Keresés

Részletes keresés

lony Creative Commons License 2007.05.29 0 0 90

nem egyértelmű, ahogy írtam, az alu-val kezdődő cégnév a drága redőnyöshöz tartozik :-)

lony Creative Commons License 2007.05.29 0 0 89

minden működik, és mérik a fogyasztott mennyiséget, csak a számla érkezik elég későn és egyben. még a fűtésre is, pedig az nem szolgáltatófüggő.

 

redőny: a közösképviselő meg tudja mondani, hogy milyen szín kell, mert az a ház külsejének megterveuésével már el lett döntve.

 

egyébként minket is megkeresett egy redőnyös, aki úgy lépett fel, mint Marinás társcég, akinek van befolyása az építkezésre. horror árat adott és van egy listája, ki hol lakik, mobilszámokkal!!!!!! na ez az ember nem Marinás, és semmi köze semmihez, csak előadja magát. mi nem vele készíttettünk redőnyt, mert találtunk közel feleannyiért is kivitelezőt. alu-val kezdődik a cégneve.

Előzmény: ndrew79s (82)
Attis_78 Creative Commons License 2007.05.29 0 0 88

A parkolás tiltása engem is meglepett utána is kérdeztem egy kicsit.

Szóval az egész marina területe jelenleg építési terület, szóval a beruházó (Autóker) azt tesz vele amit "akar", bárhova kihelyezhet tiltó táblákat. Az építkezés befejeztével két eset lehetséges:

1.) Az utcák közterületté minősülnek át és ekkor csak a közterületesek tehetnek ki táblákat a hivatkozó szabályozás betartásával.

2.) Magánterületté minősül ez esetben viszont szerintem a közgyűlésen a lakók dönthetnek többek között a parkolásról is.

Igy is úgy is de azt biztos hogy most egy pár évig marad a parkolás tiltása... :(

 

 

 

Előzmény: lony (79)
merQree Creative Commons License 2007.05.29 0 0 87
abbol a sok penzbol, amibe a redony kerul, abbol bizony vissza kell fizetni a megrendelonek, mert igy jarja.
a korrupcio el es virul...
Előzmény: gidi (83)
ndrew79s Creative Commons License 2007.05.29 0 0 86
Ez ma a trend. Central Park. Városligeti apartmanház+IstvánPark komplexum.

Egyébként ennek tükrében én viccesnek tartom a 4. ütem dunapartra néző lakásainak az árait... mert ugye ez azért mégiscsak egy lakótelep, nem kellene kertesház árban mérni.

A sportkomplexumról van valami hír? Mikor kezdik építeni? Eddig arrafele nem sok mozgás volt...
Előzmény: Vipera0403 (85)
Vipera0403 Creative Commons License 2007.05.29 0 0 85
Távolról (de közelről is) az egész Marina-part úgy néz ki, mint egy lakótelep. Sőt, még egy lakótelepen sincsenek ilyen közel egymáshoz az egyes tömbök; baromira nyomasztó ez így. Nem lett volna szabad erre építési engedélyt adnia a helyi önkormányzatnak, de gondolom, a fejlesztőnek megfelelő érvei voltak... $
campa22 Creative Commons License 2007.05.29 0 0 84
lony,

A kamion vicces, néztem én is nagyot mikor megláttam, hát lehet van aki már terepjáróban se érzi magát biztonságban.. :)

A beálló nekem a kültéri placc (pl a játszótérnél), a garázs pedig a mély/teremgarázs. Ha a II. ütem alatt járkálsz, akkor gyanítom az a mélygarázs ami 20e/db, szóval félreértettél.


gidi,

Én is első ütemes vagyok, de csak pár napja költöztem, mi itt az ábra a közös helyiségekkel? Anno hallottam hogy lesz jakuzzi, szauna a ház alatt, lett végül?


A park beépítése nagy szívfájdalmam, tudjátok mikor kezdik? Ha úgy ráépítik az útra mint a III. ütemet akkor elég lakótelepi feeling lesz itt az I-II-III. ütem találkozásánál. :(
gidi Creative Commons License 2007.05.28 0 0 83
Az albetétesítésnek nincs köze a fűtés, víz és a többi számláidhoz mivel te szerződsz, mint tulajdonos és van mérő órád mindre. A baj a közös képviselővel lehet, illetve a vízművekkel és egyéb szolgáltatók lassúságával.

