Keresés

Részletes keresés

Hilda1972 Creative Commons License 2012.03.08 0 0 5586

Lányok, hátha valakit érdekel... eladó nagyon sok Volga fénytelen hímzőfonal, vastag szálú (nem osztott), 10m-es kiszerelésben, piros, kék és fekete. Keressetek meg, ha szeretnétek!

 

szaboildiko Creative Commons License 2012.03.07 0 0 5585

Szerinted lehet kapni fekete kongrét? Én nem láttam a fonalboltban, direkt ma néztem.

Előzmény: TJucus (5584)
TJucus Creative Commons License 2012.03.07 0 0 5584

Hi-hi-i! Mellesleg a kép neve Wolf! na de végül is teljesen mindegy. Nagyon szép és az a lényeg. Épp ma gondolkoztam rajta, hogy a nyáron kellene csinálni, mert az erkélyen a napon, ill. fényen biztosan jobban látnám a fekete alapot.

Előzmény: szaboildiko (5583)
szaboildiko Creative Commons License 2012.03.07 0 0 5583

Jucuskám, jaajajaj, bocsánat a Zuradtól, igazán nem akartam megbántani. Mentségemre szolgáljon, hogy nekem is nagyon-nagyon teccccik:-)))))))))))))

Előzmény: TJucus (5582)
TJucus Creative Commons License 2012.03.07 0 0 5582

Ildikó! Tyúkanyó!

 

Teljesen igazatok van, a minták csak úgy jönnek szembe és nem lehet otthagyni őket. Most egyszerre kettőt kezdtem el, igaz, nem nagyok, de én viszont nagyon odavagyok értük.

És sorban áll még vagy 3, amikre már nagyon régen ácsingózok.

 

Ildikó! A Zuram "kikéri magának" a kutyázást, szerinte ez egy igazi farkas. :-)))) Vagy olyan kanadai szánhúzó! Ezt én teszem hozzá.

 

Tyúkanyó! Remélem előbb-utóbb csak sikeres lesz a munkakeresésed. Az viszont biztosan nagy sikerélmény, amit a fiacskád mondott a sütésedre.

szaboildiko Creative Commons License 2012.03.07 0 0 5581

:-DDDDDDDDDDDDDDD, lehet, hogy igazad van és kevés időt adtam magamnak?! De tényleg annyira be tudok lelkesedni amikor készítem, hogy csak azt nézem, hogy no még ezt a kis darabot és ott van már dél.:-)) 

Munkanélküli vagy?-sajnálom, biztosan nagyon nehéz, de hátha bejön majd egy jó, drukkolok neked.

Előzmény: _tyúkanyó (5580)
_tyúkanyó Creative Commons License 2012.03.07 0 0 5580

Aztán +1000, mert a 100 év alatt is találsz újabb mintákat.. :D

 

Nagyon szépeket készítettél/készítettetek!

 

Én hímzés nélkül is folyton kifutok az időből, de talán jobb is az élet, ha zajlik.. (Pedig állás nélkül vagyok továbbra is, de most lesz egy kis munkám, úgy néz ki, amivel egy kis zsebpénzt is kereshetek. Házimunka persze van sok, meg sütök sokat- inkább, mint hogy készen vegyem a kenyeret. Egészen kezdek belejönni, a legutóbbi zsemlére a kisfiam azt mondta, ilyen finomat még sosem evett. :) )

 

Egy hajócskás nyakékem van majdnem készen, ha az kész lesz, valami apró keresztszemesnek nekiállok, mert már hiányzik a lelkemnek. :)

Előzmény: szaboildiko (5579)
szaboildiko Creative Commons License 2012.03.06 0 0 5579

Jucusom az nem úgy van ám, mert még a lányomnak meg kell csináljam a rákot, az uncsimnak a két lófejet és azután jön a kutyusod. Egyébként itt is megköszönöm neked, gyönyörű én nem is tudom, hogy ez kutyus, vagy farkas, de mindegy is mert gyönyörű és imádom. Most már a segítségeddel látom a szimbólumokat is, persze, hogy referálok, ha készítem. De képzeld most megint találtam a canada.hu-n 4 Mucha párnát (évszakosak), hát mit mondjak, még Plusz 100 év fog kelleni nekem rendesen:-))

Előzmény: TJucus (5578)
TJucus Creative Commons License 2012.03.06 0 0 5578

Ildikó! Ontod a szebbnél szebb munkákat. Mostmár biztos, hogy előbb lesz farkasod, mint nekem. De nem baj, legalább elmondod a nehézségeit. :-))

Előzmény: szaboildiko (5574)
eedikee Creative Commons License 2012.03.06 0 0 5577

Sziasztok!

