Keresés

Részletes keresés

Kopi Zoli Creative Commons License 2012.04.19 0 0 39136

???????????????

 

Na ne, ez most sokkolt.

Nem találtad meg a szintrajzot? Azon ott van hogy STOP 13:30. Nem olyan összetett a honlap hogy ne lehetne mindent megtalálni rajta 2 percen belül. Nekem elsőre ugyan annyi időbe telt a MBT és a P85 kiírását megtalálni és a honlapon eligazodni, online nevezni stb. Aki erre nem képes az hogy fogja teljesíteni a távot?

 

Már miért kellene mást rendezni, vagy pár hónap difi??? Ezt végképp nem értem. Ezt egyvalaki teheti esetleg szóvá, az a Hanák Kolos Túristageyesület. És ők sem itt.

Előzmény: kimmelpeter (39133)
carlos80 Creative Commons License 2012.04.19 0 0 39135

A versenynek 25 éves múltja van, mert a Mátrabérc teljesítménytúrából jött létre. Egy évig közösen, majd különálló rendezvényként. A gyökerek közösek, tehát közös múltja van.

 

A résszintidők két éve fent vannak a szintdiagramon, amit minden futó biztosan megnézett. Ha valamelyik kiírásba dugnánk el, akkor többen nem látnák.

Előzmény: kimmelpeter (39133)
Kopi Zoli Creative Commons License 2012.04.19 0 0 39134

Na most könnyen belepofázhatok mert úgy alakult nem vagyok érintett, tehát:

 

A rendező szava szent. Pont.

A kiírásban az alábbiak szerepeltek: Főbb információk.... Szintidő: 10 óra, tehát senki nem mondta hogy ez minden infó. Igenis a nevező tájékozódjon a honlapon az infókról. Jó hecc lenne ha valaki a CCC-n beszólna a rendezőknek hogy hé, miért ilyen meredekek az emelkedők, én lankásabbra számítottam, úgy is össze lehetne szedni azt a szintet, a kiírásba nem írták bele hogy hány fokos lejtőket kell leküzdeni.

Legalább azt várjátok meg hogy lemenjen a verseny!!!! Utána jöhet a kritika áradat. Előre morogni szerintem nagyon nem ildomos. Ha a versenyen tapasztaltakról írsz a rendezőnek a verseny után, biztos komolyabban veszi, mint így előre a fórumra beírva.

Ez egy futó verseny, futóktól, futóknak. Ekkora táv és szint kombinációnál elkerülhetetlen a lassulás, ha az ember fut. Tehát hogy nem egyenletes tempóra van a szintidő meghatározva az szerintem teljesen normális. Gyaloglásnál más a szitu nyilván, de arra az opcióra nyitott a TT.

A Mátrabérc Trail teljesítése nem adatik meg mindenkinek, ahogy a T100-é sem és a CCC-TDS-UTMB-é sem. Ha a külföldi versenyekre úgy tudtok tekinteni mint adott és megváltoztathatalan dolgokra akkor a hazaiaknál miért nem??? Mert ismeritek a rendezőt személyesen, vagy mert olvassa a fórumot???

 

A MBT egy komoly kihívás, jól fel kell készülni a versenyre fizikálisan és akkor nincs gond. Ha már a rajt előtt a záróbuszra gondolsz túl sok jó nem fog kisülni a dologból. Inkább mantrázzátok azt hogy 3:00 és 3:15 között leszek Kékesen, mint hogy jajj csak ott legyen még a pontőr 3:40-kor is. Csak pozitívan!

 

A hétvégére nagy hajrá mindenkinek!

kimmelpeter Creative Commons License 2012.04.19 0 0 39133

Nem találtam részszintidőt!

 

Számomra keverednek a dolgok az oldalon. Össze van mosva a történet a Hanák Kolos Mátrabércével, holott már igazán két esemény és történet. Ennek a versenynek nincs 25 éves múltja és sorolhatnám. Inkább úgy mondanám nekem elméleti gondjaim vannak a dologgal. Rosszul mondtam, helyesebb lenne az összemosott, de ez lényegtelen, lehet csak engem zavar. Talán szerencsésebb lenne vagy kicsit mást rendezni vagy pár hónap difivel.

