Keresés

Részletes keresés

kavicsos64 Creative Commons License 2023.06.30 -2 0 39886

Sorolj már párat mik az üdvözendőek ,mert itt nem igen látok semmit sem belőle ,sőt ha a cimboráimat meginterjuvolnád ez ügyben lehet fejbe is húznának miatta ! Horgász gyűlések nincsenek ,még csak tiltakozni sem tudok sehol, akkor mi az én jó érdekem ebben ? Én horgászok ,én viszem a boltba a pénzt és én vagyok agyon korlátozva ! Egy fél oldal tilalmat kéne a fejemben tartani ,hogy ne sértsek szabályt amiért évekre bevonják az engedélyemet pl. 59 ezer forint kb ! Te mit szólnál ha oda menne valami növényvédelmis a kertedbe ellenőrizné színre, szagra a fáidat és azt mondaná túlcsonkoltad a fádat ezért elkobzom és kivágom ((::!! Kifizettem az engedély árát ,milyen jogon veszik el ? pl mert sérülése van a halnak ? Nem én okoztam ,hanem egy nagy csuka pl . Ha meg gerebjézek akkor csukjanak börtönbe nyugodtan ,de én olyan módszerekkel horgászom ahol kizárt a jelentős sérülés okozás a horogtól ,még a szájban lévő jelentős sebek is ritkák ,maga az akadás is apró sebet okoz nem is tartós ,sok nagyobb testű hal elvesztése van ,de amúgy is sajnálnám megölni a szép nagy keszegeket . Az én igényeim szerények 8-10 szép törpeharcsa és 2-3, kilós kárász és már elégedett vagyok az élettel . Meg jót horgásztam ! De ezeket a jelenlegi vezetés likvidálta ,akkor ennek örüljek ?

Előzmény: The Dark Side of the Moon (39883)
kavicsos64 Creative Commons License 2023.06.30 -2 0 39885

Invaziv fajjal nincs baj ,há cseszheted ha csak az él meg itt felénk ha kiírtod ,kihalászod nem teszel mást mint az állományt csökötté teszed ,más halfaj meg csak nyomokban van helyette és így nem fogsz semmit ! Ezelőtt míg nem volt csesztetve a törpeharcsa pl egy éjjel alatt 75-80 darab csuklóvastag törpét tudtam fogni ,ezek olyan 30-40 dekásak voltak ,most meg kihalászták a javát és mi maradt az ujjnyi de abból meg van ám tömegével és az etetésre is jön ,még kukoricára is, ahhoz van szokva ! Pl tegnap elköltöttem a horgászatra kb 6 ezret és fogtam három 10 dekás halat ,piszok jól jártam a szelektív halászat eredményével ! Azért nem tudom láttál e angolnát már ,majd próbáld már megölni humánus módon ((::!! Régen a csónakba dobtuk a Balcsin és három napig napoztattuk ha már nem lógott meg akkor a fában lévő szögre ráütöttük a fejénél fogva ,ez volt a bevett szokás ! Horgásztanyán ! Én semmilyen ilyen jellegű korlátozással nem értek egyet ! Nem azért nem ütöm agyon a halat a parton hanem azért viszem élve ,mert messze lakok ,vagy épp messze voltam horgászni és nem szeretem a döglött merev halakt tisztogatni mire hazaérek velük ! Én nem azért horgászom mert olyan fotel pecás vagyok ,pedig nem is szeretem a halat ,de a zsákmány az zsákmány azt meg kell enni ,a család szereti a halat ,én utálom még a szagát is mert én pucolom meg ! Halat meg a Tiszán nem fogsz ,a Tiszató meg itt van a kertek alatt még sem megyek oda horgászni ,túlszabályozott ,ez a fele tiszta szúnyog tanya ,a szemed kiveri ,helyek sincsenek ,már a vezetéssel is összerúgtam ez miatt a port ,állítólag azóta javult a helyzet valamelyest .

Előzmény: öreg_néne_b (39882)
kavicsos64 Creative Commons License 2023.06.30 -2 0 39884

A Tiszató oldalán ! Mert életek a gyanúperrel hogy a harcsázásnál nem 6cm keszeget használsz hanem egy 25 dekás kárászt !