 

A segítségeteket szertném kérni.

 

MÁTRA fonalat keresek fekete, fehér, és mindenféle színben...

 

Nagy szükségem lenne rá, de sehol sem kapok.

Ha van ötletetek, hogy hol keressem, vagy nektek van amit már nem használtok, írjatok légyszi, a részleteket megbeszéljük!

 

Köszi a segítséget

Ancsi

 

szaboildiko Creative Commons License 2012.03.06 0 0 5576

Hát azért te sem panaszkodhatsz arra, hogy egyszerű munkát választottál, ez tényleg komoly és gyönyörű lesz, ha készen lesz:-))

Előzmény: Rece-fice (5575)
Rece-fice Creative Commons License 2012.03.06 0 0 5575

Ejha, Ildikó! Ez remek lett!

 

Na ne számíts nagy újdonságra: csak én kb. 35 éve hímeztem kalocsait... egyet:-)

 

Most nagy fába vágtam a kis fejszét ... Lánykoromból van egy fekete, vékony anyagra kidrukkolt kalocsai kendőm. Nagymamám nyomdokain megpróbálom kihímezni - persze aztán rojt is kéne reá!!!! Madridban kezdtem el, és nem is oly szörnyen szemrontó esténként sem... Bölcsebb volna, h. most hímezném a napsütésben fórumozás helyett!!!

 

Fonós Boltos Zsuzsa eligazított a színekben - hála neki - de nem mindenben tudok követni. Pl. nem hoztam sötétpiros fonalat... Mivel elég kicsi a kendő, nem szélesek a töltött öltésű szirmok, azt gondoltam, bocsánatos bűn, ha csak egy piros és a bordó szín lesz benne. A levelek sem osztottak, és világoszölddel hímeztem a szárakat, mert a feketén elütőbb, mintha sötét volna... Így nem lesz benne sötétzöld sem... Azért remélem nem kövez meg Boltos Zsuzsa:-) Szegény magyar itt vízzel főz...

 

  (bocs a rettenetes színekért, minőségért!)

 

De a kereten nem megy a dolog... pedig biztos szebbvolna ... A nagykönyv ezt írja, és a grófkisasszonyok ia hímzőkereten dolgoztak:-) A keresztszemesnél egy-kettőre rákaptam a keretre, mert ott lent és fönt külön öltök, érzem látatlanban is alul a lyukakat... Na de itt, ha megfeszítem, akkor csak felül nem tudok ölteni? Ha meg lazán fekszik az anyag, minek a keret? Ti ezt hogy csináljátok?

 

Nagyon igyekszem - ez nekem kegyeleti cselekmény, mert még részben nagymamám fonalait használom:-) Ő egész garmadával hímezte utolsó éveiben a kalocsait... A drukkoló asszony kapatta rá, mikor rájöttünk, hogy egy egész garnítúra konyhai textíliát hímzett a két lányunokájának - ami teljesen giccs!!! Törpe-gomba-pillangó:-))) Szerintem 20 év múlva már kultúrtörténeti leleteknek számítanak!

Egysze majd megmutatom őket:-)

Előzmény: szaboildiko (5574)
szaboildiko Creative Commons License 2012.03.06 0 0 5574

Szervusztok, Szép Napot!

