Keresés

Részletes keresés

Leadfoot Creative Commons License 2005.06.05 0 0 15037
És a szigeten milyenek az utak (mármint Korculán)? Tudom, részletkérdés, de Prigradicába 2 úton is el lehet jutni a komptól: a sziget főútján (ami összeköti Korcula várost és Vela Lukát) és egy parti úton, ami végig kanyarog a parton.
Előzmény: tomcat73 (15036)
tomcat73 Creative Commons License 2005.06.05 0 0 15036
Igazad van. Én kipróbáltam mindkét variációt de sztem jobb végig autózni a Peljesacon, mint kompozni. Mi is ott aszalódtunk a kompra várva mert az orrunk előtt ment el:))

A peljasaci út meg jól autózható nem veszélyes. Gyorsan le lehet dörgölni.
Előzmény: Leadfoot (15035)
Leadfoot Creative Commons License 2005.06.05 0 0 15035

Én is gondolkoztam/gondolkozom rajta (jelenleg úgy áll a dolog, hogy a végig autózás mellett döntünk). 2 bajom van ezzel a megoldással:

 

-Lehet, hogy csak 1:15 a menetidő, de nem jár túl sűrűn (ha jól emlékszem egy délután háromszor megy), így könnyen elképzelhető, hogy vagy épp lekési az ember vagy sokat kell várni, meglehetősen valószínűtlen, hogy pont időben érünk oda. Ebből adódóan valószínűleg időt nem spórolunk.

-Pénzt se spórolunk, csak egy kis fáradtságot, autózást, azt a 100 kilométert meg már "féllábon" is levezetem, ha már elmentünk 700-at odáig.

 

Szóval valószínűleg az lesz, hogy felírom a menetrendet, és ha pont jókor járunk arrafelé, meggondoljuk, hogy átmenjünk-e.

Előzmény: Kangarooo (15027)
rocher Creative Commons License 2005.06.05 0 0 15034
Nézz rá a térképre, Pirovac után az E65-ön max. 15 km Vodice. Sibenik azután következik. Mi Pirovacaról néha esténként leszaladunk Vodicere, vagy hajnalban a piacra. Szóval csak egy ugrás:-)))
Előzmény: ALIR (15033)
ALIR Creative Commons License 2005.06.05 0 0 15033
Ahogy néztem a pirovaci kijáratnál kell majd lehajtani, s onnan még egy jó 30-40 km Vodice közúton (Sibeniknél lehajtani nem látom értelmét, hosszabb az össz út, s ráadásul be kell keveredni Sibenikbe, amihez meg a francank van kedve 8 óra vezetés után... :). A pirovaci kijáratig az autópályadíj olyan 170 kuna körül van összesen. S én is úgy gondolom, hoyg rosszabb volt a régi út. Nem tudom ebben atpoicban tettem-e már említést 2 évvel ezelőtti élményeimről valahol Plitvice magasságában, ahol 4 óra alatt sikerült megtenni 100 km-t, pedig semmi balaeset vagy rendkívüli esemény nem volt, egyszerűen nem bírta el az út a terhelést. Hazafelé nem is arra jöttünk, hanem a párhuzamos útvonalon, ott, ahol most kb. az autópálya megy, sokkal jobban lehetett haladni. S tök érdekes volt látni, hogy amíg nálunk cirkusz van 20 km az alföldön építendő autópályából, ott addig pénzt, energiát nem kímélve szobat éjszaka (!!!), reflektorfényben, ezerrel építették az autópályát... Meg ez ugyan kevésbé pozitív, de mindenképpen emlékezetes, hogy ez az út rengeteg elhagyott, háborús nyomokat magán viselő, valaha volt, elsősorban szerbek lakta településen vezetett keresztül... Már mentünk egyszer ilyen vidéken korábban is (még 1998-ban, akkor Selcen voltunk), s akkor is elég megrázó volt.
Előzmény: gelico (15029)
ALIR Creative Commons License 2005.06.05 0 0 15032
Amúgy már nagyon várom! (Csak éljem túl ezt a rohadt vizsgaidőszakot :))) Vodicében még sosem voltam, a szállásunk elvileg 50 m-re lesz a tengeről egy magánházban, képek alapján nagyon tuti! :) Trogirban (pontosabban a Vranica Belvedereben található kempingben) viszont már 3-szor is voltam, úgyhogy szerencsére némi helyismeretem van ott Sibenik környékén. Mondjuk elég minimális, s az is inkább fel a Krka mentén, valamint Trogir és Sibenik között ismerem a különböző útvonalakat :).
Előzmény: gelico (15019)
ALIR Creative Commons License 2005.06.05 0 0 15031
Ott már azért lehet ügyeskedni, s esetleg elkerülni a dugót, nem? Elvégre sok kis mellékút van. Mi pl. Trogirba is mindig ilyen senki által nem járt utakon mentünk, amik ugyan nem elsőosztályú minőségűek voltak, de még mindig jobbak, mint pl. nálunk a harmadrendű főutak... :).
Előzmény: sfi (15022)
ALIR Creative Commons License 2005.06.05 0 0 15030
Köszi a hasznos infókat, én is valahogy úgy számolgattam, ahogyan Te! :) Mind árakban, mind az utazás időtartamát tekintve :). Még egy kérdésem lenne: az autópálya mentén mennyire vannak pihenők és benzinkutak, mert Zágráb és a határ között emlékeim szerint gyakorlatilag egy darab sincs... :( Lejjebb jobb a helyzet?Vagy érdemes a határ átlépés előtt/után (függően attól, hogyéppen hol lesz olcsóbb a benya :))) teletankolni, s azzal gondolom csak kibírja végig, nem? Elvégre az már csak olyan 500 km.
Előzmény: gelico (15019)
gelico Creative Commons License 2005.06.05 0 0 15029
Tapasztalataid valóban tükrözik a lehetséges helyzeteket, bár idén azzal számolhatunk, hogy Vodicénél nem lesz "autópálya vége" jelenség, hiszen tovább megy már a pálya és egy sima kijárónál kell kihajtani. A baleset viszont valóban bármikor jelenthet kényszerpihenőt, éjjel vagy nappal, és autópályán vagy a plitvicei úton egyaránt. A mi tapasztalataink gyerekekkel vagy nélkülük utazva tavaly óta egyértelműen az autópálya mellett szólnak. Az utóbbi hat évben évente két-három alkalommal jártunk Horvátországban, és nagyon örülünk, hogy kész az autópálya. Persze álltunk már mi is a pálya közepén dugó miatt, de összességében rosszabb volt a régi úton. SZERINTEM :-)
Előzmény: sfi (15022)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2005.06.05 0 0 15028
Bármelyik országban lehet használni radardetektort, csak sajnos nem mindegyikben szabad. Európa országaiban teljesen eltérően szabályozzák a radardetektor használatát. Egyes országokban (Magyarországhoz hasonlóan) engedélyezik a birtoklást és a használatot egyaránt, de van ország, mely engedélyezi ugyan a birtoklást, de a használatot már tiltja és van amelyik mindkettőt bünteti.
A kellemetlenségek elkerülése végett (különösen ha nem beépített detektorunk van) egy külföldi utazás előtt érdemes utánanézni az adott ország(ok) szabályainak.

Igyekeztünk összegyűjteni az egyes országokban használt radarfrekvenciákat és szabályokat, ezeket az információkat az alábbi táblázatban foglaltunk össze. A táblázatban szereplő adatok tájékoztató jellegűek - értük felelősséget vállalni sajnos nem tudunk.

Ország Tart- ható Használ- ható 9.41 9.9 10.525 10.6 13.45 24.125 24.15 34.0 34.3 34.36 35.5
Albánia Igen Igen - - - - - - - - - - -
Anglia Igen Igen - - - - x - x - - - -
Ausztria Nem Nem - x - - - x - - - x -
Belgium Nem Nem x - x - - x - - - x -
Bulgária Igen Igen - - x - - x - - - - -
Csehország Nem Nem - - - - - - - x - x -
Dánia Igen Igen - - - - - x - - - x -
Franciaország Nem Nem - x - x - x - - - - -
Görögország Igen Igen - - - - - x - - - x -
Hollandia Igen Nem - - - - x x x - - x -
Kanada Igen Nem - - x - - - x x x x x
Lettország Igen Nem - - - - - - - - - - -
Litvánia Igen Nem - - - - - - - - - - -
Luxemburg Nem Nem - - - - - - - - - - -
Magyarország Igen Igen x - - - x x - - - x -
Németország Igen Nem - - - - x x - - - x -
Norvégia Igen Igen - - x - - - x - - - -
Olaszország Igen Nem - - x - - - x - - x -
Románia Nem Nem - - x - - - x - - x -
Spanyolország Igen Nem - - - - x x - - - x -
Svájc Nem Nem - - - x - - x - - x -
Svédország Nem Nem - - x - - - x - - - -
Szlovákia Nem Nem - - - - - - - x - x -
Törökország Nem Nem - - - - - - - - - - -
USA Igen Igen - - x - - - x x x x x


Na ebben pont nincs benne. Várjál még keresek:))))))))))
Előzmény: koltain (15023)
Kangarooo Creative Commons License 2005.06.05 0 0 15027

Amit nem írtam... pedig akartam.

Ploče-Trpanj - komp. Nem is drága, és kényelmes is. :o)

1 óra 15 perc az út, kihagyod a bosnyák szakaszt és egy kis időt is spórolsz.

Ilyen komp jár ott:

 

Az utazás ideje alatt fel lehet menni a hajó felső részébe. Van ott egy kis büfé és kényelmesen le lehet ülni bent is és kint is. :o)

 

Ez amúgy a Trpanj-i kikötőben készült visszafelé.

Előzmény: Leadfoot (15025)
Kangarooo Creative Commons License 2005.06.05 0 0 15026

Nekünk csak kilépéskor integettek a bosnyákok tavaly. Azt is csak azért, hogy menjünk már! :o)

Pedig paráztam akkor, mert 2 nap múlva járt le az útlevelem és nem tudtam, hogy kell e arra a rövid szakaszra az útlevél vagy sem. Szerencsére nem kérte senki.

Előzmény: Leadfoot (15025)
Leadfoot Creative Commons License 2005.06.05 0 0 15025
Kösz, ezt már akartam is kérdezni (hogyott megállítanak-e a bosnyákok, ha csak átmész), mert nekünk Korculára menet át kell ott autózni.
Előzmény: tomcat73 (15020)
Kangarooo Creative Commons License 2005.06.05 0 0 15024

Kicsit off, de Horvátország!

ezt most találtam:

 


Tízezer éves emberi csontvázra bukkantak a horvátországi Korculán


A legrégebbi modern ember, a homo sapinens maradványaira bukkantak Korcula szigetén, Vela Lukában - jelentette be a horvát tudományos akadémia régészeti kutatócsoportja.

Egy ifjú régész, Kazimir Miculinic tavaly októberben szakmai dolgozatához gyűjtött anyagot a tengerparti városka melletti nagy barlangban, amely már 30 éve ismert archeológiai lelőhely.

Találtak már itt a neolítikumból származó rajzolatos kerámiaedényeket és állati csontmaradványokat is. Miculinic közép-kőkorszaki állat- és növénymaradványok után kutatott, de a hatméteres mélységben kiásott földet átszitálva emberi hüvelykujjhoz tartozó csontdarab akadt fenn a szitán.

A Vecernji List című zágrábi lap jelentése szerint ezt követően tapasztalt régészek csapata csatlakozott a fiatalemberhez és 6 méter mélyen, két barlangi szikla között megtalálták a teljes emberi csontvázat. Az emberi csontokat Zágrábba, a növényi maradványokat Ljubljanába küldték vizsgálatra. A C14 szénizotópos mérések kiderítették, hogy a csontok mintegy tízezer évesek. A régióban a most talált horvátországi a legrégibb emberi csontváz. A görögországi Sidarisban föllelt "mindössze" 8 ezer éves, a legfiatalabb pedig a maga 7 ezer évével a szerbiai Lepenski Virben föltárt emberi maradvány.


National Geographic Online

 

koltain Creative Commons License 2005.06.05 0 0 15023
Ez az ettöl tartottam....

ólomlábú: ha megtalálod megköszönném..... KÖSZI :D
Előzmény: H_G (15016)
sfi Creative Commons License 2005.06.05 0 0 15022
Az igaz, hogy az autópályán lehet haladni, viszont tavaly, amikor Sibenik és Vodice között vége lett a pályának, kb. 2 órás dugóba kerültünk a tengerparti útelágazásnál. Pedig rendőr irányította a forgalmat. És mindez du. 2 körül volt. Előtte pedig az akkor még hiányzó szakaszon két baleset volt egymás után, ami szintén kb. 2 óra kényszerpihenő volt.
Előzmény: gelico (15019)
tomcat73 Creative Commons License 2005.06.05 0 0 15021
Te szegény:)))
Előzmény: Hvala (15009)
tomcat73 Creative Commons License 2005.06.05 0 0 15020
Dubrovnikba átmehetsz közúton útlevél nélkül is, ugyanis Ho és BIH között van egy egyezmény, hogy aki nem hagyja el a főutat az utiokmány nélkül átmehet rajta. Amúgy is csak a teherautókat állítják meg.

Mostarhoz viszont már mindenképpen el kél az útlevél.
Előzmény: koltain (15015)
gelico Creative Commons License 2005.06.05 0 0 15019

Szerintem délutén 14.00 óra körül simán Vodicében lehetsz, még egy kevés útközbeni pihenőt és kevés várakozási időt (pl.: autópálya kapu) is beszámítva. Ezt az időtartamot csak esetleges különleges akadály (pl.: baleset, rendkívüli dugó, stb.) növelheti meg. Biztos van előnye az éjszakai autózásnak, de az új autópálya megépülése óta a forgalom nem indokolja. Bosiljevotól délre tavaly szinte üres autópályán mentünk (Vodice közelébe). Azóta még a tavaly át nem adott hiányzó 20 km-es szakasz és egy alagút is átadásra kerül júliusig (elvileg), ez még rövidebb menetidőt tesz majd lehetővé.

Árak: az 1,5-2-szeres szorzó szerintem reális. Ott is vannak nagyobb szupermarketek (pl.: Sibenikben egy Plaza szerű bevásárlóközpontban talán Interspar ha jól emlékszem), az talán olcsóbb, de a kikötői, üdülőhelyi boltocskák nyilván drágábbak. Gyümölcsárakban például a tengerpart és pár kilométerrel beljebbi falucska között lehet háromszoros különbség is. Jó nyaralást Vodicében, nagyon szép város.

Előzmény: ALIR (14993)
Kangarooo Creative Commons License 2005.06.05 0 0 15018

Jó reggelt mindenkinek!

 

Jó sok hozzászólás gyűlt össze 4 nap alatt! :o)) Nem győzöm visszaolvasni őket.

Tegnapelőtt friss időjárásjelentést kaptam Rab-ról. Meleg van, süt a nap és a tenger is isteni! :o) Kár, hogy még van szűk 3 hét mire mi is megtapasztalhatjuk. :o(

 

HegyenVolgyon,

"Azért kicsit hesszelem magam azon, hogy nincs szalagkorlát! :-O" - :o)) én is mindig ezen izgulok! Eddig Korcsulán volt a legrosszabb, amikor találtunk egy utat ami építés alatt volt... öklömnyi kövek, bal oldalon szakadék, jobb oldalon kőfal, egy sáv, szembejövő helyiekkel teli kamikáze zastavás,  no szalagkorlát... :o)) Halálfélelmem volt! De a látvány miatt megérte!

 

Reménybébi,

Asszem H.o-ba is kell az állatútlevél +chip + a szükséges oltások. Mi nem visszük a kis terroregerünket, mert nem akarom hosszan utaztatni és nem akarom, hogy elvesszen. Valamint egy embert mindig lekötne az, hogy a kuttyra figyel és így nem lenne teljes a pihenése.

Ez most lehet, hogy furán hangzik és lehet, hogy úgy tűnik, hogy én nem szeretem a kutyámat. Ez nem így van. Csupán belegondoltam abba, hogy az apartmanban nem akarom hagyni egész napra, valamint ha leviszem a strandra magammal, lehet hogy nem néznének rám jó szemmel, ha mégis engednék a dolgot, akkor arra is figyelni kell hogy nehogy hőgutát kapjon valamint, hogy ne legyen kint egyedül a parton...

Én úgy vagyok, hogy szívem szerint vinném, de mégsem, mert lehet hogy az egész nyaralás nem a pihenésről szólna, hanem arról, hogy a kutyára vigyázni kell, nem is beszélve arról, hogy a kutty mit szólna a hosszú úthoz 30 fokban, majd a 40 fokban eltöltött napról, ráadásul úgy, hogy "a gazdiék bent úsznak, én pedig utálom a vizet...." (az én terroregerem szerint) 

Szóval ezzel nem azt akarom mondani nektek, hogy semmiképpen ne vigyétek, csupán azt, hogy jól gondoljátok meg a dolgot!

 

Sfi,

Lehet, hogy nem egy kempingről beszélünk... De az is lehet, hogy 1988 óta felújították. :o) A lényeg, hogy gyönyörű a táj és nagon nyugis! Szóval jó volt ott lenni!

 

Laca5,

Szerintem jó idő lesz augusztus végén, a csúcsidő júliusban szokott lenni. Utazás ügyileg pedig az éjszakai autózást javasolnám nektek. A picúrok el tudnak aludni hátul és nincs gatyarohasztó meleg sem. Talán tömeg sincs olyankor. Legalábbis tavalyelőtt amikor augusztusban jöttünk visszafelé, max 10 percet kellett várni.

A víz egyébként azidőtájt általában 24-26 fok körül mozog. Mivel ott kicsi a víz, legalábbis az első pár méteres szakaszon, ott lehet több is. Vannak eldugott kis öblök is és ha jól tudom a többségük homokos. :o)

 

Sirjohn,

Csopakról én Letenyét céloznám meg, majd az ótópályán végig. :o)  Majd Splittől a tengerparton tovább Brela-ig. A tengerparti út nagyon szép! Bőven pótolja az autópályán látható szalagkorlát, szalagkorlát, tábla, alagút tájat! :o)

 

MrTigra,

Mágneses H matricát szerintem te is csinálhacc... Lehet venni mágneses lapot szerintem (hobbiboltokban, művészellátó boltokban). Ragasztassz rá egy H betűs matricát, körbevágod és kész. :o)

 

prosek,

Emlékeim szerint szívkagyló a neve. :o) Mi is hoztunk fel egy szép darabot, de megkegyelmeztünk neki. Nem lett belőle vacsora.

 

nidsz,

Én is köszi a kompmenetrendet! :o) Így nem kell keresgélnem.

 

Leadfoot,

A fügepálesszal én is óvatos vagyok. :o)) Egyszer egy merülés után megkóstoltattak velem egy pici pohárkával... hajjaj! Volt ugye egy kis szédülés a merülés után +35 fok és erre ittam.... 8o)

 

Gigi21hu,

Tavaly H.o- ban mi is elmentünk egy elhagyott ház mellet, ami ki volt égve és az autó is még bent állt a garázsban... Elég szomorú látvány volt.

 

Ólomlábú,

Mi is suzukizunk :o)) A fogyasztás hasonlóra jött ki ótópályán 130-al. Rendőröket mi nem nagyon láttunk útközben... igaz más autót sem. :o))

 

Tomcat73,

A MOL-nak nincs véletlenül köze az INA-hoz? ...mintha úgy rémlene, hogy igen, van. :o(

 

Na megint sikerült kisregényt írnom. Remélem nem haragszotok meg rám emiatt! :o)

Előzmény: HegyenVolgyon (14659)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2005.06.05 0 0 15017
Van egy lista ígérem előkukázom valahonnan. Abban benne van melyik országban legális melyikben nem.
Előzmény: koltain (15014)
H_G Creative Commons License 2005.06.05 0 0 15016
Hajóval természetesen átmehetsz Dubrovnikba útlevél nélkül (persze spliti beszálással, nem omisival). Mostarba tényleg bajos lenne.
Előzmény: koltain (15015)
koltain Creative Commons License 2005.06.04 0 0 15015
Kérdés merült fel bennem:
Ha Omisból át szeretnénk menni Mostar-ba akkor kell útlevél ugye?? Meg akkor is kell ha Dubrovnikba szeretnénk kirándulni. Az 5 fős társaságból 1 főnek nincs útlevele és most megy a tanakodás hogy csináltasson-e...
koltain Creative Commons License 2005.06.04 0 0 15014
Ott kint is legális?? Mert azt nem tudom....
Előzmény: bankvilági idegenvezető (15010)
koltain Creative Commons License 2005.06.04 0 0 15013
Én is.
De NAGYON fárasztó, és nagyon tisztába kell lenned saját magaddal (fáradság, koncetráció, stb). Ha van váltósofőr akkor meg váltani kell és no problem....
Előzmény: DrShan (15005)
koltain Creative Commons License 2005.06.04 0 0 15012
Hali!

Mi Kaposvárrol 22.00 körül szoktunk indulni. 4-5 egy autóba + utánfutó (megvoltunk rakva mert két hétre mentünk) kényelmes 90-es tempóban Zadarnál voltunk napfelkeltére. Most azt csak te tudod, hogy hányan mennyi csomaggal, és mekkora tempóval tudsz haladni. Kaposvár-Zadar kb 400 km Letenyének és Plitvicének mentünk persze. A hegyekben éjjel jól lehet haladni csak hát 3-4 seb. fokozat a kanyarok miatt.....
Előzmény: ALIR (14993)
H_G Creative Commons License 2005.06.04 0 0 15011
Igen, és ha tényleg van szava a reklámot megrendelő hivatalnak a fejlesztéseket illetően, akkor a "Mediterranean as it once was" szlogenből ítélve a jövőben sem kell attól félnünk, hogy aquaparkokba botlunk Horvátországban.
Előzmény: Leadfoot (15004)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2005.06.04 0 0 15010
"Remélem traffipaxal nem találkozunk"

Arra is van megoldás....veszel egy detektort és már nem is kell annyit aggódni!:))))
Előzmény: Hvala (15009)
Hvala Creative Commons License 2005.06.04 0 0 15009
Orvost! Orvost! A fiam(13) most vett rá (azért nem kellett 2x kérnie), hogy egy Horvátország tengerpartjai(Dalmácia) című útifilmet vegyünk meg. Azt mondta inkább lemond két heti fagyiadagjáról. (Drága gyermek). Szóval most leülünk , dvd indul, és én már utazom is. Remélem trafipax-szal nem találkozunk. Majd írok beszámolót.
Előzmény: tomcat73 (14996)
Hvala Creative Commons License 2005.06.04 0 0 15008
Kedves Laci! Hvala
Előzmény: lborli (14978)
DrShan Creative Commons License 2005.06.04 0 0 15007

Helyzetemből adódóan sikerült betekintést nyernem az MTRT marketing dolgaiba. Horvátországban van pénz is rá. Nem a politikai körök hízlalása a legfontosabb cél. De aztért a magyar marketing is ott van, hidd el. Csak nem jutnak el mindenkihez.

Az utazás kiállításon láttam a horvát standot. Eszméletlenül jól meg volt csinálva. Rengeteg nagyon jó prospektust hoztam. Külön plazmatévén csak az autópálya építésről volt szó. Hazafelé nem nagyon akartam letérni a pályáról Fehérvárnál;))

Előzmény: Leadfoot (15004)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2005.06.04 0 0 15006
Ez jó volt:))))))))))))))))))))
Előzmény: DrShan (15005)
DrShan Creative Commons License 2005.06.04 0 0 15005

-Ott vagy reggel és szabad az egész napod
Igen, igen, igen! Vissza meg délután jó indulni. Hogy miért?

lassabb

gatyarohasztó meleg van

dugóba kerülsz

sok a rendőr is

De van egy délelőttöd, amikor felkeresheted a legjobb strandot a környéken, ami után ezek a kis apróságok garantáltan nem fognak érdekelni. ;)) Eddig mindig hajnalban estünk haza;)

Előzmény: bankvilági idegenvezető (15003)
Leadfoot Creative Commons License 2005.06.04 0 0 15004
Én is láttam már, de külföldi adókon (pl. CNN). Marketingben is lenne mit tanulni a Horvátoktól ennek az országnak... :-)
Előzmény: sfi (15001)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2005.06.04 0 0 15003
Én is az éjszakai utazásra voksolok.

-gyorsabb
-nem kapsz hőgutát
-Nem kerülsz dugóba
-Ott vagy reggel és szabad az egész napod
-Szerintem nincs annyi rendőr sem( talán....)
Előzmény: DrShan (15000)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2005.06.04 0 0 15002
Köszönöm szépen! Szóval azt mondod lehet találni szép strandot ami nem is agyonzsúfolt?
Előzmény: madand (14997)
sfi Creative Commons License 2005.06.04 0 0 15001
Igen, ezt a reklámot már én is láttam. Nehéz volt megállni, hogy ne kezdjek el pakolni.
Előzmény: tomcat73 (14996)
DrShan Creative Commons License 2005.06.04 0 0 15000

Szerintem indulj korábban. Ha a napfelkelte Zágrábnál ér el, talán nem lesz gond a forgalommal.

Előzmény: ALIR (14993)
sfi Creative Commons License 2005.06.04 0 0 14999

Ezt írtad: Én viszont nem szeretek sátrazni, és nekem nem csak a tenger fontos, hanem hogy kultúrált helyen keljek fel minden reggel.

Mi nagyon szeretünk sátorozni és a sátrunk kulturált hely (elvégre a miénk). És sátorral 2 hét nyaralás 3 főre mindennel együtt megvan 140,000 Ft-ból. Persze nem luxus körülmények, de 2 hét azért mégis 2 hét!

