Keresés

Részletes keresés

petya1981 Creative Commons License 2011.06.07 0 0 49832

cseresznyéből szeretnék pálinkát főzni,kb.fél hordóval tudunk összeszedni .nem nagy mennyiség de kifözik!főzőt már v.ki cseresznyéből,van estleg valami amire  figyelni kell?nincs igazábol tapasztalatunk

paleszos105 Creative Commons License 2011.06.07 0 0 49831

Bocsi csak kapkodtam tehát a 22mm a kazán és a hőtő között. az két méter de az is kb 2000ft a hűtőcső 4m 18mm az 10000Ft

a 12 szerintem kicsi és nehezen pucolható. A 18 azt egy öreg pálinkafőzős mester ajánlotta. Az 50l es főzöhöt kell akkora de a hosszúság csökkenthető 3m re.

A hűtőkozeg mekkora lesz?

Előzmény: nedüpal (49830)
nedüpal Creative Commons License 2011.06.07 0 0 49830

Nem kevered a csöveket? "páracső 4m" minek az a sok, vagy hosszu------ a 22mm-es gondoltad páracsőnek, de abból elég 2m, a hütőcsőnek kell 4m ami 12mm bocs ,hogy bele kotyogtam.

Előzmény: paleszos105 (49827)
paleszos105 Creative Commons License 2011.06.07 0 0 49829

pálinkást

 

Én nekem is forr a cseresznye 20l de remélem lesz még több is.

A bunda már szépen nyomul rajta bár nem valami intenzív.

Pedig enzim élesztő, 0,5kg cukor. borkősav.

Az illata viszont tuti.

firekiller Creative Commons License 2011.06.07 0 0 49828

Érdemes még duplafalúsítani 15000-25000 Ft.

Sisaknak egy rézbogrács 5000-15000 Ft

tömítés-rögzítés 2000-5000 Ft

Előzmény: Kariboy107 (49813)
paleszos105 Creative Commons License 2011.06.07 0 0 49827

Hali

én is gondoltam a saválló 50l es hordóra.

A hordó ára: 14000 Ft

Rézcső: 22 kb 5000 Ft

Páracső: 4m 10000Ft

Hordő a hűtőnek:3000Ft

Horrasztó ón: pb mentes 4000Ft 0,5 kg

Idomok:1000Ft

 

Köb enyiből jön ki ha mindent magad csinálsz

Előzmény: Kariboy107 (49813)
Tan-csi Creative Commons License 2011.06.07 0 0 49826

Spécinek a fritőz olajat, vagy hőközlő olajat mondják a szakemberek.

Kipróbálni szerintem bármilyen olaj jó lehet amihez hozzájutsz, aztán ha beválik válthatsz.

Én pl. fáradt olajjal nyomom egyenlőre.

Előzmény: Gasparius (49773)
vf1 Creative Commons License 2011.06.07 0 0 49825

A 05. 28.-án cefrézett bigaró cseresznye és megy ma délután.

Az össz mennyiség kimagozva cc 60 liter, ennek kb 15%-a meggy.

1 db sütőélesztő, 1 kg cukor, Zimpotec pektinbontó.

Rövidesen főzöm.

Előzmény: nabiti (49769)
zsuzska60 Creative Commons License 2011.06.07 0 0 49824

nem kell magozni, csak jól megtiporni, tömködni, aztán a mag leül az aljára, a tetejéről lemered a cefrét.

Előzmény: suplatyi (49822)
zsuzska60 Creative Commons License 2011.06.07 0 0 49823

szerintem sokkal jobb a duplafalú.

Írj hal65-nek is hátha tud valami jó megoldást...

Előzmény: Geri87 (49821)
suplatyi Creative Commons License 2011.06.07 0 0 49822

Sziasztok

Arról érdeklődnék,hogy a cseresznyét kell e magozni?Most szedjük és a haverok meg akarják egymást ölni,hogy kell e vagy nem!:-)

Bocs ha mostanában beszéltetek erről,de nem volt időm olvasni.

Előre is kösz!

Geri87 Creative Commons License 2011.06.07 0 0 49821

Elküldtem a linket e-mailben/nem akarok reklámozni.../

Holnap, ha minden igaz, meg is nézem közelebről.

Előzmény: Tarkus21 (49820)
Tarkus21 Creative Commons License 2011.06.07 0 0 49820

A duplásról tudsz adni egy linket?

Előzmény: Geri87 (49819)
Geri87 Creative Commons License 2011.06.07 0 0 49819

30l-es duplafalűt 180ért, keverőset 25l-est 150ért. Ha már ennyit rászánok, akkor az árkülönbség nemsok.

