Keresés

Részletes keresés

ersekildiko Creative Commons License 2016.11.29 0 1 138528

Itt a legtöbbünknek nincs olyan "szárnyaló" fantáziája, mint Neked. Nem tudunk hetente új és új nick neveket kitalálni, nem tudunk 20 EUR/nap/fő költségvetéssel nyaralni apartmanban (ellátással, utazással), nincs ötletünk, hogy lehet luxus helyeken vadkempingezni, de szerencsére te (új és új neveken) vissza és visszatérsz, hogy emlékeztess bennünket arra, mekkora lúzerek is vagyunk, amúgy Boldog Karácsonyt Neked!

Előzmény: Törölt nick (138523)
hul Creative Commons License 2016.11.29 -1 0 138527

Kiváló főnököm mondása, de általánosan ismert: kefélni is, meg szűzen maradni: nem megy. 

Ha akarsz egy komfortos lakóautót az pénz. Lakókocsit + húzni, lakni, tárolni, az is pénz. Sőt: PÉNZ. Választás dolga.

Hagyjuk meg mindenkinek, amit akar, és melyek a saját lehetőségei.

1.A "patikamérleg" billeg, a kemping majdnem annyiba vagy többe kerül, mint egy apartman. 

Vagy, az apartman sokkal többe, mert qva jó és 5 csillagos. Átmenetek vannak...

2.Oda lehet menni busszal, vonattal, stoppal, meg autóval, kicsivel és naggyal, lakóautóval -esetleg vonszolva a lakókocsit.

3.Ja és lehet menni autópályán (istenem, de drága!!), meg lehet kobászolni - vagy praktikusan Boszniának.

 

Kérem, hagyjuk meg a választást mindenkinek, nem kell megmondani okosba, mi a butaság és hogyan "jobb"! Nekem úgy jobb, ahogy választom. Úgy a legjobb, ahogy az ember saját maga érzi. Már jeleztem korábban: életformáról van szó, tiszteletben kell tartani: van, aki imád kempingezni és akkor se megy apartmanba, ha az olcsóbb. Más meg sosem aludna a fránya bogarak közelében, csak ágyban, és sosem menne közös zuhanyba. Annyi mindentől függ: életkor, múlt, tapasztalat, kicsi gyerekek (megértem a félelmet a fertőzéstől, bár nekem 3, körülöttem xx gyereknek sosem lett semmi baja a kempingben) ja és pl. kutya, van vagy nincs :-)

 

 

 

Előzmény: bezsecera (138525)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.29 0 0 138526

Semmit nem kapsz nulla forintért. Én sem mondtam ilyet. Kiforgatod a szavaidat. Bármit meg lehet oldani. És nem csak horvátországban, hanem luxus helyeken is. Te ezt el sem tudod képzelni. Én csináltam nagyon sokáig és semmi bajom, károm, kellemetlenségem nem volt SOSEM. És annak a sok havernek sem, akik végig csinálták velem.

Előzmény: Rezsee (138524)
bezsecera Creative Commons License 2016.11.29 0 0 138525

Eléri az a 70 euro/napot is! Ráadásul autópályadíjon személyautóhoz képest buksz oda-vissza összesen kb 7 ezret. Üzemanyag kb másfélszer annyi lesz ( kocsitól függ, ha nem túl erős, akkor lehet ez akár 12-14 liter százon és a kuplungra is ügyelni kell, és a 130-at is elfelejtheted, tehát órákat buksz. Útközben pedig városi parkolás nehézkes és körülményes, ha terveztek ilyesmit. A kempingben pedig sok száz emberrel osztozol WC-n, fürdőn, mosogatón...akkor inkább már a bokor. Mindehhez számold, hogy egy 8-10 nm-es lakókocsid van, nem egy 40-50 nm-es apartmanod. Tavaly gondolkodtunk egy lakóautón ( abban lehet utazni, gyereket altatni közben, játszani...), de használtan is legalább 4-5 milla kell hozzá, hogy ne egy 30 éves bizonytalan autót kapj. Ráadásul az utcán állna egész évben. Osztottunk szoroztunk és az jött ki, hogy amíg fel nem nőnek a gyerekek, ebből a pénzből kényelmesen elnyaralunk szálláson jó sokáig.

Előzmény: murray (138522)
Rezsee Creative Commons License 2016.11.29 0 0 138524

Kérlek oszd meg velünk! :-) Vagyunk itt néhányan -ahogy azt többen jól ki is számolták- akik  kifizetjük egy apartman árát a kemping placcért, de ha megoldható nulla forintból, akkor azt is meg tudnám szokni! :-)

Előzmény: Törölt nick (138523)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.29 0 0 138523

Ennél nekünk sokkal szárnyalóbb a fantáziánk és nagyobb a problémamegoldó képességünk. 