Előzmény: nrg Golf II (14894)
madand Creative Commons License 2005.06.04 0 0 14998

Bocsi, természetesen kemping és fényképezve. Ay oldalsó syöveg ay alsó képre értve

 

Madand

Előzmény: madand (14997)
madand Creative Commons License 2005.06.04 0 0 14997

A Vranjica kemoing strandja

 

Vranjica kemping strand

 

A kempingből fénzképeyve, bal oldalt Medena, távolabb Trogir

 

 

Medena és Trogir
Előzmény: madand (14984)
tomcat73 Creative Commons License 2005.06.04 0 0 14996
Most ment egy reklám a királyi tv-n Ho-ról. Nagyon profi szép képekkel nyálcsorgatóan kék tengerrel:))
tomcat73 Creative Commons License 2005.06.04 0 0 14995
Bajnak baj dehát mit tudok tenni.:))

Az erődből.... hmmm... olyan furcsa látószögből készültek mintha szembe lett volna a színház épülete a képen.

Majd még szuggerálom sokat:))

Előzmény: lborli (14994)
lborli Creative Commons License 2005.06.04 0 0 14994
A Fort Napoleon-ból készültek.

Beszámoló kicsit később, nem baj? :-)
Előzmény: tomcat73 (14981)
ALIR Creative Commons License 2005.06.04 0 0 14993

Ja amúgy bocsánat, hoyga  tpoichoz új hozzászólóként így kezdem :) Szóval sziasztok mindeki! :) Így kellett volna... :)

 

Egy másik topicba már írtam, de ha nem haragszotok ide is beszúrnám a hozzászólásomat:

 

Mi is július első felében készülünk baráti társasággal 10-en, 2 autóval Vodicebe (Sibenik mellett van). Sajnos nem tudtuk másképp megoldani a szállást, mint szombattól szombatig, így pont a turnusváltás közepén leszünk kénytelenk menni. Odafelé mindenképpen az autópályán szeretnék menni, tekintve, hogy ilyen hosszú úton még soha nem vezettem, meg ahogy én nézegettem a dolgokat szerintem időben még mindig az autópálya  legjobb. Meg voltam a szüleimmel már több útvonalon is Dalmáciában, Boszniát ők idén fogják kipróbálni, mert Orebicbe mennek :), s a leggyorsabbnak átlagos forgalmú (tehát nem szombati) időben eddig is az autópálya, majd a főút Plitvice felé volt. Azonban most hogy van autópálya gondolom az a  leggyorsabb. Hazafelé viszont Plitvice felé szeretnék jönni, mert én már ugyan láttam a tavakat kétszer is, azonban a társaságból rajtam kívül azt hiszem még senki, s úgy gondolom, ha már az ember elmegy Horvátországba, akkor Plitvice az egyik olyan dolog, amit mindenképpen látni kell! :) Szerintetek ha Budapestről  szombaton (amúgy július 9. :) olyan reggeli 5 és 6 között indulunk, akkor az autópályán kb. mikorra érünk le Sibenik környékére (nem akarok 130-nál gyorsabban menni, mert tetőboxszal nem túl gazdaságos, másrészt állítólag erre ott nagyon harapnak...)?

 

Még az volna a kérdésem, elsősorban azoktól, akik már jártak idén e remek kis országban, hogy idén milyenek az árak, mondjuk kishazánk áraihoz viszonyítva? Mert mikor legutóbb voltunk (2003), akkor még azért a bolti árak olyan 1,5-2-szerese voltak az átlagos nálunk tapasztalhatóknak.

ALIR Creative Commons License 2005.06.04 0 0 14992
Az igen jó hely, ott már voltunk mi is, eddig 3-szor :).
Előzmény: madand (14984)
koltain Creative Commons License 2005.06.04 0 0 14991
az jó mulatság :D
Előzmény: AZS (14990)
AZS Creative Commons License 2005.06.04 0 0 14990
Én meg lecseréltem a nyaralóm összes binzincsövét ;-)
Előzmény: koltain (14988)
DrShan Creative Commons License 2005.06.04 0 0 14989
bárcsak... dolgoztam, és holnap is azt fogok...:(
Előzmény: koltain (14988)
koltain Creative Commons License 2005.06.04 0 0 14988
Na emberek... mi ez a nagy csönd?? Mindenki elment ma nyaralni?
tomcat73 Creative Commons License 2005.06.04 0 0 14987
Jó nyaralást
Előzmény: csataló (14974)
satfanatic Creative Commons License 2005.06.04 0 0 14986

Sziasztok!

 

Van még rajtam kívül olyan fociőrült aki Hajduk Split meccsre is kijár a nyaralása alatt? Nálam ez már évek óta fix program és óriási élmény.

koltain Creative Commons License 2005.06.04 0 0 14985
Jó utat és minden jót.........
Előzmény: csataló (14974)
madand Creative Commons License 2005.06.04 0 0 14984

Helló Ólomlábú!

 

Mi az elmúlt 2 évben Trogirtól északra (kb. 3 km) voltunk a Vranjica Belvedere kempingben. Mellette (Trogir felé) van Medena. A medenai strand ki van építve, murvával megszórva, mindenféle kölcsönzőkkel és pénzköltési lehetőséggel. A kemping strandja (sokan átjártak) inkább megmaradt természetesnek (bár a tenger alján feltöltött részeket lehetett látni) sziklás, köves, kibetonozott. A medenai parton kevesebb fa volt, a kemping strandja teljesen fás, mindig van árnyék. A két rész között (kb. 1 km) egy erdő van, végig öblökkel ahol lehetett fürödni. A szandál kell mert sok a sünike. Este megpróbálok pár képet feltenni.

 

Üdv

 

Madand

Előzmény: bankvilági idegenvezető (14964)
franjo Creative Commons License 2005.06.04 0 0 14983
<i>Azért a férfi elgyen férfi és legalább a saját kutyájának parancsoljon hamár az asszonynak nem lehet:))</i>

Azért Rajtad kivül még akad 3 milliárd FÉRFI a földön.....
Előzmény: tomcat73 (14982)
tomcat73 Creative Commons License 2005.06.04 0 0 14982
Jó választás ! A kutya macerásabb útitárs lenne. :)

Ezt te honnan tudod?
Azért a férfi elgyen férfi és legalább a saját kutyájának parancsoljon hamár az asszonynak nem lehet:))

Ittunk mi Karlovacko-t meg Ozujsko-t is, de most utoljára azt az Apatinsko pivo-t toltuk
Előzmény: franjo (14972)
tomcat73 Creative Commons License 2005.06.04 0 0 14981
Na végre!

Iborli, nem tudom láttad-e kérdésemet a photocroatian lévő fotóiddal kapcsolatban de akkor most ismét feltenném. Az óvárosról ( Hvar) készült képeket repülőről csináltad? mert órákat filóztam, hogy honnan lehetett volna de semmi épkézláb ötletem nem volt:))

Ja élménybeszámolókat és fotókat a hajókázásról de gyorsan:))
Előzmény: lborli (14980)
lborli Creative Commons License 2005.06.04 0 0 14980
Nem kívánom felizgatni a kedélyeket, de meg kell osztanom veletek a kéthetes vitorlázás állomásait: Skradin - Kaprije - Jabuka - Svetac - Vis - PALAGRUZA - Lastovo - Korcula - HVAR - Maslenica (Solta) - Primosten - Sibenik - Skradin.
lborli Creative Commons License 2005.06.04 0 0 14979
Phüüü... Bakkerek, két hét termésével most végeztem. Mindenkin kitört a grafománia? Ez eddig csak rám volt jellemző! :-)
lborli Creative Commons License 2005.06.04 0 0 14978
A Vis keleti végén lévő világítótoronytól délre eső első öbölben (nincs előttem a térkép, hogy megmondjam a nevét) teljes meglepetésemre szín homokot találtunk. A 30 cm-es vízben még dagonyázni is lehetett, annyira felmelegedett. A mélyebb vizekről ez sajnos nem mondható még el. :-)
Előzmény: Hvala (14526)
lborli Creative Commons License 2005.06.04 0 0 14977
7,28 HRK, a gáz 3,05.
Előzmény: k08 (14508)
lborli Creative Commons License 2005.06.04 0 0 14976
Pirovacig (Skradinba mentünk) 36+39+80 HRK volt.
Előzmény: Leadfoot (14451)
lborli Creative Commons License 2005.06.04 0 0 14975
Tegnap még nem volt kész az alagút, de mozgolódnak a hozzá vezető úton, az biztos.
Előzmény: tyutyubacsi (14293)
csataló Creative Commons License 2005.06.04 0 0 14974

Sziasztok,

szia Prosek, köszi, megkóstoljuk az Arsenálban, tuti:-)

 

Pár óra, és indulunk, beszámoló 8 nap múlva:-) Addig is minden jót a várakozóknak!

 

 

Előzmény: prosek (14840)
DrShan Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14973

Okrug Donji. Az a kis falu a civilizáció határán egyensúlyoz. A partra egy nagyon meredek murvás út vezet le. Van ott tengeri rózsa, meg mindenféle fauna, csak sok a hajóforgalom. A szigeten biztos akad még sok felfedezésre váró hely, csak nincs nagyon út se a legtöbb részére. Vagy ami van, az poklomnyi terepjáróknak. A sziget déli oldalán, ha Gornji-t sikerül elhagyni, csak a hajók törik meg néha a természetes képet. Trogirnál a part mentén nem próbálkoztunk. Biztos hogy jó, csak olyan inkább ne álljunk meg hangulata volt;)

 

 

 

Érdemes csónakkal próbálkozni...

Előzmény: bankvilági idegenvezető (14970)
franjo Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14972

Ami tuti, hogy 13 nap múlva este 9-kor szakadok le Bosznián át. 2 hét múlva pont ilyenkor meg 1 fügefa alatt alszom Tucepitől délre 3 sör után.

Ja, és a parkolóőrrel megyek, ha addig nem leszek kirúgva. :)

Jó választás ! A kutya macerásabb útitárs lenne. :)
Tucepi is jó hely - bár azt hiszem Te már többször voltál ott - nekünk még a hajdani makarskai szállásadónk is azt javasolta, hogy ott érdemest szállást keresni; olcsóbb mint Makarska, szép a plázs és ha valaki nyűzsgésre vágyik, akkor gyorsan be tud ugrani Makarskára.
El is mentünk megnézni, tényleg jó helynek tűnt, a pálmafás sétány maradt meg bennem leginkább.
Melyik horvát sört preferálod?
Mi TomCat-tel (ha jól rémlik) a Karlovacki pivo-t pusztítottuk.

Előzmény: téeszelnök (14879)
franjo Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14971

Hát persze.

Viszont ahhoz, hogy a hálószobamba bejohess, genfi egyezmenyes pentagon kartya kell és most tényleg nem hulyeskedek... Sajnos, kisse el vagyunk zarva a baratsagos beduin lakossagtol, de azert ki tudunk menni, csak minket nem latogathat senki.

Valójában mit csinálsz kint, orvos vagy? Vagy valami military action?

Előzmény: the real jabberwocky (14877)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14970
Köszi! Megmondom őszintén,hogy a Plázsokat ki nem állom. Kiráz a hideg a heringparádétól és,hogy összeér a matracom a másik emberével.

Az elhagyatott romantikus vadstrandok annál inkább érdekelnek. Főleg azok amikhez úgy kell lemászni egy hegyoldalban pl....:)))))
Előzmény: DrShan (14966)
DrShan Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14969
Hát ja... minden másra ott az öjró
Előzmény: Törölt nick (14968)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14968
Tavaly 10 Eurót fizettem MN-ban a rendőröknek, 25-ről alkudva. 5 és 10 Eurósok mindig van bekészítve a zsebbe, de még csak 1szer kellett.
Előzmény: DrShan (14965)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14967
Tavaly vittünk némi kaját, reggel boltba megyünk reggeliért, este szoktunk meleg kaját enni, étterem nekünk nem fér bele,a halat és a hozzá hasonlókat nem szeretjük, grillezőkben vettünk mindenféle húsokat, a napi 25 Euróba tavaly belefért, igaz az Montenegróban volt.   Mi kb. 120-150-ből szoktunk 7-10 napot nyaralni, tudnék többet is költeni, de ez a max keret.  Szerencsére az autónk 5 köröl fogyaszt, ezzel tudok spórólni és a szállással.
Előzmény: bankvilági idegenvezető (14962)
DrShan Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14966
Okrug Gornjin van egy kiépített csillogó plázs, minden extrával. A szigeten dél felé néző kellemes öblök vannak, jó kilátással. Meg érdemes meglátogatni Okrug Donjit is, ha nyugodtan szeretnél strandolni. Trogir mellett a szárazföldön nem próbálkoztunk, de biztosan vannak vadstrandok.
Előzmény: bankvilági idegenvezető (14964)
DrShan Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14965

Ez lemaradt:

 

Alkudozás a rendőrökkel minden 200 méteren MEGFIZETHETETLEN

Előzmény: Törölt nick (14959)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14964
Trogírt ki ismeri behatóan közületek.Itt elsősorban a Trogir melletti strandok érdekelnének. Kb 5 km-es körzetben.Vannak hasonlóak mint pl Makarska mellett pl Tucepinél?
AZS Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14963
szerintem az MB az ólmos, a BMB az ólommentes
Előzmény: Leadfoot (14960)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14962
Hát igen a diesel és hogy Bosznia felé mégy azon máris spórolsz 30 ezer forintot. Azon is,hogy 7 éjszaka az megint egy 25 ezer mínusz.

Viszont azt nem értem mit esztek? Fagyit meg bazári cukrot???:))))))))))))))
Előzmény: Törölt nick (14959)
tomcat73 Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14961
Az INA kutakon mindkettőt lehet venni. Sztem semmi különbség. olyan mint a MOL-nak a 99-es löttye, tehát ugyanaz a hatása az autóra (semmi). Csak drágább.
Előzmény: Leadfoot (14960)
Leadfoot Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14960

Pécs cityből :-)

 

Lenne egy kérdésem (nem csak neked, hanem úgy általában): néztem az INA honlapját, és van rajta MB98 (gondolom az MB a motorbenzin rövidítése horvátul), meg BMB98, ami olcsóbb. 95-ösből meg van BMB meg BMB EURO (utóbbi drágább). Mi a különbség ezek között, és kutakon melyiket lehet kapni?

 

De egyébként az előbbi számolgatás máris sántít, mert azt hittem, olcsóbb kint a benzin. Az INA honlapja szerint a BMB95 a legolcsóbb is 7,23 Kuna, azaz 260 Ft.

Előzmény: bankvilági idegenvezető (14958)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14959

Kecskemét-Brela oda-vissza:

 1300km+kirándulások 400km=1700km,

 Boszniai gázolajjal is számolva   17.000.-Ft

de lehet, hogy hazafelé autópályán megyünk, akkor vmivel több.

 

Szállás 4 személyre, 3 ágyasban, mert a fiam még túl kicsi,

7éjszakára:   max. 240 Euró, legalábbis nem nagyon

szoktam többet adni érte.   =  60.000.-Ft

 

Költőpénznek átlag napi 25 Euró elég szokott lenni fagyira,

 belépőre, szirszarbazárra  150Euró  35.000.-Ft

 

Itthoni gazdaságos bevásárlás,

 de ez egyébként is kellene: 10.000.-Ft

 

Összesen: max 130.000.-Ft

Előzmény: bankvilági idegenvezető (14952)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14958
Honnan írsz Leadfoot? Valamiért ismerős a stílusod....
Előzmény: Leadfoot (14957)
Leadfoot Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14957
Ja, tavalyelőtt kijött annyiból, mert a szállást faterom cége fizette, nekünk saját zsebből csak valami minimális összeget kellett leszurkolni érte a helyszínen.
Előzmény: bankvilági idegenvezető (14956)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14956
Azt akarod mondani,hogy 3 fő kijött 95000 ft-ból? 1 hétre?
Valami nem stimmel.... Az előző életszagúbbnak tűnt:))))))))))))
Előzmény: Leadfoot (14955)
Leadfoot Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14955
Most jövök rá, rosszul számoltam. Ha jól emlékszem, 2003-ban összesen vittünk 2000 Kunát és 100 Eurót, amiből benzin, autópálya, szállás egy része is lett fizetve, és elég jól kijöttünk belőle.
Előzmény: Leadfoot (14954)
Leadfoot Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14954

Én így számolgattam:

 

Utazás

-Benzin: kb. 6,5 literrel számolok az egész útra. Összesen 2X880 km + amit ott megyünk fel-alá a szigeten. 54 literes a tank, így kb. 3 teletankkal számolok --> kb. 38000 Ft

-Komp: 2X3000 Ft

-Autópálya: kb. 2X180 kuna --> kb. 13000 Ft

-Össz.: 57000 Ft

 

Szállás

-Apartman 7 éjszakára 3 főnek: 315 Euró --> kb. 80ezer Ft

-Idegenforgalmi adó naponta személyenként 5 Kuna --> kb. 4000 Ft

-Össz.: 84000 Ft

 

Költőpénz

-Még nem tudom. Talán 2ezer Kuna --> kb. 75000 Ft*

-Kaja, amit itthonról viszünk: kb. 5000 Ft

-Össz.: 80000 Ft

 

Summa: kb. 221ezer Ft. Persze majd elválik...

 

*Igazából fogalmam sincs, mennyi költőpénzt vigyünk, de ha nem lesz elég a 2000 Kuna, max. veszünk le automatából

Előzmény: bankvilági idegenvezető (14952)
koltain Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14953
Tavaly csináltak utat oda. Mi még nem tudtunk menni rajta de majd idén .......:D
Előzmény: H_G (14944)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14952
Más téma.

Próbáltam most is a hagyományoknak megfelelően számításokat végezni. Kíváncsi vagyok mások véleményére is ki mennyiből hozza ki a nyaralását.

Szóval mi ketten megyünk Trogir mellé valami kis faluba és onnan majd megyünk jobbra és balra.Egyenlőre a gyerekeket nem visszük majd csak jövöre amikor már nem kell egész nap rohangálni utánuk:)))

Várható költségek amivel számoltam.
Szeged-Trogir plussz kirándulások 2000 km- 30.000 Ft
Autópályadíj kb 13.000 Ft
Várható apartmanbérlés helyszíni keresgéléssel kb 30 euró/nap-kb 10 napra 300 euró-azaz 78000 Ft
Vendéglők-reggelik srand(sör,jégkrém,jegeskávé stb...200-250 euró- 65000 ft
Minden egyéb még 100 euró 26000 Ft

Ez összesen 212 000 Ft /2 Fő/10 éjszaka.


Sok vagy kevés? Magyarul ti ennél kevesebből vagy többől hozzátok ki?
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14951
Nagyon szívesen!

Üdv!
Előzmény: KAti (14949)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14950
Tökéletesen megértelek...)))))))) Én is hasonló akcióra készülök. Szóval ami a csövön kifér az 1.3-as Suzukitól:))))

Rendőrök mennyire vannak jelen éjszaka a pályán?
Előzmény: Leadfoot (14948)
KAti Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14949

Köszi. Ez a 21000 azért nem kevés....

 

130-nál kijössz 6 literből? Ez jó.

Én 1.6-os Swifttel megyek, az 5 liter az stimmel (5.2 inkább), de autópályatempónál azért több, mint 6-ot fogyaszt, inkább 7-8 között. Szóval nekem még több lenne a különbség. Ráadásul most már Bpről indulok, nem Pécsről, s azt hiszem, az autópálya még több (Magyarországon két hétvégi matrica az 3000, és Letenyétől talán több a horvát fizetős szakasz, mint Kutinától)

Szóval nekem kb 30000 Ft a különbség a Bosznián át vs körben autópályán kérdésben. 

Jó utat  neked, de nekem ez a 30000 Ft nem éri meg. Még egyszer köszönöm, hogy segítettél.

Eddig mindig Bosznián át mentem, ha délre igyekeztem, csak most a hosszú autópálya plusz budapesti indulás miatt gondolkodtam el.

 

Attila

 

(KAti és nem Kati, bocs :-)

Előzmény: bankvilági idegenvezető (14947)
Leadfoot Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14948
Akkor azon az éjszakán már 2 ólomlábú fog nyomulni a horvát autópályán... :-) Én tul.képp azért favorizálom az autópályát Bosznia helyett, hogy tempósan haladhassak. Szegény autóm csak városban van használva, és teljesen eltunyul, egy kicsit kikormozom... :-)
Előzmény: bankvilági idegenvezető (14947)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14947
Nézd Kati! Nem tudom milyen autótok van. MI egy 1.3-as Suzukival megyünk ami még az autópályán a 130-as tempó mellett sem fog többet enni 6 liternél/100 km. Ha Bosznia fele mentem nekem 5 liter körül evett a Suzuki/100 km.

Ez azt jelenti,hogy oda vissza az autópálya benzinben 1600 km-el számolva az egy liter többletfogyasztás 16 liter*250 Ft-al az 4000 Ft egyszer....

Az autópályadíj Szegedtől Splitig oda vissza megközelítőleg 13.000 Ft lesz.
Mivel durván oda vissza 240 km-el több az autópálya ezért még számolnod kell 15 liter plusszfogyasztást is ami még 4000 ft.

Az autópályaköltség ha Pécs-Barcs-Kutina(autópálya)-split felé mégy akkor durván 13000 ft lesz.

Tehát:
-4000 Ft
-4000 Ft
-13000 Ft
Azaz 21.000 ft többletköltség várható ha az autópáylán mégy.

Ennek ellenére is arra fogok menni méghozzá Július 4-én éjcaka!!!!
Előzmény: KAti (14945)
DrShan Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14946
Mindenesetre már alig várom, hogy egy tengerparti szerpentin kényszerítsen 30-as tempóra. Még másfél hónap...
Előzmény: Leadfoot (14939)
KAti Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14945

Szia ólomlábú,

 

kikalkulálnád az útiköltségeket is?

Normál út * országúti fogyasztás, vs autópálya út * autópálya fogyasztás plusz autópályadíjak, plusz a fennmaradó normál mint az előző.

Tényleg érdekel, nem csesztetni akarlak.

Arra számítok, hogy jelentősen több lesz az autópályás - csakhogy mennyivel?

Eddig ezt én soha sem kalkuláltam, amikor dél felé mentem-jöttem.

Előzmény: bankvilági idegenvezető (14933)
H_G Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14944
Amellett egy harmadik pont nevezhető még kilátónak, ahol a híres bronzszobor áll. Ide bizony nem tudom, hogy lehet följutni, mert ahányszor próbáltuk, eltévedtünk. Mindenesetre a képeslapokon látszik, h. a vége lépcső.

H_G Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14943
Ja, mielőtt teljesen összezavarunk: a szerpentinen (Gata falu irányába) egy kápolnához lehet följutni. Pazar onnan a kilátás! És persze gyönyörű a várromból is, de oda, ahogy az előttem szóló említette, kecskeösvény vezet.
Előzmény: H_G (14942)
H_G Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14942
Nyugalom, az út szerpentin. Robogóval is járnak rajta.
Előzmény: BZJ. (14934)
Jadro Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14941
Van egy várrom a hegytetőn. Az autót felejtsd el! Max a feléig van autóút. Ott le kell rakni és gyalog tovább. Keskeny kis köves ösvény kanyarog fel a tetőre. Van turistajelzés a kövekre festve. Nem kis séta, de megéri!
Előzmény: BZJ. (14934)
tomcat73 Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14940
Imhol egy nálunk előferdült eset.

A Balkáni nem lenyúlós állapotok:))
Előzmény: DrShan (14937)
Leadfoot Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14939
Megelőztél :-) Meg még az zavart, hogy a legtöbb faluban nem volt közvilágítás... viszont kivilágítatlan részeg kerékpároshoz volt szerencsém, és ha ez nem lett volna elég, katonai tereptarka szerkó volt rajta :-O :-)
Előzmény: DrShan (14937)
Leadfoot Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14938

Hogyne. Ilyen itthon is van épp elég, hogy tudjuk, miről van szó... :-/

 

Engem is idegesített Barcs-Kutina útvonalon a sok totál indokolatlan 40-es + "veszélyes útkanyarulat" tábla. Főleg éjszaka. Akkor jártam arra életemben először, így csak a kanyar után tűnik föl, hogy 100-zal is simán "abszolválható"... én arra tippeltem, hogy valami prominens politikusnak táblagyára van a környéken :-))

Előzmény: bankvilági idegenvezető (14936)
DrShan Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14937

A balkáni államok listájára nyugodt szívvel felírhatod Magyarországot is, ami az indokolatlan táblákat illeti. Csak hogy ne vádolhassanak azzal hogy más szemében a szálkát is;)

Amúgy Horvátban azok a táblák, lehet akár 20-as is, nem dísznek, vagy pénzforrásnak vannak kitéve. Nevehzetjük törődésnek, vagy jótanácsnak egy 100 méter mély szakadék szélén táncoló út esetében. A szalagkorlátot, mint olyat nem nagyon ismerik.

Előzmény: bankvilági idegenvezető (14936)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14936
Még annyit írnék erre a Bosznia vagy Horvát polémiához,hogy mindenki maga dönti el természetesen. Én sem a rábeszélés miatt írom de ha azt látom,hogy örömódákat zengünk a boszniai lejutáshoz akkor nem tudom szó nélkül hagyni és le kell írnom a tapasztalataimat. Nem célom az elriasztás sem a riogatás.Vélemény,ahogy ti is elmondjátok a tiéteket.

Nekem egy bajom van. Persze,hogy a táblákat be kell tartani mindenhol,hisz ez aranyszabály különben megbüntetnek.Sajnos azt látom,hogy sokan nem értik miről van szó. Magyarországon is Ausztriában is meg minden államban vannak "táblák" Csak nagyon nem mindegy a mennyiség és a kirakás mikéntje. Tipikusan jellemző a balkáni államokra(Bosznia,Szerbia),hogy indokolatlanul olyan helyeken is kirakják a táblákat ahol az égvilágon semmi értelme. Ezt hívom én utolsó rohadék alantas pénzlevevésnek.
A napnál is világosabb,hogy belövik a ziccert a turistaszezonban. Több kilométer hosszú egyenes az út tökéletes, kirakva a 40-es tábla vagy egyszerűen csak kintfelejtve.

