A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
Ezzel a "szervizmenüs" trükkel ki lehet cselezni azt, hogy a gép nem hajlandó csak 8g-ot darálni (a főzőegységbe több fér, mint 8g). Bekapcsolás szervizmenüvel, kis darálás, majd kikapcs-bekapcs és csapolás. Így még jobb kávét csinál és olyan szép, kemény zaccpogácsát dob utána a konténerbe, mint egy hokikorong. Előtte csak ilyen félig folyós trutyit ürített a gyűjtőbe.
Viszont tuti, hogy valami ilyen trükkel fixen hosszabbra lehet állítani a darálás időtartamát, csak rá kell jönnöm, hogyan.
Nagyobb Saeco-knál a vízhőfokhoz is hozzá lehet piszkálni a szervizmenüben.
SiD ! 200fontért ment el a K6-os daráló a kiütőbox-szal. A box több mint 80 fontért van fenn... http://cgi.ebay.co.uk/Compak-K6-chrome-coffee-grinder-and-knock-box_W0QQitemZ330300136471QQcmdZViewItemQQptZUK_BOI_Restaurant_RL?hash=item330300136471&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=66%3A2%7C65%3A1%7C39%3A1%7C240%3A1318 Jó vásár volt valakinek !
még egy olyanra jöttem rá, hogy ha úgy kapcsolod be a gépet, hogy közben nyomva tartod a gőzölés kapcsolóját, akkor bekapcsolás után elkezdenek gyorsan egymás után villogni a visszajelző piktogrammok, majd a gomb elengedése után valamiféle szervíz módba kerül a gép. ilyenkor nem csinál kávét, viszont a gőzölő gomb nyomvatartásával a darálót működteti ilyenkor.
legyen üres a daráló, majd a kehelyben található egyetlen torx csavart kitekerve kiemelhető az átlátszó kehely.
ez után húzd ki az állító csonkot és tedd arrébb pár fokkal, majd az állító kulccsal a csonkot lenyomva, az óra járásával ellentétes irányba tekerd ütközésig.
utána húzd ki megint a csonkot, megint tedd arrább és ismételgesd addig, míg már nem lehet tovább tekerni.
lényeges, hogy kávészemek ne legyenek a tárcsák közé szorulva.