A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
Meg kellene nézni, hogy empty shotnál rendesen jön-e le a víz. (mennyiség, folyamatosság). Ha igen, akkor vagy van benne valami szelep, ami a nyomás felépülésével elzár a fej felé, vagy nem tudom. Lehet érdemes lenne még a szűrőjét megnézni, kicserélni, meg a kart, nem-e abban van valami ami gondot okoz. (bár gondolom ezeket már átnézted te is.)
Új kávé a láthatáron, Caffè Cagliari. Ma futottam össze a most beinduló itthoni forgalmazójával (nem kávéügyben, csak véletlen volt), említette, hogy majd fog jelentkezni, ha ott tart a dolog.
Igen kitaláltátok :) A másikat, ami kinéztem és ma járt le, 80.ért adták el: http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWAX:IT&item=190279579753
Ugye, hogy rosszabb vétel lett volna :)
blaze, ha a szállításban van ötleted, szívesen veszem ha írsz. A húgom Bristol mellett lakik, első körben oda kerül a cucc.
Sehogy sem jó. Vagy megfullad vagy csöpögve jön vagy túl gyorsan.
Amikor már normálisan, sugárban folyik le, akkor már legalább 3 ricnivel arrébb vagyok az átlagos eszpresszó szemcsemérettől. Az már nem jó semmilyen szempontból.
Volt szerencsém megkóstolni a VARESÍNA kávét toyotas jóvoltából, amit köszönök neki. Csak dícsérni tudom, ahogy Ő is tette korábban, tényleg nagyon finom, különleges ízű kávé. Az összetétele 95/5 arányú, a crema kissé halovány lett nálam, de ízre kitűnő.
haha... multkoriban en is belefutottam egy necces videoba srac vmi gaggia gepen mutatta be a szuper espressot nos tobb hibat is vetett meg hulyesegeket motyogott es a vegtermek sem lett a legjobb kinezetu espresso kave amit eletemben lattam :) :) :)
egy szemüveges, ötvenes tag bemutatja, hogyan készül egy csésze eszpresszó kávé. majd előveszi a szekrényből a kotyeszt, megtölti valami bolti kávéval stb-stb.
könyörgöm, erről minek videót készíteni? :)
egy időben az első 5 találat között volt az espresso szóra.
ezt a kört már végigjártam. egyébként a 49-est nagyon finoman szoktam tömöríteni.
engem az aggaszt, hogy sem az Ulka, sem az Eaton nem boldogult rendesen, pedig külföldi fórumokon láttam átépített Maximatic-ot (szinte ugyanez a gép, picit kisebb bojlerrel) Ulka-val és OPV-vel. félek, hogy valami más lesz, de mi???
amire luigi gondolt, az sem passzol sajnos, mert a pumpának nem kell több vizet mozgatnia, mint egy közönséges kisbojleres gépnél, sőt a HX cső űrtartalma kisebb, mint egy átlagos kis bojler.
nyomás tutira nem szökik el sehol, mert mindkét pumpa úgy bekussol terhelés alatt, hogy szinte hangtalanok. ha nyomás esik valahol, akkor a pumpa hangja megváltozik, illetve le sem halkul ennyire.
érdekes, hogy a gyári F.o.T. pumpa viszont nem ilyen elcsendesedős fajta.