A rendőr meg vár az út végén....... Értitek már mit akarok????
BZJ. Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14935
Tucepinek tényleg nagyon tuti a strandja!Láttam már róla rengeteg képet!A makarska.lap.hu-n bellül van tucepinek is több weblapja,azon bellül panorámaképek ,ahol tutijó panoráma képek vannak a strandról és a jahtkikötőröl!(Bocsi a szóismétlésért)
Előzmény: bankvilági idegenvezető (14933)
BZJ. Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14934

Omisnál van kilátó?Illetve biztos van,de hogyan lehet oda feljutni autóval?Nagyon meredek az út?82 pacis az autóm! Elég oda?

bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14933
Tucepinek nagyon dögös a strandja. Én voltam Makarskán és mindig átjártunk srandolni!

Szóval a 70-es átlag az egész útra jött ki nem a Boszniai részre. Tehát Szeged-Makarska.10 óra Bosznián keresztül.

Ugyanez szerintem az autópályán körbe max 8 és fél lesz előreláthatólag.
Előzmény: téeszelnök (14900)
BZJ. Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14932

makarska

 

 

Ez pl. egy kis Makarskai látkép,háttérben a Biokovo hegységgel,és a jellegzetes félszigettel!Gondolom mindenki felismeri,még álmából felébresztve is!De nem lehet vele betelni!:)))))

Jadro Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14931
Egyelőre fogalmam sincs hogy milyen szállás és hol van pontosan. (És hogy mennyi. :) Még erősen szervezés alatt van. Ami boztos hogy 4 személyre szól majd. Egy ismerősöm ismerőse szerzi. Bonyolult az ügy de nem kilátástalan. :)
Előzmény: cybermoon (14930)
cybermoon Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14930

Jadro!

 

Érdekelne a Cavtati szállás ha vízhez közeli. Mi most mennénk június 26 körül és szintén négyen. Szívesen letesztelnénk nektek :)

Előzmény: Jadro (14917)
Hvala Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14929

Mit szólnátok inkább egy kis nézelődéshez?

stupiddog Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14928

Brac vs.Krk pedig:Krk ugye közelebb van,de a szebb részei a sziget túlsó végén vannak.Ott már szállást(vagy akár strandhelyet)találni is nehezebb.Viszont vannak nagyon szép óvárosok.Sétálni,fotózni,nézelődni érdemes.Krk hídhoz közeli része felejthető,mondhatnám csúnya és piszkos.

 

Brac nekünk jobban tetszett.Strandolni az Aranyszarvra jártunk,ami strandnak minden korosztálynak jó(a sziget távolabbi csücskén fekvő Povljából se volt messze)vagy a házunk előtti köves-kavicsos partra ugrottunk le,ahol juni.végén csak mi voltunk...A városka kikötője és ófaluja is szép,és a sziget többi városa is kedves,de aki nyüzsgésre,szórakozásra vágyik,az ne ide jöjjön.Esetleg Bolba főidényben,ha Siófok-fílingre vágyik.Úgy tűnt,ez a sziget kétarcú:Bol túristacentrum,a többi rész elhagyatott,falusias,de nekem ez a zsánerem,hiába...

 

Dalmáciához képest számunkra mindkét sziget kissé kopárnak,egyhangúnak tűnt.Ha osztályoznom kéne a tízes skálán,Dalmácia 8,Brac 5,Krk 3.(Isztria is mondjuk egy 5-ös)

de ez,hangsúlyozom,nagyon szubjektív,csak a mi véleményünk.Nem akarok senkit megbántani vele.

 

 

téeszelnök Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14927
Jó, igazad van. fejezzük be offilag. Csapásokat adunk, csapásokat kapunk. Spongya rá.
Előzmény: MRTigra (14926)
MRTigra Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14926
Nem is okoskodásnak véltem, csak nem értettem miért ajánlod. Szövegemből az tűnt ki, hogy nem ismerem a neten fellelhető ismertetőket? Akkor bocsi. Csak panaszkodtam, hogy szépen, időben lefoglaltuk a szállást hogy olcsóbb legyen, erre...
Előzmény: téeszelnök (14923)
Emi2 Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14925
Nagy részével egyett értek!
Mi négyszer voltunk nála, ebből kétszer egyedül voltunk az emeleten (szeptember vége, ill. junius eleje).
Viszont mikor mások is voltak, akkor tényleg néha nem lehetett nyugottan pihenni.
Mi bogarakat, meg szakadt dolgokat nem tapasztaltunk, de lehet a szagunkat nem bírták. :)))
Valószinű mi sem megyünk oda többet (habár az új rész idén elvileg elkészül...), hanem ahogy mondod, szép lassan megismerjük az egész partszakaszt.
Most Brac-on a sor.
Előzmény: stupiddog (14924)
stupiddog Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14924

ajaj,úgy látom nektek Anna bejött...

nem akarnék én itt háborút szítani,azt már látom,más-más igénye van a huszon-harminc-negyven-stb.korosztálynak nyugalom és kényelem és szórakozás szempontjából,és ez így rendben is van...de ugyanazért az árért tisztaság-higiénia terén azért ugyanazt várná el az ember itt is,ott is.Anna ebben nemigen volt dobogós az eldugult mosogató,zuhany,ragacsos tányérok,szaladgáló bogarak,rongyos ágynemű terén,amivel fogadott...És az állandó zaj,jövés-menés éjjelnappal(6 család 1 házban)-bár lehet hogy egy csupa fiatalból álló társaságnak ez jó,és csak mi lógtunk ki innen az éjszakai pihenni vágyásunkkal,bár volt ott rajtunk kívül még egy huszonéves magyar pár,akik szintén azt mondták,ide többet soha...

 

na,szóval ugyanazért az árért amiért Anna egy 2 helyiség+ablaktalan zuhany-Wc-t emeletes vaságyakkal és x családnak közös bejárat-terasszal adott ki,Bracon egy 2 hálós,2 fürdős,nappalis,légkondis,nagyteraszos kéglit béreltünk a parttól 3 percre...

igaz,ezt júni.végén,míg Omisaljt aug.végén.

Omisalj,mint hely se tetszett.Krk sziget viszont igen.(Baska,Stara baska pl.)

Ebben a topikban a nickem alapján visszanézve ezt már leírtam,nem ismételném önmagam.

Nem szeretnék senkivel vitába bonyolódni se,elvégre életkorok-ízlések-igények különbözők,csak ajánlatként írnám le,ne ragadjatok le 1 helyen,főleg ha fiatalok vagytok;ahányszor mentek,ismerjetek meg más-más helyeket,Horvátország olyan gyönyörű!

 

Előzmény: Emi2 (14915)
téeszelnök Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14923
Akkor semmit, ha segített. Azt hittem, nincs meg. Nem okoskodni akartam. :)
Előzmény: MRTigra (14922)
MRTigra Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14922
Ezzel mit akartál mondani? Ismerem az oldalt, végigböngésztem a választás előtt.
Előzmény: téeszelnök (14921)
téeszelnök Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14921

Meg használjuk ki a net-et is, kérem tisztelettel!

www.horvathotel.lap.hu

Előzmény: MRTigra (14920)
MRTigra Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14920
Jövőre ha hotelbe megyünk, tuti előtte lévő héten foglaljuk le az utazási irodánál a szállást. Az egy hónapja befizetett 120e-es út, most 50+25e-be kerülne az irodában. Ezért tényleg érdemes korábban lefoglalni, hogy jól járjon az ember.. :( Persze igaz, nem azt választod amit szeretnél, hanem ami van. De ez most engem nem vigasztal.
téeszelnök Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14919

Equell!

Isztria-Cres-Losinj szerintem.

(Ne menj Jordániába, a tenoristák robbancsák az atomot!)

A Kornati NP szerintem messziről szebb, mint testközelből. Meg problémás is odajutni. Te is tudod szerintem.

Előzmény: Equell (14907)
téeszelnök Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14918
Kb. 1-2 hónapja jöttünk rá itt a fórumon, hogy nincs. Még vita is volt, hogy kellene vagy nem. Szerintem rá lehet keresni a "teanyád" bejegyzésekre, aztán meglesz. :))
Előzmény: H_G (14912)
Jadro Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14917

Köszi! Most már szinte biztos hogy oda fogunk menni. Úgy néz ki, hogy a szállás is megoldva. Dubrovnik persze hogy meglesz! Mindent lefotózok. :)

Nem akartunk oda szállást foglalni, mert ahhoz már nagynak találtuk azt a várost. Inkább a csendesebb Cavtat. De messze még az augusztus közepe...:( :))

Előzmény: gigi21hu (14886)
Trila Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14916
Egy ilyen összehasonlítást bizony én is szívesen olvasnék. Legyen az (sőt legyen az!) bármennyire szubjektív is.
Előzmény: stupiddog (14911)
Emi2 Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14915
Anna, Ő az!

Ti is voltatok nála?
Mi minden évben ott szálltunk meg.
Mesélhetnél egy kicsit, mármint az összehasonlításról.
Előzmény: stupiddog (14911)
Hvala Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14914

:-)))))

Előzmény: H_G (14912)
H_G Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14913
Azt az összehasonlítást csak írd be mindenképp, szerintem sokakat érdekel majd!
Előzmény: stupiddog (14911)
H_G Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14912
zsotikaa:

"Az lenne a kérdésem, hogy vidámpark, vagy élménypark a délebbi vidéken hol található? aquaparkhoz hasonló gondoltam."

Olaszország, Spanyolország...
Előzmény: zsotikaa (14820)
stupiddog Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14911

Emi,a hölgyet nem Anna Hajdu Bla....cs(horvát név)-nek hívták?

Mi egyébként tavaly Krk-en és Brac-on is eltöltöttünk pár-pár napot,van összehasonlítási alapom,ha érdekel... 

Előzmény: Emi2 (14905)
Trila Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14910
Nem vagyok egy dokumentáló típus.
Előzmény: Hvala (14908)
Trila Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14909
Ja, és mivel az ugrálás is szóba került: Omisaljnál a kicsi strandnál (a használaton kívüli Hutel Ucka mellett) a félsziget csúcsán szuper ugró hely van, egy kb. 5 méter magas függőleges szikla, alatta jó mély víz. 8-10 ugrás után még 3 nap múlva is tengervíz szivárgott az orrüregemből. De az allergia sikítva menekült.
Előzmény: Leadfoot (14904)
Hvala Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14908

Képeket!Képeket!

Előzmény: Trila (14906)
Equell Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14907

Halihó!

 

Volt már valaki kint? Egy kolléganőm megkért, hogy istápoljam, merre, hová stb, és kb. két hét múlva mennének (jókor szól). :-) Mondjuk énszerintem még elég hideg a víz, és ő nagyon fürdős típus, egész nap a vízben lógna... mit mondtok, érdemes már nekiindulni (mondjuk az pont a suli vége utáni hét is lesz... lehet bedugulnak, mert mindenki nekiindul)...

 

:-)

Úgy néz ki, hogy szeptember elején megyek a körútra, bár most nagy filózás van, mert egy baráti társaság rábeszélt, hogy menjek én is velük októberben Jordániába... két nagy nyaralást meg nem bír a zsebem... lehet, le kell érte rövidítenem Croatiát... akkor viszont a Plitvice-Zadar-Pag-Kornati vagy az Isztria-Cres-Losinjra szavaznátok???? Mondjuk imádom a nemzeti parkokat... :-( De a tengert is... :-(

 

 

 

Trila Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14906
Baska a legszebb. (1 hete jöttünk vissza) De főszezonban hihetetlenül zsúfolt. (tavalyi tapasztalat) És azóta építettek/építenek egy csomó új apartmant is. Lassan egy törölközőt se lehet letenni a parton. Omisaljban is európai kék zászlós a strand és főszezonban sem zsúfolt. Az oljafinomító látványa meg direkt felemelő :)
Előzmény: Leadfoot (14904)
Emi2 Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14905
Szia!

Egy szóval sem mondtam, hogy Omisalj a sziget gyöngyszeme.
Az egész szigetbe szerettünk bele!Azért száltunk meg Omisalj-ban mert ott ajánlottak egy hölgyet, aki kivállóan beszél magyarúl, és egész kúltúrált apartmanja volt.
Sőt, mi még az életbe nem strandoltunk Omisaljba, mert nem tetszik a strandrésze.
Njivicébe jártunk át legtöbbször fürödni, és az esték nagyrészét ott, vagy Krk-en töltöttük.
Mi idén Brac-ra megyünk, de ahogy számolom, ez anyagilag legalább egy 30%-40% -al lesz drágább. Remélem a hely szépsége kárpotól mindenért!
Előzmény: téeszelnök (14903)
Leadfoot Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14904

A két utitársam, akikkel most fogok menni, voltak Krk-ön, omisalj-ban, végigjárták a szigetet, és szerintük Baska a legszebb. Tényleg jól néz ki:

 

http://www.burger.si/Croatia/Krk/Baska_Virtual.html

Előzmény: téeszelnök (14903)
téeszelnök Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14903

Kedves Emi!

Isten bizony, a jószándék beszél belőlem, tehát nem szeretném, ha megsértődnél, de Omisaljnál esetleg van a szigeten jobb hely is ilyen árban. Szerintem keress tovább. Kb. 10 éve én is azt hittem, hogy Novigrad a legszebb horvát város. Aztán nem.

Üdv.

www.kvarner.lap.hu

Előzmény: Emi2 (14899)
Leadfoot Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14902
Egyébként tényleg jó ez a nomádkodás, mi baráti társasággal Erdélyben próbáltuk (igaz, akkor az egyik haverék telkén vertünk sátarat).
Előzmény: Leadfoot (14901)
Leadfoot Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14901
Ezt a 28 meg 35ezret ugye koponyánként érted?
Előzmény: gigi21hu (14893)
téeszelnök Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14900

Aggyisten!

2 emberrel beszéltem Tucepiben, de nem kötöttem le magam. Az az igazság nem is tudom, hova kéne menni. Egész évben nagy pofám van, aztán ilyenkor mindig csomó új ötletem van. Lényeg a Dalmácia. Augusztusban úgyis az Isztrián leszek. :)

Én is voltam már Bosznia felé többször. Egyszer meg is vágtak. :( De ezt már leírtam valahol. Zupanja-Tuzla-Sarajevo-Mostar-Metkovic. Ólomlábúnak üzenem, hogy ott 70-es átlag  nincs. Ha ilyet csinál határtól-határig, lemegyek hídba Sucuraj és Drvenik  között, aztán nem kell kompoznotok. 

Előzmény: koron (14897)
Emi2 Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14899
Szia!

3 éve mi is fiatal pár voltunk... :)))
Mi akkor kevés pénzből, kocsival Krk szigetre mentünk Omisalj-ba.
A szállás 10 euró/nap volt . Mi nyolc éjszakát voltunk ott, tehát fejenként úgy 22.000 ft. fizettün érte. A benzin és a pálya díj 25.000 ft.-ból megvolt. 9 nap alatt 25.000 ft. költöttünk, tehát 94.000 ft.-ból kijött 9 nap Horvátban.
Mi nagyon beleszerettünk a szigetbe, és azóta még 3-szor voltunk...
Szerintem próbáljátok meg!
Előzmény: pétimi (14887)
téeszelnök Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14898
Szabálysértés. Nem vagy bejelentve (amit egyébként a szállásadó megtenne), ha megfognak, akkor szor10-be jön ki a nyaralás. Nem azt mondom, hogy nem lehet, (régebben én is voltam így :) ) csak rizikó van.
Előzmény: gigi21hu (14893)
koron Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14897
Üdv Téeszelnök !
Pontosan hova mentek "Tucepitől délre", mert mi is ott leszünk.
Tavaly is ott voltunk szuper az a rész.

Mi évek óta Bosznián át járunk, semmi gond!!!!!!!

Üdv koronas
tomcat73 Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14896
Ja nem is rád értettem, hanem azokra akik feleslegesen aggódnak és pánikolnak
Előzmény: KAti (14895)
KAti Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14895
Épp azt akartam kifejezni, hogy bárhol, bárhogy megbüntethetnek. Én ezeket a büntetéseket (mivel gyakran hajtok a megengedett felett) úgy tekintem, mint az útdíjat. Nem szempont, különösen a boszniai és montenegroi 5-10 Euro-s tételek. Mosolyog, visszakérdez felezve az árat, fizet, megy tovább.
Előzmény: tomcat73 (14892)
nrg Golf II Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14894

Nincs ezzel semmi baj, igazad van (valamilyen szinten). Én viszont nem szeretek sátrazni, és nekem nem csak a tenger fontos, hanem hogy kultúrált helyen keljek fel minden reggel....Igaz, ezt már megkell fizetni.... ha lennének viszont faházak ,vagy valami kis bungaló, azzal simán beérnénk mi is! Egyébként szinte minden apartman olyan szintű kinnt, hogy az itthoni lakásunk nincs úgy megcsinálva.....

 

Internetes foglalást még egy kicsit rizikósnak tartom (és bungalókat persze nem is hírdetnek a nete), az utazási irodákban pedig csak apartmanok vannak, amik gyönyörűek, de drágák..... szóval hol itt a megoldás!

Mellesleg gratulálok, ügyesen kihoztátok a nyaralást!

Előzmény: gigi21hu (14893)
gigi21hu Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14893

Kevés pénzűek! ( a mi csapatunk is az )

 

 

Már számtalanszor megkérdeztem: mi a francért költetek a szállásra tízezreket???? Annyi olyan hely van, ahol sátrat lehet verni! Sőt, mi a parton alszunk évek óta, minden probléma nélkül! Nem gáz, próbáljátok ki! Nem vagy helyhez kötve, kirándulhatsz. A szállásra úgyis aludni jár az ember, ami nekem nem igazán fontos egy nyaraláskor. Azért a pár óráért minek fizessek? Mi általában két bérelt kisbusszal megyünk nyaralni. Kaját is viszünk magunkkal. 10 napra mindig. Minden napra dinnyét veszünk, tavaly horvátban minden nap söröztük, burekeztünk. Mindennel együtt a tavalyi út egész le az albán határig 28 ezer volt. Mot tíz nap olasz és francia riviéra 35. Tudtok ennél jobb árat??? Ha fiatalok vagytok, vállaljátok be a nomád életmódot. Annyian csinálják! Mi a baj ezzel???

tomcat73 Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14892

Ha jól emléxek itthon is büntetnek a gyorshajtásért vagy nem????

 

Boszniában általában villognak a szembejövők ha rendőrék kinn állnak. Amúgy aki fél ne menjen arra, szabadabb lesz nekem az út:)))

 

 

Előzmény: KAti (14889)
repcese Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14891
 Az e-mail cimed nem fogad üzenetet,de itt a telefonszám: 0038551781672
Előzmény: eRadek (14812)
Leppke Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14890
Ugyan senkitől nem kaptam ötletet a félpanziós Isztriára júlisu 2-től, de ügyes nagylány vagyok és lefoglaltam a Hotel Mutilaban 1 hetet hármunknak Medulinban, Pula közelében. Már csak az a kérdésem, hogy járt itt konkrétan valaki, mi a tapasztalat? Köszi előre is a válaszokat
KAti Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14889
Bosznia és rendőrök: Úgy tudom, Boszniában (és Montenegroban sem) a kereszteződés nem oldja a sebességkorlátozást. Ez baromi logikátlan, de ha erre nem számít az ember, megbüntethetik. Tehát meg kell várni a feloldótáblát, vagy azt, hogy valaki megelőzzön :-) Engem büntettek már indokolatlanul (zsebbe) Horvátországban és Montenegroban, jogosan, cédulával, Montenegroban. Boszniában még nem büntettek meg.
S Balage Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14888

Szia!

Ha a pénz "kevés" akkor elsősorban az Isztria, vagy a Kavrner-öböl. De ha jól meggondolom, hogy az isztria helyeken a szállás drágább, akkor.....

 

A part általában mindenhol kavicsos, vagy sziklás.

 

 

Előzmény: pétimi (14887)
pétimi Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14887

Sziasztok!

Egy fiatal párnak, nem túl sok pénzzel, kocsival, hová érdemes menni?Mindenhol kavicsos a part?

gigi21hu Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14886

Jadro!

 

 

Cavtat nagyon király hely! Ki ne hagyjátok a dombot, menjetek fel, és nézzétek meg a várost onnan is! Jó fotókat lehet készíteni. Én mindig a temetőből szoktam. egyébként a dombon szinte minden ház kiadó, ahogy láttam. A foglalást nem tudom, hogy megy. És Dubrovnik kötelező!

Előzmény: Jadro (14538)
gigi21hu Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14885

Sirjohn!

 

 

Hogy merre mentek, csak a kilométereken múlik. Ha úgy jön ki, akkor Boszniát vállaljátok be nyugodtan. A táj szép, bár fura látni, hogy a szétlőtt házak még mindig állnak. De fotótémának ez nem rossz. Ha már ott lesztek Makarskát ne hagyjátok ki. Mi egyszer voltunk, és hatalmas búcsú jellegű bazár volt, mindenféle hintával. Száz méterenként meg valamilyen koncert volt. Kisebb-nagyobb. Nem tudom, hogy csak kifogtuk, vagy mindig van, de maga a hely is szuper.

Előzmény: sirjohn (14730)
gigi21hu Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14884

Golf II!

 

 

Ha minél közelebbre akartok menni, én bátran ajánlom Isztriát. Pl. Rovinj és Porec, valamit Opatija is csodálatos. Utóbbi Frenec Józsefék üdülőhelye volt, gyönyörű sétányokkal, mindenfelé virággal. Előbbi kettő pedig hihetetlenül romantikus. Ha lényeges a pénz, akkor a szigetre utazás plusz költséget jelenthet. Szóval, nézzetek utána zeknek a helyeknek.

 

 

Előzmény: nrg Golf II (14806)
gigi21hu Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14883

Marzio!

 

 

Mi mindig Bosznián keresztül megyünk Horvátországba. Soha semmi bajunk nem volt. Szerintem, ha valakit megbüntetnek, akkor abból kár levonni azt a következtetést, hogy szemetek a rendőrök. Egyébként egy valamire nagyon kell vigyázni: annyival szabad menni, amennyit megenged a tábla, mert sok a trafipax. Ha valaki meg nem tartja be a szabályt, az ne lepődjön meg, ha megbüntetik, és ne általánosítson.

ui.: húszas tábla mögött nagy valószínűséggel lesz trafipax.

Előzmény: marzio (14881)
repcese Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14882

 Crikvenica viszonylag a legközelebbi jó üdülőhely.

 Nézzük az árakat: 2 személyes szoba vagy appartman 7 napra kb. 55e Ft,utazás szgk-val/benzin+pályadíj/ kb.20 eFt.Ha visznek kaját,italt valamennyit akkor a fennmaradó pénz: napi 5 e Ft strandra,fagyira,némi helyi kajára,italra elég lesz és még jól is érezhetik magukat.

Előzmény: aperten (14865)
marzio Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14881

Szia Ólomlábú!

 

 

Pár hozzászólással lentebb olvastam, hogy voltak Boszniával kapcsolatban szomorú tapasztalataid, és hogy háromszor is megbüntettek!

konkrétabban le tudnád írni, hogy mi történt ugyanis júliusban utazunk Orebicbe és nagyon filózom, hogy most Bosznián keresztül próbálunk közelíteni!

Mivel erre még sosem voltam, egy kicsit parázom az úttól!

 

Köszi előre is!

madand Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14880

Helló!

 

Szeretnénk motorcsónakot levinni a tengerre. Tudja,e valaki, hogy milyen méretig nem kell engedély, ill. ez változott,e mostanában. (Ismerősök mondták, hogy megszigorították, de sehol nem találtam róla semmit)

 

Köszi:

 

Madand

téeszelnök Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14879

Franjo!

Ne higgy el mindent, amit a zinterneten látsz!

A kutya és a kiccsaj nem én vagyok.

Ami tuti, hogy 13 nap múlva este 9-kor szakadok le Bosznián át. 2 hét múlva pont ilyenkor meg 1 fügefa alatt alszom Tucepitől délre 3 sör után.

Ja, és a parkolóőrrel megyek, ha addig nem leszek kirúgva. :)

Előzmény: franjo (14832)
aperten Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14878
Én is pontosan arra gondoltam, hogy Crivenica lenne a legjobb. Közben megtaláltam én is a weblapjukat, és valahol láttam olyat, 13500 Ft/fő áron utaztatnak, és a 3személyes lakókocsi 45 ezer ebben az időszakban, Renikben. Ez még jó is lehet, ha az utazás valóban ennyiből kijön fejenként. Köszönöm a segítőkészségedet, és ha megkérdezed még a Crivenicát is az ismerősödtől holnap, megköszönöm azt is.
Előzmény: Leadfoot (14876)
the real jabberwocky Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14877

Hát persze.

Viszont ahhoz, hogy a hálószobamba bejohess, genfi egyezmenyes pentagon kartya kell és most tényleg nem hulyeskedek... Sajnos, kisse el vagyunk zarva a baratsagos beduin lakossagtol, de azert ki tudunk menni, csak minket nem latogathat senki. Igaz, hogy a heti het/12 ora utan nincs sok kedve az embernek korzozni a nindzsak kozott. A sznorkeling viszont szuper.

Előzmény: franjo (14762)
Leadfoot Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14876

Van. De most nem látok Krk-ön lakókocsikat, csak Trogir mellett van feltüntetve ilyesmi. Úgyhogy lehet, hogy rosszul emléksztem. Holnap megkérdezem az ismerősömet, hogy s mint volt tavaly...

 

Egyébként annyira délre szerintem nem érdemes menni, ha az ár fontos. Én a helyében mindenképp Crikvenica környékére vagy az Isztriára szavaznék. Egyszerűen azok vannak a legközelebb.

 

http://www.dalmaciatravel.hu/resnik/resnik.php

 

De egy telefont mindenképpen megér

Előzmény: aperten (14873)
nrg Golf II Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14875
thx
Előzmény: Leadfoot (14874)
Leadfoot Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14874

Konkrétumokra nem emlékszem, de szerintem ki lehet bírni az árakat... Mi 2003-ban Trogirban egy italnagykerben vettük mindig a piát (ásványvizet és sört). Utóbbira nem emlékszem, de nem volt vészes, mert sokat ittunk :-) a víz meg 3 kuna volt 1,5 liter.

