A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
Most csak 1/3 Portafi KV-val tuningolt Pennys Magicot ittunk. Hideg van a pörköléshez. Ha majd csinálok 100% Portafi KV-t, bárkit szivesen meghívok egy kóstolóra.
Már csak azért is érdemes Gaggia-t vagy valami hasonló gépet akár még használtan is venni, mert kevés pénzből javíthatóak, ipari szűrők tömkelegét kapod hozzá, és jó gépek. Csak pénz kérdése az egész.
Ha összejön amit szeretnék lesz egy eladó gaggia new baby classic 1 hónapos gépem eladó, olyan 65 magasságában ha valakit érdekel. (Miramaxos, most ott 88.200.-).
A korzóra még nem teszem fel, csak ha sikerül megszereznem amire hajtok :D
Ha valakit érdekelne így előzetesben, akkor légyszi szóljon :)
Olvasgatom a topikot és szeretnék segítséget kérni! 2 év kb. vettem egy Krups XP 4000- es gépet, de már az elsőt azonnal vittem vissza a boltba (nem jött le a tiszta víz sem, csak zúgott), a cseregép fél év után szintén ezt a hibát produkálta, így vittem a szervizbe, ahol ismét csere, ma már a 4-ik gépnél tartunk és az utolsó is a dobozból kivéve üzemképtelen volt. Csak zúgott és rázkódott a csésze meg indult lefelé.. Szóval most már nem szeretnék cserélni, hanem vennék egy másik gépet, de nem tudom milyet érdemes venni. A topikot olvasgatva egyre inkább elbizonytalanodtam, hogy milyen gépet érdemes venni. A Krupsot 30 eft körül vettem, adnék én többet is érte, csak legyen jó, szeretnék kávét főzni és tudjak tejet gőzölni semmi extra. Mit javasoltok? Gaggia espresso pure, DeLonghi EC 155, Saeco NINA vagy valami más? G
Megjött az öreg Pavoni. Nem akarom elhinni, olyan szép állapotban van. Teljesen újszerű!!! A képen volt az a kis felületi rozsda az karnak az acélrúdján, de azt is visszacsiszolta az eladó valami finom csiszolópapírral, mert olyan, mint a gyári!
Lehet, hogy a szép öreg dolgok feletti birtoklási vágyam felülkerekedik és ezt egy darabig nem is fogom eladni...
Annál ez majdhogynem természetes. Lévén amit tud, azt beköpködi a felsőszűrő fölé, a többi meg nemtudom. Bár most legutóbb nekem köpött pár szürkés vízkőszerű valamit ki, aztán az is lehet, hogy már a thermoblokk belit, de nem érdekel, működik, főz, iható. ~ : D
Dörzsölt cég a Saeco, ugyanis a gépben benne van az őrlemény mennyiségének az állíthatósága, csak éppen nincs kitéve kezelőgombra. Ezt a funkciót szándékosan kiszedték belőle, hogy az Odea Giro-t drágábban lehessen értékesíteni.
A szerviz üzemmódban némi gombnyomkodással szépen, lépésenként be lehet állítani, hogy rendesen teledarálja a főzőegységet. Ezzel + a pár napja említett daráló tuninggal (tárcsák közelebb állítása) együtt már simán meg lehet fojtani a gépet és ha ügyesen be van állítva, akkor teljesen fogyasztható eszpresszót ad.
Most éppen kölcsönbe adtam, mert egy másik automatát szervizelek (megkapták az Odea-t kölcsöngépnek), de ha visszakapom akkor lövök majd fotókat.