Előzmény: öreg_néne_b (39882)
The Dark Side of the Moon Creative Commons License 2023.06.30 0 1 39883

Hat ebben a kirohanaban van par zavaros dolog.  A horgasz szabalyok peldaul legfeljebb a kivulallonak lettek logikatlanok, ellenben sok udvozlendo valtoztatas tortent. Persze ezek a zavarosban halaszoknak nem tetszenek, de pont ezert jok. A valtozasok az oshonos halak es a horgaszok erdekeit szolgaljak.

A gyogyszerek receptkotelessege orszagonkent elterhet, de 90% folott van az atfedes. A gyartoknak sem erdeke, hogy olyan mellekhatasokert pereljek oket, ami egy orvosi ellenorzessel kizarhato lett volna. De nem is a gyartok dontik el, hogy az adott gyogyszer receptkoteles legyen-e, csak javaslatot tehetnek.

A felhobe irt gyogyszerekkel meg vegkepp nem tudom, mi a bajod. Vegre egy ertelmes fejlesztes! Mar csak azert is, mert barhol kerulsz orvos ele, latja miket szedsz, vagy szedtel! Eletet menthet!

Hogy mit irnak fel es mit adnak ki a gyogyszertarban, abban lehet elteres, a gyogyszeresznek ra kell kerdeznie, ha azonos, pl. generikus szert ad.

 

Novenyvedemnel meg eppen a Magyar kormany, ami kemenyen szembeszall a lehetosegeinek hataraig a szerek kivonasaval az EU- n belul. Pedig nem a szivem csucskei, elhiheted.

A kategoriaba sorolas valoban nem teljesen attekintheto. Nem latunk a fuggony moge, ebben a gyartok erdekei legalabb annyira benne vannak.

Előzmény: kavicsos64 (39881)
öreg_néne_b Creative Commons License 2023.06.30 0 0 39882

A csalihal beírását hol olvastad? :o
A keszegféléket a horgászat végén, egész kg-ra kerekítve kell beírni. Az egy-két dekás halacskák kerekítve nulla kg-ot adnak, a nullát nem kell beírni.
A fogott halat kíméletesen meg kell ölni még a vízparton. Az invazív halak visszaengedési tilalmával sincs baj.

Előzmény: kavicsos64 (39881)
kavicsos64 Creative Commons License 2023.06.30 -2 0 39881

Az én véleményem az az EU rendelkezéseit más országokban másként értékelik ! Nálunk meg túlzó minden téren csak a korlátozás van ! Itt ilyen elmebetegek irányítanak minket ! Elolvastam a horgász szabályzatot tegnap ,aki azt megalkotta az nem normális ,még a csalihalnak használt halat is be kell jegyezni a fogási naplóba és a napi ,és éves összesítésnél is bele számít a fogásba 20-50grammos halacskáról van szó általában . De pl az idegen honos halakat is beleveszik ebbe de vissza sem engedheted ,el kell vigyed ahová akarod ! De el sem dobhatod akkor állatkínzó vagy és bebörtönöznek ,egyesével agyon kell verjed előtte mielőtt elszállítod . Ha horgászni mersz tuti megbüntetnek ha olyan a halőr mert annyi szabály van hogy egyebet nem csinálsz csak ha fogsz egy halat azt kell nézegesd milyen szabály vonatkozik rá épp ! De nézzük a gyógyszereket pl más országokban recept sincs max egy fecni ,nálunk meg régen receptre adtak ki csak ,most meg a felhőbe van, ha az van egyáltalán felírva ami nekem kell ((::!! A lényeg az minél bonyolultabb legyen valami ! A vegyszereknél ugye már le se írom I ,II,III kategória Másfelé meg 0 kategória van !

Előzmény: The Dark Side of the Moon (39879)
szicsu1007 Creative Commons License 2023.06.29 0 0 39880

Köszönöm. Máris indulok!:-)))

Előzmény: The Dark Side of the Moon (39871)
The Dark Side of the Moon Creative Commons License 2023.06.29 0 1 39879

A hatóanyagot véglegesen betiltották 2020-ban az EU-ban.

 

Az indoklásból:

".... a szernek és fő hatóanyagának, az ometoátnak való kitettség kockázatot jelent a fogyasztókra, kezelőkre, dolgozókra, közelben tartózkodókra és a lakosságra – értesítette a bizottság a kereskedelem technikai akadályaival foglalkozó WTO-bizottságot. Az EU-értékelés magas kockázatot azonosított az emlősökre, nem célállat ízeltlábúakra és méhekre...."

 

Hogy Szlovákiában 2020-ig árulták, azt el tudom képzelni, elvben itthon is árultak növényvédőszert ezzel a hatóanyaggal, csak nem házikerthez és nem gyümölcsre és nem akárkinek.