Előzmény: carlos80 (39132)
carlos80 Creative Commons License 2012.04.19 0 0 39132

Mi nincs benne a kiírásban? Mitől szétszórt a honlap?

 

Előzmény: kimmelpeter (39130)
femina Creative Commons License 2012.04.19 0 0 39131

Veled értek egyet! Én a vízfelvétel lehetőségéről gondolkodtam így! (Oroszlánvár).

Előzmény: Hiver (39121)
kimmelpeter Creative Commons License 2012.04.19 0 0 39130

Csak külső szemlélő vagyok! (Most!)

 

Az az egy baj, nincs benne a kiírásban és az amit Piedcat írt, az aránytalanság! Oli írásával oké a dolog, de Carlos kicsit rosszul kommunikálta le ezzel a 9 órával...

 

Bérces példa a 13 órás szintidőre: Volt amikor 5 óra alatt értem fel és behúztam 12:51 alatt... :)

 

Picit szétszórt a honlap, nem kéne természetesnek venni, hogy mindenki olvas fórumot is.

Előzmény: -Mariann- (39129)
-Mariann- Creative Commons License 2012.04.19 0 0 39129

"a saját fizikális adottságaidból indulsz ki."  - Ha abból indulna ki, még 3:30 sem lenne. :)

 

Ne már srácok!

Komolyan, némelyikőtök nyafogós kislánynak tűnik, pedig én lennék a "kis szőke csaj" (legalábbis sokszor annak néznek).

 

Még el sem kezdődik a verseny, de már megy a vita...

Grrr...

 

 

Közben elolvastam Oli hozzászólását is és maximálisan egyetértek. A mai korábbi hosszabb beírásomba ezt már nem akartam beleírni, hogy a verseny színvonalát is emeli a szigorúbb szintidő. De így jobb, hogy nem én mondtam ki, hanem az akinek már van tekintélye, meg elismertek.

 

 

 

 

Előzmény: kimmelpeter (39124)
piedcat Creative Commons License 2012.04.19 0 0 39128

Számos terepfutó rendezvényen olyan szintidőket határoznak meg a rendezők, amelyek felpiszkálja sok gyorslábú gyalogos fantáziáját is. Ha a rendezők csak vérprofi futókat akarnak látni az eseményen, akkor húzósabb szintidőt kellene meghatározni. Például, ha az MBT-n 9 óra, vagy a T100-on 15 óra lenne a szintidő, akkor valószínűleg sokkal kevesebben neveznének, ezáltal a rendezők megkímélnék magukat a túrafutóktól, terep-gyalogosoktól. Viszont ameddig marad a "lazább" szintidő, addig el kell viselniük azt a tényt, hogy egy ellenörző ponton nem fog 20 perc alatt végigsöpörni az egész mezőny, hiszen a fizikai állapot-különbségek miatt akár több óra is eltelhet az első és utolsó futó között. Egy szónak is száz a vége, a versenyzőnek el kell fogadni a feltételeket, maximum utána kritizálhat, és akkor talán legközelebb figyelembe veszik a rendezők az óhajokat.

 

A részszintidővel kapcsolatban volt egy negatív élményem még a 2008-as T100-on. A vége felé már volt egy-két pont, ahova a hivatalos időn kívül értem oda. Bár a pontőrök bevárták az egész mezőnyt, de halkan megjegyezték, hogy a lassú futók miatt kell még mindig ott dekkolniuk. A végén több, mint egy órával a szintidő alatt értem be. Ennek az oka az volt, hogy a teljes szintidőt 6-os átlagra számították, viszont a részszintidőket változatosan 6-6,5-ös átlagra. Ezt nem nagyon értettem, miért van így... Az MBT-n 5,8-ra van számolva a teljes szintidő, de Kékesig (amelyik szerintem a legkeményebb szakasz) 6,3-mal kell felérni...

csiga.bor Creative Commons License 2012.04.19 0 0 39127

Emelem kalapom a hozzászólásodért!