A redőnynél nálunk volt egy kijelölt cég aki mindenkit megkeresett és ajánlatot adod. (valami eszméletlen drágán persze…)
Előzmény: ndrew79s (82)
ndrew79s Creative Commons License 2007.05.28 0 0 82
Üdv!


Amíg nincs albetétesítés, addig akadoznak a dolgok, ha jól értem? Ez gáz, de pl. a fűtést és a klímát a házak maguk intézik saját hőközponttal, annak ettől függetlenül kellene mennie.
S mégegy: amíg nincs közgyűlés, pl. a redőnyt sem lehet megcsináltatni? A szín hogy dől el?


Üdv! ndrew
Előzmény: gidi (80)
gidi Creative Commons License 2007.05.28 0 0 81
Remélem lesz utólag valami.

Szerintem sem kerülne semmibe a 45 fokos parkolók kialakítása, több autó tud parkolni és könnyebb is ki-be állni.

A baj csak az, hogy most akarnék venni parkolót de csak a II/III ütem alatt tudnék, ami azért nem az igazi.
Előzmény: lony (79)
gidi Creative Commons License 2007.05.28 0 0 80
Az I. ütemben lakom és a beköltözésünk után 15 hónapot kellett várni a közgyűlésre.

Víz számlát és villanyt még nem kaptunk, majd megjön egybe…

Közgyűlést egyébként bármikor össze tudtok hívni, mert már volt egy nektek is, csak azt még a tulajdonos hívta össze egyszemélyben magának, ahol már megválasztotta a közös képviselőt meg a többit. (nálunk legalábbis így volt, de ez bevett szokás)


Előzmény: lony (78)
lony Creative Commons License 2007.05.28 0 0 79

szerintem utólag tudnak majd kialakítani parkolókat a házak mellett, mert a III. ütemnek is készítettek. én főleg azt nem értem, miért úgy csinálták meg az utcai parkolókat, hogy párhuzamosak a járdával. Pl. ha merőleges lenne rá, vagy legalább 45 fokos, akkor csak kicsit kellene szélesebbre csinálni, és sokkal több autó elférne.

 

de hát ugye itt jön az, hogy vegyen az ember beállót a teremgarázsban. Mondjuk más helyen ennyit sem foglalkoznak a parkolás kérdésével, ráadásul kötelező garázst/beállót venni. Így ebből a szempontból nem tartom inkorrektnek a Marinát.

Előzmény: gidi (76)
lony Creative Commons License 2007.05.28 0 0 78

szia, Te melyik ütemben laksz? én még nem hallottam közgyűlésről, pedig lassan fél éve itt lakunk. még az első fűtés és villany számlánk is csak most érkezett meg május végén, a víz szla. pedig még sehol nincs. (II. ütem)

 

hát a sorompónak akkor egy előnye lehet, a pszichikai visszatartó erő, a látszat, hogy ide nem jöhetnek be :-)

Előzmény: gidi (77)
gidi Creative Commons License 2007.05.27 0 0 77
Voltam közgyűlésen a múlt héten:

A sorompónál bárkit be kell (törvény szabályozza!!!) engedni, mert az utca és a Duna part közterület!

A sorompó üzemeltetési költségeit (az állandó két őr, a műszaki fenntartás) a három ütem lakói 1/3-1/3 arányban fizetik a közös költségből.

Hogy fölösleges lenne? Miért nem szép? :) (vagy nem azért van ott?)

Előzmény: lony (74)
gidi Creative Commons License 2007.05.27 0 0 76
Ha valaki szabálytalanul parkol (pl. nem lehet beállni tőle a garázsba, lelóg a fele autó az úttestre vagy a járdára, stb.) azt büntetni kell. Ezzel nincs is gondom.

De akkor sem értem miért lehetetlen dolog az úttest mindkét oldalán parkolóhelyeket biztosítani.

Nem azt várom el, hogy mindenkinek ingyenes parkolót biztosítsanak, hanem azt, hogy amennyit lehet annyit igen (lásd az út két oldalán…). Szerintem ez nem olyan szörnyű dolog.

