Keresés

Részletes keresés

SZem Creative Commons License 2002.10.21 0 0 1765
Szia BONNIE!
Régebbi hozzászólásaimból is kiderül, az inkognitómat megőrzöm. Néha lehet, hogy kellemetlen, de mindenképpen tartom a szavam. Ha kell egy jó kontaktológus, írj optika.hu-nak mailt, ajánl egyet. (lehet, hogy éppen engem, de sem te, sem ő nem fogja tudni ;)
Előzmény: BONNIE (1764)
BONNIE Creative Commons License 2002.10.20 0 0 1764
Szia Szem!
mivel nem tudtam neked emilt irni az adatokban megadott cimre, ezert itt kerdezem meg, h melyik optikaban vagy talalhato? ha itt nem akarod kozzetenni, akkor legyszi dobj meg egy emillel.
Bonnie
Előzmény: SZem (1759)
dentro Creative Commons License 2002.10.17 0 0 1763
"ezert alt. vizallo spiralt vettem (veszek)"
nekem egyszer a szemész magyarázta, hogy a vízálló azért nem jó, mert ha a szemembe megy egy kis részecskéje, az megtapad a lencsén, míg a nem vízállót tényleg kipislogod. aztán lehet, hogy hülyeség, sok baromságot mondtak már nekem a lencseboltosok. Én nem szoktam lekönnyezni és ez este is jobban lejön. A mAybelline spiráloknál is a nem-vízállóra van írva, hogy kontakthoz ajánlják.
Előzmény: Törölt nick (1753)
gombfoci Creative Commons License 2002.10.16 0 0 1762
Ja, azt, hogy ingyen van?

nem. azt, hogy szétrúgod a fenekét. :-)

Előzmény: SZem (1761)
SZem Creative Commons License 2002.10.16 0 0 1761
:) nálam NINCS B&L
És negyedévente kell jönni kontrollra.
És ezt úgy oldom meg, hogyha valaki nem jön, szétrúgom a fenekét :))
Ja, azt, hogy ingyen van? Hát úgy, hogy kisebb nyereséget realizálok ugyan, ezt a mennyiséggel kompenzálom. Ugyanis elég nagy forgalmam van, és sok kicsi ugyebár... Igaz, nem Mercivel járok, nem is Bömössel, de így is meg lehet élni belőle.
Előzmény: gombfoci (1760)
gombfoci Creative Commons License 2002.10.16 0 0 1760
Nem szabad a kontaktlencsével spórolni, mert a vakság a legolcsóbb.

szvsz az a legdrágább...

és ha már itt tartunk - ez egy kicsit offtopik - a szemüveg sem olcsó mulatság...

...Énnálam például nem kell fizetni a szemvizsgálatért, a kontaktlencse kontrollokért sem, de elvárom, hogy ezért cserében mindent nálam vásároljanak, lencsét is és folyadékot is. ...

ezt hogyan oldod meg?! a B&L fellelőhelyeken ejnye-bejnye jár azért, ha nem megy félévente vissza a juzer...

Előzmény: SZem (1759)
SZem Creative Commons License 2002.10.16 0 0 1759
matiK és mindenki, aki nem is sejti, hogy ez hogyan van: ingyen leves nincs. Persze nem muszáj bizonyos helyeken, fölöslegesen nagy összegeket bizonyos szolgáltatásért otthagyni. Énnálam például nem kell fizetni a szemvizsgálatért, a kontaktlencse kontrollokért sem, de elvárom, hogy ezért cserében mindent nálam vásároljanak, lencsét is és folyadékot is. Azt hiszem, nem nagy elvárás azért, hogy a szakmai tudásom legjavát adom ingyért, akkor a termék eladásából származó haszon az enyém legyen. Nem adom drágábban őket, ettől nem kell félni.
Vannak üzletláncok, ahol olcsó lencséket adnak drágán, (bár olcsóbban, mint máshol a jó minőségű lencséket) és a vizsgálatért is fizetni kell. Ha ez nem tetszik, nos ez jogos, válassz másik üzletet (nem muszáj üzletláncot) de akkor legyél hű. Nem fogod megbánni, és az az üzlet sem. De ára mindennek van, AZT ki kell fizetni. Annál többet nem kell, de annál kevesebbért nem kapsz sem minőségi szolgáltatást, sem minőségi terméket.
Nagyon kegyetlen lesz, amit most írok, de ezt szoktam mindenkinek mondani: akinek nincs pénze, hordjon szemüveget. Nem szabad a kontaktlencsével spórolni, mert a vakság a legolcsóbb.

