A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
Akkor talán ez, 1700 euroért ? http://cgi.ebay.it/SUPER-CAPPUCCINO-AUTOMATICA-IN-ACCIAIO-MOD-05500-OA_W0QQitemZ270324516231QQcmdZViewItemQQptZRistorazione_Hotel_e_Catering?hash=item270324516231&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=66%3A2%7C65%3A10%7C39%3A1%7C240%3A1318
El is tanultam Tőled ezt a módszert, nekem is nagyon jól bevált. Ha így csinálom, amikor Tersonettel öblítek vissza, már alig-alig jön ki szennyeződés;-))
Elég régóta olvasom a fórumot ahhoz, hogy tisztában legyek ezzel! Mindamellett technikailag érdekelt volna, hogy van e valakinek tapasztalata róla, mennyire tartozik szerkezetileg megbízhatónak nem túl sűrű használathoz, mert otthon, mikor én nem vagyok jelen, néha jól jönne.
Eddig a Saeco-val próbálkoztam, de azzal nem lehetett rendesen gőzölni. Nancy-vel lehet, azzal ez volt a második. Az előző is hasonló volt, talán ez kicsit jobb lett. Holnap reggel jön a következő, majd meglátjuk. :)
Azt a saeco-t meg is lehetett fojtani, nem jött a víz orrán-száján. Simánb be lehetett a darálót lőni 25 másodpercre. Persze ne várjunk tőle tigriscsíkos krémet, de jól beállítva töbedik adag főzése után aránylag jót gyártott. A jelenlegi gazdája teljes megelégedéssel használja a szarvasi után.
A cégnél ilyet használunk egy éve, csak Giro verzióban (állítható a KV erőssége??) és anyámék is ilyennel főznek. Sztem strapabírók, de tényleg szőke kóla.
A műanyag ellenére nem gagyi módon van megépítve, de kár bele Mokambo GE-t venni, nem jön ki egyetlen erénye sem... :-)
Érdekes, nekem is emlegették már az idegen dolgokat, amelyektől meghibásodnak az automaták darálói. Valaki talált már ilyet azokban a prémium kávékban, mondjuk amiket itt a topiklakók előszeretettel fogyasztanak? Vagy inkább az közép- és alsóbb kategóriás kávékra jellemző? Jobbára gondolom úgy is csak ezekkel etetik az automatákat.
Én még soha nem találkoztam idegen anyaggal, amióta magam darálom, bár lehet, hogy csak elkerülte a figyelmem.
Nézegettem a coffeegeek értékelési rendszerét, és vannak azért érdekességek. A saeco armonia simán előrébb van a gaggia classicnál, a silviáról nem is beszélve.
Tökéletesen igazad van, röviden és velősen ez a tény. Asszem' ebben a kérdésben -- vérmérséklettől függetlenül -- itt mindenki egyetért;-)) Dehát úgy tűnik, naponta el kell mondani.
Na jó ezt nekem alaposabban meg kell néznem, mert ez lesz az első beavatkozásom kávéfőző terén, és még nem teljesen tiszta hogy mi merre meddig! De miramaxhoz benézek, a Ráday nekem nincs messze! :-)))