Keresés

Részletes keresés

Thor Creative Commons License 2004.09.09 0 0 2333
A helyében megelőzném a dolgot azzal, hogy én szólok először: szakadok meg és volna, amit tanulnom kéne, egyúttal elhelyeznék a főnököm orra alá pár tanfolyami ajánlatot, hogy pl. itt kikupálódhatnék.
Előzmény: sezi (2331)
fokhagymabors Creative Commons License 2004.09.09 0 0 2332

ez azért a rendkívülit nem alapozza meg, (legföljebb a rendest, de ez gondolom, nem boldogít)

szerintem nem kötelessége elküldeni tanulni. Egyszerűbb fölvenni a másik helyére egy újat. Ha a m.adó úgy gondolja, van egy embere, aki meg tudná csinálni mindazt a feladatmennyiséget, amit a korábbi kettő, és ért is mindenhez, még lehet baj...

Előzmény: sezi (2331)
Beebite Creative Commons License 2004.09.09 0 0 2330

De jure mi is a gond? Van egy szerződés a pénzről, azt megkapod. (Gondolom a szerződött összeg alá nem megy a -5000-s bónuszokkal).*

A telefonálás meg nem állampolgári jog.

 

Szigorú, de sztem nem törvénytelen.

Mondjuk  nyilván adóeltitkolás, de a tiedet is ugyanugy eltitkolja, mint a saját járulékkötelezettségeit. Esetleg jelentsd fel magatokat az apehnél....

 

Tehát két dolgot tehetsz, ha ez így elfogadhatatlan: megpróbálod elérni, hogy jelentsen be több bérre, és akkor azt meg kell kapnod a feltételek teljesülése esetén. (Ugyse fog belemenni.)

Keresel egy másik helyet, ahol hosszabb a póráz.

 

Csak úgy mellesleg például egy vegyi üzem munkásai sem vihetnek mobilt az üzembe, és az is jogszerű. A főnököd úgy gondolja, hogy a telefonálgatás árt a munka hatásfokának. És ezt ő gondolhatja igy.

 

 

*Ha én szerződök veled, hogy minden hónapban kapsz tőlem 10 szem almát a munkádért, és általában 15 szemet adok, de ha csúnyán nézel, akkor csak 12-t, akkor se szegtem meg a szerződést.

Előzmény: L.A. (2329)
L.A. Creative Commons License 2004.09.09 0 0 2329

Üdv mindenkinek!

A következő a probléma.

Egy számtech cégnél dolgozom többed magammal és a tulajdonos a következő húzásokat csinálja.

 

Alapból jóval kevesebb bérre vagyunk bejelentve mint amit valóban kapunk.

Igy aztán ennek a talaján simán vissza tud élni ezzel a lehetőséggel.

Az a kedvenc szórakozása hogy ha szerinte valamit hibázunk (ehhez nem kell hogy kár érje a céget), pl valami nem készült el arra az időre amit kitalált, vagy csak nem adod le a mobilodat neki.

Már egyből -5000 Ft ugrik is a fizudból, mivel papiron jóval kevesebbre vagy bejelentve ezért hivatalosan nincs is nyoma hogy kevesebb pénzt kaptál.

Ja természeresen egy hónapban több -5000 -es bónuszt is be lehet gyűjteni.

 

A másik dolog az hogy NEM HASZNÁKHATOD A MOBILOD!

Se a cégest se a magánt, a telefonodat le kell adnod a főnöknél.

Ráadásul a legőjabb húzása az hogy a kintről bejövő vonalas hivások is korlátozva vannak. A programozó csapatot csak du 3 után hivhatnak, igy aztán ha valakinek mondjuk vannak maszek ügyfelei mert a fizunk olyan szar és még vonnak is belőle tehát kell hogy legyen.

Egyszerűen nem tudnak elérni hogy időpontot egyeztessünk vagy valami, de persze se az ismerősök barátok hozzátartozók nem tudnak felhivni.

