Keresés

Részletes keresés

szkati Creative Commons License 2019.07.31 0 0 48429

Ma szalontüdő( Eleven gusto), és házi készítésű zsemlegombóc.

Előzmény: nagypapi51 (48427)
Boarhunter Creative Commons License 2019.07.30 -1 0 48428

Cáfolom. A normál hűtőben nagyon rövid ideig áll el, általában nyomtalanul eltűnik...

:-)

Előzmény: nagypapi51 (48427)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.07.30 0 0 48427

Abba is jó persze. A vinetát nem szoktam fagyasztani, simán eláll normát hűtőtérben, még csak nem is gőzölöm ki.

Előzmény: Boarhunter (48426)
Boarhunter Creative Commons License 2019.07.30 -1 0 48426

Illetve zakuszkába is kiváló, azt fagyasztani sem kell.

Előzmény: nagypapi51 (48424)
homerx Creative Commons License 2019.07.30 0 0 48425

holnap reggel csekkolom es visszajelzek, hogy jol lattam-e?

Előzmény: nagypapi51 (48424)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.07.30 0 0 48424

Az nagyon baráti ár, érdemes nagyobb mennyiségű vinetat készíteni, hűtőben több hónapig is eláll.

(persze, egy muszaka sem utolsó, frissiben)

Előzmény: homerx (48423)
homerx Creative Commons License 2019.07.30 0 0 48423

nekem ugy remlett, mintha tegnap reggel a bosnyakon 250-ert lattam volna a padlizsant. az azert barati ar. szombaton baranyporit pattintok a nagynenemnek bogracsban.

Előzmény: szkati (48412)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.07.30 0 0 48422

Paradicsomleves, grízestészta, rá friss kajszidzsem (van aki sósan eszi)

 

 

Boszorka Creative Commons License 2019.07.30 0 0 48421

A véreshurka szerü véres kolbász még a svédeknél is nemzeti eledel.

Előzmény: nagypapi51 (48419)
Boarhunter Creative Commons License 2019.07.30 -1 0 48420

Pacalt szvsz. Svájcban is esznek, az angoloknál meg még birkapacal is kapható. A black pudding pedig szintén nem egy édesség...

Valamiért az index ragaszkodik hozzá, hogy fogalmatlan buta libák által jegyzett "gasztroblogokat" hozzon fel állandóan címlapra. Rövid, összeollózott bejegyzések, hatalmas butaságról árulkodó, ellentmondást nem tűrő konklúziók, vélemények...mint pl. a sóbors vagy a városi konyha...

Előzmény: nagypapi51 (48419)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.07.30 0 1 48419

Ezért írtam, hogy érdekes, és nem azt hogy jó a cikk. :)

A latin gasztro kultúrában kitüntetett helye van minden belsőségnek, a franciák pedig tömegével mennének ki az utcára, ha eltűnne pl. a véreshurka.

 

Előzmény: Boarhunter (48418)
Boarhunter Creative Commons License 2019.07.30 -3 0 48418

Alacsony színvonalú. még az indexhez képest is. Csapong és közben hol butaságokat beszél, hol a közhelyszótárt lapozgatja de leginkább nem mond semmit...

Ha a dietetikus libusnak(Istenem, ez egy szakma?) lenne fogalma más népek konyhájáról, nem példálózna a véreshurkával vagy a pacallal...

Előzmény: nagypapi51 (48416)
Boszorka Creative Commons License 2019.07.30 -1 0 48417

Azért manapság nincs már a friss zöldféléknek akkora jelentősége, miután mélyhűtve egész évben kapható. A napokban főztem kiváló zöldbabfőzeléket mélyhűtöttből. Nagy előny, hogy még pucolni se kell.

Előzmény: szkati (48415)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.07.30 0 0 48416
szkati Creative Commons License 2019.07.29 0 0 48415

Most ugye ezt nem gondolod komolyan? Persze hogy nem, csak hát az ember egy évig vár arra, hogy idényzöldség legyen, aztán hamar feladja.

Töltött karalábé, töltött tök, lecsó, töltött parika, rakott padizsán, rántott padlizsán, rántot tök, rántott cukkini, cukkini krémleves, muszaka, paradicsomos káposzta( mármint annak, aki szereti), és..................?

Előzmény: nagypapi51 (48413)
öreg_néne_b Creative Commons License 2019.07.29 0 0 48414

Tök? Nálunk a kertben beindult a cukkini és a patisszon, nálunk még a tökfőzelék is ebből készül. :)

Előzmény: szkati (48412)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.07.29 0 0 48413

...kérdezem, a lecsón kívül milyen idényzöldséget lehet főzni ilyenkor?...

pl. sárgaborsót, lencsét, babot. Egész évben idényük van :)

 

Előzmény: szkati (48412)
szkati Creative Commons License 2019.07.29 0 0 48412

Nekem szinte soha sincs elképzelésem. Lassan kezdem feladni:)) Ma pl. lecsót összeturmixoltam, és abba raktam párolt csirkecomb darabokat, mellé főztem krumplit. Isteni finom volt, de azért kell, hozzá némi elképzelés.

Miután a karifol az 1000 Ft-t verdesi, a padlizsán se olcsó, na meg a cukkini se, szinte evidens, hogy kérdezem, a lecsón kívül milyen idényzöldséget lehet főzni ilyenkor?

Előzmény: Boszorka (48411)
Boszorka Creative Commons License 2019.07.29 0 0 48411

Holnap délelőtt megyek valami ihletet meríteni, mert eléképzelésem sincs mit eszünk holnap meg azután meg mégazután.....:-(

Előzmény: szkati (48410)
szkati Creative Commons License 2019.07.29 0 0 48410

Brassóit csinálok.

Boszorka Creative Commons License 2019.07.29 0 0 48409

Tonhalas tészta.

nagypapi51 Creative Commons License 2019.07.29 0 0 48408

Ma zöldborsós aprópecsenye, tócsni.

 

nagypapi51 Creative Commons License 2019.07.28 0 0 48407

Írtam mélt a té-re

Előzmény: homerx (48405)
szkati Creative Commons License 2019.07.28 0 0 48406

Ma rántott karaj kovászos uborkával.

homerx Creative Commons License 2019.07.28 0 0 48405

nem

Előzmény: nagypapi51 (48404)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.07.28 0 0 48404

jó már a .rulez címed?

Előzmény: homerx (48403)
homerx Creative Commons License 2019.07.28 0 0 48403

ma kapros tokfozelek, fasirt. delutan meg egy lecsot osszedobok.

Előzmény: nagypapi51 (48401)
Boszorka Creative Commons License 2019.07.27 0 0 48402

Ma zöldbabfőzelék, fasirt. Holnap borjubécsi + krumpli + uborkasaláta.

nagypapi51 Creative Commons License 2019.07.27 0 0 48401

és mit főzünk...? :)

holnap zeller krémleves, juhtúrós sztapacska natúr sült tarja körettel

 

Előzmény: homerx (48400)
homerx Creative Commons License 2019.07.27 -1 0 48400

cserkesz a masiknak:

- kullancs!

- nem kullantok.

 

ennek folyamodvanya, cserkesz a cserkeszlanynak:

- legy resen!

- res keszen...

Előzmény: nagypapi51 (48399)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!