Csak gondolom, hogy Szlovákiában sem gyökeresen más a helyzet.

Nekem egyébként még NDK gyártmány van...

Előzmény: ujbubo (39876)
The Dark Side of the Moon Creative Commons License 2023.06.29 0 0 39878

Úgy egy hónapja (?) volt szó a gyümölcsmolyok elleni védekezésről itt a fórumon. Akkor alaposan kiveséztük. Azt keresd!

Előzmény: ujbubo (39876)
kavicsos64 Creative Commons License 2023.06.29 0 0 39877

Mospilan + Topas keverékét és helyre hozza ,de csak akkor ha még ezt a kombót nem használtad ebben az évben !

Előzmény: ujbubo (39876)
ujbubo Creative Commons License 2023.06.29 -1 0 39876

szia

a bi58at tujára használtam mert barnult de helyrehozta

mindenkinek a környéken kipusztult a tujája de az enyém szép zöld

én még szerbiából hozattam 2 éve.

de Szlovákiában is kapható volt és nem kellett hozzá engedély

 

 

de továbbra sem kaptam választ hogy ha az alma és szilva kukacosodik akkor mit tegyek rá? (még kicsi, zöld a gyümölcs), lehet e valamivel permetezni vagy már nem?

 

Előzmény: The Dark Side of the Moon (39875)
The Dark Side of the Moon Creative Commons License 2023.06.29 0 1 39875

A Bi58 -ahogy írták az előbb- már nagyon régen nincs forgalomban. Még konkrétabban betiltották.

Hatóanyaga a dimetoát, rendkívül erős idegméreg, ami nem csak a rovarokra (de a melegvérűekre is) pusztító hatású!

Csak példa kedvéért, azon kevés (egyedüli?) szer volt, ami rovarok és atkák ellen egyszerre volt hatásos. Valószínűleg ez (is) lehetett vele a baj, mert orrba-szájba mindenki ezt szórta és mindenre. Ez volt az aktuális "csodaszer"!

Maga a hatóanyaga gyümölcsre kb 10 éve egyáltalán nem használható gyümölcsösben, utána is a teljes betiltásáig csak I. kategóriás szerként nagyüzemi táblás szántóföldi növényeknél.

 

Még itt-ott fellelhető belőle maradék főleg a kiskerttulajdonosoknál, még nekem is van (örökségből).

Sokat elmond, hogy literes kiszerelésben vásárolta mindenki, miközben 10 liter permetléhez 5-10 ml-nél több nem kellett belőle. A kertek jellegzetesen bűzölögtek tőle még a permetezés után két héttel is... Most is tudom azonnal, ha valaki ezt használta! :-)

 

Én azt javaslom, hogy gyümölcsre semmiképpen ne permetezd! Szüret után pedig már nincs értelme, mert az atka és levéltetű kártétel akkor már kevésbé jelentős, de ha mégis szükséges, akkor vannak korszerűbb és kevésbé kockázatos szerek!

Amennyiben mégis használod bármire (szigorúan a saját felelősségedre), akkor vedd figyelembe a kezelt növény környezetét is, mint a virágzó gyom stb-stb!

Előzmény: ujbubo (39873)
öreg_néne_b Creative Commons License 2023.06.29 0 0 39874

A "kukac" rovar, az alma- illetve a szilvamoly lárvája. 
A Bi58-at évtizedekkel ezelőtt vonták ki a forgalomból.

Előzmény: ujbubo (39873)
ujbubo Creative Commons License 2023.06.29 -1 0 39873

sziasztok

alma és szilva kukacosodik

milyen permetszer jó erre?

a Bi58 jó rá vagy az csak rovarra?

Köszi

The Dark Side of the Moon Creative Commons License 2023.06.29 0 0 39872

Tudtommal mindig is az volt. Igaz, en 200 ml-es kiszerelesben vettem utoljara.

Előzmény: W_B (39867)
The Dark Side of the Moon Creative Commons License 2023.06.29 0 0 39871

Vegyel a gyogyszertarban 1ml-es fesckendot!

Előzmény: szicsu1007 (39860)
kavicsos64 Creative Commons License 2023.06.29 0 0 39870

Nem, mert az másként jelentkezik ez torzul inkább ,meg már az ellen volt permetezve is kétszer is ,volt levéltetvünk is szinte mindent elborítottak .