 

Előzmény: olipapa (39126)
olipapa Creative Commons License 2012.04.19 0 0 39126

- Egyrészt nem hiszem, hogy verseny közben a limitidőket másodperc pontosan vennénk. Azonban a pontok addig lesznek készenlétben teljes mértékben várva a futókat, utána pakolászás, amint összepakolt a pont, indul a következő feladatára. Tehát akár 10-15p-et is lehet hogy még ott leszünk, de ezt nem garantáljuk, csak lehet. Amig a dugóka leolvasó ott van és látjuk, hogy egyben van a futó, szerintem tovább fogjuk engedni, max a következő pontra már nem ér oda időben.

 

- másrészt a 10 órás teljesítési limitet igen komolyan fogom venni a célban, ha nem is másodperc, de perc pontosan. Ez nem a lassabbak ellen szól, kérem őket ezt ne úgy vegyék. Ez a Mátrabérc -trail mellett szól. Szeretnénk, ha maga a teljesítés is nagy dolog maradna és elismerést vívna ki a többi futótárs részéről. Nem akarunk elmenni pl a mai városi maratonok irányába, ahol 6 órás célidővel is maratonfutó lehet valaki. Hogy jusson és maradjon is, 10 óra a limitidő. Ez nem azt jelenti, hogy aki 10.10-et tud, az nem ember a szemünkben, mert magunkból indulunk ki! Aki 10.10et megy, tud 10 órán is belül is. Jövőre simán meg lesz!

 

Egyre kevesebb olyan dolog van manapság, ami nem érhető el pénzzel, hatalommal,, ügyeskedéssel, ismertséggel és más XXI.sz-i életrevalósági tényezővel. Örülünk, hogy a Mátrabérc -trail teljesítéséhez valami más kell. (Nem genetika, akkor 6 órás lenne a limitidő.) Akaraterő, edzés, időráfordítás, türelem, bátorság, alázat, ilyesmik. Tudom, hogy nem minden múlik ezek közül az egyénen, hisz az életszitutól sok minden függ. Mégis úgy gondoljuk, Az MB-T teljesítés így marad sportérték.

DonRazzino Creative Commons License 2012.04.19 0 0 39125

Igazad van, rosszul értelmezhető, amit írtam. Természetesen csak annyira gondoltam, hogy nem rágom tovább a 3:30-Kékes csontot, mert szerintem meg(túl?)beszéltük.

Előzmény: csanya. (39119)
kimmelpeter Creative Commons License 2012.04.19 0 0 39124

Úgy nyilatkozom mint lassú futó és mint egy 120-130 rendezésben résztvevő, ebből bő 80 saját rendezés.

 

A résztvevőnek el kell fogadnia a kiírást!

 

de...

 

1. Nem szerencsés ez a hozzáállás, mert a saját fizikális adottságaidból indulsz ki.

 

2. Ki volt írva ez a részszintidő a nevezés első pillanatában?

(Ha nem, köteles vagy minimum 4-4,5 órát ott álni, ellenkező esetben jogosan követel rajtad a sikertelen teljesítő.)

 

Gyalogos vs. Futó, csak a sebesség a külömbség, ne mondjunk olyanokat ki, hogy nem gyalogos rendezvény. Szerintem gyorsabban gyaloglok, mint sok futó fut... :)

Előzmény: carlos80 (39117)
ef zé Creative Commons License 2012.04.19 0 0 39123

Evike draga maga is biztos izgul a Matraberces szintido miatt. Hess.

Előzmény: Törölt nick (39122)
Hiver Creative Commons License 2012.04.19 0 0 39121

Szintidő témához, egy elvi megközelítés: szerintem semmi kifogás nem lehet a legszigorúbb (rész)szintidővel szemben sem, HA azt már a nevezés pillanatában tudni lehetett. Ha utólag megy vele a sakkozás, az gáz. (Nem tudom, itt most mi a szitu.)

zoncsi Creative Commons License 2012.04.19 0 0 39120

Érdekes, hogy ha elkezdünk valamin vitatkozni, milyen hamar személyes vizekre terelődik az eredetileg egyáltalán nem kényes témájú beszélgetés. :)

 

De vissza a témához. (Elfogadva, hogy így van megszabva a keret, és már csak az elméletet cincálgatva.) (Remélhetőleg a rendezők idegeit nem. ;-)

Én nem tartom annyira szerencsésnek 2 szintidőt megállapítani 1 versenyen, és így most ehhez hasonlatos a dolog. Van a 10 órás hivatalos, meg van a "de azért illik 9 alatt". Ha 10, akkor legyen 10, és eszerint legyenek a részszintidők, nem?