 

Szerintetek ez mennyire jogszerű?

És mit lehet ellene tenni?

 

 

 

dalmatino Creative Commons License 2004.09.07 0 0 2328

lehet, hogy nem de képzeld ha valami történik vele. mert mondjuk nem tudjuk hogy terhes és nem alkalmazható abban a munkakörben. még a végén beperli a céget mert beteg babája születik.

nekem nem lenne képem csak azért ilyet tenni  mert annyira kell a pénz. más aki tényleg kedvvel és céllal dolgozna az esetleg elesik egy állástól.

tt65 Creative Commons License 2004.09.07 0 0 2327
etikailag te sem vagy a top-on!
Előzmény: dalmatino (2326)
dalmatino Creative Commons License 2004.09.07 0 0 2326

köszi a választ. engem nem az zavar, hogy dolgozik mert utána normális ellátást szeretne kapjni; csak az, hogy erre nem most kellene gondolni mikor már terhes hanem már a gyerekvállalás előtt. de ez már egy másik dolog.

szándékosan eltitkolni ilyesmit nem szép. főleg, hogy a betanitása időbe és pénzbe kerül, mire beletanul a meloba elmegy táppénzre.

 

 

csotrog Creative Commons License 2004.09.07 0 0 2325

Hááát ... ezt találtam a rendeletben. A megbízás csak teljesítés központú lehet - ha nem az, az már munkaszerződés.

2003 jan.1-től hatályos a 9. ás 10 bekezdés:

 <STRONG"> .......

59. § (1) A költségvetési szerv a hatáskörébe utalt személyi juttatások és létszám előirányzatával - a jogszabályi előírások figyelembevételével - önállóan gazdálkodik.

(2) A személyi juttatások előirányzatai közül a rendszeres ..............

(3) A (2) bekezdésben foglalt korlátozáson túlmenően a költségvetési szerv a személyi juttatások előirányzatai között a feladatváltozással, illetve a feladat-végrehajtással kapcsolatban saját hatáskörben átcsoportosítást hajthat végre.

(4) A betöltetlen álláshelyekre jutó személyi juttatások .......

(5) A tartósan üres álláshelyre jutó személyi juttatások 4 hónapot meghaladó előirányzata - ..........

(6) Abban az esetben, ha a költségvetési szerv az év során csökkenti a ........

(7) A személyi juttatások előirányzatából származó megtakarítás -........

(8) ....az éves költségvetésében engedélyezett személyi juttatások előirányzata év közben a jogszabályban foglaltak szerint változtatható meg, ....

(9) Saját dolgozónak megbízási díj, szerződéssel díjazás munkakörébe tartozó, munkaköri leírása szerint számára előírható feladatra nem fizethető, más esetben megbízási díj kifizetésére a költségvetési szerv és a megbízott között a feladatra vonatkozóan előzetesen kötött megbízási szerződés alapján a feladat - megbízó által igazolt - teljesítése után kerülhet sor.

(10) A költségvetési szerv szakmai alapfeladata keretében szellemi tevékenység szerződéssel, számla ellenében történő igénybevételére - dologi kiadások között tervezett és elszámolt kiadásra - szerződés külső személlyel, szervezettel csak jogszabályban vagy a felügyeleti szerv által szabályozott, illetve a fejezet felügyeletét ellátó szerv belső szabályzatában meghatározott feltételek szerinti feladatok elvégzésére köthető.

(11) ......

Előzmény: lildiko (2322)
Gege.of.PeT Creative Commons License 2004.09.07 0 0 2324
managerek szeretnek nagyokat mondani. ködöseket meg pláne...
Előzmény: marv (2323)
marv Creative Commons License 2004.09.07 0 0 2323
ez tök érdekes. hogy lehet az államháztartás működési rendjéről szóló többször módosított 217/1998 sz. kormányrendeletben szó a megbízási szerződés minta?
Előzmény: lildiko (2322)
lildiko Creative Commons License 2004.09.07 0 0 2322

Sziasztok!