Egyébként a parkba még fel fog épülni egy kb. 8/10 szintes ház. Nekik nem jár semmi, csak az utca túloldalán?
Előzmény: lony (73)
lony Creative Commons License 2007.05.27 0 0 75

szia,

vannak garázsok is? én csak beállókat láttam, mondjuk csak a II. ütem alatt járkálok.

 

Ha tudsz 6-8ezerét bérelhető beállót, érdekelne!!

Előzmény: campa22 (71)
lony Creative Commons License 2007.05.27 0 0 74

Még a parkolásról: közvetlenül a Marina bejáratánál és a közeli kisutcákban szinte csak olyanok parkolnak, akik nem a MArinához jönnek, hanem pl. a Plázába, vagy a környékre egyéb helyekre, és nem akarnak fizetni a parkolásért. Azon sem csodálkoznék, ha a sorómpón belülre is jönnének parkolni. (biciklis, gyalogos embereket is rendszeresen látok főleg hétvégeken itt mászkálni a Duna parton, akik nem laknak itt, van aki fürdőruhában sétál kifelé a Marináról :-))

 

A sorompó tulajdonképpen fölösleges, mert ha nincs konkrétan megoldva, ki jöhet be és ki nem, akkor bárki bejön.

lony Creative Commons License 2007.05.27 0 0 73

sziasztok,

engem sem zavar a megállni tilos, már csak azért sem, mert az emberek olyan helyekre és úgy is képesek beállni, hogy az építkezést is zavarják, plusz alig lehet elmenni személyautóval is egy-egy kocsisor mellett. volt olyan, hogy nem tudtam autóval elmenni, mert úgy parkoltak és rossz helyre, hogy nem fértem ki.

 

Szerintem nem elvárható, hogy ingyenes parkolást biztosítsanak mindenkinek. nem létezik olyan hely, ahol ezt megoldják. ugyanakkor írreálisnak tartom a beálló árát, de biztos nem csökkentik majd.  

 

A garázs a II. ütem mindkét szinten tök üres. PErsze sok külföldi is vett lakást, (így gomdolom, beállót is), akiknek a lakásában nem laknak.

 

A munkások szerintem is megállhatnának kinn nyugodtan, de persze nem teszik. Ami még fura, hogy pl. csak a mi utcánkban 2 olyan autó van, amelyik már régóta áll a parkolóhelyen és nem ment el onnan azóta egyszer sem. Az egyik egy kis rozsdás autó, aminek a tulaja még csak arra sem volt képes, hogy rendesen felálljon a parkolóhelyre, fele lelóg. Ez már szerintem tél óta itt áll. A másik egy kamion darab :-), és ez is legalább egy hónapja parkol benn, német rendszámmal.

 

+ ezek szerint mégis parkolnak kinn olyanok is, akiknek van parkolójuk, ez igazán meglepett engem :-)

gidi Creative Commons License 2007.05.27 0 0 72
A probléma szerintem az, hogy pont a vendégek nem fognak tudni parkolni kint. De majd meglátjuk.

Véleményem szerint ez az egész egyedül arról szól, hogy el legyenek adva a garázsok, amik a második, de főleg a harmadik ütemben nem igen akarnak még fogyni. (lehet, hogy drágák?)

Az összkép szerintem tényleg nem szép jelenleg, de ha ki lennének alakítva parkolóhelyek mindkét oldalon, akkor azért szebb lenne, mint most és praktikusabb is.

Egész Budapest szebb lenne, ha nem állnának kint autók, de ez azért csak álmodozás. Utca = parkoló autók, ahogy mindenütt a világon.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy rengeteg melós parkol a mi utcánkban (az őrök mondták!) a jelenlegi építkezésekről. Korlátozni kéne őket valahogy, pl. egy kerítéssel.

Előzmény: campa22 (71)
campa22 Creative Commons License 2007.05.26 0 0 71
Szerintem nem lenne gond ha csak a vendégek parkolnának kinn, viszont az ABC alatt a parkoló kong az ürességtől miközben az utca tele autókkal. Nekem beállóm van, de mea culpa, én se használom amíg van kinn hely mert gyorsabb ott ledobni az autót. Emiatt szerintem jogos a megállni tilos. Több utcai parkolóhely emiatt nem érne semmit, megtelnek azok is sietős/kényelmes lakókkal, ráádásul szerintem rontja az összképet a sok autó.