Szerintem ekkora űrtartalomnál már kell a leégés ellen valami jó megoldás. 

Csak azon is gondolkodtam, a keverés hátha még jobbat tesz-e a cefrével, még jobban felszabadítja-e az illóanyagokat, mintha csak rotyogna az üstben :)

Előzmény: Tarkus21 (49818)
Tarkus21 Creative Commons License 2011.06.07 0 0 49818

Mennyiért találtál duplafalút? Nyilván az a jobb, csak az ára :(

Előzmény: Geri87 (49817)
Geri87 Creative Commons License 2011.06.07 0 0 49817

köszönöm a gyors választ.

 

még annyit, hogy véleményetek szerint a keverő lapátos vagy a duplafalú verzió a jobb-e?

Előzmény: zsuzska60 (49811)
nedüpal Creative Commons License 2011.06.07 0 0 49816

Nagyon szépen köszi, hogy reagáltál!       De,   érés előtt, írod rézzel /cuprokszát/ permetezzünk és akkor mit eszünk: rezet! Hát.... nem tudom én érrés előt, a réz nehezen bomlik le ill. nincs már ideje még a meggynél se már

Előzmény: gombászok (49800)
vf1 Creative Commons License 2011.06.07 0 0 49815

Pálinkás jónapot!

 

Fránya villám, belecsapott a netbe....

Kariboy107 Creative Commons License 2011.06.07 0 0 49814

És nincs véletlenül itt valaki jelen B.A.Z megyéből? Netán Miskolcról?

Kariboy107 Creative Commons License 2011.06.07 0 0 49813

Sziasztok!

 

Szerintetek egy söröshordó-főzőt mennyiből lehet összehozni? :)

zsuzska60 Creative Commons License 2011.06.07 0 0 49812

szerintem megfelel!

Előzmény: Geri87 (49810)
zsuzska60 Creative Commons License 2011.06.07 0 0 49811

Két válasz:

jó és jó

Előzmény: snapszmester (49803)
Geri87 Creative Commons License 2011.06.07 0 0 49810

Sziasztok.

Ismét itt a gyümi szezon, és idén úgy döntöttem saját magam főznék. De főzőt vennem kell sajnos.

Kérdésem az volna, hogy megfelel egy réz duplafalú 30l-es pálinkafőző ala nature, vagy vannak még egyébb fontos eszközök-kellékek is amiket be kellene szereznem egy jó minőségű végtermékhez.

Próbáltam keresni, de nem igazán találtam erről infót, ezért elnézést ha volt már.

barkócza Creative Commons License 2011.06.07 0 0 49809

Há' mi'? Há' pálinkát!

Előzmény: szilvakukc (49807)
snapszmester Creative Commons License 2011.06.07 0 0 49808

A többi részén nem terem meg a gomba.

Előzmény: szilvakukc (49807)
szilvakukc Creative Commons License 2011.06.07 0 0 49807

Te, és mit csinálsz az őz többi részével?:DD

Előzmény: barkócza (49795)
snapszmester Creative Commons License 2011.06.07 0 0 49806

Hogy miért nem tiltakozunk erélyesebben? Amíg a fát magatok alatt vágjátok....

Előzmény: snapszmester (49805)
snapszmester Creative Commons License 2011.06.07 0 0 49805

A "szakértők" a kénsavat (aku sav) és foszforsavat javasolják, de mindig a bórkősav és citromsav mellett döntenek a félősebb érdeklődők. Még midig kisebb a kár mint ha semmit nem alkalmaznának, csak nem elégséges a pH hatásos csökkentésére.

Előzmény: Repedtfazék (49804)
Repedtfazék Creative Commons License 2011.06.07 0 0 49804


Sziasztok!

 

Nem is olyan régen Valaki írta hogy citromsavval állítja be a cefre ph-ját.

 

Ezt találtam:

 

A cefre optimális erjedési pH-értéke 3,2 körül van. Kénsavval

 vagy speciális "kombisavakal" a pH-értéket megfelelőképpen csökkentjük, és ezzel a nemkívánatos

 tejsav-, vajsav-, és ecetsav-baktériumok fejlődését megakadályozzuk. Ezk a baktériumok cukorlebontást 

végeznek, és a cefre minőségromlását okozzák.  A cefre savazására a citromsav nem alkalmas, mert a

tejsavbaktériumok képesek annak lebontására.

snapszmester Creative Commons License 2011.06.07 0 0 49803

Két kérdés!

Milyen pálinkám lett volna a bigaro cserkóból és milyen lesz a germeszdorfiból? :-))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!