 

Készen lettem az Ikrek-kel, ime:

 

szaboildiko Creative Commons License 2012.03.05 0 0 5573

Jucusom, igen arra gondoltam, de már meg is kaptam tőled email-ban, köszönöm szépen. Most olvasom viszont, hogy kell hozzá egy másik program. Majd mindjárt megpróbálom az öreg google-t. :-))

Előzmény: TJucus (5571)
Rece-fice Creative Commons License 2012.03.05 0 0 5572

Ez Antal Laci útmutatója: hímzés keretezése - szerintem sokunknak támpontot ad, hogy érdemes hozzáfogni, mi kell hozzá, és részletezi a fogásokat:-)))

 

A múltkor feltette a Kézimunka fórumra, de itt is haszos és alapos a leírás:

 

Hímzés otthoni keretezése:

 

Nehéz beszerezni keretlécet (mármint ha nem egyszerű lécet szeretnél). Majd összeraktad a keretet, s keresgélhetsz savmentes papírt, ha azt szeretnéd, hogy meg is maradjon a műved (25-30 év alatt képes "megenni" a sav textilt).

Majd keresel üvegest, aki leszabja a szükséges üveget megfelelő pontossággal.

A többi ehhez képest már gyerekjáték.

 

Tehát ha megvan a keret, a szükséges méretű üveg, és esetleg a paszpartu is...

Fogsz egy darab kartont, amire a hímzést fogod feszíteni (keretezők nem foglalkoznak a savmentességgel, legtöbbször olyan kartont használnak, amiből a papírdobozokat is gyártják). Amennyiben ilyet használsz, akkor arra kell figyelni, hogy a bordák a rövidebb oldallal párhuzamosan fussanak.

Ha figyelsz a savmentességre, akkor nagyobb papírboltban keress foto kartont, illetve a paszpartu is (elvileg) savmentes, tehát abból is vehetsz.

Tehát a kartonodra körbe ragassz széles (ha csak keskeny van, akkor 2 csíkot) kétoldalas ragasztószalagot. Majd fektesd a kézimunkát színével lefelé az asztalra. Mérd ki a kartont, hogy középre kerüljön, és ceruzával jelöld meg. Tedd rá a kartont a hímzésre úgy, hogy a ragasztó felfelé nézzen (értelemszerűen a jelöléshez). Az egyik hosszú oldalt nagyon kicsit feszítsd meg, és hajtogasd rá a ragasztóra úgy, hogy az egyik lyuksor legyen végig a karton szélén. Az egyik sarokból kiindulva nézz végig egy lyuksort a rövid oldalon, és a másik hosszú oldalnál jelöld meg. Ezzel biztosítod, hogy ne legyen ferde. Ezt a sarkot már rá is hajthatod a hosszú oldalon. Majd a szabad sarok felé nézdd végig az anyag szálait mindkét oldalon, és jelöld meg hogy hová fog kerülni a sarok. Annyira kell meghúzni az anyagot, hogy a jelölések és a karton sarka egybe essenek. Itt is ráhajtod a hosszú oldalra a sarkot, majd szép fokozatosan a teljes oldalon végigmész, és figyelve a szélét kicsit belenyomod a ragasztóba a szélét. Ezután a rövid oldalakat is hasonlóan.

Ha nem sikerül elsőre, semmi gond, többször vissza lehet szedni a ragasztóról (persze óvatosan).

Ha minden rendben, akkor erősen simítsd rá a ragasztóra.

 

Az üveget megpucolod (alkoholos ablakpucoló a legjobb), és hagyod megszáradni. Beteszed a keretbe (az esetleges ujjnyomokat belül letörlöd). Ráteszed a paszpartut, a hízést. Erre kerül még egy papírlap.

Amennyiben vannak rögzítő fülek beütve a keretbe, akkor azt visszahajtod, ha nincs, akkor üveges szöget ütsz be (az a háromszög alakú lemez), végszükség esetén apró bognár fejű szöget. Úgy kell szögelni, hogy a keret azon része amit ütsz ne tudjon elmozdulni, mert akkor a keretet vered csak szét. Tehát fogass az asztalra egy lécet, és ennek nyomd neki a keret külső oldalát, miközben a belsőbe beütöd a szöget.

Majd maszkolószalaggal (festő szalag) ragaszd végig minden oldalát úgy, hogy a szalag egyik fele a kereten legyen, másik fele pedig a papíron. Ez akadályozza meg a por bejutását.

Persze valamennyi a keret és az üveg közt bejut, de ezt nem tudod megakadályozni. 

Már készen is van!

