cseresznyéből szeretnék pálinkát főzni,kb.fél hordóval tudunk összeszedni .nem nagy mennyiség de kifözik!főzőt már v.ki cseresznyéből,van estleg valami amire figyelni kell?nincs igazábol tapasztalatunk
Bocsi csak kapkodtam tehát a 22mm a kazán és a hőtő között. az két méter de az is kb 2000ft a hűtőcső 4m 18mm az 10000Ft
a 12 szerintem kicsi és nehezen pucolható. A 18 azt egy öreg pálinkafőzős mester ajánlotta. Az 50l es főzöhöt kell akkora de a hosszúság csökkenthető 3m re.
Nem kevered a csöveket? "páracső 4m" minek az a sok, vagy hosszu------ a 22mm-es gondoltad páracsőnek, de abból elég 2m, a hütőcsőnek kell 4m ami 12mm bocs ,hogy bele kotyogtam.
30l-es duplafalűt 180ért, keverőset 25l-est 150ért. Ha már ennyit rászánok, akkor az árkülönbség nemsok.
Szerintem ekkora űrtartalomnál már kell a leégés ellen valami jó megoldás.
Csak azon is gondolkodtam, a keverés hátha még jobbat tesz-e a cefrével, még jobban felszabadítja-e az illóanyagokat, mintha csak rotyogna az üstben :)
Nagyon szépen köszi, hogy reagáltál! De, érés előtt, írod rézzel /cuprokszát/ permetezzünk és akkor mit eszünk: rezet! Hát.... nem tudom én érrés előt, a réz nehezen bomlik le ill. nincs már ideje még a meggynél se már
Ismét itt a gyümi szezon, és idén úgy döntöttem saját magam főznék. De főzőt vennem kell sajnos.
Kérdésem az volna, hogy megfelel egy réz duplafalú 30l-es pálinkafőző ala nature, vagy vannak még egyébb fontos eszközök-kellékek is amiket be kellene szereznem egy jó minőségű végtermékhez.
Próbáltam keresni, de nem igazán találtam erről infót, ezért elnézést ha volt már.
A "szakértők" a kénsavat (aku sav) és foszforsavat javasolják, de mindig a bórkősav és citromsav mellett döntenek a félősebb érdeklődők. Még midig kisebb a kár mint ha semmit nem alkalmaznának, csak nem elégséges a pH hatásos csökkentésére.