 

"Horvátország a szőlőtermesztés és a szívesen fogyasztott, válogatott borok termelésének évszázados hagyományával büszkélkedhet kontinentális részében, a tengermelléken és a Dalmáciában lévő szőlészetekben egyaránt. Az adriai tengerpart és szigetek ismert borfajtái a vörös borok - teran, merlot, kaberne, opolo, plavac, dingac, postup, valamint a fehérek - malvazija, posip, kujundzusa, zlahtina, muskat ... A kontinentális részen - rizling, grasevina, burgundi, tramini... Az égetett szeszes italok közül jól ismertek a pálinkák - szilvapálinka, travarica, törköly, a desszertitalok közül pedig a prosek és a maraschino."

 

Én amúgy sem szeretem a bort, de egyszer kóstoltam egy horvát vörösbort, és mondhatni pocsék volt. De persze lehet (sőt, valószínű), hogy csak valami vacak fajtát adtak. Viszont adtak fügepáleszt, és az ízlett, annak, aki ivott belőle. Én a 35 fokban inkább tartózkodtam tőle...

Előzmény: nrg Golf II (14870)
aperten Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14873
Van weblapjuk?
Előzmény: Leadfoot (14872)
Leadfoot Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14872
Ez többmindentől függ... főleg ha nem autóval szeretne utazni (gondolom ez a helyzet) szerintem érdemes mondjuk fölhívni a Dalmácia Travel utazási irodát (nem reklám, csak tavaly volt pár ismerősünk az ő telepített lakókocsijukban Krk-ön, és meg voltak elégedve mindennel, és nem is volt az ár vészes). Szóval én nem vagyok nagy szakértő, de ha olcsón akar kijönni (gondolom nem szeretne sátrazni...) akkor a lakókocsi jó választás lehet.
Előzmény: aperten (14865)
mutti3 Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14871
"helyes a bőgés oroszlán.." lehet front van, azér' nyűgösek a t. topiclakók, esetleg csak elbeszéltek egymás mellett. Sz'ntem az az alapvetó kérdés, hogy olcsóbban, de lassabban v. drágábban és gyorsabban érjük-e el a tengerpartot. ezt mindenkinek magának kell mérlegelnie, a vélemények figyelembevétlével, de a saját érdeke szerint. (persze az sem mellékes ki honnan indul Mo-ról)
Egyébként meg igazad van, képeket kérünk. Üdv:mutti
Előzmény: BZJ. (14867)
nrg Golf II Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14870
srácok! mi a nemzeti pia horvátba?
drága?
Egyébként meséljetek már valamit az árakról. Az autópálya mellett, láttatok valami "tescohoz" hasonlót, ahol belehet vásárolni? Húst meg romlandó ételeket nem szeretnénk a határon átvinni, mind elvi, mind praktikussági okokból!
Drágább kinnt a kaja mint itt? éttermi árak? sör, szesz árak?

kösz, nrg
nrg Golf II Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14869
jó tényleg, lehet hogy nincs is ott semmi, de azért jobb félni mint megijedni.....bár ha km-ben nemsok az eltérés, akkor inkább megyünk végig horvátba. Ezért nézegetjük a Rab, Krk, Isztriát, hogy ott biztos hogy horváton kereszütl megyünk, és nem lesz vita, meg "döntési lehetőség"......

Szóval szerintetek melyik a jobb a három közül? Melyik a bulisabb, zajosabb sziget?
AZS Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14868
Most sincs ám semmi gond ;-) Gyorsan helyrerakjuk a dógokat, aztán indulhatunk a sós vízbe ;-)
Előzmény: BZJ. (14867)
BZJ. Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14867

Fiúk!

Valljátok be ,hogy csak azért kaptok össze,(ilyen hüjeségeken)mert már legalább annyira türelmetlenül várjátok a nyaralást mint én!:))))

Küldjetek inkább képeket!:))))

 

 

Ui.:Azé a hűsítő tengerben nem volna semmi gond egymással nem?Egy jó hideg korsó sörrel!:))))

Előzmény: AZS (14864)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14866

Igen, most nem annyira sikerült kultúráltan fogalmaznom.

Nekem is voltak a rendőrökkel többször gondjaim.  Ausztriában , Nickelsdorfnál egy egész éjszakára félreállítottak a vámosok, csak azért, mert nem álltam meg a stop volnalnál, plussz 100 Eurót akartak kérni, amit nem fizettem ki.   Olaszban elszállították az autómat a tilosból és százvalahány Euróért akarták ideadni, de azt se fizettem ki, így egy napig nem volt autóm, de aztán kiadták. Törökbe is az örsön töltöttünk egy éjszakát, aztán hozzámvágta az útlevelet és elengedtek.  Mégse mondom senkire, hogy szemét rendőrállam, belőlem akarnak megélni.  Egyszerűen nem voltam hajlandó betartani a szabályokat, mindig nekik volt igazuk.

Előzmény: AZS (14863)
aperten Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14865
Sziasztok!

Van egy baranyai elvált fiatalasszony aki sajna nincs nagyon eleresztve anyagiakkal, de nagyon szeretne a 8 éves kisfiával egy hetet az Adrián nyaralni július első, vagy második hetében, mert csak akkor kap szabadságot.. Max 110 ezret tudna rászánni, utazással mindennel együtt. Van valami ötletetek, hol és hogyan lehetne ennyiből kihozni?
AZS Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14864
Well, én tíz éve járok rendszeresen HR-be, nekem kimondottan jó véleményem van a horvát rendőrökről. A barátom összesen három napig volt kint, abból egy napot a rendőrségen meg a bíróságon töltött két köcsög horvát rendőr miatt. De én nem mondtam neki olyat, hogy "ilyen nincs", csak azért, mert én tíz éve mást tapasztalok...
Előzmény: Törölt nick (14862)
AZS Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14863
Hmmmm. Szóval akkor neked végeredményben neked mindegy, hogy valaki azt írja, hogy "Ezeket nem tudom honnan veszed, ilyen nincs." (értsd: hazudtál), vagy hogy azt írja, hogy a többségnek azért nem ilyen tapasztalatai vannak, úgy látszik, te különösen peches vagy, vagy csak nem hazudtoltad meg az ólömlábú nicket. Bár biztos nem mindegy, mert neked azért sikerült kultúráltan megfogalmaznod. Lalilalilalinak ez meg most nem annyira sikerült.
Előzmény: sínbohóc (14860)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14862
Az okostojás te vagy, csak neked van eltérő véleményed, pedig 25 éves adriai tapasztalatoddal szoktál arcoskodni. Komplett húlyének azért nem nézlek.
Előzmény: bankvilági idegenvezető (14857)
Marty Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14861

Az az én tapasztalatom, hogy tök kultúrált viszonyok között lehet keresztül autózni Bosznián. Szerintem, leírhatod még néhányszor itt, hogy neked milyen negatív élményeid voltak, de hidd el mindig lesz valaki, aki egyből cáfolni fogja -a saját tapasztalatai alapján- az általad leírtakat. Szerintem a többség nem osztja a véleményedet.

Nem kell elijeszteni senkit sem, mert ezzel lehet, hogy egy szép élménytől fosztod meg a másikat .

 

Saját tapasztalat, hogy időben a pálya sem rövidebb ha délre indulsz, főleg szombaton. Ezen a nyáron Splitig már biztosan gyorsabb lesz a pálya..

 

Előzmény: bankvilági idegenvezető (14852)
sínbohóc Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14860

Csak úgy mondom.

Képzeld elolvastam.

Mindenki másképpen, más stílusban reagál. Én is túlzónak tartom ólomlábú által írtakat, csak másképpen fogalmaztam meg. Van aki nálam hevesebben reagál....

Előzmény: AZS (14858)
rocher Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14859
Sziklának, szikla, ha nem is olyan nagy. De a lányom még csak 4 éves volt, amikor párban ugráltak a fiammal. Amúgy Primosten.
Előzmény: BZJ. (14764)
AZS Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14858
Szerintem meg akár el is olvashatnád, hogy ólomlábú általad is idézett szövege konkrétan mire volt válasz. Csak úgy mondom.
Előzmény: sínbohóc (14856)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14857
Szerintem ezért jó egy fórum,mert mindenki leírhatja a személyes tapasztalatait. Te valóban nem de azért volt az előbb valami lalilalalali nevű okostojás aki komplett hülyének nézett.
Előzmény: sínbohóc (14856)
sínbohóc Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14856

Ohhh... mert te nem ezt tapasztaltad? Akkor már nem is létezhet. Bravó! Szerinted mi a tökömért írom ezeket le? Önszórakoztatásból?

Szerintem senki sem akar bántani, csupán azt mondjuk, hogy mi semmi olyat nem tapasztaltunk, mint Te.

A szabályok betratása más országokban sem árt :-)))

Előzmény: bankvilági idegenvezető (14852)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14855
Tavaly júliusban.
Előzmény: HegyenVolgyon (14853)
ppetraapa Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14854
Nah, ezek után hogyan döntsem el merre menjek?:DDDD Szeretnék gyorsan, biztonságosan, olcsón lejutni... (ez nem sorrend volt).. végülis ráérek majd a határon eldönteni az útvonalat, addig meg csak gondolkodom... tehát vagyok... tanácstalan... vagyok
Előzmény: bankvilági idegenvezető (14852)
HegyenVolgyon Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14853

"Mindig tedd hozzá,hogy ez a te tapasztalatod"

 

Azzal kezdtem tulképpen.

 

Mikor történt ez veled?

Előzmény: bankvilági idegenvezető (14851)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14852
Ohhh... mert te nem ezt tapasztaltad? Akkor már nem is létezhet. Bravó! Szerinted mi a tökömért írom ezeket le? Önszórakoztatásból? Én nem tudom mi van itt az indexen,ha valaki véleménye eltér akkor az már biztos kitalálta.

Inkább nem írom le a feleségem szitokszavait amit 10 órán keresztül hallgattam végig az út során. Plussz 4 szer büntettek meg oda és vissza.

Erről ennyit.
Előzmény: Törölt nick (14850)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14851
Ezek helyett? A táj valóban nagyon szép főleg ha nappal mégy. Ha éjszaka akkor semmi jelentősége...

Mindig tedd hozzá,hogy ez a te tapasztalatod. Sajnos az enyémek rendkívül szomorúak. Olyannyira,hogy a lábamat be nem teszem abba a szemét rendőrállamba.
Előzmény: HegyenVolgyon (14849)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14850
Ezeket nem tudom honnan veszed, ilyen nincs. Összetéveszted valamivel.
Előzmény: bankvilági idegenvezető (14848)
HegyenVolgyon Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14849

Hát tavaly ilyen nem volt, se oda-, se visszafelé...

A rendőrök (akik ugyan szép számmal jelen voltak az utakon) soha nem voltak elbújva, és egyszer sem állítottak meg ok nélkül. Az az igazság, hogy egyáltalán nem állítottak meg, mert szabályosan próbáltam közlekedni :-)

 

Ezek helyett viszont tényleg kapsz egy nagyon szép utat, gyönyörű hegyekkel.

Előzmény: bankvilági idegenvezető (14848)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14848
kivétel az 5 km-ént kirakott 40-es táblák, a folyamatos rendőri elbújások a sziklák mögé a 40-es táblák után ami miatt nem haladsz sehova, plussz bárhol és bármikor akár egy órás várakozás bomba keresés miatt.

Egyéb probléma nincs..... Jól döntöttél II-es Golf!
Előzmény: sfi (14847)
sfi Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14847
Miért nem szeretnétek bemenni Boszniába? Nincs ott semmi, amitől félni kellene. Viszont vannak gyönyörű tájak, rövid út, olcsó benzin. Egyébként nagyon sok német, osztrák is megy arra. Ők is tudják, hogy nincs mitől félni.
Előzmény: nrg Golf II (14839)
Hvala Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14846
Ha papírboltban jársz , kapható hűtőre felcuppantható kis notesz, Ho ennek a hátulján kb. -na várj, megmérem- pontosan 7x4 cm- es egészen vékony kis mágnes lap van . Mindez kemény kartonon. (Lehet , hogy a továbbiakat egy másik barkácsforumon kéne megbeszélnünk? :-)) Holnap kipróbálom egy H betűvel . Jól fog mutatni a frigón. Augusztusig.
Előzmény: Leadfoot (14830)
nidsz Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14845

hát ez megint egybecsúszott:

 

lényeg hogy az időpontok egyértelműen látszanak, nyáron az üzem egészen éjfélig tart, úgyhogy nem kell félni hogy lemarad vki a kompról mert negyed vagy félóránként megy.

Előzmény: nidsz (14844)
nidsz Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14844

kompmenetrend:

Rapska Plovidba oldalán találtam

 

Jablanac-Misnjak

oda-vissza félóránként,nyári csúcsban egyszerre 3-4 kompjárat is üzemel:

RED PLOVIDBE ZA 2005. GODINU

Trajekt RAB (Mišnjak) - Jablanac

  SIJEČANJ
VELJAČA
OŽUJAK TRAVANJ
SVIBANJ
LIPANJ SRPANJ
KOLOVOZ
RUJAN LISTOPAD STUDENI
PROSINAC
1. 5.45   6.15 5.45   6.15 5.45   6.15 5.00   5.30 5.00   5.30 5.00  5.30 5.45  6.15 5.45   6.15 2. 6.45   7.15 6.45   7.15 6.45   7.15 5.45   6.15 5.30   6.00 5.45  6.15 6.45  7.15 6.45   7.15 3. 7.45   8.15 7.45   8.15 7.45   8.15 6.45   7.15 5.45   6.30 6.45  7.15 7.45  8.15 7.45   8.15 4. 8.45   9.15 8.45   9.15 8.45   9.15 7.45   8.15 6.30   7.00 7.45  8.15 8.45  9.15 8.45   9.15 5. 10.30  11.00 10.30  11.00 10.30  11.00 8.45   9.15 7.30   8.00 8.45  9.15 10.30  11.00 10.30  11.00 6. 12.00  12.30 12.00  12.30 12.00  12.30 10.30  11.00 8.30   9.15 10.30  11.00 12.00  12.30 12.00  12.30 7. 13.00  14.00 13.00  14.00 13.00  14.00 12.00  12.30 9.30  10.00 12.00  12.30 13.00  14.00 13.00  14.00 8. 15.00  15.30 15.00  15.30 15.00  15.30 13.00  14.00 10.00  10.30 13.00  14.00 15.00  15.30 15.00  15.30 9. 16.00  16.30 16.00  16.30 16.00  16.30 14.00  15.00 10.30  11.00 14.00  15.00 16.00  16.30 16.00  16.30 10. 17.30  18.30 17.30  18.30 17.30  18.30 15.00  15.30 11.00  11.30 15.00  15.30 17.30  18.30 17.30  18.30 11. 19.30  20.30 19.30  20.30 19.30  20.00 16.00  16.30 12.00  12.30 16.00  16.30 19.30  20.00 19.30  20.30 12.  od 24.01.2004. 21.30  22.00 20.30  21.00 17.00  17.30 13.00  13.30 17.00  17.30 20.30  21.00 21.30  22.00 13. 21.30  22.00   21.30  22.00 18.00  18.30 14.00  14.30 18.00  18.30 21.30  22.00   14.       19.00  19.30 15.00  15.30 19.00  19.30     15.       20.30  21.00 16.00  16.30 20.00  20.30     16.

 01.01.plove linije 5,6,7,8,9,10 i 11.

21.30  22.00 17.00  17.30 21.30  22.00

25.12. plove linije 5,7 i 9 .

17.   18.00  18.30   18.         18.30  19.00       19.         19.30  20.00       20.         20.30  21.00       21.         21.30  22.00       22.         22.30  23.00       U slučaju većeg prometa trajekti plove i van reda plovidbe.

Előzmény: sokaaaaa (14824)
prosek Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14843

Sziasztok.

 Szia Leadfoot.

Csak  romantikussan hangzik.Én voltam nem nagy kaland.

Nem sokáig vagy magányos.Talán  csak éjszaka.

prosek.

Előzmény: Leadfoot (14841)
prosek Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14842
Sziasztok.

Ja és aki augusztus vége felé megy Hvarra ne hagyja ki a Jelsai három napos ünnepélyt. Bornapok tűzijáték tánc és a halászok fáklyákat szoktak gyújtani a csónakjaikon.

Még nem néztem utána de biztos idén is megrendezik.

prosek.  

Leadfoot Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14841
Kitaláltam, hogy ha nagyon sok pénzem lesz, hol szeretnék nyaralni... láttam az egyik oldalon világítótornyokat. Van olyan, ami egy egész pici szigeten van, se gondnok, se senki más, gyakoraltila az amber bérelhet egy szigetet 1000 euróért egy hétre... :-)
prosek Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14840
Sziasztok.

Szia csataló.

Ha szereted a kagylót /én is imádom minden variációban/ nem is kell messzire menni, hogy finomat egyél .Jélsában  a mólónál van az Arsenál ott ettem többek közt Grope

 nevezetű kagylót ami úgy néz ki  mint a shell embléma. Olaszul ha jól tudom Tartufi di mare  ez grillesen fokhagymás  petrezselymes olíva olajjal elkészítve  / hu várnom kell mert összefutott a nyálam ahogy rágondoltam/ szóval az fenséges. Igaz jól megkérik az árát mert  150 kuna volt egy kiló és mivel vastag a héja mi ketten két kilóval megbirkóztunk igy már emberes adag volt.  De rengeteg  Konoba van ahol jókat lehet enni, többek közt amit írtam Pitve előtt balra van egy kis falu finom családias

  étteremmel .De legjobban akkor jártok ha ti szedtek kagylót és elkészítitek .Kis öblök sekély vizeiben lehet szedni. Jó étvágyat.

prosek

Előzmény: csataló (14833)
nrg Golf II Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14839
hát én nem tudom...hogy számolod te a km-eket? Mi nem igazán szeretnénk Boszniába bemenni..... Úgy terveztük Barcsnál megyünk be horvátba, ott majd vhol felmegyünk pályára, és uzsgyi. Ha szar az út, akkor vissza végig pálya, és majd Letenyénél bejövünk az országba....Ez így rossz ötlet?

Egyébként mi még 20-25 évesek vagyunk, és nekünk még pont a nyüzsi kell. Nem a csendes sziklapartok, meg a nyugodt csillagos éjszakák, hanem tömeg, nyüzsi, meg bulik minden éjjel.... Ezek alapján tudsz mondani valamit? max 1-2 héten belül foglalni szeretnénk egy apartmant. Várok most vissza 1-2 emilt, remélem válaszolnak majd rá. Egyébként van tapasztalat az internetes foglalással? megéri? átverés?
az az igazság, hogy mi szeretnénk a szállást 20E alatt megúszni fejenként...

Előzmény: HUCsa (14810)
koltain Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14838
Mi is ezt feltételeztük. Parkolóban láttuk....
Előzmény: franjo (14837)
franjo Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14837
jav. kisült.
Egyébként pontosítva: olyan háborús vererán, aki igazolhatóan a honvédő háborúban sérült meg. Több mindenre feljogosít a kis kártya, pl. ingyenes parkolás is azt hiszem.
franjo Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14836
Én már igen. Pár éve lerobbantunk a pályán, Popovaca-nal.
Az ottani "sárga angyal" - aki nem volt sárga és angyal sem - egy kb. 10 éves, csatahajó Mercedes autóval jött. Neki volt ilyen matrica az autóján, amikor rákérdeztem, akkor kisűlt, hogy háborús veterán.
Kinyitotta a kesztyűtartóját, elővett egy revolvert és nagyon szidta a szerbeket.
Előzmény: koltain (14835)
koltain Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14835
És ilyet láttatok??
Mi sem hittünk a szemünknek...... Szegény.......
csataló Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14834

S mi lett az ebbel, miután ugrott? Mert úgy nézem, alatta nem tenger van?!

szupi kép:-)

Előzmény: téeszelnök (14807)
csataló Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14833

Prosek, köszi.

Bár az előbb írtam volt, hogy utolsó kérdés, de abból több is van... tehát még egy uccsó: mint étteremspecialista (is), nem írnál még igazán jó helyeket, (Tudod, a kagyló miatt.-))

Előzmény: prosek (14827)
franjo Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14832
Micsoda egy átváltozóművész vagy....
Parkolóőr(bombázó) > kislány > kutya. :)
Lássuk ki is vagy !
(Csrébe teszek fel TomCat-ről képet)
Előzmény: téeszelnök (14807)
Leadfoot Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14831
A Ti állatotok? :-) Jópofa... ilyesmi nekem is van, csak nálunk kutyi nem volt, úgyhogy a másik jószág pózol rajta... :-)))
Előzmény: téeszelnök (14807)
Leadfoot Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14830
Lehet hogy félreértesz... nekem mindegy, milyen, csak ne kelljen a kocsira felragasztani.
Előzmény: MRTigra (14828)
Leadfoot Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14829
Na ezt már bőven nem vállalnám be... :-) Mikor tavalyelőtt voltunk a Krka NP-ban, az ottani hídról (pontosabban a pilléreiről, de az is jó magas) ugrándoztak a helyiek.
Előzmény: csataló (14815)
MRTigra Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14828

Tehát vagy mágneses matrica kell, vagy olyan amit a napokban láttam!

Kisebb, kék szinű és EU csillagok is voltak rajta. Persze a közepén egy nagy "H" betű. Aranyos. Kresz nem ír olyat, hogy fehér szinünek kell lennie.

Egy ilyennel esetleg még kiegyeznék, de ezt sem tudom hol kapni...

Előzmény: Leadfoot (14771)
prosek Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14827
Sziasztok.

Szia csataló.

Attól függ milyen távra gondolsz és mit szeretnétek látni.10-20 km es biciklizéssel már elég sok helyre eljuttok de Sucuraj irányában a pár települést kivéve a sziget majdnem lakatlan.

Jelsától nem messze van az előbb említett Pitvei alagút és a másik part, közbe egy-két

hangulatos faluval.

prosek.

Előzmény: csataló (14816)
prosek Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14826
Sziasztok.

Szia S Balage.

Ha már elmész szikla ugrálni Sveta Nedjeljára és szereted a finom bort ott kóstolhatsz,

mert ott van a dalmát csúcsborász Zlatan Plenkovics .Nagyon jó nedűket árul.

prosek

Előzmény: S Balage (14768)
DrShan Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14825
A szállásfoglalás menetéről az utazási iroda tájékoztat. Az előző kétszáz hozzászólás majdnem kizárólag pénzváltásról szól. Amúgy a határon érdemes váltani. Komp menetrend a http://www.jadrolinija.hr/ oldalon van.  
Előzmény: sokaaaaa (14824)
sokaaaaa Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14824

Helló mindenkinek!

 

 

Segítséget szereték kérni!!!

Júli 2.-án utazunk Lopárba a Horváth utazási irodával.

Írjon aki volt ott:szállásfoglalás,pénzváltá,kompjárat-ról tudtok.

Előre is köszi.

Aki tud küldjön képet!

 

Jó a fórum!!!!

 

AZS Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14823
Hádde mondom, hogy szállásügyben nincs tapasztalatom... Keresd meg a 13980-as hozzászólást, ott láthatod az én szállásomat ;-) De nagyon sok helyen kinn van a Sobe/Zimmer/Camera tábla, meg minden városban van Tourist info, még a közlekedési tábla is mutatja, hogy hol. Novi előtt pedig ott a Zagori Autocamp, el se lehet téveszteni, húszméteres betonreklámja van, kétszer is... Na ott nem a nagyparkolóban levő kempingrecepciónál állsz meg, hanem a következő bejáraton (amelyik előtt nincs sorompó) fordulsz le jobbra, és akkor a nyaralórész recepciójához érkezel. A régebbi apartmanok ott nem túl színvonalasok (betonkockák...), de azóta építettek még egy csomó új mediterrán stílusú házat, szerintem azok idénre már kész vannak. Az is egy lehetőség.
Előzmény: eRadek (14821)
tsrt Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14822

Szia Sirjohn!

 

Mi is Brelára megyünk 8-án Gödöllő mellől az autópályát választva. Utoljára két éve jártam a környéken (Omis) akkor még csak a régi út létezett Karlovactól és így sikerült 11 óra alatt hazaérnünk Letenye felé augusztusban, vasárnap. Akkor odafelé menet megálltunk Plitvicén, így az oda utat nem tudom mennyi volt időben de az is vasárnap volt és hasonló érték jönne ki. Háztól-házig 790 km volt a távolság, most Brela +20 km. Hajnal 3 körül fogok indulni -így alszom is valamennyit- és remélem előszezon lévén a délutáni órákban megcsodálhatom Brelát.

FT

Előzmény: sirjohn (14801)
eRadek Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14821

Csak nehogy duplán számoljon Zoli bácsi, mert a múltkori számládat nem fizetted ki! :)

Viccet félretéve, úgy látom, hogy Te nagyon profi vagy azon a részen!

Abban kérném még a jótanácsodat, hogy hogyan kezdjek neki a szállásfoglalásnak ott a helyszínen!

Arra gondoltam, hogy végig megyek Crikvenicán, Selcén és Novin és amelyik város szimpatikusabb lesz ott keresek szállást. De ha már ott vagyok, akkor például Noviban látni fogom, hogy hol van szállás kiadó tábla vagy kérdezősködni kell?

Szóval Te mint "helyi" ember mit ajánlasz!

Köszi!

Előzmény: AZS (14819)
zsotikaa Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14820
Az lenne a kérdésem, hogy vidámpark, vagy élménypark a délebbi vidéken hol található?
aquaparkhoz hasonló gondoltam.
Járt már valaki horvátoknál ilyenben?
várom a hozzászólásokat...
AZS Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14819
Hát ha van még egy napod, akkor Rabra is érdemes átruccanni, már a kompozás is nagy élmény. És ha még mindig marad egy napod, azt meg érdemes strandolásra meg tengerezésre fordítani ;-) Más: Noviban a főutca tetején van az Adria nevű étterem. Bemész, és keresed a Zoli bácsit, ő ott a főnök. Megmondod neki, hogy az a szakállas magyar, aki a többi magyart szokta hozzá küldeni, üdvözletét küldi, és akkor extrafinom protekciós kajákat ehetsz ott ;-)))
Előzmény: eRadek (14818)
eRadek Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14818

Igen, én is úgy terveztem, hogy egy nap elmegyünk Plitvicére, egy nap Isztriai körút (Pula, Rovinj, Porec), egy nap KRK sziget, egy nap Bejelolasica környéke!