Egyébként 20e/hó egy garázs és 6-8e/hó egy beálló, második kocsihoz vállalható.
gidi Creative Commons License 2007.05.26 0 0 70
Parkolás:

Na majd meglátjuk mi lesz itt. Én azért félek attól, hogy ha jönnek a vendégek hova fognak tudni megállni, illetve mi lesz ha vesszünk még egy autót.

Persze 800-900 méterre a sorompón túl csak megoldják, nincs probléma.

Én úgy érzem lehetne más megoldást is találni a mostani helyett, persze tudom, hogy fontos eladni a garázsokat…

Jó ötletnek tartanám, hogy a jobb oldalon is kialakítsunk parkoló helyeket, mint a baloldalom.

Vélemény?

Comunique:

Közgyűlési döntéssel más szolgáltatókat is be lehet engedni. Ugyanez megtörtént már korábban is máshol
Előzmény: campa22 (69)
campa22 Creative Commons License 2007.05.26 0 0 69
korrekt. katasztrófális volt már a helyzet az A B C épületek körül, állandóan tolatgatni, centizni kellett. tegnap az A -tól egy Ferraris csaj tolatott ki, faltól-falig, kb 10 percig állta el az utat. :)

nekem a Comunique nem a szivem csücske: péntek reggel szóltam nekik hogy csütörtök este elment a kábelTV, felvették a hibajegyet, dehát a péntek az már majdnem szombat, úgyhogy most legalább 4-5 napig nemjönbe a nagyvilág a szobába.

klímát senki nem szereltetett még utólag? hihetetlen töketlenség van a témában, külsős szerelők nem vállalják így hogy a ház rendszerére kell kötni, vagy vállalják, de rengeteg műszaki kérdésük van amit senki nem tud megválaszolni. most a SIVA-TEAM egyik emberénél kilincselek aki láthatólag nem akar foglalkozni vele (bár ígérget), pedig nekik megvan hozzá minden. véletlenül nem ismertek egy itt dolgozó klímást aki vállalná okosba'?
Előzmény: gidi (67)
Daytona1980 Creative Commons License 2007.05.26 0 0 68

Sziasztok!

 

Én is tervezem, hogy veszek lakást a Marinán (3. ütem). Amikor legutóbb arra jártam, rengeteg autót láttam a belsõ utak szélén parkolni, ami már zavaró volt, ezért egyetértek a "féloldali" tiltással.

 

Más: nincs esetleg valakinek ötlete, hogy lehet a Comunique-t mint internetszolgáltatót megkerülni? Eléggé bosszant, hogy monopolhelyzetben vannak;  én most 5500 Ft-ot fizetek a netért (1024 kbps) és ez nekem egyelõre (árban és sávszélességben is) elég.

 

Köszi a tippeket elõre is!

gidi Creative Commons License 2007.05.25 0 0 67
Sziasztok!

Mai hír, hogy 2 hét múlva tilos lesz a parkolás az út egyik oldalán (az egész marina területén)! Aki mégis oda áll kerékbilincset kap!

Kinek mi a véleménye? Szerintetek ez korrekt?
Előzmény: lony (66)
lony Creative Commons License 2007.05.20 0 0 66

kedves negatív,

 

nem találtál aktuálisabb anyagokat a 2005-ös cikkeknél? hahó, 2007 van. Melleseg a homáros cikk az akkori kampányról szólt.

 

Nem hinném, hogy bárki is akar valakinek az érveire ellenérveket sorolni, aki "bértollnokok", "benyalós marinás" szavakat és kifejezéseket használ, a negatív Pr ból csak a negatív valósul meg :-)

 

Mi fél éve lakunk itt, jó helyen van, a környezet szép, a kivitelezés szép, a garanciális dolgokat azonnal és készségesen javítják. Késtek sokat az átadással ez volt a legnagyobb hiba. hogy kisebb lett a méret: elfogadtuk a szerződés aláírásával a határokat.