Kolleganőm nevében írok. Megbízási szerződéssel foglalkoztatja őt a cégünk, visszatérő probléma a főnökség részéről, hogy miért nincs itt folyamatosan és legújabban azt találták ki, hogy módosítják a szerződést, munkaidőt akarnak számára kikötni. A munkája pályázatfigyelésből áll, a talált pályázatokról tájékoztatja a szervezeti egységeket. Ezt a munkát rendesen végzi, mégis úgy tűnik, hogy még azért is őt tennék felelőssé, hogy van-e sikeres pályázat, holott már az sem rajta múlik, hogy az általa talált lehetőséggel élnek-e mások.

Elég sokat kutakodtunk közösen a neten megbízási szerződés témában, és eddig úgy tudtuk, hogy a megbízási szerződés jellege eleve kizárja, hogy ilyen jellegű igényt támasszon a megbízó. Most viszont a 217/1998. sz. kormányrendeletre hivatkozik a munkáltató, állítólag abban van tartós megbízási szerződési minta. Sajnos, mi ehhez nem férünk hozzá és továbbra is kételkedem abban, hogy igazuk lenne.

Köszönöm a segítséget előre is.

Szakbarbár Creative Commons License 2004.09.06 0 0 2321

A próbaidő alatti megszűntetés lehetősége erősebb (bocs, de jobb szót nem tudok) a kismama felmondási védelménél.

Szerintem semmi unfair nincs abban, ha valaki dolgozik a terhessége alatt azért, hogy később ellátásokat vegyen igénybe. Ő csak egyszerűen egy szorgalmas, okos munkavállaló. A terhességi gyermekágyi segély és a gyermekgondozási díj nem a munkáltatót terheli.

Előzmény: dalmatino (2320)
dalmatino Creative Commons License 2004.09.06 0 0 2320

A következő  miatt kérném a tanácsot:

 

Kb. két hónapja jött a céghez egy új kolléganő, 90 napos próbaidővel.

 

Nagyon úgy tűnik, hogy terhes de ő maga még nem mondta.

 

Úgy tudom, hogy a próbaidő alatt indok nélkül fel lehet mondani. De olyan is van, hogy kismamát nem lehet kirúgni.

 

Ez a kettő hogy jön ki egymással?

 

Nagyon nem tűnik fair dolognak, hogy azért titkolja el valaki a dolgot hogy majd normális gyedet kapjon.

 

előre is köszi

kollipapa Creative Commons License 2004.09.05 0 0 2319
Az érdekelne, hogy a munkáltató megváltoztathaja-e a munkarendet úgy, hogy a keresetem ezáltal csökkenni fog.A munkaszerződésemben 3 műszak van folyamatos váltással most azt szeretné, hogy egy táblázat szerint jöjjünk dolgozni és így 5 hetente leszek éjszakás, illetve éppen ezért lesz olyan hónap amikor nem leszek éjszakás.Ez nekem 13ezer - 26ezer minuszt okoz a keresetemben.Kérdem én hogyan teheti meg ezt a munkáltató ill.meg -e teheti egyeltalán.Kollektív szerződés nincs.Várom a mielőbbi választ.
greenwood Creative Commons License 2004.09.04 0 0 2318
mailben már tisztáztuk...
Előzmény: zsanna (2316)
wazul Creative Commons License 2004.09.03 0 0 2317

matáv?

Előzmény: buzakek (2310)
zsanna Creative Commons License 2004.09.03 0 0 2316

Ne sértődj meg!

Olvasd el a saját 1866 sz. hozzászólásod utolsó pár mondatát :-))))))

Előzmény: greenwood (2314)
csotrog Creative Commons License 2004.09.03 0 0 2315

A kezdőlabdádat próbáltam visszadobni, most, hogy túl vagy az első fordulón  - bocs, ha bántásnak tűnt!!!