Az az igazság, hogy ezért néztem ki központnak Novit, mert innen könnyen lehet mászkálni mindenfelé!

Van még esetleg valami jó ötleted a környéken?

Előzmény: AZS (14817)
AZS Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14817
Jahhh! És persze kiváló egésznapos program kora reggel Noviból elautózni Plitvicére, este meg vissza. A kettő közti időt meg csak elütitek valahogy ;-)
Előzmény: eRadek (14804)
csataló Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14816

Még egy kérdés: érdemes-e elcipelni a bicajokat 1 hétre, Jelsa környékén lehet-e, érdemes-e kiskölökkel a gyerekülésben kerékpározni, tudja -e valaki? Páne, hogy a gyerek délben még alszik, tehát csak rövid túrák jöhetnek szóba.

Ugyanis azért nem mindegy, hogy csomagtartóval száguldozok-e a pályán, vagy csak natúr:-)))

csataló Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14815
Előzmény: csataló (14813)
laca5 Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14814

Sziasztok!

biztosan láma kérdés, de mit jelent egy apartman esetén a 3/4+2 megjelölés? Az 1/2+1 gondolom egy kétágyas szoba, amely pótágyazható. A 3/4+2 ezek szerint 14 személyes? (3db  4 ágyas két pótággyal?)

Vagy inkább három apartman melyek 4 ágyasak és pótágy is lehet benne?

A www.apartmani-hrvatska.com-on jelölik igy az apartmanokat, nem mindig tudok eligazodni sajnos.

 

14729 -re senki? Biztosan ti is az északi végén kezdtétek. Én is ott szeretném, aztán majd ahogy hosszabb lesz a lánc... :-) 

Kicsit ijesztő hogy ekkora mértékben zuhannak a szállás árak szept 1  után, nem tudom hogy ezt a lényegesen kedvezőtlenebb időjárásnak tudjam be, vagy a vendégszám csökkenése  gerjeszti. 

 

köszi. laci

 

csataló Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14813

 

A középen levő hasadékból ugráltak...

eRadek Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14812

Köszi!

E-mail címem: e-radek@freemail.hu

Esetleg valami kép nincs a házról a neten valahol?

Előzmény: repcese (14803)
eRadek Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14811

Király!:)

 

Előzmény: AZS (14809)
HUCsa Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14810

Ha már Kecskemét, akkor onnan Dubrovnik 670 km, Pisak 600 km a viaMichelin.com szerint.

Nekem jobban bejön a Splittől délre eső rész... És nem is olyan nagy a tömeg.

Előzmény: nrg Golf II (14806)
AZS Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14809
Nnna akkor ezt neked lőttem Bribirben ;-)
Előzmény: eRadek (14804)
HUCsa Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14808
Kiválasztod a helységnél, hogy Sziget Krk-Turisztikai régió, és kapsz 10 házat.
Előzmény: nrg Golf II (14806)
téeszelnök Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14807

Ezen csak nem veszünk össze. :)

 

Makarska

 

Ez talán jellemzőbb kép...

Előzmény: H_G (14805)
nrg Golf II Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14806

igenám, csak ezek eléggé messze vannak....

Mi most mennénk először a haverokkal horvátba, saját kocsival, és szeretnénk minnél olcsóbban megúszni (ki nem?).... ha lehet, akkor persze a határhoz legközelebbi, legtutibb helyre mennénk. Ezért nézegetjük előszeretettel a KRK, meg RAB szigetet, az mér elég közel van. Mondjuk Kecskemét - Lopar, már 630 km.... :(:(

 

Szóval ha vki még mindig tud valami apartmant ezeken a környékeken, akkor szóljon. Ha volt már itt, akkor a tapasztalatokat is szívesen fogadnánk, vagy ajánlásokat a helyekről, szállásokról.

 

kösz, nrg

Előzmény: HUCsa (14799)
H_G Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14805
A lényeg a lényeg, Makarskának ez egyáltalán nem a legjellemzőbb nézete.
Előzmény: téeszelnök (14796)
eRadek Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14804

Köszi!

Elég sokat visszaolvastam a topikban, de senki nem írt a Crikvenica, Selce, Novi felett lévő hegyekről (Velika Kapela). Senki nem szokott odajárni túrázni, kirándulgatni?

Nézegettem a térképen, hogy a legmagasabb hegy a Bejelolasica (1534m). Járt már azon a részen valaki? Van arra valami érdekesség, vagy szép túraútvonal, kilátó, vár, stb?

Egyszóval érdemes arra kirándulni egy napot?

Előzmény: AZS (14800)
repcese Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14803

 Crikvenicát ajánlhatom,már többször voltunk és júl.elején ismét megyünk.Szállástippem: Magyarul beszélő házigazdánál érdeklődj:Marko.Benic@public.carnet.hr

 Sándor a neve,nála van 3 appartman elfogadható áron,mi is odajárunk.Ha már nincs szabad időpont ő tud ajánlani más lehetőséget.Telefonszámot is tudok adni e-mailben.

Előzmény: eRadek (14792)
nrg Golf II Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14802
kösz szépen
Előzmény: HUCsa (14799)
sirjohn Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14801

Köszönöm, ólomlábú és AZS, a tanácsokat.

Kipróbáljuk Boszniát, ha nagyon gáz, akkor először és utoljára.

 

sirjohn

AZS Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14800
nekem csak a helyem van meg, de ugye én az a fajta vagyok, aki a szállását viszi magával ;-) pontosabban abban megyek le ;-) szerintem júniusban még bőven találsz ott szállást, még válogathatsz is, tömeg csak július első napjaitól van. a három város között meg nem tudsz rosszul választani, én csak a zagori miatt megyek noviba. mondjuk a selcei kikőtőből gyönyörű naplementéket lehet látni, a távolban felsejlő krcki most-tal ;-)
Előzmény: eRadek (14792)
HUCsa Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14799
Előzmény: nrg Golf II (14720)
HUCsa Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14798

Pisak-ot javaslom. Mi harmadszor megyünk az idén. Közel van Makarska, Omis, Split, bár Dubrovnik kb 2,5 óra autóval.

Az igaz, hogy soha nem mentünk vissza ugyanabba az apartmanba, mert amikor újra le akartam foglalni  (januárban), akkor az előző évi szállásunkon már nem volt hely.

Előzmény: cybermoon (14641)
mmaxxa Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14797

sziklaugrás light

 

téeszelnök Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14796
Na most ez konkrétan nem igaz. Az említett képen szemben az a benyúló félsziget Makarska. A kép Tucepiben, Makarskától DÉLRE készült.
Előzmény: H_G (14793)
zolee1976 Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14795
köszi!bár istriát,pagot ,zadart bejártam és csúnya helyet még nem láttam ,nekem minden tetszik a feleségemmel költöznénk azonnal csak ahorvát nyelvet kéne megtanulni!
Előzmény: H_G (14793)
zolee1976 Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14794

gyerekülésbe nem akarom kínozni őket,éjszaka hátsó ülésen aludva túl nagy a kockázat!

debrecenből messzi van a dalmát tenger,sajna!

Előzmény: téeszelnök (14788)
H_G Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14793
Csakhogy ez a kép meg a többi gyönyörű és néptelen strandokat mutató, amikkel tele vannak a Makarskával foglalkozó források, eggyel északabbra, Brelán készülnek! Nem, mint ha maga Makarska nem lenne szintén gyönyörű hely, de másképpen az, amolyan nagyvilági-nyüzsgős módon.

Előzmény: zolee1976 (14787)
eRadek Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14792

AZS

Köszönöm az információkat parkolás ügyben!

Nektek már van Novi Vinodolskiban szállásotok?

Mi úgy gondoltuk, hogy ott keresünk a helyszínen, de mivel most megyünk először Horvátországba kezdek elbizonytalanodni, hogy ez tényleg jó ötlet-e!

Ha esetleg 3 főre részére tudnál ajánlani valami olcsó, de jó apartmant Noviban vagy esetleg Selcén vagy Crikvenicán, azt nagyon megköszönném!

Tényleg Novi Vinodolski, Selce vagy Crikvenica a jobb?

 

Köszi!

Radek

Előzmény: AZS (14719)
Hvala Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14791

Az még hagyján, de milyen sokra vitted. És egy hölgy ebben a pozícióban.

Előzmény: téeszelnök (14790)
téeszelnök Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14790
Azér, mer 2 évesen már tudok írni ?
Előzmény: Hvala (14789)
Hvala Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14789
Jé, azt hittem , idősebb vagy!:-))))))
Előzmény: téeszelnök (14788)
téeszelnök Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14788

Nem kell ehhez olyan nagyra nőni...

Nekem már csak 14.

Előzmény: zolee1976 (14787)
zolee1976 Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14787

ez egy gyönyörű hely ide mindenképpen elmegyek egyszer,Dubrovikkal együtt csak nőjenek meg a lurkók és tuti bejárom dél dalmáciát!

imádom horvátországot!

Előzmény: téeszelnök (14786)
téeszelnök Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14786
zolee1976 Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14785

neked sem!

 

szelltrs@cablenet.hu  dobj ide egyet és visszalököm!

Előzmény: csataló (14784)
csataló Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14784
a bánatba, nincs is címed megadva:-)))
Előzmény: csataló (14783)
csataló Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14783
Lécci nekem is, mél ment.
Előzmény: zolee1976 (14773)
zolee1976 Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14782
küldtem!
zolee1976 Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14781

nem mad max-es ,hanem bővérű nyugati verdák, semmi megkülönböztetés, a tipusra kell figyuzni meg betartani a szabályokat!

 

küldöm!

Előzmény: Leadfoot (14778)
koltain Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14780
Sehol semmi jelzés.... :( a rendszámot figyelni meg hát.......
koltain Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14779
ok thx
Előzmény: zolee1976 (14776)
Leadfoot Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14778

Nekem is elküldenéd? Remélem nem olyanok, mint a Mad Max-ben :-)))

Előzmény: zolee1976 (14773)
zolee1976 Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14777

koltain átküldtem!

ha gondolod tedd ki,ha neked lehet!

zolee1976 Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14776
nincsen jogosultságom,meg legalább 10 nagyvérű verda képe elég sok helyet foglalna!e-mail-ben elküldöm!
Előzmény: koltain (14775)
koltain Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14775
nem tudod ide kirakni?
Előzmény: zolee1976 (14773)
zolee1976 Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14774
interceptor ,bocs az előbb 1 r betű lemaradt!
zolee1976 Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14773
Ha vkit. érdekel privátban elküldöm a horvát autópálya intercepto (elkapó) járműveit amire éremes figyelni,mert plusz 50km/h ugrik a jogsi,meg a helyszini bírság is komoly! 
Leadfoot Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14772

Most nézem, már válaszolt is... idemásolom, mit írt vissza:

 

Thank your interesting my apartments. Unfortunately apartment in Kurija are occupied on that period.
                                                                                                                                                 But I have in very good position my mother house in Prigradica . "Mila" apartments is situated near the sea with place for swimming , and only 300 m from my house in Kurija . Free period is from 01.07. to 12.08. for upper apartment and price is 45 euro per one day plus tax 5 kn (0.7 E for persone up 18 year) for term you asked       
     
     
    . About Prigradica (Kurija) and more pictures and information you can find on my pages:          http://www.inet.hr/~anicvulk/mila.htm                             
House in Prigradica has two apartments down and upper. Each of them have two rooms plus living room with sofa and big veranda with table. Apartments have all what you need for comfortable living. Parking is for 3 cars plus garage and traffic is not so heavy.  Supermarket is in village nearly hotel 250 m from house                     
 If you want to ask something more, please send me e- mail.

 

Kicsit töri az angolt a fickó... :-) Azok kedvéért, akik nem beszélni agnol, kb azt írta, hogy az a bizonyos apartman foglalt, de van egy másik (az eredetotől 300 méterre) Prigradicában, ami szintén 2 szoba + nappali, szintén 45 kuna, és szabad Júl 1-től Aug. 12-ig.

 

Azt én kérdeztem, milyen messze van bolt, azt írja, 250 méterre.

 

Még majd írok neki, de így első blikkre nem tűnik rossznak...

Előzmény: franjo (14763)
Leadfoot Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14771

Naná, ez a minimum...

 

Az a mágneses H-matrica engem is érdekelne (már hogy hol lehet ilyet kapni). Én arra gondoltam, veszek vékony (hűtő)mágnes lapocskát, ráragasztom, és körbevágom, de még olyat se találtam...

Előzmény: franjo (14763)
TTJ Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14770

Úgy kaptam valakitől. Shell embléma van rajta (remélem ez nem reklám).

Akkora méretű, mint egy hagyományos matrica.

Először féltem, hogy leesik, de már két utat kibírt.

A lényeg, nekem bevált.

 

Üdv:

 

    TTJ

 

 

 

Előzmény: MRTigra (14766)
TTJ Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14769

Igen van. Az Adriatic kemping.

www.camp-adriatic.hr

 

Üdv:

 

     TTJ

Előzmény: siso (14728)
S Balage Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14768

Azon  ugrálni vágyóknak ajánlom figyelmébe ezen szösszenet, akik Hvar -szigetre mennek. Innen a fórumból másoltam ki.

 

"A szikla Sveta Nedjelja nevű kis településen található, Hvar délkeleti partszakaszán.
Megközelítése:
Az ismert Jelsa városkából a sziget belseje felé autózunk, keskeny, kanyargós úton. Átmegyünk Pitve-n és Zavala felé vesszük az irányt. Egy alagút bejáratához jutunk. Az egykor katonai alagút egysávos, belül két helyen van kitérő-várakozó szakasz. Rádiós irányítással felváltva engedik át a kocsikat. Világítás nincs. Nagyon izgalmas. A túloldalon nem megyünk Zavalába, hanem Ivan Dolac felé térve, Jagodna-n keresztül jutunk Sveta Nedjelja-ba.
A szikla:
A magas, sziklás partszakaszról egy rövid hidacska visz egy függőleges falú, szomszédos sziklára. A szikla lábánál keskeny, kiépített kövezett part, ide lépcsőn lehet lejutni. A víz még innen kb. másfél m-rel lejjebb van. Hágcsó visz le. A vízből a sziklára vissza ezen meg a lépcsőn lehet feljutni. A nagymenők a szikla oldaláról ugranak (vagy a szomszéd part meredek, sziklás oldaláról), a mérsékeltek a kövezett partról. A víz igen mély. (Palackos búvárok is merültek ott, pillanatok múlva még a hidacskáról sem lehetett őket látni.)"

 

A szerzői jogdíjat szívesen elintézném egy jó hideg sörrel Jelsa-ban a kedves íróval!

Előzmény: BZJ. (14764)
S Balage Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14767

Szia!

Én csak Pag-szigeten tudok. Az ott van a környéken.

Ha érdekel, írj.

 

Balage

Előzmény: nrg Golf II (14734)
MRTigra Creative Commons License 2005.06.02 0 0 14766

TTJ:

 

létezik mágneses H-matrica? Vagy hogyan is oldottad meg?

Előzmény: TTJ (14286)
csataló Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14765

Nem lesz nehéz a választás. Szombaton komp Splitből 14.00 és 20.30

Dvernikből 15.45, 17.15 és 19 órakor

 

mivel a kétórást valószínűleg nem érjük el, az estit meg nem várjuk meg (10 órakor Starigrad, onnan még Jelsára egy nemegész háromévessel:-(

marad Dvernik

Előzmény: csataló (14761)
BZJ. Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14764

Sziasztok!

Azé azzal a szikláról való ugrálással vogyázzon mindenki!De egyébbként nagyon tuti lehet!Én eddig Kiskunmajsán ugrottam egy felfújható "szikláról" a vízbe kb. 4 méter volt,meg Zalaegerszegen az ugrókőröl ami szintén 3-4 méter lehetett!Ez azér kicsit más lehet!

Tegyen fel mindenki képeket,had lássam a tengert!:))))

franjo Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14763
Leadfoot !

Én ajánlottam Neked az a bizonyos Korculán található szállást, megtennéd, hogy leírod majd, hogy mit válaszolt?
Köszi.
Előzmény: Leadfoot (14755)
franjo Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14762
...és mikor mehetünk vendégségbe? Persze, a repülőjegyeket te állod !
Előzmény: the real jabberwocky (14751)
csataló Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14761

Yes. Aztán aug. 26-án újra. Igaz, így 2x van minden útiköltség, de legalább van miért várni a nyárelejét is, nyárvégét is:-)

 

na, megnézem a kompmenetrendet, mikorra kell legkésőbb odaérnünk...

 

Jó iccakát, ha mész aludni:-)))

Előzmény: tomcat73 (14759)
csataló Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14760
A céges gépemen van, holnap felteszem a szikla képét, amiről 2 éve leugrott az útitársunk... Még él. Aztán másnap nem volt szikla, ezért felmászott a vitorláson az árbócrúdra (asszem ez a neve), és onnan ugrott a vízbe, igaz, ezt már néhány kupica mézespálinka után. (én mondjuk felváltva visítoztam és imádkoztam, mert ő volt a kapitány és mi lett volna velünk nélküle?)
Előzmény: Leadfoot (14741)
tomcat73 Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14759
Akkor indultok? Mázlista:(( Nekem még 40 na jó 39 nap.

Én amúgy is nappal szoktam menni nem éjjel. Nem szeretek éjjel vezetni. Én olyankor alszom:))
Előzmény: csataló (14758)
csataló Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14758

 

Tomcat, köszi a választ. Lehet, hogy mindkét irányt kipróbáljuk, ha most nem, akkor augusztusban. Az odaút attól is függ, mikor tudunk elindulni, vagyis mire érnénk oda. Sajnos az éjszakai utazásnak lőttek, mivel a párom olaszországi (mhelyi) útjáról épp hazaér, én meg pénteken későig dolgozom, kvázi nincs idő összepakolni, pihenni az út előtt. A héten 4 órákat aludtam, így nem merek reszkírozni.

De azt az általad többször ajánlott éttermet azért beiktatnám a menetrendbe:-))) kagylóra vágyom már nagyon:-) Mingyááá szombat:-))

Előzmény: tomcat73 (14655)
párizs Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14757
Primostenben az Adriatic-kempingben voltak 2x a sógoromék,nagyon dicsérték!Tiszták ,kultúráltak a fürdők,mindíg van melegvíz.A part sziklás,gyorsan mélyülő,de kialakítottak aprókavicsos (inkább murvás)részt gyerekeknek!Kishajóval (is) lehet bemenni a városba,nem kell kocsikázni,parkolót keresni!Az árak is elfogadhatóak,a nyílt vizet látni,programokat is szerveznek!
Előzmény: siso (14728)
the real jabberwocky Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14756
Én meg azzal, amit a nindzsákról és a piáról írtál. Bár ahogy a mondás tartja: valamit valamiért...
Előzmény: AZS (14753)
Leadfoot Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14755
Köszi, akkor kíváncsian várom a választ tőlük... :-)
Előzmény: tomcat73 (14754)
tomcat73 Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14754
Az ön üzenetét sikeresen elküldtük

Köszönjük.
Előzmény: Leadfoot (14748)
AZS Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14753
Nemnem... Nekem - ha már nem Adria, akkor - a Karib tenger jön be. Fene a pofámat, de szívesebben nézegetek párductestű félvér csajokat, mint lefüggönyözött arab nőket, no meg daiquirit és mojitot is szeretek magamba dönteni anélkül, hogy holmi igazhitűek lecsuknának érte ;-) De azért a lakótelep-dologgal egyetértek ;-)))
Előzmény: the real jabberwocky (14751)
koltain Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14752
És megkérdezhetjüök, hogy mit te csinálsz ott kint?
Előzmény: the real jabberwocky (14751)
the real jabberwocky Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14751

Borzolódna biz', ha itt lennél. Azert szivesebben lakom itt, mint lakotelepen:)

 

Előzmény: AZS (14747)
nidsz Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14750

nem néztem el!

tényleg rövidebb, itt van előttem a térkép:

Szeged-Baja:100 km,

Bátaszék:20 km,Mohács:27,Pécs:40,Barcs:66,Kutina:90

ö:343

Mohács-Udvar:12,Udvar-Osijek:49,Nasice:53,Slavonski-Brod:58,

autópálya Kutináig:110 km

ö:429

 

Előzmény: bankvilági idegenvezető (14735)
the real jabberwocky Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14749
Hm. Szerintem minden egyéb, de nem gagyi...
Előzmény: AZS (14747)
Leadfoot Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14748

Le tudná ezt nekem valaki fordítani?

 

Vaša je poruka uspješno poslana!


Zahvaljujemo!

 

Köszi!

AZS Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14747
Áááá, az gagyi ;-))) Attól nem borzolódnak a kedélyeim ;-)))
Előzmény: the real jabberwocky (14746)
the real jabberwocky Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14746
Majdnem. Ez a Perzsa öböl. Itten.
Előzmény: AZS (14745)
AZS Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14745
Az ugye attól függ, melyik tenger ;-)
Előzmény: the real jabberwocky (14743)
mutti3 Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14744
BZJ, kösz a mézesmadzagot :-))mutti
Előzmény: BZJ. (14727)
the real jabberwocky Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14743

Nem akarom borzolni a kedélyeket, de én egész évben tengerparton lakom:)

A gyermekek miatt megyunk Loparra.

Előzmény: sfi (14662)
the real jabberwocky Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14742
Igen. Sindi aptmn. Valszeg ugyanarra a bícsre megyunk.
Előzmény: Kangarooo (14654)
Leadfoot Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14741

Hello!

 

Azért olyan nagyon magasról nem szeretnék leugrani :-)) De majd biztos keresek valami alkalmas helyet, ha ott leszünk... főleg, hogy az egyik utitársamnak is van ingerenciája hasonlóra...

Előzmény: prosek (14739)
AZS Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14740
Akkor neked Bosznia, a táj miatt. Már ha nappal mész, mert ha éjjel, akkor persze, hogy a pálya ;-)
Előzmény: sirjohn (14730)
prosek Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14739
Sziasztok.

Szia Leadfoot.

A szikláról való ugrással kapcsolatban, van Rogoznicán egy kis tengerszem a hajókikötő mellett általában 1-2 fokkal melegebb a víz a tengernél és majdnem derékszögben vannak a sziklák vagyis klasszikus ugrálós hely van alacsony szakasz meg igen kemény magas rész.

Egy helyit láttam csak, hogy egyszer leugrott legfelülről   még nézni és félelmetes volt.

prosek.

Előzmény: Leadfoot (14725)
prosek Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14738
Sziasztok.

Szia  S Balage.

Én is megnyugtatlak augusztus elején nagyon jó idő szokott lenni ,nem véletlen főszezon.

De még augusztus végén is jó idő van Hvaron én még éjszaka fürdeni szoktam a tengerbe.

Ott még SOHA nem fogtam ki esőt /lehet hogy véletlen/ ellenben sok más szigetekkel, pl

Brac, Peljesac, Dugi Otok, Krk. Ezeknél kifogtam már jó kis viharokat. Szóval ne izgulj.

De azért meleg kabátokat vigyél. Hiiiiiiiiihhhiiii.

prosek.

Előzmény: S Balage (14703)
laca5 Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14737

Sziasztok!

Szerintetek vállalható szeptember 1 környékén pl. Rab és Krk térsége? milyen a jellemző időjárkálás a tapasztalataitok szerint?  Éjszaka/nappal/tengervíz/tömeg az utakon? (ez utóbbi gondolom már csillapodni kezd)

 

 

bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14736
Nézd Sir! Ez tipikusan az a kérdés ami megosztja a fórumozókat. Mindenki kitart az igaza mellett. Akik Bosznia fele szeretnek menni azoknál tipkus érv,hogy gyönyörű a táj és még spórolsz is 15 ezer forint autópályadíjat.

Az autópályát preferálók a gyors és biztonságos lejutást emlegetik illetve akik szeretik tövig nyomni a gázt mert utálják a "tötymörgést" azoknak is megfelel.

Nézd,én a saját tapasztalatomat tudom mondani: Én a büdös életben többe nem megyek Bosznia fele. A következőkért.:

-Nem tudok haladni
-Rendszeresen mindenféle leállítgatásokba botlottam pl bombakeresés....
-Oda és vissza összesen 4 szer büntettek meg a rendőrök.(szikla mögé állva 40-es táblát kirakva az egyenesben.....
-Cirill betűs táblák
70-es átlag....


Ehhez képest az autópályán 130-as átlaggal haladok lefele biztonságos körülmények között Splitig.

A másik,hogy kb 25.alkalommal megyek lefele így engem tényleg nem hoz lázba már Bosznia. Ezt most nem nagyképűségből írom,csak azért,hogy megértsd miért nem....
Előzmény: sirjohn (14730)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14735
Én is megnéztem térképen és útvonaltervezőn is. Valamit nagyon elnéztél... Már amikor a térképre kukkantottam akkor se értettem,hogy lehet 70 km-el rövidebb hiszen csak annyi a különbség,hogy Mo-on mégy hosszabb szakaszt. Szóval a Michelin útvonaltervező szerint is csak 10 km a diferencia. Viszont abban igazad van,hogy a pályadíj kevesebb lesz valamivel.

Én mondjuk nem a csúcsban megyek hanem éjszaka amikor alig vannak.Azt akartam volna kideríteni,hogy a 30 kuna spórolás mellett esetleg időben rövidebb-e? Mert akkor arra megyek.Így viszont sokkal hamarább vagyok a pályán is ezért elképzelhető,hogy még hosszabb is időben Barcs fele....
Előzmény: nidsz (14685)
nrg Golf II Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14734
én azt hittem, hogy a 8ember az jó, mert jobban ellehet adni.....

azért kösz, majd rápróbálok
Előzmény: DrShan (14733)
DrShan Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14733
Úgy 8 emberrel sajnos nincs nagy választék. Lehet, hogy könnyebben találsz 2*4-es apartmant ugyanabban az épületben.  Szerintem lépj kapcsolatba az adriaticával telefonon, és kérdezd meg őket. Ha ők nem tudnak, akkor senki.
Előzmény: nrg Golf II (14732)
nrg Golf II Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14732
köszi szépen.....

