Eddig csak 60, 30 literes hordó és 15 literes vödör esetén csináltam ilyet. A tető ilyenkor már mindig a hordón van, csak egykis résen fújom be, aztán gyorsan zárom is le:)
Direkt jól jön, hogy az alapfogásokat testközelből láthassam, illetve csinálhassam.
Egy biztosan jó cefrét nagyon sajnálnék elrontani a bénaságommal.
Nem számít mennyi ljön le belőle, az sem nagyon, hogy milyen, egyébként állítólag már valaki melegítgette és nézegette milyen, és mondta, hogy semmi baja, nem tudom, majd kiderül, teljes légmentes lezárás alatt volt és nem penészes, majd meglátjuk mit hoz.
Ha most vennék 20 kiló almát az is benne lenne 4.000 Ft-ba biztos, bár nem tudom az árakat.
Ha megfogadsz egy tanácsot, ne a két éves szilvacefréval kísérletezz. Menj el a legközelebbi zöldségeshez, vedd meg a legolcsóbb almáját, csinálj egy korrekt cefrét, és azon tanulj. A két éves szilvával csak szenvedni fogsz. (Finoman szólva.)
mondjuk az anyagi lehetőségeid nagyban meghatározzák a dolgot, én is kezdő vagyok, pár hete jött meg a főzőm, és talán a jövő héten érkezik kb 2 éves szilvacefre, ami tesztelgetni a főzőt és engem éppen jó lesz...
Én egy 30 literest vettem, íme:
Nagyjából ilyen, 115.000-ért vettem beépített hőmérővel, leégésgátlóval....
Pályinkásat!:) Amikor a bundát lenyomkodom a lé alá akkor ugye megbojgatom a CO2 párnát ezért ilyenkor a biztonság kedvéért mindig 2 patront szoktam belefújni.
Üdv. mindenkinek.Én pálinkát szeretnék kifőzetni és engem az érdekelne hogy milyen módon kell a begyűjtött gyümölcsöketet(egyáltalán milyeneket,és külön külön vagy vegyesen) gyűjteni,tárolni,érlelni,meddíg és miben?Köszönöm a válaszokat előre is.
Előre is elnézést kérek azoktól, akiknek bosszúságot okoz a hozzászólásom, és értékes mésodperceket rabolok el idejükből suta kérdésem végigolvasásával, de hál' istennek ez a fórum már olyan nagy, és olyan sok hasznos tudást tartalmaz, hogy szinte lehetetlen puszta vissza- és végigolvasással kinyerni a számomra szükséges információt, így előre megfontolt szándékkal ahhoz folyamodom, hogy kérdést intézek a tisztelt közösség segítőkész tagjaihoz.
Szeretnék elkezdeni itthon pálinkát főzni-> abszolút kezdő vagyok-> szakirodalmat masszívan tanulmányozom-> nem tudnék pálinkafőzöt építeni-> venni szeretnék egyet-> mégis milyet vegyek?(duplafalú,keverős,billenthető,aromatornyos stb...)
A neten elérhető ajánlatok közül nekem a hazaipalinka,hu ajánlata tetszik a legjobban, bár nem tudom, hogy ezek mennyiben felelnek meg a "teljes értékű" pálinkafőző fogalmának!