Keresés

Részletes keresés

rézműves1 Creative Commons License 2011.05.16 0 0 49189

...én most, mivel a hétvégén elutaztunk, bedobtam a "snapszi-trükköt" az újabb adag epremnél...nagyon vékony volt

már a CO2-párna és már leforrt nagyjából, ezért a 3/4-ig lévő hordóba fóliát terítettem és óvatosan vizet öntöttem rá...

...péntek este raktam rá, de most amikor levettem teljesen hibátlan volt...már alá is pirítottam...

Előzmény: Baracilin (49188)
Baracilin Creative Commons License 2011.05.16 0 0 49188

Eddig csak 60, 30 literes hordó és 15 literes vödör esetén csináltam ilyet. A tető ilyenkor már mindig a hordón van, csak egykis résen fújom be, aztán gyorsan zárom is le:)

Előzmény: rézműves1 (49187)
rézműves1 Creative Commons License 2011.05.16 0 0 49187

...köszi és mekkora hordóba fújod..???...mert én is arra gondoltam, hogy a biztonság kedvéért evvel "javítanám" a megsérült

CO2-párnát...

Előzmény: Baracilin (49176)
barkócza Creative Commons License 2011.05.16 0 0 49186

Ha jó a cefre, akkor minden rendben. Azért két éves cefrénél szokás gyanakodni.

Előzmény: Gasparius (49185)
Gasparius Creative Commons License 2011.05.16 0 0 49185

Mit értesz azalatt, hogy szenvedni fogok vele?

 

Direkt jól jön, hogy az alapfogásokat testközelből láthassam, illetve csinálhassam.

 

Egy biztosan jó cefrét nagyon sajnálnék elrontani a bénaságommal.

 

Nem számít mennyi ljön le belőle, az sem nagyon, hogy milyen, egyébként állítólag már valaki melegítgette és nézegette milyen, és mondta, hogy semmi baja, nem tudom, majd kiderül, teljes légmentes lezárás alatt volt és nem penészes, majd meglátjuk mit hoz.

 

Ha most vennék 20 kiló almát az is benne lenne 4.000 Ft-ba biztos, bár nem tudom az árakat.

Előzmény: barkócza (49184)
barkócza Creative Commons License 2011.05.16 0 0 49184

Ha megfogadsz egy tanácsot, ne a két éves szilvacefréval kísérletezz. Menj el a legközelebbi zöldségeshez, vedd meg a legolcsóbb almáját, csinálj egy korrekt cefrét, és azon tanulj. A két éves szilvával csak szenvedni fogsz. (Finoman szólva.)

Előzmény: Gasparius (49178)
Repedtfazék Creative Commons License 2011.05.16 0 0 49183

.

Baracilin Creative Commons License 2011.05.16 0 0 49182

Az lehet hogy bele belefér az a 27 liter...de ha felhabzik a cefre akkor gáz lehet.

Előzmény: Gasparius (49180)
vf1 Creative Commons License 2011.05.16 0 0 49181

Pálinkás jóreggelt!

Gasparius Creative Commons License 2011.05.16 0 0 49180

Hát azért minimum 25 - 27 litert fel tudok rakni...

A hűtője 10 literes, de folyamatos hidroforos vizem van a hűtésre, úgyhogy nem lesz gond vele remélhetőleg

Előzmény: paleszos105 (49179)
paleszos105 Creative Commons License 2011.05.16 0 0 49179

Aránylag jó árba vetted . Akkor 20L et tudsz felrakni egyszerre. Kíváncsi vagyok hogy szuperál majd!

lehet hogy kicsit kicsi hozzá a hűtő. 6-7 literes?

 

Gasparius Creative Commons License 2011.05.15 0 0 49178

mondjuk az anyagi lehetőségeid nagyban meghatározzák a dolgot, én is kezdő vagyok, pár hete jött meg a főzőm, és talán a jövő héten érkezik kb 2 éves szilvacefre, ami tesztelgetni a főzőt és engem éppen jó lesz...

Én egy 30 literest vettem, íme:

 

Nagyjából ilyen, 115.000-ért vettem beépített hőmérővel, leégésgátlóval....

Előzmény: fempaba (49161)
.:.:stalker:.:. Creative Commons License 2011.05.15 0 0 49177

 

Üdv!

 

Én már próbáltam többször is. Szifonba 2-3 patron csak úgy üresen, gumicső rá és óvatosan a cefre szintjére ereszteni.

Sajnos az a tapasztalatom, h hiába volt még kb 1/4-ed rész üresen, valamiért nem nagyon maradt meg a réteg a hordótető visszarakása ellenére.

Inkább ajánlom, h ha kiforrt minék kevesebbszer nyitogatni.