Szóval a válasz: nem, igen, nem :)

Előzmény: matiK (1758)
matiK Creative Commons License 2002.10.16 0 0 1758
Hali!
Itt mindendki az ofotérthoz jár szemvizsgálatra, vagy pedig tudtok más helyet is ahol ez úgy megoldható, hogy ahol megveszem a lencsét ahhoz ingyenes szemvizsgálat jár? Vagy ez csak az én naiv elképzelésem, hogy ha lencsét veszek ahhoz elvárom, hogy meg is vizsgálják a szemem?
köszi
matiK
zsuzsa Creative Commons License 2002.10.15 0 0 1757
Amikor kontaktlencséztem, azt hittem a lencse miatt érzékeny a szemem a szemfestékre, föleg a por alakuakra meg a spirálra. Aztán a lézeres mütét után pár hónappal kifestettem a szememet és kiderült ugyanolyan érzékeny... elkezd égni ha kifestem, kb 15 perccel -fél órával a festék felvitele után. Aztán kiderült, hogy az anyukám allergiás köszénkátrányszármazékokra , ami illatos termékekben, kozmetikumokban, parfümökben stb van meg pl vaniliában, csokiban tehát nagy valószinüséggel én is az vagyok és nyálkahártya közelébe kenve még jobban kijön.
Ergo : nem a kontaktlencse a hibás, meg kéne nézni, nem vagytok-e allergiások valamire.

Szem: köszi

Előzmény: dentro (1751)
SZem Creative Commons License 2002.10.15 0 0 1756
Tényleg... Az az igazság, hogy nem árlistából néztem a 21000.-et, hanem fejből. És mivel én szerződött vagyok, tehát a 18000.- áron dolgozom, hát nem jól emlékeztem. Ez az árengedmény egyébként csak a FND és a Dailies (egynapos) lencséknél van.

A többi "extended wear" lencse is működik persze, köztük a F1-2W is, de erre mondják a szemorvosok közül néhányan, hogy "nem szabad semmilyen kontaktlencsében sem aludni". A FND-re viszont nem mondhatja senki ;)

Előzmény: Judit78 (1755)
Judit78 Creative Commons License 2002.10.15 0 0 1755
SZem: Nem tudom, mit kevertem mivel!!!
1.
Az optika.hu-n nézegettem a lencséket, az FND ott 22.500,-/6 db. Az milyen ár?
Az ott található többi lencse ára is kb. olyan arányban kevesebb a szerződött helyeken?
2.
A Focus 1-2 Week lencsét is lehet éjjel-nappal hordani (egy hétig). Ha az nem "tud", annyit, mit az FND, akkor ez nem káros egy kicsit?
Előzmény: SZem (1750)
Tavaszka Creative Commons License 2002.10.15 0 0 1754
Koszi Szem! A cseppek meg ilyenek mar tul bonyolultak lennenek nekem, es nem is er meg annyit. Ugyhogy maradok a szemuvegesek taboranban! Tulajdonkeppen sokkal jobban all nekem a szemuveg..:))

Udv.T.