 

Másoknak: a parkolóhelyek fogynak a házak körül, mert sokan nem vesznek parkolót. Az kizárt, hogy az utcán parkol, aki vett helyet a teremgarázsban, ez egy nonszensz magyarázat, hogy ha van hely, nem állnak be a garázsba. Az építkezések miatt sok a por, kosz, ami rakódik a kocsira rendesen, szóval rossz alternatíva  garázs helyett kinn megállni :-)

 

Szúnyoghálót rakassatok az ablakokra, mert rengeteg a rovar. és érdemes klímát kérni annak, aki déli fekvésű lakást vett, még télen is meleg van, ha süt a nap.

Előzmény: piar negativ (52)
lony Creative Commons License 2007.05.20 0 0 65

hello,

 

A kötbér mindenkinek jár, akinek nem adják át a lakását a szerződéses határidőre, és addig az időpontig jár, amíg át nem veszi. (kivéve, ha 3 hónapnál többet csúsznak, mert max 3 hónapig fizetik). én hallottam olyanról, aki nem igényelte, de nem tudok róla, hogy befolyásolta-e a lakása átadási idejét, persze ésszerű, ha előre veszik azokat a lakásokat, amikre rakódik a plusz ktg. (aminek a díja egyébként nm függő)

Előzmény: marinafraasz (59)
lony Creative Commons License 2007.05.20 0 0 64

Sziasztok,

 

A Marinán telefon, kábel és internet szolgáltatást csak a Comunique-tól lehet kérni, nincs más lehetőség, ezt bele is írták a szerződésbe.

 

Ez eléggé fura, nem tudom, a GVH mit szól hozzá, de ez van.

 

Az árral kapcsolatban: nézd meg az akciók menüt a weboldalukon, általában van egy akciójuk, ami a belépésre vonatkozik, és ennek keretén belül nem kell fizetni belépési díjat, sőt elvileg még az első havi díjakból el is engednek valamit. arra nem emlékszem, hogy minden csomagra vonatkozik-e, de érdemes megkérdezni. ez egy állandó akciójuk volt eddig.

 

Szolgáltatásban nem rossz, vannak ugyan kiesések, néha hosszú, máskor csak rövid, de azért nagy gond nincs vele. ami fura, hogy munkaidő után mindössze egy üzenetrögzítőre lehet hagyni üzenetet.

Előzmény: TommyH (62)
merQree Creative Commons License 2007.05.11 0 0 63
el kell, hogy keseritselek, a szabvany 120 mm-ben maximalizalta a korlat es a homlok fal kozotti tavolsagot. a masodik utemnel, ha megnezed, paran kertek, hogy az uveg es a homlokzat koze tegyenek be csovet. eleg kulturaltan meg is csinaltak.
a III. uveg korlatjainal azt hallottam, hogy nem eleg massziv a rogszites, erdemes megmozgatni, illetve a tomitesek sem az igaziak. de lehet, azota mar kicsereltek...
Előzmény: Attis_78 (44)
TommyH Creative Commons License 2007.05.07 0 0 62
Sziasztok!

Tudja valaki milyen internetszolgáltatók érhetők el a Marina Parton ? Vagy esetleg használ valaki valamilyen netet per pillanat a M.P.-on?
A műszaki leírás szerint:
" a megjelölt telefon és kábeltévé hálózat valamint minden ezzel összefüggésben lévõ, telepített rendszer elem a Comunique Telekommunikációs Korlátolt Felelõsségû Társaság tulajdonát képezi".
Feltételezem, hogy akkor náluk lehet csak netre előfizetni.
A holnapjuk szerint: "http://www.comunique.hu/com.php?com=calc" a legkisebb csomag a "Standard" belépési díja 24000 Ft, havi díja 8190 Ft, igaz ezért a pénzért március 1-től 3072 Kbps sávszélességet adnak. Meg az is igaz, hogy szimmetrikus. De azért én ezt sokallom, pláne a beugrót. Valami olcsóbb kellene olcsasmi, mint a Chello minimum (1 éves hűséggel 5500)

Üdv,
TommyH
marinafraasz Creative Commons License 2007.04.13 0 0 61

... és a képek:

 

földszint

földszint

recepció

presztízs

udvar

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!