én azonban még mindig abban reménykedek, hogy valakinek van egy telefonszáma a noteszében, ami már bevállt neki, és megosztaná velem :)

thx mégegyszer, átnézem
Előzmény: Leadfoot (14731)
Leadfoot Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14731

Szerintem addig is, még valaki esetleg ajánl valamit, próbáld meg nézegetni a keresőoldalakkal! Pl.:

 

http://www.limba.sk/parametre_hladania.php?idjaz=7&idstranky=605&idstatu=26

 

http://www.adriatica.net/private/main_hu.htm

 

http://www.horvat-tengerpart.hu/index.php

 

 

Előzmény: nrg Golf II (14729)
sirjohn Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14730

Mi idén megyünk először Horvátországba, Brelába, Makarska mellé.

 

Miután elég tapasztalatlanok vagyunk, a kérdésem is alapkérdés:

 

Bosznián keresztül vagy Horvátországon keresztül menjünk,

ha a két legfontosabb szempont a táj (vs. monoton autópálya) és a

biztonság? (Tehát nem a gyors leérkezés vagy a minél olcsóbb utazás a fontos.)

 

Csopakról indulunk június végén.

 

Minden tanácsot szívesen fogadok.

 

sirjohn

nrg Golf II Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14729
a 14712-re senkinek semmi?
siso Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14728
Primostenben van kemping?
BZJ. Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14727

Ruskamen2

 

És még egy!

 

siso Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14726

Az nem baj hogy zsufi a hely mert a társaság minden tagja huszon éves ugyhogy esténként legalább elleszünk. 2 évvel ezelőtt Drageban voltunk de ott elég uncsi volt mert esténként nem tudtunk elmenni sehova.Csak ugy hogy kocsival bementünk Zadarba vagy más nyüzsisebb helyre. Kornati milyen? Oda szeretnénk elmenni.

Előzmény: Törölt nick (14450)
Leadfoot Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14725

Énisénisénis! Én is akarok! Életemben egyszer Erdélyben ugrottam szikláról egy tóba, és az valami hatalmas... Külön jó, ha ilyen szép síma a szikla, és föl lehet mászni rá anélkül, hogy elvágnám a lábam, mint ott Erdélyben... :-) Ezért nem ugrottam ott másodszor, de azóta is arra vágyom :-))

 

Bár ez tul.képp szerencse is, mert ha le lehet mászni, nem ugrottam volna, mert félelmetes. De attól a pillanattól, hogy először elugrik az ember... zsííír :-))

Előzmény: BZJ. (14724)
BZJ. Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14724

Szikla!

 

Így fogok,én is ugrálni!:))))

BZJ. Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14723

Strand

 

Strand!:)))

Ruskamen-Omis

BZJ. Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14722

Ruskamen

 

Mi ide megyünk!:))

ppetraapa Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14721
Lehet, hogy igazad van, végülis kikapcsolódni megy az ember! (bár már csak ott tartanánk:-) Na de azért, jó ha van egy biztos netközelség:-)
Előzmény: rocher (14709)
nrg Golf II Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14720
Helló srácok!

Szeretnénk kivenni 8 személyre egy apartmant, lehetőleg magánt. Előnyben részesítenénk a Rab, Krk szigetet.....ha tudsz valamit, akkor légyszi írj, vagy adj egy elérhetőséget, ahol kereshetlek!!!

plííííz help! Augusztus 27-től mennénk egy hétre, 8 személyre....
nincsenek nagy elvárások, de a kultúrált hely előny :))

kösz, nrg
AZS Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14719
Mi viszont június végén megyünk Novi Vinodolskiba ;-))) A felsorolt három városra viszont kevésnek tűnik az egy nap, abból inkább csak olyan átszaladás lesz, pedig mindhárom megérne legalább egy napot. Parkolók: én mindhárom városban kényelmesen és ingyen tudtam parkolni a kikötői részen, Pulában az amfiteátrumtól kb. 100 méternyire, Rovinjban a félsziget előtt kb. 200 méternyire, a diszkontáruházak előtt, Porecben pedig abszulút a város szívében. A biztonsággal pedig még soha semmi gondom nem volt.
Előzmény: eRadek (14687)
tomcat73 Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14718
Az. Eredeti horvát szó mint a haube /motorháztető/:))
Előzmény: rocher (14710)
cybermoon Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14717

Jó nyaralást nektek :)

Ha hazaértél, majd nézz be.Biztosan lesznek kérdéseim. Ez az apartman minket is érdekelne, de szeretném meghagyni a lehetőséget, hogy a helyszíenen dönthessünk, ezért is nem akarok foglalni.

Irigyellek, hogy már csak egy hetet kell várnod :) Mi június 26 körül indulunk 2 hétre.

Előzmény: tsrt (14711)
tsrt Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14716

Cybermoon!

Jövő héten megyünk, előszezonban, természetesen le is foglaltuk.

Augusztusban is megyünk Omis környékére, már azt is lefoglaltuk. A www.stanici.com oldalon elég jó árak vannak...

Előzmény: cybermoon (14715)
cybermoon Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14715

Ez nagyon olcsónak tűnik. Biztos az ár? Mi négyen megyünk, 3 felnőt 1 gyerek és olyan 50 euro/nap-al számoltam.

Le is foglaltátok már? Mikor mentek?

 

Előzmény: tsrt (14711)
tsrt Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14714
Ott lett hát a választásunk...Pino
tsrt Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14713
brelaElőbb utóbb meg lesz az...
tsrt Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14712

kép talán most...

tsrt Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14711

Cybermoon!

Öt felnőtt, két gyerkőc 60 EUR/nap. Találtam ennél olcsóbbat is hasonló minőségben, de az fent volt a dombon (lásd a képet, címe: www.brela.tk ) így a család (szülők, gyerekek) miatt inkább a szinte parton lévőt választottuk.

http://www.inet.hr/apartments_pino

Előzmény: cybermoon (14706)
rocher Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14710
E-mail írni, szörfözni a neten, CD-t, DVD-t másolni, nyomtatni, fényképeket CD-re menteni,  "chatati" ne znam. Lehet, hogy chattelni???Help tomcat73!!!
Előzmény: téeszelnök (14678)
rocher Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14709
Meglátod, hogy ott nem leszel. Mi is első évben előre felderítettük a netcafekat, aztán nem is volt fontos. Pirovacon az utazási irodában van 2 gép, klímatizált helyiség, nem is drága, mindennap elmentünk előtte, egyetlenegyszer néztem rá a leveleimre, de akkor is csak azért, mert fontos infót vártam hivatalos ügyben. Idén a mobilomat is itthon hagyom, annyira kikapcsolok.
Előzmény: ppetraapa (14669)
S Balage Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14708

Köszike a megnyugtató szavakat.

 

Én is olvastam, hogy az Adria legnapsütöttebb szigete. Remélem így is lesz.

Nem igazán szeretném, ha az ott töltött idő alatt rossz idő lenne.

 

Meleget, meleget, meleget, anpo akarok!!!

Balage

Előzmény: tomcat73 (14707)
tomcat73 Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14707

Balage!

 

Nem igérhetek mást mint vért, szenvedést és könnyeket:))

 

Ott augusztusban van a fóka vadászat szezonja úgyhogy eléggé hűvös van:))

 

Komolyan:

 

Tavaly is olyan volt, hogy láttuk a felhőket meg fújt a szél de fürdeni mindennap lehetett. Tehát nem 34 csak 30 fok volt. Esténként viszont meglepően lehült, de azért Hvar az Hvar és eső nem esett. Az Adria legnapsütötteb helye.

 

Nem kell félni.

Előzmény: S Balage (14703)
cybermoon Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14706
Szeretném megkérdezni Brelában milyen szállást néztetek, mennyiért?
Előzmény: tsrt (14696)
cybermoon Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14705

Lalilali, Marty köszi az infókat :) Egész nap szálláshelyeket nézegetek. Tök jó, ez már olyan kicsit mintha nyaralnék. Viszont egyre nehezebb dönteni, annyi gyönyörű hely van.

Az már biztos, hogy nem foglalok itthonról, majd kiderül jó döntés volt e.

tomcat73 Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14704
Igaz. Mi is itt bent elkezdtük szervezni, meg minden. Amúgy felhívtam az Országos vérellátót és azt mondták, hogy egy hónapja lejárt az ügy. Rohadjon meg aki ilyennel szórakozik
Előzmény: sínbohóc (14701)
S Balage Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14703

Hali!!

 

Azért remélem, hogy augusztus elején Hvaron jó idő van!!!!

Milyenek a tapasztalatok ezügyben???

Szakértők, ne keserítsetek el!!!

Plíííííííííííízzzzzzzzzzzzzzzz!!!!!!!!!!!

Előzmény: tomcat73 (14700)
koltain Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14702
Hát igen... Tavaly voltunk Omisban Akkor első héten kánikula, másodikon meg szeles idő volt. De Omis ilyen szempontból nem mérvadó mert a hegyek nagyon védik. A hegy másik oldalán szakasd az eső, villámlott, stb mi csak a szelet éreztük ami átjött a kanyonon. Másiknap szembe a szigeten szakadt az esső mi abból is csak a szelet éreztük és semmi mást.
Előzmény: tomcat73 (14700)
sínbohóc Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14701

OFF

A danubius rádióban  most nyilatkozott az országos vérellátó vezetője--- kamu az egész, valaki hónapok óta szórakozik ilyen emailokkal :-((((

ON

Előzmény: tomcat73 (14661)
tomcat73 Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14700

Ezerrel fel borult az időjárás. Múlt hétvégén mikor itt 34 fok volt Dubrovnikban 22. A hajam letettem meglepetésemben.

 

Tavaly is mikor Franjoékkal voltunk lent felhős szeles idő volt. Sztem idén is ilyen szar nyarunk lesz időjárásilag. De azért 10 nap alatt csak lesz napsütéses nap.

Előzmény: cheereck (14695)
cheereck Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14699
Ez igaz. Talán melegszik még 1-2 fokot a víz.
Előzmény: tsrt (14698)
tsrt Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14698
A gyerekek miatt (1 és 5 évesek) azért jobb ha melegebb.
Előzmény: cheereck (14697)
cheereck Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14697
Az imént néztem, a víz 21 fokos, az pedig nem rossz :) Fürödtünk mi már május elején 17-18 fokos tengerben is ;) Igaz, az elején nem nagyon éreztem a lábam :)))
Előzmény: tsrt (14696)
tsrt Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14696

Sziasztok!

Én viszont délre megyek (Brela, szűk család) jövő szerdán egy hétre, és nagyon bízom a jó időben! Bár augusztusban is megyünk két hétre Staniciba (Omis, nagy társaság) azért most sem csak kívülről szeretnénk a tengert szemlélni...

Előzmény: cheereck (14695)
cheereck Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14695
Nem megyünk le délre, hanem Selcén leszünk, így nem biztos, hogy sokkal jobb idő lesz. Sajna :( Az előrejelzések mind felhős időt mutatnak a térségre, és nem lesz több 25°Cnál :( Majd hozok képeket ;)
Előzmény: koltain (14694)
koltain Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14694
Jó neked.... Irigykedek...
Biztos jó idő van arra már és nem ilyen f*s mint itthon
Előzmény: cheereck (14693)
cheereck Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14693
Ez jól esett ;) én holnap készülök le egy hosszú hétvégére, remélem szép időnk lesz.
Előzmény: Hvala (14691)
koltain Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14692
:) köszi.
Előzmény: Hvala (14691)
Hvala Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14691

Egy kis frissítő!

 

Előzmény: koltain (14690)
koltain Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14690
Húúúú de értelmesen irtam le. Bocsika. Ez van ha az ember 100 dologra figyel közben. Na mégegyszer: Óváros. Nem a parti út hanem belső. Ha a Cetina felöl érkezel akkor jobbra lessz neked kb 50m. Mac. gépek vannak.

Remélem most kissé érthetöbb. Kissé dekoncentrált vagyok ma......... SORRY
Előzmény: koltain (14689)
koltain Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14689
Szia! Lehet hogy az vagy....
Van Internetcaffe. Az Ó városban nagyon nem tudod eltéveszteni, mert az Óváros rész kb 2. Macintos gépek vannak :D
Előzmény: ppetraapa (14669)
S Balage Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14688

Szia!

Először is meg kell beszélni a tulajjal, hogy mehet-e háziállat. Ha igen, el kell vinni az állatorvos, aki megvizsgálja a kutyust, majd ha minden ok, kiállít egy bizonyítványt, ami igazolja, hogy a kutyus egészséges.

Sajnos nem tudom megmondani, hogy mennyi idővel kiutazás előtt kell megcsináltatni, de a doki megmondja neked.

 

Különben semmi komoly.

 

balage

Előzmény: Reménybébi (14660)
eRadek Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14687

Sziasztok!

 

Június végén megyünk Novi Vinodolski-ba.

Úgy terveztük, hogy egy egész napos kirándulás keretében elmegyünk Isztriára.

Megnéznénk Pulát, Rovinjt, Porecet.

Nem szeretnénk sok időt vesztegetni parkolók keresésével, ezért azt szeretném kérdezni, hogy a felsorolt városokban, hogy és hol a legcélszerűbb parkolni?

Természetesen az is fontos lenne, hogy biztonságos legyen és minél kevesebbe kerüljön!

Segítségeteket előre is köszönöm!

 

Radek

laca5 Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14686

Sziasztok!

 

Köszi a segedelmet. Időközben én is RAB-ra szűkítettem a keresésgélést, lehetőleg Lopart nézzük meg elsőre, de nem kizárt még néhány másik része RAB-nak. Írogatnak a neten mindenféle kisebb homokos öblökről is a sziget más részein :-)

Elég jól nézett ki.

 

 Az adriatica.net-tel én a Vista katalógus címoldalán találkoztam, ebből kifolyólag nem gondoltam komolynak, de majd megnézem. A másik két kereső (amit használtam) csak helyre, létszámra tudott szűrni.

 

 Kis gyerekekkel mernétek ajánlani augusztus végét? Nem lesz túl meleg? Tartok attól, hogy aug.20 után majd marha meleg lesz és iszonyú tömeg, főleg hazafelé, iskolakezdésre.

 

 

Előzmény: Kangarooo (14651)
nidsz Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14685

megnéztem térképen:

 

Osijek-Slavonski Brod fele 70 km-rel hosszabb mint Barcs-Kutina fele.

meg ráadásul többe kerül az autópálya is.

 

sőt ha nyári csúcsban mész érdemes Sisak-Petrinja-Karlovac fele levágni a Zagrebi szakaszt mert ott a fizetőkapuknál mindig bedugul.

 

 

 

Előzmény: bankvilági idegenvezető (14610)
Infomaker Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14684

jaaaaaaaaaaaaaaa

 

köszike!

Előzmény: téeszelnök (14683)
téeszelnök Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14683
Előzmény: Infomaker (14680)
tomcat73 Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14682

Nema na cemu:))

Előzmény: téeszelnök (14679)
_MrB_ Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14681
Jól olvasod, pedig nem beszélem a nyelvet, csak DTPzésből maradtak meg mondatok régről ~ : )
Előzmény: téeszelnök (14678)
Infomaker Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14680

Ez a Splitben és Makarskán?

 

De azok közel vannak?

Előzmény: téeszelnök (14678)
téeszelnök Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14679
Megtaláltam a térképen, Tuzla és Sarajevo közt félúton. Pedig kedvet kaptam hozzá, csak hát arra sosem járok emberi időben. Köszi!
Előzmény: tomcat73 (14676)
téeszelnök Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14678

Pár sorral lejjebb írtam, heló. Végülis nem kávézó, csak 1 pc-bót, de lehet internetelni. Gondolom, pénzért.

"Kod nas možete pisati e-mailove, surfati po netu, chatati, snimati CD ili DVD, prebacivati fotografije sa digitalnih fotoaparata na CD, printati ili skenirati."

Még a féyképező memóriakártyáját is lehet üríteni CD-re, ha jól olvasom.

Előzmény: Infomaker (14677)
Infomaker Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14677
KRK is jó, nem baj, ha nem Malinska..
Előzmény: téeszelnök (14673)
tomcat73 Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14676

Az étterem érdekel?

 

A falun átvezet a főút. Amikor elhagyod a falut és az út felkanyarodik a hegyekbe akkor jobboldalon lesz ( mármint ha lefelé mész). Van egy kis parkolója szép fakerítése miegymás. Nagyon hangulatos hely és kultúrált.

Előzmény: téeszelnök (14671)
téeszelnök Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14675
Így már megtalálom, köszi. Kajailag, higiéniailag okés a hely? A gyomraink hajlamosak az idegeskedésre. Boszniában főleg. Jut eszembe hajnalban vagyok ott, nem jó. Kössz!!
Előzmény: tomcat73 (14674)
tomcat73 Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14674
Ha jól eméxem akkor Szarajevo és Tuzla között közelebb Szarajevohoz. Este megnézem térképen.
Előzmény: téeszelnök (14671)
téeszelnök Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14673

Maker!

Nem megy, csak Krk-ben. És ha másik városba mennél? :) (Ez komoly)

Előzmény: Infomaker (14672)
Infomaker Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14672

Elnök Úr!

 

Malinska környékén valahol netcafé?

 

Előzmény: téeszelnök (14670)
téeszelnök Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14671

Tomcat!

Merre van az az Olovo?

 

téeszelnök Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14670

Splitben és Makarskán:

http://www.split.lap.hu/#b15584841

Előzmény: ppetraapa (14669)
ppetraapa Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14669
Omis közelében esetleg valaki tud internet kávézót?
(lehet, hogy netfüggő vagyok?:-D)
tomcat73 Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14668
Nem veszélyesek a szintkülönbségek. Ami rosszabb az hogy keskeny az út és eléggé szar minőségű.
Előzmény: HegyenVolgyon (14665)
ZsoAn Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14667

szia!

 

Mi két évvel ezelőtt voltunk a Plitvicei tavaknál és a park megnézése után indultunk el, délután szállást keresni. A parkhoz legközelebb eső, gyönyörű helyen levő faluba bementünk, ahol szinte minden háznál volt kiadó szoba. Semmilyen nyelven nem beszélt ugyan a tulaj, de megértettük egymást és így volt szállásunk estére. Ha jól emlékszem kb. 4-5000 Ft/fő/éj volt az ára.

 

A parkoló számunkra teljesen biztonságosnak tűnt, nyugodtan ott lehet hagyni az autót.

 

üdv

Előzmény: inotech (14666)
inotech Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14666

Plitvicei szállással kapcsolatban

 

Ha reggel oda megyek és keresek egy szállást, akkor azt azonnal ki kell fizetni, vagy általában elég délutáni park nézegetés után?

 

A nemzetipark parkolója mennyire biztonságos?

HegyenVolgyon Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14665

Trmészetesen megvan az apartman, most nem kempingezés lesz. Egyébként van kemping a szigeten. Hvaron tényleg nincs?

A szalagkorláton kívül még az emelkedők érdekelnek. Mennyire kemény a szintkülönbség, amit Sucurajtól le kell küzdeni?

Előzmény: sfi (14664)
sfi Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14664
Pár éve mi is Drveniknél mentünk át, mert így olcsób volt. Végig küzdöttük magunkat a szigeten, mert egy katalógus szerint Hvar-ban van kemping, de ott kiderült, hogy nincs. Elég nagy szívás volt 40 fok melegben. De ha valaki nem kempingezni akar, akkor megéri.
Előzmény: HegyenVolgyon (14659)
sfi Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14663

Szia Kangarooo!

 

Lehet, hogy mégsem egy kempingben voltunk? Amiben mi voltunk, az tök újnak tűnt (a lépcsők, mosdók) és nem kivi, hanem olajfák voltak. Ez a kemping nem a központban van, hanem onnak kb. 800 m-re. A mi kempingünk felől át kell menni a temetőn és utána kezdődnek a házak. Ott is volt egy öböl és 2 kemping majdnem egymás mellett. Ezzekkel a kempingekkel szemben vannak a kiálló sziklák. Ez van a központban. Ti nem itt voltatok esetleg? Sajnos nem tudok képet mellékelni, mert akkor még nem volt digitális gépünk.

Előzmény: Kangarooo (14651)
sfi Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14662
De szeretnék a te rossz gyereked lenni! Én nem bánnám, ha valaki egyszer ott felejtene (vagy akár eladna inasnak egy halászbárkára). Egész évben a tengeren lennék, szerintem tengeri herkentyűkön kívül nem is adnának mást enni.
Előzmény: the real jabberwocky (14652)
tomcat73 Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14661

Hi mindenkinek de most kicsit OFF leszek

 

Akinek 0 rh negatí vére van azt ezúton szeretném megkérni, hogy ha tud menjen el vért adni egy egynapos csecsemőnek.

( Sajna enyém nem ilyen)

Most kaptam céges emilben.

 

Thx.

 

On.

Reménybébi Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14660
Sziasztok ! Két hete tagja lett a családunknak egy kiskutya, akit semmi pénzért nem szeretnék itthon hagyni az augusztusi horvátországi nyaralásunk idejére. Szeretném megismerni azirányú tapasztalataitokat, hogy mennyire fogadják szívélyesen a kis négylábúakat pl. apartmanban, étteremben, boltban, strandon stb. Illetve ami nagyon fontos, hogy azt is hallottam már, hogy hat hónapos kor alatt nem engedik be a határon. Akinek van erre vonatkozó információja, megosztaná velem? Előre is köszi az infókat.
HegyenVolgyon Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14659

Szép napot!

 

Én is ezen az útvonal dolgon vacillálok már elég régóta, de nagyon valószínű, hogy a Sucuraj-i komppal fogok bemenni, és bevállalom azt az elhíresült utat...

Utánanéztem a komp áraknak és még az esetleges többletüzemanyagot is belekalkulálva is kb harmadannyira jön ki az ár, mint a Split-Stari Grad kompnál.

Azért kicsit hesszelem magam azon, hogy nincs szalagkorlát! :-O

Előzmény: tomcat73 (14655)
tomcat73 Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14658
80-100 EUR. Hm az nem lenne rossz különbség:))
Előzmény: Marty (14647)
S Balage Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14657

Én is a Tomcat által emltített drvenikből való kompozást fogom választani, majd a hvari úton Jelsa.

 

Jóval visszább van róla kép, megpróbálom előkotorni.

 

Balage

Előzmény: csataló (14646)
téeszelnök Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14656

Nem kávézó, de Internet hozzáférés Krk óvárosban:

http://www.krksistemi.hr/index.php?categoryid=22

Előzmény: Infomaker (14599)
tomcat73 Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14655
Hi!

Én a Sucuraj-Drvenik útvonalra teszem a voksomat mert:

1, a spliti nagykompra iszonyat sokat kell várni és drága.
2, lehet, hogy késik. Mi 14 óra helyett 16 órakor indultunk ami 30 fokban direkt jó.
3, a kis komp sűrűbben jár és olcsóbb is jóval
4, a Sucuraj-Jelsa út nem olyan vészes. Keskeny az út, de óvatosan azért autózható.


Ja most látom, hogy hülyeséget írok:))

Na szóval Splittől Drvenikig semmi gáz. Normál tengerparti út. A távolság nem veszélyes, gyorsan le lehet zavarni.

Tom
Előzmény: csataló (14646)
Kangarooo Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14654

:o))))))

 

Ti is Loparon lesztek? (Lehet, hogy kérdeztem már... Kicsit fáradok)

Előzmény: the real jabberwocky (14652)
the real jabberwocky Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14653
Sajna, engem rovidre szabott a muszáj es 8-án vissza kell jonni. Azert még lehet, hogy egymasba botlunk. (nalunk 2 gyerkõc illetve az egyik még csak gyer - épp 16 honapos lesz akkor)
Előzmény: biga (14591)
the real jabberwocky Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14652

Izé... úgy értettem, hogy junius 30-an oda es julius 8-an vissza csak nincs ékezetem. Boven eleg a ket gyerek, majd ottani viselkededesuk alapjan eldontjuk, hogy jonnek-e vissza vagy esetleg eladjuk oket egy helybeli halaszbarkara inasnak:))

Bár ha jol belegondolok, a majd' masfél évesnek még megbocsájtunk egy s mást...

Előzmény: Kangarooo (14582)
Kangarooo Creative Commons License 2005.06.01 0 0 14651

Sziasztok!

 

Téeszelnök,

Köszi a linket! :o)

 Nekünk 24 nap az első körig. :o) A másodikra még egy keveset aludni kell... Aug 18-ig. :o)

 

Sfi,

Molunáton mi 1988-ban voltunk (utánanéztem. :o)) )

Még mindig megvannak a kivifák a sorok között?

 Nem emlékszem mindenre, mert akkor 7 éves voltam. Viszont vannak képek amik igenis előjönnek. :o) Pl az egész napos búvárkodás, a halászhajó és a bunker is amit más is emlegetett. Én ott nagyon féltem valamiért, de tesómék be is mentek. A szigetre is átúsztunk. Az nagyon jó volt. :o) Még Dubrovnikba is elmentünk... Ott lett tériszonyom szerintem.

Apa nyakában ültem és lenéztünk a várfalról... :o)) Ja és délben iszonyatos meleg volt! Mindenki menekült a fák árnyékába.

 

 

A Spliti kompozáson még gondolkodom. Persze van még idő rá. :o) A hajó egyébként most is ugyanúgy közlekedik, talán az időpont más.

 

A dubrovniki kirándulással kapcsolatban. Korcsuláról indul egy katamarán emlékeim szerint. Kora reggel indul el és este ér vissza.

 

Laca5,

Nézted már a www.adriatica.net oldalát? Ott rá lehet keresni olyan szállásra, ahol adnak kiságyat kérésre. A két nagyobbacska pici gyerkőc ha szerintetek meglesz egy szimpla ágyon akkor 3 ágyast kérjetek + a rácsoságyat. :o) Szerintem.

Helyileg én Rab szigetet ajánlanám. Loparon homokos a strand és nem mélyül hirtelen (sokáig lehet gyalogolni lábszárközépig érő vízben). Szerintem nektek ideális lenne. :o)

Mi hárman megyünk. A párom, én, és a párom 12 éves kisfia.