Előzmény: SZem (1750)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.15 0 0 1753
Szia!
Eddig azert nem irtam, mert nem tudok igazan MARKAT mondani, amit birt a szemem.
Alt. tapasztalat:
A husz eves lencsezesem alatt nekem nem volt gondom pipere dolgokkal. Egyedul a szempillaspiral okozott neha gondot, de ezt is ki lehetett birni (kb olyan, mintha egy porszemet a szemembe fujt volna a szel az utcan, de ki lehetett pislogni). Ezert szempillaspiralozas utan egy tiszta kefecskevel leszedtem a felesleget, hogy ne hullhasson semmi a szemembe. Mivel ilyen balesetek elofordultak, ezert alt. vizallo spiralt vettem (veszek), hogy egy konnyezeses kipislogas utan se nezzek ugy ki, mint akinek bemostak egyet.
Szemhejpuderrel es ceruzaval soha nem volt semmilyen gondom. Egybekent en nem hasznalok draga markakat (Avon, Oriflame), de a piacon azert en se vennek piperet.
Drobek
Előzmény: optika.hu (1752)
optika.hu Creative Commons License 2002.10.15 0 0 1752
Hogyne volna aktuális! Te vagy az első, aki ebben a témában írt. Köszi, reméljük, nem az utolsó.
Előzmény: dentro (1751)
dentro Creative Commons License 2002.10.14 0 0 1751
ha még aktuális...
A Maybelline adott termékeire rá van írva, hogy kontaklencsét viselők is használhatják. Nekem a Maybelline pillaspirál nagyon bejött. Amúgy az a lényeg, hogy vízzel lemosható legyen. Szemhéjporból nagyon jó minőséget érdemes venni (Estée Lauder, Christian Dior -sokáig elég, megéri) és azt nedvesített szivacsaplikátorral feltenni.(Én egyszer nagyot szívtam Bonjourral, még ha nedvesen is raktam,szétmarta a szemem, mert amint megszáradt visszaalakult porrá és lehullott szépen lassan. Azóta veszem a minőséget:)
Előzmény: optika.hu (1726)
SZem Creative Commons License 2002.10.14 0 0 1750
Tavaszka: a negyed dioptria ÉS szárazság együtt tényleg okozhat ilyen zűröket. A szárazsággal sok mindent nem lehet csinálni (csepp stb), a negyed dioptriát "felülkorrekcióval" lehet ellenőrizni.

Hory: ha az egyik kényelmesebb, mint a másik, akkor tényleg kiderült, melyik a régi. De látom, tanulságul szolgált az eset ;)

zsuzsa: írj optika.hu-nak, hátha tud ajánlani. De egy országrészt azért jelölj meg!

Judit78: egy kicsit zavarba ejtettél! A CIBAVision gyártja a Focus Night & Day lencsét. Egyébként alighanem a földgolyó legjobb lencséje. Az árát tudjátok: 21000/6db, szerződött helyeken 18000/6db.

matiK: olyannal már találkoztam, aki nem hord lencsét, de régebben igen. Lehet, hogy ő is azt hitte négy hónap viselés után, hogy mindenkinél okosabb.
Olvass egy picit vissza! Egyszer már írtam az ilyenekről. Mivel nyilvánvaló, hogy nekem semmiféle anyagi érdekem nem fűződik ahhoz, hogy betartsd a szabályokat, tőlem elfogadhatsz egy tanácsot: ne legyél hülye!

Tavaszka Creative Commons License 2002.10.14 0 0 1749
Sziasztok!

En egy hete kezdtem el probalencset hordani, es az ido mulasaval egyre jobban zavart. A latasban ( mint anyag megszoktam a szememen, nem is erzem, hogy ott van). Aztan penteken kiderult,h ogy mindket szememre negyed dioptriaval kevesebbett adtak, mert probalencsebol nincs mas. CSutortokig kell eldontsem, hogy akarok-e rendelni vagy sem.
Nagyon felek, mert a tegnap mar annyira zavaros volt a latasom tole, a tavolban elmosodik a kep, hogy megkonnyebules volt kivenni.. Nektek volt ilyen mig megszoktatok? Attol tartok nem csak a negyed dioptria kulonbsegek miatt nem latok veluk eleg jol..:( Lehetseges, hogy a szemem nem eleg nedves a hordasahoz, vagy ilyesmi. Ha valakinek vannak ilyen tapasztalatai, kerem irjatok meg! Nagyon tanacstalan vagyok...

Hory Creative Commons License 2002.10.14 0 0 1748
Dorzsolgettem egy darabig a 2 kontaktlencset, de a sikossagbol nem lehet eldonteni, hogy melyik volt az uj es melyik a regi. A rugalmassagabol sem. Vegul felhivtam novakekat, azt mondta valaki a vonal tulso felen, hogy nyugodtan tegyem fel, erezni fogom a kulonbseget.
Na OK. :)
Beraktam az egyiket, szurt a szemem, mint allat, es jobbra-balra mozgatas kozben tenyleg ereztem. Aztan viszonyitaskeppen beraktam a masikat, ez alig szurt, es semmi kulonoset nem ereztem. Hat jo, a masikat kidobtam. De most se vagyok benne biztos, hogy ez a jo. Kene valami sorozatszam a lencse szelere.