Előzmény: CBNora (39868)
kavicsos64 Creative Commons License 2023.06.29 0 0 39869

Régen is az volt csak egy időben kiadták fű alatt vagy volt olyan kis kiszerelés amit ki lehetett adni . Néha a legkisebb kiszerelések nem kettes kategória .

Előzmény: W_B (39867)
CBNora Creative Commons License 2023.06.28 0 0 39868

Nem lehet, hogy hagymalégy miatt tekeredik a szára?

Nálunk attól szokott.

Előzmény: kavicsos64 (39866)
W_B Creative Commons License 2023.06.28 0 0 39867

Sziasztok!

 

A Folicur Solo mikor lett II kategóriás?

kavicsos64 Creative Commons License 2023.06.28 0 0 39866

Kösz ((::!! Én csak azt írtam amit tennék ! Amúgy is eléggé halovány már lassan a vegyszerek hatóereje ! Tiszta lisztharmat a földieprünk ,de fehéren minden, még a takaró ponyvaféleség is ,megfújtam Topas-sal oszt semmi hatása se volt rá ! Betyár jó lisztharmat ellen akkor minek a méricskélés ? most majd veszek valami bió kontaktot hátha érne valamit ,vagy kimegy az új telepítésem ! Mi több ma fújtam amistart és mi van ráírva már csak 7-10 literig a dózis ,majd kíváncsi leszek a hagyma peronoszpórát megfogja -e vagy kimegy a hagymám is ! Kontaktot már kapott de semmit sem ért ,pedig réz volt . Csak tekerednek meg deformálódik a szára . Hagymában már a ráfordítás a ráfordított idő nélkül már a 10000 forintnál járok és még csak kb zöldhagyma méretű a 6 sor hagyma .

Előzmény: szicsu1007 (39864)
öreg_néne_b Creative Commons License 2023.06.28 0 0 39865

Aliexpressről rendeltem.

Előzmény: szicsu1007 (39863)
szicsu1007 Creative Commons License 2023.06.28 0 0 39864

És ezt úgy adod elő, mintha dicsekednél vele, vagy követőkre várnál.

Ma este nem sörözök veled, és adtam neked egy minuszt:-(((

Előzmény: kavicsos64 (39862)
szicsu1007 Creative Commons License 2023.06.28 0 0 39863

Ez a 0,01 g ezek szerint nem pontosságot jelent, hanem a legkisebb méréshatárt????

Nem semmi.. Nézegetem a neten.

Előzmény: öreg_néne_b (39861)
kavicsos64 Creative Commons License 2023.06.28 -2 0 39862

De hogy kínlódtam volna én ilyennel ! Belevágtam volna 1 ml-t oszt csók !

Előzmény: szicsu1007 (39860)
öreg_néne_b Creative Commons License 2023.06.28 0 0 39861

Van 0,01  g-os mérlegem. (A dózis szempontjából megfelelő pontosság, ha a sűrűséget 1-nek vesszük.)

Előzmény: szicsu1007 (39860)
szicsu1007 Creative Commons License 2023.06.28 0 0 39860

Ez igen! Nekem még nem sikerült!

Minimum 1 litert tudtam bekeverni Score-ból, persze guvadt szemmel figyeltem a fecskendőbe felszívott 0,25 ml-t:-)))

Hogy csinálod?

Ez lassan már megközelíti a Heisenberg-féle határozatlansági relációt...

Előzmény: öreg_néne_b (39857)
The Dark Side of the Moon Creative Commons License 2023.06.28 -1 1 39859

Semeddig!

Amit bekevertél, azt el kell használni!

Az azoxistrobin hatóanyagra már így is egyre erősebb a rezisztencia, ha még bekeverve tárolod is, ezen lehet tovább rontani...

Előzmény: em_laci (39855)
kavicsos64 Creative Commons License 2023.06.28 0 0 39858

Csak példának írtam ! Ahogy már többen is csinálják egy fecskendővel felszívják és akár ml-ként is lehet adagolni !

Előzmény: öreg_néne_b (39857)
öreg_néne_b Creative Commons License 2023.06.28 0 0 39857

meg lehet felezni is az adagot !

 

Felezni? :o
Kevertem én már egy deci permetlevet is. 
(Pl. egy darab őszi csemete tafrina elleni kezelésére. Persze, nem permetezőgéppel fújtam, hanem kis kézi fújkálóval.)

Előzmény: kavicsos64 (39856)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!