Tudom, milyen idegőrlő ez az időszak!

Örülök, hogy kicsit nyugodtabb vagy!

 

Előzmény: greenwood (2314)
greenwood Creative Commons License 2004.09.03 0 0 2314

kedves csotrog,

lelkileg-idegileg rossz állapotban vagyok, azért kapkodtam összevissza. ne haragudj, úgy érzem, nem érdemlem meg a szöszikézést, holott elismerem és el is ismertem, hogy ebben a dologban rettentő idiótán viselkedtem.

 

igen, rajta van a papírkámon a 15-e. és akkor megyek el. alapvetően félreértettem valamit a k.m. lényegével kapcsolatban, ez a témában az első kérdésemből ki is derül (ahol tényként fogalmazom meg ezt a téves hiedelmemet). mindegy már, vége. köszönöm a segítséget. igérem, jó ideig nem borzolom a topikolvasók idegeit.

(búcsúztató? isten ments. álszent marhaság lenne ebben az esetben. egyébként szokás....)

Előzmény: csotrog (2311)
csotrog Creative Commons License 2004.09.02 0 0 2312

28. § (1) A közvetlen felsőbb szakszervezeti szerv előzetes egyetértése szükséges a választott szakszervezeti tisztséget betöltő munkavállaló kirendeléséhez, a tizenöt munkanapot elérő kiküldetéséhez, a 150. § (1) bekezdésén alapuló más munkáltatónál történő foglalkoztatásához, az átirányításához, ha ez a munkavállaló más munkahelyre való beosztásával jár, továbbá munkaviszonyának a munkáltató által rendes felmondással történő megszüntetéséhez. Az ilyen tisztségviselővel szemben alkalmazandó rendkívüli felmondás előtt előzetesen ki kell kérni a megfelelő szakszervezeti szerv véleményét, illetve a 109. § szerinti jogkövetkezmény alkalmazásáról, valamint a változó munkahelyre alkalmazott tisztségviselő más munkahelyre való beosztásáról a megfelelő szakszervezeti szervet előzetesen értesíteni kell.

(2) A szakszervezet a (1) bekezdés szerinti munkáltatói intézkedéssel kapcsolatos álláspontját a munkáltató tájékoztatásának átvételétől számított nyolc napon belül írásban közli. Ha a tervezett intézkedéssel a szakszervezet nem ért egyet, a tájékoztatásnak az egyet nem értés indokait is tartalmaznia kell. Ha a szakszervezet véleményét a fenti határidőn belül nem közli a munkáltatóval, úgy kell tekinteni, mintha a tervezett intézkedéssel egyetértene.

(3) A tisztségviselővel szembeni rendkívüli felmondás esetén a (2) bekezdésben foglaltakat azzal az eltéréssel kell alkalmazni, hogy a szakszervezet a tervezett intézkedéssel kapcsolatos véleményét a munkáltató tájékoztatásának átvételétől számított három napon belül köteles közölni.

(4) Az (1) bekezdésben meghatározott védelem a tisztségviselőt megbízatásának idejére, illetve annak megszűnését követő egy évre illeti meg, feltéve, ha tisztségét legalább hat hónapon át betöltötte.

Ha a tanács egyetért az átszervezéssel, megszüntethetik a munkaviszonyodat...

Csak véleményezési, egyetértési jogköre van!

Előzmény: buzakek (2310)
csotrog Creative Commons License 2004.09.02 0 0 2311

Szöszike!

Felmentél végül a főnöködhöz ráírni a felmondásodra, hogy kéred a km.-mel 15-vel megszüntetni?

Ha nem, holnap még megteheted.

Meg is beszélhetitek, hogy aznap minden papírodat kéred a kezedbe, és a fizudat is... 8) ..

Meg a búcsúztatódat... :0 ... vagy már ez sem szokás?