Előzmény: Rezsee (138518)
murray Creative Commons License 2016.11.29 0 0 138522

látom még mindig megy a camping téma..

pl nézzünk egy példát: kedvenc kempingem Simuniban van: 

 

http://www.camping-simuni.hr/datastore/filestore/30/CJENIK_2017_EUR_EN.pdf

 

nem tudom mi a pitch? kocsihely? 

 

tegyük fel kölcsönkérek egy lakókocsit és leviszem. mennyi kb 2 felnőtt 2 gyerek (8 és 12 év) sátorhely áram stb 08 hóban tehát főidényben?

eléggé súrolja az 50 eurót/nap.  annyiért apartman is van.  

és keményen kint vannak a tilos vadkemping táblák mert idén is láttam..

Törölt nick Creative Commons License 2016.11.28 0 0 138521

Kis érdekesség:

 

Ez volt a mérések óta minden idők legcsapadékosabb novembere Rijekában, 487 mm eső összesen.

Az átlagos évi csapadékmennyiség: 1307 mm itt.

 

Ma reggel közel -7 fokot mértek az isztriai Uckán, oké 1000 m felett van, de akkor is!

 

 

Rezsee Creative Commons License 2016.11.28 0 0 138520

Ne is emlegesd! :-) Tavaly Losinjon kempingeztünk, azt tudtam, hogy a Cikatba nem akarunk menni, hanem valahol Osor és Nerezine között. Beestünk a Lopar-ba, bejártuk, én már nagyon maradtam volna, mert q..va meleg volt, de ami jó hely lett volna oda 1 km hosszabbító kellett volna, meg a családnak se tetszett a tábor. Tovább a Rapoca-ba (Sfi javasolta, igaza volt) rendezett kemping, tetszett, kerestünk helyet a nem parcellázott részen, sátor felver, 2/3-a cucc kipakolva, még mindig q...va melegben! :-) Erre jön a recepciós srác, lenne egy placc, vízzel, árammal, tengerhez 80%-al közelebb, alig több pénzért! Költözés...

Idén is oda mentünk, de most bevállaltam az apartmant. Kibírtam, mert közel volt a vízhez, de nekem akkor is a kemping...

Előzmény: fekvőrendőr (138519)
fekvőrendőr Creative Commons License 2016.11.28 0 1 138519

Mi is többször elterveztük, hogy nem egy helyen nyomjuk le a két hetet, aztán mikor helyén van a lakókocsi, minden kipakolva, minden összeszerelve, akkor hangzik el ez a mondat: Az tegyen erőszakot valami közeli hozzátartozójával, aki ehez a nyaralás végéig hozzányúl!  :-)

Előzmény: Rezsee (138518)
Rezsee Creative Commons License 2016.11.28 0 0 138518

Elég cudar időszak lehetett! :-( Másnak megszépülni szoktak az emlékek, nálad úgy látszik fordítva történt, másképp nem ez lenne a véleményed és értenéd miről beszélnek a többiek!

Másrészt: én is pont 30 éve voltam először sátorozni Ho-ban és már akkor sem díjazták a vadkempinget, nemhogy napjainkban! Szóval megnézném én ezt frekventált helyen! Magyarul nem azért megyünk, hogy benzinkutak parkolójában éjszakázzunk, végezzük a dolgunkat (tisztálkodjunk?)! Sem eldugott helyeken bújkálva, ahol, ha szerencséd van, akkor nem üti éjjel a lakó ajtaját a rendőr, és reggel bokorban Wc-zve!

Vagy mégiscsak be kell menned a kempingbe, ha másért nem akkor ezekért. Azt meg senki nem állította, hogy egy helyen kell eltölteni az egy, két stb. hetet, lehet költözni akár sátorral, akár lakóval, bár legtöbben inkább pihenni megyünk, nem napi szinten tábort építeni! Persze ettől még mindenki úgy csinálja, ahogy akarja! :-)

Előzmény: Törölt nick (138517)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.28 -1 1 138517

Ez azért mellément. Van nekünk is lakókocsink. Már akkor volt, amikor lehet a megyében nem volt több öt darabnál. És már akkor minden évben nyaraltunk vele 3-4 heteket egyszerre. Ma már nem használjuk. "Játszóház" lett belőle. Sátrazási tapasztalatom pedig kb 32 év van. Nagyon is jól ismerem ezt az életformát. Egyet akartam csak sugallni: én nem húznám be kempingbe a lakókocsimat. Inkább kihasználva a szabadságot, húznám végig egy országon és minden nap máshol állnék meg. Legyen akár biwakolás, akár vadkemping. De ez már a múlt, most gyerekekkel az apartmant választjuk. Az pedig nem zavar, ha előttem dugtak az ágyban, ha az tiszta, ( mi nem foglalunk, így a helyszínen ezt le tudjuk csekkolni ). Az étteremben sem tudhatod, ki ült előtted ott...szóval ez nem egy kő kemény érv a lakókocsizás mellett...