Mivel nincs valami nagy vízbiztonsága egyiküknek sem, ezért mi is oda megyünk. :o)

Szeptember elején még jó idő szokott lenni. A víz is melegebb még akkor.

 

Nidsz,

Köszi az infókat! Nekem is nagyon sokat segítettél!

 

K08,

Jesszusom! Azért remélem nem volt semmi más baj hazafelé!

Köszi az infót. Rá fogok kérdezni a bankban.

 

DrShan,

Mi tavaly Korcsulára a leghosszabb utat választottuk. Azaz csak egyszer kompoztunk, Orebicnél.

Idén szintén ugyanoda megyünk egy nagyobb társasággal és egyikünk egy másfél éves kisgyerek lesz. Ezért is szeretnénk a lehető legkedvezőbb utat megtalálni. Tavaly elmondhatatlanul fárasztó volt. Mire megtaláltuk az apartmant, csak annyira voltunk képesek, hogy beessünk az ágyba és másnapig egyhuzamban aludjunk. ezt idén nem lehet a baba miatt.

Előzmény: téeszelnök (14583)
DrShan Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14650
Nekünk is ugyanez a dilemma. Splitről indulva van 2 óra pihentető tengeri hajókázás. A másik úton legalább 3 óra szerpentinezés. Azt olvastam, hogy váltáskor a szigeti szakasz Sucurajból másfél óra, és nem igazán nevezhető útnak. Szerintem kompolj Splitnél, ne büntesd magad.
Előzmény: csataló (14646)
gregi91 Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14649
Szerintetek ven itt az indexen sörös fórum? tom nem ide a
tartozik de én nem találtam mert béna vagyok.
tomcat73 Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14648
Holnap válaszolok ígérem de most alszok.:((

Jó éjt
Előzmény: csataló (14646)
Marty Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14647

Szia Cybermoon !

 

Tavaly itt voltunk:

http://www.inet.hr/~vala/en_aboutus.htm

 

Ez Peljesac, Orebic mellett nagyon bejött. Kirándulási lehetőség Korcsula, Dubrovnik, a háziak kedvesek, szép a strand.. Bővebben - többen írtunk már róla tavaly, keress rá: Vala apartman.

 

Sok sikert !

 

 

Bosznia - ha délre mennék, az egyik út most is arra vezetne ! Gyönyörű vidék, és a rendőrőknek sem fizettem semmit ! Ne hagyjátok lebeszélni magatokat Ólomlábúnak ! A hetvenes átlag valóban jónak számít, kell hozzá szerintem is extra 80-100 € a kanyargós utak miatt. Tény, hogy száguldozni nem lehet, de nem is kell, és a táj kárpótol, időben így is kb azonos, mert 150 km-el rövidebb kb.

Előzmény: cybermoon (14641)
csataló Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14646

 

Tudom, hogy beszéltünk már róla, de olyan kevés időm van visszakeresni (komolyan, éjjeli fél háromig dolgozom mostanában, reggel persze kelés és munka)

 

szóval, mégeccer, légyszi, ha nem Splitnél kompolunk Hvarra (asszem Starigradra Jelsára menet), akkor Dvernikig milyen úton kell a plusz km-eket megtenni? A szigeti úttal már ijesztgettetek, köszi, emlékszem, de most a Split-Dvernik szakasz érdekel, úgy 700 km vezetés után. (Lyó autó, jó sofőrökkel:-))) ) 

csataló Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14645

Apartmanja válogatja...

 

Tavaly kicsi gyerekkel nyaraltunk Primostenben, a kétszemélyes apartman közel 40 nm-es volt, a franciaágyon kívül volt benne 1 kihúzható kanapé és egy fotelágy. Ezenkívül édesvízű gyerekmedence, s a 2 fős félpanziós ellátásból bőven jóllakott a kölök is. Igaz, a desszertből neki mindig külön hoztak egy adagot, kérés nélkül:-)

 

Most gondolkodtam csak el azon, milyen felesleges luxus volt a kanapé és fotelágy, mikor a kis vacak mindig a franciaágyban kötött ki:-)

Előzmény: laca5 (14600)
k08 Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14644

> Rab-on hol van Erste automata? Ha ott veszek ki pénzt az Erste bankkártyámmal vajon akkoris úgy számol mintha tök más bankos kártya lenne?

 

A rendőrség felök ahogy mész a sétálóutcán a kikötő felé, kb 4-500 méter.

Tavaly elvitték a kocsimat, mert állítólag tilosban parkoltam. Persze nem így volt, csak nem a fizetőset használtam :-(. 400 kuna volt csak a szállítás (+ 50 a bünti), és mivel már hazafele tartottunk tele cucokkal, az asszony a 9. hónapban stb. kénytelen voltam mindkettővel találkozni (Bank + Police).

 

Köszi Mutti az OTP-s választ!

Előzmény: Kangarooo (14580)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14643
Van szállás főidényben is, menjetek nyugodtan. Dubrovnik előtt van pár pici falu, ott érdemes keresni, ill integetnek a főúton. De a Tudjman hídon is mindig vannak integetők. Aztán ha nem mégy le a városba, hanem maradsz a a főúton, arra végig lesznek integető emberek. Már többször voltunk, mindig Dubrovnikon kívül kerestünk szállást, kb 10 Euró/fö, ha legalább 3an4en vagytok.
Előzmény: cybermoon (14641)
koltain Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14642
Omisból indulnak hajók erre-arra. Többek közt Bol-ra is. Egy darabig fel tudsz meni a folyó mentén a "kisvonattal" szerintem addig járnak a hajók is és ha jól emléxem 5 kuna/fő ami vissza is hoz.
Előzmény: sfi (14639)
cybermoon Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14641

Sziasztok!

 

Most kezdelek majd végig olvasni benneteket, de addig is ha valaki lenne olyan kedves, szívesen vennék ötleteket, tanácsokat.

Nem voltunk még Horvátországban, de most június végén szeretnénk valahol Dél-Dalmáciában eltölteni 2 hetet. Ami boztos, Dubrovnikot szeretnénk megnézni. Ezentúl fogalmam sincs hol szeretnénk megszálni. Úgy terveztük elindulunk és ahol megtetszik a hely, kiveszünk egy apartmant. vagy ez naivság így a főszezon elején? Melyik várost, nyaralóhelyet javasoljátok?

 

sfi Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14640
Kiskorúak kizárólag útlevéllel utazhatnak.
Előzmény: cztamas (14615)
sfi Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14639
A Brac szigetet sajnos nem tudom, de a Cetina folyón kishajókkal lehet felmenni. A hídnál mindig sok helybeli van, akik erre specializálódtak. Árat nem tudok, mert kb. 5-6 éve voltam arra utoljára, de lehet alkudni az biztos. Egyszerre legalább 10-15 hajóból választhatsz. Egyébként az út gyönyörű, érdemes elmenni.
Előzmény: BZJ. (14621)
mutti3 Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14638
Szia Leadfoot, próbáld meg ezt:
http://www.falk.de/routenplaner/
üdv:mutti
Előzmény: Leadfoot (14635)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14637
Ja....hogy miért is kell 4-5 ször? Hát azért mert képtelen vagyok egy számomra érthetetlen egyenesben 40-el menni csak azért mert a rohadék bosnyák kormány ebből akar megélni:)))))

Rohadjanak szét ha mégegyszer arra megyek.:((((( Az autopályán mennyivel mehetsz? 130km?
Előzmény: tomcat73 (14636)
tomcat73 Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14636
Én csak egyszer fizettem eddig. Miért kell négyszer ötször? Ja a horvát autópályán is büntetnek. Sokkal keményebben.

Marhára szopok. Nyaralni megyek egy csepp időm nincs, sietek, hogy leérjek. Meg sem állok majd fotózni enni csak tiprok.....
Előzmény: bankvilági idegenvezető (14634)
Leadfoot Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14635

Jut eszembe... tud valaki up-to-date útvonaltervezőt? A távolságot próbáltam kiszámolni, de a ViaMichelin még a 2004 eleji állapotokat mutatja. Mondjuk itthon nem lenne gond (sajnos), de ennyi idő alatt odakint épült némi autópálya :-)

 

Mikor 2003-ban a Krka NP-ban voltunk épp ott építettek egy viaduktot az egyik völgyben. Az vajon az új pályaszakasz része? Mert akkor onnan nem semmi kilátás lehet...

bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14634
Ja Hajrá Bosznia plussz 4-5 ször 20 euró a zsebbe a rendőrbácsinak:))))))

Ugyanott vagyunk:))))))) Sőt.......... Még szopsz is a 70 km-es átlaggal.
Előzmény: tomcat73 (14630)
Leadfoot Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14633
Az biztoss... nem is kicsi, de hát én zakkant vagyok, a hangok is megmondták! >-))
Előzmény: sínbohóc (14632)
sínbohóc Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14632
A Te bajod :-))))
Előzmény: Leadfoot (14631)
Leadfoot Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14631
Ne piszkáljá mán', nem érted, hogy szeretem tövig benyomni a pedált? :-)))))))
Előzmény: sínbohóc (14629)
tomcat73 Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14630
Hajrá Bosznia:)))
Előzmény: sínbohóc (14629)
sínbohóc Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14629

Össz.: 171 + ?

+ a kerülőre az üzemanyag. Igazán megéri :-)))))

Előzmény: Leadfoot (14628)
Leadfoot Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14628

Na, én is próbáltam számolgatni, több-kevesebb sikerrel...

 

Kutina - Zágráb (Ivanja Reka) : 25

 

Zágrábi elkerülő: ingyenes, ha jól rémlik

 

Zágráb - Bosiljevo (II): 39

 

Bosiljevo - Brinje: 10

 

Brinje - Pirovac: 80

 

Pirovac - Vrpolje: ez az új szakasz, még nem egyértemű számomra az ár

 

Vrpolje - Dugpolje: 17

 

Össz.: 171 + ?

kissj61 Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14627

 

 

   Üdv Horvátország-rajongók!

 

   Valaki árulja el nekem, hogy Gorican és Rovinj között mekkora a távolság / Zagreb-  

   Karlovac-Rijeka-Rovinj/ és megközelítőleg milyen átlagtempóval lehet számolni!

 

 

   Köszönet! 

tomcat73 Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14626
Szerény nyomozásom során még 80 meg 17 + 88 + 10= 195 kuna. Ha minden igaz.
Előzmény: tomcat73 (14625)
tomcat73 Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14625
Nnna én is elvesztettem a fonalat:))

A 88 biztos Zagrabig. Onnan gőzöm nincs de gyúrok rá.
Előzmény: bankvilági idegenvezető (14623)
tomcat73 Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14624
Velika Kopanica -Zagreb= 88 kuna
Zagreb-Karlovac= 10 kuna
Karlovac-Split= 39 kuna

Asszem. Nem tudom, hogy Karlovacnal kell-e még fizetni tavaly kellett még pengetni külön.
De hátha jön vki aki jobban ismeri a lenti részt.

Nnna az a 65 kuna tart Kutináig és még onnan Zágráb 23 kuna.
Előzmény: bankvilági idegenvezető (14622)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14623
Én most az előbb a 83(88 kunát) Zágrábig láttam onnan meg 137 kuna még Splitig.
Vagy rosszul számolok?
Előzmény: tomcat73 (14620)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14622
Húúú várj már. Kezdek fonalat veszteni. A 39 kuna az hová való?
Előzmény: tomcat73 (14620)
BZJ. Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14621

Sziasztok!

Omis mellé(Ruskamen) megyünk idén!Érdekelne,hogy onnan indulnak-e hajók a szomszédos Brac szigetre,vagy a Cetina folyón!Esetleg élménybeszámolót,árat is írhattok ha van kedvetek! ;)))))

Üdv!

 

Ui.:Holnap már június!

tomcat73 Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14620
88+39=127 kuna de nem teljesen egyértelmű számomra ez a horvát autópálya kiosztás.
Előzmény: bankvilági idegenvezető (14618)
DrShan Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14619
személyivel vagy űtlevéllel lehet átlépni a határt
Előzmény: cztamas (14615)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14618
Zagrebig illetve utána Trogirig(Splitig)
Előzmény: tomcat73 (14616)
tomcat73 Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14617
Velika Kopanicanal kellene felhajtani de ott most nem írnak árat, ezért kb. 83-88 kuna innen Zágrábig.

http://www.hak.hr/page.aspx?PageID=101#11

Itt meg tudod nézni.
Előzmény: tomcat73 (14616)
tomcat73 Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14616
Pontosan meddig?
Előzmény: bankvilági idegenvezető (14612)
cztamas Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14615
Kérlek segítsetek: Aki tudja írja már meg, hogy kiskorú gyermek /pontosan 3,5 éves/ hogyan utazhat most Horvátországba? Mert nekünk van személyink, de neki nincs! Mindenképpen útlevél kell, vagy van más lehetőség is? Köszi
koltain Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14614
Hali. Tavaly mi is gondolkoztunk rajta, hogy át kéne "ruccani", de idő nem engedte. Idén megint szóbajött. Hány óra volt az út? Normális parkoló van? Fizetős? Kérlek mesélj. Akár email-ba is.
Előzmény: fekvőrendőr (14598)
koltain Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14613
Köszike a kimeritő választ. Én nem szándékoztam ill nem szándékozom utazni velük csak láttam egy-két ott közlekedőt és onnan vontam le a következtetést. Sorry .
Előzmény: H_G (14593)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14612
De mennyi össze vissza? Most nézem,hogy Eszék alatt nem is Bosanski Brodnál hanem Vrpolje alatt kell ráereszkedni a pályára. Szóval mennyi lehet?
Előzmény: tomcat73 (14611)
tomcat73 Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14611
Tavaly megjártam ezt az utat egy párszor:))

Eszék alatt jól lehetett haladni sík egyenes az út, kevés falu, jó minőségű aszfalttal borított út. Azt hiszem BB-től Kutináig 65 kunával hosszabb.

Előzmény: bankvilági idegenvezető (14607)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14610
Elképzelhető,bár én legutóbb amikor Bosznia fele mentem pár perc alatt "átjutottam Eszéken.Igaz én mindig éccakka vezetek:)))

Autópályadíj?

Azt szeretném megkérdezni,hogy mi a javaslatotok ha Szegedről indulok és Trogírba szeretnék lejutni. Szeged-Baja-Udvar-Eszék-majd Bosanski Brodnál rá az autópályára?

Boszniának nem akarok menni mert már jó párszor végigdzsaltam rajta de a tököm teli van a rendőrökkel és a 70km-es átlagokkal.

Illetve így mennyi lesz a pályadíj?
Előzmény: nidsz (14608)
laca5 Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14609

Sziasztok!

Köszi S Balage! & csirketojas

 

Igazad van, végül is a tulaj dönt, hány főnek adja ki. Majd foglalás előtt valahogy egyeztetjük.

Ezt a három szobás dolgot csak azért írtam, mert ez egy határeset, amin még éppen elfértünk volna, az 5 fős szállást viszont egy kicsit nagynak találom. 

 Lehet hogy átcsúsztatjuk inkább szept. első hetére. Szeptember első hete az még okés, ugye? Mennyire jellemző hogy pl. lehül a víz vagy hosszabb esős időszak lenne olyankor?  

 

 

Előzmény: S Balage (14606)
nidsz Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14608

nem tudom nem-e érdemesebb:

Szeged-Baja-Bátaszék-Mohács elág.-Pécs-Barcs-Virovitica-Kutina útvonalon menni.

lehet hogy rövidebb.

meg Pécsen csak hamarabb túlküzdi magát az ember mint Osijeken.

Előzmény: bankvilági idegenvezető (14607)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14607
Sziasztok:)

Azt szeretném megkérdezni,hogy mi a javaslatotok ha Szegedről indulok és Trogírba szeretnék lejutni. Szeged-Baja-Udvar-Eszék-majd Bosanski Brodnál rá az autópályára?

Boszniának nem akarok menni mert már jó párszor végigdzsaltam rajta de a tököm teli van a rendőrökkel és a 70km-es átlagokkal.

Illetve így mennyi lesz a pályadíj?
S Balage Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14606

Szia!

A 14413-as hozzászólásodra válaszolva:

 

Nekem nincs gyerekem, de én ezt javasolnám. 2 felnőtt és 2 gyerek, valamint 1 csecsemő részére mindenképpen a 4 fős apartmant választanám.

 

Ha ti elszotok a francia ágyon, akkor a 2 nagyobbacska gyermek meg a pótágyakon. (Ami lehet, hogy 2 db sima heverő, a baba meg a babakocsiban). Így kényelmesen elfér mindenki.

Az is lehet, hogy 2 db francia ágy van benne.

 

Mindenesetre pontosan add meg a tulajnak a paramétereket, és kérdezd meg tőle, hogy így okés-e a dolog. Majd ő megmondja, hogy hány embernek adja ki az apartmanját.

 

Ráadásul szerintem egy 4 fős apartman nem sokkal drágább, mint a 3 fős, és akkor mindenki kényelmesen elfér.

 

De mivel én nem szeretnék más pénztárcájával gazdálkodni, ezért neked kell dönteni.

 

Én csak vélemyént írtam.

 

Jó szervezést: Balage

 

 

 

Előzmény: laca5 (14600)
Leadfoot Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14605

Kösz az infókat, ezzel egy korábbi kérdésemre is válaszoltál! Ezek szerint a Zágráb-Split szakasz összesen 146 kuna személyautóval, ugye jól számolom?

 

Milyen király lesz... ha összejön az időpont, az 5 napos új szakaszon fogunk szaggatni! :-)

Előzmény: nidsz (14602)
Ttigriske Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14604

 

Sziasztok!

 

Segítséget szeretnék kérni tőletek!

Idén Rabra megyünk nyaralni, mert gyerekkorom emlékeit átadandó, elvinném a kisfiam.

tehát a hely biztos, csak a szállás jellege változna meg, mert nem kempingben, hanem magánszálláson laknánk.

 Konkrét helyeket tudnátok-e ajánlani, 2 szülő egy kisgyerek variációra, amit már valaki is megtapasztalt, mert nézem én az ajánlatokat, de soha életemben nem laktam még magánszálláson, és elbizonytalanodttam a jól kinéző lehetőségek, és az itt leírtak elolvasása után.

 

Köszi: Ttigriske

nidsz Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14603

na jó az alja kicsit szétcsúszott:

 

szóval a kisebb értékek vonatkoznak a motorra és a személyautóra, a nagyobb értékek pedig a lakókocsis autóra és a mikrobuszra.

 

az új szakaszra (Mala Kapela):10 ill 17 Kn

 

nidsz Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14602

Horvátországba utazók figyelmébe!!

 

Rab-sziget,Pag-sziget,Zadar,Split felé utazók figyelmébe!!

 

kémeim jelentik:

 

2005.június 30-án átadják a forgalomnak a Vukova (-Mala Kapela)-Brinje közötti rövid autópályaszakaszt a 5780 km-es Mala Kapela alagúttal együtt

így idén már nem lesz szükség a kanyargós hegyi kitérőre ahol tavaly óriási dugók voltak...

illetve ugyanekkor átadásra kerül a Pirovac-Vrpolje közötti 33 km-es szakasz is, így össze lesz kötve a Vrpolje-Dugopolje-Split autóút-szakasszal, vagyis gyakorlatilag Zagreb-Split szakasz végig autópályán utazható

 

Isztriai-félsziget,Rijeka,Krk-sziget felé utazók figyelmébe!!

 

május 31-én adják át a forgalomnak a Kanfanar-Medaki-Nova Vas-Umag szakaszt teljes egészében félautópályaként

valamint a Kupjak-Vrbovsko szakaszt 2x2 sávosként

aki meg tovább utazik Szlovéniába annak is gyorsabb lesz mert átadják a

Matulji-Jurdani-Rupa szakaszt is 

 

jövőre tervezik:Vodnjan-Pula szakasz

Rijeka-Crikvenica-Senj-Zuta Lokva (2007)

Split-Sestanovac-Ravca (2008)

AUTÓPÁLYA DÍJAK 2005 Az autópálya díjak horvát kunában vannak megadva Határtól Rijekáig

  motor
személygépkocsi
személygépkocsi lakókocsival
kisbusz

 
Goričan -Zagreb 

 

36                   54

 

 

56                  101

Zagreb - Rijeka       

 

Rijeka-

Pula 

        

 

28                  40     

 

 

 

Határtól Splitig

motor,
személygépkocsi
személygépkocsi lakókocsival
kisbusz
Goričan -Zagreb 36 54 Zagreb - Bosiljevo 29 50

Bosiljevo

-Brinje

Brinje - Pirovac

10

 

80

17

 

120

Pirovac

-Vrpolje

Vrpolje - Dugopolje

 

17

 

26

                    

csirketojas Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14601

Szallodaban vagy irodan keresztul foglalt apartmannal  2 felnott es 3 gyerek az 5 fonek szamit. Barmekkora is a gyerek. (Persze, celszeru 3+2potagy vagy ilyesmi tipust kerni.) Gondolom, maganuton szerzett privat szallasnal lehet alkudozni.

 

De ha hivatalosan, irodanal foglaltok, akkor tuti, hogy 5 fonek veszik a csaladot.

Udv,

Cst.

Előzmény: laca5 (14600)
laca5 Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14600

Sziasztok!

Úgy tűnik valami zöldet kérdeztem :-) (14413 hsz.)

 

Senki nem nyaralt még kicsi gyerekkel? Fontos lenne megtudnom, hogyan is megy ez, mert a keresés irányát ez határozza meg.

 

Előre is köszi.

 

Infomaker Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14599
Nem tudtok Malinskán vagy KRK en valahol Internet kávézót? kellene majd a net olyan 2 naponta.
fekvőrendőr Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14598

Tavaly én is hajnalban mentem Omisból és este vissza, igaz klímás kocsival. Amit láttunk a városból az adott annyit, hogy azt mondjam, hogy megérte még így is az utazás. Az idén vissza akartunk menni kempingezni, de nem jön össze elélg hosszú szabi, hogy egy hosszabb lassabb lakókocsivonszolás is beleférjen. Majd jövőre! Akinek meg csak egynapra van lehetősége, az is induljon el, gyönyörű a város, és az odavezető út is.

Előzmény: téeszelnök (14597)
téeszelnök Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14597
Én először 8-10 éve voltam, akkor épp úgy ahogy nem kellene. Trogírból hajnalban 4-en klíma nélküli kocsiban, este vissza. A kanyargós tengerparti úton. Mit mondjak, aznap nem én lettem a nap embere. Ezen az éghajlaton IDŐ kell mindenre. Ja.
Előzmény: tomcat73 (14596)
tomcat73 Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14596

Egyetértek Elnök Úr!

 

A déli órákban csatangolni a város falon nem a legjobb dolog az álmoskönyvek szerint:))

 

Még autóval sem lehet átveretni hip-hop, ugyanis elég messze van.

Előzmény: téeszelnök (14594)
zulu74 Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14595

Hali!

 

Dubrovnikra egy élet is kevés lenne:)

Ha minden jól megy én is ismért eljutok oda az idén (tavaly az 1/100-át nem láttam), és most kész tervekkel megyek, hogy hol mit akarok megnézni Dubrovnikban. Érdemes még itthon összegondolni, hogy mit szeretnél, mert ott csak "beesel" egy-két helyre, és itthon vered a fejed a falba, hogy mennyi mindent nem láttál:)

Üdv

Zulu

téeszelnök Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14594

Főleg, ha kompra gondolt. Annak több, mint 3 óra az út. Oda.

De akárhogy trükközne az ember, a déli órákban a várfalon csatangolna, meg hát a belváros sem a leghűvösebb akkor.

Dubrovnikra KEVÉS az a pár óra. Korculáról nem lehet érdemben odakirándulni.

www.dubrovnik.lap.hu

Előzmény: H_G (14592)
H_G Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14593
Két buszhálózat van. Rövid távokra körzetenként egy társaság, ált. sárga és kissé lerobbant (pesti troli-kopottságú) járművekkel -- Hvaron Casmatrans a neve, Split környékén talán Promet. De még ez sem gáz egyáltalán, rutinos sofőrök kiválóan vezetnek az ottani sajátos útviszonyok közt. És a kalauz nagy eséllyel tud vmennyire angolul, amire a Volán esetáben nem mernék fogadni.

Hosszú távon sok kis társaság működtet kényelmes nagy buszokat (nem nagyon újak, de nívós német típusok), ezeknek csak a megállóik közösek és a díjszabás. (Ha van pénztár, társaságtól függetlenül vehetsz jegyet, csak a km számít.) Na, ezek végképp nagyon profik.

Egyedül a helyközi megállók jelzettségével van baj, ezeket gyakran csak az aszfaltöbölről, útszéli járólapokról (v. még inkább egy csoport álldogáló helybeliről :) ismered meg, de se oszlop, se menetrend.
Előzmény: koltain (14549)
H_G Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14592
"Eszembe jutott mégegy kérdés Korculával kapcsolatban: vajon megy hajó Dubrovnikba úgy, hogy még aznap vissza lehessen menni?"

Megy, de nem éri meg -- Dubrovnikra abszolút nem elég annyi idő, amennyit ezek ott töltenek. Még ha fordítva csinálnád...
Előzmény: Leadfoot (14578)
biga Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14591

the real jabberwocky:

 

Szia, mi július 6-án megyünk Lopar-ra (feleség plusz 2 és fél éves gyerkőc)

 

biga

Előzmény: the real jabberwocky (14573)
rocher Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14590
Én egyetemistát írtam, aki ugyan csak 21 volt, de méretei szerint nagyobbnak nézték. Hiába volt az útlevelében a születési éve, nem volt diákigazolványa. Mindegy, ki tudta fizetni a felnőttjegyet, csak ténykérdésként írtam, hogy kérnek diákigazolványt.
Előzmény: madand (14585)
sfi Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14589

Szia Kangarooo!

