nekem ugy remlett, mintha tegnap reggel a bosnyakon 250-ert lattam volna a padlizsant. az azert barati ar. szombaton baranyporit pattintok a nagynenemnek bogracsban.
Pacalt szvsz. Svájcban is esznek, az angoloknál meg még birkapacal is kapható. A black pudding pedig szintén nem egy édesség...
Valamiért az index ragaszkodik hozzá, hogy fogalmatlan buta libák által jegyzett "gasztroblogokat" hozzon fel állandóan címlapra. Rövid, összeollózott bejegyzések, hatalmas butaságról árulkodó, ellentmondást nem tűrő konklúziók, vélemények...mint pl. a sóbors vagy a városi konyha...
Alacsony színvonalú. még az indexhez képest is. Csapong és közben hol butaságokat beszél, hol a közhelyszótárt lapozgatja de leginkább nem mond semmit...
Ha a dietetikus libusnak(Istenem, ez egy szakma?) lenne fogalma más népek konyhájáról, nem példálózna a véreshurkával vagy a pacallal...
Azért manapság nincs már a friss zöldféléknek akkora jelentősége, miután mélyhűtve egész évben kapható. A napokban főztem kiváló zöldbabfőzeléket mélyhűtöttből. Nagy előny, hogy még pucolni se kell.
Most ugye ezt nem gondolod komolyan? Persze hogy nem, csak hát az ember egy évig vár arra, hogy idényzöldség legyen, aztán hamar feladja.
Töltött karalábé, töltött tök, lecsó, töltött parika, rakott padizsán, rántott padlizsán, rántot tök, rántott cukkini, cukkini krémleves, muszaka, paradicsomos káposzta( mármint annak, aki szereti), és..................?
Nekem szinte soha sincs elképzelésem. Lassan kezdem feladni:)) Ma pl. lecsót összeturmixoltam, és abba raktam párolt csirkecomb darabokat, mellé főztem krumplit. Isteni finom volt, de azért kell, hozzá némi elképzelés.
Miután a karifol az 1000 Ft-t verdesi, a padlizsán se olcsó, na meg a cukkini se, szinte evidens, hogy kérdezem, a lecsón kívül milyen idényzöldséget lehet főzni ilyenkor?