Látod, ez a különbség, hogy nekem eddig meg csak sütőm volt. De tegnap óta gázunk is van:))
Ami az alkatrészellátást illeti, volt egy tökéletesen működő Candy sokfiókos mélyhűtöm. Csak az volt a baja, hogy a benne levő fiókok sorra kezdtek eltöredezni, ezáltal a cuccok- védelem hiányában- zúzmósra fagytak. Megrendeltük az új fiókokat, aztán vártuk, érdeklődtünk, senki sem bíztatott minket semmivel se. 3 hónap elteltével vettünk egy új mélyhűtőt, na de persze nem Candyt:))
Ma disznótoros volt. Előtte pedig gyömbéres, sárgarépa krémleves.
Ha minden igaz, akkor holnaptól van gázunk, és megvalósíthatom kajaterveim nagy részét!
Mindenesetre ma megsütök egy kis hurkát és kolbászt holnapra a villany sütőmben, aztán székely káposztát szeretnék csinálni a héten, húslevest- amiért ebben a hideg lakásban már napok óta elepedek.
ha a krumplistarhonya az, amire en gondolok, akkor azt mifelenk surutarhonyanak hivtak. szerettem, foleg, ha paradicsomdarabbal talalkoztam eves kozben. kellemesen edeskes volt.
Semmilyen vad májat nem ettem még, azért hivatkoztam másra. Borbás Marcsi vadászok társaságában volt, azok kóstoltatták meg vele, hogy ez a legfinomabb. Ahogy nagypapi is mondja, guszti busszal megy.
Én bírom Borbás Marcsit. Nagyon sokat tett a magyar étkezési kultúráért, a magyar fajta tenyésztésért, termesztésért, tájak és szokások bemutatásáért. Néha hülyeséget mond, az belefér. Rengeteget nevetek rajta, hogy odavan a kajáért. Belebetegedne, ha nem ő kóstolna elsőnek. :)
Na ezt nem írom alá. Amikor kinn meleg van, nem akarsz kinn még melegebbet. Amikor végre lemegy a nap, szinte megkönnyebbülsz.Ha akkor tüzet csinálsz, akkor magadra vess!
Azért aki akar az tud főzni. Nekem a marbellai lakásban volt egy kétlapos villany rezsóm és ha nem is állandóan, de főztem rajta. Persze nem sok fogásos gourmet menüket, hanem csak sima napi enni valót.
Mi ma az Auchan egyik ázsiai részén ebédeltünk( felejthető), de hát ne válogasson az, aki otthon nem tud főzni:))
Este sütöttünk kinn egy kis tarját, meg krumplit. Végre olyan idő van, amikor akár kinn is lehet sütni, mert hogy szinte egész nyáron nem lehetett. Az ember örült annak, ha egy kicsit hűvösebb lett, és nem csinált önmagától plusz meleget.
Kardinális. Én is nagyon szeretem, és szerintem Péternek se lesz ellenére.
Jó hely, elég sokat járunk oda. Pár éve, mikor felfedeztük írtam is róla a vacsorázós topicba.
Ma paprikáscsirke volt tarhonyával.
Holnap marhahús leves lesz és hozok az új cukrászdából süteményt. Ma megnéztem, francia krémes nincs, de van kardinális szelet, ami nagy kedvencem ha jó.
Holnap leszereli az órákat a Főgár, aztán vasárnap egy gázszerelő megcsinálja a főgáz által követelt rekonstrukciókat.Meo, meg tököm tudja mi jön még. Nem lesz egy könnyű eset, és nem holnap kerül vissza a gáz a lakásokba.
Ez egy rémség lehet. Szoktam mondani, hogy inkább éhezem mint fázom. Dolgoznak legalább a dolgon, vagy csak vártok?
Ma a Mezzoban ebédeltünk, közel van a postához. Véleményem szerint, ha csak azért megyünk enni, mert éhesek vagyunk, akkor nagyon jó választás. Nincs sztárszakács meg őrült elképzelések és érthetetlen nevü ételek, csak sima normál, jóízű koszt.
Meg tudlak érteni. Bármi, ami rossz, az az ember komfortérzetét sérti.
Mostanában végig jájuk hétvégenként barátokat, rokonokat. Szombaton a lányoméknál ebédeltünk, vasárnap a legjobb barátunk hívott meg a feleségével Budaőrsön a Budai Kertvendéglőbe. Most hétvégén férjem unokaöccséékhez megyünk Tatára. Aztán ezeket a meghívásokat persze viszonozzuk, már ha egyszer normalizálódik nálunk a helyzet.
Reggel-este hideg van, és nagyon meg vagyok fázva. Úgy köhögök, mint egy sarki farkas. Nincs melegvíz se. A lakás barátságtalan, én meg rosszkedvű vagyok.
Az őzmáj finomságáról sokat elárul, hogy borbás marcsi mit mondott... :-)
Köze nincs hozzá annak a libának de okoskodni nagyon tud.
Az őz máját a legtöbb ismerősöm a kutyának adja. De kísértem osztrák vendéget aki viszont áradozott róla, hogy az a kedvencük. Nem ugyanazon a gusztibuszon utazunk.