 

 

Előzmény: rézműves1 (49175)
Baracilin Creative Commons License 2011.05.15 0 0 49176

Pályinkásat!:)
Amikor a bundát lenyomkodom a lé alá akkor ugye megbojgatom a CO2 párnát ezért ilyenkor a biztonság kedvéért mindig 2 patront szoktam belefújni.

Előzmény: rézműves1 (49175)
rézműves1 Creative Commons License 2011.05.15 0 0 49175

...pályinkás jó estét...

 

...próbált már valaki patronból CO2-t "fújni" a hordóba, a cefre fölé..???

szilvakukc Creative Commons License 2011.05.15 0 0 49174

Jó, jó, de már lassan egy éve világosban is lehet.:DD

Előzmény: zsuzska60 (49172)
ezozo Creative Commons License 2011.05.15 0 0 49173

köszönöm és ízre elfogadható,ütős :)

Előzmény: zsuzska60 (49171)
zsuzska60 Creative Commons License 2011.05.15 0 0 49172

bár megjegyzem én főként a sötétből főztem

Előzmény: ezozo (49170)
zsuzska60 Creative Commons License 2011.05.15 0 0 49171

3 liter

Előzmény: ezozo (49170)
ezozo Creative Commons License 2011.05.15 0 0 49170

Köszönöm,és kb mennyi lenne 50kg ból,ha jó az anyag.

Előzmény: zsuzska60 (49168)
Baracilin Creative Commons License 2011.05.15 0 0 49169

Naná hogy érdemes! Kényes cefre, amint kiforrt azonnal főzd le!

 

Másik kérdésedre: http://snapszmester.uw.hu/

Előzmény: 1acél (49162)
zsuzska60 Creative Commons License 2011.05.15 0 0 49168

érdemes, de nagy odafigyelés kell hozzá, mert hamar romlik a cefre.

Vannak akik savaznak, meg ilyesmi de én nem ezek közé tartozom.

ODAFIGYELÉS!!! és gyors főzés!

Előzmény: ezozo (49164)
zsuzska60 Creative Commons License 2011.05.15 0 0 49167

mivel ez a fórum elég hatalmas anyagot tartalmaz és igen nehéz végigolvasni, ezért az eszencia összegyűjtve az "Erre az oldalra" alatt megtalálható.

Előzmény: fempaba (49161)
zsuzska60 Creative Commons License 2011.05.15 0 0 49166

ITT=ERRE AZ OLDALRA

Előzmény: 1acél (49162)
zsuzska60 Creative Commons License 2011.05.15 0 0 49165

olvasd el a fórum címe alatt az ITT link alatt található okosságokat!

Előzmény: 1acél (49162)
ezozo Creative Commons License 2011.05.15 0 0 49164

Üdvözletem megint lenne kérdésem,fehér eperfa gyümölcsből érdemes pálinkát készíteni,kb ötven kiló lenne egy fáról.

nabiti Creative Commons License 2011.05.15 0 0 49163

Köldtem "szakirodalmat" .

Előzmény: fempaba (49161)
1acél Creative Commons License 2011.05.15 0 0 49162

Üdv. mindenkinek.Én pálinkát szeretnék kifőzetni és engem az érdekelne hogy milyen módon kell a begyűjtött gyümölcsöketet(egyáltalán milyeneket,és külön külön vagy vegyesen) gyűjteni,tárolni,érlelni,meddíg és miben?Köszönöm a válaszokat előre is.

fempaba Creative Commons License 2011.05.15 0 0 49161

Sziasztok!

 

Előre is elnézést kérek azoktól, akiknek bosszúságot okoz a hozzászólásom, és értékes mésodperceket rabolok el idejükből suta kérdésem végigolvasásával, de hál' istennek ez a fórum már olyan nagy, és olyan sok hasznos tudást tartalmaz, hogy szinte lehetetlen puszta vissza- és végigolvasással kinyerni a számomra szükséges információt, így előre megfontolt szándékkal ahhoz folyamodom, hogy kérdést intézek a tisztelt közösség segítőkész tagjaihoz.

Szeretnék elkezdeni itthon pálinkát főzni-> abszolút kezdő vagyok-> szakirodalmat masszívan tanulmányozom-> nem tudnék pálinkafőzöt építeni-> venni szeretnék egyet-> mégis milyet vegyek?(duplafalú,keverős,billenthető,aromatornyos stb...)

A neten elérhető ajánlatok közül nekem a hazaipalinka,hu ajánlata tetszik a legjobban, bár nem tudom, hogy ezek mennyiben felelnek meg a "teljes értékű" pálinkafőző fogalmának!

Segítségetek nagyar értékelem és köszönöm!

BJ46 Creative Commons License 2011.05.15 0 0 49160

Köszönöm segítő válaszodat.

Kipróbálom a javasolt módszert.

Előzmény: deszegregator (49155)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!