogy újra a régi színvonalat hozzák.

 

A harmadik évad végén kellett volna befejezni. Az utolsó néhány másodperc méltó befejezés lett volna, és egy-két negyedik évados villanástól eltekintve House akkor volt utoljára önmaga.

Előzmény: seci (5097)
ladybyron Creative Commons License 2010.09.29 0 0 5100

A problémák a negyedik évadban kezdődtek, és az ötödik, illetve hatodik csak haldoklás volt. Nem tudom, hogy van-e esély javulásra, de ha igen, az csak a haldokló utolsó életjele lehet. A diliházba vánszorgás volt az a pont, ahol visszavonhatatlanul elszúrták minden esélyét annak, hogy valaha is megközelelítsék a régi színvonalat.  

 

A harmadik évad végén kellett volna befejezni. Az utolsó néhány másodperc méltó befejezés lett volna, és egy-két felvillanást leszámítva a negyedik évadból, akkor volt House utoljára önmaga. Pedig rengeteg potenciál volt a sorozatban.

 

:-(( 

Előzmény: seci (5097)
ladybyron Creative Commons License 2010.09.29 0 0 5099

úgy látszik bukok az ilyen humorra, vagy csak nincs akkora szemellenzőm.

 

A nevedben egyikről sem tudok nyilatkozni.

 

A humor nálam a Monty Python és a Csengetett Mylord környékén kezdődik. Ha ez szemellenző, akkor nekem tetszik.

Alhazred Creative Commons License 2010.09.29 0 0 5098
úgy látszik bukok az ilyen humorra, vagy csak nincs akkora szemellenzőm.
Előzmény: ladybyron (5095)
seci Creative Commons License 2010.09.29 0 0 5097
Hello,

En lattam az elejetol kezdve a sorozatot (es eleg friss az elmeny, mert a nyaron neztem vegig oket), de valahogy ket dolog volt elkepzelheto a S06 finaleja utan.
1. Vege az egesznek - melto befejezes lett volna
2. Valamit csinalnak, mert a team mar halodott szinte vegig az utolso sorozatban (abbol a legjobb a nyito 2-reszes rehab volt, a tobbi felejtheto, de abban ugye 0 team volt)

Az S07E02 utan latszik valami feny az alagut vegen, marmint hogy nem a House-Cuddy kettos szerelmi elete lesz az a szal, amire felfuzik a kovetkezo reszeket (fingers crossed!)

A team elegge doglodik, Thirteent is kiirtak, kell valami csajszi, nem tudom honnan fognak szedni egy masikat es milyent lesz :( Uj dokino nelkul halott a sorozat.

-seci
Előzmény: ladybyron (5096)
ladybyron Creative Commons License 2010.09.29 0 0 5096

Az első pár évadot nem néztem/láttam

 

Itt a bibi. Ha láttad volna, egyáltalán nem biztos, hogy vártad volna a nagy összeborulást. És valószínűleg érzékelnéd, hogy a két House nevet viselő figurának köze nincs egymáshoz.

 

Te ehhez az új House címet viselő sorozathoz szoktál hozzá. Mi viszont a régihez. :-))

Előzmény: BBéci (5092)
ladybyron Creative Commons License 2010.09.29 0 0 5095
Igen, hallottam hírét, hogy a nézettség növelééért már a legidiótább tinivígjátékokat alulmúló jeleneteket produkálják. :-))
Előzmény: Alhazred (5093)
ladybyron Creative Commons License 2010.09.29 0 0 5094
Igen, hallottam hírét, hogy a nézettségért már a legidiótább tinivígjátékot alulmúló jeleneteket produkálják. :-))
Előzmény: Alhazred (5093)
Alhazred Creative Commons License 2010.09.29 0 0 5093
végre valaki. én speciel kurva jókat röhögtem, pl. amikor wilson előtt bizonyították be a tényállást.
Előzmény: BBéci (5092)
BBéci Creative Commons License 2010.09.29 0 0 5092
Az első pár évadot nem néztem/láttam, már Kulka szinkronnal ment a sorozat, amikor bekapcsolódtam. Azóta viszont minden részt láttam, méghozzá HD-ban, eredeti hanggal. Amióta megláttam Cuddyt, azt vártam, ami végre bekövetkezett, szerelmet vallottak egymásnak "Hauzzal".
Bár elismerem, sok igazság van a kritikáitokban - vessetek a mókusok közé - nekem mégis lankadatlan a lelkesedésem a sorozat iránt.
Maxipocak Creative Commons License 2010.09.23 0 0 5091
Ja, és a tisztogatós-sebpuszilgatós jelenettől konkrétan Cerucalért könyörögtem... (lehet, hogy valójában az idegsebész is látta a jelenetet, és attól volt rosszul???) :o))))
Maxipocak Creative Commons License 2010.09.23 0 0 5090
Na jó, töredelmesen bevallom, hogy belenéztem. Az egész egy kva nagy szenvelgés volt, rendes beteg nélkül. A legnagyobb "izgalom" az volt, hogy vajon időben hat-e a hányáscsillapító a kórház egyetlen idegsebészének... Úgyhogy én meg jó nagyokat beletekertem és kb. 10 perc alatt megnéztem az epizódot. Az is pont 10 perccel volt több, mint amit érdemelt. :o(
Előzmény: ladybyron (5088)
arom Creative Commons License 2010.09.23 0 0 5089
Ez a tegnapi rész a tv2-n elég kusza volt, ami azt illeti. Valóban elment az egész sorozat egy másik irányba, bár a pincsi jelzőt egyelőre még mindig túlzásnak érzem. :) A férjemnek egyébként tetszett a tegnapi, nekem nem igazán.
ladybyron Creative Commons License 2010.09.23 0 0 5088

De ismerd be, hogy egy dologban tehetségesek: mindig be tudják bizonyítani, hogy van még lentebb.

 

Mint hallottam, anyós pajti tisztogatta mucikát, ahogyan Teréz anya a bűnös leprást, hogy megtisztítsa bűneitől és szerencsétlenségétől. :-)) Akkor viszont saját magát smirglivel kellett volna dörzsölnie, és persze nem ártana, ha magán kezdené. Ahogy Pincsinek is magát kellene kiásnia a szemétkupac alól, ahova Cuddy, a haverja, az áter hathatós segítségével és saját gerinctelenségre révén bevackolt.   

Előzmény: Maxipocak (5082)
ladybyron Creative Commons License 2010.09.23 0 0 5087
Csak nehogy szemen találjon. :-))
Előzmény: Alhazred (5085)
ladybyron Creative Commons License 2010.09.23 0 0 5086

House-ba én is szerelmes vagyok.

 

A jelenlegi Pincsi, aki a negyedik évad vége óta boldogítja a nagyérdeműt, tőlem csak egy jókora rúgást kapna.

 

:-))

Előzmény: inwear (5084)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!