Előzmény: carlos80 (39110)
csanya. Creative Commons License 2012.04.19 0 0 39119

Nem szerencsés egy vitában elmondani a véleményed aztán a végére beírni: "Részemről lezártam." Nekem ennek az üzenete ez: Én elmondtam, de te bármit mondhatsz nem érdekel.

Előzmény: DonRazzino (39115)
norb29 Creative Commons License 2012.04.19 0 0 39118

Amúgy meg... miért deklarált az, hogy van egy verseny és az szintidőre vagy résszintidőre teljesíthető mindenkinek. Nehéz terep, nagy kihívás. Oda kell állni meg kell próbálni és vagy sikerül vagy nem.

AZ UB-n jellemzően 50-70 %-os az egyéni teljesítési arány. Aki indul, azért indul hogy sikerüljön és nem mindenkinek jön össze. Csinálni kell készülni rá becsülettel. Biztosra meg soha se mehet az ember.  Minket is ért ritika, hogy miért 32 és 34 óra a szintidő. Aztán módosítottuk 32-re.

carlos80 Creative Commons License 2012.04.19 0 0 39117

"Olyan ember ne álljon rajthoz, aki nem képes 9 óra körüli időre ideális körülmények között." ---> nem szerencsés. 

  

 Nem szerencsés, rendezői ajánlás (bocsánat, az én ajánlásom, mint az egyik rendezőé, hogy ne csalódjon az, aki benevezett és mégsem ér be. Inkább várjon egy évet és készüljön többet, nem hiszem, hogy emberfeletti képességeket kívánni, de tudatos és felelősségteljes felkészülést igen. Amikor az ember vizsgázik, akkor se a 2-es szintnek megfelelő tudással fog nekiállni, ha nem szeretne megbukni, de szerintem zárjuk le az értekezést. Rendezői oldalról ki lett fejtve a miért, és a 2012-es versenyen nem lesz változtatás (ha leesik 1 méter hó, akkor igen).

 

 

Előzmény: DonRazzino (39115)
ef zé Creative Commons License 2012.04.19 0 0 39116

nem is sportszeru ez a fenykepezosdi, tavaly mar nem vittem :) Lass csodat javultam is Kekesig 15percet. Szoval ne vigyen senki fenykepezot, ha jot akar!

Előzmény: piedcat (39114)
DonRazzino Creative Commons License 2012.04.19 0 0 39115

Miután elmondtam a véleményem be akartam fogni, de mégse.

 

lapraq. Köszönjük az észrevételt, hogy mindeki kussoljon, de inkább nem! Ennyi. (Maradok tisztelettel!) A versenykiírást (pénzt, feltételek stb.) mérlegeltem és azután neveztem. Tavaly 4 fő volt, aki 3:30-on kívül ért Kékesre, de beért szintidőn belül. Én most tudtam meg, hogy a pont 12:30-kor zár. Ha nem tévedek ez egy fórum, ahol az ügyes-bajos dolgainkat megbeszélhetjük, ezért beírtam. Ettől még a Rendező által beírtakhoz fogom tartani magam és ha valamiért nem érek fel, akkor természetesen egy szót sem fogok szólni, ha nem mehetek tovább.

 

carlos: megértettük a feltételt. Észrevétel: tavaly 14-en voltak 9 órán kívül, de szintidőn belül. Én szerintem ideális körülmények között sem tudok 9 órát (lehet, hogy tudok). "Olyan ember ne álljon rajthoz, aki nem képes 9 óra körüli időre ideális körülmények között." ---> nem szerencsés. 

 

Részemről lezártam.