De a legegyszerubb tenyleg az, hogy este kivesz, messzire elhajit, reggel elovesz ujat es felhelyezi. Most mar igy fogom csinalni.

Judit78 Creative Commons License 2002.10.14 0 0 1747
Szia matiK!
Szerintem ne vedd ennyire félvállról, mert nem biztos, hogy érzed, ha gond van. Én nem játszanék a szememmmel (én is lencsés vagyok), legalább ezen ne spórolj (a folyadékra gondolok és a napi 5 percre)!
Előzmény: matiK (1746)
matiK Creative Commons License 2002.10.14 0 0 1746
Üdv mindenkinek! Jó végre sorstársakkal "találkozni"! Én kb. négy hónapja hordok 3havis lágy B&L lencsét, minden oké, sokkal jobb, mint gondoltam, bár szinte az összes létező szabály átszegem már a második hét óta. Pl. egy nap max 8-10 óráig lehetne a szemben, én lazán 12-13 órázni szoktam vele, de még ekkor sem érzem, hogy valami zavaró lenne a szememben. A másik az, hogy naponta kéne tisztogatni és cserélni a folyadékot a tokban, de szerintem elég hetente vagy legalábbis akkor, ha már nagyon szöszös a folyadék, tehát az állítólag egy-két hónapra elegendő trugyi nekem fél évig is elég: Így egy fél év lencsével együtt max 13ezer forint! Már két kontrollon is voltam, de semmi baj sincs a szememmel! Ugyhogy szerintem ne dőljetek be minden hülyeségnek amit ezek a nagyokosok mondanak, fogadok a felének sincs kontaktja akik ezt az egészet kitalálták és csinálják.
Azért fosok is rendesen, nehogy valami gáz legyen a szememmel ezért min. félévente vizsgáltatni akarom, de én az ofotértnál vagyok és decemberben lesz még egy ingyenes kontrollom, utána viszont csak pénzért lesz állítólag! Nincs valami hely ahol az ilyen vizsgálatokat ingyér vagy csak valami jelképes összegért lezavarják?
Ja és szoljatok lécci ha hallotatok olyanról aki ugyanígy liberálisan kezelte az egészet aztán fél év mulva megvakult vagy hasonló:))!

Csá! MatiK

Judit78 Creative Commons License 2002.10.14 0 0 1745
Szia SZem!

Mi a különbség a CibaVision és a Focus Night&Day lencséi között? Érdekelne a minőség és az ár is. Köszönöm!