Előzmény: Törölt nick (5563)
TJucus Creative Commons License 2012.03.05 0 0 5571

Ildikó! Ha jól értem a Farkas mintáját szeretnéd? Mondjuk az is kutyaféle. :-))))

 

Elküldöm, de ahhoz egy külön programot kell letölteni PCStitch Pattern Viewer a neve. Hogy én honnan töltöttem le azt már nem tudom, de valahol biztosan megtalálod, ha még nincsen.

Előzmény: szaboildiko (5570)
szaboildiko Creative Commons License 2012.03.04 0 0 5570

Ágikám, áttotyogtam elmentettem köszönöm szépen:-))

 

TJucuskám, ha nem veszed tolakodásnak és megtalálod a kutya mintáját küld el légyszives nekem jó? Nem sürgős. Köszönöm szépen:-))

Előzmény: imregi (5568)
TJucus Creative Commons License 2012.03.04 0 0 5569

Ági! Ha már látható lesz, hogy mi lesz, megmutatom. Habár én jobban szeretem a készet megmutatni. :-)))

Előzmény: imregi (5568)
imregi Creative Commons License 2012.03.04 0 0 5568

Sziasztok!

 

Jucus, majd muti, hogy mibe kezdtél bele, kíváncsi fáncsi vagyok!:-)

 

Köszönöm a dicséreteket a képeimre, nagyon büszke vagyok rájuk, majd ha kész lesz a keretezés, úgy is megmutatom. Ez egy sorozat, a nyári és őszi képet is megcsinálom egyszer, de most belekezdtem abba a nagyba, amit a múltkor mutattat. Ildikó, a minta fent van a képtáramban! Nagyon szép az a lovas kép is, az ember azt sem tudja, melyikbe kezjen bele, ugye?

Mostanában én sem csinálok mást, csak bökögetek, ha ez így megy tovább, nem tudom mi lesz a szekrénynyi fonalammal:-)

 

Rece-fice, nagyon szép képeket mutattál, jó lenne most ott lenni. Nálunk itt északkeleten még a hó sem olvadt el teljesen...

TJucus Creative Commons License 2012.03.04 0 0 5567

Zsuzsikám! Nagyon szép képeket hoztál. Jó beilleszkedést kívánok, találjátok meg a számításotokat. Talán nem is baj, hogy most megint kettesben vagytok. Kell egy kis megújulás! :-)))

Előzmény: Rece-fice (5558)
TJucus Creative Commons License 2012.03.04 0 0 5566

Sziasztok!

 

Ildikó! Én is valahogy így rendezem a fonalakat, bár nem mindegyik van feltekerve, csak egy dobozkában elkülönítve. A tekeréshez nincs mindig kedvem.

 

A fekete alappal nekem is van gondom, amit már mutattam Farkast, azt is feketére kellene hímezni, ezért húzom halasztom a dolgot. Pedig a párom már nagyon várja. Gondolom csak napközben, nappali fényben fogom hímezni.

Előzmény: szaboildiko (5557)
szaboildiko Creative Commons License 2012.03.04 0 0 5565

Ne szerénykedj, az én tapasztalatom veled szemben ez! Igenis, sőtdepláne, hogy látom az oldalad is, bizony nagy szorgalom és odaadás szükséges ilyen oldalt is összeállítani, ez példamutató és nem akárki vállalkozik ilyen áldozatos munkára. De sorolhatnám az ingyen elküldött cd-ket, hajócskákat stb. Úgyhogy bizony mondom néked, hogy megérdemled a dícséretet!:-))

Előzmény: Törölt nick (5564)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.03 0 0 5564

:-)

 

Ez nem teljesen így van, de köszönöm a bizalmat.

Előzmény: szaboildiko (5562)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.03 0 0 5563

Ha már kigyűjtötted, akkor légyszíves inkább Te tedd fel.

 

Jártam elég sokat üvegesműhelyben, s ha már úgyis ott kellett lennem és volt időm hát megtanultam. Volt főnököm ott bérelt egy kis raktárt, s rendszeresen ott találkoztunk reggelente. Így megtanultam üveget vágni (no jó 8-as állva már nem megy, de vékonyabbakkal nincs gond), képet keretezni, gittelni, akváriumot ragasztani, stb.

Előzmény: Rece-fice (5558)
szaboildiko Creative Commons License 2012.03.03 0 0 5562

Rece-fice, nagyon szép képeket hoztál, Madridban ilyen a természet most, vagy csak képeket küldtél?