 

 

Előzmény: carlos80 (39110)
piedcat Creative Commons License 2012.04.19 0 0 39114

Morgolódtam is magamban, hogy nekem lóg a nyelvem, ez meg itt vígan fotózgat, mint aki csak piknikezni jött ki. :) László Szilvivel mentünk előtted egy hosszú szakaszon, aztán szerintem már mögötted.

Előzmény: ef zé (39111)
atom. Creative Commons License 2012.04.19 0 0 39113

Megelőztél :). A lassú szekció képviseletében ezzel teljesen egyetértek. Viszont nem kell és nem szabad a 3:30-as "nyomás" miatt elrohanni az elejét, meg kell őrizni egy jó saját ritmust, az emelkedőket nyugodtan gyalogolni ha úgy esik jól, s élvezni az utat. Hajrá!

Előzmény: ef zé (39111)
atom. Creative Commons License 2012.04.19 0 0 39112

Rossz szokás. Lerosszokásozni azt, aki elmondja a véleményét akkor is, ha nem egyezik a tieddel. Meggyőztél. Eztentúl többször fogok írni ide.

 

 

Előzmény: laprag (39104)
ef zé Creative Commons License 2012.04.19 0 0 39111

Ne vicceljetek mar, kicsit tokosebben hozzaalni nem kell tulmisztifikalni mar a szintidot.

Sirok-Kekesre 3.30 teljesen korrekt. Meg en is felertem tavaly, pedig 2x fejrealltam felfeleee!!! :)

Ebbe a szintidobe nnaaagyon naaggyon sok tempos seta belefer! Piknikezes, szendvicsezes talan nem, de felkeszulten nem fog megszakadni a delikvens es siman feler. Nem is illik megszakadni, hiszen ez a bemelegites, utan kezded igazan elvezni amikor atbuksz Kekesen... Ajj barcsak ott lehetnek.. Az tturaval kozos elso rendezesen 2010-ben vegig fenykepezgettem a Sirok-Kekes szakaszt is es bar az rovidebb volt asszem, de igy is megvolt 3 ora alatt es nem csak azert mert olyan fasza gyerek vagyok :) Van ott sok kocoghato resz.

carlos80 Creative Commons License 2012.04.19 0 0 39110

Ha készülök egy versenyre, egy célra, nem a szintidő lesz a behatároló. A szintidő nem azért van, hogy centizgessük. Olyan ember ne álljon rajthoz, aki nem képes 9 óra körüli időre ideális körülmények között. A plusz egy óra tartalék, arra az esetre, ha eléheznénk, begörcsölne a lábunk, hirtelen megváltozik az időjárás...stb. vagy ha úgy vesszük, egy szándékos szűrő: nem akarunk olyan emebereket tovább engedni, akik nem képesek ezt a limitet teljesíteni.

Előzmény: zoncsi (39105)
kertitraktor Creative Commons License 2012.04.19 0 0 39109

"Ha valaki úgy gondolja, hogy a kiírás megfelel neki (pénz, feltételek, stb) akkor elindul, ha nem tetszik neki, akkor nem."

 

szerintem is. ezért választottam a TT-t.

Előzmény: laprag (39104)
Csóványos Creative Commons License 2012.04.19 0 0 39108

Ez azt jelntheti, hogy  ha valamit elhetározunk, akkor abból nem engedünk semmi körülmények között.  Tehát véleményt lerírni célszerű, pláne, ha jön /jött/ rá értelmes válasz.  Szerintem ez a beírásod sem volt szerencsés . -Hasonlóan a tavaly év végihez.

Előzmény: laprag (39104)
-Mariann- Creative Commons License 2012.04.19 0 0 39107

Csak szólok, hogy Te velem jössz egy autóban.

:))))

Előzmény: zoncsi (39105)
-Mariann- Creative Commons License 2012.04.19 0 0 39106

Azért sem félek! :) Sőt már várom!

 

 

Tény, hogy nem lesz ott egy Pali bá a ponton, meg egy Druskó Zsófi sem mögöttem. (Máshol fog nagyon futni! Szurkolok neki!)

Zsófi azt üzente képzeljem magam mögé. :D 

 

Majd Téged is a pontra képzellek.

 

 

Előzmény: laprag (39094)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!