Bondetti Creative Commons License 2002.10.14 0 0 1744
Erre én is kíváncsi vagyok. Nekem is kb. 12 éves koromban javallották, hogy kontaktlencse kéne, mert "nincs szinkronban egymással a két szemem", úgyis csak romlani fog. (Hát, ez be is jött...) Elmentünk Pestre a szemészeti klinikára vagy mittudomén, de végül ott is azt mondták, hogy ilyen fiatalon nem szoktak lencsét adni. Persze hozzá kell tenni, hogy akkor, néhány évvel a "rencerváltás" után még ilyen volt, hogy műanyaglencse, vagy üveglencse, és kész. Emléxem, mennyire f*stam, hogy mi lesz, ráadásul a váróban ott voltak a tipikus rémtörténet-mesélő nénik (a fogászattól kezdve mindenütt ott vannak, mindig akkor, amikor már amúgy is épp a legrosszabbakra készülöd elhatározni magad), hogy á, azt be is szokták ültetni, és akkor nem kell kivenni meg betenni, beteszik a szemlencse helyére. Mondani se kell, milyen jó volt ott tizenegynéhány évesen várakozva ezeket hallgatni. :)
Előzmény: zsuzsa (1743)
zsuzsa Creative Commons License 2002.10.13 0 0 1743
Kb 1,5 éve már megkérdeztem, de hátha változott valamit a világ :
12 éves gyereknek hol találok olyan szemészt, aki rávehető kontaktlencse felirására ? A lányom 6 éves kora óta rövidlátó és kb azóta akar kontaktlencsét. Illetve meg akarja ő is operáltatni a szemét, mint én, dehát arra természetesen várnia kell felnőttkoráig. Nemcsak esztétikai probléma a szemüveg, hanem versenyszerüen sportol ( öttusázik ) és az uszást kivéve minden szempontból nehéz neki igy. Én tudom, milyen fegyelmezett, komoly és preciz gyerek és biztosan meg tudná tanulni a lencsehasználatot. 4 éve vettem utoljára kontaktlencsét és nem tudom, hova érdemes menni. Tudnátok ajánlani pár üzletet ?
Köszönöm előre is.
Bondetti Creative Commons License 2002.10.13 0 0 1742
Nekem mindig el szokta veszíteni a síkosságát a lencse, ez nem tudom, másnak is így van-e, én erről tudnám megkülönböztetni.
Tökugyanolyan? Se egy kis lepedék, se semmi?
(A legjobb megoldás, hogy előbb kihajítod a régit, és csak másnap reggel teszed be az újat, akkor biztos nem esnek egymás mellé. :)
Előzmény: Hory (1741)
Hory Creative Commons License 2002.10.13 0 0 1741
Ma reggel, mikozben eloszedtem az ujabb havi kontaktlencsemet, tortent egy kis "baleset". Leejtettem ugyanis az uj kontaktlencset, es pont a regi melle esett. Most meg nem tudom, hogy melyik az uj, es melyik a regi. :(
Hogy tudnam eldonteni? Nezegettem oket, tokugyanolyanok. Ugyanabbol a dobozbol is valok, szoval egy esetleges sorozatszam sem segit.
Persze ki lehetne dobni mindkettot, de hatha tudtok valami jobb megoldast...
Tavaszka Creative Commons License 2002.10.11 0 0 1740
Megint en..:) (persze kerdesekkel)

Szoval kiderult, hogy probalencsebol csak egeesz es feles szamok vannak. Ezert mindeket szememre egy negyed dioptriaval gyengebbet kaptam. A vegleges KL megfelleo dioptrias lesz, viszont en most aggodom, hogy mi van, ha azokkal sem fogok jol latni?

Ez a negyed-negyed dioptria kulonbseg okozhatja azt, hogy a mostani KL-el folymatosan homalyosan latok?

Teljesen hatarozatlan lettem..:((

Tavaszka Creative Commons License 2002.10.11 0 0 1739
Ma megyek megint nezzek meg a szemem, remelhetoleg a cilinderes lencsevel nincs problema, mert ha igen akkor megint varnom kell a proba-lencsere..

Kerdes: Honnan tudom, hogy jol tettem fel a cilinderest KL-t? Anynit mondtak, hogy a "vastagabb felvel lefele" de lenyegtelen, mert magatol befordul.. Viszont jartam ugy, hogy zavaroan lattam vele, kivettem es ujrahelyeztem es minden rendbe volt.. Tehat lehet megse mindig fordul be magatol?

Udv.
T.

Tavaszka Creative Commons License 2002.10.10 0 0 1738
Na jo na, negativ!! :)
Mindenesetre koszi!

Hat remelem sikerul rabeszelnem az orvosnot.. En is ugy erzem ez tul gyenge... Es szeretnem a probalencsen kiprobalni, meg mielott a veglegeset kifizetnem.

Udv.

Előzmény: SZem (1737)
SZem Creative Commons License 2002.10.10 0 0 1737
:D az előjel sem mindegy :D
Azért kitaláltam ám!
Szerintem az a zűr, hogy a bal KL gyenge kicsit. -3D felett tényleg kisebb a SZÜ-nél a KL erősség, de alatta nem. Egyszerűen -1.75 kellene.
Előzmény: Tavaszka (1736)
Tavaszka Creative Commons License 2002.10.10 0 0 1736
A szemuvegem:

J: 02.00 sph 01.00 cyl 10 ax
B: 1.75 sph

A kontaktlencse (a recept szerint):

J: 01.00 sph 0.75 cyl 90 ax
(gorbulet 8.50 tipus: BLS6TP )

B: 1.50 sph
(gorbulet 8.70 tipus BLSO6P )

Előzmény: SZem (1735)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!