 

Majd mutassad az új technikádat is, hogy min dolgozol, mert kiváncsi-fáncsi vagyok. Kérjük a beszámolót a Laci ötlettáráról, mert mindig olyan jó kis dolgokat tud tanácsolni, adni. Ugyan nem tudom miről van szó, de biztosan nagyon jó dolog lehet, ami tőle jön az mindig jó:-))

 

Előzmény: Rece-fice (5558)
szaboildiko Creative Commons License 2012.03.03 0 0 5561

Bocsi, nem kérdés a tetszik szócska, hanem kijelentés.

Előzmény: szaboildiko (5560)
szaboildiko Creative Commons License 2012.03.03 0 0 5560

Imregi Ágika, ez 4 évszakos kép?-ha igen megkérlek küld el nekem légyszives jó, nagyon tetszik? Köszönöm szépen:-))

Előzmény: imregi (5551)
terimamy Creative Commons License 2012.03.03 0 0 5559

Szia !

Nagyon szép ! Gratulálok !

Ez egy sorozatból kettő /azt hiszem/. Megcsinálod a többit is ?

 

Előzmény: imregi (5551)
Rece-fice Creative Commons License 2012.03.03 0 0 5558

LACI!

 

Szenzációsak ezek az ezetmesteres ötleteid! Roppant hálásak vagyunk érte!

 

Jónak látnád-e feltenni a keretezéssel kapcsolatos 'sorozatodat' a Kézimunka fórumról ide is? Mert én igen: írtó hasznos lenne... Én szívesen felteszem, mert már kimentettem a hsz-eket!

 

Három hétig szimatolom Madridot: most mindenben a férjemet szolgálom ki, és elég fura csak kettőnkről gondoskodni... Túl sok most az új nekünk, és már elmúltunk 25 évesek, nem úgy mint előző hosszabb itteni időzésünkkor(István eredetileg spanyol tanár). Átmeneti lakásban vagyunk - kőlevessel próbálkozom nap mint nap, mert egy vágódeszka sincs itt... Viszont príma a környék - és nem is hajszolom magam, hisz még hosszú idő áll előttünk... Úgyhogy nem hajszolom a turisztikai célpomntokat - egyelőre végleges lakást keresünk és felelevanítjük a régi barátságokat:-)

 

Még csak foltos-boltról láttok 1-2 gyatra képet a mobilomról:  de azért öltögetni is van most időm: ) majd mutatom!

 

Olyan komoly dolgokra nem vagyok képes, mint Ildikó, Jucus, meg más vérprofik, sőt olyanok, akik már sok más területen letették a névjegyüket... De most én is kalandozok kicsit más hímzésvilágba, mint eddig. Megyek is böködni!

 

JÓ HÉTVÉGÉT MINDENKINEK!

Úgy látom a Köpönyegen, hogy itt szomorkás az idő, otthon meg ragyog a nap. Bár itt öt fokkal is több lehet:-) Ezek vérszilvák és mimózák:

   

Előzmény: Törölt nick (5544)
szaboildiko Creative Commons License 2012.03.03 0 0 5557

Szervusztok!

 

Kötés, horgolás sutba vágva, teljesen megszállotja lettem az xszemezésnek. Mivel azonban én nem régen lettem a rabja ennek a kézimunkának, nem sok tapasztalatom van, de kérdésem igen. Például: hogyan rendszerezitek a képhez illő fonalakat, hogy gyorsan és könnyen lehessen a motívumokat hímezni. Én pl. ezt találtam ki, mert az "ikrekhez" 21 szín kell, egy tálcára számok alapján sorba tettem és a kis papírkára, amire tekertem a fonalat a számot és a jelet ráírtam.

Haladok vele, meg meg is találom a szineket, de hátha nektek van könnyebb és jobb ötletetek, akkor kérlek benneteket osszátok meg velem jó?

Nemsokára készen leszek az "ikrek"-kel, most ezt a projektet néztem ki, nagyon tetszik.:-))De nem hiszem, hogy fekete alapra fogom hímezni, félek, hogy nem fogom látni. Hímzett már valaki fekete kongréra?

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!