A komppal kapcsolatban: kb. délelőtt 10 körül értünk autóval Splitbe és 1/2 2-kor indult a komp. (ez persze már 6 éve volt, azóta biztos változott a menetrend). Az út ha jól emlékszem kb. 2 és fél óra volt, Starigradban is kikötöttünk. Elég sokan voltak, nem tudom, hogy közvetlen indulás előtt volt-e még jegy. Viszont nagyon drága volt, főleg az autó. Visszafelé viszont vasárnap jöttünk, kimentünk a komphoz, és kiderült, hogy aznap nem közlekedik. Így vissza kellett menni Korculába, onnan Peljesacra és Trapanjból Plocéba szintén komppal.

Molunatban szerintem is egyről beszélünk. Úgy látszik, ti is megtaláljátok az ilyen kis eldugott gyöngyszemeket. (Korculán is)

Előzmény: Kangarooo (14580)
téeszelnök Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14588

Én is kukáztam, mint Tomcat. Áprilisi pénzváltás-hozzászólásom:

 

Tankolás, hotel, kemping, némelyik apartman, nagybevásárlás nagymarketban : kártyával fizetni. Ezek a tranzakciók ingyenesek, valamint elszámolás itthon DEVIZA eladási árfolyamban, ami jó dolog.

Kápé: kis címletű eurók, biztonság kedvéért. (Ha hazajön velünk, az sem baj.) Az úton adódó esetleges "félreértések" miatt. 20-asok 5-6 darab például. A határon az ATM-ből egyszerre ha lehet kivenni az útravalót kunában. Ami marad, hazafelé beletankolni a kocsiba. Ilyesmi.

ATM: Letenyén átérsz, balra 2szintes épület, az aljában a falon. Barcsnál: Virovitica központban.

De biztos sokan másképpen csinálják.

 

Nekem kb.12. :) Persze, csak ha meglesz az új kocsim.

Leadfoot Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14587

Persze, küldd csak, nagyon köszi!

Előzmény: Kangarooo (14580)
Leadfoot Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14586
Mi szintén 2003-ban voltunk, és nagyon örültem, mert ez a fórum segített spórolni vagy 30 (?) kunát, ugyanis itt hallottam a diákjegyes trükközést. Egyébként akkor még nekem is adtak az egyetemi diákra...
Előzmény: madand (14585)
madand Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14585

Mi is 2003-ban voltunk, 2 iskolás volt velünk. A pénztárnál a diákigazolványokat megmutatva minden további nélkül adtak diákjegyet.

 

Madand

Előzmény: rocher (14407)
S Balage Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14584

Szia Tomcat és kedves mindenki!

 

Én is egyetértek veled a pénzt illetően.

Én is úgy csinálom, hogy szállásra euro, költőpénznek kuna. Elvileg Horvátországban a kuna a hivatalos fizetőeszköz. Ez akkor jön igazán jól, ha valami házi néninél szerténk venni valamit (Tavaly a pagi sajt. Így is alig tudtuk megérteni, hány kuna-t kér a néni, hátmég ha euroval akartunk volna fizetni)

 

Tartaléknak marad egy kis euro, meg csekély forint + vész-vész tartaléknak 2 db bankártya.

 

A 2-3 hónappal ezelőtti kuna vagy euro, hol is váltsam vitában már ecseteltem véleményem, miszerint én is az itthol váltás híve vagyok. Aki teheti, jó előre. (pl. én február környékén váltottam 33,9 Ft/ 1 kuna árfolyamon).

Igaz, nekem megérte, mert sokat váltottam-szülőknek is, meg alóvéra sem volt szükségem.

 

Tavaly az OTP volt a legolcsóbb-itt Nyíregyen legalábbis. (36,5Ft/kuna)

Múlt héten itt 36, xx körül volt. Pontosan nem emlékszem.

 

Kezdem egyre jobban irigyelni azokat, akik ilyeneket írogatnak, hogy 14 nap, meg csak 10 nap......

Nekem meg még 66!!!!!!!!!

 

Bocs ha off voltam

)))))))))))DDDDDD

Előzmény: tomcat73 (14576)
téeszelnök Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14583
Előzmény: Kangarooo (14582)
Kangarooo Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14582

Na majd utánanézek. :o) Csak találok egy ATM listát.

Mi 3-an megyünk és 3-an is jövünk. TI hoztok haza valakiket?

Előzmény: the real jabberwocky (14581)
the real jabberwocky Creative Commons License 2005.05.30 0 0 14581

Szia,

ha jól emlekszem, a piac mellett van az automata, de nem biztos. Mindenesetre ha van, akkor csak azon a kornyeken lehet.

Mi 30-an ejjel utazunk es 8-an jovunk haza:(

Előzmény: Kangarooo (14580)
Kangarooo Creative Commons License 2005.05.30 0 0 14580

Sziasztok!

 

Sfi,

Szerintem ugyanazt a kempinget mondtam tegnap. :o) Molunat, egy kis öböl, szemben a sziget amire mi átúsztunk, a kempinget és a strandot egy út választja el. :o)

 

Korcsula szigetén mi Brna-tól kb 5 percnyire laktunk tavaly. :o) Vinačak a neve emlékeim szerint. A tulajokkal nagyon jól összebarátkoztunk és idén is odamegyünk. (csupán egy kicsit nagyobb létszámban) :o) Mi a tapasztalatod a Split-Vela Luka komppal kapcsolatban? (sorbanállás, kompozás)

 

Hvala,

Olyan halacskát én is ettem. De már nagyon régen. Vajon Korcsulán árulnak e ilyet, ha igen hol?

Rab-on talán valódi (nem odaszállított) homok van... :o) Mindenesetre víz alatt is sok a homok... legalábbis kevesebb a szikla mint máshol. :o)

 

K08,

Rab-on hol van Erste automata? Ha ott veszek ki pénzt az Erste bankkártyámmal vajon akkoris úgy számol mintha tök más bankos kártya lenne?

 

Leadfoot,

Van Korcsuláról nagyon jó térképem. A neten találtam, de ugyanaz, mint amit a túristaközpontban lehet venni 35 kunáért. Elküldjem?

Tavaly voltak egynapos hajókirándulások Dubrovnikba. :o) Ezt ugyanabban a túristaközpontban olvastam, ahol a térképet is láttam. Sajnos árat nem tudok mondani, de engem is érdekelne a dolog. Kicsi családomat meghajóztatnám egy kicsit. :o))

 

The Real Jabberwocky,

De nehéz leírni a neved! :o))

Mi Júni 24-én este indulunk Rab-ra és júli 1-én jövünk vissza. :o)

Előzmény: sfi (14558)
prosek Creative Commons License 2005.05.30 0 0 14579
Sziasztok.

Szia isna.

Igen, mi is 55Euróért voltunk négyen két szoba, tengerre néző erkéllyel.

Azon a környéken ilyen árak vannak. Volt apartman 10-15 kunáért kétszemélyre  csak az távol a parttól.

prosek.

 

Előzmény: isna (14577)
Leadfoot Creative Commons License 2005.05.30 0 0 14578

Eszembe jutott mégegy kérdés Korculával kapcsolatban: vajon megy hajó Dubrovnikba úgy, hogy még aznap vissza lehessen menni?

 

Bár ezt majd megkérdezem az apartman tulajától a következő levélváltáskor is, de háha tud valaki itt is valamit...

isna Creative Commons License 2005.05.30 0 0 14577

Sziasztok Szia Prosek

 

Nem az általad irt apartmanba megyünk hanem a DVORNIK MARA apartmanba. Kb. 1 hónapja foglaltam le.  A tulaj 15 % előleget kért. Heten megyünk és a 3 szoba, konyha stb. 84 EURO 1 napra. Szerintem nem sok érte. Tavaly 100 EURO volt igaz akkor nyolcan voltunk. Remélem sikerül a képet az apartmanról mellékelni.  :)

isna 

Előzmény: prosek (14567)
tomcat73 Creative Commons License 2005.05.30 0 0 14576
Kikukáztam a hozzászólásomat:)) 13eX környékén volt.


Attól függ. Ha a szállást EUR-ban kell fizetni vagy Bosznián keresztül utazol akkor érdemes vinni EUR-t, mivel a kunát és forintot nem fogadják el, KM meg nem tudsz itthon váltani. Ha csak Ho-ban mész akkor elég vmennyi kuna +forint és bankkártya.

Én mindig viszek mind hármat és a kifogyási sorrend a következő:

1) szállás általában EUR-ban fizetve
2) Itthon beváltott kuna seggreverése
3) Ha szükséges forint beváltása lent, had romoljon náluk tovább elven. Ha marad akkor EUR hazahoz nem lessz annak baja következő nyaralásig:). Ja és még egy kis birkasült Boszniában .......
4) ha minden kötél szakad akkor még ott van a bankkártya is.

Nagyjából szerintem mindegy mit viszel le. Kb. egyformán váltják. Olyan nagyot sztem egyiken sem buksz.
tomcat73 Creative Commons License 2005.05.30 0 0 14575
Beszállok én is a vitába:)))

Nnna sztem olyan sokat senki sem nyer vagy veszít a váltásokon, azonban mindenképp jobb a kunát és a forintot elverni mint az euro-t mert az euro hosszabb távon (mármint ha megmarad) azért kevesebbet veszít értékéből mint a forint és későbbiekben is könyebben felhasználható mint a kuna.

Egy jó pár száz hozzászólással előtt már 1szer beraktam egy általam alkalmazott fogyasztási sorrendet, mindjárt kukázom.
Előzmény: bankvilági idegenvezető (14571)
sfi Creative Commons License 2005.05.30 0 0 14574
Ahhoz valóban némi előspórolásra van szükség, hogy előbb vegyük meg a kunát, de mi áprilisban még 34 Ft-ért vettük, és néhány ezerre szükség van. Így azért viszonylag jelentős a megtakarítás.
Előzmény: bankvilági idegenvezető (14571)
the real jabberwocky Creative Commons License 2005.05.30 0 0 14573
Apropo, megy valaki Rabra julius elseje korul?
Előzmény: the real jabberwocky (14572)
the real jabberwocky Creative Commons License 2005.05.30 0 0 14572

A forint teljesen euro fuggo, ugyhogy gyakorlatilag mindegy, mikor valtasz. Nekem dollarom van, ami a majdnem éves szivatas utan ujra normalis ertekre kezd emelkedni, viszont akinek euroja van, az most picit szív. A francia szavazas utan ez varhatoan tovabb romlik. Akinek forintja van, az vegyen otthon annyi kunát, amennyire szüksege van, de lehetoleg ne tobbet. Tudom, ez elvben mukodik csak...

 

Akinek van, mindenkepp a bankkartya hasznalata javasolt.

Előzmény: sfi (14569)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2005.05.30 0 0 14571
Az eurót mindenképpen értelmetlen dolog valóban levinni max az apartmanbérléshez jöhet jól. Viszont ott baromság leváltani kunára mert két helyen is leszedik a sápot,egyszer itthon egyszer meg ott.

Hát igen.....érdemes volna megvenni valóban már márciusban. De kinek van meg olyankor még a rávaló???:))))))))))))))
Előzmény: erwain (14570)
erwain Creative Commons License 2005.05.30 0 0 14570

Az eurot 7,26-tal váltották 2hete az É.D.-mát részen.

sfi Creative Commons License 2005.05.30 0 0 14569
Kunát vinni mindenképp jobban megéri, mint eurot kint átváltani. Viszont a kunát érdemes minél előbb megvenni, még márc.-ápr. környékén, mert a szezonban mindig felmegy az ára.
mutti3 Creative Commons License 2005.05.30 0 0 14568
Szia, most ezek az aktuális tranzakciós díjak:
/www.otpbank.hu/otpportal2000/file/Lak_card_H_20050315.pdf
A legtöbben a kuna vásárlását vagy a forint kinti váltását javasolták, úgyhogy mi is e szerint cselekszünk, nem viszünk Eurot, csak a szállásra.
Üdv.mutti
Előzmény: k08 (14508)
prosek Creative Commons License 2005.05.30 0 0 14567

Sziasztok.

Szia isna.

Rogoznicán a Tea apartmanba mentek? Ott beszél magyarul a tulaj.

Ha azt választotátok az  énszerintem jó hely.

prosek.

Előzmény: isna (14472)
Leadfoot Creative Commons License 2005.05.30 0 0 14566

Ja, tavalyelőtt szeptemberben voltak haveromék, és ő is ilyeneket mesélt... meg azt mondta, valamelyik hegy tetején van valami bunker vagy járat-rendszer vagy mi a szösz, ahol anni Titoék partizánkodtak.

Előzmény: sfi (14564)
tomcat73 Creative Commons License 2005.05.30 0 0 14565
Ebben van vmi:)) Nincs horvát karakterkészletem.
Előzmény: Beni papa (14560)
sfi Creative Commons License 2005.05.30 0 0 14564
Ha autóval mész, akkor érdemes végig menni a szigeten Korculatól Vela Lukaig. Gyönyörű helyek vannak, elképesztő panorámával. És persze rengeteg növény mindenhol.
Előzmény: Leadfoot (14563)
Leadfoot Creative Commons License 2005.05.30 0 0 14563

Hú, köszi... de mennék már :-)) Imádom ezeket a városokat... mindegyik olyan mediterrán. Odavagyok érte, olyan izgalmas, romantikus, azokkal a kis sikátorokkal, délszaki növényekkel, pálmákkal.

 

A képek és a beszámolók alapján 2 dolog miatt akarok Korculára menni: egyrészt nyugisabb, csendesebb, kevésbbé nyüzsgő, mint más helyek, másrészt nem olyan kopár, mint pl. Trogir környéke, hanem épp ellenkezőleg.

Előzmény: sfi (14561)
Jadro Creative Commons License 2005.05.30 0 0 14562
Köszönöm szépen a válaszokat. Mindeképpen megpróbálom először neten. REmélem így is sikerül. Ha nem, akkor meg irány lefelé és majd csak találunk valamit. :)
sfi Creative Commons License 2005.05.30 0 0 14561
És még egy:
Előzmény: sfi (14559)
Beni papa Creative Commons License 2005.05.30 0 0 14560

K0szi, hogy rá is kerestél nekem a buszokra. Viszont én érdekes, találtam Porečbe buszt.

 

A vonal: Zagrab-Rijeka-Pazin-Poreč. Lehet, hogy neked azért nem talált, mert fülecske nélkül írtad Porecet. Így.

 

Szerintetek a nemzetközi diák vajon érvényes a horvát vasutakra, buszokra hivatalósan?

Előzmény: tomcat73 (14557)
sfi Creative Commons License 2005.05.30 0 0 14559

Mi eddig kétszer nyaraltunk Korculán. Először apartmanban voltunk és a helyszínen kerestünk szállást. Akkor hajóval mentünk Splitből és Vela Lukában kötöttünk ki. Onnan indultunk el Korcula város felé és kb. féluton volt Brna. A főútról kellett letérni, egy gyönyörű nyugodt kis hely, itt találtunk is szállást. Másodszor kempingben voltunk Korcula városban. Ez a város szerintem az egyik legszebb Ho.-ban. Felteszek egy képet, hogy lásd valóban így van.

Előzmény: Leadfoot (14423)
sfi Creative Commons License 2005.05.30 0 0 14558
Mi 2 éve voltunk Molunatban. Véletlenül kerültünk oda, mert Montenegróból vissza felé jövet kempinget kerestünk. Lementünk a faluba (kb. 2 km a főúttól) és nagyon megtetszett. Egy új kempingben voltunk, egy öbölben. Ahogy kinéztünk a sátorból előttünk volt egy kis sziget. Egyébként nagyon kis település. 1 bolt van csak, de az is elég messze volt tőlünk. Viszont minden nap reggel jött egy autó és mindenféle friss pékárut hozott. Szerintem annak való hely, aki igazán pihenni és kikapcsolódni szeretne, éjszakai élet az nincs. Nyugodt hely és nem zsúfolt.
Előzmény: tomcat73 (14475)
tomcat73 Creative Commons License 2005.05.30 0 0 14557
Nna itt a keresés eredménye Rijeka Pula viszonylatban. Porecet nem talált. Nézd meg, hogy milyen város van előtte meg utána mert sztem ide közvetlen járat nincs és csak találomra írtam be Pula-t.
Rezultati pretrage reda vožnje
[ nova pretraga ]
Stajalište Rijeka
Datum 30.5.2005
Smjer Rijeka - Pula

Za dan: 30.5.2005, ponedjeljak

Polazak Dolazak Prijevoznik

Cijena
23:35 01:15 Autotrans d.o.o. Rijeka 61,00

Za dan: 31.5.2005, utorak

Polazak Dolazak Prijevoznik

Cijena
04:10 06:31 Autotrans d.o.o. Rijeka 68,00
06:30 08:55 Autotrans d.o.o. Rijeka 68,00
09:00 11:15 Autotrans d.o.o. Rijeka 68,00
10:15 12:35 Autotrans d.o.o. Rijeka 68,00
13:45 16:00 Autotrans d.o.o. Rijeka 68,00
16:00 18:15 Autotrans d.o.o. Rijeka 68,00
17:15 19:30 Autotrans d.o.o. Rijeka 68,00
23:35 01:15 Autotrans d.o.o. Rijeka 61,00
Előzmény: Beni papa (14545)
Beni papa Creative Commons License 2005.05.30 0 0 14556
Köszi szépen!
Előzmény: DrShan (14553)
sfi Creative Commons License 2005.05.30 0 0 14555
Ahol van kiadó szoba vagy aparman, ott ez ki is van írva. Ami kívülről tetszik, oda bemegy az ember és megkérdezi, hogy van-e szabad hely. Egyszer viszont szakadó esőben értünk le, ezért nem akartunk sokáig keresgélni. Bementünk a helyi turista irodába és ott ajánlottak szállást. Nem sokkal volt drágább, minha mi kerestük volna, és olcsóbb volt, mintha otthon foglaltuk volna le.
Előzmény: Jadro (14538)
tomcat73 Creative Commons License 2005.05.30 0 0 14554
Hát Cavtatban bent a városban ilyenkor már egy kicsit gázos a helyszíni keresés sztem, de meg kell próbálni. Bent a centrumban szinte biztos, hogy nincs hely kijebb lehet.

Amúgy én úgy szoktam, hogy megyek az orrom után, tehát ahol kint van, hogy zimmer feri oda bemegyek megkérdezem, ha nincs akkor mit tud ajánlani, becsengetek vagy kopogok. Eddig mindig kedvesek és segítőkészek voltak.

Gradacban az egész falu nekünk keresett szállást csúcsszezonban 4 főre 4 napra:))
Lett is egy órán belül.

Postán esetleg trafikba lévő eladótól is érdemes kérdezni, esetleg kocsmárostól. De általában figyelik is, hogy ténferegsz és szállást keresel.
Előzmény: Jadro (14538)
DrShan Creative Commons License 2005.05.30 0 0 14553

BUS TERMINAL RIJEKA

INFORMATION BUREAU 00385 / 51 / 21 38 21

 

Az online menetrenddel nem tudtam megbírkózni.

http://www.autotrans.hr/

Előzmény: Beni papa (14551)
BZJ. Creative Commons License 2005.05.30 0 0 14552

Koltain,

A képek miatt küldök egy email címet!

 bicserdizoltan@freemail.hu

 

Köszi,várom őket!

A panorámaképre emléxem ,asszem el is mentettem,de visszanézem!

 

Előzmény: koltain (14550)
Beni papa Creative Commons License 2005.05.30 0 0 14551

Távolról láttam... :))

 

 Úgy emlékszem nem gázabbak annál, mint amik Szlovákiában is mennek (nem mondom, volt ott is már nem egyszer halálfélelmem :)

 

És a menetrenjáről nem tudtok semmit? Nincs valahol fent a neten?

Előzmény: koltain (14549)
koltain Creative Commons License 2005.05.30 0 0 14550
Képek: bocsi, de elöbb le kell kicsinyíteni őket... ha időm engedi de mail-el is megdobhatsz és akkor ott is mehet...
Előzmény: koltain (14547)
koltain Creative Commons License 2005.05.30 0 0 14549
bátor vagy :) láttál te már ott buszt?
De kérdésedre válaszolva ha jól emléxem egy cég...
Előzmény: Beni papa (14545)
bléró Creative Commons License 2005.05.30 0 0 14548

Köszönöm a jó tanácsot, korábban fogunk indulni.

 

A határon váltást valószínüleg kihagyjuk, mert kisgyerekkel megyünk, és minél rövidebb ideig szeretnénk az autóban ülni.

Előzmény: DrShan (14542)
koltain Creative Commons License 2005.05.30 0 0 14547
Split, Trogir-t mindenképpen nézzétek meg. MEGÉRI. Képeket most is tudok felrakni, ill küldeni, mert tavaly is ott voltunk. Ha kicsikét visszanézed a forumot ott tettem már fel 2 panoráma képet :) Az a baj hogy a kis településeket anno nem ekkora forgalomra tervezték, és most már nincs mód szélesíteni :( Omisban a hid fogja meg a forgalmat. De dugók idején forgalomirányítók próbálnak enyhíteni a forgalmon. :) Városon kívül is találkoztam már velük. Sima mezei kereszteződés volt, nekem volt elsöbségem és a csajszi kiugrott elém a tárcsával, hogy álljak meg. Mindketten rendesen megilyedtünk mert füstölö gumikkal a kereszteződésben bitram csak megállni pedig nem is mentem gyorsan. :|, de szerintem Ő is tanulhatott az esetből.
A sebesség korlátozásokat tartsd be mert elég sok trafipax-ot láttunk.....
Előzmény: BZJ. (14544)
inotech Creative Commons License 2005.05.30 0 0 14546

Sziasztok

 

Azt szeretném megtudni, hogy hogyan lehet feljutni legegyszerűbben (Baska Vodáról) a Biokovóra egy kis letekintésre.

 

Köszi

 

Beni papa Creative Commons License 2005.05.30 0 0 14545

Sziasztok!

 

Abban tudnátok-e segíteni, hogy a helyközi buszjáratok egységesek-e  Horvátországban (mint pl. nálunk Mo.-n), vagy ezer magáncég üzemelteti őket (mint pl. Romániában)?

 

A cél az volna, hogy egy helyi busszal szeretnénk eljutni Fiuméből Porečba. Tudtok ilyenekről vmit, hogy menetrend és ilyesmi?

 

Előre is köszi!

BZJ. Creative Commons License 2005.05.30 0 0 14544

Kösz Koltain a választ!

Éjfél elött  indulunk majd,elkerülvén a dugókat!A legutolsó szakasznál,split után nem a tengerparti utat választom,hanem ami bent megy Sinj-Cista Provo ott talán nincs akkora forgalom!Remélem a képeket majd felrakod!Már csak azért is mert mire ti hazajöttök, mi még mindig számoljuk a napokat!És jó lenne látni hogy hova is megyünk!

Látod erre nem is gondoltam hogy nyaralás közben is lesz forgalom az utakon,így nem biztos,hogy szerencsés meglátogatni a környező városokat!De remélem belefér majd!

Előzmény: koltain (14541)
balazsh Creative Commons License 2005.05.30 0 0 14543

Üdv mindenkinek !

 

Hosszú idő után ismét Horvátország a cél.

Pár kérdésem lenne:

- Helybeni szállásfoglalással mennénk. A szállás árát EURO-ban vagy KUNA-ban kérik.

- Kereséssel kapcsolatban valami tapasztalat? Hogyan, mi módon?

 

balazsh

 

DrShan Creative Commons License 2005.05.30 0 0 14542

4 óra nagyon későn van. Kora reggel már lehet dugókra számítani. Elsősorban Karlovac, és Rijeka jelenthet gondot az Ucka alagút miatt. Reggel 6-7 környékén már jó, ha átjutsz Rijekán. Ez olyan éjfél-egy körüli Bp indulással simán megvan. Ne aggódj, ha korábban odaérsz, mint amikor el tudod foglalni a szállást. Biztos nem fogtok unatkozni;)

Pénzt a határon lehet a legjobb áron váltani. Tavaly 35.7 volt az árfolyam (2,8kn/100Ft). Kicsit parás, mert sokan vannak, meg éjszaka, de nekünk eddig nem volt gond. Eurót csak vésztartaléknak, kint kuna a hivatalos pénz.

Előzmény: bléró (14532)
koltain Creative Commons License 2005.05.30 0 0 14541
Na.... Omisban homokos a part. A városban is meg a kemping strandján is. Nekünk tavaly nem volt lelkierönk kocsiba vágni magunkat és a dugót kivárni azért, hogy más strandot nézzünk. Hallottuk viszont hogy Omis alatt pár kilóméterrel van egy szép öböl fennt parkoló és lépcsön kell lemenni. Mi nem kerestük meg de lehet hogy idén majd. Nincs elöttem a térkép de mi ugy mentünk ill megyünk hogy karlovac-ig autópálya utánna Plitvicének fel a hegyekbe és Zadar elött az alagutaknál ujra pálya. Igy Letenye-Omis 600Km kb.
Nekünk még sok van vissza (júli 17. az indulás) és egyre nehezebben viselem a napokat amiket itthon kell még tölteni.
Előzmény: BZJ. (14530)
bléró Creative Commons License 2005.05.30 0 0 14540

Cavtaton voltunk mi is, igaz, hogy még az őskorban.

 

Szerintem nem kell leszólits minden szembejövőt, majd ők leszólítanak téged.

Előzmény: Jadro (14538)
_MrB_ Creative Commons License 2005.05.30 0 0 14539
OTP mai árfolama 36,46.
A táblázatban szereplő az 27-ei dátummal volt igaz.
Indulni minnél elöbb, annál jobb. Max ott elkolbászoltok amég bemehettek a szállásra... Terepfelmérésre kiváló az az idő.
Előzmény: bléró (14537)
Jadro Creative Commons License 2005.05.30 0 0 14538

Ebben a melegben szívesen áztatnám már a lábam bele jól a tengerbe. Ehelyett gúvad a szemem és szállást kersek a neten. A cél Cavtat lenne Dubrovnik mellett. Nincs véletlenül valakinek kiadó apartmanja 4 főre? :)

 

Olvastam hogy vannak akik a helyi szálláskeresésre esküsznek. Ez pontosan hogy megy?  Leszólítok minden szembejövőt? :) Pár tippet szívesen fogadnék ezügyben is. Köszi előre is!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!