Előzmény: hul (138515)
fekvőrendőr Creative Commons License 2016.11.28 0 0 138516

Anti-kempingesek!

Hogy még egy voksot letegyek mellettetek.

Számoljátok fel még azt a sok nagyon drága kempingcuccnak az árát, amit megvesznek a lakókocsisok, mert hát ez viszik magukkal.

Gázgrill, kempingkonyha, asztal, székek, plusz hűtőszekrény a beépített mellé, pavilon a placcra, stb.

Horror összeg, jónéhány hét apartmanos nyaralás ára.

Nem beszélve a hülye lakóautósokról, azt költséget el se tudom képzelni.

Hülyék ezek.

Én már csak tudom.  :-)

hul Creative Commons License 2016.11.28 0 1 138515

"Lakókocst kempingbe vonszolni olyan mint szobában sátorozni"

Ez a lakókocsizás-minősítés érdekes, mit mondjak, csak a lényeget nem tartalmazza. Aki sosem sátorozott talán nem is érti, a lakókocsizást pedig szintén nem. Ez egy életforma. Lehet imádni. A lakókocsi-lakóbuszos nayaralás magában hordozza a komfortot, a táróhelyet, egy minőségileg sokkal többet nyújtó életformát, mint sátorozás. Benne van a sátorozás öröme, jónéhány hátránya nélkül. Kevésbé kitett az időjárásnak, sok dolgot lehet tárolni, bringától kismotorig, sütőktől, csónakokig stb. Fantasztikus egy jó sátorban "lakni", és persze van lakókocsiból is bódé vagy csoda minőség, méret és komfort. De mindegy, akkor is a tied az élmény, megoldod, hogy jó legyen neked, ha parton akarsz lenni, akkor ott vagy, az egész életnek vagy egy filingje, ami annak, aki szereti, páratlanul jó.

Ilyen alapon leírhatnám, hogy vannak barlanglakás apartmanok, kicsi, zsúfort és sokan egy helyütt, ráadásul egyáltalán nem biztos, hogy pl. a partközeli, ami a kempingeknél azért jobban megvan.

De ez mind nem olyan érdekes, mint az a tudat, hogy az ember kitalál, megvalósít egy életformát arra az időre, amíg nyaral, költ ezekre rengeteg pénzt, számol vele, hogy kis autóval nem bonyolítható a dolog, sokat számít a család v társaság összetétele, az életkor és főleg a szándék, az elhatározás. Rengetegen, akik a kempinges, sátras v lakókocsis-buszos életformát választjuk nagyon boldogan választjuk, nem kényszerből, mert ez olcsó, egy fenét az, viszont szeretünk ezekkel a dolgokkal bíbelődni, szervezni, keresni a jobbnál jobb megoldásokat. 

 

Előzmény: Törölt nick (138513)
AZS Creative Commons License 2016.11.27 0 2 138514

psssszt... a lakókocsis/lakóautós a saját ágyában alszik, nem olyanban, amelyikben tegnap még más csinált akármit... ;-) na innen gondold újra

Előzmény: Törölt nick (138513)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.27 -1 0 138513

Így gondolom én is. Lakókocsit kempingbe vonszolni olyan, mint szobában sátorozni. De csinálja, aki akarja.

Előzmény: murray (138482)
AZS Creative Commons License 2016.11.27 0 0 138512

30€/nap

nagyon-nagyon szomorú lennék, ha ennyi lenne (kivéve a fullextrás fullfullkempingekben)
én azért ennek a töredékéért élvezem a tenger csobogását (mert maz. 3 méterre van tőlem) heteken át minden évben ;-)

Előzmény: Bujazliz (138511)
Bujazliz Creative Commons License 2016.11.27 0 0 138511

Tarzy52 közel 100 napra(!) adta meg az szállás árat. Horvátországban egy átlagos (vagy alatti) kemping napi árai: 4€/kutya, 12€/2felnőtt, 4€/áram, 10€/pich (60-90m2)= 30€/nap.(Ahol Tarzy52 nyaralt, ott mindezt csak 24€/nap).