Előzmény: greenwood (2309)
buzakek Creative Commons License 2004.09.02 0 0 2310
Óriási kérdésem van! Szeretném tudni, hogy egy átszervezés kapcsán megszüntethető-e valakinek a munkaviszonya, ha az illető tagja az üzemi tanácsnak.  A véleményeket előre is köszönöm!
greenwood Creative Commons License 2004.09.02 0 0 2309

na jó, égetem magam még kicsit. szóval az volt a papíron, hogy Tisztelt....Kérem, sziveskedjen hozzájárulni közalk. jogviszonyom k. m.-sel való megszüntetéséhez.

 

ezt a cég jogásza diktálta még pár éve, amikor el akartam menni.

Előzmény: greenwood (2307)
greenwood Creative Commons License 2004.09.02 0 0 2308
kölak=közalk.
Előzmény: greenwood (2307)
greenwood Creative Commons License 2004.09.02 0 0 2307

nem kértem semmi ilyet!!!!!!!

a papíron az volt, hogy kérem kölak. jogviszonyom felbontását, dátum. utána letelefonáltak az igazgatóságról, hogy adjak meg egy időpontot, mikortól. mondom, 15.-e (hiszen úgy tudtam, úgyis van a 30 nap)

nem kaptam vissza semmit írásban!

szinte már röhejes, én vagyok a hülye munkavállaló nevű állatorvosi ló.

 

Előzmény: Csokis (2306)
Csokis Creative Commons License 2004.09.02 0 0 2306
Kérted, hogy tekintsenek el a felmondási időtől? Illetve mi volt a papíron, amit átadtál, mit kaptál vissza, írt-e bárki alá bármit? Egyáltalán van-e igazolásod arról, hogy átvették a papírt? (Mert ugye a szó elszáll... Nehogy elmenj, aztán ők mondjanak fel rendkívülivel, hogy nem jelentél meg a munkahelyeden.)
Előzmény: greenwood (2305)
greenwood Creative Commons License 2004.09.02 0 0 2305

hogy az a......!!!!!

most közölték velem, hogy k.m.-nél nincs 30 napos felmondási idő (vagy mi), hanem mennem kell abban az időpontban, amit a kérvényemben írtam. ettől padlót fogtam: teljesen máshogy tudtam.... és ezáltal baromi nehéz helyzetbe hoztam azt a szerencsétlen embert, aki utánam jön, hisz nem lesz idő betanítani. tényleg nincs 30 nap??????

greenwood Creative Commons License 2004.09.01 0 0 2304

sziasztok,

elméletileg megvan a k.m., bár papírt nem láttam, viszont az előbb telefonált a főnököm, és megmondta, kinek adjam majd át a kócerájt. (van feleslegesen szaladgáló protekciós elég, házon belül).

 

a munkalassítás meg ilyenek tulajdonképpen tetszettek volna ötletekként, de az adott esetben nem lehetett volna megcsinálni. most benne vagyok az újabb sz*rban, de ez már nem a topik témája. köszönöm a figyelmet; meghajlás. (bár még lehet h lesz kérdésem)

gw

Csokis Creative Commons License 2004.09.01 0 0 2303
Mondjuk ha valaki "munkalassító sztrájkba" kezd, azt elég nehéz bizonyítani, illetve szankcionálni. Semmi más dolga nincs, mint kínosan betartani minden előírást, utasítást, kézmosást, munkaközi szünetet, stb. Ha meg leb...ák, akkor csak álljon neki feljebb, hogy dolgozóval ilyen stílusban nem lehet beszélni. Előbb-utóbb fel fogják ajánlani a közös megegyezést.
Előzmény: Elm (2302)
Elm Creative Commons License 2004.09.01 0 0 2302
Persze, egy korhazban szokott lenni kollektiv szerzodes, lehet, hogy a munkakorod adja a feladatokat abban leirva...
Előzmény: greenwood (2300)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!