Tarzy52 a hosszú idejű foglalás miatt ezt megkapta kerekítve 13€/napért, mindezt 25-50 m-re a tengertől.

Ti 6 főre apartmanban 10 napra utazással és kajával szintén 1300€-ból jöttetek ki. Az utazási költség akár vonattal, akár busszal, (ha csak nem stoppoltatok) 60-80€/fő, azaz összesen 360-480€, autóval (2 autó kell) ez legalább 300€. Horvátországban egy személyre napi 5€ kaját kell számolni, ami szerény fogyasztás, ez 10 napra 6 felnőttnek 300 €.

Ha leszámítjuk az utazás és kajaköltséget, akkor szállásra marad 10 napra 700€, az napi 70 €. Ezért a tengerparttól legfeljebb 500-800m-re lehet 6 fős apartmant kapni.

Tartzy52 a tenger mellett, saját lakókocsijában 13€/nap áron fizetett a szállásért. Nem egy súlycsopotú árak.

Az apartman és kemping alma és körte hasonlóságú. Mindkettőnek megvan a maga varázsa. Én 2013-ban egy luxus apartman töltöttem a nyár első részét közvetlen Adriai-tengeri kilátással, ugyanakkor abban az évben nyár utóján kempingeztünk egy nagyot szintén az Adria partján. Mindkettőt nagyon élveztük, és nem is tudjuk összehasonlítani, mert nem lehet.

Előzmény: Törölt nick (138506)
Béci 72 Creative Commons License 2016.11.27 0 0 138510

Egy négyzetméter telek a tengerparton a helytől függően 200 Euro/m2 körül mozog.1289 euróért meg is vehetek akkora darabot,melyre lerakhatok egy négyszemélyes sátort(persze ekkora darabokat nem árulnak)

Előzmény: Gumped Papó (138509)
Gumped Papó Creative Commons License 2016.11.27 0 0 138509

nem, a szállás sincs benne az 1289 euróban

 

azért csak egy darab földet kap arra az időre, ha nem visz magával lakókocsit, akkor alhat a földön :-)

Előzmény: Törölt nick (138508)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.27 0 0 138508

De a kaja nincs benne abban az 1200 euroban.Sem az utazás.Az csak a szállás.

Előzmény: s_abel (138507)
s_abel Creative Commons License 2016.11.26 0 1 138507

Szerinted ez 10 nap?

"16.05.28 - 16.09.05-ig"   :)

Előzmény: Törölt nick (138506)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.26 0 0 138506

Mi ennyiért 6-an 10 napig Horvátországban.Mindenki felnőtt.Ebben csak az egyéni dolgok nincsenek,Apartman, kaja, utazás benne van.Sőt még a bérelt busz is.

Előzmény: Tarzy52 (138485)
lborli Creative Commons License 2016.11.24 0 0 138505

Kivételesen elhiheted utazó00-nak, jól mondja.

A főn érdekes hőmérsékleteket produkált az Alpok völgyeiben, amilyenek még nyáron is ritkák. A síelők.hu is megemlékezett róla.

Előzmény: The_Rible (138502)
pityy palko Creative Commons License 2016.11.24 0 0 138504

Az IPM novemberi számában van egy érdekes írás Horvátországról. Fel tudná tenni valaki ide?

Traveller00 Creative Commons License 2016.11.24 0 0 138503

 Főn szél az Alpokban. Ilyenkor teljesen reálisak ezek az értékek.

Előzmény: The_Rible (138502)
The_Rible Creative Commons License 2016.11.23 0 0 138502

Nekem az éjszakai hőmérsékleted nem volt elfogadható. Kizárt.  A nappali elképzelhető. Én is koriztam már szilveszterkor Pécsett rövid ujjú pólóban.

Előzmény: Traveller00 (138499)
Traveller00 Creative Commons License 2016.11.23 -1 0 138501

szerencsére, hogy nem lesz. Az Adrián még kb 3-4 napig marad az enyhe idő, utána lehűl ott is. Egyébként az Észak-Adrián már egy hete óriási esőzések vannak.

Előzmény: sarli (138500)
sarli Creative Commons License 2016.11.23 -2 0 138500

Jövő héten már nem lesz ennyi errefelé. :)  Korculán pedig akkor is marad a jó idő...

Előzmény: Traveller00 (138499)
Traveller00 Creative Commons License 2016.11.22 0 1 138499

A városban! ma 21,5 fok volt. Ezek hivatalos adatok, tehát nem a nyaraló hőmérője :)  A jelenséget úgy hívják Főn szél.

Előzmény: The_Rible (138498)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!